Ontdek het beste van
Piazza Carignano

Piazza Carignano: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Turijn: 2 uur durende stadshoogtepunten wandeling

Turijn: 2 uur durende stadshoogtepunten wandeling

Ontmoet je gids in het stadscentrum om je ontdekking van de geschiedenis en cultuur van Turijn te beginnen. Begin met het verkennen van de Piazza San Carlo, waar u het ruitermonument van Emmanuel Philibert tegenkomt en leert hoe dit wordt beschouwd als de 'salon' van de stad. Vervolgens passeert u onder een galerij om uit te komen bij Piazza Carignano, waar u enkele van de mooiste historische gebouwen kunt bewonderen, die sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Vanaf daar gaat u naar Piazza Castello, het echte hart van Turijn, om te praten over de belangrijkste monumenten van de stad. Ontdek bezienswaardigheden zoals Palazzo Reale, Palazzo Madama en de San Lorenzo-kerk. Sluit je tour af buiten de Mole Antonelliana, het beroemdste gebouw van de stad.

Egyptisch Museum van Turijn: voorrangstoegang voor groepen

Egyptisch Museum van Turijn: voorrangstoegang voor groepen

Ontmoet je gids op Piazza Carignano (voor het standbeeld) en sla de lange rijen over om het Egyptisch Museum van Turijn binnen te gaan. Het Egyptisch Museum in Turijn is na dat in Caïro het belangrijkste in zijn soort ter wereld en het oudste museum dat volledig is gewijd aan de oude Egyptische cultuur. De collectie bevat meer dan 30.000 artefacten die 5000 jaar oud-Egyptische geschiedenis vertellen en omvat kunst, religieuze relikwieën en voorwerpen uit het dagelijks leven in de tijd van de grote farao's. Je gids neemt je mee op een spannende reis door de tentoonstellingen van het museum.

Turijn: Hoogtepunten van de stad per E-bike

Turijn: Hoogtepunten van de stad per E-bike

Ontmoet jouw lokale gids in het centrum van de stad, kies je e-bike en begin aan deze leuke fietstocht van 3 uur om de vele zielen en prachtige monumenten van Turijn te ontdekken. Het is een veelzijdige stad, waar luxe en bescheidenheid in perfecte balans samenleven en fascinerende en interessante contrasten creëren. Je eerste stop is het hart van het historische centrum voor een eerste kennismaking met de geschiedenis van deze prachtige Italiaanse stad, gekenmerkt door de Italiaanse koninklijke familie, de Savoia. Fiets langs elegante boulevards en bereik het Piazza San Carlo om het ruitermonument van Emanuele Filiberto van Savoia te bewonderen. Vervolg je bezoek aan Piazza Carignano en bekijk een aantal van de mooiste historische gebouwen, die sinds 1997 zijn uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed. Volg gemakkelijke fietspaden en geniet van de schaduw van elegante gebouwen tot aan Piazza Castello en bewonder het Koninklijk Paleis, Palazzo Madama en de San Lorenzo-kerk. Jouw gids neemt je mee op een reis van het verleden naar het heden. Je leert waarom de stad tegenwoordig zo belangrijk is en haar industriële ontwikkeling dankzij FIAT, de Italiaanse auto-industrie die nu deel uitmaakt van de ziel van de stad. Met je lokale gids ontdek je vervolgens de Koninklijke tuinen en Porta Palatina, een oude Romeinse site. Trap ontspannen door weelderige tuinen en bereik Mole Antonelliana, het ware symbool van de stad. In de schaduw van zijn pracht ligt een interessante wijk, verrijkt met moderne muurschilderingen gewijd aan duurzaamheid, gepromoot door het beroemde koffiemerk: Lavazza, geboren in Turijn. Steek ten slotte de monumentale brug over de Po-rivier over en beklim de Cappuccini-heuvel om te genieten van een adembenemend uitzicht over Turijn. Als laatste bereik je het prachtige Valentino Park, beroemd als een van de ontmoetingsplaatsen voor de lokale bevolking en vanwege het elegante kasteel. Ga ten slotte de jonge en levendige wijk San Salvario in en keer terug naar het beginpunt.

Turijn: Egyptisch Museum Tour met voorrangstoegang

Turijn: Egyptisch Museum Tour met voorrangstoegang

Deze tour is alleen beschikbaar in het Italiaans en Frans. Ik raad het bezoek niet aan Engelstaligen aan, omdat onze gids alleen Frans en Italiaans spreekt. Dit zou voor onnodige verlegenheid kunnen zorgen. Sorry! Geen mensen die geen Italiaans of Frans verstaan, alstublieft! De locatie van het Egyptisch Museum staat centraal ten opzichte van de bezienswaardigheden van de stad, op slechts een paar meter afstand ligt het prachtige Piazza San Carlo. Het is gelegen aan de Via Accademia delle Scienze, 6. Het Egyptisch museum strekt zich uit over vier verdiepingen en is onlangs gerestaureerd. het verdubbelen van de tentoonstellingsruimte en het vernieuwen van de indeling. Bewijs hiervan zijn de roltrappen die de beklimming van de rivier de Nijl volgen, ontworpen door de Oscar-winnende decorontwerper Dante Ferretti. Het Egyptisch Museum van Turijn is het oudste museum ter wereld dat volledig gewijd is aan de cultuur van de farao's. Het komt allemaal tot leven wanneer, na de expeditie van Napoleon naar Egypte, alle hoven van Europa belangstelling tonen voor vondsten en getuigenissen van de oude Egyptenaren. Frankrijk, het Britse rijk, de Oostenrijks-Hongaren en zelfs de familie Savoye begonnen expedities te sturen. Tegenwoordig vertegenwoordigt het Egyptische museum in Turijn het grootste Egyptische museum ter wereld buiten Egypte en ik zou hieraan willen toevoegen dat het veilig bezocht kan worden in vergelijking met het Egyptische museum, dat door hetzelfde museum in Caïro als “filiaal” verbonden is verklaard. Een bezoek van twee uur is voldoende om de meest bijzondere vondsten te kunnen waarderen, wetende dat, net als in grote musea, sommige vondsten worden herhaald en na 2 uur de aandacht begint af te nemen. Laat u met vertrouwen en rust begeleiden door de gids. Vraag de gids ook om foto's met u te maken in het museum. Deze rondleiding is alleen beschikbaar in het Italiaans en Frans. Ik raad het bezoek niet aan Engelstaligen aan, omdat onze gids alleen Frans en Italiaans spreekt. Dit zou voor onnodige verlegenheid kunnen zorgen. Sorry! Geen mensen die geen Italiaans of Frans verstaan, alstublieft!

Turijn: e-bike-sightseeingtour. Centrum en uitzicht van bovenaf

Turijn: e-bike-sightseeingtour. Centrum en uitzicht van bovenaf

De mooiste, grappigste en meest duurzame manier om Turijn, het historische centrum en de parken te bezoeken per e-bike. Je ziet en voelt de stad in jouw tempo en ontdekt zowel klassieke plekjes als verborgen juweeltjes. De enige fietstocht die het uitkijkpunt Cappuccini op de top van de heuvel bereikt. Onze gidsen voor fietstochten zullen u onderdompelen in de verscheidenheid aan routes van het koninklijk paleis tot Mole Antonelliana, van de mooiste pleinen tot het Valentino-park, door de Savoy-residenties, tuinen, kunst, geschiedenis, keuken. Geweldige manier om de stad te verkennen tijdens uw eerste bezoek of om Turijn te bekijken voor vertrek.

Turijn: Egyptisch museum Skip-the-Line privérondleiding

Turijn: Egyptisch museum Skip-the-Line privérondleiding

Ontmoet je gids op Piazza Carignano en sla de lange rijen over om het Egyptisch Museum van Turijn binnen te gaan. Ophalen bij je hotel is ook mogelijk als het centraal gelegen is, maar houd er rekening mee dat je dan naar het museum loopt. Het Egyptisch Museum in Turijn is na dat in Caïro het belangrijkste in zijn soort ter wereld. De thuisbasis van meer dan 30.000 artefacten die 5000 jaar oud-Egyptische geschiedenis vertellen, omvat kunst, religieuze relikwieën en voorwerpen uit het dagelijks leven in de tijd van de grote farao's. Bij een rondleiding met privégids kunt u zelf uw gewenste datum en starttijd kiezen. Je gids staat klaar om je mee te nemen op een spannende reis door de exposities van het museum.

Turijn: Egyptisch museum voor kinderen en gezinnen

Turijn: Egyptisch museum voor kinderen en gezinnen

Verken het Egyptisch museum als een echte farao! Reis terug in de tijd en draag de kleding van de oude Egyptenaren. De Egyptische beschaving was een van de grootste aller tijden, met bijna 4000 jaar geschiedenis. Eeuwenlang zijn geleerden en ontdekkingsreizigers bezig geweest met het blootleggen van hun mysteries, van het ontcijferen van hiërogliefen tot het begrijpen van hun magische rituelen. Stap in deze rol en onthul hun geheimen door middel van quizzen, raadsels en curiosa met onze leuke gids. Geniet van uw bezoek in 's werelds oudste Egyptische museum. Een ongelooflijke ervaring voor kinderen en gezinnen!

Klassieke wandeltocht van 3 uur door Turijn

Klassieke wandeltocht van 3 uur door Turijn

Geniet van een 3 uur durende wandeling door de klassieke bezienswaardigheden van Turijn, van de barokke paleizen en portieken van het oude stadscentrum tot de middeleeuwse kathedraal, de thuisbasis van de legendarische lijkwade van Turijn. De tour begint op Piazza Castello en gaat naar Palazzo Madama, de favoriete residentie van de Dames van het Koninklijk Hof. De volgende stop is het Palazzo Reale (Koninklijk Hof) waar de Savoyekoningen het hof hielden. Bespioneer de torenspits van de kathedraal, voordat je de strenge middeleeuwse façade van dichtbij bekijkt. Er woedt nog steeds een debat over de vraag of het linnen dat erin zit de doek is die het lichaam van Christus omhulde of niet. Loop door Piazza San Carlo, een van de meest elegante pleinen van de stad die ooit "Europa's zitkamer" werd genoemd. Bewonder de mooie barokke architectuur van Piazza Carignano, inclusief het palazzo waar koning Vittorio Emanuele II werd geboren. Verken vervolgens de Quadrilatero Romano, waar het Romeinse rasterachtige systeem van het oorspronkelijke plan van de stad het duidelijkst is. Tijdens de tour stop je voor een Italiaanse espresso, vergezeld van wat "giandujotti", de beroemde walnotenchocolade van Turijn.

Turijn: begeleide sightseeingwandeling

Turijn: begeleide sightseeingwandeling

Ontmoet je vriendelijke gids op Piazza San Carlo, een magnifiek elegante locatie met de toepasselijke bijnaam de 'lounge' van Turijn. Kom meer te weten over de geschiedenis van de Piazza, die teruggaat tot 1619, terwijl je de ingewikkelde architectuur van de omliggende gebouwen bewondert. Ga vervolgens langs de Port Palazzo-markt op weg naar de indrukwekkende Porta Palatina, een van de best bewaarde Romeinse poorten uit de 1e eeuw voor Christus ter wereld. Vervolg de tour naar de imposante San Giovanni Battista-kathedraal, de belangrijkste plaats van katholieke eredienst in Turijn. De kathedraal, gelegen aan het gelijknamige plein, werd gebouwd aan het einde van de 15e eeuw en is het enige religieuze gebouw in renaissancestijl van de stad. Kom vervolgens aan op Piazza Castello, een grote esplanade die het echte centrum van Turijn is. Bewonder het oogverblindende Palazzo Madama en het majestueuze Palazzo Reale. Volg je gids naar Piazza Carignano, een van de belangrijkste en meest historische pleinen van de Piemontese hoofdstad. Het plein dateert uit het Savoy-tijdperk van de stad en heeft een fascinerend monument ter ere van Vincenzo Gioberti, over wie u meer te weten komt van uw gids. De tour eindigt bij een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad, de Mole Antonelliana. Gebouwd in 1863 en met een hoogte van 167 meter was de toren aanvankelijk een plaats van aanbidding voor de Joodse gemeenschap van Turijn voordat hij in 1877 aan de gemeente werd verkocht. Tegenwoordig herbergt de toren de fantastische collecties van het Nationaal Filmmuseum .

Turijn: rondleiding door het Palazzo Reale van 2 uur

Turijn: rondleiding door het Palazzo Reale van 2 uur

Je ontmoet onze gediplomeerde gids op Piazza Castello, waar je het Palazzo Reale (koninklijk paleis) betreedt met skip-the-line toegangskaarten. Het paleis was de officiële residentie van het Huis van Savoye en werd in 1997 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Tot de meest fascinerende kamers behoren de grote Salon van de Zwitsers, de Troonzaal, de Koffiekamer, de Alkoofkamer van Carlo Emanuele II, de 19e-eeuwse balzaal en ten slotte de magnifieke Schaartrap, gemaakt door Filippo Juvarra in 1720. De reis is niet compleet zonder een bezoek aan de wapenkamer, die momenteel meer dan 5.000 voorwerpen bevat, variërend van de prehistorie tot het begin van de twintigste eeuw, waaronder wapens en harnassen uit de zestiende eeuw.

16 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Piazza Carignano: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Turijn: 2 uur durende stadshoogtepunten wandeling

Turijn: 2 uur durende stadshoogtepunten wandeling

Ontmoet je gids in het stadscentrum om je ontdekking van de geschiedenis en cultuur van Turijn te beginnen. Begin met het verkennen van de Piazza San Carlo, waar u het ruitermonument van Emmanuel Philibert tegenkomt en leert hoe dit wordt beschouwd als de 'salon' van de stad. Vervolgens passeert u onder een galerij om uit te komen bij Piazza Carignano, waar u enkele van de mooiste historische gebouwen kunt bewonderen, die sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Vanaf daar gaat u naar Piazza Castello, het echte hart van Turijn, om te praten over de belangrijkste monumenten van de stad. Ontdek bezienswaardigheden zoals Palazzo Reale, Palazzo Madama en de San Lorenzo-kerk. Sluit je tour af buiten de Mole Antonelliana, het beroemdste gebouw van de stad.

Egyptisch Museum van Turijn: voorrangstoegang voor groepen

Egyptisch Museum van Turijn: voorrangstoegang voor groepen

Ontmoet je gids op Piazza Carignano (voor het standbeeld) en sla de lange rijen over om het Egyptisch Museum van Turijn binnen te gaan. Het Egyptisch Museum in Turijn is na dat in Caïro het belangrijkste in zijn soort ter wereld en het oudste museum dat volledig is gewijd aan de oude Egyptische cultuur. De collectie bevat meer dan 30.000 artefacten die 5000 jaar oud-Egyptische geschiedenis vertellen en omvat kunst, religieuze relikwieën en voorwerpen uit het dagelijks leven in de tijd van de grote farao's. Je gids neemt je mee op een spannende reis door de tentoonstellingen van het museum.

Turijn: Hoogtepunten van de stad per E-bike

Turijn: Hoogtepunten van de stad per E-bike

Ontmoet jouw lokale gids in het centrum van de stad, kies je e-bike en begin aan deze leuke fietstocht van 3 uur om de vele zielen en prachtige monumenten van Turijn te ontdekken. Het is een veelzijdige stad, waar luxe en bescheidenheid in perfecte balans samenleven en fascinerende en interessante contrasten creëren. Je eerste stop is het hart van het historische centrum voor een eerste kennismaking met de geschiedenis van deze prachtige Italiaanse stad, gekenmerkt door de Italiaanse koninklijke familie, de Savoia. Fiets langs elegante boulevards en bereik het Piazza San Carlo om het ruitermonument van Emanuele Filiberto van Savoia te bewonderen. Vervolg je bezoek aan Piazza Carignano en bekijk een aantal van de mooiste historische gebouwen, die sinds 1997 zijn uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed. Volg gemakkelijke fietspaden en geniet van de schaduw van elegante gebouwen tot aan Piazza Castello en bewonder het Koninklijk Paleis, Palazzo Madama en de San Lorenzo-kerk. Jouw gids neemt je mee op een reis van het verleden naar het heden. Je leert waarom de stad tegenwoordig zo belangrijk is en haar industriële ontwikkeling dankzij FIAT, de Italiaanse auto-industrie die nu deel uitmaakt van de ziel van de stad. Met je lokale gids ontdek je vervolgens de Koninklijke tuinen en Porta Palatina, een oude Romeinse site. Trap ontspannen door weelderige tuinen en bereik Mole Antonelliana, het ware symbool van de stad. In de schaduw van zijn pracht ligt een interessante wijk, verrijkt met moderne muurschilderingen gewijd aan duurzaamheid, gepromoot door het beroemde koffiemerk: Lavazza, geboren in Turijn. Steek ten slotte de monumentale brug over de Po-rivier over en beklim de Cappuccini-heuvel om te genieten van een adembenemend uitzicht over Turijn. Als laatste bereik je het prachtige Valentino Park, beroemd als een van de ontmoetingsplaatsen voor de lokale bevolking en vanwege het elegante kasteel. Ga ten slotte de jonge en levendige wijk San Salvario in en keer terug naar het beginpunt.

Turijn: Egyptisch Museum Tour met voorrangstoegang

Turijn: Egyptisch Museum Tour met voorrangstoegang

Deze tour is alleen beschikbaar in het Italiaans en Frans. Ik raad het bezoek niet aan Engelstaligen aan, omdat onze gids alleen Frans en Italiaans spreekt. Dit zou voor onnodige verlegenheid kunnen zorgen. Sorry! Geen mensen die geen Italiaans of Frans verstaan, alstublieft! De locatie van het Egyptisch Museum staat centraal ten opzichte van de bezienswaardigheden van de stad, op slechts een paar meter afstand ligt het prachtige Piazza San Carlo. Het is gelegen aan de Via Accademia delle Scienze, 6. Het Egyptisch museum strekt zich uit over vier verdiepingen en is onlangs gerestaureerd. het verdubbelen van de tentoonstellingsruimte en het vernieuwen van de indeling. Bewijs hiervan zijn de roltrappen die de beklimming van de rivier de Nijl volgen, ontworpen door de Oscar-winnende decorontwerper Dante Ferretti. Het Egyptisch Museum van Turijn is het oudste museum ter wereld dat volledig gewijd is aan de cultuur van de farao's. Het komt allemaal tot leven wanneer, na de expeditie van Napoleon naar Egypte, alle hoven van Europa belangstelling tonen voor vondsten en getuigenissen van de oude Egyptenaren. Frankrijk, het Britse rijk, de Oostenrijks-Hongaren en zelfs de familie Savoye begonnen expedities te sturen. Tegenwoordig vertegenwoordigt het Egyptische museum in Turijn het grootste Egyptische museum ter wereld buiten Egypte en ik zou hieraan willen toevoegen dat het veilig bezocht kan worden in vergelijking met het Egyptische museum, dat door hetzelfde museum in Caïro als “filiaal” verbonden is verklaard. Een bezoek van twee uur is voldoende om de meest bijzondere vondsten te kunnen waarderen, wetende dat, net als in grote musea, sommige vondsten worden herhaald en na 2 uur de aandacht begint af te nemen. Laat u met vertrouwen en rust begeleiden door de gids. Vraag de gids ook om foto's met u te maken in het museum. Deze rondleiding is alleen beschikbaar in het Italiaans en Frans. Ik raad het bezoek niet aan Engelstaligen aan, omdat onze gids alleen Frans en Italiaans spreekt. Dit zou voor onnodige verlegenheid kunnen zorgen. Sorry! Geen mensen die geen Italiaans of Frans verstaan, alstublieft!

Turijn: e-bike-sightseeingtour. Centrum en uitzicht van bovenaf

Turijn: e-bike-sightseeingtour. Centrum en uitzicht van bovenaf

De mooiste, grappigste en meest duurzame manier om Turijn, het historische centrum en de parken te bezoeken per e-bike. Je ziet en voelt de stad in jouw tempo en ontdekt zowel klassieke plekjes als verborgen juweeltjes. De enige fietstocht die het uitkijkpunt Cappuccini op de top van de heuvel bereikt. Onze gidsen voor fietstochten zullen u onderdompelen in de verscheidenheid aan routes van het koninklijk paleis tot Mole Antonelliana, van de mooiste pleinen tot het Valentino-park, door de Savoy-residenties, tuinen, kunst, geschiedenis, keuken. Geweldige manier om de stad te verkennen tijdens uw eerste bezoek of om Turijn te bekijken voor vertrek.

Turijn: Egyptisch museum Skip-the-Line privérondleiding

Turijn: Egyptisch museum Skip-the-Line privérondleiding

Ontmoet je gids op Piazza Carignano en sla de lange rijen over om het Egyptisch Museum van Turijn binnen te gaan. Ophalen bij je hotel is ook mogelijk als het centraal gelegen is, maar houd er rekening mee dat je dan naar het museum loopt. Het Egyptisch Museum in Turijn is na dat in Caïro het belangrijkste in zijn soort ter wereld. De thuisbasis van meer dan 30.000 artefacten die 5000 jaar oud-Egyptische geschiedenis vertellen, omvat kunst, religieuze relikwieën en voorwerpen uit het dagelijks leven in de tijd van de grote farao's. Bij een rondleiding met privégids kunt u zelf uw gewenste datum en starttijd kiezen. Je gids staat klaar om je mee te nemen op een spannende reis door de exposities van het museum.

Turijn: Egyptisch museum voor kinderen en gezinnen

Turijn: Egyptisch museum voor kinderen en gezinnen

Verken het Egyptisch museum als een echte farao! Reis terug in de tijd en draag de kleding van de oude Egyptenaren. De Egyptische beschaving was een van de grootste aller tijden, met bijna 4000 jaar geschiedenis. Eeuwenlang zijn geleerden en ontdekkingsreizigers bezig geweest met het blootleggen van hun mysteries, van het ontcijferen van hiërogliefen tot het begrijpen van hun magische rituelen. Stap in deze rol en onthul hun geheimen door middel van quizzen, raadsels en curiosa met onze leuke gids. Geniet van uw bezoek in 's werelds oudste Egyptische museum. Een ongelooflijke ervaring voor kinderen en gezinnen!

Klassieke wandeltocht van 3 uur door Turijn

Klassieke wandeltocht van 3 uur door Turijn

Geniet van een 3 uur durende wandeling door de klassieke bezienswaardigheden van Turijn, van de barokke paleizen en portieken van het oude stadscentrum tot de middeleeuwse kathedraal, de thuisbasis van de legendarische lijkwade van Turijn. De tour begint op Piazza Castello en gaat naar Palazzo Madama, de favoriete residentie van de Dames van het Koninklijk Hof. De volgende stop is het Palazzo Reale (Koninklijk Hof) waar de Savoyekoningen het hof hielden. Bespioneer de torenspits van de kathedraal, voordat je de strenge middeleeuwse façade van dichtbij bekijkt. Er woedt nog steeds een debat over de vraag of het linnen dat erin zit de doek is die het lichaam van Christus omhulde of niet. Loop door Piazza San Carlo, een van de meest elegante pleinen van de stad die ooit "Europa's zitkamer" werd genoemd. Bewonder de mooie barokke architectuur van Piazza Carignano, inclusief het palazzo waar koning Vittorio Emanuele II werd geboren. Verken vervolgens de Quadrilatero Romano, waar het Romeinse rasterachtige systeem van het oorspronkelijke plan van de stad het duidelijkst is. Tijdens de tour stop je voor een Italiaanse espresso, vergezeld van wat "giandujotti", de beroemde walnotenchocolade van Turijn.

Turijn: begeleide sightseeingwandeling

Turijn: begeleide sightseeingwandeling

Ontmoet je vriendelijke gids op Piazza San Carlo, een magnifiek elegante locatie met de toepasselijke bijnaam de 'lounge' van Turijn. Kom meer te weten over de geschiedenis van de Piazza, die teruggaat tot 1619, terwijl je de ingewikkelde architectuur van de omliggende gebouwen bewondert. Ga vervolgens langs de Port Palazzo-markt op weg naar de indrukwekkende Porta Palatina, een van de best bewaarde Romeinse poorten uit de 1e eeuw voor Christus ter wereld. Vervolg de tour naar de imposante San Giovanni Battista-kathedraal, de belangrijkste plaats van katholieke eredienst in Turijn. De kathedraal, gelegen aan het gelijknamige plein, werd gebouwd aan het einde van de 15e eeuw en is het enige religieuze gebouw in renaissancestijl van de stad. Kom vervolgens aan op Piazza Castello, een grote esplanade die het echte centrum van Turijn is. Bewonder het oogverblindende Palazzo Madama en het majestueuze Palazzo Reale. Volg je gids naar Piazza Carignano, een van de belangrijkste en meest historische pleinen van de Piemontese hoofdstad. Het plein dateert uit het Savoy-tijdperk van de stad en heeft een fascinerend monument ter ere van Vincenzo Gioberti, over wie u meer te weten komt van uw gids. De tour eindigt bij een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad, de Mole Antonelliana. Gebouwd in 1863 en met een hoogte van 167 meter was de toren aanvankelijk een plaats van aanbidding voor de Joodse gemeenschap van Turijn voordat hij in 1877 aan de gemeente werd verkocht. Tegenwoordig herbergt de toren de fantastische collecties van het Nationaal Filmmuseum .

Turijn: rondleiding door het Palazzo Reale van 2 uur

Turijn: rondleiding door het Palazzo Reale van 2 uur

Je ontmoet onze gediplomeerde gids op Piazza Castello, waar je het Palazzo Reale (koninklijk paleis) betreedt met skip-the-line toegangskaarten. Het paleis was de officiële residentie van het Huis van Savoye en werd in 1997 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Tot de meest fascinerende kamers behoren de grote Salon van de Zwitsers, de Troonzaal, de Koffiekamer, de Alkoofkamer van Carlo Emanuele II, de 19e-eeuwse balzaal en ten slotte de magnifieke Schaartrap, gemaakt door Filippo Juvarra in 1720. De reis is niet compleet zonder een bezoek aan de wapenkamer, die momenteel meer dan 5.000 voorwerpen bevat, variërend van de prehistorie tot het begin van de twintigste eeuw, waaronder wapens en harnassen uit de zestiende eeuw.

De topbezienswaardigheden in Turijn

Activiteiten in Piazza Carignano

Rondleidingen in Italië

Wat te doen in Italië

Andere activiteiten in Piazza Carignano

Wil je alle activiteiten in Piazza Carignano bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza Carignano

Gemiddelde beoordeling

4.8
(324 beoordelingen)

Onze gids, mevrouw GIADA, kon met de juiste begeleiding en snelheid optimaal genieten van de stad Turijn. De elektrische fiets had veel kracht en we konden zonder problemen de hellingen beklimmen. Het uitzicht op Turijn vanaf de top van de heuvel was prachtig en onvergetelijk. Ik ben erg blij dat ik me heb aangemeld voor de tour op de eerste dag van mijn verblijf in Turijn. Ik raad deze tour ten zeerste aan.

We bezochten de belangrijkste pleinen en historische bezienswaardigheden met Manuela. Ze verdiepte zich in de geschiedenis van de stad, van de Romeinse tijd tot de dynastie van Savoye en Risorgimento, die vandaag de dag de identiteit van de stad bepalen. Ze was leuk, deskundig en blijkbaar dol op haar stad. Trouwens, ze bracht naar de beste plek om het stadsoriëntatiepunt, La Mole, te fotograferen.

Roberto is een geweldige, gepassioneerde gids, die van zijn stad houdt en ervoor zorgt dat we deze waarderen en authentiek voor ons maken. We hebben echt genoten van deze 3 uur. De fietsen zijn perfect, de tour is ook erg compleet! Een succes dat we echt iedereen aanbevelen om rationele uitleg te krijgen over de geschiedenis van Turijn - Bravo

Gids Alex was heel enthousiast en wist super veel over de stad. Na 3 uur heb je alle high lights gezien en heb je een leuke tijd gehad.

Bedankt Sofia, de tour met jou was geweldig! Hartelijk dank en veel plezier allemaal! Vriendelijke groeten uit Zwitserland 🇨🇭, Eli