Petra

Petra: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Amman: 2-daagse tour Petra, Wadi Rum en Dode Zee

1. Amman: 2-daagse tour Petra, Wadi Rum en Dode Zee

Verken enkele van de spectaculairste locaties van Jordanië tijdens een 2-daagse privétour (voor 1-7 personen) vanuit Amman.  Dag 1: Amman - Petra Je vertrekt vanuit Amman en reist zuidwaarts richting Petra. Petra werd gesticht door de Nabateeërs en wordt  beschouwd als een van de wonderen van de wereld. Het ligt op 225 kilometer  van Amman en werd meer dan 2000 jaar geleden in steen gebeiteld. Het domineerde de  handelsroutes van het oude Arabië. Bij aankomst loop je over het smalle pad van de Siq naar de hoofdingang van de stad. Aan het einde van de Siq zie je de Schatkist (al-Khazneh),  waarvan werd verondersteld dat het ontelbare schatten herbergde. Ga verder naar het klooster en het Offeraltaar. Vervolgens wordt je 's middags naar Wadi Rum gebracht. Breng de nacht door in een bedoeïenenkamp en geniet van een diner en een aantal  nachtelijke activiteiten. Dag 2: Wadi Rum - Rode Zee - Dode  Zee Na het ontbijt rijd je naar Wadi Rum per 4WD-jeep. Bij Wadi Rum ("Vallei van de Maan") werd de legendarische film "Lawrence of Arabia"  gefilmd. Bewonder de unieke vorm van de berg wanneer deze boven het roze-rode woestijnzand uitrijst . Zie torenhoge kliffen van bruine, rode en gouden kleuren. Ga verder in de richting van de Golf van Aqaba aan de Rode Zee en besteed hier ongeveer twee uur. De Rode Zee wordt overgeslagen tijdens het winterseizoen - november tot eind maart. Vervolgens wordt je naar de Dode Zee gebracht, die beroemd is vanwege het bijbelse  verhaal van Sodom en Gomorra. De Dode Zee ligt op 400 meter onder de zeespiegel  en is een van  de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Jordanië. Bewonder de kalme wateren, glinsterend in de brandende zon. De Dode Zee is legendarisch vanwege de hoge zout- en mineraalconcentratie en het zwemmen in het water wordt gezien als een unieke en therapeutische  ervaring. Na wat vrije tijd om te zwemmen keer je terug naar je hotel  in Amman.

Van Tel Aviv: dagexcursie naar Petra met retourvluchten

2. Van Tel Aviv: dagexcursie naar Petra met retourvluchten

Verken de iconische archeologische vindplaats Petra tijdens een dagexcursie met gids vanuit Tel Aviv. Ga door de schilderachtige bergen en bekijk de 7 nieuwe wereldwonderen, het woestijnlandschap van Wadi Ram en meer met een optionele paardrijtocht. Aankomst op Ben Guiron Airport in Tel Aviv voor uw vlucht naar Roman Airport in Eilat, waar uw chauffeur u ophaalt. Vanaf daar rijd je naar de grens met Arava en ga je om 8.45 uur door de grenscontrole en de douane. Stap aan de Jordaanse kant van de grens over op een auto/busje/bus met airconditioning en rijd richting Petra. Geniet van uw reis op een uitgestrekte en comfortabele snelweg. Na een prachtige, schilderachtige route op de berghelling te hebben gereisd, arriveer je op de historische plek van Petra en zie je waarom het is uitgeroepen tot een van de 7 nieuwe wereldwonderen. Begin uw rondleiding door de site bij de ingang. Inbegrepen in uw pakket is een optionele paardrijtocht voor de eerste 200 meter van de route. (Het is vereist om de koerier een fooi te geven, naar eigen goeddunken tussen $ 2-5.) Geniet van een lunch in een authentiek lokaal restaurant (op eigen kosten). Verlaat vervolgens Petra, stop bij een paar observatiepunten en geniet op de terugweg naar de grens van het prachtige woestijnlandschap van Wadi Ram. Laat je afzetten bij het centrale busstation van Eilat met voldoende tijd om de shuttle naar de luchthaven Ramon te nemen voor je vlucht terug naar Ben Guiron in Tel Aviv.

Van Amman: dagtrip naar Petra en Wadi Rum met hotelovername

3. Van Amman: dagtrip naar Petra en Wadi Rum met hotelovername

De dag begint met het ophalen van uw accommodatie in Amman en begint aan de 225 kilometer lange reis naar de oude stad Petra. Deze door UNESCO beschermde locatie, die meer dan 2000 jaar oud is, domineerde ooit de handelsroutes van het oude Arabië. Maak bij aankomst een wandeling door Al-Siq, een smal en diep pad dat als hoofdingang naar Petra fungeert. Binnen bewonder je de Al-Khazneh, ook bekend als de schatkamer waar elegante overblijfselen uit de oudheid diep in de rotsen zijn uitgehouwen. Andere hoogtepunten van Petra zijn het klooster, het altaar van het offer, de straat met gevels, de koninklijke graftombes, het Romeinse theater en meer. Nadat je alle bezienswaardigheden hebt genoten die Petra te bieden heeft, vervolg je de tour richting Wadi Rum, ook bekend als de Vallei van de Maan. Terwijl je naar Wadi Rum gaat, de filmlocatie van blockbuster-films zoals Lawrence of Arabia en The Martian, laat je je meenemen naar dit buitenaardse landschap. Begeef je op een avontuurlijke 4x4 safaritocht door de woestijn en bezoek verschillende locaties, waaronder de Nabatean-tempel, terwijl je je verwondert over de buitengewone bergen die uit het zand oprijzen. Stop later bij een pittoreske bedoeïenen voor een verfrissend kopje Arabische thee of koffie en de mogelijkheid om je onder de plaatselijke bevolking te mengen. Kijk ten slotte naar een adembenemende zonsondergang over de zijdeachtige woestijnvlaktes voordat je begint aan de terugreis naar Amman.

Vanuit Tel Aviv: begeleide dagtrip Petra met vervoer

4. Vanuit Tel Aviv: begeleide dagtrip Petra met vervoer

Ontmoet je gids bij het centrale vertrekpunt in Tel Aviv. Begin je reis om 03:00 uur, zodat je vroeg genoeg in Petra aankomt om te genieten van een volledige dag sightseeing. Reis naar de grens Arava. Aan de grens helpt je gids je Jordanië binnen te komen. Rijd vanaf de grens naar Petra in een comfortabel voertuig met airconditioning. Je ontspant tijdens de rit over de enorme snelweg die bekend staat als de 'woestijnweg'. Reis over een schilderachtige bergroute langs de berghelling. Kom om ongeveer 11:30 uur aan in Petra en volg een rondleiding door dit UNESCO-Werelderfgoed en één van de 7 wereldwonderen. Verken de zandstenen stad gebouwd in de 3e eeuw door de Nabateeërs. Ontdek de paleizen, tempels, graven, bergingen en stallen die allemaal in de zachte stenen rotsen zijn uitgehouwen. Bewonder de pilaren in Griekse stijl van de Schatkist - een meesterwerk van metselwerk. Loop door de graven die bekend staan als de straat met gevels. Bezoek het theater met 7000 zitplaatsen.   Reis terug naar Aqaba om 16:30 uur. Je pauzeert onderweg bij observatiepunten en bewonder het prachtige landschap van Wadi Rum. Om 19:30 uur keer je terug naar Israël.

Vanuit Jeruzalem: daguitstap naar Petra

5. Vanuit Jeruzalem: daguitstap naar Petra

Je wordt om 03:00 uur opgehaald bij het David Citadel Hotel in Jeruzalem. Dan rijd je in een comfortabel voertuig door de woestijn toen je de grens bij Arava bereikt. Met hulp van de assistenten steek je de grens over. De procedure kan maximaal een uur duren.  Om 08:30 uur ga je van de grens naar Petra met een nieuw voertuig met airconditioning. Deze rit duurt ongeveer 2-3 uur.  Via een schilderachtige route langs de bergen kom je aan bij Petra, een van de nieuwe zeven wereldwonderen.   Om ongeveer 11:30 uur begint je rondleiding door Petra bij de ingang met een groep van maximaal 25 mensen. Verken de hoogtepunten van de indrukwekkende plek met je gids. Daarna begint je reis naar Akaba om 16:30 uur. Onderweg pauzeer je een aantal keer bij bepaalde uitkijkpunten om het prachtige landschap van Wadi Rum te bekijken. Om 19:30 uur ga je met assistentie van je gids terug naar Israëlisch grondgebied. Rond middernacht kom je weer aan op het ophaalpunt in Jeruzalem.

Vanuit Eilat: begeleide dagtocht Petra met vervoer

6. Vanuit Eilat: begeleide dagtocht Petra met vervoer

De tocht vertrekt vanuit  Eilat  en gaat richting Petra. Onderweg steek je de  Avora -grens over. Rijd door de stoffige woestijnlandschappen en bewonder het uitgestrekte zandlandschap dat zich overal om je heen uitstrekt. Volg de schilderachtige route langs de bergen voordat je aankomt bij Petra, één van de zeven wereldwonderen. Bij aankomst verken je de hoogtepunten van de site met je deskundige gids en luister je naar fascinerende verhalen en legendes over de mensen die hier ooit woonden. Terwijl je rondwandelt, bewonder je de levendige tinten van de rotsen waaruit de meeste gebouwen hier zijn gebeeldhouwd, waardoor Petra de bijnaam ‘rode roosstad’ kreeg. Krijg na je rondleiding wat vrije tijd om op je gemak door de site te dwalen en je te concentreren op de gebieden die je het meest interesseren. Na de tour start je de terugreis naar  Eilat  in de richting van de havenregio van  Akaba. Onderweg bezoek je een aantal observatiepunten om het adembenemende landschap van de Wadi Rum-woestijn te bewonderen, waar de rode rotsachtige bergen opgaan in de zonnige horizon.

Vanuit Jeruzalem: Petra 2-daagse tour met maaltijden

7. Vanuit Jeruzalem: Petra 2-daagse tour met maaltijden

Onze twee volle dagen beginnen in Jeruzalem, terwijl we richting de Jordaanse grens gaan. We steken de grens van King Hussein / Allenby over en gaan Jordanië binnen, ongeveer een uur door de woestijn van Judea rijden. We gaan verder richting Madaba, een oude Jordaanse stad, en gaan omhoog naar het uitkijkpunt van Mount Nebo. Dan gaan we lunchen. Vanaf hier gaan we naar een bedoeïenenkamp in de buurt van Petra waar u zult genieten van bedoeïenen gastvrijheid, inclusief een diner in Arabische stijl en een comfortabel bed voor de nacht. Voordat je gaat slapen, ga je onder de heldere woestijnhemel zitten en sterren kijken, terwijl je een kopje heerlijke bedoeïenenthee drinkt. Op de tweede dag zullen we Petra touren. Petra, een van de zeven wereldwonderen en de meest gekoesterde attractie van Jordanië, is een onvergetelijke plek. Het werd in het begin van de 1e eeuw uitgehouwen in de rode rotsen van de stijgende kliffen als het graf van een Nabateese koning, en was eeuwenlang verborgen onder zand voordat het onlangs weer toegankelijk werd. We gaan door de Siq, een smalle kloof, en maken een rondleiding door de Schatkamer en het amfitheater met onze gids die de locaties en geschiedenis zal uitleggen terwijl je je verwondert over de schoonheid van elke structuur. Daarna heb je vrije tijd om individueel verder te gaan zoals je wilt: klim naar de koninklijke graven, loop de Romeinse Cardo af, wandel naar het klooster en verken de verschillende locaties. We ontmoeten elkaar voor de lunch in Wadi Musa voordat we terugkeren naar Jeruzalem via de Allenby-grensovergang. Deze volledig begeleide tour, inclusief volledig vervoer en uitgebreide informatie, kan verder worden verbeterd door gebruik te maken van onze reis-app voor smartphones en tablets. De app biedt je kaarten, informatie en foto's, kan gratis worden gedownload op onze site voordat je op reis gaat, dus er is geen internetverbinding nodig. Je kunt de sites ook alleen verkennen, zonder gids, als je dat liever doet. Voor meer informatie over de sites die we passeren, download onze gratis reis-app op je smartphone.

Van Eilat: tweedaagse Petra & Wadi Rum-tour met kampverblijf

8. Van Eilat: tweedaagse Petra & Wadi Rum-tour met kampverblijf

Petra is de meest bekende toeristische site in Jordanië vandaag. Petra was ooit bezet door de Nabateeërs en bijna alles in Petra werd door hen gebouwd. Als je Petra bezoekt, kun je meer dan 800 objecten zien, waaronder de beroemde schatkamer, tempels, rouwhuizen, grotten en meer. Wadi Rum is alles wat je zou verwachten van een typische woestijn: extreem in hitte in de zomer en vriestemperaturen in de winter. Het is gewelddadig en humeurig als de zon zich bij het ochtendgloren door de gebeitelde kloven snijdt of de scheiding tussen rots en zand in de schemering smelt. Het eist de bedoeïenen die erin leven en wraakzuchtig op degenen die de gevaren negeren die het met zich meebrengt. Ervaar de kracht en schoonheid met uw deskundige gids. Je tour begint met een pick-up van je hotel in Eilat om 08:30 uur. Nadat u de Arava-grens bent overgestoken, rijdt u naar Wadi Musa Petra en bezoekt u de site. Na de tour zul je lunchen in Petra en naar Wadi Rum rijden en overnachten in een authentiek bedoeïenenkamp. Onderweg leer je alles over de Nabateeërs, hun geschiedenis, hun kunst, goden en de bedoeïenen manier van leven. Upgrade je ervaring in de woestijn naar een 4-sterren tent met een eigen badkamer met een douche en een toilet in de tent.

Van Eilat: privétour Petra Day

9. Van Eilat: privétour Petra Day

Petra werd ontdekt in het begin van de 19e eeuw en werd in 1985 genoemd als een van de 7 wereldwonderen. Je zult begrijpen waarom je ooit door de Siq bent gegaan. Het voor de eerste keer zien van de Schatkist is adembenemend. Het vakmanschap en de omvang ervan zal u verbazen. Verken Petra en zie gevels, graven, een Romeins theater en grafgrotten. Zie hoe de Nabateeërs het hele water van de regio beheersten en verwonderen over de grote waterreservoirs die ze hebben gebouwd. Een chauffeur haalt je 's morgens op bij je hotel in Eilat. Na ongeveer 3 uur arriveer je in Petra om te genieten van de bezienswaardigheden en tour met je persoonlijke gids. Dineer in een lokaal restaurant en probeer een uitgebreide selectie oosterse gerechten. Je komt 's avonds terug in je hotel.

Tel Aviv: Petra & Wadi Rum 2-daagse tour met bedoeïenenkampverblijf

10. Tel Aviv: Petra & Wadi Rum 2-daagse tour met bedoeïenenkampverblijf

Als u Petra binnenkomt, via de Siq, komt u bij de beroemde Schatkamer. Een van de redenen waarom Petra een van de zeven wereldwonderen is, is The Treasury - de beroemdste façade van Petra. Meer dan 800 standbeelden, gevels, tempels, het Romeinse theater, graven, grotten en meer... Onvergetelijke ervaringen in oude architectuur. De Nabateeërs bewoonden Petra meer dan 2000 jaar geleden en floreerden door het bouwen van een waterleidingsysteem. Water werd verkocht aan de passerende karavanen, kooplieden en reizigers. Petra begon in verval te raken na de aardbeving in 363 n.Chr. Omdat ze niet genoeg middelen hadden om het te herbouwen, verlieten de mensen Petra. Dag 1: Petra Er zal om 06:30 uur een vlucht zijn vanaf de luchthaven Ben Gurion in Tel Aviv. We halen je om ongeveer 07:40 uur op van Eilat Airport van Ramon en brengen je naar de grens met Arava. Rijd naar Petra in een voertuig met airconditioning. Als we bij het bezoekerscentrum aankomen, beginnen we aan de rondleiding. We zullen het Treasury House, de graven, het Romeinse theater en meer zien. Je leert over de geschiedenis van de Nabataens, hun kunst, hun goden en meer. Na 3 uur wandelen en leren, gaan we lunchen in een van de lokale restaurants. Na de lunch wordt u naar Wadi Rum gebracht, waar u kunt slapen in een tent in bedoeïenenstijl en kunt genieten van de sfeer en de rust van de woestijn. Dag 2: Wadi Rum Na het ontbijt in het bedoeïenenkamp beginnen we aan de toerdag. Een rit van ongeveer 2 uur op 4x4 wielen brengt je naar een prachtig landschap. We zullen je kennis laten maken met de manieren van Nabataens en de manier van leven van de bedoeïenen. Na de tour rijdt u terug naar de grens met Arava en naar de luchthaven van Eilat voor uw vlucht terug naar Tel Aviv. Kom rond 15.30 uur terug in Eilat en de vlucht is meestal rond 20:40 uur. (Misschien heb je wat extra tijd voor je vlucht)

  • Meerdaagse tours
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Transfers
  • Avonturen
46 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Sitemap Petra

Wil je alle activiteiten in Petra ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Petra

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 674 beoordelingen

Onze reis was fantastisch en onze chauffeur / gids, Ahmad, was tegen het einde als familie. Hij vertelde ons vanaf het begin dat we onze reis konden aanpassen als we iets wilden veranderen en we hadden wel wat ideeën, maar uiteindelijk was hij echt de professional die wist hoeveel we eigenlijk op een dag konden doen (qua tijd en energietechnisch). :) Hij was erg bezorgd om ons welzijn en zorgde ervoor dat we het meeste uit onze reis konden halen. Het hotel in Petra was erg leuk en het kamp in Wadi Rum was geweldig! Het eten en de gastvrijheid in het kamp was top. Het dinerbuffet was zeer uitgebreid en het ontbijt omvatte op bestelling gemaakte omeletten. We verbleven in de gewone tent zonder airconditioning en met een gedeelde badkamer, wat prima was. De badkamer was erg schoon en het was geen probleem om te delen met de andere kampeerders. Het bedrijf heeft zelfs de tour kosteloos opnieuw gepland toen ik per ongeluk de verkeerde datum boekte en het pas de dag ervoor besefte. Ik zou de

De dagen in Jordanië vlogen voorbij en onze geweldige gids Ali maakte de tour onvergetelijk. Hij bracht zijn kennis op een prettige manier over en dat was te merken aan zijn 20 jaar ervaring. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik bij hem en de chauffeur in goede handen was. Het kamp ligt op een fantastische locatie en de zonsondergangen en de sterrenhemel waren een droom. De tenten en bedden waren comfortabel en geschikt voor het doel, de sanitaire voorzieningen waren schoon. Ik was erg blij dat het nog laagseizoen was, dus Petra en het kamp waren niet zo druk als verwacht. Wensen: Maak op de eerste dag een stop in de hoofdstad, je rijdt er immers zo dichtbij langs (eventueel een uitkijkpunt, kasteel weglaten). Bij het opnieuw binnenkomen van Israël om een bus te vinden met een briefje van Abraham Tour en een buschauffeur die door Abraham Tours werd geïnformeerd hoeveel mensen hij moest nemen. Dit kleine stukje net na de grens was echt slecht georganiseerd.

must-do ervaring in Jordanië! entre la beauté du canyon, l'aventure à l'intérieur des guides vous aide à l'intérieur sans rien demander, je n'oublierai jamais yusud le guide qui nous a aidé du début à la fin sans rien demander je ne l'oublierai nooit! Ik raad deze activiteit aan met je ogen dicht

Zeer vlotte en stipte reis van Amman naar Petra met een privéauto. Bestuurder Mohammad is erg aardig en behulpzaam en heeft een ontspannende gids. Hij liet ons vrij om de terugkomsttijd te kiezen.

Wat een fantastische ervaring, alles was helemaal naar wens. Vriendelijke mensen en met name onze chauffeur Majd. Zeer professioneel en weet veel te vertellen.