Kies data

Piazza Castello

Piazza Castello: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Turijn hop on, hop off-bustour: 24- of 48-uurs ticket

1. Turijn hop on, hop off-bustour: 24- of 48-uurs ticket

Als je op zoek bent naar een oplossing om Turijn te ontdekken en meer te weten te komen, spring dan aan boord van een hop on, hop off-bustour. Ervaar de charme van een stad die al meer dan 2000 jaar van geschiedenis bezit en toch een moderne kant heeft. Met 3 verschillende routes om uit te kiezen, of een combinatie daarvan, is dit de ideale manier om de stad te leren kennen. Lijn A gaat door het stadscentrum van Turijn: stap in en word gefascineerd door het Nationale Filmmuseum, het Egyptisch Museum en de heuvel met uitzicht op de rivier de Po met het Valentino Park. Lijn B brengt je dichter bij het onverwachte Turijn en is de snelste manier om minder bekende plekken te bereiken. Ontdek het nieuwe gezicht van de stad: het vernieuwde Automuseum, Lingotto, Eataly en het Olympische terrein liggen op deze route. Lijn C omvat de koninklijke residenties en leid je naar het Juventus stadion Museum, de Royal Residence van Venaria, La Mandria. Kasteel en Nuvola Lavazza Lijn A 1) Piazza Castello 2) Mole Antonellina 3) Villa della Regina 4) Monte dei Cappuccini 5) Borgo Medievale 6) Parco del Valentino 7) Piazza Carlo Felice 8) Duomo Lijn B 1) Piazza Castello 2) Museo Scienze Naturali 3) Parco del Valentino 4) Museo dell'Automobile 5) Pinacoteca Agnelli-Lingotto-Arco Olimpico 6) Stazione FS Lingotto 7) Stadio Olimpico e Palaolimpico 8) Officine Grandi Riparazioni 9) Museo Pietro Micca Lijn C 1) Piazza Castello 2) Museo Pietro Micca 3) Allianz Stadium & Juventus Museum 4) La Venaria Reale 6) Porta Palazzo 6) Nuvola Lavazza

Turijn: begeleide e-bike-tour door de stad

2. Turijn: begeleide e-bike-tour door de stad

Ontmoet je lokale gastheer in het stadscentrum, kies je e-bike en start deze leuke fietstocht van 3 uur om de vele zielen en prachtige monumenten van Turijn te ontdekken. Het is een veelzijdige stad, waar luxe en ingetogenheid in perfecte balans samenleven en fascinerende en interessante contrasten creëren. Je eerste stop is het hart van het historische centrum voor een eerste kennismaking met de geschiedenis van deze prachtige Italiaanse stad, gekenmerkt door de Italiaanse koninklijke familie: de familie Savoia. Fiets langs elegante boulevards en bereik Piazza San Carlo om het ruitermonument van Emanuele Filiberto van Savoia te bewonderen. Vervolg uw bezoek aan Piazza Carignano en bekijk enkele van de mooiste historische gebouwen, die sinds 1997 tot UNESCO Werelderfgoed zijn verklaard. Volg gemakkelijke fietspaden en geniet van de schaduw van elegante gebouwen tot Piazza Castello en bewonder het Koninklijk Paleis, Palazzo Madama en de San Lorenzo-kerk. Je gids neemt je mee op een reis van het verleden naar het heden. Je leert waarom de stad tegenwoordig zo belangrijk is en haar industriële ontwikkeling dankzij FIAT, de Italiaanse auto-industrie die nu deel uitmaakt van de populaire ziel van de stad. Met uw lokale insider ontdekt u dan de koninklijke tuinen en Porta Palatina, een oude Romeinse site. Ontspan terwijl u door weelderige tuinen fietst en bereik Mole Antonelliana, het ware symbool van de stad. In de schaduw van zijn pracht is er een zeer interessante wijk, verrijkt met moderne murales gewijd aan duurzaamheid, gepromoot door het beroemde koffiemerk: Lavazza, geboren in Turijn. Steek ten slotte de monumentale brug over de rivier de Po over en beklim de Cappuccini-heuvel om te genieten van een adembenemend uitzicht over Turijn. Last but not least, bereik het prachtige Valentino Park, beroemd als een van de ontmoetingsplaatsen voor de lokale bevolking en voor het elegante kasteel. Ga ten slotte de jonge en levendige wijk San Salvario binnen en ga terug naar het beginpunt.

Turijn: toegang tot de klokkentoren van de kathedraal met aperitivo bij zonsondergang

3. Turijn: toegang tot de klokkentoren van de kathedraal met aperitivo bij zonsondergang

Beklim 200 treden om de top van de klokkentoren te bereiken en geniet van een uniek en uitzonderlijk panorama! Een deskundige gids en een live saxofonist laten je het mooiste uitzicht van Turijn zien: aan de ene kant de oude Romeinse deuren, aan de andere kant het verbazingwekkende Piazza Castello, de Koepel van de Heilige Lijkwade en de Mole Antonelliana. Een dromerige avond met lokale witte wijnen en een klein aperitief in het magische blauwe licht van de zonsondergang, met zachte livemuziek en de deskundige woorden van onze gids om Turijn vanuit een uniek oogpunt te ontdekken!

Turin: Ghosts of Turin City-verkenningsspel

4. Turin: Ghosts of Turin City-verkenningsspel

Ontdek de donkerste plekken van Turijn en de macabere geheimen erachter met dit stadsverkenningsspel voor je telefoon. Los uitdagingen op om elke bestemming te ontgrendelen terwijl je enkele beruchte plekken in de stad verkent. Begin je spel op het pittoreske Piazza Statuto. Bewonder het engelenbeeld voordat je in het verhaal duikt en je eerste puzzel oplost. Gebruik de ingebouwde navigatiefunctie van de app om van plaats naar plaats te reizen. Bekijk populaire bezienswaardigheden zoals het Madama Palace. Ontdek het fascinerende verhaal van de beroemde goochelaar Gustavo Adolfo Rol terwijl je de duistere aspecten van het verleden van Turijn verkent. Ontdek de poorten van de hel, waarvan wordt gezegd dat ze daar door de duivel zelf zijn geplaatst. Pauzeer en hervat het spel op elk gewenst moment, zodat je vrij bent om in je eigen tempo te verkennen. Rond je tour af bij Ponte Vittorio Emanuel I.

Turijn: privérondgang van de Liberty-architectuur

5. Turijn: privérondgang van de Liberty-architectuur

De privétour begint bij Piazza Castello, waar u twee beroemde historische cafés kunt zien die zijn ingericht in art-nouveaustijl, de Caffe Baratti & Milano en de Caffe Mulassano. Je wandeling gaat dan verder door de straten van het historische centrum om te zien hoe de Art Nouveau past in het weefsel van de barokke hoofdstad. Je zult gefascineerd zijn door de geschiedenis van hoe, aan het einde van de 19e eeuw, de nieuwe industriële aristocratie begon te heersen over een stad die, na zijn rol als hoofdstad te hebben verloren, zichzelf transformeert op zoek naar een nieuwe identiteit.

Turijn: privéwandeling door de stad met proeverij van chocoladewinkels

6. Turijn: privéwandeling door de stad met proeverij van chocoladewinkels

Tijdens deze privéwandeling ontdekt u de kunst en geschiedenis van Turijn, tussen barokke paleizen, elegante pleinen, typische arcades, merkwaardige plekken en verbazingwekkende kerken. U zult genieten van de schoonheid van het historische centrum van de Romeinse oorsprong (Porte Palatine) tot het adembenemende Piazza Castello met het Koninklijk Paleis, Palazzo Madama, de kathedraal... En niet alleen! Wist je dat Turijn beroemd is om zijn uitstekende chocolade? Proef tijdens het bezoek de beroemde “Giandujotto” in een mooie en elegante choco-shop!

Sitemap Piazza Castello

Wil je alle activiteiten in Piazza Castello ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza Castello

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 12 beoordelingen

Uitstekende service, al gebruikt in andere steden. Hiermee kunt u comfortabel de toeristische gebieden van de stad bezoeken zonder tijdsdruk, u organiseert de tour zoals het voor u het beste is. Je kunt de musea vrij betreden of niet, uitstappen of niet bij de halte waar je interesse in hebt, wachten op de andere bus of de volgende halte te voet bereiken om de stad te bezoeken. De audiogidsen zijn interessant.

Vriendelijk, aardig en super behulpzaam personeel. Alle drie de lijnen tonen je het hart van Turijn en je hebt de mogelijkheid om de schoonheid van de stad in 2 dagen te bewonderen. Het hele team is erg georganiseerd en vaak kun je aan boord al kaartjes kopen voor de verschillende musea, waardoor je niet in de rij hoeft te staan. Ik heb een geweldige tijd gehad

Echt geweldig. We hadden slechts 2 dagen om Turijn te bezoeken, met 3 kinderen, waaronder een 2-jarige. Dankzij de bussen hadden we allemaal het gevoel dat we een compleet overzicht van de stad kregen. De bussen zijn comfortabel en ideaal met kinderen. Turijn is een prachtige stad en haar inwoners erg vijandig.

Punctueel, ongecompliceerd en informatief. De gemakkelijkste manier om in de kortst mogelijke tijd een overzicht te krijgen van de bezienswaardigheden van een stad

Eenvoudig en effectief om een eerste benadering te maken bij de ontdekking van Turijn