Datums kiezen

Ontdek het beste van
Piazza del Duomo

Piazza del Duomo: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Milaan: Toegangsticket voor de kathedraal en de terrassen van de Duomo

1. Milaan: Toegangsticket voor de kathedraal en de terrassen van de Duomo

Verken het iconische symbool van Milaan met dit toegangsticket voor alle ruimtes van de Duomo, en bekijk de 600 jaar oude kathedraal. Kom meer te weten over de geschiedenis van Sint Ambrosius en de belangrijke rol van de kathedraal tijdens de evolutie van de stad op spiritueel en cultureel gebied.  Bewonder de panorama's van de stad vanaf de terrassen van de kathedraal. De Duomo is gebouwd met Candoglia-marmer. En op heldere dagen kun je zelfs tot aan de Alpen en de Apennijnen kijken. Je hebt de mogelijkheid om de lift te nemen (niet inbegrepen). Bewonder de 27 zalen van de Duomo en het 14e-eeuwse Palazzo Reale met zijn glas-in-loodramen, wandtapijten en beeldhouwwerken.

Fast Track-ticket voor Duomo-terrassen en optionele toegang tot de Duomo

2. Fast Track-ticket voor Duomo-terrassen en optionele toegang tot de Duomo

Sla de lange wachtrijen over naar één van de mooiste monumenten van Milaan met een voorrangstoegangsticket voor de Duomo van Milaan en terrassen. Met een optionele upgrade kun je ook de kathedraal via een exclusieve doorgang voor groepen betreden en krijg je vervolgens toegang tot alle delen van de kathedraal om meesterwerken van kunst en architectuur te zien. Bewonder de prachtige versieringen en glas-in-loodramen en ontdek de voormalige kapel van het hertogelijk paleis in de kerk van San Gottardo in Corte in het archeologische gebied. Je komt meer te weten over het heilige monument in het fascinerende museum en rijdt met de speciale lift naar een  panoramisch uitzicht vanaf de fantastische terrassen. Ontvang een gratis cape-kimono, die nodig is om de kathedraal binnen te gaan als een toegevoegde bonus en gebruikt je ticket om 10% korting te krijgen op geselecteerde artikelen in de cadeauwinkel.

Dom van Milaan & terrassen: rondleiding met snelle toegang

3. Dom van Milaan & terrassen: rondleiding met snelle toegang

Geniet van een 1,5 uur durende rondleiding door het kathedraalcomplex van Milaan, inclusief de terrassen en het archeologische gebied onder de kathedraal. Ontdek de geschiedenis van dit beroemde monument met je deskundige gids. Je hebt ook toegang tot het Duomo Museum en de San Gottardo Kerk. Het beste van alles is dat je kunt kiezen uit een gedeelde ervaring in een kleine groep of een privétour, afhankelijk van je voorkeur. Sla de rijen met tickets over en ga de kathedraal binnen. Bewonder dit prachtige voorbeeld van gotische architectuur en de kunstwerken die het interieur sieren. Ga met de lift naar de terrassen voor een adembenemend uitzicht over de stad. Verken vervolgens het archeologische gebied onder de Duomo, waar de ruïnes van het baptisterium van San Giovanni alle Fonti zijn gevonden. Na je rondleiding kun je op eigen gelegenheid het Duomo Museum en de San Gottardo Kerk bezoeken.

Kathedraal van Milaan en dak: rondleiding van 2 uur

4. Kathedraal van Milaan en dak: rondleiding van 2 uur

Ontmoet je erkende gids op Piazza del Duomo en begeef je naar de liftingang, waar je de lift neemt om te genieten van de onvergetelijke ervaring van wandelen op het dak van de magnifieke Duomo-kathedraal. De totale omvang van deze gotische architectuur is indrukwekkend en de luchtbogen en het witte marmer maken het uniek vriendelijk. Beklim bijna 50 treden om het hoogste niveau op het dak te bereiken en bereid je voor op een prachtig uitzicht op de skyline van Milaan, inclusief de gloednieuwe opkomende wolkenkrabbers. Geniet op het dak van de grootste kathedraal van Italië, en een van de grootste ter wereld, van een opwindend uitzicht over Milaan. Kijk op een heldere dag tot aan de Italiaanse Alpen, de bergen die Italië van Zwitserland scheiden. Meer dan 3.400 standbeelden en 135 torenspitsen wachten om onthuld te worden en het is absoluut het best te zien van bovenaf! Beëindig uw bezoek met het bewonderen van het gouden beeld van de Maagd Maria, schitterend schijnend bovenop de majestueuze torenspits. Heb dan het ongelofelijke voorrecht om de rijen buiten de kathedraal over te slaan en zonder verder wachten naar binnen te gaan, direct vanaf een speciaal ingang vanaf het dak (de afdaling kan via de trap worden gedaan). Luister terwijl je gids uitleg geeft over de talloze beelden, decoraties en kleurrijke glas-in-loodramen die onvermoeibare vakmensen door de eeuwen heen hebben ontworpen. Sta versteld terwijl je hoort over de verhalen over de "Heilige Nagel" van Jesus' True Cross of de Sundial Trail en zijn sterrenbeelden.

Milaan: Dom, Archeologisch Gebied en Museumticket

5. Milaan: Dom, Archeologisch Gebied en Museumticket

Ontdek de geschiedenis en de schatten van een van de bekendste kathedralen ter wereld, met voorrangstoegang tot de Duomo, de archeologische zone en het speciale museum. Kom meer te weten over de 600-jaar oude instelling, Veneranda Fabbrica del Duomo, en haar voortdurende behoud en ontwikkeling van dit buitengewone patrimonium van kunst, cultuur en geschiedenis dat het symbool van Milaan is. Volg een route door de Dom van Milaan. Bekijk de ruïnes van de doopkapel van San Giovanni alle Fonti in de archeologische zone. Leer meer over de geschiedenis van de 4e-eeuwse Basiliek van Sint Thecla. Ga de Dom binnen en vind een rijkdom aan kunst en geloof met elkaar verweven. Volg elke stap van de bouw van de Dom, van het Duomo Museum tot de kerk van San Gottardo in Corte, aan de hand van beeldhouwwerken, glas-in-loodramen, houten modellen en wandtapijten. Denk er bij het plannen van je bezoek aan dat het museum en de kerk van San Gottardo op woensdag gesloten zijn.

Milaan: Hop-On Hop-Off Bus Ticket voor 24, 48, 72 uur

6. Milaan: Hop-On Hop-Off Bus Ticket voor 24, 48, 72 uur

Ontdek de meest iconische en fascinerende plekken in Milaan, de stad die in 2026 het dorp van de volgende Olympische winterspelen zal zijn, met de rondleidingen in onze dubbeldekkerbussen. Met onze tickets kun je de tour starten vanaf al onze bushaltes en vergeet niet dat je kunt in- en uitstappen wanneer je maar wilt! Stap uit en neem de tijd om Cenacolo, Basilica van Sant'Ambrogio, Wetenschaps- en Technologiemuseum, Navigli en meer te bezoeken, en stap weer in de bus wanneer je maar wilt. Slecht weer? Geen probleem, met onze bussen kun je ook op een regenachtige dag van de tour genieten. Ben je klaar om Milaan te ontdekken? Hier zijn alle haltes van de FASHION, DESIGN& LEISURE lijn: 1. DUOMO Piazza Duomo 2. SCALA Via Manzoni, 3 3. DUGNANI Via Manin, 2 4. REPUBBLICA Piazza della Repubblica 5. STAZIONE CENTRALE Piazza Duca d'Aosta 6. REGIONE Via Melchiorre Gioia, 31 7. GAE AULENTI Via Sturzo 8. MONUMENTALE Via Ceresio, 7 9. ACQUARIO Viale Gadio 10. CASTELLO Piazza Castello, 26 11. CAIROLI Foro Buonaparte, 70 12. CADORNA Via Boccaccio Ang. Via Leopardi 13. CENACOLO Via Caradosso, 1 14. PALEOCAPA Via Paleocapa, 4 15. TRIENNALE Viale Moliere 16. ARCO DELLA PACE Corso Sempione, 4 17. CITY LIFE Piazza 6 Febbraio, 26 18. BUONARROTI Viale Monterosa, 3 19. PAGANO Via del Burchiello 20. CONCILIAZIONE Piazza Conciliazione Ang. Via E. Toti 21. CENACOLO Via Caradosso, 1 22. SANT'AMBORGIO Via Carducci, 16 23. MUSEO SCIENZA Via Olona, 11 24. NAVIGLI Piazza XXIV Maggio, 6 25. PARCO BASILICHE Via Molino delle Armi, 33 26. UNIVERSITA' STUDI Via Sforza, 38 27. SAN BABILA Via Larga, 2 Hier vind je alle haltes van de MILAN HIGHLIGHTS lijn: 1. DUOMO Piazza Duomo 2. SCALA Via Manzoni, 3 3. SAN MARCO Via Fatebenefratelli, 5 4. BRERA Via Bontaccio, 2 5. LANZA Via Tivoli, 8 6. CASTELLO Piazza Castello, 26 7. CAIROLI Foro Buonaparte, 70 8. CADORNA Via Boccaccio Ang. Via Leopardi 9. CENACOLO Via Caradosso, 1 10. LITTA Corso Magenta, 24 Bij je busticket zit een gratis app voor een wandeling door Milaan. Zodra je je ticket hebt gekocht, kun je de app gratis downloaden, waarmee je nog veel meer ervaringen en attracties van de stad kunt bewonderen

Milaan: begeleide Duomo, Laatste Avondmaal en rondleiding door het stadscentrum

7. Milaan: begeleide Duomo, Laatste Avondmaal en rondleiding door het stadscentrum

Geniet van het charisma van Milaan tijdens een wandeltocht van een halve dag. Laat je met de expertise van een lokale gids meeslepen door de geschiedenis, het drama en de weelde die Milaan magisch maakt. Geniet van skip-the-line toegang en een prachtig uitzicht op iconische bezienswaardigheden zoals de Duomo en het Laatste Avondmaal. Ontmoet uw lokale gids en medereizigers om u te oriënteren op het reisschema van de dag. Afhankelijk van de beschikbaarheid van tickets, ga je eerst naar het Laatste Avondmaal of de Duomo. Als het Laatste Avondmaal als eerste op de agenda staat, luister dan onderweg naar verhalen over de tragische geschiedenis en de restauratie van da Vinci's muurschildering. Betreed de kleine, eenvoudige kerk van Santa Maria delle Grazie - een heilige en besloten ruimte voor een heilig schilderij. Slechts een klein aantal mensen kan het meesterwerk elke dag bezoeken, wat helpt om deze fragiele kunst te behouden. Sta versteld van de indrukwekkende muurschildering van 7 bij 9 meter. Terwijl je naar Da Vinci's afbeelding van een van de meest bekende nachten in het leven van Jezus staart, profiteer je van de inbreng van je gids, die folklore, mythen, geheimen en feiten over het Laatste Avondmaal kan verifiëren of weerleggen. Zodra je elk detail van dit meesterwerk hebt bewonderd, ga je terug naar buiten. Bij het verlaten van de kerk ga je naar de Galleria Vittorio Emanuele II, een van 's werelds meest historische winkelcentra. Bewonder de beroemde winkels van Gucci, Versace en Prada in een gebouw dat meer op een barok paleis lijkt. Geniet van de enorme weelde van het winkelcentrum. Ga verder naar de wijk Brera, een historisch gebied waar de beroemdste inwoners van Milaan wonen. Onderweg passeer je het middeleeuwse Sforza-kasteel en het operagebouw La Scala. Terwijl je gids je vertelt over de omgeving, voel je hoe de stad tot leven komt voordat je weer een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Milaan bezoekt. Ga ten slotte naar een van de grootste kathedralen ter wereld: de magnifieke Duomo van Milaan. Zelfs groter dan de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad en de San Marco in Venetië, bewonder de schaal als je binnenkomt. Duik in de 600-jarige geschiedenis van de Duomo en ontdek wat deze magnifieke Duomo tot een van de belangrijkste toeristische attracties van Milaan maakte.

Milaan: Officiële stadspas met Duomo en meer dan 10 attracties

8. Milaan: Officiële stadspas met Duomo en meer dan 10 attracties

"Ontdek Milaan met YesMilanoPass, de enige officiële stadspas. - Jouw toegangspoort tot de beste attracties en activiteiten van de stad en onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer. Welkom in de bruisende stad Milaan, met zijn geschiedenis, cultuur en moderniteit. Haal het meeste uit je reis met de officiële YesMilanoPass, ontworpen om je een eenvoudige en uitgebreide manier te bieden om het beste van Milaan te ervaren. Belangrijkste kenmerken: All-Inclusive Toegang: Ontgrendel de deuren naar de topattracties, musea en monumenten van Milaan met één enkele, probleemloze pas. Gebruik de pas om gemakkelijk je voorrangstickets te boeken voor een bezoek aan de iconische Duomo, de prachtige meesterwerken van de Musea Civic en nog veel meer! Openbaar vervoer: YesMilanoPass geeft je onbeperkt toegang tot het efficiënte en uitgebreide openbaarvervoernetwerk van Milaan: bussen, trams en de metro. Digitale pas: YesMilanoPass wordt gedownload op je mobiele telefoon, zodat je zonder vertraging aan je avontuur in Milaan kunt beginnen. Flexibele 3-daagse duur: Organiseer je reis volgens je eigen schema met de handige optie van een 3-daagse pas. Of je nu een lang weekend of een korte stedentrip maakt, YesMilanoPass is de perfecte oplossing om je bezoek te plannen. Digitale stadsplattegrond met inleidende audiogids: verken de stad met behulp van je digitale plattegrond van Milaan met inleidend commentaar bij meer dan 100 bezienswaardigheden in Milaan en voorgestelde routes om te wandelen of te fietsen. Direct boeken en inwisselen: boek online en ontvang je digitale pas direct. Je hoeft niet in de rij te staan voor inwisseling; je kunt meteen op ontdekkingstocht. Upgrade je ervaring: Ontvang exclusieve kortingen tot 30% alleen met de YesMilano Pass app Milieuvriendelijke keuze: Door te kiezen voor onze papierloze pas draag je bij aan het behoud van de natuurlijke schoonheid en het milieu van Milaan. Help ons duurzaam toerisme te promoten en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. energie.

Milaan: wandeling met gids en voorrang Laatste Avondmaal

9. Milaan: wandeling met gids en voorrang Laatste Avondmaal

Sluit je aan bij je gids voor een stadswandeling door het historische stadscentrum van Milaan en bekijk de monumenten van het Piazza del Duomo van de buitenkant. De bouw van de Duomo di Milano (Kathedraal van Milaan) heeft bijna 6 eeuwen geduurd. Betreed een van 's werelds oudste winkelgalerijen in de Galleria Vittorio Emanuele II. Treed in de voetsporen van beroemde operasterren in theater La Scala. Ontdek de straten, zoals de Via Dante, waaraan Milaan haar reputatie als modehoofdstad van de wereld te danken heeft. Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van Milaan en luister onderweg naar interessante anekdotes. Sla vervolgens de lange wachtrijen voor Da Vinci's 'Het Laatste Avondmaal' in het refectorium van de kerk van Santa Maria delle Grazie over. Profiteer van toegang met voorrang en kom dankzij je gids meer te weten over de geschiedenis en de uitvoering van deze fascinerende fresco van Leonardo.

Milaan: les pizza en gelato maken

10. Milaan: les pizza en gelato maken

Beheers de lekkerste van alle Italiaanse kunsten en leer hoe je authentieke pizza en gelato maakt. Ontmoet een deskundige "pizzaiolo" die zal demonstreren hoe je een perfecte, heerlijke pizza maakt. In een professionele kookstudio laat je professionele kok je zien hoe je kneedbaar, flinterdun gistdeeg tot in de puntjes kneedt. Leer hoe je een pittige, maar toch lichte tomatensaus maakt om eroverheen te smeren. Terwijl het deeg rust, kunt u even pauzeren om te genieten van een selectie van premium Diadema-wijnen en olijfolie. Hoor dan alles over het proces van het maken van authentieke Italiaanse gelato. Ontdek de rauwe ingrediënten en leer hoe je ze kunt mengen terwijl je de chocolade in de room ziet smelten. Terwijl de gelato karnt, laat je chef je zien hoe je de ingrediënten combineert om het beslag te maken om je hoorntje te koken. Rol vervolgens je deeg uit, kies je favoriete toppings en breng je pizza op smaak voordat je hem in de oven schuift. Zodra je geurige pizza uit de oven komt, ga je zitten, ontspan je en verwen je smaakpapillen met je culinaire creaties. Aan het einde van je les ontvang je een certificaat van deelname en een volledig digitaal receptenboekje om thuis te bewaren en te gebruiken.

Alle activiteiten

85 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Piazza del Duomo

Wil je alle activiteiten in Piazza del Duomo bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza del Duomo

Gemiddelde beoordeling

4.6
(20.648 beoordelingen)

Als je niet in vorm bent, meld je dan aan voor de lift. Het zijn VEEL trappen en je kunt nergens stoppen als dat nodig is. Mensen voor je en achter je als het druk is. Gewoon een FYI! En betaal de kathedraal met de duomo, anders kun je niet rondlopen en moet je aparte kaartjes kopen.

Binnenkomen zonder in de rij te staan is het beste, dit zou beter aangegeven moeten worden

Moet je gezien hebben, wel jammer van de lange wachtrij ookal zijn het tickets op tijdstip

Een voordelige en probleemloze transfer vanaf de luchthaven Linate. Van deur tot deur

Kaartjes online lekker makkelijk en prima geregeld!