Kies data

Pergamonmuseum

Pergamonmuseum: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Berlijn: toegangsticket Pergamonmuseum

1. Berlijn: toegangsticket Pergamonmuseum

Bezoek het Pergamonmuseum, dat na de herinrichting is getransformeerd tot een wereldwijde attractie onder de musea in Berlijn. De herinrichting is nog steeds aan de gang, maar je zult het grootste deel van het museum kunnen bezichtigen. De oudheidscollectie De oudheidscollectie van Pergamon is een van 's werelds belangrijkste collecties Griekse en Romeinse kunst. Bekijk de architecturale installaties uit het oude Griekenland en Rome, inclusief de parel van de Romeinse architectuur: de Marktpoort van Milete uit circa 100 na Christus. In het kader van de renovatie zal de zaal met het Pergamonaltaar gesloten blijven tot ten minste 2024. Het Midden-Oostenmuseum Het Midden-Oostenmuseum verzamelt artefacten uit de 6.000 jaar oude cultuurgeschiedenis van onder meer de Mesopotamische, Assyrische en Anatoolse beschavingen. Onder de 270.000 objecten behoren de reconstructie van de glorieuze en kleurrijke Ishtarpoort en de stoet van Babylon uit de tijd van Nebuchadnezzar II tot de topstukken. Bewonder de vroegste voorbeelden van het spijkerschrift op kleitabletten uit Uruk. Museum voor islamitische kunst Het museum voor islamitische kunst vertoont meesterwerken uit de toegepaste kunst en archeologische artefacten van zowel islamitische, christelijke en joodse groepen uit de 8ste tot 19e eeuw. Laat jezelf verwonderen door architectonische werken die je in geen ander museum tegenkomt. Zie de rijkelijk versierde stenen façade van het paleis van Mshatta en de beroemde Aleppokamer met de gekleurde muurpanelen.

Berlijn: Big Bus hop-on hop-off tour met optionele boottocht

2. Berlijn: Big Bus hop-on hop-off tour met optionele boottocht

Stap in een dubbeldekkerbus met open dak en geniet van een fantastisch uitzicht en de geweldige sfeer van Berlijn. Kies uit een 24-, 48- of 72-uursticket langs 2 verschillende routes en ontdek de geschiedenis en levendige cultuur van de stad via de volledig ingesproken audiotour. Van de iconische Brandenburger Tor, de Reichstag, de Siegessäule en de legendarische Checkpoint Charlie tot het langst overgebleven deel van de Berlijnse Muur. De levendige cultuur, diverse architectuur en fascinerende geschiedenis van deze stad zijn adembenemend. Ontdek meer dan 20 locaties in de stad met dagelijkse vertrektijden vanaf de vertrekpunten Ku'Damm of Alexanderplatz. Je kunt de tour ook starten bij elke andere halte op de route. Volg je gids van het Brandenburger Tor tot Checkpoint Charlie met als hoogtepunten het Holocaust Monument, de locatie van Hitlers bunker en boeiende verhalen over het verdeelde Berlijn. De belangrijkste haltes op de rode route zijn Ku'Damm en het warenhuis KaDeWe. Je kunt ook in- of uitstappen en genieten van de blauwe route met een prachtig uitzicht vanaf Alexanderplatz en de Karl-Marx-Allee.

Berlijn: "Pergamonmuseum. The Panorama" tentoonstellingstickets

3. Berlijn: "Pergamonmuseum. The Panorama" tentoonstellingstickets

Reis terug in de tijd naar het jaar 129 na Christus in dit tijdelijke tentoonstellingsgebouw aan de Pergamon. Bekijk de oude stad Pergamon aan de westkust van Klein-Azië. Ontdek volledig nieuwe en herwerkte reconstructies van de stad zoals deze was in de tijd van het Hoog-Romeinse Rijk onder het bewind van keizer Hadrianus (117-138 n.Chr.). Dit 360-graden panorama van de beroemde Iraanse architect Yadegar Asisi omvat 40 nieuwe scènes die hij in de afbeelding heeft geweven. Ga verder en bekijk 80 van de belangrijkste werken van de Antikensammlung uit Pergamon, waaronder het grootste stuk van de Telephos-fries van het Pergamon-altaar. Voor een bepaalde tijd kun je het Pergamon-altaar in zijn oorspronkelijke architecturale context op de Akropolis ervaren. Alle opmerkelijke sculpturen van de stad zijn te zien, waaronder het mooie hoofd, het gigantische hoofd van Herakles, portretsculpturen van de koning, de archaïsche danser uit het paleis, de Prometheus-groep en de Athena met een gekruist schild. Deze tentoonstelling is geschikt voor het hele gezin dankzij de combinatie van archeologisch onderzoek en moderne artistieke visies.

Berlin WelcomeCard: Museumsinsel & openbaar vervoer

4. Berlin WelcomeCard: Museumsinsel & openbaar vervoer

Met de Berlin WelcomeCard Museumsinsel zie je meer van Berlijn voor minder. Dit is je ticket voor de belangrijkste bezienswaardigheden van de Duitse hoofdstad met toeristische hoogtepunten, waaronder sightseeingtours, attracties, theaters, restaurants en nog veel meer; met kortingen tot wel 50%. Je krijgt ook een gratis gidsje met handige insidertips en suggesties, waarmee je alles uit je bezoek kunt halen. Kies bij het selecteren van je Berlin WelcomeCard Museumsinsel voor gratis openbaar vervoer in zones A en B (Berlijn) of in zones A, B en C (Berlijn en Potsdam). Gelegen in het centrum van de stad, op een eiland in de Spree, huist het Berlijnse Museumsinsel een complex van 5 wereldberoemde musea: het Pergamonmuseum, het Altes Museum, het Neues Museum, de Alte Nationalgalerie en het Bodemuseum. Tezamen vormen ze een wereldberoemd, uniek architectonisch ensemble, dat geregistreerd staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst van monumenten sinds 1999. Met dit ticket heb je gratis toegang tot alle musea (1 bezoek per dag per museum). Zie de antieke collecties van de staatsmusea van Berlijn in het Altes Museum en reis terug naar het oude Egypte in het Neues Museum. Het Bodemuseum huist Byzantijnse kunst en oosterse sculpturen, en in het Pergamonmuseum vind je schitterende voorbeelden van islamitische kunst.

Berlijn: Pergamon & New Museum Tour en Museumeilandpas

5. Berlijn: Pergamon & New Museum Tour en Museumeilandpas

Het wordt georganiseerd door een deskundige gids en je kunt niet alleen de indrukwekkende artefacten en architecturale structuren bewonderen, maar ook een reis door de geschiedenis maken en een kritisch inzicht krijgen in de relatie van de collectie tot het verleden en het heden van Berlijn. Hoor verhalen over hoe zwaar verwoest de musea waren na het einde van de Tweede Wereldoorlog toen het Museumeiland bijna een complete ruïne was. Pas in 1999 kreeg Museum Island de status van UNESCO. Deze tour zal je kennis laten maken met de Mesopotamische, Assyrische, Babylonische, Griekse, Egyptische, Antieke kunst en cultuur. De gids geeft een zeer gedetailleerde uitleg over hoe deze culturen begonnen, waarom ze in de geschiedenis belangrijk waren en wat hun erfgoed vandaag is. Bezoek de beroemde Ishtarpoort, leer wanneer het werd gebouwd en waarom, evenals de prachtige buste van Nefertiti en de Marktpoort van Miletus. Na de rondleiding kunt u de overblijvende musea van het Museumeiland in uw eigen tempo bezoeken. Het Bode-museum biedt beelden uit de middeleeuwen tot de vroege renaissance en een verzameling artefacten uit de Byzantijnse kunst. Als u oude Griekse en Romeinse decoratieve kunst wilt zien, bezoek dan het Altes Museum met een permanente collectie oude Griekse en Romeinse vazen en standbeelden. In de Alte Nationalgalerie kunt u genieten van tentoonstellingen van neoklassieke, romantische, impressionistische en modernistische kunst.

Berlijn: Skip-the-line Pergamon Museum en Museumeiland Tour

6. Berlijn: Skip-the-line Pergamon Museum en Museumeiland Tour

Geniet van deskundig livecommentaar op een rondleiding door het mekka van oude geschiedenis, cultuur en kunst. Bezoek het Pergamonmuseum (Pergamonmuseum) - een gouden ster van het Museumeiland in Berlijn - met een geschiedenisexpertgids en leer alles over oude beschavingen, van Egypte tot het Nabije Oosten. Bekijk de schatten uit een lang vervlogen wereld! De optie van 2 uur is inclusief skip-the-line tickets en een rondleiding door het Pergamon Museum. Het is een zeldzame kans om oude architectuur, Duitse kunst uit de oudheid en Midden-Oosterse en islamitische kunst onder één dak te zien. Uw privégids helpt u door het museum te navigeren en geeft deskundig commentaar op de exposities van kunst en antiek uit het oude Rome, Griekenland, Babylon, Perzische kunst en daarbuiten. Tot de hoogtepunten van het museum behoren het beroemde Pergamonaltaar gebouwd tijdens het bewind van de oude Griekse koning Eumenes II in de eerste helft van de 2e eeuw voor Christus, een 17 meter hoge marktpoort van Miletus, de Babylonische Ishtarpoort en nog veel meer ! Kies de optie van 3 uur voor een rondleiding door het Pergamonmuseum met privévervoer. Deze optie omvat een betrouwbare ophaal- en wegbrengservice bij uw accommodatie in Berlijn. We regelen een professionele chauffeur die u rechtstreeks naar het ontmoetingspunt brengt in een schoon, privévoertuig. We raden aan om deze extra service te boeken, aangezien er tijdvakken zijn om het Pergamon Museum binnen te gaan, zodat u niet te laat of verdwaald wilt zijn! Kies de optie van 4 uur om uw bezoek aan het Pergamonmuseum te verbeteren met een rondleiding door het Museumeiland, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk hoogtepunten zoals het Altes Museum, het Neues Museum, de Alte Nationalgalerie, het Berliner Schloss, de Staatsopera en de Bebelplatz. Deze optie omvat skip-the-line tickets voor de prachtige kathedraal van Berlijn. Het is de meest iconische kerk in Berlijn, met ontzagwekkende interieurs in barok- en renaissancestijl met prachtige kunstwerken en adembenemende uitzichten vanaf de koepel. Tijdens de wandeltocht leer je ook over andere bezienswaardigheden van het Museumeiland, zoals: Kies de optie van 5 uur om privévervoer toe te voegen aan het reisschema van 4 uur. Deze optie omvat privé-autotransfers (met een pick-up en drop-off bij uw accommodatie) en een rondleiding door het Museumeiland met toegang tot de top 2 attracties: Pergamon Museum en de kathedraal van Berlijn. Bespaar tijd en moeite door vooraf privévervoer te boeken!

Berlin: speurtocht voor schoolklassen en gezinnen

7. Berlin: speurtocht voor schoolklassen en gezinnen

Verken het opwindende Berlijn in je eentje met deze speurtocht die gezinnen, schoolklassen en dagjesmensen de kans geeft om Berlijn op een unieke manier te leren kennen. De compacte versie van de Berlin City Scavenger Hunt leidt je naar de beroemdste bezienswaardigheden van deze bruisende stad. Het startpunt voor deze unieke Scavenger Hunt City Walk door Berlijn is de Wereldklok op de Alexanderplatz. Ga verder naar de tv-toren, die een prachtig uitzicht biedt over de stad Berlijn vanaf het observatiedek (ticket niet inbegrepen in de prijs). Er wacht je ook een puzzel in de kathedraal van Berlijn, een perfecte plek om even uit te blazen. Je kunt een pauze nemen van de Scavenger Hunt City Tour Berlin wanneer je maar wilt. Misschien wilt u bijvoorbeeld de Berliner Dom van naderbij bekijken of het Pergamonmuseum op Museumeiland bezoeken. Ga daarna verder naar de Neue Wache, de Humboldt Universiteit en waarschijnlijk de mooiste plek in Berlijn, de Gendarmenmarkt met zijn pittoreske Franse en Duitse kathedralen. Onnodig te zeggen dat de puzzels je ook naar Pariser Platz leiden, waar het symbool van Berlijn, de Brandenburger Tor, staat. De tour eindigt op Potsdamer Platz met zijn beroemde Sony Center. De stadsspeldoos bevat 9 verzegelde en genummerde enveloppen met puzzels die opgelost moeten worden. Aan de hand van duidelijke en ondubbelzinnige aanwijzingen baant u zich een weg door Berlijn. Los de puzzels op en laat de aanwijzingen je naar de volgende bestemming leiden. De enveloppen bevatten ook gedetailleerde achtergrondinformatie van elke attractie - de geschiedenis en het gebruik van vandaag, die onder meer kan worden gebruikt voor follow-up in de klas.

Berlijn: schilderachtige rondleiding met privéauto voor 2, 3, 6 uur

8. Berlijn: schilderachtige rondleiding met privéauto voor 2, 3, 6 uur

Haal het meeste uit je tijd in Berlijn met een rondleiding langs de hotspots en ontdek de rijke cultuur van de Duitse hoofdstad. Laat je ophalen bij je hotel en bezoek bezienswaardigheden zo oud als de Gendarmenmarkt en recent als de Berlijnse Muur. Breng tijd door in de centrale wijk Mitte en zie hoe het leven is veranderd. Ontmoet je chauffeur en gids bij de door jou gekozen pick-up voor een inleiding tot Duitsland en de recente geschiedenis van Berlijn. Met een aparte toegewijde chauffeur kan uw gids zich volledig concentreren op het vertellen van elk gebied, het plannen van uw favoriete route en het controleren of u wilt stoppen en rondlopen. Rijd langs wereldberoemde locaties zoals de Brandenburger Tor, de Reichstag en de voormalige Joodse wijk met zijn indrukwekkende Nieuwe Synagoge. Strek je benen in gebieden zoals Museumeiland of Unter den Linden om historische juweeltjes te vinden die de moeite waard zijn om van dichtbij te bekijken. Verdiep je begrip van het controversiële verleden van Berlijn als je Checkpoint Charlie passeert, de locatie van Hitler's Bunker, de voormalige nazi-regeringswijk en Bebelplatz waar de ceremoniële verbranding van nazi-boeken plaatsvond. Geniet van de plechtige sfeer bij het Monument voor de vermoorde Joden van Europa en het monument voor de Sinti en Roma vermoord onder het nationaal-socialisme. Leer van je gids over het belang van deze gedenktekens voor moderne Berlijners en internationale toeristen. Kies voor de 6-uur durende tour en voeg een reis naar voormalig West-Berlijn toe. Bekijk het majestueuze paleis Charlottenburg, de Kurfürstendamm en de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche en stop bij de legendarische Berlijnse chocolatiers: Rausch. Maak van de gelegenheid gebruik om souvenirs te kopen of wat verfrissingen te pakken met ten minste 2 pauzes in elke tour. Zorg ervoor dat je je gids laat weten welke bezienswaardigheden bovenaan je lijstje staan en of er restaurants of cafés zijn die je wilt bezoeken.

Berlijn: privé sightseeingtour in iconische oldtimer VW-bus

9. Berlijn: privé sightseeingtour in iconische oldtimer VW-bus

Ontdek alle belangrijke bezienswaardigheden in de bijna 800-jarige stad Berlijn. Reis de begeleide route door kleine maar interessante zijwegen. Uw vriendelijke chauffeur vertelt u in slechts twee uur over de verschillende tijdperken van Berlijn. Je zult ook bijna vergeten plekken verkennen en de oorsprong van de stad ontdekken. Een fotoboekje, dat is afgestemd op de individuele locaties van de tour, geeft u tijdens de reis een indruk van het verleden en het interieur van de verschillende bezienswaardigheden. De route omvat de kathedraal van Berlijn, Lustgarten, het oude museum, de Alte Nationalgalerie, het Neues Museum, het Pergamonmuseum, het Bode-museum, de Staatsbibliotheek van Berlijn, het Maxim Gorki Theater, het Duits Historisch Museum, de Neue Wache, de Alte Kommandantur, het Kronprinzenpalais, het Prinzessinnenpalais, de Humboldt-universiteit, de deelstaat Berlijn Opera, Bebelplatz, Altes Palais, Unter den Linden, Pariser Platz, Brandenburger Tor, Rijksdag, Regeringsdistrict, Bondskanselarij, Centraal Station, Moltkebrug, Kongresshalle, Paleis Bellevue, Siegessäule, Scandinavische ambassades, Zoologischer Garten, Theater des Westens, Savignyplatz, Kurfürstendamm, Gedächtniskirche, Tauentzienstraße, KaDeWe, Embassy District, Berliner Philharmonie, Kulturforum, Potsdamer Platz, Berlijnse Muur, Niederkirchner Straße, Anhalter Station, Holocaust Memorial, Führer Bunker, Reichskanzlei, Friedrichstraße, Checkpoint Charlie, Gendarmenmarkt, Berlin City Bridge , Galgenhaus, Rotes Rathaus, TV-toren, Neptunus-fontein en St. Mary's Church .

Berlijn: 1-uur durende rondleiding historisch centrum

10. Berlijn: 1-uur durende rondleiding historisch centrum

Je start bij de Brandenburger Tor en wandelt over de beroemde Unter den Linden, die vernoemd is naar de lindebomen die aan beide kanten langs het groene voetgangersgebied en de brede rijbanen staan. Pauzeer buiten de Staatsbibliothek zu Berlin en de Humboldtuniversiteit, die wordt beschouwd als 1 van de beste van Europa, en waar Marx en Einstein studeerden. Op de Bebelplatz zie je de Staatsoper en de koepel van de Sint-Hedwigskathedraal.  Daarna ga je naar het voormalige winterverblijf van de Duitse keizers voor een adembenemend uitzicht over Alexanderplatz en de Fernsehturm vanaf het Berliner Stadtschloss.

Sitemap Pergamonmuseum

Wil je alle activiteiten in Pergamonmuseum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pergamonmuseum

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 6.876 beoordelingen

Prachtig weergegeven reconstructies van verschillende oude structuren. Veel exposities uit verschillende tijdperken. Het is een must see noodzakelijk. Het is jammer dat het Altaar van Zeus niet beschikbaar was ... Toch raad ik het ten zeerste aan.

Het was erg handig om vooraf tickets te hebben geboekt. Bij onze eerste poging slaagden we er niet in om te bezoeken omdat er geen tickets beschikbaar waren ter plaatse. Bij de tweede poging boekten we van tevoren online en er was geen wachttijd.

Reserveer van tevoren en vermijd de wachtrijen. Boek voordat je aankomt als je kunt. Vergeet niet dat de meeste musea in juli en augustus druk zijn.

De ingang moet absoluut worden gereserveerd om lange wachtrijen bij de kassa te voorkomen. Niet te missen museum, audiogids in het Italiaans

Een van de mooiste musea… een must als je geïnteresseerd bent in geschiedenis.