Datums kiezen

Ontdek het beste van
Piazza Anfiteatro

Piazza Anfiteatro: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Lucca Sightseeing Tour per e-bike of stadsfiets

1. Lucca Sightseeing Tour per e-bike of stadsfiets

Mis deze fantastische kans niet om alle interessante punten van het stadscentrum en de 4,2 km aan muren in één tour te bereiken. Je kunt kiezen voor de stadsfietstocht in de ochtend of de ebike-tocht in de middag. Grijp de kans om Lucca op de fiets te verkennen met een deskundige gids, de beste manier om het stadscentrum te bezoeken. De stadsmuren beschermen het centrum tegen het verkeer van motorvoertuigen en bieden een fascinerende rondweg. Na een ritje bovenop de muren zie je de belangrijkste bezienswaardigheden. Een lokale gids zal je Piazza San Michele, het oude Romeinse forum, Piazza Anfiteatro en Torre Guinigi laten zien, symbolen van de stad die je niet mag missen. Piazza Anfiteatro is een elliptische open ruimte, gebouwd op de ruïnes van het oude Romeinse amfitheater in de 2e eeuw. Tegenwoordig herbergt het plein vele winkels, bars en restaurants. Torre Guinigi is een ander symbool van Lucca. De toren is gebouwd van stenen en bakstenen, bekend om de vijf eeuwenoude steeneiken op de top, waar je de hele stad kunt bewonderen. Na deze twee belangrijke stops is de tour nog niet ten einde. U passeert de straat met antiekwinkels, Via del Battistero om de Cattedrale San Martino, het centrale plein Piazza Napoleone en Piazza del Giglio te bereiken.

Vanuit Florence: privétour van een hele dag door Pisa en Lucca

2. Vanuit Florence: privétour van een hele dag door Pisa en Lucca

Je avontuur begint met een ontmoeting met je privéchauffeur bij je hotel. Daarna vertrek je voor een prachtige reis door het prachtige Toscaanse platteland naar de oude stad Pisa, bekend om zijn prachtige architectuur. Eenmaal aangekomen neemt een ervaren gids je mee op een fascinerende wandeltour over het beroemde Piazza dei Miracoli, waar je adembenemende witmarmeren monumenten vindt zoals de kathedraal en de iconische scheve toren. Je hebt de mogelijkheid om tickets te kopen om het Baptisterium te verkennen en voorrangstoegang te krijgen tot de kathedraal. Na wat vrije tijd voor de lunch brengt je chauffeur je naar de fascinerende stad Lucca. Hier kun je wandelen langs de historische muren, bezienswaardigheden bezoeken zoals Piazza Anfiteatro en Torre Guinigi, en ronddwalen door de pittoreske straatjes vol antiekwinkels. Vergeet niet te genieten van heerlijk lokaal gebak in een historisch café voordat je terugkeert naar Florence. Bereid je voor op een dag vol schoonheid, geschiedenis en zoete lekkernijen!

Lucca: privéwandeling met gids

3. Lucca: privéwandeling met gids

Lucca is een klein juweel net ten noordwesten van Florence, dat oprijst uit het groen van de naburige vallei als een bijna intacte getuigenis van de opeenvolging van eeuwen en overheersing. Zijn geschiedenis wordt vooral verteld door zijn vorm, door monumenten, door straten en structuren van alle leeftijden die in harmonie naast elkaar bestaan. Deze klassieke route is ontworpen voor degenen die de stad Lucca voor het eerst komen bezoeken, of voor degenen die niet alleen bij een historische periode willen stilstaan, maar eerder een globale visie willen hebben op de geschiedenis van de stad. Je tour omvat een bezoek aan de belangrijkste monumenten waardoor je gids alle historische en artistieke fasen zal nalopen. Naast vele andere sites bezoekt u de kerk van St. Michael, een rooms-katholieke basiliek met sublieme details, gebouwd in 795.

Livorno: privéexcursie van een hele dag aan wal naar Pisa en Lucca

4. Livorno: privéexcursie van een hele dag aan wal naar Pisa en Lucca

Ontmoet uw privéchauffeur/gids om 08:00 uur zo dicht mogelijk bij de aankomst van uw schip voor de aangename rit van een uur naar de charmante middeleeuwse stad Lucca. Het is een stad die door de eeuwen heen is omsloten en beschermd door een imposante 16e-eeuwse muur, een van de best bewaarde verdedigingswerken uit de Renaissance in Europa. De muur heeft ertoe bijgedragen de oorspronkelijke kenmerken van de stad en het Romeinse stratenplan intact te houden. U kunt uw dag misschien beginnen met een fietstocht bovenop de muren langs de prachtige met bomen omzoomde promenade, waar u de palazzi en pleinen van de oude stad kunt bekijken of omhoog kunt kijken naar de omliggende heuvels. Voor fietsverhuur wordt een extra (optionele) kost betaald op de dag van uw tour van 5 EUR per fiets per uur. Ontdek de Romeinse kenmerken van de stad met de kerk van San Michele in Foro die op de plaats van het oorspronkelijke Romeinse forum staat. Hier begon Giacomo Puccini zijn muzikale carrière als koorknaap. Als u door de levendige winkelstraat Via Fillungo wandelt, komt u bij de kerk van San Frediano uit de 6e eeuw. Bekijk het graf van Sint Zita (1278), genoemd door Dante in de Inferno, wiens gemummificeerde lichaam door glas te zien is. Ontdek de uniek gevormde arena, Piazza Anfiteatro, gebouwd in de 1e eeuw na Christus onder keizer Claudius met 54 bogen en een grot die plaats biedt aan maar liefst tienduizend toeschouwers in 18 rijen zitplaatsen. De basis van het oorspronkelijke amfitheater bevindt zich nu zo'n 3 meter onder het centrum, dat in de 19e eeuw werd gereconstrueerd als de marktplaats van de stad. De kathedraal van San Martino herbergt het kostbare heilige relikwie, de Volto Santo, een cederhouten kruisbeeld waarvan wordt gezegd dat het een waar portret is van Jezus, gebeeldhouwd door Nicodemus, een ooggetuige van de kruisiging. Zie ook de opmerkelijke marmeren tombe van Ilaria del Caretto en Tintoretto's beruchte 'Laatste Avondmaal'. De stad is gevuld met ambachtslieden en verleidelijke delicatessenzaken die Toscaanse specialiteiten aanbieden, en Lucca staat vooral bekend om zijn olijfolie. Niet te missen zijn de ondergrondse kelders van Enoteca Vanni, met een verleidelijke selectie wijnen uit heel Italië. De lunch is voor eigen rekening en uw chauffeur kan aanbevelingen doen en u in de goede richting wijzen. Misschien heb je zelfs tijd om te lunchen in een lokale wijngaard aan de rand van de stad voordat je de korte rit maakt naar de machtige maritieme republiek Pisa uit de 11e eeuw. Geniet van een autorit door de stad, die je naar het hart van een van de belangrijkste monumenten in Italië leidt, het adembenemende Piazza dei Miracoli met zijn doopkapel, de kathedraal, de begraafplaats Campo Santo en natuurlijk de scheve toren van Pisa. Je bent vrij om een deel van de stad te voet te verkennen voordat je je chauffeur ontmoet voor de terugreis naar je schip in de haven van Livorno met aankomst rond 17:00 uur.

La Spezia: privéexcursie van een hele dag aan wal naar Pisa en Lucca

5. La Spezia: privéexcursie van een hele dag aan wal naar Pisa en Lucca

Ontmoet uw privéchauffeur-gids in La Spezia zo dicht mogelijk bij de aankomst van uw schip voor de aangename rit van een uur naar de charmante middeleeuwse stad Lucca. Het is een stad die door de eeuwen heen is omsloten en beschermd door een imposante 16e-eeuwse muur, een van de best bewaarde verdedigingswerken uit de Renaissance in Europa. Ontdek de Romeinse kenmerken van de stad met de kerk van San Michele in Foro die op de plaats van het oorspronkelijke Romeinse forum staat. Hier begon Giacomo Puccini zijn muzikale carrière als koorknaap. Als u door de levendige winkelstraat Via Fillungo wandelt, komt u aan bij de kerk van San Frediano met zijn 6e-eeuwse oorsprong. Bekijk het graf van Saint Zita (1278), genoemd door Dante in de film Inferno, wiens gemummificeerde lichaam door het glas te zien is. Ontdek de uniek gevormde arena, Piazza Anfiteatro, gebouwd in de 1e eeuw na Christus onder keizer Claudius met 54 bogen en een grot die plaats biedt aan maar liefst tienduizend toeschouwers in 18 rijen stoelen. De kathedraal van San Martino herbergt het kostbare heilige relikwie, de Volto Santo, een kruisbeeld van cederhout waarvan gezegd wordt dat het een waar portret is van Jezus, gebeeldhouwd door Nicodemus, een ooggetuige van de kruisiging. Zie ook de opmerkelijke marmeren tombe van Ilaria del Carretto en Tintoretto's beruchte 'Laatste Avondmaal'. De stad is gevuld met ambachtslieden en verleidelijke delicatessenzaken die Toscaanse specialiteiten aanbieden, en Lucca staat vooral bekend om zijn olijfolie. Niet te missen zijn de ondergrondse kelders van Enoteca Vanni, met een verleidelijke selectie wijnen uit heel Italië. De lunch is voor eigen rekening en uw chauffeur kan aanbevelingen doen en u in de goede richting wijzen. Misschien heb je zelfs tijd om te lunchen in een lokale wijngaard aan de rand van de stad voordat je de korte rit maakt naar de 11e-eeuwse machtige maritieme republiek Pisa. Geniet van een autorit door de stad, die u naar het hart van een van de belangrijkste monumenten in Italië leidt, het adembenemende Piazza dei Miracoli met zijn doopkapel, de kathedraal, de begraafplaats Campo Santo en natuurlijk de scheve toren van Pisa. Je bent vrij om een deel van de stad te voet te verkennen voordat je je chauffeur ontmoet voor de terugreis naar je schip in de haven van La Spezia.

Zoet en Zout Lucca met de E-bike

6. Zoet en Zout Lucca met de E-bike

Verken Lucca per fiets in kleine groepen en proef typische lokale producten. Lucca wordt omringd door renaissancistische fietsmuren en staat bekend als "de stad van de 100 kerken", maar ook om zijn eten, zowel zoet als zout. Tijdens deze ontspannende rondleiding ontdek je de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de kathedraal van San Martino, de kerk van San Michele, Piazza Napoleone, Piazza Anfiteatro en een deel van de muren, altijd onder begeleiding van onze vriendelijke gids. Je stopt bij een traditionele delicatessenwinkel waar je Toscaanse hapjes proeft vergezeld van een glas wijn en na een korte rit neem je weer plaats in een van de historische banketbakkerijen waar je ook de zoetigheden uit Lucca proeft.

Lucca: wandeltour over de verhalen & legendes van de stad!

7. Lucca: wandeltour over de verhalen & legendes van de stad!

Ontdek Lucca! Ik verzeker je dat je verliefd zult worden op de stad! We zullen praten over zijn geschiedenis, zijn personages en er zullen geheimen en curiosa zijn! We beginnen op het Piazza Napoleone, dat de Lucchesi Piazza Grande noemen, en we zullen twee geweldige vrouwen ontmoeten, Elisa Baciocchi en Maria Luisa di Borbone. We lopen langs het Giglio Theater en langs een van de oudste kerken van de stad, SS. John en Reparata. We komen aan voor de kathedraal van San Martino en zien de gevel met al zijn verhalen, ook die van het labyrint. We staan voor de steen van de duivel en praten over de legende van de mysterieuze lucide mansi, de zwarte weduwe van Lucca. We maken een stuk via Fillungo en komen aan op Piazza Anfiteatro, het beroemdste plein van de stad. En dan gaan we nog naar Piazza San Frediano, de basiliek met de bescheiden voorgevel half ... en dan sluiten we af op Piazza San Michele, waar alles begon!

Lucca: privé wandeltour van 3 uur met bijzondere verhalen

8. Lucca: privé wandeltour van 3 uur met bijzondere verhalen

Dit is een unieke rondleiding om de stad Lucca, de monumenten en de verhalen eromheen te ontdekken. We beginnen in het park voor het treinstation. Vanaf daar beginnen we onze wandeling onder de muren van Lucca door naar de kerk van San Martino. We gaan verder naar Piazza Napoleone met zijn liefdesverhalen aan het hof en dan langs de Via Fillungo om de basiliek van San Frediano te bereiken. Vanaf daar komen we aan op Piazza Anfiteatro om een paar mooie foto's te maken, dan richting de Guinigi toren met zijn steeneiken op de top en uiteindelijk op Piazza Bernardini. Het interne bezoek aan San Martino en San Frediano zijn ook inbegrepen in deze tour. Neem je nieuwsgierigheid mee om ongewone verhalen over de stad te ontdekken, een beetje goede humor en we zullen samen een paar uur plezier hebben.

12 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Piazza Anfiteatro

Wil je alle activiteiten in Piazza Anfiteatro bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.