Kies data

Piazza del Duomo, Florence

Piazza del Duomo, Florence: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Florence: Santa Maria del Fiore Tickets met Dome Climb

1. Florence: Santa Maria del Fiore Tickets met Dome Climb

Ontdek de schoonheid van de Santa Maria del Fiore-kathedraal tijdens een exclusief avontuur. Bewonder de 13e-eeuwse gotische kerk, een parel van Florentijnse architectuur en die nu wordt beschouwd als de 4e grootste kerk van Europa. Geniet van onvergetelijke uitzichten en ongelooflijke verhalen over de 2e grootste Duomo in Italië. Loop de historische 463 treden op en bewonder de prachtige stad Florence vanuit een heel ander perspectief. Bekijk beroemde fresco's van Vasari en Zuccari. Loop rond de Santa Reparata-crypte en leer over de geschiedenis van de kathedraal in het Museum van de Duomo. Klim in je eigen tempo naar de top van de grootste koepel ter wereld gebouwd door Brunelleschi. Rust aan de top uit en geniet van een van de meest geweldige uitzichten van Florence. Bewonder in het interieur de 16e-eeuwse fresco's geschilderd door Vasari en Zuccari.

Florence: rondleiding door de kathedraal van de Duomo

2. Florence: rondleiding door de kathedraal van de Duomo

Leer meer over de geschiedenis van Florence tijdens het verkennen van de Duomo. Ontmoet je deskundige gids tijdens deze rondleiding door een van de meest iconische locaties van Florence. Verken de prachtige en historische Duomo terwijl je fascinerende verhalen over Florence en de kathedraal hoort van je gediplomeerde gids. Headsets zijn aanwezig, zodat u de werken in uw eigen tempo kunt bewonderen terwijl u geniet van het commentaar van uw gids. Ga terug in de tijd toen Florence werd geregeerd door de Medici-familie, een van de machtigste en rijkste in de geschiedenis van Italië. Betreed de kathedraal, bekijk de binnendecoratie en ontdek hoe de koepel is gemaakt door Filippo Brunelleschi. Bewonder het ongelooflijke fresco van Giorgio Vasari, The Last Judgement. Ervaar de kathedraal van Santa Maria del Fiore, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste ter wereld. Zie waarom het Duomo-complex op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Florence: toegang tot de Koepel van Brunelleschi

3. Florence: toegang tot de Koepel van Brunelleschi

Profiteer van gereserveerde toegang tot de Koepel van Brunelleschi, onderdeel van de Dom van Florence, met dit ticket. Ontmoet de plaatselijke assistent op het trefpunt, overhandig je voucher, en ontvang jouw tickets om jouw ervaring te beginnen. Ga eerst de Koepel binnen en beklim de 463 treden om de top te bereiken. Let op: de doorgang is smal, er is geen lift, en de klim wordt niet aanbevolen voor mensen met hartproblemen, hoogtevrees of claustrofobie. Bewonder de eivormige architectuur van de Koepel, die in zijn tijd het grootste bouwwerk ter wereld was. Tijdens je bezoek heb je de kans om de vele fresco's en glas-in-loodramen van de Dom te bekijken. Bewonder de fresco's van het Laatste Oordeel van Zuccari en Giorgio Vasari, en geniet vanaf de top van een prachtig panorama over Florence en haar omgeving.

Florence: koepelbeklimming, museum en doopkapeltour met kleine groepen

4. Florence: koepelbeklimming, museum en doopkapeltour met kleine groepen

Doe mee aan dit spannende avontuur en ontdek de Duomo, het kathedraalcomplex Santa Maria del Fiore. Uw deskundige lokale gids zal de verhalen, legendes en geheimen achter dit ongelooflijke architectonische monument met u delen. De tour wordt afgesloten met een buitengewoon uitzicht vanaf een van de grootste koepels ter wereld. Terwijl je de beroemde 463 treden beklimt, kun je genieten van een prachtig uitzicht op het interieur van de kathedraal en 16e-eeuwse fresco's. Door de kleine groepsinstelling van 12 personen of minder kunnen de gidsen u een meer persoonlijke rondleiding geven waarmee u Florence beter kunt begrijpen. Leer meer en haal het meeste uit uw ervaring in een kleine groep.

Vanuit Florence: rondleiding door de Duomo en de koepel van Brunelleschi

5. Vanuit Florence: rondleiding door de Duomo en de koepel van Brunelleschi

Bekijk 3 van de belangrijkste attracties in Florence tijdens een rondleiding door de kathedraal van Florence, de klokkentoren van Giotto en de koepel van Brunelleschi. Sla de wachtrij over en bewonder het panoramische uitzicht over de stad. Ontmoet je gids en bespaar kostbare tijd terwijl je langs de lange rij loopt om de Santa Maria del Fiore-kathedraal binnen te gaan. Ontdek de gouden eeuw van Florence terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad en de op drie na grootste kerk ter wereld verkent. Verken de crypte van Santa Reparata, de overblijfselen van de oude kathedraal onder Santa Maria del Fiore. Leer vervolgens over het werk van enkele van de meest opmerkelijke gotische en renaissancemeesters die hebben bijgedragen aan het creëren van de kathedraal van Florence. Kom meer te weten over het oudste en meest vereerde gebouw in Florence, het Baptisterium van Sint-Jan. Bewonder de prachtige gouden mozaïeken die de interne koepel en apsis van het Baptisterium bedekken. Maak ten slotte van de gelegenheid gebruik om naar het hoogste punt van Florence te klimmen, via de 463 treden die naar de top van de koepel van Brunelleschi leiden. Ga tussen de dubbele koepel door en bewonder het mooiste architecturale meesterwerk uit de 15e eeuw. Je inspanning wordt beloond wanneer je de lantaarn van de koepel bereikt, waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de stad Florence.

Florence: rondleiding door de kathedraal met toegang tot de koepel van Brunelleschi

6. Florence: rondleiding door de kathedraal met toegang tot de koepel van Brunelleschi

Verken de kathedraal van Santa Maria del Fiore in Florence, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste en mooiste gebouwen ter wereld. Doe mee aan een verhelderende rondleiding en geniet van toegang tot het hele complex, inclusief de koepel van Brunelleschi. Begin de tour door de fascinerende verhalen over Florence en de kathedraal te leren van je gediplomeerde gids. Verken de interieurdecoratie, leer hoe de koepel is gemaakt en bewonder het ongelooflijke fresco van Giorgio Vasari, het Laatste Oordeel. Na de rondleiding wordt u naar de ingang van de Cupola geleid, waar u in uw eigen tempo naar de top kunt klimmen en het laatste oordeel, het beroemde fresco van Giorgio Vasari, kunt bewonderen. Eenmaal bovenaan ontdekt u het adembenemende 360-gradenpanorama, van waaruit u heel Florence kunt zien.

Florence: rondleiding door de kathedraal zonder wachtrij

7. Florence: rondleiding door de kathedraal zonder wachtrij

Deze prachtige kathedraal, gelegen in het hart van Florence, is een van de meest bezochte plaatsen in Europa en zeker een must-see tijdens uw verblijf in Florence. Als je naar het plein loopt, vind je dit monumentale plein met de klokkentoren van Giotto, het Baptisterium van St. John, het Museo dell'Opera del Duomo en andere, waaronder de Santa Maria del Fiore-kathedraal. Met deze tour krijg je de kans om te genieten van een rondleiding door de kathedraal. Terwijl je de binnenkant van de kathedraal verkent, laat je gids de belangrijkste kunstwerken zien die erin bewaard zijn gebleven. De bouw van de kathedraal begon in de 13e eeuw dankzij Arnolfo di Cambio en werd later voltooid met de prachtige koepel die in de jaren 1420 door Filippo Brunelleschi werd gecreëerd. Het is een enorme en massieve constructie. Met deze tour krijg je de kans om te genieten van een rondleiding van 1 uur door de kathedraal, waar onze gids de belangrijkste kunstwerken zal laten zien die nog steeds binnenin bewaard zijn.

Florence: Duomo & Brunelleschi Dome-klimtour

8. Florence: Duomo & Brunelleschi Dome-klimtour

Ontdek de schoonheid van de Santa Maria del Fiore-kathedraal tijdens een exclusief avontuur. Bewonder de 13e-eeuwse gotische kerk, een parel van Florentijnse architectuur en die nu wordt beschouwd als de 4e grootste kerk van Europa. Ontdek hoe de 13e eeuw de gouden eeuw van Florence vertegenwoordigde. Kom meer te weten over deze periode van politieke en economische groei die als een ongelooflijk monument moest worden gezien Verken de oudste mozaïeken van Florence die de koepel van het beroemde Baptisterium van Sint-Jan versieren. Leer de fascinerende verhalen van de meest opmerkelijke Florentijnen die zich lieten inspireren door het oudste gebouw in Florence. Na je rondleiding ga je naar het leuke gedeelte en klim je in je eigen tempo naar de top van de grootste koepel ter wereld gebouwd door Brunelleschi. Rust aan de top uit en geniet van een van de meest geweldige uitzichten van Florence. Bewonder in het interieur de 16e-eeuwse fresco's geschilderd door Vasari en Zuccari.

Florence: rondleiding door de koepel van Brunelleschi en het kathedraalmuseum

9. Florence: rondleiding door de koepel van Brunelleschi en het kathedraalmuseum

Verken de kathedraal van Florence samen met de koepel van Brunelleschi tijdens deze fascinerende tour met een live gids en skip-the-line toegang. Bezoek de top van de koepel, bewonder beroemde fresco's en leer de verhalen achter de grootste meesterwerken van het museum. Begin je tour door 463 treden te beklimmen naar het hoogste punt van de koepel van de Duomo van Florence om Zuccari en Giorgio Vasari's fresco van Het Laatste Oordeel te bewonderen - misschien wel het beroemdste fresco in Florence. Leer vanaf de top van de koepel van Brunelleschi over deze architectonische prestatie uit de renaissanceperiode en neem de stad Florence in je op. Binnen in de kathedraal van Florence bevindt zich het Opera del Duomo Museum, een tentoonstelling gewijd aan het behoud van de meest waardevolle kunstwerken van de Duomo. Kom binnen met skip-the-line tickets en duik in de geschiedenis met behulp van een professionele gids. Headsets zijn inbegrepen voor grotere groepen. Bezoek de Beeldengalerij en Salone del Paradiso (Hal van het Paradijs), een replica van de oude kathedraal van Florence en de meesterwerken die ooit de façade sierden. Zie Ghiberti's Poorten van het Paradijs en stel je deze bronzen deuren voor in hun oorspronkelijke huis in de doopkapel van Florence. Sta vol ontzag voor Michelangelo's The Deposition en leer de geschiedenis achter de Cantorias (Zingende Galerij) van Luca della Robbia, Donatello's Boetvaardige Magdalena, de Galleria del Campanile en de Galleria della Cupola.

Florence: koepel van de Duomo beklimmen, met entreeticket

10. Florence: koepel van de Duomo beklimmen, met entreeticket

De buitenkant van de koepel is al prachtig om te zien, maar de enige manier om de binnenkant te zien en te genieten van het schitterende uitzicht over Florence is om de 463 treden te beklimmen. De koepel werd in 1418 door Brunelleschi ontworpen en gebouwd. Ontdek waarom de gangen zo smal zijn en bewonder Giorgio Vasari's fresco's van het Laatste Oordeel (1572-9) terwijl je omhoog loopt. Kijk naar beneden en zie het begin, net boven de trommel, van het balkon waarmee men in 1507 begonnen, maar nooit heeft afgemaakt. Luister naar het fascinerende verhaal van de gids over het balkon en de onvoltooide achtste zijde. Als je de top van de koepel bereikt, zul je versteld staan van het geweldige uitzicht over Florence. Maak je ervaring compleet en kies voor een van de opties met een ijsproeverij na afloop van de rondleiding door de koepel. Luister naar de verhalen over de geschiedenis en kunst van het Duomo-plein, en krijg antwoord op al je vragen over de Duomo.

204 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 13

Andere activiteiten in Piazza del Duomo, Florence

Wil je alle activiteiten in Piazza del Duomo, Florence ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza del Duomo, Florence

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 16.472 beoordelingen

Mooi! Vermoeiende klim maar geweldige ervaring! Veel moeilijker dan het beklimmen van de Sint-Pietersbasiliek in Rome. Je mag pas naar binnen op je toegewezen tijd. De persoon die u uw kaartjes overhandigt, draagt een felgeel hesje en zit aan de achterkant van de kerk, waar u naar binnen gaat om de koepel te beklimmen. Was in het begin een beetje moeilijk om haar te vinden, maar toen we haar eenmaal hadden gevonden, was het gemakkelijk om kaartjes van haar te krijgen. Tickets zijn meerdere dagen geldig en dekken meerdere attracties. Als je besluit om alles in de tickets te doen, zou je er minstens een halve dag over moeten doen.

Het is buitengewoon. Als je bedenkt dat je je vandaag de dag nog steeds afvraagt hoe Filippo Brunelleschi deze koepel heeft kunnen ontwerpen, zo ingewikkeld was de realisatie destijds. Fantastisch. En wat een uitzicht van boven!!! Er is geen woord om al dit Duomo-plein te beschrijven ❤️❤️❤️

Een geweldige culturele en visuele ervaring. Het beklimmen van de koepel is zwaar maar de moeite waard. Fantastisch uitzicht op Florence.

Het is de moeite waard om de trap op te gaan en je voor te stellen hoe ze het hebben gebouwd en de doorgang tussen de twee koepels.

Echt de moeite waard. Die beklimmingen waren niet zo moeilijk. Het uitzicht was het zo waard