Piazza del Campo: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Florence: dagtrip Pisa, Siena en San Gimignano met lunch

1. Florence: dagtrip Pisa, Siena en San Gimignano met lunch

Ervaar de wonderen van Toscane op een onvergetelijke dag. Verlaat Florence voor een 12-uur durende excursie en bekijk de prachtige landschappen, architectuur en kunstwerken van de regio. Trakteer uzelf op de lokale keuken en kies voor een rondleiding in uw taal om nog meer over het historische gebied te leren. U kunt ons ontmoetingspunt gemakkelijk bereiken door tram T1.3 te nemen richting Villa Costanza. Begin met Pisa en bezoek het prachtige Piazza dei Miracoli. Bewonder het Baptisterium, de kathedraal van Santa Maria Assunta en natuurlijk de beroemde scheve toren van Pisa. Na je vrije tijd in Pisa ga je naar een typisch Toscaanse wijnmakerij in de Chianti-streek en geniet je van een heerlijke lunch met wat lokale wijn. Verken de stad Siena en bezoek Piazza del Campo, waar de paardenrace Palio di Siena wordt gehouden, en Piazza del Duomo, waar u de buitenkant van de prachtige kathedraal kunt zien. Geniet van je laatste stop in San Gimignano, een middeleeuws UNESCO-stadje, wereldberoemd om zijn Vernaccia di San Gimignano. Het torensysteem van San Gimignano vertelt de glorie van de machtige families. Tussen saffraanvelden en typische inheemse wijngaarden weet de stad ansichtkaartuitzichten te bieden.

Florence: Pisa, Siena, San Gimignano en Chianti-tour

2. Florence: Pisa, Siena, San Gimignano en Chianti-tour

Begin 's ochtends met een rondleiding door Pisa. Neem de tijd om de kathedraal, de doopkapel, de monumentale begraafplaats en de beroemde scheve toren te bewonderen. Voeg Scheve Toren-tickets toe aan uw ervaring. Ga vervolgens naar een typische wijnmakerij in de Chianti-heuvels op de hellingen van San Gimignano. Geniet van een Toscaanse lunch vergezeld van een lokale wijnproeverij. Ontdek na de lunch een van de mooiste middeleeuwse dorpen van San Gimignano, of het 'Middeleeuwse Manhattan, waar u het doolhof van geplaveide straatjes, kleine pleinen en vele lokale ambachtswinkels kunt verkennen. Ga verder met een panoramisch uitzicht op het platteland van de Chianti voordat u aankomt in Siena, waar uw professionele gids u, indien gewenst, meeneemt naar de belangrijkste pleinen, van Piazza del Campo tot de kathedraal, langs de mooiste contrade dat deze stad kenmerkt. Aan het einde van de rondleiding kunt u ervoor kiezen wat vrije tijd te hebben om te genieten van een kopje koffie of een panforte (een typisch lokaal gebakje) en om te gaan winkelen. Uw terugkeer naar Florence heeft een prachtige zonsondergang op de achtergrond, wat zorgt voor een perfecte afsluiting van een onvergetelijke dag in Toscane.

Florence: S. Gimignano, Siena, Chianti & wijnproeverijlunch

3. Florence: S. Gimignano, Siena, Chianti & wijnproeverijlunch

Ga op een schilderachtige rondleiding van Florence naar de charmante Toscaanse steden San Gimignano, Monteriggioni en Siena. Wandel door de historische dorpjes en geniet van een heerlijke Chianti Hills wijn en balsamico azijn proeverij. Breid je ervaring uit met kaartjes voor de kathedraal van Siena. Begin in San Gimignano, de wereldberoemde ommuurde stad op een heuveltop, die door de eeuwen heen intact is gebleven en bekend staat om zijn hoge torens, fresco's en vele andere kunstwerken. Neem ongeveer 2 uur vrije tijd om het stadscentrum te verkennen. Bezoek het historische ommuurde gehucht Monteriggioni. Doorkruis de glooiende heuvels van Chianti naar een gezellig wijnhuis waar je kunt ontspannen en genieten van drie wijnen en balsamico-azijn, gevolgd door een driegangenlunch in Chianti-stijl. Geniet van een rondleiding door het historische centrum van Siena (indien gekozen in de optie), te beginnen met de 13e-eeuwse basiliek van San Domenico. Wandel door de smalle middeleeuwse straatjes van de stad, geflankeerd door prachtige paleizen en historische winkels. Loop over het Piazza del Campo en bezoek de kathedraal, als je voor de optie kiest. Neem wat vrije tijd in Siena voordat je terugkeert naar Florence. De volgorde van de bezoeken kan veranderen.

Vanuit Florence: tour Siena, San Gimignano & Monteriggioni

4. Vanuit Florence: tour Siena, San Gimignano & Monteriggioni

Ervaar de charme van Toscane tijdens een dagtocht vanuit Florence naar Siena, San Gimignano en Monteriggioni. Proef verschillende Chianti-wijnen gecombineerd met lekkere hapjes en bewonder de schilderachtige Toscaanse heuvels.  Tijdens de rit vanuit Florence naar het zuiden in een bus met airconditioning rijd je door de prachtige heuvels van Chianti. De eerste stop is bij Monteriggioni, een middeleeuws stadje op een heuvel dat beroemd is om de middeleeuwse stadsmuren die nog intact zijn. Na wat vrije tijd ga je naar het wereldberoemde Siena. Verken het Piazza del Campo, dat bekendstaat om de Palio-paardenrace en de prachtige voorbeelden van gotische architectuur. Neem de tijd om het prachtige Palazzo Pubblico te bezoeken.  Dan arriveer je in San Gimignano, een middeleeuwse stad die door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoedlocatie. Neem de tijd om door de smalle steegjes te wandelen en van het landschap te genieten. Ten slotte ga je naar de Chianti-regio waar je kunt genieten van de perfecte landschappen, alsof je door een ansichtkaart rijdt zo mooi. Sluit de dag af in een beroemde wijnmakerij, waar je een voortreffelijke rode Chianti en zelfgemaakte hapjes kunt proeven.

Toscane: Dagtocht naar Pisa, Siena, San Gimignano en Chianti

5. Toscane: Dagtocht naar Pisa, Siena, San Gimignano en Chianti

Breng een dag door met het ontdekken van veel van de belangrijkste hoogtepunten van het Toscaanse platteland tijdens deze rondleiding met een traditionele Italiaanse lunch inbegrepen. Baan je een weg door de glooiende heuvels en ontdek de charme van Pisa, San Gimignano en Siena. Je eerste stop is Pisa en het Plein der Wonderen. Bekijk de kathedraal, het baptisterium en natuurlijk de beroemde Scheve Toren. De scheve toren is bijna 56 meter hoog en leunt ongeveer 4 graden, waardoor het een van de beroemdste en meest iconische gebouwen ter wereld is. Vanuit Pisa rijd je langs gehuchten op heuveltoppen verspreid over enkele van de mooiste en meest betoverende gebieden van het platteland. Arriveer in San Gimignano waar een traditionele Toscaanse lunch met wijnproeverij wordt geserveerd, als de optie is geselecteerd. Vervolg je weg naar het bewaard gebleven middeleeuwse dorp San Gimignano, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en vaak het "Manhattan van de Middeleeuwen" wordt genoemd vanwege de beroemde hoge, smalle torens. Verken het centrum en de charmante ambachtswinkeltjes langs de geplaveide stenen straatjes en pleintjes. Eindig de tour in Siena, een stad op een heuvel rijk aan kunst en tradities. Wandel door het autovrije historische centrum en bezoek de prachtige plaatselijke kathedraal. Maak een begeleide wandeling langs de kleine middeleeuwse straatjes en pleinen, langs de oudste bank ter wereld en het Piazza del Campo.

Siena: toegangsticket Palazzo Pubblico

6. Siena: toegangsticket Palazzo Pubblico

Treed het Palazzo Pubblico van Siena binnen en bezoek het Stedelijk Museum met dit toegangsbewijs. Het Civic Museum, gelegen in het Palazzo Pubblico, is een 13e-eeuws gebouw met indrukwekkende fresco's van muur tot muur. Verken het museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van Siena en kostbare artefacten te bekijken. Wissel je voucher in voor een toegangsbewijs bij de kassa en begin je bezoek in de Sala del Risorgimento. In deze kamer hangen fresco's die het leven van Vittorio Emanuele II, de eerste koning van Italië, uitbeelden. Loop door de Sala di Balia en bekijk muurschilderingen uit de 15e eeuw van Spinello Aretino en Martino di Bartolomeo. Zie ook de Sala dei Cardinali waar kostbaar gebeeldhouwde schatkisten reliekschrijnen bewaren. Ga verder naar de Sala del Concistoro, beroemd om zijn Beccafumi-gewelf, en bekijk de 15e-eeuwse Cappella van Taddeo di Bartolo. Ga verder naar de Sala del Mappamondo, de breedste zaal van het Palazzo Pubblico en gebruikt als ontmoetingsplaats van de Algemene Raad. Bekijk de beroemde Maestà, een gotisch meesterwerk geschilderd door Simone Martini. Bij het toegangsticket voor het museum is ook een bezoek aan de 14e-eeuwse galerij, Loggia dei Nove, inbegrepen, die een prachtig uitzicht biedt op het landschap achter Palazzo Pubblico.

Vanuit Florence: rondleiding door San Gimignano, Siena en Monteriggioni

7. Vanuit Florence: rondleiding door San Gimignano, Siena en Monteriggioni

Verken het hart van het prachtige Toscane tijdens een dagexcursie door de steden San Gimignano en Siena en ontdek vervolgens de landelijke wijnstreek Chianti. U kunt ons ontmoetingspunt gemakkelijk bereiken door tram T1.3 te nemen richting Villa Costanza. Vertrek vanuit Florence met een bus met airconditioning naar je eerste stop, het UNESCO-werelderfgoed San Gimignano. Ontdek een van de mooiste voorbeelden van een Italiaanse middeleeuwse stad. San Gimignano onderscheidt zich door zijn beroemde torenhoge skyline en ligt langs de Via Francigena op de heuvels van de Boven-Val D'Elsa. Maak kennis met de Toscaanse omgeving met de Vernaccia di San Gimignano-wijn, saffraan en aardewerk van Santa Fina. Geniet van wat vrije tijd om op eigen gelegenheid door de stad te slenteren en de prachtige pleinen, architectuur, kerken en zijstraten te bekijken. Ga daarna naar een unieke locatie op het platteland van de Chianti om te genieten van een wijnproeverij. Zodra u uit de bus stapt, wordt u rondgeleid door een prachtige wijnmakerij. Maak kennis met de fascinerende geschiedenis en achtergrond van het landgoed. Ga de kelders binnen en leer samen met de lokale gastheer de geheimen van de Chianti-wijnbereiding kennen. Geniet daarna van een heerlijke wijnproeverij van Chianti Classico. Ga verder naar Siena voor een rondleiding door de betoverende bouwstijlen, waaronder de kathedraal (alleen buitenkant) en Palazzo Comunale (gemeentegebouw, alleen buitenkant) op Piazza del Campo. Het beroemde schelpvormige plein vormt het toneel voor de spannende Palio-paardenrace, die elke zomer twee keer wordt gehouden.

Siena: geleide wandeling van 2 uur en voorrang Duomo

8. Siena: geleide wandeling van 2 uur en voorrang Duomo

Ontdek de schoonheid van Siena tijdens een 2 uur durende wandeling, een van 's werelds best bewaarde middeleeuwse steden. Loop door de smalle geplaveide straatjes en bewonder de architectuur. Bezoek de Basilica di San Domenico en leer meer over de heilige Catharina, patroonheilige van Italië. Leer meer over de grootse geschiedenis van deze trotse Republiek en ontdek de traditionele Palio, een spectaculair festival met een wilde paardenrace zonder zadel rond Piazza del Campo, het centrale plein van de stad. Lees meer over de Contrade of stadswijken en hoe ze het hele jaar wachten om deel te nemen aan deze fundamentele race. Bezoek het historische stadscentrum van Siena, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en bewonder de magnifieke architectuur van Palazzo Salimbeni, tegenwoordig de oudste bank ter wereld, die getuigt van de rijkdom en handel van zijn roemrijke verleden. Zie Palazzo Tolomei, een imposant gotisch privégebouw en het centrale plein met zijn monumenten en fontein. Ontdek de culinaire tradities van de stad en loop uiteindelijk naar een van de meest spectaculaire kathedralen van Italië, de Duomo van Siena. Je Engelssprekende lokale gids begeleidt je naar de kathedraal van Siena om de kapellen te bezoeken en de indrukwekkende meesterwerken van Donatello, Michelangelo en andere kunstenaars te zien, een onvergetelijk rijk gebouw van eeuwenlange kunst en toewijding.

Florence: Siena, San Gimignano & Chianti Dagtrip met lunch

9. Florence: Siena, San Gimignano & Chianti Dagtrip met lunch

Stap om 07:45 uur aan boord van je minibus en rijd ongeveer een uur door het Toscaanse platteland. Betreed het hart van Siena en begin het bezoek met je gids. Vertrek door de smalle straatjes van de stad en hoor onderweg verhalen over Siena. Sla de wachtrij over om het interieur van de magnifieke kathedraal te zien en passeer het schelpvormige Piazza del Campo, waar twee keer per jaar de paardenrace Palio wordt gehouden. Geniet na je wandeltocht van wat vrije tijd om op je gemak van Siena te genieten. Ga verder naar San Gimignano en bewonder het unieke Toscaanse landschap terwijl je onderweg door een prachtig landschap rijdt, omringd door olijfbomen, wijnstokken en oude stenen gebouwen. Stop bij een wijnlandgoed in familiebezit om te ontspannen en te genieten van een traditionele Toscaanse lunch voor een voorproefje van landelijke gastvrijheid. Na de lunch rijdt u gemakkelijk naar San Gimignano om uw dag af te sluiten. Beroemd om zijn prachtige skyline van hoge middeleeuwse torens, heb vrije tijd om het zelf te verkennen. Ontdek de hoofdstraat vol typische winkeltjes, neem een kijkje in de Collegiata (hoofdkerk) of geniet van een ijsje. Keer terug naar Florence in de late namiddag.

Siena: hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en stadstour

10. Siena: hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en stadstour

Leer Siena in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht die op je telefoon wordt afgespeeld. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Los puzzels op buiten tien attracties in Siena. Volg de aanwijzingen bij elke attractie om je volgende bestemming te vinden. Geniet van de uitdaging om logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest te gebruiken om het spel te voltooien. Voel de voldoening van het oplossen van elk raadsel. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Heb de vrijheid om de tour te pauzeren of te hervatten wanneer je maar wilt. Bewonder de stad in je eigen tempo. Ontdek interessante informatie en feiten over de stad. Maak zoveel foto's als je wilt. Begin je tour vanuit de veel gefotografeerde Duomo. Bezoek de unieke doopkapel van St. John met zijn gevel die nog in aanbouw is, je zult nog steeds de beroemde heuvel van de imposantie van Palazzo Piccolomini tegenkomen. Maak een foto van het kleine centrale plein Loggia del Papa en verdwaal in de Torre del Mangia, die toen gebouwd een van de hoogste seculiere torens in middeleeuws Italië was. Bezoek het adembenemende Palazzo Pubblico en passeer het Palazzo Buonsignori met zijn unieke en wereldberoemde tentoonstellingen. Bewonder de exposities van Santa Maria della Scala, ooit een belangrijk stadsziekenhuis gewijd aan de zorg voor verlaten kinderen, armen, zieken en pelgrims. Wandel door Piazza del Campo, beschouwd als een van de grootste middeleeuwse pleinen van heel Europa.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Piazza del Campo

Alle activiteiten

65 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Piazza del Campo

Meer zien

Andere activiteiten in Piazza del Campo

Wil je alle activiteiten in Piazza del Campo bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza del Campo

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 7.407 beoordelingen

Ik heb echt genoten van de rondleiding. Het is een goed georganiseerde tour, want er zijn 3 steden op één dag. Vervoer was comfortabel, lunch met wijnproeverij was ook lekker. Er zijn 3 glazen wijn en ze serveerden kaas, brood, salami en een heerlijke tomatenpuree. Denk niet dat het een super vullende lunch wordt, want het is maar een proeverij. Ik stel een sterke koffie voor om de drukte te weerstaan en dan gelato te hebben in San Giminiano en Siena. De gids Renata is een zeer behulpzame en vriendelijke Braziliaan. Begeleidde ons in het Spaans, Engels en Italiaans en het was echt gaaf om de geschiedenis van de plaatsen te kennen. Mijn enige voorbehoud was met betrekking tot de tijd en het ontmoetingspunt. Ik kocht het voor 07:00 uur en kreeg het advies dat het binnen 20 minuten zou aankomen. voordat. Er was niemand op de afgesproken plek en het kantoor was gesloten. Ook twee echtparen ervoeren dezelfde ergernis. Andere toeristen arriveerden met andere vertrektijden. Conclusie, ik ston

In 1 woord een geweldige manier om de belangrijkste steden van Toscane te ontdekken en te proeven van elke stad. Daarnaast ontmoet je onwijs leuke mensen en kan je als je solo reist, genieten van de sfeer en de omgeving. Absoluut tot in de puntjes geregeld. Mijn complimenten voor de organisatie en voor voor onze Tour leidster uit Iran, ben alleen even haar naam vergeten.

prijs kwaliteit is zeker heel goed, het eten en drinken dat je krijgt is ruimschoots. normaal betaal je dit geld al als je gaat eten en drinken in de stad en nu heb je er nog een hele tour bij. de plaatsen zijn mooi en de tijd die je krijgt is prima per locatie.

Een reis om aan te bevelen. Goede host en chauffeur. Veel gezien in redelijk korte tijd.

3 prachtige middeleeuwse steden, echt een aanrader deze tour.