Kies data

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Dom van Milaan & terrassen: rondleiding met snelle toegang

1. Dom van Milaan & terrassen: rondleiding met snelle toegang

Geniet van een rondleiding van 1,5 uur door het complex van de kathedraal van Milaan, inclusief de terrassen en het archeologische gedeelte onder de kathedraal. Ontdek de geschiedenis van dit beroemde monument samen met je deskundige gids. Je krijgt ook toegang tot het Duomo Museum en de kerk van Sint-Gotthard. Het beste van alles is dat je kunt kiezen uit een gedeelde ervaring met een kleine groep of een privétour, afhankelijk van jouw voorkeur.  Sla de ticketrijen over en ga de kathedraal binnen. Bewonder dit uitmuntende voorbeeld van de gotische architectuur en de kunstwerken die haar interieur sieren. Neem daarna de lift naar de dakterrassen waar je getrakteerd zal worden op een adembenemend uitzicht over de stad. Verken daarna het archeologische gedeelte onder de Duomo, waar de ruïnes van de doopkapel van San Giovanni alle Fonti zijn gevonden. Nadat je rondleiding tot een einde is gekomen, kun je op eigen gelegenheid het Duomo Museum en de kerk van Sint-Gotthard bezoeken.

Ticket voor de Kathedraal van Milaan en dakterras

2. Ticket voor de Kathedraal van Milaan en dakterras

Ontdek het iconische symbool van Milaan met dit toegangsticket voor alle ruimtes van de Duomo, en bekijk de 600 jaar oude kathedraal. Kom meer te weten over de geschiedenis van Sint Ambrosius en de belangrijke rol van de kathedraal tijdens de evolutie van de stad op spiritueel en cultureel gebied.  Bewonder de panorama's van de stad vanaf de terrassen van de kathedraal. De Duomo is gebouwd met Candoglia-marmer. En op heldere dagen kun je zelfs tot aan de Alpen en de Apennijnen kijken. Lift is optioneel.   Bewonder de 27 zalen van de Duomo en het 14e-eeuwse Palazzo Reale met zijn glas-in-loodramen, wandtapijten en beeldhouwwerken. Bekijk de archeologische overblijfselen van de S. Giovanni alle Fonti-doopkapel en S. Tecla.   Krijg een diepere waardering voor het culturele en spirituele erfgoed van Milaan. De doopkapel werd in de 4e eeuw gebouwd door Ambrosius van Milaan en gesloopt in 1387 om plaats te maken voor de kathedraal. De kapel raakte in vergetelheid tot 1961, toen het tijdens bouwwerkzaamheden werd herontdekt.

Milaan: grote e-bike-tour langs hoogtepunten van de stad

3. Milaan: grote e-bike-tour langs hoogtepunten van de stad

Begin jouw tour in de levendige wijk Navigli, een populair aperitiefgebied met prachtige grachten.Ga daarna onder meer naar de beurs van Milaan, de Duomo en het Sforzesco-kasteel. Luister naar je deskundige gids, terwijl deze de geschiedenis van de stad uitlegt, evenals interessante anekdotes over het heden. Fiets door het weelderige Sempione Park en de Vittorio Emanuele Galerij terwijl je het centrum van de stad verkent. Ontdek het oude centrum die zowel het roemrijke verleden van de stad laat zien als de adembenemende moderniteit die de ontwikkeling van Milaan in de 21e eeuw kenmerkt.  Verken de nieuwe stadswijken, zoals Gae Aulenti, bewonder het gebouw Vertical Wood en steek de elegantste pleinen over.

Milaan: Dom, Archeologisch Gebied en Museumticket

4. Milaan: Dom, Archeologisch Gebied en Museumticket

Ontdek de geschiedenis en de schatten van een van de bekendste kathedralen ter wereld, met voorrangstoegang tot de Duomo, de archeologische zone en het speciale museum. Kom meer te weten over de 600-jaar oude instelling, Veneranda Fabbrica del Duomo, en haar voortdurende behoud en ontwikkeling van dit buitengewone patrimonium van kunst, cultuur en geschiedenis dat het symbool van Milaan is. Volg een route door de Dom van Milaan. Bekijk de ruïnes van de doopkapel van San Giovanni alle Fonti in de archeologische zone. Leer meer over de geschiedenis van de 4e-eeuwse Basiliek van Sint Thecla. Ga de Dom binnen en vind een rijkdom aan kunst en geloof met elkaar verweven. Volg elke stap van de bouw van de Dom, van het Duomo Museum tot de kerk van San Gottardo in Corte, aan de hand van beeldhouwwerken, glas-in-loodramen, houten modellen en wandtapijten. Denk er bij het plannen van je bezoek aan dat het museum en de kerk van San Gottardo op woensdag gesloten zijn.

Milaan: Dom en het Laatste Avondmaal, voorrangsrondleiding

5. Milaan: Dom en het Laatste Avondmaal, voorrangsrondleiding

Als je weinig tijd hebt, of als je een overzicht van de bezienswaardigheden van Milaan wilt hebben is deze eendaagse wandeltocht de perfecte introductie. Je bezoekt de hoogtepunten van de stad, waaronder gegarandeerd toegang tot 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo Da Vinci. Onder leiding van een lokale, Engelssprekende gids, bezoek je zowel de meest iconische hoogtepunten als enkele bezienswaardigheden die buiten de gebaande paden liggen. Je krijgt toegang tot de Dom van Milaan zonder in de rij te staan en kunt zo deze wereldberoemde katedraal bezichtigen zonder te wachten - dit in tegenstelling tot de stad zelf, die meer dan 600 jaar geduld moest hebben voordat dit bijzondere gebouw af was. Je neemt een korte pauze, zodat je het middeleeuwse Castello Sforzesco (alleen van buitenaf) kunt bewonderen voordat je verder gaat door de kasseienstraatjes van de wijk Brera. Zoals de gids je zal vertellen is dit het kloppende hart van sociaal en cultureel Milaan. Je leert meer over alle beroemde kunstenaars en denkers die in Brera gewoond hebben, en je krijgt aanbevelingen over de populaire plekken van nu, zodat je later terug kunt komen om wat te eten of te drinken. Het hoogtepunt van deze rondleiding is de bezichtiging van Da Vinci's fenomenale 'Laatste Avondmaal'. Vaak geïmiteerd maar nooit overtroffen. Dit meesterwerk wordt zorgvuldig gepreserveerd en mag enkel bekeken worden door een enkele groep bezoekers per keer. Dit kan het moeilijk maken om tickets te bemachtigen, maar de jouwe zijn opgenomen in dit pakket, samen met speciale toegang zonder wachtrij - zodat je verzekerd bent van jouw volledige 15 minuten met de fresco. De gids wijst je op de details van 'Het Laatste Avondmaal' die verklaren waarom dit kunstwerk zo'n belangrijke plaats inneemt in de geschiedenisboeken. Na slechts één dag zal Milaan nooit meer hetzelfde zijn.

Milaan: stadswandeling & voorrangstoegang Laatste Avondmaal

6. Milaan: stadswandeling & voorrangstoegang Laatste Avondmaal

Sluit je aan bij je gids voor een stadswandeling door het historische stadscentrum van Milaan en bekijk de monumenten van het Piazza del Duomo van te buitenkant. De bouw van de Duomo di Milano (Kathedraal van Milaan) duurde bijna 6 eeuwen! Betreed een van de oudste winkelcentra ter wereld bij Galleria Vittorio Emanuele II en treed in de voetsporen van beroemde operasterren bij Teatro alla Scala. Ontdek de straten, zoals de Via Dante, waaraan Milaan haar reputatie als modehoofdstad van de wereld te danken heeft. Kom langs de tuinen van Castello Sforzesco, waar de imposante vesting en voormalige residentie van de hertogen van Milaan nu stadsmusea en belangrijke kunstverzamelingen huisvest. Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van Milaan en hoor onderweg interessante anekdotes. Sla vervolgens de lange rijen voor Da Vinci's 'Het Laatste Avondmaal' in het refectorium van de kerk van Santa Maria delle Grazie over. Profiteer van toegang met voorrang en kom dankzij je gids meer te weten over de geschiedenis en de uitvoering van dit fascinerende fresco van Leonardo.

Kathedraal van Milaan en dak: rondleiding van 2 uur

7. Kathedraal van Milaan en dak: rondleiding van 2 uur

Maak kennis met je erkende gids op de Piazza del Duomo en begeef je naar de liftingang, waar je de lift neemt om te genieten van de onvergetelijke ervaring van het lopen op het dak van de magnifieke Duomo-kathedraal. De totale afmeting van deze gotische architectuur is indrukwekkend en zijn luchtbogen en het witte marmer maken het uniek. Je beklimt bijna 50 treden om het hoogste niveau op het dak te bereiken en wees bereid om een prachtig uitzicht op de skyline van Milaan te bewonderen, inclusief de gloednieuwe aanstaande wolkenkrabbers. Op het dak van de grootste kathedraal van Italië, en één van de grootste ter wereld, geniet je van een opwindend uitzicht op Milaan. Op een heldere dag zie je zelfs de Italiaanse Alpen, de bergen die Italië scheiden van Zwitserland. Meer dan 3400 beelden en 135 torens wachten op onthulling en het is absoluut het best te zien van bovenaf! Sluit je bezoek af en bewonder het gouden beeld van de Maagd Maria dat helder op de majestueuze torenspits schittert. Dan heb je het ongelooflijke voorrecht om de rijen buiten de kathedraal over te slaan en om zonder verdere wachttijd binnen te gaan, rechtstreeks vanuit een speciale ingang vanaf het dak (de afdaling kan gedaan worden door de trap). Je gids staat klaar om je te verbazen, met de nadruk op de talloze standbeelden, decoraties en kleurrijke glas-in-loodramen die onvermoeibare ambachtslieden in de loop van de eeuwen hebben ontworpen. Verbaas je over de verhalen over de "Heilige Spijker" van Jezus Ware Kruis of de Zonnewijzerroute en zijn dierenriemtekens.

Milaan: 3-uur durende privé fietstocht

8. Milaan: 3-uur durende privé fietstocht

Ontmoet je gids 's ochtends of 's middags en ga op een fietstocht langs de meest suggestieve en interessante plaatsen van kunst en geschiedenis in het centrum van Milaan. Fiets naar de buitenkant van het Castello Sforzesco-monument, bezoek de binnenplaatsen en krijg uitleg over de kunst en geschiedenis. Bekijk daarna de Porta Sempione, Santa Maria delle Grazie, Darsena en de grachten om een paar foto's te maken met je camera. Vervolgens,   hop terug op je fiets en ga je naar San Lorenzo   en de Romeinse zuilen, de Basiliek van Sint-Ambrosius, Romeinse ruïnes via Brisa, Piazza Affari en Maurizio Cattelan hedendaagse kunstinstallatie LOVE, waar je nog meer foto's maakt. Ga vervolgens naar Piazza dei Mercanti, La Scala, Galleria Vittorio Emanuele en tot slot Piazza del Duomo voor nog een korte fotosessie voordat je terugkeert naar het startpunt van de rondleiding.

'S Nachts 2 uur durende wandeltocht door Milaan

9. 'S Nachts 2 uur durende wandeltocht door Milaan

Beleef de magische sfeer van Milaan tijdens de avond en ontdek de stad vanuit een ander perspectief. Geniet van een 2 uur durende wandeling met een gids in uw taalkeuze. Luister naar verhalen over de geschiedenis van Milaan en adellijke families, en de fantomen die de stad in het donker doorkruisen. Vanaf de binnenplaatsen van kasteel Sforza volg je je gids naar het operahuis La Scala. Ga langs de indrukwekkende Vittorio Emanuele Gallery en arriveer op het Duomo-plein, tegenover de buitengewone kathedraal van Milaan. Leer de geheimen van de stad kennen en maak een spannende reis om 's nachts Milaan te ontdekken.

Milaan: privétour La Scala Theater en Duomo Rooftops

10. Milaan: privétour La Scala Theater en Duomo Rooftops

Begin je tour in het hart van de stad met een uitgebreide rondleiding door de beroemde Duomo. krijg een inleiding tot de gotische kathedraal. Dit is een van de mooiste kerken ter wereld en uw professionele gids zal u wijzen op aspecten van de indrukwekkende façade. Gelegen in het hart van de stad, is de Duomo 157 meter lang. Bewonder de luchtbogen en het vergulde bronzen beeld van Madonnina bovenop de hoofdtoren. Na een korte introductie tot de kathedraal en haar geschiedenis, sla je de wachtrij over en ga je naar de terrassen van de Duomo voor een volledig uitzicht over het prachtige Milaan. Bekijk de Duomo van Milaan van buitenaf en de geweldige daken. Ga na de rondleiding verder met de Piazza della Scala voor een rondleiding door het legendarische operagebouw La Scala Theater. Gebouwd in 1776, heeft het theater enkele van 's werelds grootste muzikanten ontvangen, waaronder Verdi, Bellini, Rossini en Donizetti. Bekijk het prachtige hoefijzerauditorium vanuit een van de boxen op de vierde rij. Bereid je voor om versteld te staan.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
33 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Overzicht activiteiten in Piazza del Duomo

Wil je alle activiteiten in Piazza del Duomo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza del Duomo

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 19.844 beoordelingen

Leuk om de dom en het dak te ontdekken. Audio gids aanbevolen zodat je weet wat je ziet

Wat een mooi kathedraal. De trappen zijn er veel. Maar het uitzicht is geweldig.

Was een fijne rondleiding waar we op een prettige manier informatie kregen.

Super mooie kathedraal met kanten marmer en 139 torentjes

Aanrader! Het uitzicht vanaf het dakterras is geweldig.