Datums kiezen

Ontdek het beste van
Piazza del Plebiscito

Piazza del Plebiscito: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Napels: maak je eigen Napolitaanse pizzaworkshop

1. Napels: maak je eigen Napolitaanse pizzaworkshop

Ontdek de wonderen van de verse Italiaanse keuken tijdens uw reis naar Napels, de geboorteplaats van pizza. Geniet onder begeleiding van een Engelssprekende Italiaanse chef-kok van een leuke kookworkshop en leer hoe je Napolitaanse pizza maakt. Leer in de eerste helft van de les de kunst van vers gemaakt pizzadeeg met bloem en water. Maak en bak vervolgens in het tweede deel van de sessie je meesterwerk. Zodra uw pizza gaar is, kunt u gaan zitten en ontspannen met een glas wijn om van uw maaltijd te genieten terwijl u geniet van het uitzicht op Napels en het kasteel van Nuovo. Je pizza wordt geserveerd met authentieke Italiaanse bruschetta. Neem aan het einde van een onvergetelijke workshop afscheid van je chef-kok en ga naar huis met de vaardigheden om keer op keer de perfecte pizza te reproduceren.

Napels: begeleide fietstocht door de stad

2. Napels: begeleide fietstocht door de stad

Bewonder de mix van Italiaanse en Griekse invloeden terwijl je de hoogtepunten in Napels tijdens deze fietstocht ziet. Rijd door het historische centrum en ervaar de Griekse invloed terwijl je door de Via dei Tribunali en Anticaglia rijdt. Begin met het afdalen van de Promenade. Geniet van het uitzicht op de zee met de Vesuvius op de achtergrond. Passeer het Castel dell' Ovo aan de kust. Rijd langs cafés en winkels aan zee terwijl je door Borgo Marinari fietst. Ga in oostelijke richting over de Via Caracciolo tot je het statige plein Piazza del Plebiscito bereikt, waar je het Koninklijk Paleis en de kerk van San Francesco di Paola kunt zien. Sla de drukke winkelstraat Via Toledo in, waar je de pleinen Piazza Carità en Piazza del Gesù kunt bereiken. Ga verder naar het oude Griekse hart van Napels in de wijk Decumani. Ervaar de Griekse lay-out terwijl je door smalle straatjes in het historische centrum rijdt. Fiets de Via dei Tribunali en Anticaglia af om de tientallen oude kerken en enkele charmante pleinen te bekijken.

Napels: Sightseeingtour per E-bike

3. Napels: Sightseeingtour per E-bike

Krijg een betere waardering van de historische stad Napels en zijn indrukwekkende monumenten tijdens een begeleide e-bike-tour. Vaar langs de populairste bezienswaardigheden van de stad, zoals kasteel Nuovo en kasteel dell'Ovo. Bewonder het uitzicht op de baai van Napels en de torenhoge berg Vesuvius. Begin met een rit door Spaccanapoli in het historische hart van de stad om aan te komen bij Piazza del Municipio, waar het 13e-eeuwse Castel Nuovo (Maschio Angioino) zich bevindt. Rijd verder naar het grote Piazza del Plebiscito. Bewonder de zuilengalerijen van het Koninklijk Paleis en het oudste actieve operahuis ter wereld in het Real Teatro di San Carlo. Fiets vervolgens veilig over de fietspaden van de promenade naar Marinaro, de thuisbasis van het Castel dell'Ovo, het oudste kasteel van Napels. Kom meer te weten over enkele van de legendes die bij het kasteel horen, zoals de mythe van de sirene koningin Partenope. Bekijk de oude nederzetting Monte Echia van dichterbij, beschouwd als het eerste gebied van Neapolis dat door de Grieken werd gesticht. Reis langs de prachtige kustlijn van de Golf van Napels met een indrukwekkend uitzicht op de Vesuvius en de eilanden Capri, Ischia en Procida bij bijna elke bocht in de weg.

Napels: Wandeltour met Romeinse Ruïnes Entree Ticket

4. Napels: Wandeltour met Romeinse Ruïnes Entree Ticket

Dompel jezelf onder in de intrigerende charme van Napels. Geniet vanaf de kustlijn van de betoverende schoonheid van de baai van Napels en het uitzicht op het eiland Capri en de Vesuvius. Bezoek het oudste deel van de stad en dwaal door de smalle straatjes, vol karakter en levendigheid. Bekijk de kerk van Gesù Nuovo en zijn meesterwerken, het klooster van Santa Chiara en loop door de beroemdste "Spaccanapoli" met zijn opmerkelijke barokke en renaissancepaleizen, talloze charmante winkeltjes, koffiebars en pizzeria. Verken de ondergrondse Romeinse ruïnes, begraven onder de stad. Bekijk het monumentale deel van de stad met zijn beroemdste bezienswaardigheid - Castel Nuovo, een 13e-eeuws kasteel, het Koninklijk Paleis, het Teatro di San Carlo en de Galleria Umberto, een elegant 19e-eeuws winkelcentrum.

Napels: begeleide wandeling door stadsmonumenten

5. Napels: begeleide wandeling door stadsmonumenten

Bekijk de belangrijkste hoogtepunten en prachtige verborgen juweeltjes van de stad Napels tijdens een begeleide wandeling. Wandel over het Piazza del Plebiscito, bewonder het Koninklijk Paleis en verken de levendige wijk Quartieri Spagnoli. Ontmoet elkaar in de buurt van het neoklassieke Piazza del Plebiscito. Wandel over dit levendige plein dat fungeert als ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking. Bewonder de buitenkant van de Basilica Reale Pontificia San Francesco da Paola, het prachtige Koninklijk Paleis van Napels en de gevel van het operagebouw van San Carlo. Terwijl je de stad te voet verkent en veel foto's maakt, deelt je lokale gids lokale verhalen en de geschiedenis achter deze iconische Napolitaanse monumenten. Bewonder het Castel Maschio Angioino (Castel Nuovo) en zijn imposante triomfboog. Loop door de Umberto I-winkelgalerij met zijn iconische koepels en de met glas gewelfde arcades. Wandel door de smalle en drukke straten van de wijk Quartieri Spagnoli. Geniet van de bezienswaardigheden en geluiden van de steegjes terwijl je een idee krijgt van het lokale leven. Ontdek verschillende voorbeelden van straatkunst, waaronder die van de legendarische Argentijnse voetballer Diego Maradona, die nog steeds wordt aanbeden door de lokale bevolking. Ga vervolgens naar Toledo Street, een van de hoofdstraten van het stadscentrum. Bekijk de Bank of Napoli en het beroemde Toledo Metro Art Station, waar je tour eindigt.

Napels: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

6. Napels: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

Leer Napels in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Na het downloaden van de speurtochttour op uw mobiele apparaat (via een link en inloggegevens ontvangen op boeking), gebruik de mobiele app en geïntegreerde kaarten om de 10 belangrijkste bezienswaardigheden van Napels te voet te bereiken. Je kunt de tour op elk moment starten. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Begin je tour bij het Nationaal Archeologisch Museum, met zijn unieke tentoonstellingen! Bezoek het Sansevero-kapelmuseum dat je sprakeloos zal maken met de kunst die al eeuwenlang betoverend is, zelfs het klooster van San Domenico Maggiore met zijn prachtige gevel zal je tour domineren. Maak een foto bij het adembenemende complex van Santa Chiara in het centrum van de stad en verdwaal in de Gesu' Nuovo, met zijn kenmerkende stenen gevel en sierlijke interieur gevuld met religieuze kunst. Bezoek St. Nicholas the Charitable met zijn unieke locatie en geschiedenis. U komt ook langs de Fontein van Neptunus die u, vooral 's nachts, de indruk geeft dat u zich in een filmomgeving bevindt. Bewonder de Maschio Angioino, de stenen casto/fort waar velen graag zouden willen wonen. Kijk, wandel en ontspan in Galleria Umberto in het stadscentrum, terwijl Piazza del Plebiscito de kers op de taart is van deze unieke tour. Aan het einde van de tour wacht je een verhaal over de echte heilige van Napels, mis het niet... Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Terwijl je door de stad loopt, geniet je van de flexibiliteit om je game op elk moment te pauzeren om een pauze, maak de perfecte foto's, stop voor de lunch of bezoek een museum. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag.

Vanuit Rome: Dagtrip Pompeii met gids en lunch

7. Vanuit Rome: Dagtrip Pompeii met gids en lunch

Geniet van een rondleiding door Pompeii langs de "Snelweg van de Zon" door het vruchtbare Romeinse platteland van de "Castelli Romani". Daal af naar de haven van Mergellina en volg de kustweg naar de historische visserswijk Santa Lucia. Doorkruis de vallei van de Vesuvius en passeer de steden Ercolano, Torre del Greco en Torre Annunziata voordat je aankomt in Pompeii, waar je pauzeert voor de lunch. Ga na de lunch verder met een bezichtiging met gids van de opgravingen. Je gids zal het tragische verhaal van Pompeii vanuit archeologisch perspectief uitleggen en onthullen wat er onder de as heeft gelegen. Daarna stop je op de terugweg naar Rome om een koraal- en cameeënfabriek te bezoeken, waar je voorwerpen van dit oude ambacht uit de Griekse tijd kunt bewonderen en kopen.

Napels: zelfgeleide tour door monumenten en historische wijk

8. Napels: zelfgeleide tour door monumenten en historische wijk

Kom met ons mee om Napels te leren kennen. We nemen u bij de hand van de plaatsen uit de geschiedenis naar die van de stichting, bieden u haltes voor adembenemende uitzichten en leiden u vervolgens naar het hart van de stad, bevolkt door gastvrije mensen, altijd in beweging, en bovendien met de zekerheid dat u heerlijk eten bij de hand heeft. Ontworpen voor degenen die het geluk hebben iets langer dan een paar dagen in Napels te verblijven, zal deze gids een uitstekende reisgenoot zijn en, eenmaal terug, zal het de getuigenis zijn van uw verblijf, gevuld als het is met meesterwerken, indicaties en suggesties die u zullen vergezellen, zelfs als u al lang weg bent. De beste herinnering om Napels te onthouden. Napels voor wie ervan houdt, in het gezelschap van wie erover wil en weet te vertellen. Alle artistieke en architecturale stijlen van 1200 tot 1800 zijn geconcentreerd in het prachtige historische centrum van Napels: u kunt de gotiek van de basiliek van San Lorenzo, de renaissance in S. Anna dei Lombardi en de barok van de Chiesa Gesu' Nuovo bewonderen en de kathedraal van Sint Gennaro. Alle artistieke en architecturale stijlen van 1200 tot 1800 zijn geconcentreerd in het prachtige historische centrum van Napels: u kunt de gotiek van de basiliek van San Lorenzo, de renaissance in S. Anna dei Lombardi en de barok van de Chiesa Gesu' Nuovo bewonderen en de kathedraal van Sint Gennaro. Kom alles te weten over de kathedraal van Napels, het wonder van San Gennar en zijn schat. Bewonder de prachtige panorama's van de Vesuvius en de Golf van Napels terwijl je Piazza del Plebiscito oversteekt en Castel dell'Ovo bereikt.

Napels: dagtour Napels, Pompeii en Vesuvius

9. Napels: dagtour Napels, Pompeii en Vesuvius

Ontdek de schoonheid van Napels tijdens een rondleiding door Pompeii en het Vesuvius National Park. Leer de legendarische geschiedenis van Napels kennen via een gedetailleerde rondleiding door de stad. Wek je nieuwsgierigheid en ontdek hoe de Romeinen echt leefden op de archeologische vindplaats van Pompeii voordat je rondloopt op de enige nog actieve vulkaan van Europa. Ontmoet je professionele gids buiten je hotel en klim aan boord van een minibus voor twee uur sightseeing in Napels. Stop bij de kathedraal van Napels om de Koninklijke Kapel van de Schat van St. Januarius en de basiliek van Santa Restituta te bezoeken. Ontdek het Piazza del Municipio, het stadhuisplein van Napels, en bekijk het middeleeuwse Castel Nuovo voordat je door de woonstraten van Posillipo rijdt. Stop bij de beroemde Chiesa di Sant'Antonio a Posillipo voor het beste uitzicht over de stad en de baai. Keer terug naar het stadscentrum op Piazza del Plebiscito om de voorkant van het Koninklijk Paleis van Napels en de prachtige kerk van San Francesco di Paola te zien. Passeer de historische winkelgalerij, Galleria Umberto I, en het iconische operagebouw, Teatro di San Carlo. Rijd naar Pompeii om meer te weten te komen over fascinerende plaatsen zoals het Forum, de thermale baden en het Huis van de Vettii. Ontdek de Lupanar, verbrand door vulkanische as en stenen tijdens de vulkaanuitbarsting in 79 na Christus. Neem een pauze om te ontspannen tijdens de lunch, inclusief pizza en een drankje. Ga verder naar Torre del Greco en passeer het Vesuvius National Park. Loop naar de top van de enige nog actieve vulkaan in continentaal Europa. Wandel rond de krater op een hoogte van bijna 1200 meter en geniet van een panoramisch uitzicht over de charmante baai van Napels. Keer terug naar Napels waar uw gids u afzet bij uw hotel.

Napels: Wandeltour met gids door Napels

10. Napels: Wandeltour met gids door Napels

Breng een paar uur door met het leren over de stad Napels vanuit je gids. Bezoek beroemde bezienswaardigheden zoals het Piazzo Plebiscito en het San Carlo Theater en leer meer over de tradities van de stad van een local. Begin uw tour vanaf het Piazzo Municipio, waar u uw gids ontmoet en de route voor de tour leert. Loop door de straten van Napels en bewonder de kleurrijke gebouwen en indrukwekkende architectuur. Maak stops op de beroemde pleinen van de stad, het San Carlo Theater, Toledo Street en meer. Wandel naar de Spaanse wijk en loop door de smalle hoofdstraat Spaccanapoli. In het historische centrum vertelt uw gids u alles over het eten en drinken van de omgeving. Leer meer over straatvoedsel zoals de pizzapocket of hun espressokoffie en de speciale manier waarop de lokale bevolking het drinkt. Tijdens de tour kun je je gids om tips en aanbevelingen vragen over plaatsen om te bezoeken of restaurants om te dineren, zodat je het meeste uit je tijd in Napels haalt.

Alle activiteiten

76 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Piazza del Plebiscito

Wil je alle activiteiten in Piazza del Plebiscito bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza del Plebiscito

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.231 beoordelingen

Super fietstour die ons een veel mooiere kijk op Napels heeft gegeven. Dank zij onze gids Tino. Hij vertelde enthousiast veel over de stad. Omdat er verder geen andere fietsers waren, werd het een privé tour. Anders vonden wij de tour wel prijzig ten opzichte van andere fietstouren welke wij gedaan hebben in andere steden.

Wat hebben we een geslaagde en leuke fietstocht door Napels gehad! Op vele mooie plekken geweest waar we anders niet zouden zijn geweest. Onze gids Tino was super enthousiast! Nogmaals bedankt Tino. Een echte aanrader, ook met pubers!

We hebben de tour in September gedaan. De guide was Nederlands en heel behulpzaam. Hij heeft ons ook nog extra tips gegeven voor onze verdere vakantie. Zeker een aanrader om de stad te ontdekken.

We hebben de rit van ons leven gehad. Onze gids Mathias lootste ons heel vlot door de oude stad om dan de kustlijn af te fietsen de heuvels in. Fantastisch!

Tino is een leuke en enthousiaste tour guide, die je zonder problemen op de fiets door Napels begeleid.