Datums kiezen

Ontdek het beste van
Piazza Bra

Piazza Bra: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Verona: Verona Card met snelle toegang tot de Arena

1. Verona: Verona Card met snelle toegang tot de Arena

Treed in de voetsporen van Romeo en Julia en grote Romeinse keizers en verken de stad Verona in je eigen tempo met een Verona Card. De Verona Card is 24 of 48 uur geldig (afhankelijk van de geboekte optie) en geeft u gratis of gereduceerde toegang tot tientallen stadsmusea en monumenten, evenals onbeperkt reizen met het ATV-vervoersysteem. Bespaar tijd en geld terwijl u overal naartoe gaat, alles ziet en de lange rijen onderweg overslaat. De Verona Card is een all-inclusive ticket dat fungeert als uw persoonlijke paspoort naar de historische stad. Kijk eens binnen in de Arena van Verona, waar op speciale avonden nog steeds opera wordt opgevoerd. Bewonder Julia's balkon en lees de liefdesbrieven die aan de muur van Casa di Guilietta zijn vastgemaakt. Geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de top van Torre dei Lamberti (Lamberti-toren). Dit zijn slechts enkele van de aangeboden attracties. Bekijk ze op basis van uw interesses en reis van de ene naar de andere met het ATV-bussysteem. Gratis toegang tot musea en monumenten: • Verona Arena (sla de wachtrij over) • Museo Lapidario Maffeiano • Julia's balkon in Casa di Giulietta • Torre dei Lamberti • Museo di Castelvecchio • Basiliek van San Zeno Maggiore • Complesso del Duomo • Kerk van Santa Anastasia • Arche Scaligere • Moderne kunstgalerij Achille Forti - GAM Palazzo della Ragione • Kerk van San Fermo Maggiore • Museo Civico di Storia Naturale • Museo degli Affreschi en Tomba di Giulietta • Museo Archeologico al Teatro Romano (MATR) • Radiomuseum Guglielmo Marconi Verlaagde toegangsprijs: • Fondazione Museo Miniscalchi Erizzo • Museo Africano • Giardino Giusti • MusALab - Franca Rame Dario Fo

Verona: hop on, hop off-tour met 24- of 48-uurs ticket

2. Verona: hop on, hop off-tour met 24- of 48-uurs ticket

Spring op de rode bus met open dak en bekijk de bezienswaardigheden van Verona terwijl je meer leert over deze historische stad via het meertalige audiocommentaar aan boord. Reis op 2 routes die speciaal zijn ontworpen om u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te laten zien. Beide tours starten vanaf Piazza Brà, het plein van de Arena. U kunt op uw gemak uitstappen en op verkenning gaan, waarbij u zo vaak als u wilt weer in de bus stapt met uw 24- of 48-uursticket. Het historische Verona staat bekend als het decor voor het verhaal van Romeo en Julia en is een mix van zijn legendarische verleden en zijn moderne industriële basis. Dit was een van de machtigste steden tijdens de begindagen van het Romeinse rijk, en de oude stad is een van de best bewaarde steden in Italië. Haltes rode route: • Piazza Bra • Corso Porta Nuova Giardini Pradaval Stazione FS Porta Nuova • Piazza Pozza • Basiliek S. Zeno Castelvecchio • Via Diaz Porta Borsari • Teatro Romano • Porta Leoni • Piazza Leoni (het huis van Julia) Haltes van de blauwe route: • Piazza Bra • Via Pallone Tomba Giulietta • Via G. Giusti • S. Stefano Teatro Romano • Castel S Pietro • Duomo • Piazza Erbe Casa Giulietta • Porta Leoni • Piazza Leoni (het huis van Julia)

Arena van Verona: rondleiding met voorrangstoegang

3. Arena van Verona: rondleiding met voorrangstoegang

Bespaar kostbare tijd, sla de lange wachtrij over en bezoek het grote amfitheater bekend als de Arena van Verona, een van de populairste attracties in de stad en een van de best bewaarde monumenten van het Romeinse Rijk. Zie meer dan alleen de markante, roze marmeren façade van dit monument aan de Piazza Bra en luister naar verhalen over de gladiatoren van de Romeinse Republiek. Leer meer over de beroemde opera's die hier al sinds jaren worden uitgevoerd. Het grootse theater, gebouwd in de 1e eeuw n. Chr. uit roze marmer, overleefde een aardbeving in de 12e eeuw en is nog steeds de favoriet operalocatie van de stad. Je gids vertelt nieuwe verhalen en onthult feiten die normaal verborgen blijven.

Verona: Geschiedenis en verborgen juweeltjes wandeltour

4. Verona: Geschiedenis en verborgen juweeltjes wandeltour

Wandel door Verona tijdens een informatieve en dynamische wandeling met je professionele gids en zijn live eentalig commentaar. Richt je aandacht op de belangrijke details die je meestal over het hoofd ziet en geniet ten volle van de bezienswaardigheden terwijl je langs de belangrijkste bezienswaardigheden en verborgen charmante hoekjes loopt. Ontmoet je gids op het eigenlijke centrale plein, Piazza Bra, en waan je meteen terug in het Romeinse tijdperk, toen de Arena onderdak bood aan de gladiatorenwedstrijden en leer over de bijzondere vorm, grootte, ouderdom en ontdek hoe het een paar millennia heeft kunnen overleven. Ga naar een archeologische site en ontdek wat er onder de grond ligt. Volg de lijn van de vroegmiddeleeuwse stadsmuur om de Corso te bereiken, de oudste en belangrijkste lokale straat, waarlangs de meeste opmerkelijke gebouwen liggen. Bewonder Porta Jovia, het mooist versierde Romeinse monument, en staar naar het schilderachtige uitzicht over de rivier met een prachtig middeleeuws kasteel en de bijbehorende brug. Betreed het Romeinse deel van Verona en ga op avontuur in huizenblokken. Leer hoe je de leeftijd van de gebouwen kunt bepalen en hoe de architectuur in de loop der eeuwen is veranderd. Verken het Piazza delle Erbe en bekijk de oudste fontein en de mooiste gevels van de stad. Luister naar de anekdotes over het leven op het marktplein. Bewonder het Piazza dei Signori met openbare gebouwen zoals Palazzo della Ragione, Palazzo Della Scala en Palazzo del Capitano. Onthul de identiteit van de hoogste toren van de stad en duik in het middeleeuwse leven van een Italiaanse welvarende stad. Ontdek de belangrijkste, machtigste en beroemdste plaatselijke familie ooit, luister naar merkwaardige anekdotes over hen en sluip binnen in de grootste en mooiste kerk van de stad. Bewonder de dramatische mausolea van de Arche Scaligere op weg naar het huis van Romeo en het balkon van Julia en ontdek de achtergrond van de tragedie van Shakespeare. Aan het einde van de tour, na het centrum van de stad van links naar rechts te hebben doorkruist, bevind je je in het hart van de stad, klaar en in staat om het beste te maken van je tijd in het eerlijke Verona, Unesco-werelderfgoedlocatie.

Verona: Wandeltour met gids in kleine groep met tickets voor de Arena

5. Verona: Wandeltour met gids in kleine groep met tickets voor de Arena

Ontdek de geschiedenis, cultuur en charme van Verona, een stad die bekend staat om zijn Romeinse oudheden en zijn connectie met Shakespeare's Romeo en Julia. Begin je rondleiding door het Romeinse Amfitheater met vooraf gereserveerde tickets en ontdek het fascinerende verleden door de ogen van je deskundige gids. Wandel door de uitgestrekte gangen en galerijen van de Arena en leer meer over de gladiatoren en de spektakels die ooit de menigte in dit prachtige bouwwerk vermaakten. Verken het Bra-plein, dat bekend staat om zijn levendige sfeer en pittoreske architectuur, en volg je gids om elegante paleizen en historische gebouwen te bekijken. Proef op je gemak de traditionele Veronese keuken in de restaurants, cafés en winkels op het plein en ervaar de levendige cultuur van de stad. Bezoek het huis van Julia, waarvan wordt aangenomen dat het toebehoorde aan de familie Cappello die Shakespeare's tragische liefdesverhaal inspireerde. Bekijk het beroemde balkon waar Julia zou hebben gestaan terwijl Romeo zijn liefde verklaarde, neem foto's van het standbeeld van Julia op de binnenplaats en beproef je geluk in de liefde. Wandel over het bruisende marktplein van Erbe, met een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Verken de kleurrijke openluchtmarkt, proef lokale gerechten en wijnen en bewonder de middeleeuwse architectuur die het plein omringt. Ga met de kabelbaan de Sint-Pietersheuvel op voor een adembenemend uitzicht over Verona en wandel langs de rivier de Adige. Keer terug naar Bra Square met genoeg kennis van je gids die je meeneemt op een reis door de rijke geschiedenis en cultuur van Verona.

Verona: fietstocht, het klassieke en het onbekende

6. Verona: fietstocht, het klassieke en het onbekende

Ontmoet de gids in het centrum van Verona, haal een fiets en helm op en begin aan je reis. Ontdek de belangrijkste pleinen van Verona en de oude monumenten, fiets door omliggende wijken, langs oude stadsmuren en de oude binnenstad van Verona. Luister naar interessante verhalen en nuttige informatie van de professionele gids en neem een korte pauze voor een cappuccino. Bezoek de Romeinse brug van Ponte Pietra en andere lokale Romeinse ruïnes. Beleef het liefdesverhaal van Romeo en Julia opnieuw met een korte stop in de tuin van het Capuleti-huis om het beroemde balkon van Julia te bewonderen. Bereik ten slotte de prachtige Ponte Pietra om een aantal fantastische foto's te maken van de heuvel van San Pietro voordat je terugkeert naar het startpunt.

Ontdek Verona: stadswandeling met hoogtepunten

7. Ontdek Verona: stadswandeling met hoogtepunten

Ontmoet je officiële gids in het centrum van de stad en maak je klaar om de geneugten van deze Noord-Italiaanse stad te ontdekken. Verken de straten van het historische centrum van Verona en bewonder de kerken en paleizen die ertoe hebben bijgedragen dat deze stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je eerste hoogtepunt is het huis van Romeo en Julia. Bewonder ze van buitenaf terwijl je meer te weten komt over de romantische tragedie van Shakespeare die elk jaar honderden mensen inspireert om te trouwen. Maar Verona gaat niet alleen over romantiek en liefde ⁠– het is ook de belangrijkste en machtigste Romeinse stad ooit gebouwd, en de Arena is het bewijs. Gebouwd in 30 na Christus, is de Arena opmerkelijk goed bewaard gebleven voor zijn leeftijd. Lees meer over de geschiedenis en hoe het al die jaren heeft overleefd. Geniet vervolgens van het verhaal van Piazza Dane, de Scala-familie en alle historische figuren die hebben bijgedragen aan het maken van Verona tot wat het is. Maak een selfie met een Romeinse soldaat in de Arena, aan de rivier de Adige, voor een glas wijn op het hoofdplein, en meer.

Geschiedenis en hoogtepunten van Verona: Audio rondleiding met gids

8. Geschiedenis en hoogtepunten van Verona: Audio rondleiding met gids

Ontdek de tijdloze stad Verona in je eigen tempo met een zelfgeleide tour op een smartphone-app. Sla uw gegevens op met offline toegang tot kaarten, audio-inhoud en geodata. Ontdek de romantiek van de huizen van Romeo en Julia terwijl je er van buitenaf naar opkijkt, bekijk een oude arena en een Scala-familiepaleis. Download de tour en ga naar het startpunt in het centrum van Verona. Bekijk de geplaveide straten waar het liefdesverhaal van Romeo en Julia zich afspeelde. Verlaat de drukke winkelstraten en reis terug in de tijd, langs de oudste Romeinse weg in Noord-Italië. Bekijk de gevels van de Romeinse en middeleeuwse gebouwen waar 2000 jaar geschiedenis wordt weerspiegeld. Zie hoe het oude is gerecycled tot nieuw. Volg de kustlijn van de rivier de Adige en bewonder de grote pleinen en pittoreske steegjes. Krijg onderweg tips over waar je de beste Veronese keuken kunt vinden om een oude arena te zien waar gladiatoren kwamen vechten, het grote Erbe-plein, de Pietra-brug, een Romeins theater en een Romeins theater. Vang een glimp op van intriges terwijl je het paleis van de machtige, middeleeuwse Scala-familie ziet, evenals hun privékapel en begraafplaats. Heb de vrijheid om de tour te pauzeren en te hervatten wanneer je maar wilt. Verken vanuit huis met de optie om de tour virtueel te maken.

Verona: Gastronomische rondleiding met wijnproeverij

9. Verona: Gastronomische rondleiding met wijnproeverij

Inzichtelijke en vraatzuchtige 2 uur durende foodtour die je meeneemt op een reis door de straten van Verona en de lokale keuken en cultuur verkent. Onze Engelssprekende gids, geboren en getogen in Verona, leidt je door het historische stadscentrum om enkele van de lekkerste en meest traditionele plekjes van de stad te ontdekken. Onze eerste stop is bij de Gastronomia Doc&Dop om een selectie gedroogde hammen, kazen en groentepatès uit Sicilië te proeven. Voor de kaasliefhebbers een selectie van Monte Veronese, een halfharde kaas die in de lokale heuvels wordt geproduceerd en een uitgesproken smaak heeft. Na een korte wandeling door de pittoreske straatjes van Verona in de buurt van een oud middeleeuws kasteel Castelvecchio, stoppen we bij de oliemolen Redoro-winkel. Het Gardameer houdt het klimaat perfect om olijven te verbouwen, dus geniet van een bruschetta met dit vloeibare goud en 2 patès. Bij een lokale chocolatier zullen we wat ouderwetse chocolaatjes en de geschiedenis ervan proeven. Vergeet nieuwe merken en ervaar de eeuwenoude smaken van chocolatiers uit de jaren '20 tot '50. Als je rondloopt, stop je bij belangrijke bezienswaardigheden, van de Arena tot de oude Romeinse Porta Borsari. Het verhaal is nog niet afgelopen, want Verona staat bekend om zijn Valpolicella-wijnen. We stoppen bij het proeflokaal in de buurt van de Arena, waar we 2 iconische rode wijnen proeven (of rosè van het Gardameer indien gewenst). Er wordt gezorgd voor water en taralli (wijnsnacks in klassieke Italiaanse stijl). Terwijl we door het historische centrum van Verona lopen, zullen onze gidsen verhalen over tradities delen, waardoor deze culinaire tour een onvergetelijke ervaring wordt voor alle deelnemers. De laatste stop is in de familiewinkel die Pandoro, de beroemdste cake van Verona, produceert en verkoopt. Kom hongerig en klaar om de smaken van Verona te ontdekken!

Verona: Culinaire tour met kabelbaan en proeverij

10. Verona: Culinaire tour met kabelbaan en proeverij

Dompel jezelf onder in het beste van Verona tijdens een fascinerende tour in kleine groep die je meeneemt naar de meest iconische plekken van de stad. Begin je reis op het Bra-plein, waar je het prachtige Romeinse amfitheater ziet, ook wel bekend als de Arena. Leer van je deskundige gids en bespaar kostbare tijd bij het verkennen. Verken de rijke geschiedenis van de stad tijdens een bezoek aan de Romeinse Gavi's Boog, de Romeinse Borsari Poort en de Romeinse Stenen Brug. Wandel langs de rivier de Adige, die een adembenemend uitzicht biedt op het oude, maar niet meer bestaande Sint Thomas Eiland. Wandel door de middeleeuwse steegjes en geniet van de unieke architectuur van de historische gebouwen van de stad. Ga dan naar de Sint-Pietersheuvel voor het Belvedere, waar je vanaf de top kunt genieten van een spectaculair uitzicht over Verona, dat je bereikt met een kabelbaan. Eenmaal terug in het stadscentrum kun je andere opmerkelijke attracties bezoeken, zoals het Romeinse theater en de middeleeuwse graftombes van Della Scala. Geen bezoek aan Verona is compleet zonder Romeo's Huis en Julia's Balkon te zien. We stoppen bij het Signori Plein en het Erbe Plein, waar je de levendige sfeer van de stad kunt opsnuiven. Als klap op de vuurpijl keren we terug naar Bra Square voor een proeverij van typische lokale producten, zodat je de heerlijke smaken van Verona kunt proeven. Neem deel aan een lokaal feestmaal met vleeswaren, ham, kazen en twee verschillende soorten lokale wijnen. Mis deze onvergetelijke tour niet die je meeneemt op een reis door de rijke geschiedenis, cultuur en keuken van Verona. Beleef een persoonlijke ervaring met een deskundige gids en een kleine groep medereizigers, een ervaring die je je nog jaren zult herinneren.

Alle activiteiten

34 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Piazza Bra

Wil je alle activiteiten in Piazza Bra bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza Bra

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 4.332 beoordelingen

Zowel jong als oud genoten van de reis. Nadat we wat moeite hadden met het vinden van de bushalte omdat de ruimte vrij groot was en er veel bushaltes waren, stond er ongeveer 15 minuten voor vertrek een toeristengids bij de bushalte om de kaartjes voor de bus uit te printen. Bij binnenkomst wordt u hartelijk begroet en kunt u desgewenst een koptelefoon ontvangen, die weliswaar niet van hele goede kwaliteit is, maar alleen bedoeld is voor de tour(s). Hiermee konden we de tour in één van de 12 talen volgen. Elk van de 2 mogelijke tours bezocht 8 bezienswaardigheden. Op sommige stations stopte je even zodat je kon uitstappen als je de kerk wilde bezoeken. Helaas werkte het weer niet mee, dus we hebben gewoon genoten van de tour.

Toen we boekten dacht ik dat het duur was, maar we hadden een fantastische gids en voldoende eten en drinken om te proberen, dus een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Hoewel het weer slecht was, was de ervaring erg leuk. Het is een prachtige plek om te wandelen met veel interessante plekken. Zeer verrijkende ervaring

Aardige, competente en geduldige gids. Hij maakte de tour prachtig ondanks het ongemak van de regen!

Optimaal! ondanks de regen maakte de gids de tocht aangenaam en compleet. Complimenten