Datums kiezen

Ontdek het beste van
Piazza Bellini, Napels

Piazza Bellini, Napels: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Napels: Binnenstad, Gesluierde Christus & Klooster van St Clare Ingang

1. Napels: Binnenstad, Gesluierde Christus & Klooster van St Clare Ingang

Je reis door het centrum van Napels begint op het iconische Piazza del Gesù, een bruisend plein dat dient als toegangspoort tot het historische centrum van de stad. Vanaf dit levendige startpunt leidt je gids je naar het rustige Chiostro di Santa Chiara. Hier, te midden van versierde majolica tegels en weelderige tuinen, ervaar je een sereen contrast met de levendige straten van de stad. Nadat je de vredige sfeer van het klooster hebt opgesnoven, gaat de tour verder langs de levendige straat Spaccanapoli. Deze smalle doorgangsweg, die dwars door het oude Napels loopt, is bezaaid met een scala aan winkels, restaurants en pittoreske steegjes, die elk een uniek inzicht bieden in het Napolitaanse leven en de cultuur. Terwijl je Spaccanapoli verkent, bewonder je de architectonische pracht van de San Domenico Maggiore kerk, een bewijs van de rijke en diverse historische invloeden van Napels. Het hoogtepunt van je wandeling is het bezoek aan de Kapel van San Severo, waar het verbluffende beeld van de Gesluierde Christus staat. Dit marmeren meesterwerk betovert met zijn gedetailleerde kunstzinnigheid en symboliseert het artistieke erfgoed van Napels. De tour leidt je ook naar Piazza Nilo, waar je het beroemde standbeeld van de God van de Nijlrivier ziet, en Piazza San Gaetano, omringd door belangrijke kerken zoals San Lorenzo en San Paolo Maggiore. Elke plek draagt bij aan het verhaal van Napels en weeft een tapijt van geschiedenis, architectuur en spiritualiteit. Als afsluiting van je verkenningstocht bezoek je de 13e-eeuwse barokke kathedraal Saint Gennaro, het epicentrum van het Napolitaanse geloof. De kathedraal is niet alleen een architectonisch wonder, maar ook een spiritueel baken, met het bewaarde bloed van Sint Gennaro, de beschermheilige van de stad. Deze rondleiding met gids door Napels biedt een allesomvattende ervaring, waarbij de rust van Chiostro di Santa Chiara wordt gecombineerd met de levendigheid van de straten van Napels en het rijke tapijt van de historische en religieuze bezienswaardigheden.

Napels: streetfoodtour met lokale gids

2. Napels: streetfoodtour met lokale gids

Ervaar de smaken van Napels op een begeleide streetfood-tour. Volg je gids door de kronkelende straatjes van het historische centrum en proef heerlijke lokale specialiteiten. Bezoek een limoncellofabriek en geniet van een gelato. Ontmoet je gids op Piazza Bellini om je reis naar de smaken van de Napolitaanse keuken te beginnen.Volg je gids door 2 van de hoofdstraten van het historische centrum en hoor de legendes en verhalen van de stad.Geniet van de smaak vanpizza a portafoglioen de uniekepizza fritta.  Probeer frittate di pasta en arancini. Stop op Piazza del Gesù voordat je taralli en enkele heerlijke babà en sfogliatelle proeft - gerechten die oorspronkelijk uit Napels komen. Je komt langs de kerk van Santa Chiara, die dankzij de gotische roman 'De Italiaan' van Ann Radcliffe wereldberoemd is geworden, Piazza Bellini en het Conservatorium van San Pietro a Maiella.  Geniet van de verse mozzarella die je voorgeschoteld krijgt in een salumeria – een kleine winkel vol typische producten met onweerstaanbare geuren van verse ham, salami, kaas, mortadella en nog veel meer! Nip van een limoncello bij een bezoek aan een limoncellofabriek en neem een Italiaans ijsje om je rondleiding mee af te sluiten. Je zult hapje voor hapje van deze tour genieten.

Napels: Oude Stad en Gesluierde Christus Tour

3. Napels: Oude Stad en Gesluierde Christus Tour

Verken een van de oudste steden van Europa met je gids en steek het hart van het historische centrum van Napels over vanaf Piazza Bellini, waar je nog steeds zichtbare delen van Griekse muren vindt. Loop langs het Conservatorium van Napels en krijg de kans om de repetities van jonge Napolitaanse muzikanten te horen. Ga verder naar de Via dei Tribunali, de Decumano Maggiore van het oude Neapolis, maar ook een van de levendigste en rijkste straten van Napels. Bekijk de basiliek van Santa Maria Maggiore alla Pietrasanta, met zijn oude Romaanse klokkentoren, en de mysterieuze kerk van Santa Maria delle Anime del Purgatorio ad Arco. De basiliek van San Lorenzo Maggiore, een juweel van Anjou, en de Duomo, die het wonderbaarlijke heilige bloed van San Gennar, de geliefde patroonheilige van de stad, bewaart, wachten op je op een steenworp afstand. Terug naar Spaccanapoli, de lagere decumanus, slenter je door de krioelende en karakteristieke Napolitaanse winkels. Ontdek de prachtige basiliek van San Domenico Maggiore, met zijn gelijknamige plein dat het landschap uniek maakt. De laatste stop is de kostbare Sansevero-kapel: het visioen van de Gesluierde Christus zal, samen met het verhaal van je gids, een unieke en onvergetelijke ervaring zijn. Belangrijke informatie: - de rondleiding is alleen beschikbaar voor Italiaanssprekenden; - de toegangsbewijzen zijn inbegrepen bij de rondleiding: je kunt er niet voor kiezen om de wandeling te splitsen van de toegang Gesluierde Christus; - als u de rondleiding mist, kunnen we uw toegang tot de Veiled Christ Chapel niet garanderen.

Napels: stadswandeling met hoogtepunten en straatvoedsel

4. Napels: stadswandeling met hoogtepunten en straatvoedsel

Ontdek de smaken van Napels, de geboorteplaats van vele heerlijke gerechten, zoals de pizza Margherita, tijdens deze walking street food proeverij. Uw deskundige en gastronomische gids leidt u door de Decumani en de kleurrijke, pittoreske steegjes van het stadscentrum en laat u de historische bezienswaardigheden en de traditionele eetgelegenheden zien. Leer meer over de legendes en de recepten van het Napolitaanse culinaire erfgoed en proef enkele wereldberoemde specialiteiten: gehaktballen, "baccalà" vis, "Babà", gelato en meer. Je zult veel monumenten en oriëntatiepunten zien, de ruïnes van de oude Griekse nederzetting, San Gregorio Armeno en de kerk van Jezus, de oude stad bereiken en luisteren naar fascinerende verhalen en curiosa. Stop op een authentieke lokale markt, proef enkele heerlijke lokale producten, zoals mozzarella en vers gemaakte gebakken pizza, en leer over de geschiedenis van de stad. Onze gids zal inzichten met u delen die alleen een local u kan vertellen, met interessante commentaren en beschrijvingen van Napels en zijn mensen. Deze 2,5 uur durende tour is de perfecte gelegenheid om het eten en de kunst van Napels te leren kennen.

Napels: Schattenjacht op het pad van de onsterfelijken Wandeltour

5. Napels: Schattenjacht op het pad van de onsterfelijken Wandeltour

Deze meeslepende ervaring neemt spelers mee op een levensecht avontuur door de stad om een mysterie uit de geschiedenis te ontdekken. Met op maat gemaakte rekwisieten, schatkaarten en afgesloten dozen is dit geen gewone schattenjacht - het is een reis terug in de tijd. In dit spel ontcijfer je aanwijzingen en los je escape room-achtige puzzels op om de legendarische lege graven van Napoli te ontdekken. Bereid je voor op een onvergetelijk avontuur door de kronkelende straatjes en majestueuze pleinen van Napels. In anderhalf uur ontdek je de beste en meest mysterieuze verhalen die deze stad te bieden heeft.

Napels: Gesluierde Christus en Historisch Centrum Rondleiding

6. Napels: Gesluierde Christus en Historisch Centrum Rondleiding

Begin aan een verrijkende wandeltocht door het historische hart van Napels, geleid door een deskundige gids die je ervaring zal verbeteren met hun inzichten. Profiteer van het gemak van vooraf gereserveerde tickets terwijl je je verdiept in het boeiende verleden en de artistieke schatten van de stad. Begin je begeleide verkenning bij het beroemde monument van Napels, waar je eerst de Sansevero-kapel zult bezoeken. Laat u betoveren door de ingewikkelde kunstzinnigheid die te zien is in het beroemde gesluierde Christusbeeld, een meesterwerk dat dient als een bewijs van de diepgaande creativiteit van het baroktijdperk. In deze heilige ruimte kom je ook tal van andere meesterwerken tegen die een eerbetoon zijn aan de authentieke geest van het barokke vakmanschap. Begeef je op een boeiende reis door de charmante straten van het centrum van Napels en dompel jezelf onder in de eeuwenoude sfeer van deze oude stad. Terwijl je door de smalle doorgangen loopt, vang je een glimp op van de klokkentoren van Pietra Santa en wandel je langs de historische Via dei Tribunali. De levendige essentie van "Oud Napels" komt tot leven langs de betoverende Spaccanapoli, een kronkelende straat met levendige winkels, schilderachtige eetgelegenheden en pittoreske steegjes. Dompel jezelf onder in de echte energie van Napels en proef uit de eerste hand van het lokale leven. Het volgende deel van je avontuur leidt je naar de basiliek van San Domenico Maggiore, een architectonisch juweeltje dat hoog in het vaandel stond bij de koningen van Aragon. Waardeer het prachtige ontwerp terwijl je meer te weten komt over de historische betekenis ervan. Je verkenning gaat verder met een bezoek aan de basiliek van Santa Chiara, waar je de prachtige middeleeuwse graven kunt zien van Robert van Anjou, Charles - hertog van Calabrië, en zijn vrouw Marie van Valois. Bewonder hun unieke gebeeldhouwde decoraties en leer over de geschiedenis van de Bourbon-dynastie door hun kapel te bezoeken. Ga verder naar Gesù Nuovo, een ontzagwekkend plein met in het hart een magnifiek marmeren beeld van Jezus, dat de voortreffelijke kunstzinnigheid van de barok laat zien. Pauzeer om de allure van Piazza Bellini in je op te nemen, waar overblijfselen van oude Griekse muren staan als een bewijs van de rijke geschiedenis van de stad. Dwaal door de smalle steegjes die door de oude stad slingeren, waarbij elke stap een glimp biedt van het legendarische verleden van Napels. Sluit uw reis af bij de kathedraal van San Gennaro, de illustere Duomo van Napels, en bewonder de opmerkelijke façade. Onder begeleiding van je deskundige gids ga je de kathedraal binnen om het verhaal achter deze heilige plaats te ontdekken, die het wonderbaarlijke heilige bloed van San Gennaro beschermt - een aangrijpend symbool van geloof en toewijding.

Napels: begeleide wandeling door het historische stadscentrum

7. Napels: begeleide wandeling door het historische stadscentrum

Bezoek levendige lokale pleinen zoals de Piazza Dante, Piazza Bellini en Piazza San Gaetano. Vertrek vanaf de Piazza Dante om de stad te verkennen. Ervaar de sfeer van de levendige stadsstraten van Napels en leer over de oorsprong als Griekse stad. Wandel door Spaccanapoli Street langs de oude markt rond het San Gaetano-plein om Decumano Superiore te bereiken. Ga door de oude deur van Porta Alba en hoor hoe de stad zich ontwikkelde tijdens de Romeinse tijd. Leer meer over de verschillende culturen die een rol hebben gespeeld in de overgang van de stad van de oude geschiedenis naar het heden.

Napels bij nacht: wandeltocht met eten en wijn met lokale gids

8. Napels bij nacht: wandeltocht met eten en wijn met lokale gids

Ervaar Napels door zijn eet- en restaurantscene tijdens een 4 uur durende avondwandeling door het historische stadscentrum. Proef traditionele gerechten in kleine delicatessenwinkels die je in je eentje nooit zou vinden. Ontmoet je gids in een pizzeria aan de Via Port'Alba, de locatie van een van de stadspoorten. Maak een wandeling om de rijke keuken van de stad te proeven bij 7 verschillende proefstops en geniet van heerlijke hapjes van aubergine parmigiana, courgettebloemen, babà (Napolitaanse rumcake) en sfogliatelle (schelp- gevormde gebakjes). Passeer het religieuze complex en klooster van Santa Chiara, samen met prachtige pleinen zoals Piazza Bellini en Piazza del Gesù. Stop om een originele Pizza Margherita te proberen in de stad waar deze vandaan komt. Proef een plak Napolitaanse pizza fritta en drink Aglianico-wijn. Kom voorbereid om te feesten! Ervaar onderweg de drukte van Napels 's nachts buiten iconische monumenten, zoals het conservatorium van San Pietro a Maiella, Piazza San Gaetano en de basilieken van Saint Paul en Saint Lawrence. Wandel door de kleurrijke straten van San Gregorio Armeno, bekijk het Koninklijk Paleis, het San Carlo Theater en nog veel meer.

Vanuit Rome: Dagtocht Napels en Amalfikust

9. Vanuit Rome: Dagtocht Napels en Amalfikust

Deze tour begint met een pick-up in je hotel in Rome. Een lokale en goed geïnformeerde gids voor Napels zal u alle bezienswaardigheden en belangrijke en magische plekken laten zien om te bezoeken. Je eerste stops brengen je naar Castel Nuovo, ook wel bekend als Maschio Angioino, het Bourbon King's Square en Piazza del Plebiscito. Hier kunt u genieten van het uitzicht op Napels en de Vesuvius. U passeert het Koninklijk Paleis van Napels en vervolgt uw wandeling naar de indrukwekkende Galleria Umberto en het Teatro di San Carlo. Stop bij het beroemde Gambrinus-café voor een verfrissing. Wandel later langs de Via Toledo en bezoek de interessante Spaanse wijk. De volgende stop is bij Piazza del Gesù, waar je de kerk Gesù Nuovo en zijn futuristische façade kunt zien. Hier vindt u de ingang van de oude stad en de Spaccanapoli, de straat die Napels verdeelt. Ga verder naar San Gregorio Armeno met zijn magische kerstsfeer, waar u de vele ambachtswinkels kunt bezoeken die een mix van christelijke en moderne kerststalfiguren produceren. Tijdens deze tour bezoekt u ook Piazza Bellini, nu een populaire ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en de thuisbasis van vele interessante cafés, en passeert u de oude stadspoort Port'Alba om Piazza Dante te bereiken. Je bezoekt ook de beroemde Sansevero-kapel of het museum in Castel Nuovo. Op dit punt van je tour zal je deskundige gids je graag een leuke plek aanbevelen om te lunchen en op te laden. Nadat je door Napels hebt gelopen, word je naar de kust van Amalfi gereden. Wandel door de typisch charmante straatjes en bewonder het geweldige uitzicht. Hotel drop-off aan het einde van deze tour.

Napels: Rondleiding van een halve dag door de stad met hoogtepunten en verborgen juweeltjes

10. Napels: Rondleiding van een halve dag door de stad met hoogtepunten en verborgen juweeltjes

Begin aan een rondleiding door Napels met hoogtepunten van de stad en ontdek de meest iconische bezienswaardigheden tijdens een begeleide tour van een halve dag. Nadat je je gids hebt ontmoet op het Piazza del Plebiscito, het grootste plein van Italië, begin je met het bewonderen van het Koninklijk Paleis en de oudste stadsbar - het Gran Cafè Gambrinus. Bereik vervolgens het historische centrum via Toledo, een van de belangrijkste verkeersaders van Napels. Bezoek het gebied van het Centro Storico dat is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Ontdek de prachtige kerken en wandel door de eindeloze iconische straten. Verken de bruisende Spaanse wijk en stop bij de Pignasecca-markt. Proef de lokale keuken en proef enkele specialiteiten vergezeld van een typisch Napolitaans caffè. Ga naar het Piazza del Gesù, een van de mooiste pleinen van de stad, en bewonder de magnifieke barokke kerk. Bereik vervolgens Piazza Bellini vanwaar u de Griekse muren van Neapolis kunt zien. Wandel door de oude straten van Via del Tribunali met de oude toren van Pietrasanta en Via San Gregorio Armeno, beroemd om zijn kerststalwinkels. Loop ten slotte door de smalle zijbeuken van Spaccanapoli, het hart van Napels, voordat je de tour beëindigt bij de Duomo van San Gennaro.

Alle activiteiten

17 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Piazza Bellini, Napels

Wil je alle activiteiten in Piazza Bellini, Napels bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza Bellini, Napels

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.216 beoordelingen

Buitengewoon. Ik heb wat twijfels vóór de tour. Danielle was geweldig, ze leek iedereen te kennen. Ze was erg leuk en gepassioneerd over haar stad. Ze liet onze groep een andere kant van Napels zien. Het was geweldig om een ander Napoli te zien, de keuzes waren geweldig en de porties waren goed.

Onze gids was geweldig. Ze sprak heel duidelijk en nam de tijd om het uit te leggen. Warm, glimlachend en boeiend liet ze ons kennismaken met de specialiteiten van Napels.

Sara was erg vriendelijk en had een duidelijke interesse in het eten dat Napels te bieden had. Ze maakte de tour interessant en het eten was fantastisch.

Super aardige gids DANIELLA!! Die moeite deed voor ons om zoveel mogelijk te laten beleven met humor en info… Echt toffe meid

Goede en deskundige gids, mooie lay-out. Een beetje moeilijk om meer voedselstations te staan waar je kunt zitten.