Belevingen in
Piazza del Popolo

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Piazza del Popolo: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Rome: Early Morning E-Bike Tour

1. Rome: Early Morning E-Bike Tour

De e-bike-tochten in de ochtend worden geleid door deskundige lokale gidsen die met u in de Eeuwige Stad rijden. Ze leggen uit hoe je het 3D-vizier tijdens de tour kunt gebruiken, terwijl ze je geschiedenis en curiosa over elk monument bieden. Verken het Colosseum als nooit tevoren via de interactieve 3D-gecertificeerde reconstructie, geïntegreerd door een verhalende stem van je gids en epische achtergrondmuziek. Verken de stad zoals het 2000 jaar geleden was. Een echte ontroerende en multi-zintuiglijke familie-ervaring, geschikt voor alle leeftijden. De tour volgt een zorgvuldig ontworpen reisroute, stoppen bij de meest populaire bezienswaardigheden van Rome en de oude instellingen opnieuw creëren. Je ziet 3D-reconstructies van het Circus Maximus, de School of the Gladiators en nog veel meer. Je gids zal altijd bij je zijn, die je zal informeren over alles wat je echt ziet met de 3D-vizieren. Andere uitkijkpunten op de route zijn onder andere het Colosseum, de Boog van Constantijn en het Imperiale Forum, het Venetië-plein, het Trajan-forum Pantheon, het Navona-plein, Campo dei Fiori, Trastevere en Capitoline Hill.

...
Rome: verkenningsspel door een spookachtige stad

2. Rome: verkenningsspel door een spookachtige stad

Na de aankoop van het spel krijg je een code voor toegang tot de zoektocht in de app, die gratis is te downloaden. Onderweg ervaar je het verhaal over de meest productieve beul van Rome, je ontdekt de kerk met de geketende geesten en je ziet de vrouw die werd vervloekt om haar handen te verliezen. Ontdek vele andere verhalen over de mensen die leefden en stierven op de 10 plekken die je bezoekt. Het spel kan op elk moment worden gespeeld, maar het wordt aanbevolen dat je het 's avonds probeert, voor de volledige spookervaring. De tour duurt 1 tot 2 uur. Er is echter geen tijdslimiet en je kunt er zo lang over doen als je wilt. De totale lengte van de tocht is ongeveer 3.5 km. Elke aanwijzing leidt je van de ene plaats naar de andere en geeft je exacte aanwijzingen, zodat je geen plattegrond of GPS nodig hebt. Wanneer je een hint hebt opgelost en het juiste antwoord raadt, wordt een geheim verhaal over de plek waar je je bevindt onthuld. Je hebt geen gids nodig en hoeft alleen maar de app te downloaden, naar het vertrekpunt (Piazza del Popolo) te gaan en je bent klaar om de stad op een geheel nieuwe manier te ontdekken. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en de aanwijzingen samen oplossen terwijl je loopt, of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de groep aan het einde ontmoeten.

...
Rome: fietstour langs de highlights

3. Rome: fietstour langs de highlights

Zie Rome vanaf het zadel van een fiets tijdens een fietstour door de Eeuwige Stad, en ontdek meer dan je zou doen tijdens een wandeltour. Reis terug naar de dagen van het Romeinse Rijk terwijl je rond het Colosseum fietst. Bewonder de ruïnes van tempels in het Forum Romanum. Gooi een muntje in de Trevifontein. Zie de de cilindrische Engelenburcht. Bewonder de schitterende gebouwen van Piazza Navona, gebouwd op de plaats van het Stadion van Domitianus. Je vermijdt de hoofdwegen en fietst door charmante steegjes en minder drukke straten, om zo het minder bekende Rome te ervaren. Luister naar historische feiten en grappige anekdotes die je ervaring zullen verrijken.

...
Wandeltocht door Rome, 3 uur

4. Wandeltocht door Rome, 3 uur

Tijdens deze 3-uur durende wandeling maak je kennis met je gids op het Piazza del Popolo, waar kerken, fonteinen en monumenten het plein smaakvol verfraaien. Loop naar het Pincio-terras om de zonsondergang over Rome te bewonderen en geniet van een adembenemend uitzicht over de stad. Bezoek de beroemde Piazza di Spagna en de Barcaccia-fontein van Bernini. Vervolg je wandeling naar de prachtige Trevifontein, de grootste barokke fontein in Rome. Volgens de legende ga je op een dag terug naar Rome als je een munt over je linkerschouder in de fontein gooit. Bezoek Piazza della Rotonda en bewonder de buitenkant van het historische Pantheon. Gebouwd in 27 v.Chr. Was het Pantheon gewijd aan alle Romeinse goden. In de 7e eeuw werd het omgebouwd tot een kerk gewijd aan Maria en de martelaren. Het is ook de rustplaats van enkele belangrijke kunstenaars uit de Renaissance, waaronder Raffaello. Bewonder de prachtige 4-rivierenfontein van Bernini in het centrum van het iconische Piazza Navona. Het plein bevat ook andere belangrijke sculpturale en architecturale creaties, waaronder de kerk van Sant'Agnese in Agone door Borromini, Palazzo Pamphili, de Neptunus-fontein aan de noordkant en de Moor-fontein aan de zuidkant. Sluit uw avondwandeling af op Campo de 'Fiori, een site die ooit werd vermeld voor races en uitvoeringen. In het midden van het plein zie je het standbeeld van Giordano Bruno. Tegenwoordig is Campo de 'Fiori' s ochtends een drukke marktplaats en een centrum van het nachtleven als de zon ondergaat. Het is de perfecte plek om je avond in de Eeuwige Stad voort te zetten na je rondleiding.

...
Rome: audiëntie Paus Franciscus & bustocht met lokale gids

5. Rome: audiëntie Paus Franciscus & bustocht met lokale gids

Grijp de kans van je leven en beleef een audiëntie bij de Paus in het Vaticaan. Dit vereist een afspraak en voorkeurstickets zijn beperkt. Op weg naar de pauselijke audiëntie reis je per bus met airconditioning door sommige van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome, zoals het Piazza della Repubblica, de historische Aureliaanse Muren, het bekende park van Villa Borghese en de noordelijke poort van Rome die leidt naar het majestueuze Piazza del Popolo. Hier heb je de kans om de Egyptische Obelisk te zien, die dateert uit de tijd van Ramses II. Voor aankomst op het St. Pietersplein en ter voorbereiding op je audiëntie met de paus vang je een glimp van de indrukwekkende Castel Sant'Angelo en het graf van keizer Hadrianus. De pauselijke audiëntie zal, ofwel worden gehouden op het St Pieters-plein, de St. Pieters-basiliek of de audiëntiezaal, afhankelijk van seizoensgebonden omstandigheden en het aantal bezoekers die deelnemen. Vóór de aanvang van de audiëntie ontvang je verdere informatie over het waar en wanneer van het bezoek.

...
Rome: Illuminati Tour in het Duits per minibus

6. Rome: Illuminati Tour in het Duits per minibus

Tijdens deze spannende Illuminati-tour treed je in de voetsporen van Tom Hanks' personage Robert Langdon in zijn strijd tegen de klok om vier kardinalen en de explosieve geheimen van de Illuminati te redden. Deze tour is perfect als je het boek, de film of beide kent en de verschillen wilt ontdekken tussen de roman en de film, tussen feit en fictie, en tussen de echte en de verzonnen locaties in Rome. Deze tour is ook leuk voor degenen die het verhaal van de Illuminati niet kennen. Ontdek de interessante feiten en verhalen over de roman, de film en monumenten in de stad. Ervaar een andere kant van Rome, weg van de toeristische drukte. Verken de minder bekende plaatsen en straten, en de unieke sfeer van de stad, evenals beroemde bezienswaardigheden zoals het Pantheon, Piazza del Popolo, Piazza Navona, Petersplatz, Quirinal, Santa Maria della Vittoria en nog veel meer.

...
Rome: wandeltour langs fonteinen en piazza's

7. Rome: wandeltour langs fonteinen en piazza's

Ga mee met een deskundige gids op een betoverende reis door de historische straatjes van de Eeuwige Stad. Luister naar verhalen over geschiedenis en intriges door de eeuwen heen. Als eerste verken je de Trevifontein en de prachtige Spaanse Trappen. Kom meer te weten over de geschiedenis van deze prachtige monumenten en geniet van de levendige sfeer die er heerst. Vervolgens gaan jullie naar het Pantheon, het best bewaard gebleven gebouw van het oude Rome. Vergaap je aan de schaal van het gebouw en zijn gigantische zuilen en kijk door de beroemde oculus van de koepel. Ontdek de ongelooflijke geschiedenis van dit monument, dat zich uitstrekt over bijna 2000 jaar. Eindig je tour op Piazza Navona, een van de mooiste pleinen van Rome en de thuishaven van Bernini's beroemde Vierstromenfontein.

...
Rome: privétour langs highlights per golfkar incl. transfer

8. Rome: privétour langs highlights per golfkar incl. transfer

Verken de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome tijdens een tour in een golfkar. Rijd langs alle belangrijke historische monumenten, inclusief het Forum Romanum, Colosseum, Circus Maximus en het Pantheon. Je komt ook langs minder bekende mooie locaties, zoals de Coelius, waar de prachtige villa en tuinen van Villa Celimontana en de oude basilieken van Santo Stefano Rotondo en Santi Giovanni e Paolo zich bevinden. Stop voor een kopje koffie of een cappuccino in een van de oudste cafés van Rome. Maak je vakantie in de Eeuwige Stad een onvergetelijke ervaring met deze unieke tour in een comfortabele golfkar.

...
Rome: Christmas Nativities and Angels Tour

9. Rome: Christmas Nativities and Angels Tour

Deze tour is ontworpen om de magie van de kerst in Rome te laten zien en een beter begrip te geven van het belang van de vakantie. Kom meer te weten over de lokale kersttradities en legendes terwijl je enkele van de mooiste plekken in de stad bezoekt. De tour begint op Piazza del Popoli, waar u de kerststal van de Tweelingkerken kunt bewonderen. Vanaf hier steekt u de Piazza di Spagna over om de kerk van Santa Maria in Via te bereiken, waar u meer te weten kunt komen over het wonderbaarlijke heilige water. Vervolg de tour naar Piazza Venezia en bewonder de prachtige decoraties terwijl je luistert naar historische anekdotes over Kerstmis in Rome. Bewonder vervolgens de majestueuze kerk van Santa Maria in Aracoeli en het Heilige Kind, een sculptuur gedoopt in de rivier de Jordaan dat zich kenmerkt als het centrum van de kerststal. Stop op Piazza Navona en steek vervolgens de Bridge of Angels over voordat je de tour eindigt in het centrum van de katholieke wereld, Piazza San Pietro.

...
Rome In A Day Full-Day Tour van Electric-Assist Bike

10. Rome In A Day Full-Day Tour van Electric-Assist Bike

Verken de schoonheid van de 'Eeuwige stad' tijdens een fietstocht van een hele dag, op een hoogwaardige trekkingfiets of op een elektrisch ondersteunde fiets - dat maakt het beklimmen van Romeinse heuvels moeiteloos. Ontmoet je gids dicht bij het Colosseum voor een indrukwekkend uitzicht op de machtige arena van de Romeinse Republiek. Ga vervolgens naar het keizerlijke forum om de tempels te zien die zijn gewijd aan de goden van het oude Rome. Fiets door kleine steegjes en bewonder onderweg renaissancistische en barokke paleizen en kerken. Je lokale gids leidt je naar enkele verborgen en beroemdste pleinen en fonteinen van Rome, zoals de Trevifontein, de Spaanse Trappen, Piazza Navona en Piazza del Popolo. Leer een deel van de 2000-jarige geschiedenis van Rome terwijl je trapt en pauzeert op locaties zoals de Engelenburcht, Piazza Venezia en Villa Borghese. Neem een pauze voor een typisch Italiaanse lunch in een authentieke trattoria, samen met korte pauzes voor een espresso of heerlijke Italiaanse gelato. Na een ritje in het schilderachtige Trastevere, trap je op Capitoline Hill voor een adembenemend panoramisch uitzicht op het Forum Romanum en ervaar je een van de legendarische Seven Hills of Rome. Bewonder de stadsplanning van Michelangelo op het centrale plein van de Capitoline en fiets naar Vaticaanstad voor een uitzicht op de Sint-Pietersbasiliek en de sierlijke colonnades van Bernini.

...

Sitemap Piazza del Popolo

Wil je alle activiteiten in Piazza del Popolo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza del Popolo

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.954 beoordelingen

Persoonlijk en inspirerend!

Een superleuke ontspannende fietstocht door de kleine straatjes van Rome van hotspot naar hotspot. Voor mij, met mijn 26wkn zwangere buik, de gelegenheid om de mooie plekken van Rome te zien in een korte tijd! Onze gids had duidelijk geen vaste route en paste alles aan naar onze wensen, heel fijn! Hij wist overal meer dan genoeg over te vertellen en paste meerdere momenten even op de fietsen, zodat wij ergens naar binnen konden! Topmiddag!

De activiteit is erg leuk en interessant. Het helpt je legendes en verhalen over Rome te ontdekken die niet in de gidsen voorkomen. Het probleem is dat dit alleen in het Engels of Italiaans kan worden gedaan. Ik moest mijn partner vertalen en dat verhinderde dat hij net zo veel in de geschiedenis kwam als ik ...

Goede gids, uitgebreide wandeling met veel info. Spijtig dat de wandeling op een andere locatie stopt dan waar ze start en je na 3 uur wandelen zelf de weg moet terug zoeken.

Uitstekend en vriendelijke gids

Uitstekende gids. Veel verteld en mooie plekken laten zien. Heerlijk zo'n kleine groep.

Heel leuk om te stad te verkennen op een speelse manier met Tieners