Petra

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Petra: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit Amman: 3-daagse uitstap Petra, Rum, Akaba en Dode Zee

1. Vanuit Amman: 3-daagse uitstap Petra, Rum, Akaba en Dode Zee

Ontdek de hoogtepunten van Jordanië tijdens een privé-excursie met een kleine groep voor een intieme kijk op het leven op enkele van de meest historische plekken van de regio. Bewonder de monumenten van de in de rotsen uitgehouwen stad Petra, ga naar de Dode Zee om de zonsondergang te zien en ervaar het bedoeïenenleven in een kamp in Wadi Rum. Dag 1: Je wordt eerst om 08:00 uur opgehaald bij je hotel in Amman en gaat dan over de snelweg door de woestijn richting Wadi Mousa (Petra). Je pauzeert bij het natuurreservaat Dana en bewondert het geweldige landschap. Je gaat door naar het Shobak-kasteel en bezoekt dan Klein Petra. Je wordt afgezet bij je 3-sterrenhotel in Wadi Mousa voor je overnachting. Dag 2: Je brengt de dag door met het verkennen van Petra tot 16:00 uur (14:00 uur in de winter). Na deze verkenning ga je naar Wadi Rum waar je de nacht doorbrengt in een bedoeïenenkamp. Dag 3: Verken de vallei tijdens een jeepsafari. Dan ga je naar een strand aan de Dode Zee. Je komt richting Akaba door de Grote Slenk. Dan kun je de zonsondergang zien bij de Dode Zee. 's Avonds ga je weer terug naar Amman.

...
Vanuit Amman: privé-dagtour naar Petra met ophaalservice

2. Vanuit Amman: privé-dagtour naar Petra met ophaalservice

Vertrek 's morgens naar Amman en rij over de woestijnweg naar Petra en Wadi Mousa. Bij aankomst in de oude stad, ga je naar de archeologische vindplaats en begeef je je naar de beroemde schat van de rots met de prachtige Siq-kloof. Je bezoekt het enorme theater, uitgehouwen uit de berghelling en gaat dan verder naar het klooster om de overblijfselen van de gevel van de heilige plaats te bewonderen. Keer terug door de rotswanden via de indrukwekkende Hoge offerplaats waar adembenemende uitzichten en prachtige rotsen van verschillende kleuren je beloning zijn. Vertrek in de namiddag en wordt afgezet bij je hotel in Amman.

...
Van Amman: Petra, Wadi Rum, Rode en Dode Zee 2-daagse reis

3. Van Amman: Petra, Wadi Rum, Rode en Dode Zee 2-daagse reis

Haal het meeste uit je tijd in Jordanië tijdens een tweedaagse tour vanuit Amman. Reis met een professionele Engelssprekende chauffeur in een moderne auto en geniet van een combinatie van begeleide en onafhankelijke tijd. Kampeer 's nachts in je eigen bedoeïenentent in het hart van Wadi Rum. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Amman, rijd je 3 uur naar Petra. Als je daar bent, bewonder je een UNESCO-werelderfgoed en een van de nieuwe zeven wereldwonderen. Vanaf daar rijdt u 2 uur verder naar Wadi Rum en ontdekt u de bedoeïenencultuur. Slaap een nacht in Wadi Rum en kies uit 2 tentstijlen: Deluxe, de standaard bedoeïenentent; of luxe, met een Bubble of Mars-tent. Beide hebben een eigen badkamer en airconditioning / verwarming op de tent. Op de tweede dag bezoekt u de stranden van de Rode Zee op Akaba voordat u een rit van 4 uur maakt naar de Dode Zee. Drijf op een van het zoutste water ter wereld en ga dan terug naar Amman voor drop-off in je hotel.

...
Vanuit Jeruzalem: 3-daagse tour naar Petra & Wadi Rum

4. Vanuit Jeruzalem: 3-daagse tour naar Petra & Wadi Rum

Dag 1: Je rijdt door de vruchtbare Jordaanvallei naar de grensovergang Sheikh Hussein in het noorden. Je eerste stop is Jerash, een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Reis door de tijd terwijl je door de gewelfde straten achter de indrukwekkende boog van Hadrianus loopt en ontdek de Grieks-Romeinse architectuur met 4000 jaar mediterrane geschiedenis. Na de lunch in een lokaal restaurant ga je naar de citadel om meer te weten te komen over Amman's culturele belang en bewogen verleden, met paleizen, een museum en de Tempel van Hercules, met een panoramisch uitzicht over de stad. Rijd naar een Bedoeïenenkamp bij Petra, geniet van een traditioneel diner en geniet van de authentieke Bedoeïnengastvrijheid onder de heldere hemel en luister naar lokale muziek, voordat je uitrust in het comfortabele bed van je tent. Dag 2: Na het ontbijt, volgt een dag vol ontdekkingen in Petra, dat ongeveer 2000 jaar geleden in het rode steen werd uitgehouwen door de Nabateeërs. Hoor over de complexe geschiedenis van Petra, gevolgd door lunch in een lokaal restaurant. In de middag onderzoek je de sites zelf en bewonder je de Hellenistische architectuur, voordat je teruggaat voor het diner. Dag 3: Je laatste dag begint met een spannende rit door het prachtige en vrijwel ongerepte woestijnlandschap van Wadi Rum. Een 4x4-jeep neemt je mee naar prachtige bezienswaardigheden en uitzichtpunten, langs torenhoge kliffen van verweerde stenen en woestijndieren. Na de lunch in een lokaal restaurant ga je naar de Allenby Bridge-grensovergang en kom je tegen de late avond terug in Jeruzalem.

...
Vanuit Amman: halfdaags bezoek Petra met vervoer

5. Vanuit Amman: halfdaags bezoek Petra met vervoer

Bezoek Petra vanuit Amman op deze halfdaagse uitstap met vervoer. Je deskundige en professionele chauffeur brengt je naar Petra en wacht daar terwijl je deze geweldige stad 3 uur lang verkent. Dan brengt je chauffeur je weer terug naar Amman. Je beleeft zo een volledig zorgeloos bezoek. Petra is een van de 7 Wereldwonderen en is een spectaculair voorbeeld van de bouwkundige vaardigheden van dit oude volk. Het werd meer dan 2000 jaar geleden in de donkerroze rotsen uitgehakt. Je komt de stad binnen door de Siq, een smalle kloof van meer dan 1 kilometer lang. Je bewondert de sprankelende kleuren en de rotsformaties voordat je Al Khazneh in het zicht krijgt. Bewonder het gigantische Romeinse theater met plek voor 3.000 toeschouwers, geweldige obelisken, tempels, altaren en straten met zuilen, alsmede het indrukwekkende Ad Deir-klooster, dat uitzicht biedt over de vallei. Je komt meer te weten over de geschiedenis van Petra in twee musea: het Archeologische Museum en het Nabateïsche Museum. Bezoek het marktje waar ambachtslieden uit Wadi Musa en een nabijgelegen bedoeïenennederzetting plaatselijke snuisterijen verkopen zoals aardewerk, bedoeïenensieraden en flessen van gekleurd zand uit de regio.

...
Vanuit Tel Aviv: 3 dagen trip met gids Petra en Wadi Rum

6. Vanuit Tel Aviv: 3 dagen trip met gids Petra en Wadi Rum

Je drie avontuurlijke dagen beginnen in de vroege ochtend in Abraham Hostel Tel Aviv. Rij door de vruchtbare Jordaanvallei naar de grensovergang Sheikh Hussein in het noorden. Je eerste halte is Jerash, één van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Reis door de tijd terwijl je door de gewelfde straten achter de indrukwekkende boog van Hadrianus loopt en ontdek de prachtige mix van Grieks-Romeinse architectuur met 4000 jaar mediterrane geschiedenis. Na de lunch in een lokaal restaurant, ga je naar de hoofdstad. De heuveltop Citadel is de perfecte plek om meer te wete te komen over Amman's culturele belang en bewogen verleden, met paleizen, een museum en de Tempel van Hercules,  met een panoramisch uitzicht over de stad. Als de avond valt, rijd je naar een bedoeïenenkamp in de buurt van Petra. Geniet van een traditioneel diner, ervaar de authentieke Bedoeïenengastvrijheid onder de heldere hemel en luister naar lokale muziek, voordat je uitrust in het comfortabele bed van je tent. Na het ontbijt verken je voor een hele dag Petra. Het indrukwekkende hoogtepunt van deze reis is het wereldwonder dat ongeveer 2000 jaar geleden in de rode steen werd uitgehouwen door de Nabateeërs, toen het een belangrijk kruispunt was van oude beschavingen. Laat je gids de complexe geschiedenis van Petra uitleggen, gevolgd door lunch in een lokaal restaurant. In de middag verken je de sites zelf, elk is een prachtig voorbeeld van perfect symmetrische Hellenistische architectuur, voordat je terugkeert voor het diner en nog een nacht in het Bedoeïenenkamp doorbrengt. De laatste dag begint met een spannende rit door het prachtige en vrijwel ongerepte woestijnlandschap van Wadi Rum. Een 4x4 jeep neemt je mee naar prachtige bezienswaardigheden en uitzichtpunten, langs torenhoge kliffen van verweerde stenen en woestijndieren. Na de lunch in een lokaal restaurant, ga je naar de Allenby Bridge-grensovergang en kom je tegen de late avond terug in Tel Aviv.

...
Vanuit Jeruzalem: daguitstap naar Petra

7. Vanuit Jeruzalem: daguitstap naar Petra

Je wordt om 03:00 uur opgehaald bij het David Citadel Hotel in Jeruzalem. Dan rijd je in een comfortabel voertuig door de woestijn toen je de grens bij Arava bereikt. Met hulp van de assistenten steek je de grens over. De procedure kan maximaal een uur duren.  Om 08:30 uur ga je van de grens naar Petra met een nieuw voertuig met airconditioning. Deze rit duurt ongeveer 2-3 uur.  Via een schilderachtige route langs de bergen kom je aan bij Petra, een van de nieuwe zeven wereldwonderen.   Om ongeveer 11:30 uur begint je rondleiding door Petra bij de ingang met een groep van maximaal 25 mensen. Verken de hoogtepunten van de indrukwekkende plek met je gids. Daarna begint je reis naar Akaba om 16:30 uur. Onderweg pauzeer je een aantal keer bij bepaalde uitkijkpunten om het prachtige landschap van Wadi Rum te bekijken. Om 19:30 uur ga je met assistentie van je gids terug naar Israëlisch grondgebied. Rond middernacht kom je weer aan op het ophaalpunt in Jeruzalem.

...
Vanuit Tel Aviv: 2-daagse trip naar Petra, Jerash en Amman

8. Vanuit Tel Aviv: 2-daagse trip naar Petra, Jerash en Amman

Vroeg in de morgen word je met de bus opgehaald bij Abraham Hostel in Tel Aviv. Je rijdt door Jerusalem en gaat dan richting het noorden. Geniet van het adembenemende uitzicht op het vruchtbare land langs de Israëlische kant van de Jordaanoever. Nadat je de bij Sjeik Hoessein-brug de grens bent gepasseerd zie je het landschap langzaam veranderen in het woestijnlandschap van het noorden van Jordanië. Eerst bezoek je Jerash. Deze stad staat erom bekend een van best bewaarde Romeinse steden ter wereld te zijn. De indrukwekkende triomfboog van Hadrianus markeert de entree van straten met zuilengalerijen, theaters, tempels en een renbaan. Wanneer je door de stad loopt voelt het alsof je een reis door de tijd maakt. Ondertussen vertelt je gids spannende verhalen over het glorieuze verleden van de stad en hoe het ooit door de beroemde Alexander de Grote is bestuurd. Vervolg je weg naar de hoofdstad Amman, waar je bezienswaardigheden zoals het koninklijk paleis en de nationale moskee King Hussein passeert en een algemeen overzicht van de stad krijgt. Voordat je uit Amman vertrekt, proef je een heerlijk lokaal zoetigheid, genaamd Knafeh. Maar eerst krijg je een warm welkom in een originele bedoeïenenkamp, een diner bij een kampvuur en kun je heerlijk slapen in een comfortabele tent. De nomadische Bedoeïenen wonen al duizenden jaren in de woestijn en staan bekend om hun geweldige gastvrijheid. De volgende dag vertrek je na het ontbijt richting de UNESCO-Werelderfgoedstad Petra. Carved into the red rocks by the Nabateans some 2,000 years ago, it hasn’t lost any of its magic. Je gids leidt je door de Siq en fungeert als een toegangsgang naar de oude stad die uiteindelijk opent voor de iconische schatkamer. Vanaf hier ga je verder richting de Koninklijke Tombe, het 3000-zitplaatsen tellende amfitheater, het klooster en nog veel meer, elk een prachtig voorbeeld van perfect symmetrische Hellenistische architectuur. Geniet van een smakelijke lunch in een lokaal restaurant, zodat je tevreden terugkeert naar Tel Aviv via de Allenby grensovergang.

...
Van Amman: dagtrip naar Petra en Wadi Rum met hotelovername

9. Van Amman: dagtrip naar Petra en Wadi Rum met hotelovername

De dag begint met het ophalen van uw accommodatie in Amman en begint aan de 225 kilometer lange reis naar de oude stad Petra. Deze door UNESCO beschermde locatie, die meer dan 2000 jaar oud is, domineerde ooit de handelsroutes van het oude Arabië. Maak bij aankomst een wandeling door Al-Siq, een smal en diep pad dat als hoofdingang naar Petra fungeert. Binnen bewonder je de Al-Khazneh, ook bekend als de schatkamer waar elegante overblijfselen uit de oudheid diep in de rotsen zijn uitgehouwen. Andere hoogtepunten van Petra zijn het klooster, het altaar van het offer, de straat met gevels, de koninklijke graftombes, het Romeinse theater en meer. Nadat je alle bezienswaardigheden hebt genoten die Petra te bieden heeft, vervolg je de tour richting Wadi Rum, ook bekend als de Vallei van de Maan. Terwijl je naar Wadi Rum gaat, de filmlocatie van blockbuster-films zoals Lawrence of Arabia en The Martian, laat je je meenemen naar dit buitenaardse landschap. Begeef je op een avontuurlijke 4x4 safaritocht door de woestijn en bezoek verschillende locaties, waaronder de Nabatean-tempel, terwijl je je verwondert over de buitengewone bergen die uit het zand oprijzen. Stop later bij een pittoreske bedoeïenen voor een verfrissend kopje Arabische thee of koffie en de mogelijkheid om je onder de plaatselijke bevolking te mengen. Kijk ten slotte naar een adembenemende zonsondergang over de zijdeachtige woestijnvlaktes voordat je begint aan de terugreis naar Amman.

...
Van Aqaba: Petra 1-daagse tour

10. Van Aqaba: Petra 1-daagse tour

Ontdek de site die UNESCO omschreef als "een van de meest waardevolle culturele eigendommen van het culturele erfgoed van de mens." Petra, een van de 7 nieuwe wereldwonderen, werd gebouwd in de 3e eeuw voor Christus en omvat een reeks massieve tempels, graven en bouwwerken die in de rode woestijnbergen zijn uitgehouwen. , oud vakmanschap en pure schoonheid van de ruïnes van Petra. Begin je tour met het ophalen van je hotel in Aqaba, waarna je rechtstreeks naar de site wordt gereden. Na een wandeling door de enorme rotsformaties die een baldakijn boven de woestijnhemel vormen, krijg je je eerste glimp van de oude stad. Bezoek de monolithische schatkamer, rouwzalen, grotten, graven, tempels - en meer adembenemende bezienswaardigheden van deze unieke locatie. Nadat je bezoek is afgelopen en je stopt bij de cadeauwinkel, stop je voor de lunch in een restaurant dat gespecialiseerd is in lokale delicatessen. Je keert rond 19.00 uur terug naar je hotel, perfect op tijd om de bezienswaardigheden te verteren tijdens het diner.

...

Sitemap Petra

Wil je alle activiteiten in Petra ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Petra

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 562 beoordelingen

We werden bij het hotel opgehaald door Ahmed Hussin, een zeer goede chauffeur en een aangenaam persoon, op weg naar Petra liet hij ons speciale plekken zien. Wij verbleven in hotel edom in wadi Musa, dat vonden wij luxueus. Op de 2e dag waren we, op aanraden van Ahmed, kort na 6 uur in Petra, wat we leuk vonden, hoewel we geen vroege vogels zijn: de dag was nog fris, er was mooi licht en niet veel bezoekers. 's Middags waren we in Wadi Rum - het was daar fantastisch: de woestijn met het rode zand en de rotsen, de zonsondergang, de gastvrijheid in het kamp, de sterrenhemel, de tenten, het eten. De jeeptour op de 3e dag was bijzonder. Toen ging het terug in de richting en nog steeds de indruk van de Dode Zee. 's Avonds waren we terug in ons hotel. We voelden ons de hele tijd veilig en het was leuk met Ahmed.

Zeer goede organisatie en assistentie bij de grensovergang in Israël en Jordanië. Alles ging heel snel. En de reis naar Petra ... waw! Nizar is de beste ... verdiende al het geld. Een goed opgeleide man, met een brede algemene cultuur, die ons de hele geschiedenis van Petra, maar ook van het Midden-Oosten heeft gepresenteerd! Everiting is ok!

Alles verliep zoals gepland. De bus arriveerde op tijd, gidsen hielpen bij de hele grensovergang, haltes voor Petra waren snel en het weer in Petra was ook bevredigend. Ik raad je alleen aan om een 2-daagse tour te maken, aangezien Petra erg groot is en om er rustig van te genieten en er rustig van te genieten, heb je meer tijd nodig.

We hadden een absoluut geweldige ervaring. Onze chauffeur Ibrahim was een ervaren en veilige chauffeur. Hij was attent op onze troost en behoeften. Ik zou deze tour aan iedereen aanbevelen. Elke dollar waard

De gids was goed als je in de buurt van Petra woonde.