Pearl Harbor
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Meest Populair

Pearl Harbor: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Pearl Harbor
Bekijk alle 76 tickets en tours

Pearl Harbor in 5 feiten

De Japanse aanval op Pearl Harbor was de 9/11 van zijn tijd, en een keerpunt in de Tweede Wereldoorlog. Maar Pearl Harbor is meer dan dit tragische moment - hier een korte geschiedenis!

Ooit een heilige locatie

De grote baai heette oorspronkelijk Wai Momi, 'water van parels'. In de Hawaiiaanse folklore is het de plek waar haaiengodin Kaʻahupahau woont.

Twee keer uitgebreid

Eerst hervormde Ewa-leider Keaunui de zeemond om hem toegankelijk te maken. In 1869, toen Hawaii nog een koninkrijk was, diepte Amerika de haven uit.

Hawaii was tijdens de aanval geen Amerikaanse staat

In 1893 maakte het koninkrijk plaats voor de Republiek Hawaii, die de VS zes jaar later toestemming gaf om er een marinebasis te vestigen. Pas in 1959 werd het de 50ste staat van Amerika!

Werkelijk verrassend?

Het lijkt erop dat de veiligheidsdiensten van de VS meerdere aanwijzingen hadden dat een Japanse aanval aanstaande was. De marinebasis was op geen enkele manier opgewassen tegen de luchtaanval.

De marinebasis is nog altijd operationeel

De aanval op Pearl Harbor kostte 2,403 Amerikanen en Hawaiianen het leven, om van de vloot niet te spreken. Toch is het nog steeds de thuisbasis van de Amerikaanse Pacific Fleet.

Pearl Harbor: Onze tips

Wat zijn de openingstijden?

Het Pearl Harbor Visitor Center is dagelijks open van 7:00 tot 17:00, behalve op Thanksgiving, 25 december en 1 januari. Het kan er altijd druk zijn. Als je met een klein budget reist, kun je vroeg gaan om een van de gratis tickets te bemachtigen; anders raden we je aan om van tevoren te boeken!

Hoe kom je er?

Je kunt Pearl Harbor bereiken met de City Bus (maar die is langzaam) en de taxi (maar die is duur). Goedkopere en snellere vervoersdiensten hebben geen toestemming om naar Pearl Harbor te gaan, dus de beste manier om het te bereiken is met een touroperator.

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  7:00 - 17:00
 • Toegangsprijzen
  Je kunt ter plekke gratis toegang krijgen, maar het is beter om de toegang te garanderen met een tour.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden.
 • Hoe kom ik er?
  De beste optie is per busje, als deel van een tour.
 • Extra tips
  Haal je buiktasje maar van zolder - rugzakken en grote tassen moeten worden afgegeven.

Activiteiten in de buurt van Pearl Harbor


Pearl Harbor
4.2
Gebaseerd op 41 beoordelingen van GetYourGuide-klanten