Piazza Castello: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Turijn: hop on, hop off-bustour, ticket voor 24 of 48 uur

1. Turijn: hop on, hop off-bustour, ticket voor 24 of 48 uur

Als je Turijn wilt verkennen en meer over de stad te weten wilt komen, spring dan aan boord van een hop on, hop off-bustour. Ervaar de charme van een stad met meer dan 2000 jaar geschiedenis die toch ook een heel moderne kant heeft. Je kunt kiezen uit drie verschillende routes, of een combinatie daarvan, waardoor het de ideale manier is om de stad te leren kennen. Route A gaat door het stadscentrum van Turijn: stap in en laat je verbazen door het Nationale Filmmuseum, het Egyptisch Museum en de heuvel met uitzicht op de rivier de Po en het Valentino Park. Route B brengt je dichter bij het onverwachte Turijn en is de snelste manier om minder bekende plekken te bereiken. Ontdek het nieuwe gezicht van de stad: het vernieuwde Automuseum, Lingotto, Eataly en het Olympisch terrein liggen langs deze route. Route C omvat de koninklijke residenties en leid je naar het Juventus Stadion-museum, de koninklijke residentie van Venaria, het kasteel La Mandria en Nuvola Lavazza Route A 1) Piazza Castello 2) Mole Antonellina 3) Villa della Regina 4) Monte dei Cappuccini 5) Borgo Medievale 6) Parco del Valentino 7) Piazza Carlo Felice 8) Duomo Route B 1) Piazza Castello 2) Museo Scienze Naturali 3) Parco del Valentino 4) Museo dell'Automobile 5) Pinacoteca Agnelli-Lingotto-Arco Olimpico 6) Stazione FS Lingotto 7) Stadio Olimpico e Palaolimpico 8) Officine Grandi Riparazioni 9) Museo Pietro Micca Route C 1) Piazza Castello 2) Museo Pietro Micca 3) Allianz Stadium & Juventus Museum 4) La Venaria Reale 5) Porta Palazzo 6) Nuvola Lavazza

Turin: magische rondleiding

2. Turin: magische rondleiding

Je kent Turijn waarschijnlijk vooral van de Olympische Spelen en de Heilige Lijkwade, maar wist je dat deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie ook een donkere kant heeft? Duik 2,5 uur lang in de duistere onderbuik van deze stad met twee zielen. Tijdens de Magic Turin Tour verken je de twee zielen van Turijn: de ene trouw aan de witte magie, maar de andere verknocht aan het kwaad, het domein van de zwarte magie. Je rondleiding begint op Piazza Statuto, waar je gids je uitlegt hoe deze 'schaduw' over de stad is gevallen. In de Romeinse tijd werd deze oude begraafplaats het centrum van griezelige stenen monsters, sinistere architectuur en ongewone standbeelden die zij aan zij staan met de vriendelijkere reuzen, zoals de Duomo en de Heilige Lijkwade. Dus, wil je een andere kant van Turijn ervaren, aarzel dan niet en ontdek de plek die wordt gezien als het epicentrum van het occultisme.

Turijn: Hoogtepunten van de stad per E-bike

3. Turijn: Hoogtepunten van de stad per E-bike

Ontmoet jouw lokale gids in het centrum van de stad, kies je e-bike en begin aan deze leuke fietstocht van 3 uur om de vele zielen en prachtige monumenten van Turijn te ontdekken. Het is een veelzijdige stad, waar luxe en bescheidenheid in perfecte balans samenleven en fascinerende en interessante contrasten creëren. Je eerste stop is het hart van het historische centrum voor een eerste kennismaking met de geschiedenis van deze prachtige Italiaanse stad, gekenmerkt door de Italiaanse koninklijke familie, de Savoia. Fiets langs elegante boulevards en bereik het Piazza San Carlo om het ruitermonument van Emanuele Filiberto van Savoia te bewonderen. Vervolg je bezoek aan Piazza Carignano en bekijk een aantal van de mooiste historische gebouwen, die sinds 1997 zijn uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed. Volg gemakkelijke fietspaden en geniet van de schaduw van elegante gebouwen tot aan Piazza Castello en bewonder het Koninklijk Paleis, Palazzo Madama en de San Lorenzo-kerk. Jouw gids neemt je mee op een reis van het verleden naar het heden. Je leert waarom de stad tegenwoordig zo belangrijk is en haar industriële ontwikkeling dankzij FIAT, de Italiaanse auto-industrie die nu deel uitmaakt van de ziel van de stad. Met je lokale gids ontdek je vervolgens de Koninklijke tuinen en Porta Palatina, een oude Romeinse site. Trap ontspannen door weelderige tuinen en bereik Mole Antonelliana, het ware symbool van de stad. In de schaduw van zijn pracht ligt een interessante wijk, verrijkt met moderne muurschilderingen gewijd aan duurzaamheid, gepromoot door het beroemde koffiemerk: Lavazza, geboren in Turijn. Steek ten slotte de monumentale brug over de Po-rivier over en beklim de Cappuccini-heuvel om te genieten van een adembenemend uitzicht over Turijn. Als laatste bereik je het prachtige Valentino Park, beroemd als een van de ontmoetingsplaatsen voor de lokale bevolking en vanwege het elegante kasteel. Ga ten slotte de jonge en levendige wijk San Salvario in en keer terug naar het beginpunt.

Turijn: wandeltocht van 2 uur door de stad

4. Turijn: wandeltocht van 2 uur door de stad

Ontmoet je gids in het stadscentrum om je ontdekkingstocht door de geschiedenis en cultuur van Turijn te beginnen. Begin met het verkennen van het Piazza San Carlo, waar je het ruitermonument van Emmanuel Philibert tegenkomt en leer hoe het wordt beschouwd als de 'salon' van de stad. Vervolgens passeer je onder een galerij door om bij Piazza Carignano te komen, waar je enkele van de mooiste historische gebouwen kunt bewonderen die sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. de stad. Ontdek bezienswaardigheden zoals het Palazzo Reale, het Palazzo Madama en de San Lorenzo-kerk. Sluit uw tour af buiten de Mole Antonelliana, het beroemdste gebouw van de stad.

Turijn: begeleide sightseeingwandeling

5. Turijn: begeleide sightseeingwandeling

Ontmoet je vriendelijke gids op Piazza San Carlo, een magnifiek elegante locatie met de toepasselijke bijnaam de 'lounge' van Turijn. Kom meer te weten over de geschiedenis van de Piazza, die teruggaat tot 1619, terwijl je de ingewikkelde architectuur van de omliggende gebouwen bewondert. Ga vervolgens langs de Port Palazzo-markt op weg naar de indrukwekkende Porta Palatina, een van de best bewaarde Romeinse poorten uit de 1e eeuw voor Christus ter wereld. Vervolg de tour naar de imposante San Giovanni Battista-kathedraal, de belangrijkste plaats van katholieke eredienst in Turijn. De kathedraal, gelegen aan het gelijknamige plein, werd gebouwd aan het einde van de 15e eeuw en is het enige religieuze gebouw in renaissancestijl van de stad. Kom vervolgens aan op Piazza Castello, een grote esplanade die het echte centrum van Turijn is. Bewonder het oogverblindende Palazzo Madama en het majestueuze Palazzo Reale. Volg je gids naar Piazza Carignano, een van de belangrijkste en meest historische pleinen van de Piemontese hoofdstad. Het plein dateert uit het Savoy-tijdperk van de stad en heeft een fascinerend monument ter ere van Vincenzo Gioberti, over wie u meer te weten komt van uw gids. De tour eindigt bij een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad, de Mole Antonelliana. Gebouwd in 1863 en met een hoogte van 167 meter was de toren aanvankelijk een plaats van aanbidding voor de Joodse gemeenschap van Turijn voordat hij in 1877 aan de gemeente werd verkocht. Tegenwoordig herbergt de toren de fantastische collecties van het Nationaal Filmmuseum .

Turijn: e-bike-sightseeingtour. Centrum en uitzicht van bovenaf

6. Turijn: e-bike-sightseeingtour. Centrum en uitzicht van bovenaf

De mooiste, grappigste en meest duurzame manier om Turijn, het historische centrum en de parken te bezoeken per e-bike. Je ziet en voelt de stad in jouw tempo en ontdekt zowel klassieke plekjes als verborgen juweeltjes. De enige fietstocht die het uitkijkpunt Cappuccini op de top van de heuvel bereikt. Onze gidsen voor fietstochten zullen u onderdompelen in de verscheidenheid aan routes van het koninklijk paleis tot Mole Antonelliana, van de mooiste pleinen tot het Valentino-park, door de Savoy-residenties, tuinen, kunst, geschiedenis, keuken. Geweldige manier om de stad te verkennen tijdens uw eerste bezoek of om Turijn te bekijken voor vertrek.

Tour door Turijn met een geleid bezoek aan het Egyptisch Museum

7. Tour door Turijn met een geleid bezoek aan het Egyptisch Museum

Een geweldige tour om de minder bekende juweeltjes van Noord-Italië te ontdekken. Deze kleine groepsreis neemt je mee langs de majestueuze pleinen en barokke architectuur van Turijn, evenals het wereldberoemde Egyptisch Museum. Lokale deskundige gids Sara zegt: 'Turijn staat bekend als de bakermat van Fiat, Lavazza-koffie en romige Gianduia-chocolaatjes. Maar deze tour duikt diep in de Savoyaardse wortels en Franse invloeden van de stad. Bovendien leer je alles over het oude Egypte en zijn overtuigingen en bijgeloof.' Vanaf Piazza Castello zullen de grootsheid en weelde van Turijn onmiddellijk volledig te zien zijn. Bekijk de voormalige koninklijke residentie van Savoye en Madama Palace, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek belangrijke sites die verband houden met het Italiaanse Risorgimento en bewonder de dubbele barokke kerken op Piazza San Carlo. Geniet van de stijlvolle Italiaanse flair van de stad terwijl je door de hoofdstraten loopt - terwijl je omhoog kijkt voor een glimp van het beroemde bioscoopmuseum, Mole Antonelliana - totdat je het Egyptisch Museum bereikt. Leer meer over fascinerende Egyptische hiërogliefen, met 700 papyri tentoongesteld, waaronder de showstopper, het 18 meter lange 'Book of the Dead'. Het museum handhaaft een kamertemperatuur van 21°C tot 24°C om alles wat je binnen ziet te bewaren, inclusief dagelijkse gebruiksvoorwerpen zoals kleding, instrumenten, speelgoed en voedsel. Kijk omhoog naar kolossale beelden van farao's, goden en de iconische sphynx. Bovendien krijg je ook graven, sarcofagen, tempels en mummies te zien.

Turijn: privé stadswandeling met proeverij van chocoladewinkel

8. Turijn: privé stadswandeling met proeverij van chocoladewinkel

Tijdens deze privéwandeling ontdekt u de kunst en geschiedenis van Turijn, tussen barokke paleizen, elegante pleinen, typische arcades, merkwaardige plekjes en verbazingwekkende kerken. U zult genieten van de schoonheid van het historische centrum, van de Romeinse oorsprong (Porte Palatine) tot het adembenemende Piazza Castello met het Koninklijk Paleis, het Palazzo Madama, de kathedraal... En niet alleen! Wist je dat Turijn beroemd is om zijn uitstekende chocolade? Proef tijdens het bezoek de beroemde “Giandujotto” in een mooie en elegante choco-shop!

Turijn: rondleiding door het Palazzo Reale van 2 uur

9. Turijn: rondleiding door het Palazzo Reale van 2 uur

Je ontmoet onze gediplomeerde gids op Piazza Castello, waar je het Palazzo Reale (koninklijk paleis) betreedt met skip-the-line toegangskaarten. Het paleis was de officiële residentie van het Huis van Savoye en werd in 1997 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Tot de meest fascinerende kamers behoren de grote Salon van de Zwitsers, de Troonzaal, de Koffiekamer, de Alkoofkamer van Carlo Emanuele II, de 19e-eeuwse balzaal en ten slotte de magnifieke Schaartrap, gemaakt door Filippo Juvarra in 1720. De reis is niet compleet zonder een bezoek aan de wapenkamer, die momenteel meer dan 5.000 voorwerpen bevat, variërend van de prehistorie tot het begin van de twintigste eeuw, waaronder wapens en harnassen uit de zestiende eeuw.

Turijn: begeleide wandeling door het centrum van de geschiedenis van de vrouw

10. Turijn: begeleide wandeling door het centrum van de geschiedenis van de vrouw

In Turijn is de vrouwelijke aanwezigheid in de geschiedenis en politiek van de stad heel goed neergezet door grote persoonlijkheden. Sluit je aan bij een hechte groep reizigers van alle geslachten en leeftijden en ga op pad voor een wandeltocht vol ongewone verhalen. Centraal staan de grote vrouwen van Turijn, we zullen praten over hun invloed op de samenleving en hun intrigerende levens, langs de paleizen en villa's gewijd aan de Madames van de hoofdstad. Begin vanaf Piazza Castello met de twee beroemdste Madames van de 17e eeuw, Cristina van Frankrijk en Maria Giovanna van Savoye, vrouwen die Parijse mode, shows, kunstenaars en architecten naar Turijn brachten. Palazzo Madama, een hoeksteen van de barok, was in feite de residentie van Maria Giovanna! Ga verder naar de jaren 1800 met "La Bela Rosin" (Rosa Vercellana), minnares en vervolgens morganatische bruid van koning Vittorio Emanuele II. Luister naar de verhalen over de intriges die verband houden met haar figuur. Loop langs de Via Roma en de Via Carlo Alberto waar je Maria Vittoria, hertogin van Aosta, de eerste vrouwelijke filantroop, promotor van onderwijs en cultuur in de achtergestelde sociale klassen zult ontmoeten. Rita Levi Montalcini en neurowetenschappen, Susanna Agnelli en vrouwelijk ondernemerschap, Milena Canonero en cinema, en ten slotte Carol Rama, het eclectisme in de kunst.

Datums kiezen

Piazza Castello

Alle activiteiten

17 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 2

Voor ieder wat wils

In de buurt van Piazza Castello

Meer zien

Andere activiteiten in Piazza Castello

Wil je alle activiteiten in Piazza Castello bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza Castello

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.020 beoordelingen

Echt geweldig. We hadden slechts 2 dagen om Turijn te bezoeken, met 3 kinderen, waaronder een 2-jarige. Dankzij de bussen hadden we allemaal het gevoel dat we een compleet overzicht van de stad kregen. De bussen zijn comfortabel en ideaal met kinderen. Turijn is een prachtige stad en haar inwoners erg vijandig.

We hebben Turijn leren kennen door de enthousiaste gids Sophie. Ontzettend veel gezien en heel duidelijke uitleg met veel liefde voor de stad. De fietsen waren nieuw en robuust.

We hebben een prachtige Tour gemaakt door Turijn onder leiding van Sofia. Mooie nieuwe E bikes welke ons super door Turijn hebben geloodsd. Echt een aanrader.

A nice route, you can see a lot of things/places in the amount of time. Sofia tried to respond to our interesses.

a great tour with a very nice and very interesting guide!