Datums kiezen

Ontdek het beste van
Peru

Onze aanbevelingen voor Peru

Cusco: Dagtocht Regenboogberg en Rode Vallei (optioneel)

1. Cusco: Dagtocht Regenboogberg en Rode Vallei (optioneel)

Ervaar de ongelooflijke schoonheid van Rainbow Mountain tijdens een begeleide wandeltocht. Je krijgt de kans om alpaca's, lama's en vicuña's te zien terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de bergen tijdens de reis. Geniet van een lokale lunch voordat je terugkeert naar je accommodatie in Cusco. Je professionele gids haalt je tussen 04:00 en 04:30 uur op bij je accommodatie in Cusco. Na een rit van 2 uur kom je aan in Cusipata waar je stopt voor het ontbijt en water en snacks koopt voor de trektocht. Na het ontbijt reis je nog een uur naar het startpunt van de wandeling, op 4.850 meter. Vanaf daar begin je aan je 3,5 kilometer lange trektocht naar Rainbow Mountain over zowel vlak als bergopwaarts terrein. Tijdens je wandeling zul je genieten van geweldige uitzichten en ontmoetingen met wilde alpaca's, lama's en vicuña's. Als je eenmaal de top op 5.010 meter hebt bereikt, kun je wat vrije tijd gebruiken om te pauzeren, en als het weer goed is, kun je genieten van het uitzicht over Rainbow Mountain. Je gaat nog een uur bergafwaarts naar de startplek. Neem vervolgens het vervoer terug naar Cusipata, waar een lokale lunch op je wacht. Zodra u klaar bent met uw lunchbuffet, reist u terug naar Cusco, waar u tussen 16:00 en 17:00 uur aankomt op Plaza de Armas.

Cusco: Humantay Meer met Ontbijt en Lunchbuffet

2. Cusco: Humantay Meer met Ontbijt en Lunchbuffet

Je professionele gids haalt je tussen 04:00 en 04:30 uur op bij je gastgezin, hostel of hotel in Cusco. Na een rit van 2 uur kom je aan in Mollepata, waar we stoppen voor het ontbijt en water en snacks voor de trekking ophaalservice. Na het ontbijt reis je nog 1 uur naar Soraypampa. Eenmaal aangekomen op dit hoge bergplateau kun je de prachtige bergen Apu Salkantay (6.230 meter boven zeeniveau) en Humantay (5.250 meter boven zeeniveau) boven zeeniveau bewonderen. De tocht zelf bereikt een hoogte van 4.200 meter. Na een korte voorbereiding van je dagrugzak begin je aan de 2 uur durende trektocht naar het Humantay meer. De weg omhoog naar het Humantay meer is steil, maar de groep is klein en je gids laat je de tijd nemen om van de tocht te genieten. Geniet van het uitzicht op het Humantay meer en geniet van een optionele kleine klim boven het meer naar rechts of links waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht. Hierna volgt het gemakkelijke deel van je trektocht. Ga nog een uur bergafwaarts naar Soraypampa. Daarna neem je privévervoer terug naar Mollepata waar een lokale lunch op je staat te wachten. Als je je lunchbuffet op hebt, ga je terug naar Cusco waar je tussen 17:00 en 18:00 uur aankomt bij de drop-off bij Plaza de Armas.

Vanuit Cusco: Dagvullende tour in Machu Picchu met een groep

3. Vanuit Cusco: Dagvullende tour in Machu Picchu met een groep

Reis vanuit Cusco om meer te weten te komen over de majestueuze Inca-stad: Machu Picchu en de oude beschaving die daar leeft. Ontdek de geheimen die erin verborgen zitten. Ga terug in de tijd terwijl je de straten van deze ruïnes in de Peruaanse Andes verkent. Begin met een vroege ochtend pick-up van je hotel in Cusco voor transfer naar het treinstation. Stap aan boord en geniet van het comfort dat de trein biedt tijdens de reis naar Machu Picchu. Kies uit de optie van een standaardtrein of een Vistadome-trein met panoramisch uitzicht. Geniet van de dynamische landschappen van de Peruaanse Andes. Aankomst in Aguas Calientes en neem een bus naar de ingang van de citadel van Machu Picchu. Leer meer over de geschiedenis van deze prachtige plek. Afhankelijk van de optie die u selecteert, kunt u genieten van een geleid bezoek aan Circuit 5. Bezoek Qolqas, de landbouwzone, de waterweg, de droge kuil, de Tempel van de Zon, het Inka-huis, de waterbronnen, stel drie overkappingen, Pisonay Square en het archeologische reservaat. Neem de bus terug naar Aguas Calientes en krijg aanbevelingen voor de lunch. Stap aan boord van de trein terug naar het station Ollantaytambo of Poroy waar het vervoer klaar staat om je naar je hotel in Cusco te brengen.

Vanuit Lima: Hele dag Paracas en Huacachina bustour

4. Vanuit Lima: Hele dag Paracas en Huacachina bustour

Ontdek de serene landschappen van het Peruaanse platteland tijdens een dagexcursie vanuit Lima naar Paracas en Huacachina met hoteltransfers inbegrepen. Bekijk Humboldtpinguïns en zeeleeuwen op de Ballestas-eilanden en glijd de Huacachina-duinen af met sandboarden en een ritje met een duinbuggy.  Je avontuur begint met een vroege pick-up bij je hostel of hotel. Van hieruit reis je naar Paracas, een prachtig klein stadje aan zee, in een ruime bus waar je kunt ontspannen tijdens de 4-uur durende rit. Eenmaal in Paracas begin je aan een 2-uur durende boottocht naar de Ballestas-eilanden, een kleinere versie van de Galapagos-eilanden. Bekijk zeeleeuwen, pinguïns en een heleboel vogels van dichtbij in hun natuurlijke omgeving. Misschien krijg je zelfs de kans om een dolfijn of twee te zien. Rond lunchtijd is het tijd om van Paracas naar Huacachina te gaan, een natuurlijke oase in de Ica-woestijn met de grootste zandduinen van Zuid-Amerika. Geniet hier van wat vrije tijd. Verken en lunch (op eigen kosten) in een van de lokale restaurants rond de oase. Na de lunch is het tijd voor 2 uur opwindende duinbuggyritten en sandboarden. Ga met een duinbuggy de zandduinen op en sandboard deze gigantische heuvels van zand af, een unieke ervaring in de enige natuurlijke woestijnoase van Zuid-Amerika. In de avond ga je aan boord van de bus terug naar Lima. Eenmaal aan boord kun je achterover leunen en ontspannen op de comfortabele stoelen, terwijl je geniet van een film aan boord. Bij aankomst in Lima word je direct bij je hotel/hostel afgezet.

Vanuit Cusco: Moray en zoutmijnen Quad Bike Tour

5. Vanuit Cusco: Moray en zoutmijnen Quad Bike Tour

Laat je adrenaline pompen terwijl je quad rijdt door de Heilige Vallei van de Incas. Bezoek de archeologische site van Moray en ontdek de zoutmijnen van Maras tijdens een tocht vanuit Cusco. Vertrek uit Cusco en ga naar Cruzpata waar je instructies krijgt over hoe je je quad veilig kunt besturen. Begin je avontuur met rijden door de Heilige Vallei terwijl je geniet van prachtige uitzichten op besneeuwde bergen. Rijd met je quad naar de archeologische vindplaats Moray en geniet van een kort bezoek met je gids. Rijd daarna weer met je quad van Moray naar het basiskamp. Parkeer de quads en neem het busje om de zoutmijnen van Maras te bezoeken. Stap weer in onze minibus naar Cusco.

Cusco: Dagvullende tour naar de Regenboogberg

6. Cusco: Dagvullende tour naar de Regenboogberg

Aanschouw de Regenboogberg in al zijn glorie, neem wat foto's en verken het gebied tijdens een dagtocht vanuit Cuzco met een gids. Ga op avontuur in de vroege ochtend met een ophaalservice bij het hotel. Klim de berg op, doorkruis kleine dorpjes, dompel jezelf onder in de lokale cultuur en lunch na je wandeling. Begin je volledige dag tour in de stad Cuzco, waar je wordt opgehaald tussen 04:15 en 04:45 uur. Vervolgens rijd je 3 uur in een comfortabel busje naar de stad Cusipata, waar je thuis bij een lokale familie ontbijt. Ga na het ontbijt naar het startpunt van je wandeling. Er is ongeveer 3 kilometer aan vlakte die bergopwaarts leidt naar de majestueuze 'Berg van Kleuren'. De wandeling neemt ongeveer 1,5 uur in beslag, afhankelijk van je conditie. Geniet onderweg van een panoramisch uitzicht op de valleien, wilde lama's, alpaca's en vicuña's, evenals op de Andes en de nabijgelegen gletsjers.  Eenmaal hier, als het weer goed is, krijg je de eerste uitzichten op de Regenboogberg. Op de top kunt u een welverdiende pauze inlassen, even op adem komen en genieten van het prachtige uitzicht. Na het nemen van een paar prachtfoto's begint je afdaling, waar je bij aankomst kunt genieten van een heerlijke lunch. Vervolgens neem je privévervoer terug naar Cuzco, waar je om ongeveer 17:00 uur aankomt.

Cusco: Dagtrip naar het Humantay-meer met ontbijt en lunch

7. Cusco: Dagtrip naar het Humantay-meer met ontbijt en lunch

Maak gebruik van de ophaalservice tussen 03:30 en 04:00 vanaf je hotel in Cuzco en reis naar het dorp Mollepata in de weelderige vallei van de rivier de Apurimac. Na het ontbijt in Mollepata rijd je verder naar Soraypampa dat op 3.900 meter boven zeeniveau ligt. Je maakt een wandeling van ongeveer 1,5 uur naar het meer van Humantay, op 4.200 meter boven zeeniveau en geniet van een prachtig uitzicht op de turquoise wateren aan de voet van de Humantay-gletsjer. Dompel jezelf onder in een landschap dat heilig was voor de Inca's, en krijg de kans om een paard te huren om naar het meer te rijden. Je verkent de turquoise gletsjermeren van het meer van Humantay, hebt tijd om foto's te maken en verkent de omgeving voordat je weer terugkeert naar Mollepata voor een lunchbuffet. Reis daarna om 18:00 uur weer terug naar Cuzco.

Vanuit Cusco: Heilige Vallei Tour met Pisac en Ollantaytambo

8. Vanuit Cusco: Heilige Vallei Tour met Pisac en Ollantaytambo

De eerste halte van deze excursie van een dag vanuit Cuzco is de uitkijktoren van Taray, die een prachtig uitzicht biedt over de Andes en de heilige vallei. Ga dan naar het dorp Pisac met zijn populaire markt. Bezoek het archeologisch terrein en bekijk de agrarische terrassen, begraafplaatsen en koninklijke gebouwen van de Inca's. Vervolg je excursie naar Urubamba voor een heerlijke buffetlunch in een restaurant. Ga vervolgens naar Ollantaytambo, dat werd gebouwd om de ingang van Machu Picchu te bewaken en de Inca's tegen mogelijke invasies te beschermen. Bezoek op de weg terug naar Cuzco het pittoreske dorpje Chinchero en bekijk de ruïnes van het koninklijk domein van Tupac Inca Yupanqui. Zie ook hoe de lokale bevolking de wol van alpaca's blauw verft met natuurlijke planten uit de omgeving.

Van Ica of Huacachina: Dune Buggy bij zonsondergang en sandboarden

9. Van Ica of Huacachina: Dune Buggy bij zonsondergang en sandboarden

Verken Huacachina, de enige oase in Peru, op een werkelijk opwindende manier. Rijd over de zandduinen in een 4x4-buggy voordat je deelneemt aan een sandboardsessie. Begin met ophalen van Ica of Huacachina. Ga naar de oase en laat de adrenaline pompen met een ritje met een duinbuggy. Voel je alsof je in een achtbaan zit terwijl je duinen van wel 30 meter hoog op en neer gaat. Stop onderweg om foto's te maken van het woestijnlandschap en het kleine meer omgeven door palmbomen. Probeer vervolgens diezelfde duinen af te sandboarden. Deze ervaring is geschikt voor alle vaardigheidsniveaus, omdat je de beste technieken van je chauffeur leert. Bezoek daarna een van de hoogtepunten van Huacachinha, de zonsondergang boven de woestijn. Geniet van een fantastisch uitzicht op de ondergaande zon en vind de beste plek om foto's te maken met behulp van je chauffeur. Kies de privéoptie als u de tour wilt afstemmen op de voorkeuren van uw groep. Kies een andere route, verken andere gebieden en pas de starttijd aan.

Machu Picchu: standaard toegangsticket

10. Machu Picchu: standaard toegangsticket

Verken de Inca-ruïnes van Machu Picchu zelfstandig met een standaard toegangskaartje voor deze schitterende UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Reserveer je toegangskaartje om de vindplaats te betreden. Je kunt zelf vervoer en een gids regelen voor het bezoek.  Je ontdekt de bezienswaardigheden in je eigen tempo, zoals de Tempel van de Zon, de terrasakkers en de Intihuatana-steen. Maak meteen een foto van het beroemde observatorium, met op de achtergrond de Verloren Stad.  Voor het betreden van de Verloren Citadel van Machu Picchu is het verplicht om begeleid te worden door een erkende gids. Je kunt bij de ingang naar de ruïnes een gids huren.

Alle activiteiten

869 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Peru

Andere activiteiten in Peru

Wil je alle activiteiten in Peru bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Peru

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 7.819 beoordelingen

Reis was geweldig! Wees gewaarschuwd: het is een HIKE. Niet voor bangeriken! Ik ben erg in vorm en het was moeilijk voor mij. De gids was erg gepassioneerd en bracht echt goede energie in de groep. Kortom een leuke reis vanuit Cusco voor de outdoor-avonturier.

Alles ok. Ik heb op het laatste moment geboekt, maar op de een of andere manier zijn ze erin geslaagd me te helpen naar de bergen te gaan. Goed eten. Zeer lange reis. Maar het is het waard. De gids is behulpzaam en legt het heel goed uit. Bedankt Carlos!

Aangename en unieke ervaring om zo dicht bij de zeehonden te zwemmen. Ik zou mensen aanraden om hun snorkelmasker mee te nemen om ook onder water te kijken, er is veel actie!

Absoluut de prijs waard en raad absoluut een bezoek hier aan als je in Peru bent, plus prijzen zijn onverslaanbaar.

Uitstekende activiteit, prachtige cultuur en ervaring