Datums kiezen

Ontdek het beste van
Piazza Castello

Piazza Castello: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Turijn: Magie Turijn® Tour - Zwarte Magie en Zwarte Kunsten

1. Turijn: Magie Turijn® Tour - Zwarte Magie en Zwarte Kunsten

Ontdek de twee zielen van Turijn: de ene gerelateerd aan witte magie, de andere aan zwarte magie. Sluit je aan bij een gids in een privébus en ontdek de rijke esoterische traditie van de stad. De Magic Turin®-tour onthult de mystieke en enigmatische facetten waardoor Turijn tot de top 5 van magische plaatsen ter wereld behoort. Begin op Piazza Statuto, het 'hart van de duisternis'. Dit district van Turijn werd als een ongelukkig gebied beschouwd omdat het door de oude Romeinen die de stad stichtten als begraafplaats werd gebruikt. Als de avond valt, ontdek je enge stenen gezichten, maçonnieke raadsels, sinistere architectuur en esoterische symbolen die het historische stadscentrum sieren. Ontdek een verborgen detail op de gevel van de kathedraal, waar de Heilige Lijkwade bewaard is gebleven. Beëindig de tour in het witte magische gebied van Turijn, tussen spectaculaire pleinen, bewakers van de stad en oude legendes.

Turijn: Hop-on-hop-off-bustour met 24 of 48-uurs ticket

2. Turijn: Hop-on-hop-off-bustour met 24 of 48-uurs ticket

Als je op zoek bent naar een enkele oplossing om Turijn te ontdekken en te leren kennen, spring dan aan boord van een hop-on-hop-off-bustour. Geniet van de charme van een stad die meer dan 2000 jaar geschiedenis heeft, maar toch een modern tintje heeft. Met 3 verschillende routes om uit te kiezen, of een combinatie ervan, is dit echt een ideale manier om de stad van dichtbij te leren kennen. De Rode Lijn doorkruist het centrum van Turijn - stap in en laat je fascineren door het Nationaal Bioscoop Museum, het Egyptisch Museum en de heuvel met uitzicht op de Po rivier met het Valentino Park. De blauwe lijn brengt je dichter bij het onverwachte Turijn en is de snelste manier om onontdekte plekken te bereiken en het nieuwe gezicht van de stad te ontdekken. Het vernieuwde Automobiel Museum, Lingotto, Eataly en de Olympische locaties liggen langs deze route. De groene lijn loopt langs koninklijke residenties en brengt je naar het Juventus Stadion Museum, de koninklijke residentie van Venaria, het kasteel La Mandria en Nuvola Lavazza. Rode lijn 1) Piazza Castello 2) Mole Antonellina 3) Villa della Regina 4) Monte dei Cappuccini 5) Borgo Medievale 6) Parco del Valentino 7) Piazza Carlo Felice 8) Dom Blauwe lijn 1) Piazza Castello 2) Museo Scienze Naturali 3) Parco del Valentino 4) Museo dell'Automobile 5) Pinacoteca Agnelli-Lingotto-Arco Olimpico 6) Stazione FS Lingotto 7) Stadio Olimpico e Palaolimpico 8) Officine Grandi Riparazioni 9) Museo Pietro Micca Groene lijn 1) Piazza Castello 2) Museo Pietro Micca 3) Allianz Stadion & Juventus Museum 4) La Venaria Reale 5) Porta Palazzo 6) Nuvola Lavazza Voeg aan je ervaring een bezoek toe aan de Sassi-Superga tramlijn en geniet van een adembenemend uitzicht! Vertrek comfortabel vanuit het centrum van Turijn met de Shuttel Bus service, die je naar het Tramstation van de suggestieve Sassi-Superga panoramatramlijn brengt. Je kunt kiezen voor alleen Transfer of Transfer met Superga tram tickets, deze zijn exclusief Hop On Hop Off service.

Turijn: 2 uur durende stadshoogtepunten wandeling

3. Turijn: 2 uur durende stadshoogtepunten wandeling

Ontmoet je gids in het stadscentrum om je ontdekking van de geschiedenis en cultuur van Turijn te beginnen. Begin met het verkennen van de Piazza San Carlo, waar u het ruitermonument van Emmanuel Philibert tegenkomt en leert hoe dit wordt beschouwd als de 'salon' van de stad. Vervolgens passeert u onder een galerij om uit te komen bij Piazza Carignano, waar u enkele van de mooiste historische gebouwen kunt bewonderen, die sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Vanaf daar gaat u naar Piazza Castello, het echte hart van Turijn, om te praten over de belangrijkste monumenten van de stad. Ontdek bezienswaardigheden zoals Palazzo Reale, Palazzo Madama en de San Lorenzo-kerk. Sluit je tour af buiten de Mole Antonelliana, het beroemdste gebouw van de stad.

Turijn: Hoogtepunten van de stad per E-bike

4. Turijn: Hoogtepunten van de stad per E-bike

Ontmoet jouw lokale gids in het centrum van de stad, kies je e-bike en begin aan deze leuke fietstocht van 3 uur om de vele zielen en prachtige monumenten van Turijn te ontdekken. Het is een veelzijdige stad, waar luxe en bescheidenheid in perfecte balans samenleven en fascinerende en interessante contrasten creëren. Je eerste stop is het hart van het historische centrum voor een eerste kennismaking met de geschiedenis van deze prachtige Italiaanse stad, gekenmerkt door de Italiaanse koninklijke familie, de Savoia. Fiets langs elegante boulevards en bereik het Piazza San Carlo om het ruitermonument van Emanuele Filiberto van Savoia te bewonderen. Vervolg je bezoek aan Piazza Carignano en bekijk een aantal van de mooiste historische gebouwen, die sinds 1997 zijn uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed. Volg gemakkelijke fietspaden en geniet van de schaduw van elegante gebouwen tot aan Piazza Castello en bewonder het Koninklijk Paleis, Palazzo Madama en de San Lorenzo-kerk. Jouw gids neemt je mee op een reis van het verleden naar het heden. Je leert waarom de stad tegenwoordig zo belangrijk is en haar industriële ontwikkeling dankzij FIAT, de Italiaanse auto-industrie die nu deel uitmaakt van de ziel van de stad. Met je lokale gids ontdek je vervolgens de Koninklijke tuinen en Porta Palatina, een oude Romeinse site. Trap ontspannen door weelderige tuinen en bereik Mole Antonelliana, het ware symbool van de stad. In de schaduw van zijn pracht ligt een interessante wijk, verrijkt met moderne muurschilderingen gewijd aan duurzaamheid, gepromoot door het beroemde koffiemerk: Lavazza, geboren in Turijn. Steek ten slotte de monumentale brug over de Po-rivier over en beklim de Cappuccini-heuvel om te genieten van een adembenemend uitzicht over Turijn. Als laatste bereik je het prachtige Valentino Park, beroemd als een van de ontmoetingsplaatsen voor de lokale bevolking en vanwege het elegante kasteel. Ga ten slotte de jonge en levendige wijk San Salvario in en keer terug naar het beginpunt.

Rondleiding door Turijn met gids naar het Egyptisch Museum

5. Rondleiding door Turijn met gids naar het Egyptisch Museum

Een geweldige tour om de minder bekende juweeltjes van Noord-Italië te ontdekken. Deze kleine groepsreis neemt je mee langs de majestueuze pleinen en barokke architectuur van Turijn, evenals het wereldberoemde Egyptisch Museum. Lokale deskundige gids Sara zegt: 'Turijn staat bekend als de bakermat van Fiat, Lavazza-koffie en romige Gianduia-chocolaatjes. Maar deze tour duikt diep in de Savoyaardse wortels en Franse invloeden van de stad. Bovendien leer je alles over het oude Egypte en zijn overtuigingen en bijgeloof.' Vanaf Piazza Castello zullen de grootsheid en weelde van Turijn onmiddellijk volledig te zien zijn. Bekijk de voormalige koninklijke residentie van Savoye en Madama Palace, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek belangrijke sites die verband houden met het Italiaanse Risorgimento en bewonder de dubbele barokke kerken op Piazza San Carlo. Geniet van de stijlvolle Italiaanse flair van de stad terwijl je door de hoofdstraten loopt - terwijl je omhoog kijkt voor een glimp van het beroemde bioscoopmuseum, Mole Antonelliana - totdat je het Egyptisch Museum bereikt. Leer meer over fascinerende Egyptische hiërogliefen, met 700 papyri tentoongesteld, waaronder de showstopper, het 18 meter lange 'Book of the Dead'. Het museum handhaaft een kamertemperatuur van 21°C tot 24°C om alles wat je binnen ziet te bewaren, inclusief dagelijkse gebruiksvoorwerpen zoals kleding, instrumenten, speelgoed en voedsel. Kijk omhoog naar kolossale beelden van farao's, goden en de iconische sphynx. Bovendien krijg je ook graven, sarcofagen, tempels en mummies te zien.

Turijn: e-bike-sightseeingtour. Centrum en uitzicht van bovenaf

6. Turijn: e-bike-sightseeingtour. Centrum en uitzicht van bovenaf

De mooiste, grappigste en meest duurzame manier om Turijn, het historische centrum en de parken te bezoeken per e-bike. Je ziet en voelt de stad in jouw tempo en ontdekt zowel klassieke plekjes als verborgen juweeltjes. De enige fietstocht die het uitkijkpunt Cappuccini op de top van de heuvel bereikt. Onze gidsen voor fietstochten zullen u onderdompelen in de verscheidenheid aan routes van het koninklijk paleis tot Mole Antonelliana, van de mooiste pleinen tot het Valentino-park, door de Savoy-residenties, tuinen, kunst, geschiedenis, keuken. Geweldige manier om de stad te verkennen tijdens uw eerste bezoek of om Turijn te bekijken voor vertrek.

Exclusieve nachttour naar het Koninklijk Paleis en Palazzo Madama

7. Exclusieve nachttour naar het Koninklijk Paleis en Palazzo Madama

Turijn openbaart zich in al haar schoonheid, in de magie van de avond, met haar meest fascinerende en vorstelijke kleding! Een reis door schoonheid en geschiedenis in een betoverende nacht, een echte "reis door de tijd", gehuld in de magische sfeer van Piazza Castello, om de drempel van de twee Savoye-residenties bij uitstek te overschrijden. Voor een nacht, net als vroeger, zullen we ons onderdompelen in de eeuwige charme van Palazzo Madama en Palazzo Reale met een buitengewone opening, om ons een oud en fascinerend Turijn te laten herbeleven. Palazzo Madama zal ons verwelkomen met zijn majestueuze gevel, elegantie en weelde. Een reis door de eeuwen heen door de immense kamers met prachtige fresco's, rijk aan kunstwerken, weelderig meubilair en spannende verhalen die het glorieuze verleden vertellen, gemaakt van feesten en exclusieve ontvangsten. We ontdekken het Koninklijk Paleis van de Salon van de Zwitsers tot de Troonzaal, van de imposante Koninklijke wapenkamer tot de prachtige Danielgalerij, tussen verborgen symbolen en mythologie, de geheimen van de heraldiek en de gecodeerde taal van de macht... Een unieke kans om deze twee architecturale en artistieke juwelen te bekijken... en dat allemaal op één avond!

Geesten van Turijn Ontsnappingsspel voor buiten: Haunted City

8. Geesten van Turijn Ontsnappingsspel voor buiten: Haunted City

Speel een stadsspel waarin je aanwijzingen volgt om fascinerende plekken in Turijn en hun mysterieuze geschiedenis te ontdekken. Je komt te weten hoe Turijn eeuwenlang een strijdtoneel is geweest tussen duistere en lichte energieën, gaat op zoek naar de duivel die door de hele stad verborgen zit en bezoekt de plekken waar de werkelijkheid zich vermengt met het geheimzinnige, zoals Piazza Statuto, Piazza Castello en nog veel meer esoterische bezienswaardigheden. Ben je klaar voor een reis door het geheimzinnige hart van Turijn? De app biedt een precieze routebeschrijving door de stad. Speel in je eigen tempo. Voel je vrij om te pauzeren en je omgeving te verkennen wanneer je maar wilt. Nadat je het spel hebt geboekt, ontvang je een e-mail met instructies over hoe je kunt spelen. Voor grotere groepen kan één persoon toegang kopen voor de hele groep door het aantal mensen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen dan het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan iedereen zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en samen de aanwijzingen oplossen terwijl je loopt, of je kunt je opsplitsen in kleinere groepen/teams en het tegen elkaar opnemen. Iedereen kan ook alleen spelen, los van de groep, en de groep aan het einde weer ontmoeten.

Turijn: audiotour met gids

9. Turijn: audiotour met gids

Ga op reis met de Turijn Self-Guided Audio Tour, een meeslepende reis door het hart van een van de meest fascinerende steden van Italië. Tijdens dit avontuur word je begeleid door een zorgvuldig samengestelde audiogids die de lagen van de rijke geschiedenis, het culturele erfgoed en de architectonische wonderen van Turijn zal onthullen. Bereid je voor om de stad in je eigen tempo te verkennen en de verborgen juweeltjes en iconische monumenten te ontdekken die Turijn tot een unieke bestemming maken. Onze stadsrondleiding begint in het historische centrum, waar het elegante Piazza Castello als startpunt dient. Vanaf hier dwaal je door de charmante geplaveide straatjes, die elk echoën met verhalen uit het verleden van Turijn. Terwijl je door de stad navigeert, geeft de audiogids fascinerende inzichten in de koninklijke erfenis die Turijn kenmerkt en laat hij de koninklijke paleizen zien, waaronder het prachtige Palazzo Madama en het imposante Koninklijk Paleis. De tour gaat verder naar de iconische Mole Antonelliana, een symbool van Turijn, waar je meer te weten komt over de intrigerende geschiedenis en het panoramische uitzicht over de stad en de omringende Alpen. Doorkruis de charmante wijken, zoals de Quadrilatero Romano, waar de aroma's van de lokale keuken door de lucht zweven en je verleiden om te genieten van de gastronomische geneugten van Turijn. Ontdek de artistieke ziel van de stad tijdens een bezoek aan gerenommeerde musea zoals het Museo Egizio, met een van de meest uitgebreide collecties Egyptische kunstvoorwerpen buiten Caïro. Maak kennis met de hedendaagse kant van Turijn in wijken zoals de wijk Dora, waar industriële architectuur en moderne creativiteit elkaar ontmoeten. Tijdens de tour kom je ook de hartslag van het lokale leven tegen op drukke markten, levendige pleinen en pittoreske parken. De audiogids laat je kennismaken met de dynamische sfeer die Turijn kenmerkt, met zijn diverse evenementen, festivals en levendige straatbeelden. Deze audiogids is ontworpen om je de flexibiliteit te bieden om te pauzeren en plaatsen te verkennen die je interesseren. Leer meer over de top 15 toeristische attracties in Turijn. De geschiedenis, cultuur, mythen, architectuur en andere belangrijke feiten staan in dit audiocommentaar, dat begint bij de centrale locatie van de stad en dan de route geleidelijk één voor één aflegt. 1. Porta Nuova 2. Via Roma 3. Piazza San Carlo 4. Egyptisch Museum 5. Museo Nazionale del Risorgimento Italiano 6. Piazza Castello 7. Real Chiesa di San Lorenzo 8. Koninklijk Paleis van Turijn 9. Cappella della Sacra Sindone 10. Museum van Oosterse Kunst in Turijn 11. Santuario della Consolata 12. Museo Civico Pietro Micca e dell'Assedio di Torino del 1706 13. Mole Antonelliana 14. Parco del Valentino 15. Kasteel van Valentino Dus zet je koptelefoon op, druk op play en laat de Turijn Self-Guided Audio Tour je begeleider zijn bij het ontrafelen van de schatten van deze bijzondere stad. Maak je klaar om betoverd te worden door de unieke mix van traditie, innovatie en tijdloze allure van Turijn.

Turijn: Koninklijke pas

10. Turijn: Koninklijke pas

Ervaar de hofsfeer met de Royal Pass, de kaart die je gratis toegang geeft tot de Residenties van het Koninklijk Huis van Savoye van Turijn en Piemonte. Met de Royal Pass digitale QR-code die direct geldig is voor je entree in de Royal Residences, naar alle lopende tentoonstellingen, neem onderdeel van de thema-ervaringen die in het programma van elke residentie staan, online beschikbaar tegen een speciale vergoeding. Profiteer bovendien van de verlaagde prijs (1€ korting) op Merenda Reale® in de deelnemende historische etablissementen. Daarnaast biedt de Royal Pass gratis toegang tot de Basilica di Superga en de gereduceerde toegang tot het Egyptisch Museum en het National Museum of Cinema. Houders van een Royal Pass profiteren van het gereduceerde ticket aan boord van de City Sightseeing Torino, op de Eco City Tour en op openbaar en toeristisch vervoer. De pas heeft een geldigheidsduur van 4 dagen en is geldig voor één volwassene en één kind jonger dan 12 jaar.

Alle activiteiten

38 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Piazza Castello

Wil je alle activiteiten in Piazza Castello bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza Castello

Gemiddelde beoordeling

4.4
(1.020 beoordelingen)

De gids was geweldig! Een ervaring die ik 100% aanbeveel als je een deel van de geschiedenis van Turijn wilt ontdekken waar maar weinig mensen over praten, waaruit het is geboren en die je meeneemt op een reis naar het verleden van een stad vol unieke schoonheid en intriges. De dame die ons toen begeleidde, bracht ons echt in de sfeer van de reis! Ps. We hadden een aantal persoonlijke problemen en konden niet komen opdagen op de eerste dag dat we boekten, maar het personeel was erg aardig om ons zonder problemen te verplaatsen! Bedankt voor wat je doet :)

Het was een geweldige ervaring, ik kan het iedereen ten zeerste aanbevelen, omdat ik de prijs en de aangeboden service voldoende vond, de verantwoordelijke jongens waren erg aardig en behulpzaam... Goed georganiseerde tour zonder problemen, ideaal om de hoogtepunten van Turijn!! Rode, groene en blauwe lijn een perfecte combinatie om in slechts een paar uur van alles een beetje te zien!! Uitstekend, ik ga het ook in andere steden gebruiken!!

Een hele leuke fietsroute onder geweldige begeleiding. Suzanne weet erg veel over de historie en liet ons de geweldige pareltjes van Turijn zien. Ze is zeer vriendelijk en enthousiast! Aanrader!

Ondanks mijn scepsis was de tour erg interessant, helemaal niet voorspelbaar, de zeer deskundige gidsen waren over het algemeen een geweldige ervaring

Supergoed geregeld en leuke gids met veel extra informatie. En de elektrische fietsen waren ook goed