Kies data

Dingen om te doen Peniche

Peniche: De beste dingen die je niet wil missen

Peniche: eilandentrip Berlengas, wandeltocht en grottentour

1. Peniche: eilandentrip Berlengas, wandeltocht en grottentour

Ontdek de archipel van Berlengas tijdens een dagtocht vanuit Peniche. Steek de zee over in een boot met glazen bodem, verken de grotten tijdens een rondleiding en ontspan op het strand. Begin je dag met de overtocht naar de Berlegnas-archipel op een boot met glazen bodem. Tijdens de boottocht kun je genieten van het uitzicht onder de golven op de fladderende vissen. Wandel vervolgens over de warme stranden en geniet van het heerlijke geluid van golven die rustig op de kust kabbelen. Volg een wandeltocht om meer te weten te komen over de culturele en historische betekenis van Berlenga. Verken de geografie van het eiland. Na afloop van de wandeling bezoek je de mysterieuze grotten van het gebied voordat je weer terugvaart met de veerboot.

Van Peniche: snelle boot Berlengas-archipel heen en terug

2. Van Peniche: snelle boot Berlengas-archipel heen en terug

Met rustige stranden, helder water en een onuitsprekelijke schoonheid, is de archipel van Berlengas de perfecte dagtrip vanuit Peniche. De archipel, gelegen op ongeveer 11 kilometer van Kaap Carvoeiro, in Peniche, bestaat uit 3 eilandengroepen: Berlenga Grande, Estelas en Farilhões-Forcadas. De archipel wordt ook beschouwd als onderdeel van UNESCO's World Network of Biosphere Reserves. De veerboot brengt u van Peniche naar Berlengas, waar u op eigen gelegenheid van het eiland kunt genieten en het eiland kunt verkennen. Je hebt bijna 4 uur om de archipel te verkennen voordat je aan boord gaat van de veerboot naar het startpunt.

Peniche: retour met veerpont Berlengas-eilanden

3. Peniche: retour met veerpont Berlengas-eilanden

De Berlengas-archipel ligt 16 kilometer ten westen van Peniche. Het is een groot blok graniet dat toebehoort aan Sint-Pietersparochie en zich in de gemeente Peniche bevindt. De archipel is een beschermd gebied met diverse natuurreservaten en wordt sinds 2011 als een UNESCO-Biosfeerreservaat beschouwd. Je vertrekt vanuit de haven van Peniche en vaart met de veerboot 30 minuten lang over het turquoise zeewater. Je komt aan in de haven van de Berlengas van waar je de archipel zelfstandig kunt verkennen. Begin met een bezoek aan het fort São João Baptista uit de 17e eeuw. Dit kleine fort is een van de meest in het oog springende gebouwen van Portugal. Hierna kun je gaan zwemmen bij het Praia do Carreiro do Mosteiro, het enige toegankelijke en veilige strand om te zwemmen. Daarna kun je het café en restaurant op het eiland opzoeken alvorens je weer met de veerboot terug naar Peniche vaart.

Peniche: Berlenga Island Trip en Cave Tour

4. Peniche: Berlenga Island Trip en Cave Tour

Geniet van een tochtje naar Berlengas Island op een snelle boot en bezoek de grotten terwijl je door de glazen bodem naar beneden kijkt. Bewonder de buiten- en binnenkant van verschillende grotten, zoals de olifantengrot, de droomgrot, de Furado Grande en meer. Neem daarna wat tijd voor uzelf om het eiland te verkennen. Loop over het strand, kijk omhoog naar de vuurtoren, ontdek Forte S. João Batista en wandel over de paden van het eiland. Ontmoet je gids en stap aan boord van een semi-rigide boot of sportjacht. Ga richting Berlengas Island, een eco-paradijs met een bezoekerslimiet, zodat je de ware schoonheid kunt ervaren zonder de drukte. Maak eerst een korte rondleiding over het eiland en leer alles over de verschillende grotten, terwijl je door de boot met glazen bodem naar het onderwaterleven in de zee staart. Zoek de Olifantengrot en sta versteld van de manier waarop de natuurlijke rotsformaties lijken op de slurf en het gezicht van een grote olifant. Neem in de droomgrot een van de meesterwerken van de natuur in je op en leer over de geschiedenis ervan. Leer dan bij Furado Grande waarom het zich vertaalt naar Big Hole en hoe het zich over het hele eiland uitstrekt. Neem daarna de tijd om jezelf rond te leiden op het eiland. Kijk vanaf het strand uit over het turquoise water. Loop naar de vuurtoren en waan je alleen. Begrijp dan meer van de geschiedenis van Portugal door de overblijfselen van Forte S. Joao Batista te onderzoeken. Neem gerust je eigen snacks mee, of wat extra geld om ze in de maanden mei tot en met september op het eiland te kopen.

Peniche: Berlengas-rondreis en boottocht met boot met glazen bodem

5. Peniche: Berlengas-rondreis en boottocht met boot met glazen bodem

Begin je tour door je kapitein te ontmoeten in de haven van Peniche. Neem een veerboot naar de Berlengas-archipel, waar uw boottocht met glazen bodem zal plaatsvinden. Maak vervolgens een cruise van 30 minuten rond Berlengas, een UNESCO-biosfeerreservaat met verschillende natuurgebieden. Kijk naar beneden in het heldere water en spot het onderwaterleven. Je zult ook enkele grotten betreden, zoals de Blauwe Grot en de São João Batista-grot.

Vanuit Lissabon: bezichtigingstour Berlenga Grande

6. Vanuit Lissabon: bezichtigingstour Berlenga Grande

Geniet van de schoonheid van het natuurreservaat met het eiland Berlenga Grande, dat sinds 1465 wordt beschermd door de Portugese regering en door UNESCO is uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Bekijk de zeegrotten en vestingwerken die in zee uitsteken bij het fort van S. João Baptista. Begin met opgehaald te worden door je vriendelijke gids van je hotel in Lissabon. Reis naar Berlenga Grande op een comfortabele boot om enkele paden te verkennen met een deskundige gids voordat je per boot naar een aantal dramatische zeegrotten gaat. Ga vervolgens naar het fort van S. João Baptista, dat eeuwenlang de zeevaarders van deze archipel verdedigde. Laat je verbazen door het kristalheldere en wilde water en de natuurlijke schoonheid van deze afgelegen plek aan de Portugese kust voordat je terugkeert naar Lissabon.

Vanuit Sesimbra: natuurpark Arrábida kajak- en grotexcursie

7. Vanuit Sesimbra: natuurpark Arrábida kajak- en grotexcursie

Vertrek vanuit Sesimbra en ontdek de schoonheid van het natuurpark van Arrábida. Ga het beschermde gebied van Arrábida in en verken de verschillende soorten leefomgevingen, van bergen tot de zee. Je vaart met een kajak langs de kust om heilige grotten te vinden die alleen per boot bereikbaar zijn. Ga op zoek naar een geheim strand op weg naar de opmerkelijke karstformatie van de grot van Frade. Geniet van het kustlandschap en bekijk de indrukwekkende rotsformaties van dichtbij met de hulp van je gids. Stop op de terugweg naar Sesimbra op het rustige strand van Ribeira do Cavalo. Geniet van een hapje en zwem in het transparante en kalme water, omgeven door dramatische rotsformaties. Proef een aantal typische zoetigheden uit de regio als afsluiter van deze geweldige ervaring.

Vanuit Lissabon: dagtocht Berlengas, The Altantic Frontier

8. Vanuit Lissabon: dagtocht Berlengas, The Altantic Frontier

Op deze excursie van 1 dag, begin je in het traditionele vissersstadje Peniche, waar je met je groep de boot neemt naar het eiland Berlenga. Als je op het eiland aankomt, wissel je van boot, een kleinere, om het fort van São João Baptista das Berlengas te zien. Het fort, gebouwd in de 17e eeuw, was belangrijk om de kust te verdedigen. Luister naar verhalen over de dappere soldaten die het verdedigden tijdens de aanval van de Spaanse vloot. Maak een wandeling terug naar de haven op de toegestane paden in het natuurreservaat, genietend van het geweldige uitzicht op dit UNESCO-biosfeergebied. Bij de haven is er tijd over om te lunchen (is niet inbegrepen), of je neemt een snelle duik, of je gaat snorkelen (materiaal aanwezig) op het strand in de buurt. Er is slechts 1 restaurant op het eiland, maar het eten is er van goede kwaliteit en er is altijd verse vis. Als je snacks bij je hebt, kun je naar het enige strand van het eiland gaan, op een steenworp afstand. Snorkelen als optie is een goed idee: het onderwaterleven is rijk en het water is kalm. Na de lunch kun je, als je wilt, een kajaktocht maken rond het eiland. De eilandkliffen zijn vol grotten waar je met je kajak doorheen kan varen. Je kunt ook lekker lui door de grotten varen op een kleine boot met een glazen bodem. Daarna vaar je terug naar het vasteland voor de terugreis naar Lissabon.

Peniche: Dolfijnenroute-boottocht

9. Peniche: Dolfijnenroute-boottocht

Geniet van een tour die vertrekt vanuit de jachthaven van Peniche en die je langs de kust brengt. Onderweg zie je een verscheidenheid aan zeeleven, waaronder haaien, zeevogels en dolfijnen. De meest gevlekte dolfijn is de Roaz Corvineiro, ook wel bekend als de gewone tuimelaar. Terwijl je per boot langs de westkust vaart, kun je dolfijnen in hun natuurlijke habitat zien. In deze regio kunnen de dolfijnen 4 meter lang worden en tot 45 jaar oud worden. De boottocht kan tussen de 1 en 2 uur duren

Vanuit Peniche: 1 uur durende Cabo Carvoeiro-boottocht

10. Vanuit Peniche: 1 uur durende Cabo Carvoeiro-boottocht

Cabo Carvoeiro ligt aan de westkant van het schiereiland Peniche in een gebied met een grote landschappelijke schoonheid. Wees getuige van de geologische formaties bij Náu do Corvos en raak onder de indruk van vooruitstekende rotsen. Voel de adrenaline van een supersnelle boottocht terwijl je langs de kustlijn vaart. Ontmoet je schipper en ga de zee op om de kustlijn van Peniche te verkennen. Begin met een lage snelheid en maak verschillende stops om foto's te maken en prachtige rotsformaties te bewonderen. Stop bij Náu do Corvos en bereid je voor op een reis vol adrenaline richting Consolação. Bereik snelheden tot 40 knopen terwijl je door de zee zoeft.

Beschikbare activiteiten

  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Transfers
14 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Peniche

Wil je alle activiteiten in Peniche ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Peniche

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.146 beoordelingen

Boeking en contact met de aanbieder zeer goed. We boekten de boottocht, eilandtour en grottentour. - Prijs/offerte: Zeer goed. Bootovertocht optioneel en afhankelijk van beschikbare ruimte in het beschermde bootinterieur of op het onbeschermde voordek van de boot. Voldoende beschermende kleding aanwezig. We zaten "vooraan", buiten. De golfrit (ongeveer 35-40 minuten) in de zeelucht met af en toe opspattend water was uniek mooi en zeer (!) Aan te bevelen. Het eiland werd geïntroduceerd met een gids op een kort wandelpad, hier en daar steil. De gids was meertalig (Engels, Spaans, Portugees), vriendelijk, bekwaam. Het was erg leuk met hem. De grottentocht per boot was leuk en interessant. Aanbevolen om deze tour te boeken als je al op het eiland bent. Conclusie: aanbevolen tour met een aanbevolen aanbieder

Ik vond het erg leuk. De boot is een beetje getij en meer als je er niet aan gewend bent, maar de gidsen zijn erg vriendelijk en aardig. Ze belden me een dag ervoor om alles uit te leggen en te vertellen waar ik heen moest. Het feit is dat toen ik daar aankwam, ik verdwaalde, maar ik slaagde erin contact met hen op te nemen en ze gaven me perfect aan.

Prachtig natuurgebied! Wel zeer stijle klim, niet aan te raden voor kinderen. Ter plekke ook zeker de cave-toer doen

Een goed voorbereide en schitterende excursie, veel dank aan Martim voor zijn uitleg en zijn goede humeur!

I loved it!! It’s so beautiful there, and the crew was amazing ❤️