Kies data

Piazza del Popolo

Piazza del Popolo: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Rome: begeleide avondwandeling door het stadscentrum

1. Rome: begeleide avondwandeling door het stadscentrum

Bekijk de bezienswaardigheden in het centrum van Rome in het avondlicht tijdens deze begeleide wandeltour. Reis van de grote Piazza del Popolo naar de levendige markt Campo de' Fiori. Bekijk iconische bezienswaardigheden zoals de Trevifontein, de Spaanse Trappen en het oude Pantheon. Ontmoet je gids op de Piazza del Popolo, waar kerken, fonteinen en monumenten het plein smaakvol verfraaien. Zie de zon onder gaan over daken van Rome vanaf het Pincio-terras. Zie de Spaanse Trappen en Bernini's Barcaccia-fontein. Gooi een munt in de spectaculaire Trevifontein, de grootste barokke fontein in ROme. Volgens de legende zul je terugkeren naar Rome als je een muntje over je linkerschouder in de fontein gooit. Bezoek de Piazza della Rotonda en bewonder de buitenkant van het historische Pantheon. Het Pantheon werd in 27 v. Chr. gebouwd en was gewijd aan alle Romeinse goden. In de 7e eeuw werd het omgebouwd tot een kerk gewijd aan Maria en de martelaren. Het is ook de rustplaats van enkele belangrijke renaissancekunstenaars, waaronder Rafaël. Bewonder Bernini's prachtige Vier-Stromen-Fontein in het centrum van de iconische Piazza Navona. Op het plein staan ook andere belangrijke sculpturale en architectonische creaties, waaronder de kerk van Sant'Agnese in Agone van Borromini, het Palazzo Pamphili, de Neptunusfontein aan het noordelijke uiteinde en de Moorse fontein aan het zuidelijke uiteinde. Eindig je avondwandeling in Campo de' Fiori, een plaats die vroeger bekend stond om zijn wedstrijden en executies. In het midden van het plein zie je het standbeeld van Giordano Bruno. Vandaag de dag is Campo de' Fiori 's morgens een druk marktplein en na zonsondergang een centrum van het nachtleven. Het is de perfecte plek om jouw avond in de Eeuwige Stad voort te zetten na je rondleiding.

Rome: 24 uur hop on, hop off-rondvaart

2. Rome: 24 uur hop on, hop off-rondvaart

Ervaar de bezienswaardigheden van Rome vanaf rivier de Tiber met een 24-uurs ticket voor een hop on, hop off-rondvaart. Ontspan je op de bovenste dekken (zonder dak) of comfortabele lagere lounges, terwijl het commentaar aan boord de geschiedenis van de stad vertelt en je onder de bruggen door glijdt. De totale afstand van de rondvaart, vanaf de brug van Nenni naar het eiland Isola Tiberina, is ongeveer 6 kilometer. Je ticket is geldig voor vertrek vanaf elk van de volgende 4 haltes:  1. Isola Tiberina: aan de kant van Lungotevere Degli Anguillara 2. Engelenbrug: aan de kant van Lungotevere Tor di Nona 3. Paleis van Justitie: Lungotevere Marzio 4. Piazza del Popolo: Lungotevere in Augusta Tijdens de tocht kom je langs prachtige locaties, zoals Piazza del Popolo, Castel Sant'Angelo, Vaticaanstad en meer. Stap van boord bij de pier van Isola Tiberina en loop naar Piazza Venezia, Piazza Di Spagna en de Bocca della Verità. Vanaf de pier in Castel S. Angelo, ben je op een steenworp afstand van de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea in Vaticaanstad. Commentaar is tweetalig: in het Engels met Frans, Spaans, Italiaans, Duits of Mandarijn, afhankelijk van de meerderheid van de tourdeelnemers.

Rome: privé stadstour per elektrische tuktuk met transfer

3. Rome: privé stadstour per elektrische tuktuk met transfer

Maak een reis terug in de tijd en ontdek hoe het oude Rome eruit zag, bezoek het Colosseum, het Circus Maximus en het Pantheon. Geniet van de schoonheid van de Eeuwige Stad, zijn pleinen, zijn steegjes en zijn standbeelden. Bewonder de stad vanaf de top van haar terrassen en ontdek Rome in al zijn grootsheid. Ontdek de charme van Vaticaanstad, met de Sint-Pietersbasiliek en het majestueuze plein. Geniet van een lekker ijsje of een uitstekende koffie.

Stadscentrum van Rome en Villa Borghese Tour per Segway

4. Stadscentrum van Rome en Villa Borghese Tour per Segway

Verken Rome tijdens een begeleide Segway-tour naar bezienswaardigheden zoals Piazza di Pietra. Zweef door Villa Borghese en beklim de Pincian Hill zonder te zweten. Vaar met gemak door de wijk Campo Marzio. Leer hoe je een Segway bedient wanneer je je gids ontmoet op Piazza del Popolo, en ga dan naar het terrein van de prachtige Villa Borghese zodra iedereen vertrouwen heeft in dit gemakkelijk te besturen, zelfbalancerende voertuig. Ontdek de oude monumenten van het op twee na grootste park van Rome, waaronder de legendarische Galleria Borghese, de thuisbasis van een schat aan kunst van de beroemdste schilders uit Italië. Ga verder naar het meer voordat je naar Piazza di Siena rijdt. Baan je een weg naar de Pincio (Pincian Hill) om een adembenemend uitzicht over de stad te krijgen. Ga terug naar het bruisende stadscentrum en bezoek enkele van de belangrijkste pleinen en steegjes van de wijk Campo Marzio. Bewonder het indrukwekkende Pantheon en bekijk de zuilengalerijen van de Tempel van Hadrianus op Piazza di Pietra van dichterbij. Zie Bernini's glorieuze Fontana della Barcaccia (Fontein van de Boot) op Piazza di Spagna aan de voet van de Spaanse Trappen.

Rome: Christmas Nativities and Angels Tour

5. Rome: Christmas Nativities and Angels Tour

Deze tour is ontworpen om de magie van de kerst in Rome te laten zien en een beter begrip te geven van het belang van de vakantie. Kom meer te weten over de lokale kersttradities en legendes terwijl je enkele van de mooiste plekken in de stad bezoekt. De tour begint op Piazza del Popoli, waar u de kerststal van de Tweelingkerken kunt bewonderen. Vanaf hier steekt u de Piazza di Spagna over om de kerk van Santa Maria in Via te bereiken, waar u meer te weten kunt komen over het wonderbaarlijke heilige water. Vervolg de tour naar Piazza Venezia en bewonder de prachtige decoraties terwijl je luistert naar historische anekdotes over Kerstmis in Rome. Bewonder vervolgens de majestueuze kerk van Santa Maria in Aracoeli en het Heilige Kind, een sculptuur gedoopt in de rivier de Jordaan dat zich kenmerkt als het centrum van de kerststal. Stop op Piazza Navona en steek vervolgens de Bridge of Angels over voordat je de tour eindigt in het centrum van de katholieke wereld, Piazza San Pietro.

Rome: audiëntie Paus Franciscus & bustocht met lokale gids

6. Rome: audiëntie Paus Franciscus & bustocht met lokale gids

Grijp de kans van je leven en beleef een audiëntie bij de Paus in het Vaticaan. Dit vereist een afspraak en voorkeurstickets zijn beperkt. Op weg naar de pauselijke audiëntie reis je per bus met airconditioning door sommige van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome, zoals het Piazza della Repubblica, de historische Aureliaanse Muren, het bekende park van Villa Borghese en de noordelijke poort van Rome die leidt naar het majestueuze Piazza del Popolo. Hier heb je de kans om de Egyptische Obelisk te zien, die dateert uit de tijd van Ramses II. Voor aankomst op het St. Pietersplein en ter voorbereiding op je audiëntie met de paus vang je een glimp van de indrukwekkende Castel Sant'Angelo en het graf van keizer Hadrianus. De pauselijke audiëntie zal, ofwel worden gehouden op het St Pieters-plein, de St. Pieters-basiliek of de audiëntiezaal, afhankelijk van seizoensgebonden omstandigheden en het aantal bezoekers die deelnemen. Vóór de aanvang van de audiëntie ontvang je verdere informatie over het waar en wanneer van het bezoek.

Ontdek Rome Tour per Segway

7. Ontdek Rome Tour per Segway

Je tour vertrekt vanaf het Piazza del Popolo aan de voet van het panoramische Pincio (Pincian Hill) terras, waar je een korte inleidende trainingssessie krijgt over het gebruik van de Segways om ervoor te zorgen dat je zelfverzekerd rijdt, voordat je een rondleiding krijgt door ontdekking van de meest magnifieke pleinen van Rome. Je ziet Piazza della Rotonda met het Pantheon en zijn vele cafés rond de 13 obelisken van de stad, Piazza Navona met Bernini's kolossale Fontana dei Quattro Fiumi (Fontein van de Vier Rivieren) en Campo dei Fiori met zijn beroemde dagelijkse markt. Vervolgens gaat u over de Sant'Angelo-brug naar het imposante Castel Sant'Angelo en de Via della Conciliazione, waar u de prachtige Cupola di San Pietro (koepel van de Sint-Pietersbasiliek) kunt bewonderen, eindigend op Piazza San Pietro met zijn prachtige zuilengalerij. Op de terugweg naar Piazza del Popolo passeert u het Ara Pacis Museum met het Mausoleum van Augustus.

Rome: e-bike-tour in de vroege ochtend

8. Rome: e-bike-tour in de vroege ochtend

De e-bike-tochten in de ochtend worden geleid door deskundige lokale gidsen die met je meerijden in de Eeuwige Stad. Ze leggen uit hoe je het 3D-vizier tijdens de rondleiding kunt gebruiken, terwijl je geschiedenis en bezienswaardigheden over elk monument krijgt. Verken het Colosseum als nooit tevoren via de interactieve 3D-gecertificeerde reconstructie, geïntegreerd door een verhalende stem van je gids en epische achtergrondmuziek. Verken de stad zoals die er 2000 jaar geleden uitzag. Een echte ontroerende en multi-zintuiglijke familie-ervaring, geschikt voor alle leeftijden. De tour volgt een zorgvuldig ontworpen route, stopt bij de populairste bezienswaardigheden van Rome en herschept de oude instellingen. Je ziet 3D-reconstructies van het Circus Maximus, de School of the Gladiators en nog veel meer. Je gids zal altijd bij je zijn, die je zal informeren over alles wat je echt ziet met de 3D-vizieren. Andere uitkijkpunten tijdens de route zijn het Colosseum, de Boog van Constantijn en het keizerlijke forum, het Venetië-plein, het Trajanus-forum Pantheon, het Navona-plein, Campo dei Fiori, Trastevere en de Capitolijnse heuvel.

Rome: tour met kleine groepen met Street Food, Tiramisu en Gelato

9. Rome: tour met kleine groepen met Street Food, Tiramisu en Gelato

Ervaar het Rome van keizers en pausen tijdens een 2,5 uur durende wandeling langs de historische pleinen en fonteinen, beginnend bij Piazza del Popolo. Wandel door de beroemde modestraten voordat je naar Piazza di Spagna gaat met Bernini's ongewone fontein van een half gezonken schip. Stop om een van de beste tiramasu van Rome te proeven. Geniet en proef de rela roman pizza met kaas, suppli en een glas of wijn (of ander drankje) Ga richting Piazza di Trevi, waar de legende zegt dat als je een munt in de Trevifontein gooit en een wens doet, je op een dag terug zult keren naar Rome. Onderweg stop je om een aantal van Rome's legendarische gelati te proeven bij typische gelateria's, elk beroemd om hun unieke smaken, zoals chocoladesinaasappel of pistacchio stracciatella. Leer de geheimen van ambachtelijke gelati en hoe u een goede van een slechte kunt onderscheiden! Terwijl je loopt, zal je gids een fascinerende geschiedenis van de fonteinen en pleinen van Rome vertellen, verhalen vertellen over enkele van de beruchte personages van de stad voor extra kleur, voordat je eindigt in de grootsheid van Piazza Navona met een typisch Italiaanse koffie.

Rome: verkenningsspel door een spookachtige stad

10. Rome: verkenningsspel door een spookachtige stad

Na de aankoop van het spel krijg je een code voor toegang tot de zoektocht in de app, die gratis is te downloaden. Onderweg ervaar je het verhaal over de meest productieve beul van Rome, je ontdekt de kerk met de geketende geesten en je ziet de vrouw die werd vervloekt om haar handen te verliezen. Ontdek vele andere verhalen over de mensen die leefden en stierven op de 10 plekken die je bezoekt. Het spel kan op elk moment worden gespeeld, maar het wordt aanbevolen dat je het 's avonds probeert, voor de volledige spookervaring. De tour duurt 1 tot 2 uur. Er is echter geen tijdslimiet en je kunt er zo lang over doen als je wilt. De totale lengte van de tocht is ongeveer 3.5 km. Elke aanwijzing leidt je van de ene plaats naar de andere en geeft je exacte aanwijzingen, zodat je geen plattegrond of GPS nodig hebt. Wanneer je een hint hebt opgelost en het juiste antwoord raadt, wordt een geheim verhaal over de plek waar je je bevindt onthuld. Je hebt geen gids nodig en hoeft alleen maar de app te downloaden, naar het vertrekpunt (Piazza del Popolo) te gaan en je bent klaar om de stad op een geheel nieuwe manier te ontdekken. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en de aanwijzingen samen oplossen terwijl je loopt, of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de groep aan het einde ontmoeten.

Sitemap Piazza del Popolo

Wil je alle activiteiten in Piazza del Popolo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza del Popolo

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.115 beoordelingen

Bezoeken aan minder toeristische hoekjes maar net zo verrassend. We vonden het fantastisch. aan de andere kant zou het interessant zijn om aan te geven in welke hoek de speurtocht eindigt om onze activiteiten voort te zetten

Ik raad het aan, vooral voor mensen die niet van haast houden, in de hitte - lekkere koelte van het water. De route is niet te lang, maar voldoende om de omliggende monumenten te zien. Leuke dienst.

Het was erg leuk en ontspannen. Je kon uitstappen waar je wilde en de tijd nemen zonder gestrest te raken. Het personeel echt meer dan vriendelijk.

Zeer mooie rit en overzicht van de bezienswaardigheden. U kunt gemakkelijk op en van het bord stappen - elk 1 uur of 30 minuten.

Het was super. Heel relax super vriendelijk onthaal.