Datums kiezen

Ontdek het beste van
Piazza dell'Università, Catania

Piazza dell'Università, Catania: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Catania: Stadswandeling met hoogtepunten

1. Catania: Stadswandeling met hoogtepunten

Zie een andere kant van Sicilië terwijl je de natuurlijke schoonheid van Catania ontdekt tijdens deze wandeltocht. Bewonder het Ursino-kasteel, loop over de pleinen en pleinen en ontdek de beroemde bezienswaardigheden. Ontmoet je gids voordat je op avontuur gaat. Wandel door het stadscentrum met je lokale gids die je zal fascineren met de geschiedenis van de stad. Bekijk monumenten die eeuwen geleden zijn gebouwd en die tot op de dag van vandaag nog steeds overeind staan. Veel van de bouwwerken die je zult zien dateren uit de Griekse kolonisatie van de stad in de 8e eeuw voor Christus Geniet van deze tour en bekijk de volgende bezienswaardigheden: het piazza Duomo, Pescheria, Castello Ursino, piazza San Francesco, via Teatro Greco, piazza Dante, via Gesuiti, scalinata Alessi, piazza Università, piazza Vincenzo Bellini en piazza San Placido. Als je in Catania bent, is deze tour gewoon een must-do.

Catania: Stadsrondleiding met gids door het hart van de stad

2. Catania: Stadsrondleiding met gids door het hart van de stad

Duik in de belangrijkste monumenten in het stadscentrum van Catania tijdens deze begeleide wandeling. Volg een lokale gids en ontdek geschiedenis, legendes en fascinerende anekdotes over het dagelijks leven op Sicilië. Ontvang tips over wat u kunt zien en doen tijdens uw verblijf in de stad. Ontmoet je erkende gids op Piazza Duomo en bewonder het standbeeld van de olifant, het symbool van Catani. Neem een kijkje in de kathedraal van Catania, de zetel van de aartsbisschoppen van Catania. Slenter door de levendige vismarkt om leuke restaurants te zien en bekijk een gebied met een rijk nachtleven. Stop voor het Ursino-kasteel, het enige middeleeuwse monument dat de verschrikkelijke aardbeving heeft overleefd die Catania in 1693 verwoestte. Geniet van de prachtige kloosters, kerken en paleizen die de straat Via Crociferi zo beroemd hebben gemaakt. Rond de tour af op Piazza Università, een van de mooiste pleinen van de stad en op slechts een korte loopafstand van het Duomo-plein.

Catania: rondleiding door de stad met gids

3. Catania: rondleiding door de stad met gids

Ontdek de ziel van de oude stad Catania tijdens een begeleide wandeling. Verken het historische centrum van Catania met een lokale gids. Krijg inzicht in de geschiedenis en architectuur van deze stad met een lokale gids. Ontmoet je gids bij het olifantenstandbeeld en symbool van Catania op het Piazza del Duomo. Bewonder de prachtige koepel van de kathedraal op het Piazza del Duomo. Zie hoe lavasteen een unieke flair heeft gegeven aan kerken en laatbarokke paleizen in Catania. Ga naar Pescheria, de levendige historische vismarkt. Bereik de Crociferi-straat waar u de sierlijke kerk van San Benedetto en de kerk van San Giuliano kunt zien, een prachtig voorbeeld van Catania-barok. Eindig in Etnea, waar ruïnes, historische gebouwen en winkels te vinden zijn. Heb de mogelijkheid om een arancino, een Siciliaanse cannoli of een andere delicatesse te kopen.

2 uur rondleiding door Catania

4. 2 uur rondleiding door Catania

Een rondleiding om het klassieke Catania te ontdekken, een groepsreis die elke dag vertrekt. Onze gespecialiseerde gidsen zullen u ontmoeten en u oortelefoons geven om het gemakkelijker te maken om naar de uitleg van uw gids te luisteren. Je loopt door de straten van Catania en ontdekt Piazza Duomo, de kathedraal, het stadhuis en de Olifantenfontein. Je gids zal je ook begeleiden naar de vismarkt, waar je de Siciliaanse cultuur ontdekt. De tour gaat verder naar het Ursino-kasteel, Piazza San Francesco, Via dei Crociferi en Piazza Università. Alle plaatsen worden van buitenaf bezocht. Voor andere talen kunt u ons informeren, aangezien we tijdens het hoogseizoen rondleidingen in het Frans, Spaans of Duits kunnen geven, maar dit is niet gegarandeerd.

Catania wandeltour en culinaire tour privé

5. Catania wandeltour en culinaire tour privé

Geniet van Catania "de zwarte stad" met de kleur van lavasteen tijdens deze geweldige wandeltour.We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Benedictijnse klooster, de kerk van San Nicolò waar we de typische "candelore" van de lokale traditie tijdens het feest van Sant'Agata zullen zien. We bezoeken een kleine grot waar de rivier stroomt die de lava van 1669 voor altijd bedekte.We komen aan bij de Vismarkt, de Kathedraal, de historische Olifantenfontein en het Universiteitsplein. We zullen de onbekende wijk San Berillo ontdekken, een verborgen en onbekend deel van de stad. We eindigen met een proeverij van arancini en ander straatvoedsel in een van de beste bars van Catania.

Catania: De kern van de stad - Tour guidato in italiano

6. Catania: De kern van de stad - Tour guidato in italiano

Immergetevi nella storia di Catania e scoprite I suoi monumenti insieme alla vostra guida che non solo vi parlerà del passato ma vi farà anche scoprire la vita di tutti I giorni dandovi informazioni su cosa fare e cosa vedere nel vostro tempo libero. Il tour inizia in Piazza Duomo dove incontrerete la vostra guida al nostro infopoint Guidingsicily e da li ammirerete l'elefante simbolo della città, la Cattedrale, il magnifico barocco della piazza per poi continuare verso la pescheria, il castello Ursino, unico monumento medioevale sopravvissuto al terremoto del 1963, e passando per la magnifica via Crociferi, la più bella strada barocca di Catania, location di importantissimi film (La capinera di Zeffirelli etc) si arriverà a Piazza Università dove il tour terminina , sempre nel cuore della città.

Catania: le coeur de la Ville - Wandeltour met gids

7. Catania: le coeur de la Ville - Wandeltour met gids

Dompel je onder in de geschiedenis van de belangrijkste monumenten in het centrum van Catania met deze rondleiding. Volg een lokale gids om de geschiedenis, legenden en anekdotes van het leven van alle tijden te ontdekken. Ontvang de nodige informatie voor uw vrije tijd in de stad Rencontrez voter guide dans la Piazza Duomo et admires la statue de l'elephant fetiches qui est l'emblème de Catania On visitera aussi l'intérieur de la Cathédrale Balade tijdens de poissonroute waar je verschillende restaurants van het nachtleven van Catania kunt ontdekken. Stop bij het Chateau Ursino, het enige monument uit de oudheid dat de aardbeving die de stad Catania in 1693 verwoestte, controleert. Bewonder de mooie gebouwen en kerken die van de Via Crocifera de mooiste straat van de barok hebben gemaakt. De rondleiding eindigt op de plaats van de universiteit die is opgenomen in het erfgoed van de Unesco.

Andere activiteiten in Piazza dell'Università, Catania

Wil je alle activiteiten in Piazza dell'Università, Catania bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza dell'Università, Catania

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 202 beoordelingen

Een mooie, complete en bevredigende wandeltochtervaring in de stad. Onze gids Enza was uitstekend, leuk, boeiend. Echt een aanrader!

Alles perfect maar een super applaus gaat naar Enza, onze goed voorbereide en aardige gids Viva Catania.....

Uitstekende ervaring, we zagen alle passie van onze gids voor Catania! Geadviseerd!

Heel interessant; de competente, boeiende, vriendelijke gids Matteo ... erg goed!

De tour was interessant en met een leuke en deskundige gids