Kies data
Belevingen in

Peru

Peru: De beste dingen die je niet wil missen

Aguas Calientes: officieel ticket, bus & gids Machu Picchu

1. Aguas Calientes: officieel ticket, bus & gids Machu Picchu

Ontmoet je chauffeur in je hotel of het treinstation in Aguas Calientes. Begeef je op de prachtige rit van 30 minuten naar Machu Picchu, waar je je paspoort toont en door de veiligheidscontrole gaat. Loop 20 minuten naar het bovenste gedeelte van Machu Picchu en volg je gids naar de perfecte uitkijklocatie. Je gids leidt je door de legendarische site tijdens een 2-uur durende rondleiding, waarin je de geschiedenis van de verloren stad en Machu Picchu ontdekt. Krijg een panoramisch uitzicht op de ruïnes en de omliggende bergen. Verdwaal in de doolhofachtige stenen constructies. Daarna keer je terug naar Aguas Calientes.

Vanuit Arequipa: 2-daagse tour naar Colca Canyon & Puno

2. Vanuit Arequipa: 2-daagse tour naar Colca Canyon & Puno

Ga terug naar de natuur in het Andesgebergte en ga op zoek naar condors, lama's en alpaca's in hun natuurlijke omgeving. Bewonder onderweg het majestueuze landschap en de afgelegen dorpjes. Dag 1: Profiteer van de ophaalservice bij je hotel in Arequipa, waarna je op zoek kunt gaan naar lama's, alpaca's en vicuña's in tussen de prachtige bergen van de Heilige Vallei van de Inca's. Vanaf het hoogste punt van de Patapampa-route heb je een prachtig uitzicht op de vulkanen Misti, Chachani, Pichu Pichu en Ampato. Vervolgens reis je verder naar Chivay  , de plaats aan het begin van de Colca Canyon, waar je gaat lunchen in een lokaal restaurant. Hierna wordt je afgezet bij je hotel in Chivay. 's Middags kun je genieten van vrije tijd. Dag 2: Je vertrekt 's ochtends vroeg uit Chivay om op weg te gaan naar het adembenemende uitzichtpunt Cruz del Condor. Je ziet de mooie dorpjes Coporaque en Maca, en tijdens een korte wandeling voordat je bij Cruz del Condor aankomt, kun je je weer een voelen met de natuur. Bij Cruz del Condor krijg je ongeveer een uur om naar deze prachtige vogels te kijken tijdens hun vlucht. Tijdens de hele excursie krijg je uitleg van een professionele gids. Eenmaal terug in Chivay krijg je daar weer een lunch, voordat je verder reist naar de stad Puno, waar je om 19:30 uur aankomt.

Vanuit Nazca: 35 minuten vliegen over de Nazcalijnen

3. Vanuit Nazca: 35 minuten vliegen over de Nazcalijnen

Laat je ophalen bij je hotel in Nazca en rijd naar de luchthaven. Ontmoet je gids en wacht op je vlucht na het inchecken. Je wordt geïnformeerd over de aard van je tour en krijgt veiligheidsinstructies. De vlucht duurt 35 minuten en je ziet 12 van de spectaculairste figuren op het steenachtige oppervlak van de Nazca-woestijn. Verheug je op afbeeldingen van dieren en gestileerde planten, verspreid over een enorm labyrint van lijnen, trapezoïden en driehoeken die bijna 2.000 jaar geleden op het oppervlak zijn achtergelaten. De Nazcalijnen zijn slechts enkele van de ongelooflijke overblijfselen van een oude cultuur. Sommige figuren zijn meer dan 500 meter lang en kunnen daarom alleen volledig vanuit de lucht worden bekeken. Je vlucht bereikt een hoogte van ongeveer 450 meter. Vlieg terug naar het vliegveld en vandaar word je teruggebracht naar je hotel in Nazca.

Ruïnes van Machu Picchu Officiële tickets voor de berg Machu Picchu

4. Ruïnes van Machu Picchu Officiële tickets voor de berg Machu Picchu

Ontdek de magische verloren stad van de Inca's hoog in de Andes. Met dit officiële ticket wandel je tussen de ruïnes van Machu Picchu en door de Machu Picchu-berg in je eigen tempo.  Wees één van 800 mensen die de berg Machu Picchu dagelijks beklimmen, verdeeld over twee groepen. De eerste groep krijgt toegang van 07:00 tot 08:00 uur en de tweede groep van 09:00 tot 10:00 uur.  De klim is afhankelijk van de conditie van de wandelaar en duurt ongeveer tussen de 2 en 3 uur. Vanaf de top van de berg heb je een indrukwekkend uitzicht over de omliggende bergtoppen, de valleien en de slingerende rivier Urubamba.

Puerto Maldonado: 4-daagse Tambopata-regenwoudtour

5. Puerto Maldonado: 4-daagse Tambopata-regenwoudtour

Dag 1: Begin de tour met ophalen vanaf de luchthaven van Puerto Maldonado. Je gids wacht op je vlak voor de uitgang met een bord met je naam erop zodat je ze gemakkelijk kunt vinden. Na een kort kantoorbezoek gaat u naar de rivier waar een boot op u wacht om u naar de lodge te brengen. Check in bij uw bungalow en vertrek voor uw eerste jungletocht. Loop ongeveer 2 kilometer door de jungle op zoek naar apen, bruine agouti's en vlinders terwijl je meer te weten komt over de bomen en planten die daar groeien. Als het donker wordt, begin je je nachtavontuur op de rivier om op zoek te gaan naar kaaimannen en capibara's. Geniet van deze spannende tour met de mogelijkheid om alles over de dieren te leren en foto's te maken. Dag 2: Bezoek de volgende dag Lake Sandoval, gelegen in het hart van Tambopata National Reserve. Bekijk hier de vele vogelsoorten, kaaimannen, schildpadden, apen en reuzenotters die hier leven. Keer terug naar uw accommodatie voor een korte rustpauze voordat u aan uw volgende nachtactiviteit begint. Ga later 's nachts het regenwoud in en volg je gids door de donkere jungle op zoek naar nachtapen, vogelspinnen, kikkers, insecten en andere nachtdieren. Dag 3: Begin op dag 3 aan een kajakavontuur, stroomafwaarts naar het Monkey Island. Wanneer je op het eiland landt, ga dan een wandeling maken op zoek naar apen en observeer ze in hun oorspronkelijke omgeving. Geniet van de mogelijkheid om met ze te eten en foto's te maken. Bezoek na de lunch een lokale inheemse familie en leer over hun cultuur en manier van leven. Dag 4: Begin je laatste dag vrij vroeg en ga naar de kleilik om de parkieten, papegaaien en 2 soorten kleine ara's te zien. Zoek op de terugweg naar luiaards. Na het ontbijt neemt uw gids u mee naar de perfecte plek om vogels te spotten en neemt u mee op piranha-sportvissen. Ga rond 11.00 uur terug naar het hoofdkantoor vanwaar je naar de luchthaven of het busstation wordt gebracht en je tour eindigt.

Cuzco: Regenboogberg met maaltijden en toegangsprijzen

6. Cuzco: Regenboogberg met maaltijden en toegangsprijzen

Je professionele gids haalt je tussen 04:00 en 04:30 uur op bij je accommodatie in Cuzco. Na 2 uur rijden kom je aan in Cusipata waar we pauzeren om te ontbijten en water en snacks voor de wandeltocht te kopen. Na het ontbijt is het nog een uur naar het beginpunt van de wandeltocht op 4850 meter. Vanaf daar begin je aan je 3,5 kilometer lange wandeling naar de Regenboogberg over zowel vlak als omhoog lopend terrein. Tijdens de wandeling kun je genieten van het fantastische uitzicht en kom je wilde alpaca's, lama's en vicuña's tegen. Wanneer je de top hebt bereikt, op 5010 meter, heb je vrije tijd om een pauze te houden en, als het weer goed is, kun je van het uitzicht genieten over de Regenboogberg. Vervolgens krijg je de optie om het uitzichtpunt van de Rode Vallei te verkennen. Daarna begint het makkelijke deel van je wandeltocht. Vervolgens wandel je een uur naar beneden naar het beginpunt. Vanaf daar word je naar Cusipata vervoerd waar een lokale lunch op je wacht. Als je klaar bent met lunchen, reis je terug naar Cuzco, waar je tussen 16:00 en 17:00 uur aankomt op Plaza de Armas.

Van Paracas: Scenic Boat Tour naar het eiland Ballestas

7. Van Paracas: Scenic Boat Tour naar het eiland Ballestas

Na een handige hotel ophaalservice van Paracas of Pisco, ga je naar de Marina Turistica om je avontuur op de eilanden te beginnen. Ga aan boord van een speedboot met je tweetalige, Spaans en Engels sprekende gids en struin naar de zee richting de prachtige Ballestas. Onderweg stop je op het schiereiland Paracas om de Candelabro te zien, een raadselachtige hiëroglief uitgehouwen in de zijkant van het eiland - waarvan het doel en de schepper tot op de dag van vandaag een mysterie blijven. Daarna, ga verder naar het marineschip van Ballestas. Blik op de rotsachtige kusten, tot de rand gevuld met zonnende zeehonden en pinguïns die in de troebele wateren duiken om onder het oppervlak te jagen - allemaal naast andere prachtige exemplaren, zoals majestueuze pelikanen en kleurrijke blauwvoetgenten. Een beschermde habitat voor de brede waaier van vogels en het zeeleven die deze eilanden naar huis halen, Ballestas is echt een van de natuurlijke schatten van Peru - en een speedboottocht langs hun kusten is de beste manier om de eilanden te zien, en alles wat ze te bieden hebben , dichtbij.

Tambopata Peruviaanse Amazone Jungle voor drie dagen / twee nachten

8. Tambopata Peruviaanse Amazone Jungle voor drie dagen / twee nachten

Dag één: Puerto Maldonado naar de lodge. Worden opgehaald bij het vliegveld of busstation en naar de haven gebracht. Reis een uur in een boot naar de lodge. Wees welkom met verfrissend vruchtensap uit de regio en ontspan op uw kamer. Ga 's middags naar Monkey Island aan de overkant van de Madre de Dios-rivier. Lees meer over de verschillende soorten apen en krijg de kans om ze te voeren. Zoek 's nachts naar een kaaiman met je zaklamp. Ze zijn over het algemeen gelegen aan de oevers van de rivier de Madre de Dios. Met een beetje geluk ziet u misschien de capibara, 's werelds grootste knaagdier. Hij kan 60 kilo wegen en is dus een indrukwekkend familielid van de Peruaanse cuy (cavia). Geniet van het diner en een goede nachtrust in de lodge. Dag 2: Lake Sandoval. Na een vroeg ontbijt, maak een korte wandeling (drie kilometer / twee mijl) naar Lake Sandoval, dat een piranha-habitat is; een van de grootste in het nationale reservaat Tambopata. Neem een roeiboot met de gids om de vele verschillende soorten vogels en apen te waarderen, inclusief hoatzin, aalscholver, jacana's, reigers, adelaars, brulaap, eekhoornapen, zwarte kapucijnaapjes, tamarins en luiaards. Als je geluk hebt, ontmoet je een familie van gigantische rivierotters, elk bijna twee meter lang, die met uitsterven bedreigd zijn. Misschien zie je de grootste alligator die ooit op meer dan vier meter lengte is opgenomen. Geniet van een typische lunch in de lodge. Maak 's avonds een nachtwandeling om de diversiteit van insecten, amfibieën, reptielen en andere nachtdieren hier te waarderen. Eet en nog een nacht in de lodge. Dag 3: Terugkeer naar Puerto Maldonado. Sta vroeg op voor een pre-ontbijtactiviteit van een canopy-wandeling. Zie het regenwoud vanuit een ander perspectief op 30 meter hoogte met een panoramisch uitzicht op de Rio Madre de Dios. Vanaf de platforms kunt u de verschillende vogelsoorten observeren, waaronder toekans en ara's. Keer terug naar de rivier naar Puerto Maldonado. Hier wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Lima of Cusco of vervoerd naar het busstation.

Van Cusco: dagtour door Machu Picchu

9. Van Cusco: dagtour door Machu Picchu

Reis vanuit Cusco om meer te weten te komen over de majestueuze Inca-stad: Machu Picchu en de oude beschaving die daar leeft. Ontdek de geheimen die erin verborgen zijn. Ga terug in de tijd terwijl je de straten van deze ruïnes in de Peruaanse Andes verkent. Begin met een vroege ochtend pick-up van je hotel in Cusco voor transfer naar het treinstation. Stap aan boord en geniet van het comfort dat de trein biedt tijdens de reis naar Machu Picchu. Kies uit de optie van een standaardtrein of een Vistadome-trein met panoramische uitzichten. Geniet van de dynamische landschappen van de Peruaanse Andes. Aankomst in Aguas Calientes en neem een bus naar de ingang van de citadel van Machu Picchu. Leer meer over de geschiedenis van deze prachtige plek. Neem de bus terug naar Aguas Calientes en krijg aanbevelingen voor de lunch. Stap in de trein terug naar het station Ollantaytambo of Poroy, waar vervoer klaar staat om je naar je hotel in Cusco te brengen.

Van Lima: dagtour door Paracas en Huacachina

10. Van Lima: dagtour door Paracas en Huacachina

Je avontuur begint met een vroege pick-up van je hostel of hotel. Vanaf hier reis je naar Paracas, een prachtig klein stadje aan zee, met een ruime bus waar je kunt ontspannen voor de rit van 4 uur. Eenmaal in Paracas begint u aan een boottocht van 2 uur over de Ballestas-eilanden, een kleinere versie van de Galapagos. Spot zeeleeuwen, pinguïns en veel vogels van dichtbij en allemaal in hun natuurlijke habitat. Misschien krijg je zelfs de kans om een of twee dolfijnen te zien. Rond lunchtijd is het tijd om verder te gaan van Paracas naar Huacachina, een natuurlijke oase in de Ica-woestijn, de thuisbasis van de grootste zandduinen van Zuid-Amerika. Geniet hier van wat vrije tijd. Verken en lunch in een van de lokale restaurants rond de oase. Na de lunch is het tijd voor 2 uur spannende duinbuggyritten en sandboarden. Duin buggy door de zandduinen en sandboard langs deze gigantische zandheuvels, een once-in-a-lifetime ervaring in de enige natuurlijke woestijnoase in Zuid-Amerika. In de avond stap je in de bus terug naar Lima. Eenmaal aan boord kunt u achterover leunen en ontspannen op de comfortabele stoelen terwijl u aan boord geniet van een film. U wordt later bij aankomst in Lima direct bij uw hotel/hostel afgezet.

Sitemap Peru

Wil je alle activiteiten in Peru ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Peru

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 7.819 beoordelingen

Het is een geweldige ervaring. Een hele fysieke uitdaging maar met oneindig veel voldoening. We hebben de hele route te voet gedaan, maar er is de mogelijkheid om het te paard te doen (dit is niet inbegrepen en ze brengen je tussen de 90-20 zolen in rekening, afhankelijk van waar je het paard naartoe brengt, omdat ze je het op verschillende punten langs de weg aanbieden manier). Een ander belangrijk ding is dat als je het paard neemt, er een punt is waar je naar boven moet lopen omdat ze niet omhoog gaan, ze zijn ongeveer 500 meter maar erg verticaal. We zijn in de winter gekomen en je moet de eerste paar uur koude kleding dragen, dan een rugzak om uit te doen als je loopt en er is zon en als je boven bent is het weer erg koud. Spectaculaire uitzichten! De zeer attente gids helemaal. Ontbijt een beetje slecht, maar het eten terug erg goed. Helemaal aanbevolen!!! Pas op: het transport beweegt veel en de weg omhoog ziet er gevaarlijk uit. PS: plan die dag niets anders want je komt erg mo

The tickets worked out great. We needed the printed tickets at the entrance. Huayna is great, would definitely recommend, get your tickets early. You need an additional guide for machu picchu though. There are guides at the busstop, who will gladly offer you their services immediately.

We werden voor ons hostel opgehaald. Aardige en betrokken gids. Lekker ontbijt en lunch. Gids let goed op je en geeft veel uitleg.

We vonden alles heel leuk. Misschien was het buffet op de laatste dag zo-zo. Die op de eerste geweldige dag

De hele tour is perfect georganiseerd! Sterk aanbevolen!