Kies data

Perlan

Bezoek de glazen koepel van Reykjavik voor de Wonders of Iceland-tentoonstelling, het 360-gradenuitzicht over de stad en meer.

Perlan: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: Perlan - Wonders of Iceland en noorderlichtshow

1. Reykjavik: Perlan - Wonders of Iceland en noorderlichtshow

Bij Perlan leer je het echte IJsland kennen, een eiland geboren uit vuur en ijs. Je voelt de krachten van de natuur en leert hoe IJsland werd gevormd. Onderzoek zeevogels op een levensechte klif en ga op een filmische onderwaterreis rond IJsland. Je verkent 's werelds eerste echte indoor ijsgrot en leert alles over gletsjers bij een interactieve tentoonstelling. Het IJslandse Museum van Natuurgeschiedenis heeft ook een interactieve en boeiende tentoonstelling in Perlan. Daar ontdek je de geheimen van het water in de IJslandse natuur; zijn unieke eigenschappen en het leven erin. Tot slot leun je achterover in een planetarium om op een virtuele reis door de lucht te gaan en het verbazingwekkende noorderlicht het hele jaar door te zien.

Reykjavik: hop on, hop off-bustour: 24- of 48-uurs ticket

2. Reykjavik: hop on, hop off-bustour: 24- of 48-uurs ticket

Reykjavik is een moderne, hippe en progressieve stad die tegelijkertijd dicht bij de natuur staat. Daardoor combineert deze het beste van beide werelden. Het is een magische plek om te bezoeken. Je ticket voor 24 of 48 uur geeft je toegang tot de stad door middel van een hop on, hop off-tour met meertalig commentaar aan boord. De berg Esja kijkt uit over de noordelijkste hoofdstad. Op zonnige dagen verschijnt de mystieke gletsjer Snaefellsjokull kristalhelder en lichtblauw aan de westelijke horizon. Bekijk plekken zoals de haven van Reykjavik, het stadhuis, de National Gallery of Iceland, de Hallgrímskirkja en de thermale baden en spa van Laugardalur. De tour komt langs de volgende haltes:  1- Concert- en Congrescentrum Harpa  2 - De oude haven 3 - Viking Maritiem museum 4 - Walvissen van IJsland 5 - Nationaal Museum 6 - Lækjargata 7 - Laugavegur winkelstraat 8 - Reykjavik Kunstmuseum 9 - Hallgrímskirkja 10 - Busstation BSÍ 11 - Perlan 12 - Winkelcentrum Kringlan 13 - Hilton Reykjavik Nordica 14 - Vallei van Laugardalur 15 - Skarfabakki-haven (alleen in de zomer) 16 - Hofdi-huis

Reykjavík: Hop on Hop off en toegang tot Wonders of Iceland

3. Reykjavík: Hop on Hop off en toegang tot Wonders of Iceland

Verken de stad Reykjavík in je eigen tempo met de Hop on Hop off-bus. Met het beste van twee werelden; Reykjavík is een moderne, trendy en toekomstgerichte stad en ligt tegelijkertijd dicht bij de ongerepte natuur. Het is echt een magische plek om te aanschouwen. In het Perlan Museum hebben kunstenaars en technologen hun krachten gebundeld om een werkelijk opmerkelijke tentoonstelling te creëren. Bezoekers zullen de kracht van vulkanen en aardbevingen voelen. Inbegrepen is ook een kaartje voor de noorderlichtexpeditie en de ijsgrot. Het toegangsbewijs voor Perlan is geldig op de dag die je kiest om te boeken.

Reykjavik: sightseeing in de stad per minibus

4. Reykjavik: sightseeing in de stad per minibus

Bezoek de belangrijkste plekken in de stad en de omliggende plaatsen. Bezoek de presidentiële residentie in Bessastadir en de plaats Hafnarfjörður, waar je leert hoe het "verborgen volk" en de mensen in harmonie samenleven. Vervolgens bezoek je Reykjavik, waar je geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf het restaurant Perlan, dat op watertanks is gebouwd op de warmwatervoorziening van de stad. Daarna ga je naar het Höfði-huis, waar in 1986 de belangrijke ontmoeting tussen de voormalige Amerikaanse president Ronald Reagan en de voormalige Secretaris-Generaal van de Sovjet-Unie, Michail Gorbatsjov plaatsvond. Vervolgens bezoek je de oude kerk Hallgrímskirkja en het oude stadscentrum. Je zult merken dat het IJslandse parlement, Alþingi, en het stadhuis hier gevestigd zijn. De laatste stop van de dag brengt je naar de sport- en recreatiegebied in Laugardalur. Hier kun je het indrukwekkende, geothermisch verwarmde buitenzwembad verkennen en de sculpturen van Asmundur Sveinsson ontdekken.

Reykjavík City Sightseeing & Golden Circle Express

5. Reykjavík City Sightseeing & Golden Circle Express

Combineer de Greater Area Reykjavik Monumenten en Golden Circle Express tours, en maken de meeste van uw dag uit het verkennen van Reykjavik en IJsland. Begin uw bezoek aan de hoofdstad van IJsland met een bezoek aan de presidentiële residentie Bessastadir en Hafnarfjörður, de stad waar mensen en de "verborgen volk" van de IJslandse legendes leven samen in harmonie. Stop bij Perlan Restaurant, waar u een schitterend uitzicht over Reykjavik en haar omgeving. U zult ook een bezoek Hallgrímskirkja kerk, de universiteit en het oude stadscentrum, waar u de Alþingi-IJslandse parlement kan zien. Je zult vrije tijd om te lunchen en te verkennen kleurrijke Reykjavik op uw eigen alvorens verder aan de IJslandse platteland en de Þingvellir National Park, bekend om zijn historische erfenis en geologische intriges hebben. Bewonder de unieke en dorre landschap van de geothermische omgeving van het spuitende warmwaterbronnen van Geysir en Strokkur, dan zie majestueuze Gullfoss glaciale waterval. Na een dag vol sightseeing, ga terug naar Reykjavik via Hellisheiði berg, waarbij in het ongelooflijke landschap.

Overzicht activiteiten in Perlan

Wil je alle activiteiten in Perlan ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Perlan

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 777 beoordelingen

Je moet met genoeg uren gaan om de hele ochtend door te brengen. Als je 's middags gaat, kun je zien dat de zipline om 18.00 uur gesloten was. Er zijn ook enkele springkussens bij de ingang die als je aankomt, ze gewoon gesloten vinden. Het is dus aan te raden om de hele ochtend door te brengen in plaats van de middag. Het schouwspel van het noorderlicht is erg goed, een zeer gedetailleerde uitleg over waarom ze ontstaan.

Iskand is een uitzonderlijk land: zijn geografische ligging, zijn klimaat, zijn mensen en zijn creativiteit en bereidheid om ook het onmogelijke te ontdekken. Het concept van PERLAN is gewoon geweldig en de didactische realisatie ervan vindt nauwelijks parallelle prestaties in de wereld. Men kan gemakkelijk een hele dag doorbrengen, minstens zo'n 3 - 4 uur.

We vonden het erg leuk nadat we al 3 weken door IJsland hadden gereisd Lees/zie/hoor meer over de totstandkoming van IJsland + meer. Er was altijd interactie, dus het werd niet te veel tekst. Een geweldige, informatieve ervaring. Maar je moet zeker 3-4 uur plannen als je alles wilt ervaren en in alle rust wilt lezen. ;)

Excursie en combi para pocas personas excelente. Lugares excepcionales y guia (Jonas) excepcional también. De alt profesionalismo

Was heel gemakkelijk te boeken. Alles ging wonderwel.