Perugia
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Perugia

Perugia: bekijk alle tours en activiteiten

Perugia: 7 activiteiten en bezienswaardigheden

Perugia is de hoofdstad van de provincie Umbrië in Italië, met een lange Etruskische geschiedenis. Of je nu 's zomers komt om van jazz te genieten of chocolaatjes proeft in de herfst bij het Eurochocolate festival; een verkenning door de stadshistorie zal je bezoek verrijken.

Galleria Nazionale dell'Umbria

De Galleria Nazionale dell'Umbria is een paradijs voor kunstliefhebbers en geeft een inzicht in de school van Umbrië, een belangrijke Italiaanse schilderstroming.

Palazzo dei Priori

Palazzo dei Priori

Het Palazzo dei Priori is één van de oudste ontmoetingsplekken in Umbrië. Kom langs, geniet van het uitzicht, de architectuur of iets lekker van de centrale markt.

Kathdraal Perugia

De kathedraal heeft prachtige fresco's en een tuin. Tours worden vaak geleid door monniken; de prefecte manier om meer te leren over de beelden en kunstwerken.

Collegio del Cambio

In het Collegio del Cambio zie je werk van meesterschilder Pietro Vannuci, bijnaam 'Perugio'. Een must als je van fresco's geen genoeg kunt krijgen.

San Domenico Perugia

San Domenico Perugia

De San Domenico Perugia heeft een schitterende gevel en ligt op tien minuten afstand van de oude stad.

San Bevignate
Foto: Perugiacity.com@flickr (CC BY 2.0)

San Bevignate

San Bevignate is een 13e-eeuwse kerk die werd gesticht door de Tempeliers. Denk eraan dat er niet mag worden gefotografeerd; de enige manier om San Beivignate te zien is een bezoekje brengen.

Topino

Topino

Zin in een dagtrip? Ga naar rivier Topino, op 25 km afstand van Perugia. Dante maakte de rivier, die verder vloeit in de Tiber, beroemd.

Plan je bezoek aan Perugia

Wat eet je in Perugia?

Als je trek hebt gekregen, probeer dan een Torta al Teso, wat zich laat vertalen als "cake op een tegel", maar meer op een sandwich lijkt in de vorm van een pizzapunt. Perugianen eten hun torta met allerlei verschillende vlees- en groentevullingen; de mogelijkheden zijn eindeloos.

Vervoer in Perugia

De snelste en makkelijkste manier om je door Perugia te bewegen is te voet. Het historische centrum en de oude stad liggen op 10 minuten lopen van elkaar. Als je de stad uit wil, neem dan een regionale bus of een taxi.

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  Het is er heerlijk warm weer tussen juni en september, dit is daarom de beste periode om Perugia te bezoeken. December en januari zijn de koudste maanden, met gemiddelde temperaturen net boven het vriespunt.

Activiteiten in Perugia

De must-see bezienswaardigheden in Perugia

Steden in Italië

Sitemap Perugia

Wil je alle activiteiten in Perugia ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.