Piazza Carignano: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Turijn: 2 uur durende stadshoogtepunten wandeling

1. Turijn: 2 uur durende stadshoogtepunten wandeling

Ontmoet je gids in het stadscentrum om je ontdekking van de geschiedenis en cultuur van Turijn te beginnen. Begin met het verkennen van de Piazza San Carlo, waar u het ruitermonument van Emmanuel Philibert tegenkomt en leert hoe dit wordt beschouwd als de 'salon' van de stad. Vervolgens passeert u onder een galerij om uit te komen bij Piazza Carignano, waar u enkele van de mooiste historische gebouwen kunt bewonderen, die sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Vanaf daar gaat u naar Piazza Castello, het echte hart van Turijn, om te praten over de belangrijkste monumenten van de stad. Ontdek bezienswaardigheden zoals Palazzo Reale, Palazzo Madama en de San Lorenzo-kerk. Sluit je tour af buiten de Mole Antonelliana, het beroemdste gebouw van de stad.

Egyptisch Museum van Turijn: Groepstour zonder wachtrij

2. Egyptisch Museum van Turijn: Groepstour zonder wachtrij

Ontmoet je gids op Piazza Carignano (voor het standbeeld) en sla de lange rijen over om het Egyptisch Museum van Turijn binnen te gaan. Het Egyptisch Museum in Turijn is na dat in Caïro het belangrijkste in zijn soort ter wereld en het oudste museum dat volledig is gewijd aan de oude Egyptische cultuur. De collectie bevat meer dan 30.000 artefacten die 5000 jaar oud-Egyptische geschiedenis vertellen en omvat kunst, religieuze relikwieën en voorwerpen uit het dagelijks leven in de tijd van de grote farao's. Je gids neemt je mee op een spannende reis door de tentoonstellingen van het museum.

Turijn: Hoogtepunten van de stad per E-bike

3. Turijn: Hoogtepunten van de stad per E-bike

Ontmoet jouw lokale gids in het centrum van de stad, kies je e-bike en begin aan deze leuke fietstocht van 3 uur om de vele zielen en prachtige monumenten van Turijn te ontdekken. Het is een veelzijdige stad, waar luxe en bescheidenheid in perfecte balans samenleven en fascinerende en interessante contrasten creëren. Je eerste stop is het hart van het historische centrum voor een eerste kennismaking met de geschiedenis van deze prachtige Italiaanse stad, gekenmerkt door de Italiaanse koninklijke familie, de Savoia. Fiets langs elegante boulevards en bereik het Piazza San Carlo om het ruitermonument van Emanuele Filiberto van Savoia te bewonderen. Vervolg je bezoek aan Piazza Carignano en bekijk een aantal van de mooiste historische gebouwen, die sinds 1997 zijn uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed. Volg gemakkelijke fietspaden en geniet van de schaduw van elegante gebouwen tot aan Piazza Castello en bewonder het Koninklijk Paleis, Palazzo Madama en de San Lorenzo-kerk. Jouw gids neemt je mee op een reis van het verleden naar het heden. Je leert waarom de stad tegenwoordig zo belangrijk is en haar industriële ontwikkeling dankzij FIAT, de Italiaanse auto-industrie die nu deel uitmaakt van de ziel van de stad. Met je lokale gids ontdek je vervolgens de Koninklijke tuinen en Porta Palatina, een oude Romeinse site. Trap ontspannen door weelderige tuinen en bereik Mole Antonelliana, het ware symbool van de stad. In de schaduw van zijn pracht ligt een interessante wijk, verrijkt met moderne muurschilderingen gewijd aan duurzaamheid, gepromoot door het beroemde koffiemerk: Lavazza, geboren in Turijn. Steek ten slotte de monumentale brug over de Po-rivier over en beklim de Cappuccini-heuvel om te genieten van een adembenemend uitzicht over Turijn. Als laatste bereik je het prachtige Valentino Park, beroemd als een van de ontmoetingsplaatsen voor de lokale bevolking en vanwege het elegante kasteel. Ga ten slotte de jonge en levendige wijk San Salvario in en keer terug naar het beginpunt.

Turijn: Egyptisch museum Skip-the-Line privérondleiding

4. Turijn: Egyptisch museum Skip-the-Line privérondleiding

Ontmoet je gids op Piazza Carignano en sla de lange rijen over om het Egyptisch Museum van Turijn binnen te gaan. Ophalen bij je hotel is ook mogelijk als het centraal gelegen is, maar houd er rekening mee dat je dan naar het museum loopt. Het Egyptisch Museum in Turijn is na dat in Caïro het belangrijkste in zijn soort ter wereld. De thuisbasis van meer dan 30.000 artefacten die 5000 jaar oud-Egyptische geschiedenis vertellen, omvat kunst, religieuze relikwieën en voorwerpen uit het dagelijks leven in de tijd van de grote farao's. Bij een rondleiding met privégids kunt u zelf uw gewenste datum en starttijd kiezen. Je gids staat klaar om je mee te nemen op een spannende reis door de exposities van het museum.

Turijn: e-bike-sightseeingtour. Centrum en uitzicht van bovenaf

5. Turijn: e-bike-sightseeingtour. Centrum en uitzicht van bovenaf

De mooiste, grappigste en meest duurzame manier om Turijn, het historische centrum en de parken te bezoeken per e-bike. Je ziet en voelt de stad in jouw tempo en ontdekt zowel klassieke plekjes als verborgen juweeltjes. De enige fietstocht die het uitkijkpunt Cappuccini op de top van de heuvel bereikt. Onze gidsen voor fietstochten zullen u onderdompelen in de verscheidenheid aan routes van het koninklijk paleis tot Mole Antonelliana, van de mooiste pleinen tot het Valentino-park, door de Savoy-residenties, tuinen, kunst, geschiedenis, keuken. Geweldige manier om de stad te verkennen tijdens uw eerste bezoek of om Turijn te bekijken voor vertrek.

Tour door Turijn met een geleid bezoek aan het Egyptisch Museum

6. Tour door Turijn met een geleid bezoek aan het Egyptisch Museum

Een geweldige tour om de minder bekende juweeltjes van Noord-Italië te ontdekken. Deze kleine groepsreis neemt je mee langs de majestueuze pleinen en barokke architectuur van Turijn, evenals het wereldberoemde Egyptisch Museum. Lokale deskundige gids Sara zegt: 'Turijn staat bekend als de bakermat van Fiat, Lavazza-koffie en romige Gianduia-chocolaatjes. Maar deze tour duikt diep in de Savoyaardse wortels en Franse invloeden van de stad. Bovendien leer je alles over het oude Egypte en zijn overtuigingen en bijgeloof.' Vanaf Piazza Castello zullen de grootsheid en weelde van Turijn onmiddellijk volledig te zien zijn. Bekijk de voormalige koninklijke residentie van Savoye en Madama Palace, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek belangrijke sites die verband houden met het Italiaanse Risorgimento en bewonder de dubbele barokke kerken op Piazza San Carlo. Geniet van de stijlvolle Italiaanse flair van de stad terwijl je door de hoofdstraten loopt - terwijl je omhoog kijkt voor een glimp van het beroemde bioscoopmuseum, Mole Antonelliana - totdat je het Egyptisch Museum bereikt. Leer meer over fascinerende Egyptische hiërogliefen, met 700 papyri tentoongesteld, waaronder de showstopper, het 18 meter lange 'Book of the Dead'. Het museum handhaaft een kamertemperatuur van 21°C tot 24°C om alles wat je binnen ziet te bewaren, inclusief dagelijkse gebruiksvoorwerpen zoals kleding, instrumenten, speelgoed en voedsel. Kijk omhoog naar kolossale beelden van farao's, goden en de iconische sphynx. Bovendien krijg je ook graven, sarcofagen, tempels en mummies te zien.

Turijn: begeleide sightseeingwandeling

7. Turijn: begeleide sightseeingwandeling

Ontmoet je vriendelijke gids op Piazza San Carlo, een magnifiek elegante locatie met de toepasselijke bijnaam de 'lounge' van Turijn. Kom meer te weten over de geschiedenis van de Piazza, die teruggaat tot 1619, terwijl je de ingewikkelde architectuur van de omliggende gebouwen bewondert. Ga vervolgens langs de Port Palazzo-markt op weg naar de indrukwekkende Porta Palatina, een van de best bewaarde Romeinse poorten uit de 1e eeuw voor Christus ter wereld. Vervolg de tour naar de imposante San Giovanni Battista-kathedraal, de belangrijkste plaats van katholieke eredienst in Turijn. De kathedraal, gelegen aan het gelijknamige plein, werd gebouwd aan het einde van de 15e eeuw en is het enige religieuze gebouw in renaissancestijl van de stad. Kom vervolgens aan op Piazza Castello, een grote esplanade die het echte centrum van Turijn is. Bewonder het oogverblindende Palazzo Madama en het majestueuze Palazzo Reale. Volg je gids naar Piazza Carignano, een van de belangrijkste en meest historische pleinen van de Piemontese hoofdstad. Het plein dateert uit het Savoy-tijdperk van de stad en heeft een fascinerend monument ter ere van Vincenzo Gioberti, over wie u meer te weten komt van uw gids. De tour eindigt bij een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad, de Mole Antonelliana. Gebouwd in 1863 en met een hoogte van 167 meter was de toren aanvankelijk een plaats van aanbidding voor de Joodse gemeenschap van Turijn voordat hij in 1877 aan de gemeente werd verkocht. Tegenwoordig herbergt de toren de fantastische collecties van het Nationaal Filmmuseum .

Klassieke wandeltocht van 3 uur door Turijn

8. Klassieke wandeltocht van 3 uur door Turijn

Geniet van een 3 uur durende wandeling door de klassieke bezienswaardigheden van Turijn, van de barokke paleizen en portieken van het oude stadscentrum tot de middeleeuwse kathedraal, de thuisbasis van de legendarische lijkwade van Turijn. De tour begint op Piazza Castello en gaat naar Palazzo Madama, de favoriete residentie van de Dames van het Koninklijk Hof. De volgende stop is het Palazzo Reale (Koninklijk Hof) waar de Savoyekoningen het hof hielden. Bespioneer de torenspits van de kathedraal, voordat je de strenge middeleeuwse façade van dichtbij bekijkt. Er woedt nog steeds een debat over de vraag of het linnen dat erin zit de doek is die het lichaam van Christus omhulde of niet. Loop door Piazza San Carlo, een van de meest elegante pleinen van de stad die ooit "Europa's zitkamer" werd genoemd. Bewonder de mooie barokke architectuur van Piazza Carignano, inclusief het palazzo waar koning Vittorio Emanuele II werd geboren. Verken vervolgens de Quadrilatero Romano, waar het Romeinse rasterachtige systeem van het oorspronkelijke plan van de stad het duidelijkst is. Tijdens de tour stop je voor een Italiaanse espresso, vergezeld van wat "giandujotti", de beroemde walnotenchocolade van Turijn.

Turijn: zelfgeleide audiotour Piazza Castello

9. Turijn: zelfgeleide audiotour Piazza Castello

De prachtige barokke paleizen en kerken op het Piazza Castello in Turijn Turijn zit vol buitengewone verhalen en meer dan levensgrote personages, maar je moet weten waar je ze kunt vinden. Ik ben een local en een gids, en ik verken al jaren de beste pleinen en paleizen - het zijn beroemde piazze en palazzi - en ik wil mijn passie voor lokale geschiedenis, cultuur en eten met je delen. Ga met me mee op dit avontuur in het barokke Turijn. We beginnen bij de kasteelachtige vestingwerken van Palazzo Madama en maken een levendige wandeling rond het majestueuze Piazza Castello. Er is ook een korte excursie naar Piazza Carignano, waar weelderige paleizen, extravagante kerken en andere oude monumenten te vinden zijn. Je zal het merken: • Waar de naam Turijn vandaan komt • Waarom Turijn bekend staat als een centrum voor witte en zwarte magie • Hoe de Koninklijke Sint-Laurentiuskerk er twee kerken in kreeg • Wie is de rijke familie achter veel van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Turijn • Waar vindt u het beroemdste restaurant van Turijn, dat een aantal van de meest illustere mensen van Italië heeft gevoed, samen met de historische snoepwinkels van Piazza Castello en de originele ijssandwich Of het nu je eerste keer in Turijn is of je een nieuwsgierige local bent, deze tour is de perfecte manier om een Turijn-avontuur te beleven. Houd rekening met maximaal een uur voor de wandeling. Er zijn tal van mogelijkheden om te stoppen bij cafés, ijssalons, bars en banketbakkerijen. De tour is exclusief de toegangsprijzen voor een van de sites onderweg.

Turijn: rondleiding door het Palazzo Reale van 2 uur

10. Turijn: rondleiding door het Palazzo Reale van 2 uur

Je ontmoet onze gediplomeerde gids op Piazza Castello, waar je het Palazzo Reale (koninklijk paleis) betreedt met skip-the-line toegangskaarten. Het paleis was de officiële residentie van het Huis van Savoye en werd in 1997 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Tot de meest fascinerende kamers behoren de grote Salon van de Zwitsers, de Troonzaal, de Koffiekamer, de Alkoofkamer van Carlo Emanuele II, de 19e-eeuwse balzaal en ten slotte de magnifieke Schaartrap, gemaakt door Filippo Juvarra in 1720. De reis is niet compleet zonder een bezoek aan de wapenkamer, die momenteel meer dan 5.000 voorwerpen bevat, variërend van de prehistorie tot het begin van de twintigste eeuw, waaronder wapens en harnassen uit de zestiende eeuw.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Piazza Carignano

12 activiteiten gevonden
Sorteren op:

In de buurt van Piazza Carignano

Meer zien

Andere activiteiten in Piazza Carignano

Wil je alle activiteiten in Piazza Carignano bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.