Kies data

Piazza Bellini, Napels

Piazza Bellini, Napels: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Napels: rondleiding door de oude stad en gesluierde Christus

1. Napels: rondleiding door de oude stad en gesluierde Christus

Welkom in het hart van een van de oudste steden van Europa. Steek samen met je gids het hart van het historische centrum van Napels over vanaf Piazza Bellini, waar je nog steeds zichtbare delen van Griekse muren vindt. Omzeil het Conservatorium van Napels, met de kans om de repetities van jonge Napolitaanse muzikanten te horen. Ga verder naar de Via dei Tribunali, de Decumano Maggiore van het oude Neapolis, maar ook een van de levendigste en rijkste straten van Napels. Je ontmoet de basiliek van Santa Maria Maggiore alla Pietrasanta, met zijn oude romaanse klokkentoren, en de mysterieuze kerk van Santa Maria delle Anime del Purgatorio ad Arco. De basiliek van San Lorenzo Maggiore, een juweel van Anjou, en de Duomo, die het wonderbaarlijke heilige bloed van San Gennar, de geliefde beschermheilige van de stad, bewaart, wachten op u op een steenworp afstand. Terug naar Spaccanapoli, de lagere decumanus, slenter je door de krioelende en karakteristieke Napolitaanse winkels. Ontdek de prachtige basiliek van San Domenico Maggiore, met zijn gelijknamige plein dat het landschap uniek maakt. De laatste stop is de kostbare Sansevero-kapel: het visioen van de gesluierde Christus, samen met het verhaal van je gids, zal een unieke en onvergetelijke ervaring zijn.

Napels: rondleiding centrum met toegang tot Cristo velato

2. Napels: rondleiding centrum met toegang tot Cristo velato

Napels is een mengeling van kleuren en geuren. Raak betoverd door de warmte van de mensen en de geluiden van het dagelijkse leven. Je begint de tour bij de Piazza Bellini, waar je de overblijfselen ziet van de oude Griekse muren. Je gaat verder naar de  Piazza del Gesù, een van de beroemdste pleinen van de stad, op een steenworp afstand van het historische centrum. Bezoek Spaccanapoli, een lange, smalle straat met winkels, restaurant en zijsteegjes die het oude Napels in twee perfecte helften verdeelt. Sta versteld van de Piazza San Domenico Maggiore, met een perfecte overlapping van architectonische stijlen en de parel van Naples, de Capella San Severo met de sculptuur de Gesluierde Christus van Giuseppe Sanmartino. Zie het beroemde standbeeld van de God van de Nijl, de Piazza San Gaetano en de kerken San Lorenzo en San Paolo Maggiore. De barokke kathedraal van San Gennaro dateert uit de 13e eeuw en vormt het hart van het Napolitaanse geloof. Hier wordt het bloed van haar beschermheilige, St. Gennaro, bewaard. Het wordt vloeibaar tijdens het zogenaamde Mirakel van San Gennaro.

Napels: streetfoodtour met lokale gids

3. Napels: streetfoodtour met lokale gids

Ervaar de smaken van Napels op een begeleide streetfood-tour. Volg je gids door de kronkelende straatjes van het historische centrum en proef heerlijke lokale specialiteiten. Bezoek een limoncellofabriek en geniet van een gelato. Ontmoet je gids op Piazza Bellini om je reis naar de smaken van de Napolitaanse keuken te beginnen.Volg je gids door 2 van de hoofdstraten van het historische centrum en hoor de legendes en verhalen van de stad.Geniet van de smaak vanpizza a portafoglioen de uniekepizza fritta.  Probeer frittate di pasta en arancini. Stop op Piazza del Gesù voordat je taralli en enkele heerlijke babà en sfogliatelle proeft - gerechten die oorspronkelijk uit Napels komen. Je komt langs de kerk van Santa Chiara, die dankzij de gotische roman 'De Italiaan' van Ann Radcliffe wereldberoemd is geworden, Piazza Bellini en het Conservatorium van San Pietro a Maiella.  Geniet van de verse mozzarella die je voorgeschoteld krijgt in een salumeria – een kleine winkel vol typische producten met onweerstaanbare geuren van verse ham, salami, kaas, mortadella en nog veel meer! Nip van een limoncello bij een bezoek aan een limoncellofabriek en neem een Italiaans ijsje om je rondleiding mee af te sluiten. Je zult hapje voor hapje van deze tour genieten.

Napels: begeleide wandeling door het historische stadscentrum

4. Napels: begeleide wandeling door het historische stadscentrum

Bezoek levendige lokale pleinen zoals de Piazza Dante, Piazza Bellini en Piazza San Gaetano. Vertrek vanaf de Piazza Dante om de stad te verkennen. Ervaar de sfeer van de levendige stadsstraten van Napels en leer over de oorsprong als Griekse stad. Wandel door Spaccanapoli Street langs de oude markt rond het San Gaetano-plein om Decumano Superiore te bereiken. Ga door de oude deur van Porta Alba en hoor hoe de stad zich ontwikkelde tijdens de Romeinse tijd. Leer meer over de verschillende culturen die een rol hebben gespeeld in de overgang van de stad van de oude geschiedenis naar het heden.

Napels bij nacht: wandeltocht met eten en wijn met lokale gids

5. Napels bij nacht: wandeltocht met eten en wijn met lokale gids

Ervaar Napels via haar eten en restaurant scène op een 4 uur durende avond wandeltocht van het historische centrum van de stad. Proef van de traditionele voedingsmiddelen in kleine delicatessenwinkels je nooit zou vinden op uw eigen. Ontmoet uw gids bij een pizzeria aan de Via Port'Alba, site van een van de stadspoorten. Wandel uit om rijke keuken van de stad te proeven in 7 verschillende proeven stops en genieten van heerlijke snacks van aubergine parmigiana, courgettebloemen Baba (Napolitaanse rum cake) en sfogliatelle (schelpvormige gebak). Passeer de religieuze complex en het klooster van Santa Chiara, samen met mooie pleinen zoals Piazza Bellini en Piazza del Gesù. Stoppen om een origineel Pizza Margherita proberen in de stad waar het is ontstaan. Proef een stukje van Napolitaanse pizza fritta en nippen aan Aglianico wijn. Kom bereid zijn om van te smullen! Langs de weg, de ervaring van de drukte van Napels 's nachts buiten iconische monumenten, zoals het Conservatorium van San Pietro een Maiella, Piazza San Gaetano, en de basilieken van Saint Paul en Saint Lawrence. Wandel door de kleurrijke straten van San Gregorio Armeno, zie het Koninklijk Paleis en het Teatro San Carlo, en nog veel meer.

Napels: stadsrondleiding van een halve dag met hoogtepunten en verborgen juweeltjes

6. Napels: stadsrondleiding van een halve dag met hoogtepunten en verborgen juweeltjes

Begin aan een rondleiding door Napels met hoogtepunten van de stad en ontdek de meest iconische bezienswaardigheden tijdens een begeleide tour van een halve dag. Nadat je je gids hebt ontmoet op het Piazza del Plebiscito, het grootste plein van Italië, begin je met het bewonderen van het Koninklijk Paleis en de oudste stadsbar - het Gran Cafè Gambrinus. Bereik vervolgens het historische centrum via Toledo, een van de belangrijkste verkeersaders van Napels. Bezoek het gebied van het Centro Storico dat is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Ontdek de prachtige kerken en wandel door de eindeloze iconische straten. Verken de bruisende Spaanse wijk en stop bij de Pignasecca-markt. Proef de lokale keuken en proef enkele specialiteiten vergezeld van een typisch Napolitaans caffè. Ga naar het Piazza del Gesù, een van de mooiste pleinen van de stad, en bewonder de magnifieke barokke kerk. Bereik vervolgens Piazza Bellini vanwaar u de Griekse muren van Neapolis kunt zien. Wandel door de oude straten van Via del Tribunali met de oude toren van Pietrasanta en Via San Gregorio Armeno, beroemd om zijn kerststalwinkels. Loop ten slotte door de smalle zijbeuken van Spaccanapoli, het hart van Napels, voordat je de tour beëindigt bij de Duomo van San Gennaro.

Napels: privéwandeling met proeverij

7. Napels: privéwandeling met proeverij

De wandeltocht met het proeven van eten neemt je mee om de stad Napels te ontdekken door de echte lokale gastronomische uitmuntendheid te proberen. Vertrekkend vanaf het ontmoetingspunt, loop je op de oude en levendige straatmarkt van Pignasecca, vol smaken en oproepen van de strandventers en door het bekende Spaccanapoli, waar je het historische centrum bereikt. Onder begeleiding van onze stadstrainers heb je toegang tot de beste pizzeria's, frituren, tavernes, banketbakkerijen en bars. Je wordt verliefd op Napels voordat je het weet. Krijg toegang tot plaatsen waar voedsel wordt gemaakt en die meestal niet toegankelijk zijn voor het publiek. Het is een unieke kans voor u om langs kerken en paleizen van het historische centrum te lopen, echt eten te proeven en een praatje te maken met chef-koks en pizzabakkers, ze kunnen u misschien zelfs enkele van hun geheimen vertellen. “Cuoppo” di frittura (een “kegel” van gefrituurd voedsel), Buffelmozzarella met Parmaham, Taralli (kleine bagels) met amandelen en zwarte peper, Parmigiana aubergine, een goed glas typische rode wijn uit Campanië, Pizza Margherita, Babà, Sfogliatella en Napolitaanse espresso begeleiden de meest culinaire dag van uw vakantie. Je loopt langs de Decumano Inferiore (lagere decumanus), beter bekend als "Spaccanapoli" omdat het een lange weg is die de stad letterlijk in twee delen snijdt. Je bezoekt de kerk van Gesù Nuovo en ontdekt fascinerende legendes en de magie van de mysterieuze alchemistische symbolen op de gevel, voordat je de kerk van St. Clare binnengaat. Je bereikt het plein van San Domenico Maggiore en loopt door de kerststeeg met toegang tot de oudste werkplaats waar ze de beroemde Napolitaanse kribbe maken om een kunst te ontdekken die zowel oud als modern is, tussen de historische personages van de oude Napolitaanse kribbe en nieuwere zoals Michael Jackson, paus Francesco of Lady Gaga. Via de voetgangersstraat Via d'Alba met zijn winkels die muziekinstrumenten, boeken en restaurants verkopen, bereikt u Piazza Bellini en steekt u Port'Alba over, het overblijfsel van een van de stadspoorten in Napels die leidt naar Piazza Dante, waar de toer eindigt.

Vanuit Rome: dagtrip naar Napels en Amalfikust

8. Vanuit Rome: dagtrip naar Napels en Amalfikust

Deze tour begint met een ophaalservice in je hotel in Rome. Een lokale en goed geïnformeerde gids voor Napels toont u alle bezienswaardigheden en belangrijke en magische plaatsen om te bezoeken. Je eerste stop brengt je naar Castel Nuovo, ook bekend als Maschio Angioino, het Bourbon King's Square en Piazza del Plebiscito. Hier kunt u genieten van het uitzicht op Napels en de Vesuvius. Als u door het Koninklijk Paleis van Napels reist, blijft u lopen naar de indrukwekkende Galleria Umberto en het Teatro di San Carlo. Stop bij het beroemde Gambrinus-café voor een verfrissing. Later, loop langs de Via Toledo en bezoek de interessante Spaanse wijk. De volgende halte is het Piazza del Gesù, waar u de kerk Gesù Nuovo en de futuristische façade kunt zien. Hier vindt u de ingang van de oude stad en de Spaccanapoli, de straat die Napels scheidt. Ga verder naar San Gregorio Armeno met zijn magische kerstsfeer, waar je de vele ambachtswinkels kunt bezoeken die een mengeling van christelijke en moderne geboortefiguren produceren. Tijdens deze tour bezoekt u ook Piazza Bellini, nu een populaire ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en de thuishaven van vele interessante cafés, en passeert u de oude stadspoort Port'Alba om het Piazza Dante te bereiken. Je bezoekt ook de beroemde Sansevero-kapel of het museum in Castel Nuovo. Op dit punt in uw rondleiding, zal uw deskundige gids u graag een leuke plek aanbevelen om te lunchen en op te laden. Nadat je door Napels bent gelopen, word je naar de Amalfikust gereden. Wandel door de typisch charmante straten en bewonder het geweldige uitzicht. Hotel drop-off aan het einde van deze tour.

Napels: privéwandeling door de metro en de stad

9. Napels: privéwandeling door de metro en de stad

Ontdek de fascinerende geschiedenis van Napels, waar feiten en fictie naast elkaar leven Ongeveer drieduizend jaar geleden landden Griekse kolonisten van het eiland Rhodos in de baai aan de voet van de Vesuvius. Hier, op een heuvel met direct uitzicht op de zee en het nabijgelegen eiland, vestigden ze een handelspost. De nieuwe nederzetting kreeg de naam Parthenope, ter ere van de sirene die zeelieden aan haar verleidelijke lied onderwierp voor de betoverde kusten van dat eiland. Nadat ze verliefd was geworden op een van die matrozen, dezelfde sluwe Ulysses die haar lied wist te weerstaan, maakte ze een einde aan haar leven, hopeloos na zijn afwijzing. Haar lichaam werd begraven in de baai, die de herinnering aan haar wulpse figuur met zijn kronkelige omtrek doorgeeft. Historisch feit en mythe smelten samen in de verhalen over het ontstaan van een van de oudste en meest fascinerende steden van Italië. Uit de geschiedenis weten we dat in het midden van de vijfde eeuw voor Christus, tijdens de strijd om de heerschappij tussen de Grieken en Etrusken aan de Tyrrheense kust, de inwoners van de Griekse stad Cuma stroomafwaarts van Parthenope een grotere en meer solide stad stichtten en die Nea noemden. Polis, of "nieuwe stad". Nooit is een naam zo toepasselijk geweest voor een stad waar oud en modern dagelijks samenleven in een eeuwig heden. Het was Grieks, Romeins, Byzantijns, Normandisch, Frans en Spaans voordat het ooit Italiaans was, maar ook een beetje Arabisch, Afrikaans en de laatste tijd zelfs Amerikaans en Aziatisch... de duizend gezichten van Napels tonen zich in elke hoek van de stad, die de stedelijke lay-out van de oprichters van Cuman in het oude centrum intact heeft gehouden. Onder de kerken, de paleizen en de straten die samenkomen in het dichte stedelijke weefsel, ontvouwt zich een parallelle stad, nooit helemaal verlaten, die bestaat uit archeologische overblijfselen, straten en tunnels die door de eeuwen heen zijn gegraven in de zachte tufsteen waaruit dit rusteloze terrein met zijn vulkanische oorsprong. Onze reis om de fundamenten van Napels te ontdekken, begint bij de Via dei Tribunali, die het pad volgt van de Decumanus Major, de hoofdwegas van de standaard Grieks-Romeinse stad. We komen dan bij het Forum, waarvan de monumentale ruïnes bewaard zijn gebleven in de ondergrondse delen van de basiliek van San Lorenzo Maggiore. Na een stop bij de ondergrondse begraafplaats van de kerk gewijd aan de zielen in het vagevuur, het toneel van een macabere dodencultus, komen we bij het levendige Piazza Bellini, waar nog een deel van de Griekse muur zichtbaar is. Aan het einde van de Via San Sebastiano staat het klooster van Santa Chiara, gebouwd in de veertiende eeuw op de plaats van Romeinse baden.

Napels: begeleide wandeling naar hoogtepunten van de stad met eten

10. Napels: begeleide wandeling naar hoogtepunten van de stad met eten

Begin je proefreis op het Municipio-plein, vlakbij de cruiseschiphaven en ontdek de belangrijkste hoogtepunten, de iconische monumenten en prachtige verborgen juweeltjes van de fotogenieke stad Napels. Tijdens een comfortabele begeleide wandeling geniet je van de bruisende en levendige sfeer van de stad terwijl je een selectie traditionele gerechten eet, zoals pizza, typische groenten, wat lokaal fruit en Sfogliatelle of Babà-gebak. U bezoekt plaatsen ver van het massatoerisme. Wandel door Piazza del Plebiscito, bewonder het Koninklijk Paleis, het operagebouw van San Carlo, het Castel en verken de levendige wijk Quartieri Spagnoli met zijn straatkunst en grote muurschilderingen. Terwijl u geniet van een persoonlijk samengestelde proeverij en een traditioneel menu, wandelt u door Toledo en Spaccanapoli Street langs de oude markt rond het Dante-plein om het Unesco Griekse en Romeinse stadscentrum te bereiken met zijn pleinen, kerken, cafetaria's en banketbakkers. Leer meer over de verschillende culturen die hun blijvende stempel op Napels hebben gedrukt.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Piazza Bellini, Napels

Wil je alle activiteiten in Piazza Bellini, Napels ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza Bellini, Napels

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.216 beoordelingen

Tijdens onze tour werden we vergezeld door Carlo, een uitstekende gids, voorbereid en aardig, onmogelijk om je te vervelen of moe te worden, hij vond altijd een manier om onze aandacht te trekken. De tour is goed georganiseerd, naast de aangegeven etappes heeft Carlo andere bezienswaardigheden voorgesteld die we vervolgens op eigen gelegenheid hebben bezocht, zoals het klooster van Santa Chiara. Het bezoek aan de Sansevero-kapel was zeer suggestief en hier overtrof Carlo alle verwachtingen, zijn beschrijving van de gesluierde Christus bewoog ons om ons het levende lichaam te laten zien, op het punt om op te staan en weer op te staan .. een uniek werk dat alleen reizen verdient. We raden iedereen aan om zich te laten begeleiden bij het bezoek aan Napels, ze zijn twee en een half uur intens en laten een aangename en onuitwisbare herinnering achter! Bedankt Carlo!

Mooie wandeling in het historische centrum van Napels met Carlo Zarone. Een leuke gids maar vooral heel goed voorbereid en in staat om de aandacht van de groep vast te houden. Uit zijn woorden begrijpen we de liefde die hij heeft voor zijn stad en voor zijn werk. De twee en een half uur zijn omgevlogen. Grote finale met de kapel van San Severo en zijn gesluierde Christus. Dankzij onze gids konden we de betekenis van de prachtige aanwezige meesterwerken begrijpen. Beoordeeld 10 en lof.

Carlo heeft ons tijdens deze prachtige tour de schoonheid en geschiedenis van Napels in al zijn pracht overgebracht. Gepassioneerd en precies in zijn uitspraken zag hij eruit als een acteur in een toneelstuk en wij de toeschouwers daar om met open ogen te bewonderen en met veel plezier te luisteren. Napels is prachtig, bedankt Carlo voor het benadrukken van de charme en geschiedenis die we zelf nauwelijks hadden kunnen begrijpen.

Echt een buitengewone ervaring, onze gids Carlo heeft ons echt in de geschiedenis van Napels vervoerd, hij liet ons dingen zien die we waarschijnlijk zonder een rondleiding van dit type nooit zouden hebben geweten. Carlo houdt van zijn stad, dat hoor je aan de manier waarop hij erover praat en is nooit zuinig geweest met details en informatie. Ik zal iedereen die naar Napels komt adviseren om een rondleiding met hem te maken.

de guide Teresa, studente archeologie, had een enorme kennis en was super entousiast. ze had alle aandacht en alle tijd voor de groep. warm aanbevolen. zij leidt ook groepen in Pompei