Peking
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Peking

Bekijk alle tours en activiteiten in Peking

Hoogtepunten van Beijing

Beijng heeft een geschiedenis van langer dan 3 millennia, maar de moderne skyline is net zo kenmerkend voor de stad als de historische monumenten. Hier een aantal niet te missen attracties in Beijng!

Minggraven

De meeste keizers van de Ming-dynastie zijn in deze indrukwekkende tombes begraven. De Minggraven liggen op de weg naar de Grote Muur, dus maak wat tijd vrij voor een bezoek!

Tiananmen-plein

Zowel zijn geschiedenis van grootse politieke gebeurtenissen als de iconische monumenten eromheen maken Tiananmen het beroemdste plein in Beijing.

Forbidden City

Tiananmen is de Poort van de Hemelse Vrede die leidt naar deze keizerlijke stad. Er is van alles te zien in de Verboden Stad, dus boek een tour en draag goede schoenen!

Zomerpaleis

Het Zomerpaleis is het indrukwekkendste van de overgebleven keizerlijke complexen. De meren, flora en paleizen vormen een heerlijk rustgevend uitstapje in Beijng.

Tempel van de Hemel

De Tempel van de Hemel werd in 1420 voltooid en is een mix van Ming en Qing-architectuur. Het is tot op de dag van vandaag één van de heiligste plekken in China!

Beihai Park

In Beihai Park, voormalige keizerlijke tuin, staat tussen alle groene schoonheid een aantal topbezienswaardigheden, zoals de Witte Pagoda en de Muur van Negen Draken!

Foto: David Dong @Flickr (CC BY 2.0)

Beijing Nationaal Stadion

Het 'Vogelnest' werd gebouwd voor de Olympische Spelen van 2008. In het stadion passen 91.000 toeschouwers - neem plaats bij een voetbalwedstrijd of maak een tour!

Peking: Plan uw bezoek

Hoe veel dagen?

In 5 tot 7 dagen kun je de bezienswaardigheden van Beijing zien, de stadscultuur proeven en een dagtrip naar de Grote Muur maken!

Wanneer gaan?

Het weer in Beijing is in het begin van de herfst (september/oktober) het meest aangenaam, hoewel de winter ook zo zijn sneeuwachtige charme heeft. Vermijd Chinese feestdagen (tenzij je de Nieuwjaarsparades wil zien) - dan gaan hordes binnenlandse toeristen op pad naar Beijing.

Waar slapen?

De bezienswaardigheden liggen kriskras door Beijing, dus als je het gros ervan wil zien kun je het best in het centrum logeren. De wijken hebben allemaal een eigen karakter, maar voor een eerste bezoek is Wangfujing misschien wel het leukst. Er zijn daar talloze plekken om te winkelen en eten, en in de beroemde Snackstraat vind je een bizarre collectie hapjes die zelfs voor Chineze begrippen uitzonderlijk zijn!

Tips & informatie

 • Taal
  Mandarijn
 • Valuta
  Renminbi (¥)
 • Tijdzone
  UTC (+08:00)
 • Landnummer
  +86
 • De beste periode voor een bezoek
  Het begin van de hersft; de zomerhitte is voorbij en de drukte is minder.

Activiteiten in Peking

De must-see bezienswaardigheden in Peking

Sitemap Peking

Wil je alle activiteiten in Peking ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Peking

Chauffeur was aanwezig en reed snel en goed naar hotel

Chagfeur stond netjes te wachten en reed ons in een ruime nieuwe auto snel naar het hotel.

Beijing Private Airport Transfer Beoordeeld door Marc, 11-07-2016

Ondanks de enorme drukte slaagde de gids er in ons te boeien met zijn

Het leek of half China was uitgelopen om de verboden stad te gaan zien. Het bleek de eerste vakantie dag te zijn en het was ook nog eens een erg heldere dag voor Beijings begrippen. Een uitstekende dag voor foto's dus. Ondanks die enorme drukte hebben we het toch voor elkaar gekregen iets te proeven van het imposante verhaal achter de verboden stad.


Peking
4
Gebaseerd op 150 beoordelingen van GetYourGuide-klanten