Peniche

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Peniche Dagtochten vanaf: Onze meest aanbevolen

Peniche: Berlengas-eilandtrip, wandel- en grottour

1. Peniche: Berlengas-eilandtrip, wandel- en grottour

Ontdek de archipel van Berlengas, gelegen op ongeveer 11 kilometer van Kaap Carvoeiro. Bestaande uit 3 eilandengroepen - Berlenga Grande, Estelas en Farilhões-Forcadas, wordt de archipel door UNESCO beschouwd als onderdeel van het World Network of Biosphere Reserves Geniet van het uitzicht onder de golven op de veerboot met glazen bodem naar de archipel. Wandel over de kalme stranden en geniet van het geluid van de golven die rustig tegen de kust kabbelen. Volg een wandeltocht om meer te weten te komen over de culturele en historische betekenis van Berlenga. Ga sightseeing in de grotten van het gebied.

...
Vanuit Lissabon: dagtocht Berlengas, The Altantic Frontier

2. Vanuit Lissabon: dagtocht Berlengas, The Altantic Frontier

Op deze excursie van 1 dag, begin je in het traditionele vissersstadje Peniche, waar je met je groep de boot neemt naar het eiland Berlenga. Als je op het eiland aankomt, wissel je van boot, een kleinere, om het fort van São João Baptista das Berlengas te zien. Het fort, gebouwd in de 17e eeuw, was belangrijk om de kust te verdedigen. Luister naar verhalen over de dappere soldaten die het verdedigden tijdens de aanval van de Spaanse vloot. Maak een wandeling terug naar de haven op de toegestane paden in het natuurreservaat, genietend van het geweldige uitzicht op dit UNESCO-biosfeergebied. Bij de haven is er tijd over om te lunchen (is niet inbegrepen), of je neemt een snelle duik, of je gaat snorkelen (materiaal aanwezig) op het strand in de buurt. Er is slechts 1 restaurant op het eiland, maar het eten is er van goede kwaliteit en er is altijd verse vis. Als je snacks bij je hebt, kun je naar het enige strand van het eiland gaan, op een steenworp afstand. Snorkelen als optie is een goed idee: het onderwaterleven is rijk en het water is kalm. Na de lunch kun je, als je wilt, een kajaktocht maken rond het eiland. De eilandkliffen zijn vol grotten waar je met je kajak doorheen kan varen. Je kunt ook lekker lui door de grotten varen op een kleine boot met een glazen bodem. Daarna vaar je terug naar het vasteland voor de terugreis naar Lissabon.

...
Van Lissabon: Berlenga Grande Sightseeing Tour

3. Van Lissabon: Berlenga Grande Sightseeing Tour

Geniet van de schoonheid van het natuurreservaat dat het eiland Berlenga Grande omvat dat sinds 1465 door de Portugese regering wordt beschermd en door UNESCO is uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Bekijk de zeegrotten en vestingwerken die uitsteken in de zee bij het fort van S. João Baptista . Begin met opgehaald te worden door je vriendelijke gids van je hotel in Lissabon. Reis naar Berlenga Grande op een comfortabele boot om enkele paden te verkennen met een deskundige gids voordat je per boot naar een aantal dramatische zeegrotten gaat. Ga vervolgens naar het fort van S. João Baptista, dat eeuwenlang de zeelieden van deze archipel verdedigde. Laat u betoveren door het kristalheldere en wilde water en de natuurlijke schoonheid van deze afgelegen plek aan de Portugese kust voordat u terugkeert naar Lissabon.

...

Sitemap Peniche

Wil je alle activiteiten in Peniche ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Peniche

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 68 beoordelingen

Fantastische tocht met heel aangename mensen.

De tour was in 1 woord top! Een echte aanrader als je in Lissabon verblijft! Onze gids was super en zeer spontaan, goede organisatie. Het eiland zelf komt precies rechtstreeks uit een piratenfilm. Het is zoals beschreven en zoals op de foto's. Helder water en zeer mooie natuur.