Piazza del Gesù Nuovo: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Napels: streetfoodtour met lokale gids

1. Napels: streetfoodtour met lokale gids

Ervaar de smaken van Napels op een begeleide streetfood-tour. Volg je gids door de kronkelende straatjes van het historische centrum en proef heerlijke lokale specialiteiten. Bezoek een limoncellofabriek en geniet van een gelato. Ontmoet je gids op Piazza Bellini om je reis naar de smaken van de Napolitaanse keuken te beginnen.Volg je gids door 2 van de hoofdstraten van het historische centrum en hoor de legendes en verhalen van de stad.Geniet van de smaak vanpizza a portafoglioen de uniekepizza fritta.  Probeer frittate di pasta en arancini. Stop op Piazza del Gesù voordat je taralli en enkele heerlijke babà en sfogliatelle proeft - gerechten die oorspronkelijk uit Napels komen. Je komt langs de kerk van Santa Chiara, die dankzij de gotische roman 'De Italiaan' van Ann Radcliffe wereldberoemd is geworden, Piazza Bellini en het Conservatorium van San Pietro a Maiella.  Geniet van de verse mozzarella die je voorgeschoteld krijgt in een salumeria – een kleine winkel vol typische producten met onweerstaanbare geuren van verse ham, salami, kaas, mortadella en nog veel meer! Nip van een limoncello bij een bezoek aan een limoncellofabriek en neem een Italiaans ijsje om je rondleiding mee af te sluiten. Je zult hapje voor hapje van deze tour genieten.

Napels: rondleiding centrum met toegang tot Cristo velato

2. Napels: rondleiding centrum met toegang tot Cristo velato

Ontdek het centrum van Napels en verken de San Severo-kapel tijdens een begeleide wandeling. Volg je gids door de levendige Spaccanapoli-straat en bewonder hoogtepunten, waaronder San Domenico Maggiore. Begin bij Piazza del Gesù, een van de beroemdste pleinen van de stad op een steenworp afstand van het historische centrum. Bezoek Spaccanapoli, een lange en smalle straat die het oude Napels in twee helften verdeelt met winkels, restaurants en steegjes. Laat je verrassen door de San Domenico Maggiore kerk met een perfecte overlapping van verschillende bouwstijlen en de parel van Napels, de Kapel San Severo. Bekijk het beroemde standbeeld van de God van de Nijl op Piazza Nilo, Piazza St. Gaetano en de kerken van Napels, San Lorenzo en San Paolo Maggiore. Bekijk de 13e-eeuwse barokke kathedraal van Sint Gennaro, het hart van het Napolitaanse geloof. Hier wordt het bloed van de patroonheilige St. Gennaro bewaard.

Napels: begeleide fietstocht door de stad

3. Napels: begeleide fietstocht door de stad

Bewonder de mix van Italiaanse en Griekse invloeden terwijl je de hoogtepunten in Napels tijdens deze fietstocht ziet. Rijd door het historische centrum en ervaar de Griekse invloed terwijl je door de Via dei Tribunali en Anticaglia rijdt. Begin met het afdalen van de Promenade. Geniet van het uitzicht op de zee met de Vesuvius op de achtergrond. Passeer het Castel dell' Ovo aan de kust. Rijd langs cafés en winkels aan zee terwijl je door Borgo Marinari fietst. Ga in oostelijke richting over de Via Caracciolo tot je het statige plein Piazza del Plebiscito bereikt, waar je het Koninklijk Paleis en de kerk van San Francesco di Paola kunt zien. Sla de drukke winkelstraat Via Toledo in, waar je de pleinen Piazza Carità en Piazza del Gesù kunt bereiken. Ga verder naar het oude Griekse hart van Napels in de wijk Decumani. Ervaar de Griekse lay-out terwijl je door smalle straatjes in het historische centrum rijdt. Fiets de Via dei Tribunali en Anticaglia af om de tientallen oude kerken en enkele charmante pleinen te bekijken.

Napels: Gesluierde Christus en Historisch Centrum Rondleiding

4. Napels: Gesluierde Christus en Historisch Centrum Rondleiding

Begin aan een verrijkende wandeltocht door het historische hart van Napels, geleid door een deskundige gids die je ervaring zal verbeteren met hun inzichten. Profiteer van het gemak van vooraf gereserveerde tickets terwijl je je verdiept in het boeiende verleden en de artistieke schatten van de stad. Begin je begeleide verkenning bij het beroemde monument van Napels, waar je eerst de Sansevero-kapel zult bezoeken. Laat u betoveren door de ingewikkelde kunstzinnigheid die te zien is in het beroemde gesluierde Christusbeeld, een meesterwerk dat dient als een bewijs van de diepgaande creativiteit van het baroktijdperk. In deze heilige ruimte kom je ook tal van andere meesterwerken tegen die een eerbetoon zijn aan de authentieke geest van het barokke vakmanschap. Begeef je op een boeiende reis door de charmante straten van het centrum van Napels en dompel jezelf onder in de eeuwenoude sfeer van deze oude stad. Terwijl je door de smalle doorgangen loopt, vang je een glimp op van de klokkentoren van Pietra Santa en wandel je langs de historische Via dei Tribunali. De levendige essentie van "Oud Napels" komt tot leven langs de betoverende Spaccanapoli, een kronkelende straat met levendige winkels, schilderachtige eetgelegenheden en pittoreske steegjes. Dompel jezelf onder in de echte energie van Napels en proef uit de eerste hand van het lokale leven. Het volgende deel van je avontuur leidt je naar de basiliek van San Domenico Maggiore, een architectonisch juweeltje dat hoog in het vaandel stond bij de koningen van Aragon. Waardeer het prachtige ontwerp terwijl je meer te weten komt over de historische betekenis ervan. Je verkenning gaat verder met een bezoek aan de basiliek van Santa Chiara, waar je de prachtige middeleeuwse graven kunt zien van Robert van Anjou, Charles - hertog van Calabrië, en zijn vrouw Marie van Valois. Bewonder hun unieke gebeeldhouwde decoraties en leer over de geschiedenis van de Bourbon-dynastie door hun kapel te bezoeken. Ga verder naar Gesù Nuovo, een ontzagwekkend plein met in het hart een magnifiek marmeren beeld van Jezus, dat de voortreffelijke kunstzinnigheid van de barok laat zien. Pauzeer om de allure van Piazza Bellini in je op te nemen, waar overblijfselen van oude Griekse muren staan als een bewijs van de rijke geschiedenis van de stad. Dwaal door de smalle steegjes die door de oude stad slingeren, waarbij elke stap een glimp biedt van het legendarische verleden van Napels. Sluit uw reis af bij de kathedraal van San Gennaro, de illustere Duomo van Napels, en bewonder de opmerkelijke façade. Onder begeleiding van je deskundige gids ga je de kathedraal binnen om het verhaal achter deze heilige plaats te ontdekken, die het wonderbaarlijke heilige bloed van San Gennaro beschermt - een aangrijpend symbool van geloof en toewijding.

Napels: panoramische e-bike-tour

5. Napels: panoramische e-bike-tour

Begin bij de oude straat Spaccanapoli in het hart van de historische stad Napels om Piazza del Municipio te bereiken waar het kasteel Maschio Angioino zich bevindt en ga vervolgens naar Piazza Plebiscito met zijn koninklijk paleis en het San Carlo-theater. Ga verder naar de promenade langs het fietspad waar je stopt bij het oude dorp Marinaro, waar Castel dell'Ovo is gevestigd, het oudste kasteel van Napels en de bron van oude legendes zoals die van de sirene Parthenope. Voor het kasteel ziet u Monte Echia, door de Grieken beschouwd als het eerste nederzettingsgebied van Neapolis. Je tour gaat dan verder over de prachtige kustlijn door de prachtige golfomgeving die wordt gekenmerkt door de Vesuvius, het schiereiland van Sorrento en de eilanden Capri, Ischia en Procida. Je volgende stop is bij Virgilian Natural Park van waaruit je gemakkelijk de heuvel van Posillipo kunt beklimmen. Vanaf hier vertrekt u om het voormalige industriegebied van Bagnoli over te steken en de Noordpier te bezoeken (een wandeling van 1000 meter over de zee en een werk van industriële architectuur dat het oude ponton van ILVA was). Keer ten slotte terug naar het centrum door het westen van de stad.

Napels: de Spaanse wijk, straatkunst en lokale markt

6. Napels: de Spaanse wijk, straatkunst en lokale markt

Ontmoet de lokale gids op Piazza del Gesù Nuovo, het echte hart van het historische Napels, en begin aan een rondleiding van 2 uur door de smalle en kronkelende straatjes van de stad. Bewonder de kerk van Gesù Nuovo, de Obelisk van de Onbevlekte Ontvangenis en de basiliek van Santa Chiara terwijl je over hun geschiedenis leert. Bezoek vervolgens Pignasecca, een kleurrijke lokale markt die bruist van de eet- en kledingwinkels. Geniet van de bezienswaardigheden en geuren van de markt en probeer onderweg wat typisch Napolitaans straatvoedsel. Betreed de bruisende Quartieri Spagnoli (Spaanse wijk), het meest dichtbevolkte en karakteristieke deel van de stad. Kijk de heuvel op naar het raster van steegjes en trappen en bewonder de straatkunst en hangende linins die de balkons sieren. Eindig in het monumentale gedeelte van Napels en bewonder het elegante Caffè Gambrinus, het San Carlo Theater, de Galleria Umberto en het Piazza Plebiscito, op de achtergrond omlijst door het Koninklijk Paleis.

Van Napels: dagtocht naar Pompeii

7. Van Napels: dagtocht naar Pompeii

Stap aan boord van de pendelbus op Piazza del Gesù Nuovo in het historische centrum van Napels en reis vervolgens comfortabel naar de archeologische vindplaats Pompeii. Laat je afzetten bij de hoofdingang en bespaar kostbare tijd met je prioriteitsticket. Reis terug in de tijd en stel je het leven voor tijdens de dagen van het Romeinse rijk terwijl je door geplaveide straten slentert die meer dan 2000 jaar geleden zijn gebouwd. Bekijk de wonderbaarlijke overblijfselen van de winkels, tempels en theaters die werden bedekt met lava en as na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Bewonder de mozaïektegels van de luxe villa's van rijke kooplieden die hun fortuin verdienden in de welvarende stad. Bekijk de overblijfselen van het Huis van de Faun en krijg inzicht in hoe de burgers zichzelf vermaakten terwijl je een bordeel, openbare baden en nog veel meer ontdekt.

Uit Napels: Napels Cultuur & Street Food Ervaring

8. Uit Napels: Napels Cultuur & Street Food Ervaring

Vedi Napoli e poi muori” dat is misschien wel een van de beroemdste citaten over deze geweldige stad.. geliefde stad van kunstenaars, dichters, muzikanten, Napels heeft zoveel om voor te leven... Een bezoek aan de geschiedenis en de traditionele keuken mag u niet missen! Met een toegewijde gids kunt u alle nieuwsgierigheid verdrijven, mysteries en plekjes buiten de gebaande paden ontdekken... en natuurlijk het heerlijke en traditionele straatvoedsel proeven! Uw rondleiding door het historische stadscentrum begint vanaf hier: de kathedraal van Napels Het heet "kathedraal van Santa Maria Assunta", maar iedereen kent het als de "Duomo van San Gennaro", omdat het is gewijd aan de patroonheilige San Gennaro. Verken de Via Dei Tribunali en je wordt volledig ondergedompeld in een van de meest kleurrijke en unieke sferen van Napels! Hier proef je de beroemde Tarallo Napoletano (een pittig gezouten koekje) en kies je je favoriete smaak; bereik de San Gregorio Armeno-steeg, in het Italiaans ook wel "la strada dei presepi" genoemd, een van de meest verbazingwekkende attracties in Napels. Je kunt er tal van winkels met creatieve kerststallen en beeldjes in bewonderen alle variaties. Valk langs Spaccanapoli; de rechte en smalle straat die door het oude, historische centrum van de stad Napels loopt, die de stad in tweeën lijkt te delen. Tijd voor een nieuwe proeverij... Bereik Piazza del Gesu Nuovo; een van de mooiste pleinen van Napels. Het herbergt de kerk van de Gesu Nuovo met de lelijke façade en de Guglia dell'Immacolata; een wild hoogtepunt dat roccoco en gotische kunst smelt. Loop tot aan de het Teatro San Carlo, het oudste nog werkende operagebouw ter wereld. Verken Piazza del Plebiscito, een van de mooiste pleinen van Italië. Het is een nobel halfrond plein waarop gebouwd is het model van het Pantheon in Rome en wordt omarmd door een neoklassieke colonnade. De twee ruiterstandbeelden voor de kerk stellen Ferdinand I van Bourbon en Karel III van Bourbon voor Bourbon en ze zijn een meesterwerk van Antonio Canova. De laatste stop is de Via Toledo, die altijd werd beschouwd als de belangrijkste laan van Napels verbindt het gebied van de decumani met Piazza del Plebiscito. ...tijd voor een pizza! De Piazza Portafoglio, is een pizza die op zichzelf is gevouwen (om deze reden portemonnee die portafoglio is in het Italiaans). tenminste... tijd voor een toetje... sfogliatella of baba of en een heerlijke espresso

Wandeltocht door het historische centrum van Napels

9. Wandeltocht door het historische centrum van Napels

Onze reis zal een reis zijn langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het historische centrum van Napels, sinds 1995 een Unesco-erfgoedlocatie. Het Griekse, Romeinse, Franse, Oostenrijkse, Spaanse en ten slotte Italiaanse Napels concentreerden zich allemaal op de paar vierkante kilometer van het centrum, een unieke mix van culturen gedurende meer dan 2000 jaar. Tijdens ons bezoek bespreken we de geschiedenis, legendes, folklore en monumenten van een van de meest fascinerende steden van Italië. We starten vanaf Piazza Dante, waar we de 'Convitto Nazionale' zullen bewonderen, ontworpen door de beroemde architect Vanvitelli en vervolgens, als we het historische centrum binnenkomen vanuit de 'Port'Alba', passeren we de oudste pizzeria van de stad en komen dan aan bij Piazza Bellini, waar de oude Griekse muren van de stad Neapolis nog steeds zichtbaar zijn! We vervolgen onze tocht richting via Tribunali en vertellen over het beroemde standbeeld van 'Pulcinella' en de zogenaamde 'kerk van de zielen in het vagevuur', die een mysterieuze crypte verbergt. We gaan dan verder naar de Via San Gregorio Armeno, beroemd om de kerststallen gemaakt door de lokale ambachtswerkplaatsen, en eindigen onze tour met een bezoek aan een van de meest emblematische basilieken van Napels, Santa Chiara, een perfect voorbeeld van de gotische stijl van Zuid-Italië, en het Piazza del Gesu Nuovo, met de indrukwekkende gevel van de gelijknamige kerk, gebouwd door de jezuïeten in de 15e eeuw.

Napels: privéwandeling met gids met bezoek aan de kathedraal

10. Napels: privéwandeling met gids met bezoek aan de kathedraal

Ontdek het hart van Napels en zijn rijke artistieke invloeden tijdens deze begeleide wandeling. Leer meer over hoe de stad zich in de Griekse en Romeinse tijd ontwikkelde. Slenter door de straten van het historische centrum en bezoek de Spaccanapoli, de smalle hoofdstraat van de stad. Maak in het historische centrum van de gelegenheid gebruik om een lokale ambachtelijke winkel binnen te gaan om meer te weten te komen over de traditie van handgemaakte beelden van de geboorte van Christus. Deze traditie, Presepe genaamd, is een diepgewortelde traditie die het meest populair is rond de kersttijd en die teruggaat tot 1000 jaar geleden. Verken vervolgens de kathedraal van Napels, ook bekend als de kathedraal van Sint Januarius ter ere van de patroonheilige van de stad. Wees gefascineerd door de geschiedenis van Sint Januarius en het vloeibaar maken van zijn bloed, dat jaarlijks plaatsvindt.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Piazza del Gesù Nuovo

Alle activiteiten

17 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Piazza del Gesù Nuovo

Meer zien

Andere activiteiten in Piazza del Gesù Nuovo

Wil je alle activiteiten in Piazza del Gesù Nuovo bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza del Gesù Nuovo

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 2.247 beoordelingen

Fietstour met gids is een echte aanrader om zo de mooiste plekken van Napels te kunnen zien. E-bikes huren is ook een aanrader, op die manier kan je op een relaxte manier van de omgeving genieten. Tino is een enthousiaste gids en die veel weet te vertellen. We hadden geluk dat we de enige waren om 15.00 dus we hadden een privétour, dat was helemaal top!

Vriendelijke tourguide met goede omgevingsbekendheid. We hebben een groot gedeelte van de oude stad gezien en lekker gegeten onderweg. Vooral de gefrituurde pizza was een hot

Zo,n leuke en interessante belevenis, waarbij je hoopte dat die laatste pizza kleiner was geweest was namelijk allemaal te lekker en te beel

super tour met weetjes over de stad . super lekkere dingen om te eten .alles uitgelegd door een vlotte ,zeer sympathieke gids Daniella

Gids begeleide ons soepel door het verkeer. Kleine groep , wat erg prettig is. Op kort termijn veel mooie plaatsen in Napels gezien.