Kies data

Piazza del Duomo, Florence

Piazza del Duomo, Florence: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Florence: Ticket voor Brunelleschi's Koepel met uitzicht

1. Florence: Ticket voor Brunelleschi's Koepel met uitzicht

De Koepel van Santa Maria del Fiore, in de 15e eeuw ontworpen door Filippo Brunelleschi, is een architectonisch en bouwkundig meesterwerk. Deze koepel is een van de grootste van Europa, maar dankzij Brunelleschi's vindingrijkheid is het ook de eerste die zonder houten basis is gebouwd. Let op: als je op een bepaald punt naar boven klimt, kom je Vasari's Laatste Oordeel-fresco tegen, ook moet je je ervan bewust zijn dat die 463 treden allemaal de moeite waard zijn. Als je eenmaal de top van de Koepel hebt bereikt, kun je genieten van een prachtig uitzicht over Florence.

Dom van Florence: tour baptisterium, kathedraal en museum

2. Dom van Florence: tour baptisterium, kathedraal en museum

Bezoek het religieuze centrum van Florence tijdens deze 3 uur durende rondleiding door het Baptisterium en de Kathedraal van Florence, met onder andere  de Toren van Giotto en het Museu dell'Opera del Duomo. Profiteer van voorrangstoegang tot de Kathedraal van Florence, een van de grootste en belangrijkste kerken ter wereld. De bouw begon in 1296 en werd pas in 1436 voltooid met de plaatsing van de magistrale koepel, ontworpen door Filippo Brunelleschi. Beklim de koepel zelf om 12 uur, kort nadat je gids vertrekt. Je bezichtigt het Baptisterium, gebouwd in de Florentijnse romaanse stijl en één van de oudste gebouwen in Florence. Daarna bezoek je het Museo dell'Opera del Duomo, waar originele meesterwerken uit het complex zijn samengebracht. Enkele van de belangrijkste werken die je zult zien zijn de  Piëta Bandini van Michelangelo en de originele Poorten van het Paradijs van Ghiberti. Het museum herbergt ook een van de grootste collecties van Donatello's werk ter wereld. Je kunt ook de klokkentoren, ofwel de Campanile van Giotto beklimmen om een indrukwekkend uitzicht op Florence te krijgen.

Florence: toegangsticket voor kathedraal zonder wachtrij

3. Florence: toegangsticket voor kathedraal zonder wachtrij

Verken de kathedraal van Florence met een toegangspas voor dit iconische monument. Bezoek de top van de koepel en de doopkapel, crypte, klokkentoren en het Opera del Duomo-museum. Haal je toegangsbewijs op bij het agentschap in de buurt van de Ponte Vecchio of vraag om een gedigitaliseerd toegangsbewijs en de audiogids op je telefoon. Geniet van je zelfgeleide tour door de koepel en de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Als je eenmaal op de top bent aangekomen, heb je het gevoel alsof je een skywalk boven de stad maakt. Bewonder het adembenemende uitzicht op het Toscaanse platteland en het stadscentrum van Florence, waaronder Fiesole, het Chianti-gebied, de centrale markt, de Santa Croce-kerk, de synagoge, de San Lorenzo-kerk, het Palazzo Pitti, de Ponte Vecchio en meer. U kunt ook de fascinerende interieurs van de kathedraal ontdekken, waaronder de doopkapel en de crypte. Leer meer over deze waardevolle historische kenmerken van de kathedraal met je audiogids.

Florence: begeleide fietstocht van 2 uur

4. Florence: begeleide fietstocht van 2 uur

Ontdek de rustieke charme van Florence op de fiets. Volg paden die te ver zijn om te voet te bereiken en te smal om met de bus te bereiken. Bekijk iconische monumenten en vind verborgen juweeltjes met een professionele geschiedenisgids. Begin uw rondleiding bij het bureau. Je ervaren gids leidt je door de prachtige straten van de oude stad en de Oltrarno. Bekijk de beroemde bezienswaardigheden van Florence, zoals de Artisan-wijk, Palazzo Pitti, San Frediano, Ponte Vecchio, het Uffizi-plein, Santa Croce, Piazza della Signoria, de middeleeuwse wijk, de Duomo en Piazza della Repubblica. Pauzeer tijdens de tour om wat geschiedenis en leuke feiten over de stad te leren. Je leert waar je de beste gelato, bistecca alla Fiorentina en truffels kunt vinden. Je gids zal je ook minder bekende plekken laten zien, vaak ongezien door toeristen.

Mysteries of Medici: wandeltocht

5. Mysteries of Medici: wandeltocht

Ervaar de geschiedenis van Florence door meer te weten te komen over de bijdragen van de beruchte Medici-familie terwijl je hun invloed op de stad uit de eerste hand ziet. Bezoek de Medici-kapel en bekijk het prachtige mozaïekwerk. Luister terwijl je deskundige gids je meeneemt op een rondleiding door het verleden en hoor hoe geld en macht een intense rivaliteit tussen de families Strozzi, Pazzi en Medici veroorzaakten. Ontdek de geheimen en mysteries van de Medici-familie terwijl je Engelssprekende gids je meeneemt door de oude straten en pleinen. Wandel door de sporen die zijn achtergelaten door de meest buitengewone leden van de Medici-dynastie. Ga de Medici-kapel binnen waar de meeste overgebleven overblijfselen van de familie hun laatste onderkomen vonden. Bekijk de sprankelende halfedelstenen in het Florentijnse mozaïek Commesso Fiorentino.

Florence: e-biketour in kleine groep met Piazza Michelangelo

6. Florence: e-biketour in kleine groep met Piazza Michelangelo

Fiets door de stad Florence om de verborgen schatten te ontdekken van de geboorteplaats van de Renaissance. Luister naar boeiende verhalen terwijl je rondwandelt langs de vele belangrijke pleinen die Florence zo rijk maken aan geschiedenis en kunst. Ontdek het Palazzo Medici, dat het huis was van Cosimo de Oudere en de werkplaats van Donatello, Michelangelo en Botticelli. Bezoek vervolgens het Plein van de Republiek, een van de belangrijkste pleinen van Florence dat sinds de Romeinse tijd het centrum van de stad vormt. Breng ook een bezoek aan het Michelangeloplein, voor het beste panoramische uitzicht over de stad. Ontdek de boeiende geschiedenis van de stad die het leven schonk aan ongelooflijke kunstenaars en verbazingwekkende wetenschappers.

Florence: Eco-vriendelijke stadswandeling met golfkar

7. Florence: Eco-vriendelijke stadswandeling met golfkar

Vaar langs iconische bezienswaardigheden in Florence tijdens een milieuvriendelijke elektrische golfkar-tour. Rol langs bezienswaardigheden zoals de Ponte Vecchio, Palazzo Pitti en de koepel van Brunelleschi. Luister onderweg naar een audiogids. Kies uit een tour van 1 uur of een tour van 1,5 uur die naar Piazzale Michelangelo gaat. Spring op een elektronische golfkar en ga naar de Ponte Vecchio en steek de Ponte Santa Trinita Renaissance-brug over de Arno over naar het Oltrarno-gebied, waar u het majestueuze Palazzo Pitti kunt bewonderen. Ga onder de Vasari Coridor door op je weg terug naar het stadscentrum. Bewonder de bouwstijl van de basiliek van Santa Croce, de Nationale Bibliotheek en de achterkant van de kathedraal met de beroemde Brunelleschi-koepel. Bekijk een van de oudste ziekenhuizen ter wereld en het hoofdkantoor van de Medici-familie. Ontdek de legende van "Berta" en glijd langs het centraal station. Ga verder richting de Santa Maria Novella met zijn indrukwekkende renaissancegevel. Kom aan in de wijk Ognissanti, staar naar de oude stadsmuren en hoor interessante feiten en verhalen over Florentijnse tradities.

Florence: toegang tot de Koepel van Brunelleschi

8. Florence: toegang tot de Koepel van Brunelleschi

Profiteer van gereserveerde toegang tot de Koepel van Brunelleschi, onderdeel van de Dom van Florence, met dit ticket. Ontmoet de plaatselijke assistent op het trefpunt, overhandig je voucher, en ontvang jouw tickets om jouw ervaring te beginnen. Ga eerst de Koepel binnen en beklim de 463 treden om de top te bereiken. Let op: de doorgang is smal, er is geen lift, en de klim wordt niet aanbevolen voor mensen met hartproblemen, hoogtevrees of claustrofobie. Bewonder de eivormige architectuur van de Koepel, die in zijn tijd het grootste bouwwerk ter wereld was. Tijdens je bezoek heb je de kans om de vele fresco's en glas-in-loodramen van de Dom te bekijken. Bewonder de fresco's van het Laatste Oordeel van Zuccari en Giorgio Vasari, en geniet vanaf de top van een prachtig panorama over Florence en haar omgeving.

Florence: begeleide wandeltocht door de stad

9. Florence: begeleide wandeltocht door de stad

Verken de meest populaire attracties in Florence tijdens deze begeleide wandeling. Leer meer over de rijke geschiedenis en cultuur achter beroemde werken zoals de kathedraal van Florence en zijn beroemde koepel en geniet van de charme van de stad terwijl je door de pittoreske straatjes slentert. Begin bij de meest opvallende brug van Florence, de Ponte Vecchio. Luister naar het verhaal achter deze oude brug van je deskundige gids en ontdek waarom het echt uniek is. Ontdek de architectonische details achter Brunelleschi's Dom van Florence en ontdek zelf waarom dit originele gebouw op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ga verder naar andere belangrijke monumenten, zoals de kerk van Orsanmichele, Santa Croce en Palazzo Vecchio op Piazza Della Signoria, terwijl je gids je de geschiedenis achter elk monument uitlegt.

Vanuit Rome: dagtour Florence en Pisa

10. Vanuit Rome: dagtour Florence en Pisa

Vertrek vanuit Rome en trek het glooiende Toscaanse platteland in tijdens je sightseeing-avontuur van een hele dag. Leer tijdens de reis over deze prachtige regio en zijn indrukwekkende geschiedenis, die van groot belang was voor het ontstaan van de Italiaanse taal. Kom aan in Florence, een prachtige stad die barst van de Renaissance-architectuur, geschiedenis, kunst, filosofie en wetenschap in elke hoek. Geniet van een panoramische rondleiding door de stad en bezoek alle belangrijke bezienswaardigheden, waaronder de Piazza del Duomo, Mercato Nuovo, de Vecchio-brug en meer. Geniet van vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Vergeet niet te stoppen bij een plaatselijk café om heerlijke Toscaanse delicatessen en desserts te proeven. Spring terug aan boord van de bus en vervolg de tour naar Pisa. Bezoek bij aankomst het door UNESCO beschermde Piazza dei Miracoli, waar de kathedraal in romaanse stijl in Pisa staat. Zoek op hetzelfde plein de iconische scheve toren van Pisa en stop om wat foto's te maken voor je vakantiealbum. Breng wat meer vrije tijd door met het verkennen van de stad voordat je terug in de bus stapt, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op het platteland bij de terugkeer naar Rome.

Sitemap Piazza del Duomo, Florence

Wil je alle activiteiten in Piazza del Duomo, Florence ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza del Duomo, Florence

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 13.293 beoordelingen

goed georganiseerde, stimulerende en aangename excursie met de meegeleverde e-bikes (ideaal om de kleine heuvel boven de Arno te bereiken) uitstekend advies voor de Vivoli-ijswinkel, voldeed volledig aan de verwachtingen (de deskundige gids en zelfs het ijs)

Geweldige fietstocht met Giovanni! Zeer vriendelijke en interessante gids, die uitstekend Frans spreekt. Veilige en aangename wandeling waarmee u de belangrijkste monumenten van Florence kunt zien en de heuvel kunt beklimmen. Ik raad aan !

We waren uiteindelijk de enige twee op de tour en omdat we om 9 uur gingen, was het niet te druk om door de stad te rijden. Onze gids was zeer goed geïnformeerd over de geschiedenis van Florence en het was erg interessant. Heel goed jouw!

Dit is een geweldige manier om delen van Florence te zien die je misschien niet te voet zou doen. De gids was erg vriendelijk en had veel kennis van Florence. We hebben echt genoten van de tour en zouden dit bedrijf aanbevelen?

Geweldige tour met Victoria. Absoluut een aanrader, vooral omdat er op een e-bike meer te zien is dan op een tocht te voet.