Piazza del Gesù Nuovo

Piazza del Gesù Nuovo: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Napels: begeleide fietstocht door de stad

1. Napels: begeleide fietstocht door de stad

Bewonder de mix van Italiaanse en Griekse invloeden terwijl je de hoogtepunten in Napels tijdens deze fietstocht ziet. Rijd door het historische centrum en ervaar de Griekse invloed terwijl je door de Via dei Tribunali en Anticaglia rijdt. Begin met het afdalen van de Promenade. Geniet van het uitzicht op de zee met de Vesuvius op de achtergrond. Passeer het Castel dell' Ovo aan de kust. Rijd langs cafés en winkels aan zee terwijl je door Borgo Marinari fietst. Ga in oostelijke richting over de Via Caracciolo tot je het statige plein Piazza del Plebiscito bereikt, waar je het Koninklijk Paleis en de kerk van San Francesco di Paola kunt zien. Sla de drukke winkelstraat Via Toledo in, waar je de pleinen Piazza Carità en Piazza del Gesù kunt bereiken. Ga verder naar het oude Griekse hart van Napels in de wijk Decumani. Ervaar de Griekse lay-out terwijl je door smalle straatjes in het historische centrum rijdt. Fiets de Via dei Tribunali en Anticaglia af om de tientallen oude kerken en enkele charmante pleinen te bekijken.

Napels: rondleiding door de Spaanse wijk en lokale markt

2. Napels: rondleiding door de Spaanse wijk en lokale markt

Ontmoet de lokale gids op Piazza del Gesù Nuovo, het echte hart van het historische Napels, en begin aan een rondleiding van 3 uur door de smalle en kronkelende straatjes van de stad. Bewonder de kerk van Gesù Nuovo, de Obelisk van de Onbevlekte Ontvangenis en de basiliek van Santa Chiara terwijl je meer te weten komt over hun geschiedenis. Bezoek vervolgens Pignasecca, een kleurrijke lokale markt die bruist van voedsel- en kledingwinkels. Geniet van de bezienswaardigheden en geuren van de markt en probeer onderweg wat typisch Neopolitaans straatvoedsel. Betreed de bruisende Quartieri Spagnoli (Spaanse wijk), het meest dichtbevolkte en karakteristieke deel van de stad. Kijk de heuvel op naar het raster van steegjes en trappen en geniet van de straatkunst en hangende linins die de balkons sieren. Eindig in het monumentale gedeelte van Napels en bewonder de elegante Caffè Gambrinus, het San Carlo Theater, de Galleria Umberto en het Piazza Plebiscito op de achtergrond omlijst door het Koninklijk Paleis.

Hart van Napels: Spaccanapoli-wandeltocht

3. Hart van Napels: Spaccanapoli-wandeltocht

Stap het hart van Napels binnen tijdens deze begeleide wandeling door de gezellige en karakteristieke Spaccanapoli-straat. Bezoek iconische monumenten, kerken en spot de hoogste torenspits van de stad. Beëindig uw ervaring met een pizzadiner. Vertrek vanaf het ontmoetingspunt op Piazza del Gesù, waar u de hoogste torenspits van de stad kunt bewonderen, die ook een bijzondere nieuwsgierigheid verbergt. Bezoek dan de binnenkant van de kerk van Gesù Nuovo, bekend als de kerk van de dokter Giuseppe Moscati. Ga later naar het Santa Chiara-complex en bezoek de kerk van Santa Chiara in een majestueuze gotische stijl. Volg met een wandeling naar San Domenico Maggiore, een plein vol curiosa. Ga verder naar de pleinen Piazzetta Nilo en Largo Corpo di Napoli, waar u het standbeeld van de god Nijl kunt zien. De tour gaat verder door de beroemdste straat ter wereld die bekend staat als de straat van de herders (Via San Gregorio Armeno). Maak je ervaring compleet met een stop voor een diner op basis van het beroemdste gerecht ter wereld: pizza.

Van Napels: Dagtrip naar Pompeii

4. Van Napels: Dagtrip naar Pompeii

Stap aan boord van de shuttlebusdienst op Piazza del Gesù Nuovo in het historische centrum van Napels en reis vervolgens comfortabel naar de archeologische vindplaats Pompeii. Laat je afzetten bij de hoofdingang en bespaar kostbare tijd met je toegangsticket voorrang. Reis terug in de tijd en stel je het leven voor in de tijd van het Romeinse rijk terwijl je slentert over geplaveide straten die meer dan 2000 jaar geleden zijn gebouwd. Bekijk de wonderbaarlijke overblijfselen van de winkels, tempels en theaters die waren bedekt met lava en as na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Bewonder de mozaïektegels van de luxe villa's van rijke kooplieden die hun fortuin verdienden in de welvarende stad. Bekijk de overblijfselen van het Huis van de Faun en krijg inzicht in hoe de burgers zich vermaakten terwijl je een bordeel, openbare baden en nog veel meer ontdekt.

Napels: panoramische e-bike-tour

5. Napels: panoramische e-bike-tour

Begin vanuit de oude straat van Spaccanapoli, gelegen in het hart van de historische stad Napels, om het Piazza del Municipio te bereiken, waar het kasteel Maschio Angioino ligt en ga vervolgens naar Piazza Plebiscito met zijn koninklijke paleis en het San Carlo-theater. Ga naar de promenade langs het fietspad, waar u zult stoppen bij het oude dorp Marinaro met Castel dell'Ovo, het oudste kasteel van Napels en de bron van oude legendes zoals die van de sirene Parthenope. Voor het kasteel ziet u Monte Echia, door de Grieken beschouwd als het eerste nederzettingsgebied van Neapolis. Je tocht vervolgt dan de prachtige kustlijn door de prachtige kloof van de Vesuvius, het schiereiland van Sorrento en de eilanden Capri, Ischia en Procida. Je volgende stop is in Virgilian Natural Park vanwaar je gemakkelijk de heuvel van Posillipo kunt beklimmen. Vanaf hier verlaat u het voormalige industriegebied van Bagnoli en bezoekt u de Noordpier (een wandeling van 1000 meter over de zee en een werk van industriële architectuur dat het oude ponton van ILVA was). Ga tenslotte terug naar het centrum door het westen van de stad.

Napels: privéwandeling met gids met bezoek aan de kathedraal

6. Napels: privéwandeling met gids met bezoek aan de kathedraal

Ontdek het hart van Napels en zijn rijke artistieke invloeden tijdens deze begeleide wandeling. Leer meer over hoe de stad zich in de Griekse en Romeinse tijd ontwikkelde. Slenter door de straten van het historische centrum en bezoek de Spaccanapoli, de smalle hoofdstraat van de stad. Maak in het historische centrum van de gelegenheid gebruik om een lokale ambachtelijke winkel binnen te gaan om meer te weten te komen over de traditie van handgemaakte beelden van de geboorte van Christus. Deze traditie, Presepe genaamd, is een diepgewortelde traditie die het meest populair is rond de kersttijd en die teruggaat tot 1000 jaar geleden. Verken vervolgens de kathedraal van Napels, ook bekend als de kathedraal van Sint Januarius ter ere van de patroonheilige van de stad. Wees gefascineerd door de geschiedenis van Sint Januarius en het vloeibaar maken van zijn bloed, dat jaarlijks plaatsvindt.

Napels: privéwandeling met gids met lokale Michele Arpa

7. Napels: privéwandeling met gids met lokale Michele Arpa

Verken de historische stad Napels tijdens een begeleide wandeling. Leer meer over de 3000 jaar lange geschiedenis van Napels van de lokale historicus Michele Arpa en bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Begin je tour op het Piazza del Gesù Nuovo met een kort overzicht van de geschiedenis van Napels. Leer hoe Napels begon als een Griekse nederzetting voordat het onder de heerschappij van de Romeinen, Noormannen, Zwaben, Fransen, Aragonezen, Spanjaarden en Bourbons kwam tot de Italiaanse eenwording in 1861. Terwijl je door de oude Griekse straten slentert, hoor je hoe elke dynastie diepe sporen heeft achtergelaten in het uiterlijk, de cultuur en de gebruiken van het Napolitaanse volk. Bekijk architectuur uit de oude Grieken en Romeinen en de middeleeuwen, en bewonder de renaissance- en barokkerken. Bekijk enkele van de meer dan 500 kerken van Napels. Begin met de Gesù Nuova-kerk, met zijn ingewikkelde versieringen. Ga verder naar Santa Chiara om het klooster te bewonderen. Ontdek vervolgens de centra van politieke macht in Napels. Bewonder het Koninklijk Paleis op het spectaculaire Piazza Plebiscito. Bekijk de Maschio Angioino, het kasteel dat diende als verdediging tegen zee-indringers. Beklim de heuvel van San Martino om het Castel Sant'Elmo te bereiken. Ga verder met het verkennen van de huizen van de welgestelde families van Napels. Bezoek de Sansevero-kapel om de beeldencollectie te zien, waaronder het meesterwerk van Giuseppe Sanmartino, de gesluierde Christus. Loop de kustweg Via Caracciolo af en maak een prachtige foto van het heldere water. Terwijl je loopt, hoor je over de vele musea in Napels van Michele. Krijg een overzicht van de collectie voorwerpen uit Pompeii van het Nationaal Archeologisch Museum en de immense schilderijencollectie van het Capodimonte Museum. Sluit je tour af met een bezoek aan de kathedraal van Napels en leer meer over de historische overblijfselen.

Sitemap Piazza del Gesù Nuovo

Wil je alle activiteiten in Piazza del Gesù Nuovo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza del Gesù Nuovo

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 991 beoordelingen

Altijd leuk om op je eerste dag een fietstocht te maken naar de meeste bezienswaaridgheden in de stad waar je bent. In Napels was dit zeker ook zo het geval. We hadden een Nederlandstalige gids, Tino. Heel toffe behulpzame kerel die ons fantastisch begeleide door de stad, wat soms een uitdaging opzich is. Zeker een aanrader om te doen! Achteraf nog tijd voor een praatje en hij belde zelfs naar een tof restautantje van vrienden om voor ons te reserveren, het was er lekker en helemaal niet duur!! Bedankt Tino! Het was een aanradertje!

Fietstour met gids is een echte aanrader om zo de mooiste plekken van Napels te kunnen zien. E-bikes huren is ook een aanrader, op die manier kan je op een relaxte manier van de omgeving genieten. Tino is een enthousiaste gids en die veel weet te vertellen. We hadden geluk dat we de enige waren om 15.00 dus we hadden een privétour, dat was helemaal top!

Wij hadden een hele toffe gids Tino. Hij loodste ons feilloos met de fiets door het drukke en gezellige Napels. We fietsten langs de mooiste gebouwen, winkelstraten en de prachtige kustlijn met zicht op de Vesuvius. Het is echt de moeite om op korte tijd Napels te verkennen.

Gids begeleide ons soepel door het verkeer. Kleine groep , wat erg prettig is. Op kort termijn veel mooie plaatsen in Napels gezien.

leuk, en ontspannen. Mooi tochtje en goede uitleg. Leuke Nederlandstalige gids, met veel enthousiasme