Kies data
Dingen om te doen

Peniche

Peniche: De beste dingen die je niet wil missen

Peniche: retour met veerpont Berlengas-eilanden

1. Peniche: retour met veerpont Berlengas-eilanden

De Berlengas-archipel ligt 16 kilometer ten westen van Peniche. Het is een groot blok graniet dat toebehoort aan Sint-Pietersparochie en zich in de gemeente Peniche bevindt. De archipel is een beschermd gebied met diverse natuurreservaten en wordt sinds 2011 als een UNESCO-Biosfeerreservaat beschouwd. Je vertrekt vanuit de haven van Peniche en vaart met de veerboot 30 minuten lang over het turquoise zeewater. Je komt aan in de haven van de Berlengas van waar je de archipel zelfstandig kunt verkennen. Begin met een bezoek aan het fort São João Baptista uit de 17e eeuw. Dit kleine fort is een van de meest in het oog springende gebouwen van Portugal. Hierna kun je gaan zwemmen bij het Praia do Carreiro do Mosteiro, het enige toegankelijke en veilige strand om te zwemmen. Daarna kun je het café en restaurant op het eiland opzoeken alvorens je weer met de veerboot terug naar Peniche vaart.

Peniche: Berlengas Eiland, wandeltocht en grottentour

2. Peniche: Berlengas Eiland, wandeltocht en grottentour

Ontdek de archipel van Berlengas, gelegen op ongeveer 7 mijl van Kaap Carvoeiro. De archipel bestaat uit 3 eilandengroepen - Berlenga Grande, Estelas, en Farilhões-Forcadas, en wordt door UNESCO beschouwd als deel van het Wereldnetwerk van Biosfeerreservaten. Geniet op weg naar de archipel van het uitzicht onder de golven op de veerboot met glazen bodem. Wandel over de kalme stranden en geniet van de geluiden van de golven die kalm tegen de kust kabbelen. Volg een wandeltocht om meer te weten te komen over de culturele en historische betekenis van Berlenga. Ga sightseeing in de grotten in de omgeving.

Peniche: Berlengas-rondreis en boottocht met boot met glazen bodem

3. Peniche: Berlengas-rondreis en boottocht met boot met glazen bodem

Begin je tour door je kapitein te ontmoeten in de haven van Peniche. Neem een veerboot naar de Berlengas-archipel, waar uw boottocht met glazen bodem zal plaatsvinden. Maak vervolgens een cruise van 30 minuten rond Berlengas, een UNESCO-biosfeerreservaat met verschillende natuurgebieden. Kijk naar beneden in het heldere water en spot het onderwaterleven. Je zult ook enkele grotten betreden, zoals de Blauwe Grot en de São João Batista-grot.

Peniche: Berlenga Island Trip en Cave Tour

4. Peniche: Berlenga Island Trip en Cave Tour

Geniet van een reis naar het eiland Berlengas op een snelle boot en bezoek de grotten terwijl je door de glazen bodem naar beneden kijkt. Bewonder de buitenkant en binnenkant van verschillende grotten, zoals de olifantengrot, droomgrot, Furado Grande en meer. Neem daarna wat tijd op eigen gelegenheid om het eiland te verkennen. Loop over het strand, kijk omhoog naar de vuurtoren, ontdek Forte S. João Batista en wandel over de paden van het eiland. Ontmoet je gids en stap aan boord van een semi-rigide boot of sportjacht. Ga richting Berlengas Island, een eco-paradijs met een bezoekerslimiet, zodat je de ware schoonheid kunt ervaren zonder de drukte. Maak eerst een korte rondleiding over het eiland en leer alles over de verschillende grotten, terwijl u door de boot met glazen bodem naar het onderwaterleven staart. Ontdek de Olifantengrot en sta versteld van de manier waarop de natuurlijke rotsformaties lijken op de slurf en het gezicht van een grote olifant. Geniet in de droomgrot van een van de meesterwerken van de natuur en leer over de geschiedenis ervan. Ontdek vervolgens bij Furado Grande waarom het zich vertaalt naar Big Hole en hoe het zich over het hele eiland uitstrekt. Neem daarna de tijd om jezelf rond het eiland te leiden. Kijk vanaf het strand uit over het turquoise water. Loop naar de vuurtoren en waan je alleen. Begrijp dan meer van de geschiedenis van Portugal door de overblijfselen van Forte S. Joao Batista te onderzoeken. Neem gerust je eigen snacks mee, of wat extra geld om ze in de maanden mei tot en met september op het eiland te kopen.

Van Peniche: snelle boot Berlengas-archipel heen en terug

5. Van Peniche: snelle boot Berlengas-archipel heen en terug

Met rustige stranden, helder water en een onuitsprekelijke schoonheid, is de archipel van Berlengas de perfecte dagtrip vanuit Peniche. De archipel, gelegen op ongeveer 11 kilometer van Kaap Carvoeiro, in Peniche, bestaat uit 3 eilandengroepen: Berlenga Grande, Estelas en Farilhões-Forcadas. De archipel wordt ook beschouwd als onderdeel van UNESCO's World Network of Biosphere Reserves. De veerboot brengt u van Peniche naar Berlengas, waar u op eigen gelegenheid van het eiland kunt genieten en het eiland kunt verkennen. Je hebt bijna 4 uur om de archipel te verkennen voordat je aan boord gaat van de veerboot naar het startpunt.

Vanuit Sesimbra: natuurpark Arrábida kajak- en grotexcursie

6. Vanuit Sesimbra: natuurpark Arrábida kajak- en grotexcursie

Je vertrekt vanuit Sesimbra en ontdekt de schoonheid van het natuurpark Arrábida. Je betreedt het beschermde gebied om de verschillende soorten leefomgevingen te verkennen, van de bergen tot aan de zee. Je vaart met kajak langs de kust om heilige grotten te vinden die alleen per boot bereikbaar zijn. Je ziet kleine stranden met adembenemende schoonheid terwijl je je een weg baant naar de opmerkelijke karstformatie van de Gruta do Frade. Je profiteert van het prachtige landschap en staat dicht bij de indrukwekkende rotsformaties met behulp van je gids. Je gaat vervolgens terug naar Sesimbra en bezoekt het rustige strand van Ribeiro do Cavalo. Je geniet van een snack en gaat zwemmen in het heldere water, omringd door adembenemende rotsen. Je proeft enkele typische zoetigheden uit de regio en eindigt zo je geweldige ervaring.

Van Lissabon: Berlenga Grande Sightseeing Tour

7. Van Lissabon: Berlenga Grande Sightseeing Tour

Geniet van de schoonheid van het natuurreservaat dat het eiland Berlenga Grande omvat dat sinds 1465 door de Portugese regering wordt beschermd en door UNESCO is uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Bekijk de zeegrotten en vestingwerken die uitsteken in de zee bij het fort van S. João Baptista . Begin met opgehaald te worden door je vriendelijke gids van je hotel in Lissabon. Reis naar Berlenga Grande op een comfortabele boot om enkele paden te verkennen met een deskundige gids voordat je per boot naar een aantal dramatische zeegrotten gaat. Ga vervolgens naar het fort van S. João Baptista, dat eeuwenlang de zeelieden van deze archipel verdedigde. Laat u betoveren door het kristalheldere en wilde water en de natuurlijke schoonheid van deze afgelegen plek aan de Portugese kust voordat u terugkeert naar Lissabon.

Vanuit Lissabon: dagtocht Berlengas, The Altantic Frontier

8. Vanuit Lissabon: dagtocht Berlengas, The Altantic Frontier

Op deze excursie van 1 dag, begin je in het traditionele vissersstadje Peniche, waar je met je groep de boot neemt naar het eiland Berlenga. Als je op het eiland aankomt, wissel je van boot, een kleinere, om het fort van São João Baptista das Berlengas te zien. Het fort, gebouwd in de 17e eeuw, was belangrijk om de kust te verdedigen. Luister naar verhalen over de dappere soldaten die het verdedigden tijdens de aanval van de Spaanse vloot. Maak een wandeling terug naar de haven op de toegestane paden in het natuurreservaat, genietend van het geweldige uitzicht op dit UNESCO-biosfeergebied. Bij de haven is er tijd over om te lunchen (is niet inbegrepen), of je neemt een snelle duik, of je gaat snorkelen (materiaal aanwezig) op het strand in de buurt. Er is slechts 1 restaurant op het eiland, maar het eten is er van goede kwaliteit en er is altijd verse vis. Als je snacks bij je hebt, kun je naar het enige strand van het eiland gaan, op een steenworp afstand. Snorkelen als optie is een goed idee: het onderwaterleven is rijk en het water is kalm. Na de lunch kun je, als je wilt, een kajaktocht maken rond het eiland. De eilandkliffen zijn vol grotten waar je met je kajak doorheen kan varen. Je kunt ook lekker lui door de grotten varen op een kleine boot met een glazen bodem. Daarna vaar je terug naar het vasteland voor de terugreis naar Lissabon.

Peniche: boottocht met dolfijnenroute

9. Peniche: boottocht met dolfijnenroute

Geniet van een tour van 2 uur die vertrekt vanuit Peniche Marina en die je langs de kust brengt. Onderweg ziet u een verscheidenheid aan zeeleven, waaronder haaien, schildpadden, zeevogels en dolfijnen. De meest gespotte dolfijn is de Roaz Corvineiro, ook wel bekend als de gewone tuimelaar. Als je per boot langs de westkust vaart, kun je dolfijnen in hun natuurlijke habitat zien. In deze regio kunnen de dolfijnen wel 4 meter lang worden en tot 45 jaar oud worden.

Van Peniche: 1-uur durende Cabo Carvoeiro-boottocht

10. Van Peniche: 1-uur durende Cabo Carvoeiro-boottocht

Cabo Carvoeiro ligt aan het westelijke uiteinde van het schiereiland Peniche in een gebied van grote natuurschoon. Wees getuige van de geologische formaties bij Náu do Corvos en wees onder de indruk van vooruitstekende rotsen. Voel de adrenaline van een snelle boottocht terwijl je langs de kustlijn vaart. Ontmoet uw schipper en ga de zee in om de kustlijn van Peniche te verkennen. Begin met een lage snelheid en maak verschillende stops om foto's te maken en prachtige rotsformaties te bewonderen. Stop bij Náu do Corvos en bereid je voor op een reis vol adrenaline richting Consolação. Bereik snelheden tot 40 knopen terwijl je door de zee ritselt.

Sitemap Peniche

Wil je alle activiteiten in Peniche ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Peniche

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 660 beoordelingen

Was een erg leuke tour met geweldige baaien. Het enige om over te klagen is het startpunt, want onderweg passeer je een grote visvangst, die ook dienovereenkomstig ruikt. Anders geweldige tour met leuke gidsen :)

Geweldige middag! We werden naar het eiland gebracht met de zodiak die voor goede sensaties zorgt! Bezoek ook de schitterende grotten. En natuurlijk een team aan de top! Ik raad je sterk aan!

Prachtig natuurgebied! Wel zeer stijle klim, niet aan te raden voor kinderen. Ter plekke ook zeker de cave-toer doen

Een goed voorbereide en schitterende excursie, veel dank aan Martim voor zijn uitleg en zijn goede humeur!

Zeer leuke ervaring.. erg mooi en gewoon zalige natuur