Datums kiezen

Piazza del Duomo, Florence

Piazza del Duomo, Florence

Piazza del Duomo, Florence: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Florence: Kathedraal & Koepel van Brunelleschi Ticket & Audio App

1. Florence: Kathedraal & Koepel van Brunelleschi Ticket & Audio App

Ga op een verrijkende driedaagse reis door Florence met onze exclusieve pas, die toegang geeft tot de wonderen van de Koepel van Brunelleschi, het sierlijke Baptisterium, de majestueuze Kathedraal, het Museum Opera del Duomo en de iconische Klokkentoren van Giotto. Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis, kunst en architectonische wonderen van de stad terwijl je deze beroemde bezienswaardigheden verkent, die elk een unieke blik werpen op het culturele erfgoed en artistieke meesterschap van Florence. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in het adembenemende uitzicht vanaf de top van de Koepel van Brunelleschi en zich verdiepen in de historische betekenis, allemaal aangevuld met onze audiogids, gemaakt door gepassioneerde kunsthistorici. De dag voor je bezoek ontvang je een WhatsApp-bericht met een herinnering voor het ontmoetingspunt en de instructies om onze meegeleverde mobiele audiotoepassing te downloaden op je apparaten; vergeet niet je telefoon op te laden en je koptelefoon mee te nemen. Op de dag van het bezoek aan de Koepel van Brunelleschi, vóór de beklimming, als je een rugzak hebt, maak dan gebruik van de gratis bagagedepot omdat je niet naar binnen mag met kleine of grote tassen. Voor de onvergetelijke beklimming van de Koepel van Brunelleschi verzoeken we bezoekers vriendelijk zich te houden aan de geplande tijd en dag volgens hun reservering om een naadloze en plezierige ervaring te garanderen. Met het gemak van onze driedaagse pas, kun je de rest van het fascinerende complex - inclusief het Baptisterium, de Kathedraal, het Opera del Duomo Museum en de Klokkentoren van Giotto - op je gemak verkennen binnen 72 uur, zodat je flexibel bent en voldoende tijd hebt om van elke prachtige plek te genieten. Houd er tijdens je bezoek rekening mee dat het Baptisterium wordt gerestaureerd en dat de mozaïeken in de gewelven worden gerestaureerd. Dit biedt bezoekers de gelegenheid om getuige te zijn van de beroemde Italiaanse renovatiekunst en laat het beroemde en fascinerende restauratiewerk van het land zien.

Vanuit Florence: Dagtocht Pisa, Siena & San Gimignano w/Lunch

2. Vanuit Florence: Dagtocht Pisa, Siena & San Gimignano w/Lunch

Ervaar de wonderen van Toscane op een onvergetelijke dag. Verlaat Florence voor een 12-uur durende excursie en bekijk de prachtige landschappen, architectuur en kunstwerken van de regio. Trakteer uzelf op de lokale keuken en kies voor een rondleiding in uw taal om nog meer over het historische gebied te leren. U kunt ons ontmoetingspunt gemakkelijk bereiken door tram T1.3 te nemen richting Villa Costanza. Begin met Pisa en bezoek het prachtige Piazza dei Miracoli. Bewonder het Baptisterium, de kathedraal van Santa Maria Assunta en natuurlijk de beroemde scheve toren van Pisa. Na je vrije tijd in Pisa ga je naar een typisch Toscaanse wijnmakerij in de Chianti-streek en geniet je van een heerlijke lunch met wat lokale wijn. Verken de stad Siena en bezoek Piazza del Campo, waar de paardenrace Palio di Siena wordt gehouden, en Piazza del Duomo, waar u de buitenkant van de prachtige kathedraal kunt zien. Geniet van je laatste stop in San Gimignano, een middeleeuws UNESCO-stadje, wereldberoemd om zijn Vernaccia di San Gimignano. Het torensysteem van San Gimignano vertelt de glorie van de machtige families. Tussen saffraanvelden en typische inheemse wijngaarden weet de stad ansichtkaartuitzichten te bieden.

Florence: Kathedraal Duomo rondleiding

3. Florence: Kathedraal Duomo rondleiding

Leer meer over de geschiedenis van Florence tijdens het verkennen van de Duomo. Ontmoet je deskundige gids tijdens deze rondleiding door een van de meest iconische locaties van Florence. Verken de prachtige en historische Duomo terwijl je fascinerende verhalen over Florence en de kathedraal hoort van je gediplomeerde gids. Headsets zijn aanwezig, zodat u de werken in uw eigen tempo kunt bewonderen terwijl u geniet van het commentaar van uw gids. Ga terug in de tijd toen Florence werd geregeerd door de Medici-familie, een van de machtigste en rijkste in de geschiedenis van Italië. Betreed de kathedraal, bekijk de binnendecoratie en ontdek hoe de koepel is gemaakt door Filippo Brunelleschi. Bewonder het ongelooflijke fresco van Giorgio Vasari, The Last Judgement. Ervaar de kathedraal van Santa Maria del Fiore, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste ter wereld. Zie waarom het Duomo-complex op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Florence: Duomo-toegangsticket met de koepel van Brunelleschi

4. Florence: Duomo-toegangsticket met de koepel van Brunelleschi

Je tickets worden de avond voor je activiteit (tussen 17.00 en 19.00 uur) per Whatsapp, iMessage of e-mail verzonden. Stap binnen in de koepel van Brunelleschi, een van de meest iconische bezienswaardigheden in Florence met een toegangsticket. Klim naar de lantaarn van de koepel en bekijk het panoramische uitzicht op de mooie rode daken van het historische centrum voor een rondleiding door het complex. Terwijl je naar buiten kijkt, kun je een glimp opvangen van de schilderachtige rivier de Arno, de Toscaanse heuvels en nog veel meer. Ga na het bezoek aan de koepel verder naar de kathedraal, Giotto's klokkentoren, het baptisterium en andere gebieden. Je zult versteld staan van de grootsheid van de Dom van Florence. Bewonder de levendige kleuren met ingewikkelde details van Het Laatste Oordeel, een gigantisch fresco geschilderd door Zuccari en Vasari. Je zult ook getuige zijn van de drie originele deuren van het baptisterium, waaronder de Poort van het Paradijs, gemaakt door Ghiberti. Breng tijd door met het verkennen van dit prachtige architectonische meesterwerk in het hart van Florence.

Florence: Santa Maria del Fiore Tickets met beklimming van de koepel

5. Florence: Santa Maria del Fiore Tickets met beklimming van de koepel

Ontdek de schoonheid van de Santa Maria del Fiore-kathedraal tijdens een exclusief avontuur. Bewonder de 13e-eeuwse gotische kerk, een parel van Florentijnse architectuur en die nu wordt beschouwd als de 4e grootste kerk van Europa. Geniet van onvergetelijke uitzichten en ongelooflijke verhalen over de 2e grootste Duomo in Italië. Loop de historische 463 treden op en bewonder de prachtige stad Florence vanuit een heel ander perspectief. Bekijk beroemde fresco's van Vasari en Zuccari. Loop rond de Santa Reparata-crypte en leer over de geschiedenis van de kathedraal in het Museum van de Duomo. Klim in je eigen tempo naar de top van de grootste koepel ter wereld gebouwd door Brunelleschi. Rust aan de top uit en geniet van een van de meest geweldige uitzichten van Florence. Bewonder in het interieur de 16e-eeuwse fresco's geschilderd door Vasari en Zuccari.

Florence: Rondleiding met gids

6. Florence: Rondleiding met gids

Ga mee op een stadsrondleiding met gids door Florence, een charmante stad die in 59 voor Christus door de Romeinen werd gesticht. Tijdens deze rondleiding verken je de stad met een professionele gids en maak je een reis door de indrukwekkende geschiedenis terwijl je in de voetsporen treedt van iconische kunstenaars als Botticelli en Michelangelo. Bekijk iconische bezienswaardigheden zoals de Santa Maria del Fiore kathedraal, Piazza del Duomo, Signoria plein, Ponte Vecchio en nog veel meer. Luister tijdens de rondleiding naar het fascinerende commentaar van je gids en ontdek het leven van de vroegere bewoners van Florence, van Dante tot de Medici-familie. Aan het einde van de tour zul je de geschiedenis, architectuur en bezienswaardigheden van de stad beter begrijpen en zul je begrijpen waarom Florence een van 's werelds meest bezochte bestemmingen is.

Florence: Kathedraal, Duomo Museum en Baptisterium Tour

7. Florence: Kathedraal, Duomo Museum en Baptisterium Tour

Bezichtig de belangrijkste religieuze monumenten op het Duomo plein in Florence met vooraf gereserveerde tickets tijdens een tour in kleine groep. Focus op de historische en culturele betekenis van de kathedraal van Santa Maria del Fiore en de bijbehorende structuren, uitgelegd door een deskundige lokale gids. Begin je tour op het Duomo plein. Leer meer over de iconische kathedraal en de bouw ervan door de eeuwen heen en hoe het het centrum van het religieuze leven in Florence werd. Profiteer van de kennis van je gids om de relatie met de rest van de prachtige gebouwen op het plein te begrijpen. Ga de kathedraal van Florence binnen via een aparte lijn voor kleine groepen. Zie het als een artistiek wonder vanwege de grootte en de verbazingwekkende marmeren decoraties. Geniet van de schoonheid van onbetaalbare schatten van gotische en renaissance kunst. Krijg met voorrang toegang tot het achthoekige Baptisterium van St. John, het meest bekend om zijn plafond versierd met gouden mozaïeken en zijn glanzende bronzen deuren, de Poorten van het Paradijs genoemd. Bekijk het reliëfwerk op de gedetailleerde panelen. Leer dat dit niet de originele bronzen deuren zijn en dat de authentieke oostelijke deuren momenteel in het museum worden tentoongesteld. Ga verder naar het Duomo Museum, waar ongelooflijke meesterwerken zoals de poorten van het Baptisterium, de beelden van Donatello en de houten stellingen van de oorspronkelijke koepel worden tentoongesteld. Je kunt hier uren ronddwalen, maar je gids zal zich richten op hoogtepunten zoals Michelangelo's Pietà en andere prachtige kunstwerken. Kies ervoor om Giotto's Klokkentoren te beklimmen (optioneel) aan het einde van de rondleiding, een meesterwerk van gotische architectuur dat hoog naast de kathedraal staat. Beklim de toren op eigen gelegenheid en bewonder het panoramische uitzicht over Florence vanaf de top. Terwijl je de toren beklimt, kun je de ingewikkelde details van de constructie van de toren bewonderen, waaronder de ingewikkelde beeldhouwwerken en de kleurrijke marmeren buitenkant.

Florence: Tickets voor de kathedraal met pas voor de koepel van Brunelleschi

8. Florence: Tickets voor de kathedraal met pas voor de koepel van Brunelleschi

Verken de kathedraal van Florence met een toegangspas voor deze iconische bezienswaardigheid. Bezoek de top van de Koepel, het Baptisterium, de Crypte, Giotto's Klokkentoren en het Opera del Duomo Museum. Geniet van je rondleiding door de Cupola en de Kathedraal van Santa Maria del Fiore. Boven aangekomen voel je je alsof je een skywalk boven de stad maakt. Bewonder het prachtige uitzicht over het Toscaanse platteland en het centrum van Florence, inclusief Fiesole, de Chianti-wijk, de centrale markt, de Santa Croce kerk, de Synagoge, de San Lorenzo kerk, het Palazzo Pitti, de Ponte Vecchio en nog veel meer. Je kunt ook de fascinerende interieurs van de kathedraal ontdekken, waaronder het Baptisterium en de Crypte. Leer meer over deze waardevolle historische kenmerken van de kathedraal met je audiogids. NB. Het tijdslot dat je selecteert is alleen voor de Cupola beklimming, je kunt de andere musea bezoeken vanaf de ochtend van de dag die je hebt geselecteerd voor de beklimming. Houd er rekening mee dat op zondag de openingstijden beperkt zijn vanwege religieuze vieringen. Als je de optie met digitale audiogids hebt gekocht, moet je je voucher inwisselen bij het kantoor van de lokale partner (Slow Tour Tuscany) op Lungarno degli Acciaiuoli 10 black. Als je de optie "Alleen ticket" hebt gekocht, ontvang je de digitale toegangstickets de dag ervoor per whatsapp, sms en/of e-mail en kun je direct naar de ingang van de Cupola zonder de voucher om te ruilen.

Florence: Rondleiding Duomo met optionele upgrade voor beklimming van de koepel

9. Florence: Rondleiding Duomo met optionele upgrade voor beklimming van de koepel

Sla de lange rijen voor een van de populairste bezienswaardigheden in Florence over en bespaar kostbare tijd met een rondleiding in de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Eenmaal binnen in het verbazingwekkende monument - ook wel bekend als de Duomo van Florence - kun je je vergapen aan de gewelfde plafonds, ingewikkelde glas-in-loodramen en prachtige fresco's. Luister naar het fascinerende verhaal van het ontstaan van het gebouw door een toegewijde gids, van de oorsprong als kerk uit de 7e eeuw tot de indrukwekkende kathedraal van 89.000 vierkante meter die er nu staat. Leer meer over de nieuwe techniek die Filippo Brunelleschi ontwikkelde om de koepel te bouwen. Bekijk een prachtig fresco van Het Laatste Oordeel door Vasari in de koepel. Daarna kun je op je gemak blijven en de kathedraal verkennen of verder gaan naar Piazza del Duomo om de gemarmerde buitenkant te bewonderen. Kies onze upgrade optie en beklim de Dom op jouw tempo voor het meest adembenemende uitzicht over Florence. Deze exclusieve toegang zorgt voor een op maat gemaakte en ontzagwekkende ervaring, zodat je de adembenemende panorama's in je op kunt nemen in een meer ontspannen omgeving. Je toegangsbewijs geeft je niet alleen toegang tot de kathedraal, maar ook tot het Baptisterium, de Klokkentoren van Giotto en het Duomo Museum, geldig tot 72 uur na de tour. Dompel jezelf onder in een grondige verkenning van de culturele schatten van Florence en biedt een uitgebreide en verrijkende ervaring die verder gaat dan de exclusieve rondleiding door de kathedraal.

Florence: Wandeltour met gids

10. Florence: Wandeltour met gids

Begin uw tour met een bezoek aan de belangrijkste gebouwen in het hart van Florence. Bekijk de Duomo, het Baptisterium van Sint-Jan, het Museo dell'Opera del Duomo, een museum met veel van de originele kunstwerken gemaakt voor de kathedraal van Florence, en de klokkentoren van Giotto, die naast de basiliek van Santa Maria staat van Fiore. Ga vervolgens richting Piazza della Signoria waar u het beeldhouwwerk van David van Michelangelo kunt bewonderen, geplaatst buiten het Palazzo Vecchio als symbool van het verzet van de Republiek tegen de tirannieke Medici. Bezoek vervolgens de Ponte Vecchio-brug, de beroemdste brug in Florence en ongetwijfeld een van de meest illustere bezienswaardigheden van de stad. Tijdens de tour laat je professionele gids je verborgen plekken zien die de meeste mensen niet opmerken tijdens een wandeling door de stad. Met een perfecte mix van informatie, over geschiedenis en curiosa over de Medici en de Renaissance, zul je de essentie van deze prachtige stad begrijpen.

350 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Piazza del Duomo, Florence: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Piazza del Duomo, Florence

Wil je alle activiteiten in Piazza del Duomo, Florence bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza del Duomo, Florence

Gemiddelde beoordeling

4.5
(16.472 beoordelingen)

Patricia en Alexandra waren erg vriendelijk, de groep was groot maar alles verliep ordelijk en ze hadden veel ervaring. De plaatsen waren spectaculair. In de wijngaard was de balsamico het lekkerst, het is een unieke ervaring. Het beste ijs wordt geconsumeerd in San Gimignano

We vonden het leuk om Pisa en San Geminniano te bezoeken, maar we vonden het niet leuk dat we op beide plaatsen weinig tijd hadden, we vonden dat we meer tijd nodig hadden om de omgeving te verkennen

Erg goed. Layla en de andere vrouwelijke gids waren erg goed en ze boden veel hulp en goede aanbevelingen tijdens de reis. Aanbevolen voor iedereen die Toscane bezoekt

Heel vermoeiend maar leuk. Mooi. Het enige probleem is dat de gids in de koepel behoorlijk fel is. Bedankt.

Prachtig!!!! Elke cent waard!!!!! Ik vond het geweldig en zou opnieuw gaan!