Kies data

Piazza del Popolo

Piazza del Popolo: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Galleria Borghese: skip the line-tour meesterwerken, tuinen

1. Galleria Borghese: skip the line-tour meesterwerken, tuinen

Leer over de enorme kunstcollectie van kardinaal Borghese en de verhalen achter elk stuk tijdens deze rondleiding door de Galleria Borghese en de tuinen. Wandel over schaduwrijke paden tussen beeldhouwwerken en rustige fonteinen. Kardinaal Scipione Borghese gaf opdracht voor zowel de Villa Borghese zelf als veel van de grote werken die nog steeds in de galerie te zien zijn. Werken van Bernini, Caravaggio en Titiaan blijven in hun oorspronkelijke instellingen, zoals de Kardinaal het voor ogen had, een fel vastberaden verzamelaar. Strikt gecontroleerde toegang tot de Villa en Gallery kan het boeken moeilijk en ingewikkeld maken. Met dit pakket kun je het organiseren vermijden en zelfs de rij overslaan om binnen te komen wanneer je aankomt. Tijdens deze volledig begeleide rondleiding hoor je meer over de zoektocht van kardinaal Borghese om zijn verzameling compleet te maken, en de verhalen achter de kunstwerken zelf, inclusief Bernini's 'Apollo en Daphne', Canova's 'Pauline Bonaparte', 'St. Jerome' van Caravaggio en Rafaëls 'De Waarheid'. Je gids spreekt Engels en is een expert in de collectie. Audioheadsets zorgen ervoor dat je alles goed kunt horen. De rondleiding omvat ook een bezoek aan de Borghese-tuinen: ooit het privépark van de kardinaal, nu een favoriete plek voor de lokale bevolking om te ontspannen tussen sculpturen, planten en fonteinen. Vanaf het Pincio-terras kun je een ander soort kunstwerk waarderen: het uitzicht op Rome zelf, vanaf het Piazza del Popolo in de verte.

Tour van 3 uur met gids door Rome

2. Tour van 3 uur met gids door Rome

Verken Rome via een uniek vervoermiddel en zie meer van de stad dan te voet. Tijdens een sightseeingtour van 3 uur met een straatlegale golfkar, maakt u gemakkelijk werk van de Eeuwige Stad en bezoekt u zelfs verborgen juweeltjes, zoals de heuvels van Aventijn en Celio, die gewoonlijk niet zijn inbegrepen bij wandeltochten. Vertrek vanaf Piazza del Popolo, voor de "tweelingkerken" van Santa Maria in Montesanto en Santa Maria dei Miracoli, vertrek naar het historische centrum van Rome en bekijk bezienswaardigheden zoals de barokke Trevifontein. Volgens de legende, als je een munt in de fontein gooit, keer je gegarandeerd op een dag terug naar Rome. Je passeert ook Piazza Barberini, Piazza Colonna, genoemd naar de marmeren zuil van de Romein Marcus Aurelius, en Piazza Venezia, het centrum van Rome dat wordt gedomineerd door het Victor Emmanuel II-monument voor een verenigd Italië. Rijd naar minder bekende juweeltjes, zoals Celio Hill, de locatie van de prachtige villa en tuinen van Villa Celimontana en de oude basilieken van Santo Stefano Rotondo en Santi Giovanni e Paolo. En verken Aventine Hill, de thuisbasis van de Ridders van Malta, de stadsrozentuin en een geurige sinaasappelboomgaard. Rondleidingen worden afgestemd op de wensen van de klant en alle routes zijn suggesties. Het doel is om u een idee te geven van wat u kunt zien tijdens een tour in een golfkar, en wat de tour kan doen, beginnend en eindigend vanaf de Piazza del Popolo.

Rome: privé stadstour per elektrische tuktuk met transfer

3. Rome: privé stadstour per elektrische tuktuk met transfer

Maak een reis terug in de tijd en ontdek hoe het oude Rome eruit zag, bezoek het Colosseum, het Circus Maximus en het Pantheon. Geniet van de schoonheid van de Eeuwige Stad, zijn pleinen, zijn steegjes en zijn standbeelden. Bewonder de stad vanaf de top van haar terrassen en ontdek Rome in al zijn grootsheid. Ontdek de charme van Vaticaanstad, met de Sint-Pietersbasiliek en het majestueuze plein. Geniet van een lekker ijsje of een uitstekende koffie.

Rome: e-biketour

4. Rome: e-biketour

Fiets door de stad Rome om de vele hoogtepunten en beroemde bezienswaardigheden te ontdekken, zoals het Colosseum, Trevi, Navona, het Sint-Pietersplein, en vele verborgen plekjes die wachten om verkend te worden.Laat je verwelkomen door jouw gids die jou aanbevelingen zal geven voor een veilige tocht en de route zal beschrijven. Bezoek de belangrijkste pleinen: Piazza Navona, Piazza del Popolo, Piazza di Spagna, Piazza di San Pietro, voor de belangrijkste fonteinen: bij de Spaanse Trappen, Trevi, en de Vier Rivieren. Stop voor verbazingwekkende monumenten zoals het Colosseum, het Pantheon, de ruïnes van het Circus Maximus, en het Sleutelgat van Rome met het panoramische terras van een prachtige tuin op de top van de Aventijnse heuvel.Maak een stop voor een ijsje of een glas wijn, of een plaatselijke lekkernij van een geselecteerde traditionele producent. De tour zal eindigen op dezelfde plaats als het trefpunt.

Rome: op een e-bike langs de hoogtepunten

5. Rome: op een e-bike langs de hoogtepunten

Rome is een stad vol oude monumenten, drukke straatjes, fascinerende steegjes en kleine verborgen pleintjes. Het is een uitgestrekte stad met veel heuvels en er doorheen lopen is overweldigend. Vandaag spring je op een e-bike en ervaar je de geneugten van Rome's elegante winkelstraten tot haar oude monumenten tijdens een leuk (en gezond) dagje fietsen! Stop bij de vele belangrijke hoogtepunten van Rome en bezoek ook veel kleinere charmante pleinen en gebouwen die minder bekend zijn. Je gids neemt je mee van het keizerlijke forum helemaal naar het Pantheon en zal  alles vertellen over de geschiedenis en bezienswaardigheden die het verhaal van Rome hebben gemaakt - van de oprichting tot de dag van vandaag. Hoogtepunten in de ochtend: Colosseum Keizerlijke fora Piazza Venezia en Vittoriano-monument TrevifonteinSpaanse Trappen Piazza del Popolo Park van Villa Borghese en schilderachtig uitzicht op Rome Piazza Navona (voormalig stadion van Domitian) Pantheon Joodse getto en Portico di Ottavia Theater van Marcellus Panoramisch uitzicht op Forum Romanum Hoogtepunten middag: Colosseum Circus Maximus en uitzicht op het Palatijn Aventijnheuvel en Oranjetuin met een romantisch uitzicht op Rome, inclusief de koepel van Sint Pieter Trastevere Santa Maria in Trastevere-basiliek Piazza Farnese Verborgen charmante straatjes: de ziel van Rome Piazza Navona (voormalig stadion van Domitian) Pantheon Joodse getto en Portico di Ottavia Theater van Marcellus Panoramisch uitzicht op het Forum Romanum

Rome: begeleide avondwandeling door het stadscentrum

6. Rome: begeleide avondwandeling door het stadscentrum

Bekijk de bezienswaardigheden in het centrum van Rome in het avondlicht tijdens deze begeleide wandeltour. Reis van de grote Piazza del Popolo naar de levendige markt Campo de' Fiori. Bekijk iconische bezienswaardigheden zoals de Trevifontein, de Spaanse Trappen en het oude Pantheon. Ontmoet je gids op de Piazza del Popolo, waar kerken, fonteinen en monumenten het plein smaakvol verfraaien. Zie de zon onder gaan over daken van Rome vanaf het Pincio-terras. Zie de Spaanse Trappen en Bernini's Barcaccia-fontein. Gooi een munt in de spectaculaire Trevifontein, de grootste barokke fontein in ROme. Volgens de legende zul je terugkeren naar Rome als je een muntje over je linkerschouder in de fontein gooit. Bezoek de Piazza della Rotonda en bewonder de buitenkant van het historische Pantheon. Het Pantheon werd in 27 v. Chr. gebouwd en was gewijd aan alle Romeinse goden. In de 7e eeuw werd het omgebouwd tot een kerk gewijd aan Maria en de martelaren. Het is ook de rustplaats van enkele belangrijke renaissancekunstenaars, waaronder Rafaël. Bewonder Bernini's prachtige Vier-Stromen-Fontein in het centrum van de iconische Piazza Navona. Op het plein staan ook andere belangrijke sculpturale en architectonische creaties, waaronder de kerk van Sant'Agnese in Agone van Borromini, het Palazzo Pamphili, de Neptunusfontein aan het noordelijke uiteinde en de Moorse fontein aan het zuidelijke uiteinde. Eindig je avondwandeling in Campo de' Fiori, een plaats die vroeger bekend stond om zijn wedstrijden en executies. In het midden van het plein zie je het standbeeld van Giordano Bruno. Vandaag de dag is Campo de' Fiori 's morgens een druk marktplein en na zonsondergang een centrum van het nachtleven. Het is de perfecte plek om jouw avond in de Eeuwige Stad voort te zetten na je rondleiding.

Rome: 24 uur hop on, hop off-rondvaart

7. Rome: 24 uur hop on, hop off-rondvaart

Ervaar de bezienswaardigheden van Rome vanaf rivier de Tiber met een 24-uurs ticket voor een hop on, hop off-rondvaart. Ontspan je op de bovenste dekken (zonder dak) of comfortabele lagere lounges, terwijl het commentaar aan boord de geschiedenis van de stad vertelt en je onder de bruggen door glijdt. De totale afstand van de rondvaart, vanaf de brug van Nenni naar het eiland Isola Tiberina, is ongeveer 6 kilometer. Je ticket is geldig voor vertrek vanaf elk van de volgende 4 haltes:  1. Isola Tiberina: aan de kant van Lungotevere Degli Anguillara 2. Engelenbrug: aan de kant van Lungotevere Tor di Nona 3. Paleis van Justitie: Lungotevere Marzio 4. Piazza del Popolo: Lungotevere in Augusta Tijdens de tocht kom je langs prachtige locaties, zoals Piazza del Popolo, Castel Sant'Angelo, Vaticaanstad en meer. Stap van boord bij de pier van Isola Tiberina en loop naar Piazza Venezia, Piazza Di Spagna en de Bocca della Verità. Vanaf de pier in Castel S. Angelo, ben je op een steenworp afstand van de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea in Vaticaanstad. Commentaar is tweetalig: in het Engels met Frans, Spaans, Italiaans, Duits of Mandarijn, afhankelijk van de meerderheid van de tourdeelnemers.

Rome: audiëntie Paus Franciscus & bustocht met lokale gids

8. Rome: audiëntie Paus Franciscus & bustocht met lokale gids

Grijp de kans van je leven en beleef een audiëntie bij de Paus in het Vaticaan. Dit vereist een afspraak en voorkeurstickets zijn beperkt. Op weg naar de pauselijke audiëntie reis je per bus met airconditioning door sommige van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome, zoals het Piazza della Repubblica, de historische Aureliaanse Muren, het bekende park van Villa Borghese en de noordelijke poort van Rome die leidt naar het majestueuze Piazza del Popolo. Hier heb je de kans om de Egyptische Obelisk te zien, die dateert uit de tijd van Ramses II. Voor aankomst op het St. Pietersplein en ter voorbereiding op je audiëntie met de paus vang je een glimp van de indrukwekkende Castel Sant'Angelo en het graf van keizer Hadrianus. De pauselijke audiëntie zal, ofwel worden gehouden op het St Pieters-plein, de St. Pieters-basiliek of de audiëntiezaal, afhankelijk van seizoensgebonden omstandigheden en het aantal bezoekers die deelnemen. Vóór de aanvang van de audiëntie ontvang je verdere informatie over het waar en wanneer van het bezoek.

Pantheon, Raphael & Caravaggio-wandeltocht met wijnproeverij

9. Pantheon, Raphael & Caravaggio-wandeltocht met wijnproeverij

Deze fantastische gecombineerde gastro-culturele wandeltocht verkent de straten van Rome door de schilderkunstige ogen van Caravaggio, een van de meest controversiële kunstenaars van de barok. Wandel door enkele van de meest elegante straten van Rome, waar Caravaggio inspiratie opdeed voor zijn meesterwerken. Je gids leidt je naar de Santa Maria del Popolo-kerk op Piazza del Popolo om de meesterwerken van Caravaggio "Kruisiging van St. Peter" en "Bekering op weg naar Damascus" te zien. Bezoek dan de wijk Campo Marzio, langs de Via Ripetta. Bezoek vanaf hier de Santa Maria della Pace-kerk en de Sant'Agostino-kerk voordat je naar de kerk van San Luigi dei Francesi gaat. De laatste attractie is het Pantheon, een uniek bouwwerk dat is gevestigd als een van de meest indrukwekkende architectonische kenmerken van de stad.

Rome: tour met kleine groepen met Street Food, Tiramisu en Gelato

10. Rome: tour met kleine groepen met Street Food, Tiramisu en Gelato

Ervaar het Rome van keizers en pausen tijdens een 2,5 uur durende wandeling langs de historische pleinen en fonteinen, beginnend bij Piazza del Popolo. Wandel door de beroemde modestraten voordat je naar Piazza di Spagna gaat met Bernini's ongewone fontein van een half gezonken schip. Stop om een van de beste tiramasu van Rome te proeven. Geniet en proef de rela roman pizza met kaas, suppli en een glas of wijn (of ander drankje) Ga richting Piazza di Trevi, waar de legende zegt dat als je een munt in de Trevifontein gooit en een wens doet, je op een dag terug zult keren naar Rome. Onderweg stop je om een aantal van Rome's legendarische gelati te proeven bij typische gelateria's, elk beroemd om hun unieke smaken, zoals chocoladesinaasappel of pistacchio stracciatella. Leer de geheimen van ambachtelijke gelati en hoe u een goede van een slechte kunt onderscheiden! Terwijl je loopt, zal je gids een fascinerende geschiedenis van de fonteinen en pleinen van Rome vertellen, verhalen vertellen over enkele van de beruchte personages van de stad voor extra kleur, voordat je eindigt in de grootsheid van Piazza Navona met een typisch Italiaanse koffie.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Combi-aanbiedingen
  • Hop on, hop off-tours
  • Andere belevenissen
  • Citycards
  • Wateractiviteiten
52 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Overzicht activiteiten in Piazza del Popolo

Wil je alle activiteiten in Piazza del Popolo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza del Popolo

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.066 beoordelingen

We hebben een beetje 'naar het haar', voor de laatste race. Als je kinderen hebt, is er ook de mogelijkheid om onder te blijven. Zeer ruime, goed georganiseerde zaak, uiterst stipt. Pendelt elke Mezz h. Ik raad ten zeerste aan om de opstapplaats te bereiken en de auto op een betaalde parkeerplaats achter te laten.

Super fietstocht met Klaas als gids, hij vertelde ons op een boeiende en interessante manier wat geschiedenis, leuke weetjes en gaf ons goede tips. We hadden het geluk om met een zeer leuk stel uit Nederland de tocht te maken. Fietsen van zeer goede kwaliteit.

Het was zo prachtig en interessant. onze tour leidster was echt enig!!! Ze vertelde alles met zoveel passie. Ik ben op een hele andere manier gaan kijken naar kunst

Super gids. Leuke route en goede kennis van alles in Rome. TOP

Na non-stop lopen was dit een geschenk. sterk aanbevolen