Ontdek het beste van
Piazza dell'Università, Catania

Piazza dell'Università, Catania: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Catania: Stadsrondleiding met gids door het hart van de stad

Catania: Stadsrondleiding met gids door het hart van de stad

Duik in de belangrijkste monumenten in het stadscentrum van Catania tijdens deze begeleide wandeling. Volg een lokale gids en ontdek geschiedenis, legendes en fascinerende anekdotes over het dagelijks leven op Sicilië. Ontvang tips over wat u kunt zien en doen tijdens uw verblijf in de stad. Ontmoet je erkende gids op Piazza Duomo en bewonder het standbeeld van de olifant, het symbool van Catani. Neem een kijkje in de kathedraal van Catania, de zetel van de aartsbisschoppen van Catania. Slenter door de levendige vismarkt om leuke restaurants te zien en bekijk een gebied met een rijk nachtleven. Stop voor het Ursino-kasteel, het enige middeleeuwse monument dat de verschrikkelijke aardbeving heeft overleefd die Catania in 1693 verwoestte. Geniet van de prachtige kloosters, kerken en paleizen die de straat Via Crociferi zo beroemd hebben gemaakt. Rond de tour af op Piazza Università, een van de mooiste pleinen van de stad en op slechts een korte loopafstand van het Duomo-plein.

Catania: Stadswandeling met hoogtepunten

Catania: Stadswandeling met hoogtepunten

Zie een andere kant van Sicilië terwijl je de natuurlijke schoonheid van Catania ontdekt tijdens deze wandeltocht. Bewonder het Ursino-kasteel, loop over de pleinen en pleinen en ontdek de beroemde bezienswaardigheden. Ontmoet je gids voordat je op avontuur gaat. Wandel door het stadscentrum met je lokale gids die je zal fascineren met de geschiedenis van de stad. Bekijk monumenten die eeuwen geleden zijn gebouwd en die tot op de dag van vandaag nog steeds overeind staan. Veel van de bouwwerken die je zult zien dateren uit de Griekse kolonisatie van de stad in de 8e eeuw voor Christus Geniet van deze tour en bekijk de volgende bezienswaardigheden: het piazza Duomo, Pescheria, Castello Ursino, piazza San Francesco, via Teatro Greco, piazza Dante, via Gesuiti, scalinata Alessi, piazza Università, piazza Vincenzo Bellini en piazza San Placido. Als je in Catania bent, is deze tour gewoon een must-do.

Catania: rondleiding door de stad met gids

Catania: rondleiding door de stad met gids

Ontdek de ziel van de oude stad Catania tijdens een begeleide wandeling. Verken het historische centrum van Catania met een lokale gids. Krijg inzicht in de geschiedenis en architectuur van deze stad met een lokale gids. Ontmoet je gids bij het olifantenstandbeeld en symbool van Catania op het Piazza del Duomo. Bewonder de prachtige koepel van de kathedraal op het Piazza del Duomo. Zie hoe lavasteen een unieke flair heeft gegeven aan kerken en laatbarokke paleizen in Catania. Ga naar Pescheria, de levendige historische vismarkt. Bereik de Crociferi-straat waar u de sierlijke kerk van San Benedetto en de kerk van San Giuliano kunt zien, een prachtig voorbeeld van Catania-barok. Eindig in Etnea, waar ruïnes, historische gebouwen en winkels te vinden zijn. Heb de mogelijkheid om een arancino, een Siciliaanse cannoli of een andere delicatesse te kopen.

Catania: Het hart van de stad - Rondleiding in het Italiaans

Catania: Het hart van de stad - Rondleiding in het Italiaans

Dompel je onder in de geschiedenis van Catania en ontdek de monumenten samen met je gids die niet alleen over het verleden zal vertellen, maar je ook het dagelijks leven zal laten ontdekken door je informatie te geven over wat er te doen is en wat er te zien is in je vrije tijd. De rondleiding begint op Piazza Duomo waar je je gids ontmoet bij ons Guidingsicily infopoint en van daaruit bewonder je het olifantensymbool van de stad, de kathedraal, de prachtige barok van het plein en vervolgens ga je verder naar de vismarkt, het kasteel van Ursino, het enige middeleeuwse monument dat de aardbeving van 1963 heeft overleefd, en via de prachtige via Crociferi, de mooiste barokke straat van Catania, waar belangrijke films zijn opgenomen (Zeffirelli's La capinera etc.) kom je aan op Piazza Università waar de tour eindigt, altijd in het hart van de stad.

2 uur rondleiding door Catania

2 uur rondleiding door Catania

Een rondleiding om het klassieke Catania te ontdekken, een groepsreis die elke dag vertrekt. Onze gespecialiseerde gidsen zullen u ontmoeten en u oortelefoons geven om het gemakkelijker te maken om naar de uitleg van uw gids te luisteren. Je loopt door de straten van Catania en ontdekt Piazza Duomo, de kathedraal, het stadhuis en de Olifantenfontein. Je gids zal je ook begeleiden naar de vismarkt, waar je de Siciliaanse cultuur ontdekt. De tour gaat verder naar het Ursino-kasteel, Piazza San Francesco, Via dei Crociferi en Piazza Università. Alle plaatsen worden van buitenaf bezocht. Voor andere talen kunt u ons informeren, aangezien we tijdens het hoogseizoen rondleidingen in het Frans, Spaans of Duits kunnen geven, maar dit is niet gegarandeerd.

Catania: Stadsrondleiding met hoogtepunten

Catania: Stadsrondleiding met hoogtepunten

Ontdek de levendige ziel van Catania met een privé- of groepstour onder leiding van een lokale gids, waarbij je wordt ondergedompeld in de rijke geschiedenis en cultuur van de stad. Begin je reis in Via Etnea en begin aan een verkenningstocht langs Catania's meest gerespecteerde monumenten en best bewaarde geheimen. Begin op het Duomo plein, waar de prachtige kathedraal van Catania staat als een bewijs van het blijvende erfgoed van de stad. Verlies jezelf daarna in de levendige sfeer van de Catania Vismarkt, een bruisend centrum van activiteit en smaken die de zintuigen prikkelen. Ga verder met een bezoek aan het elegante Palazzo Currò, een historisch juweeltje midden in het stadsbeeld. Doorkruis de oude geplaveide straten om het kasteel van Ursino te bereiken, een formidabel fort dat doordrenkt is van eeuwen van intrige en legende. Duik in de rust van het Klooster van San Nicolò l'Arena, een architectonisch wonder dat fluisteringen uit het verleden laat horen. Wandel vervolgens langs de Via Crociferi, versierd met prachtige barokke architectuur, voordat je aankomt op het levendige Piazza Stesicoro, dat bruist van energie en vitaliteit. Onderweg hoor je verhalen over het legendarische verleden van Catania, waarbij je gidsen je het inzicht en perspectief geven dat alleen een lokale gids je kan geven. Sluit je tour af op Piazza Università in het historische centrum, waar de geest van kennis en verlichting de lucht vult.

Catania zelfgeleide Sherlock Holmes moordmysteriespel

Catania zelfgeleide Sherlock Holmes moordmysteriespel

De Sherlock Holmes City Game is een zelfgeleide tour die je een leuke en interactieve manier geeft om door de stad te lopen. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon met internetverbinding. Zodra je het spel boekt, sturen we je via e-mail alle benodigde informatie. Door door de stad te bewegen, ontgrendel je opdrachten. Hier vind je personages die bereid zijn te helpen. Maar de informatie heeft een prijs! Los hun puzzels op, ga hilarische foto-uitdagingen aan, achtervolg de daders en speel mee om dichter bij het oplossen van de moord op Balthasar te komen. BELANGRIJKE GEGEVENS: - Moeilijkheidsgraad: eenvoudig – ook geschikt voor gezinnen met kinderen - Duur: 2 uur - Tickets: Je hoeft slechts 1 ticket per groep (1-4 personen) te kopen - Elke groep speelt met 1 apparaat. Voor groepen vanaf 4 personen kunt u 2 of meer tickets kopen. - Om dit spel te boeken moet je een datum/tijd opgeven, MAAR je kunt beginnen wanneer je maar wilt. - *LET OP: deze City Game gebruikt de stad als interactief speelveld, maar geeft GEEN informatie over de stad! HOE TE SPELEN: Boek de City Game, bekijk de e-mail die we je sturen met de instructies, download de Loquiz App en begin aan je game-ervaring! Verken de stad in je eigen tempo terwijl je de Sherlock Holmes City Game speelt, een zelfgeleide tour die veel vrijheid en flexibiliteit biedt. Je kunt spelen wanneer, waar en met wie je wilt. Of je nu alleen wilt spelen voor persoonlijke opwinding of met een groep mensen, dit is het spel voor jou! Spelen met meer groepen zal een competitieve ervaring worden, perfect als teambuildingactiviteit. Dit spel is een leuke activiteit die je kunt doen tijdens een bezoek aan een stad met je familie en vrienden of als koppel. Onze City Game biedt de maximale onafhankelijkheid, je kunt pauzeren en doorgaan wanneer je maar wilt!

Catania: het hart van de stad - rondleiding met gids

Catania: het hart van de stad - rondleiding met gids

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van de belangrijkste monumenten van het centrum van Catania met deze rondleiding. Volg een lokale gids en ontdek de geschiedenis, legendes en anekdotes van het dagelijks leven. Ontvang de informatie die je nodig hebt voor je vrije tijd in de stad Ontmoet je gids op Piazza Duomo en bewonder het standbeeld van de geluksolifant dat het embleem van Catania is. We bezoeken ook het interieur van de kathedraal Wandel door de vismarkt waar we ook verschillende restaurants van het nachtleven van Catania hebben ontdekt. Stop voor het kasteel van Ursino, het enige middeleeuwse monument dat de aardbeving overleefde die de stad Catania in 1693 verwoestte. Bewonder de prachtige kloosters en kerken die van de Via Crocifera de mooiste straat van de barok maakten. De tour eindigt op de plaats van de universiteit die op de UNESCO erfgoedlijst staat.

3-Hour Catania Segway PT Authorized Tour

3-Hour Catania Segway PT Authorized Tour

De stad Catania, gelegen tussen de Ionische Zee en de hellingen van de Etna, is rijk aan folklore, geschiedenis en schoonheid. Tijdens deze begeleide Segway-tour kun je de hele oude binnenstad bezoeken. Begin vanaf het ontmoetingspunt, waar u leert hoe u uw Segway kunt gebruiken. Vanaf hier glijden we naar het hart van de stad om Piazza Duomo te bereiken. Via Etnea, steek Piazza Università over. Ga vanaf hier naar Piazza Vincenzo Bellini, waar het prachtige lyrische theater is vernoemd naar Vincenzo Bellini. Via de Via Etnea bereikt u Piazza Stesicoro waar u de ruïnes van het Romeinse amfitheater en het monument voor Vincenzo Bellini kunt zien; De zwaan van Catania. Nadat u nog een stukje levendige Via Etnea hebt bedekt, steekt u het groene gebied van een openbare tuin over om het hoogste punt van de stad te bereiken, waar u de San Nicola-kerk en het Benedictijnenklooster kunt bewonderen. Ga daarna verder met je Segway naar Piazza Federico di Svevia, waar je het kasteel van Ursino zult vinden; een 13e-eeuws bouwwerk dat het enige overgebleven overblijfsel is van de middeleeuwse stad.

Catania Historisch centrum Wandeltour

Catania Historisch centrum Wandeltour

De rondleiding door het historische centrum van Catania vindt plaats met een ervaren gids die je vertelt over de historische gebeurtenissen in Catania en de belangrijkste monumenten laat zien die door de eeuwen heen zijn ontstaan. Verschillende van deze monumenten hebben de vele natuurlijke verwoestingen die Catania door de eeuwen heen heeft ondergaan overleefd, waardoor we de ontwikkeling van de stad die in de 8e eeuw voor Christus door Griekse kolonisten werd gesticht het beste kunnen beschrijven. Na een korte briefing met je gids begin je met het verkennen van Piazza Duomo, waar de kathedraal van de stad staat. Je krijgt de kans om naar binnen te gaan en de kathedraal in al zijn grootsheid te bewonderen. Vervolgens ga je naar de beroemde vismarkt, waar je wordt betoverd door het geroep van de straatverkopers en de kleuren van de kraampjes. Andere stops volgen, waaronder Castello Ursino, Piazza Dante, Piazza Università, Piazza Vincenzo Bellini en uiteindelijk keer je na ongeveer 2 uur terug naar het trefpunt. Op verzoek is het mogelijk om de tour ook 's middags om 17.00 uur te doen. De tour is gegarandeerd in het Italiaans en Engels. Extra talen zijn mogelijk op aanvraag.

11 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Topattracties in Catania

Activiteiten in Piazza dell'Università, Catania

Rondleidingen in Italië

Wat te doen in Italië

Andere activiteiten in Piazza dell'Università, Catania

Wil je alle activiteiten in Piazza dell'Università, Catania bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza dell'Università, Catania

Gemiddelde beoordeling

4.7
(202 beoordelingen)

De rondleiding was een ervaring vol wonderen van Catania en zijn geschiedenis, die met detail en passie werd verteld door de gids Matteo. Terwijl we tussen de schoonheden van de stad liepen, luisterden we naar de geschiedenis en ongepubliceerde anekdotes van de Catania-traditie en ontvingen we vele andere ideeën om in onze vrije tijd andere plaatsen in de stad te bezoeken. Ik raad aan dit bezoek te doen zodra je in Catania aankomt, omdat het je voor veel wonderen opent, niet alleen voor de wonderen die bij de tour zijn inbegrepen.

We brachten een zeer aangename ochtend door, vergezeld door onze gids die ons zeer gedetailleerde informatie gaf over de stad Catania, maar ook veel bezienswaardigheden! Ik raad deze tour aan omdat je hierdoor meer te weten komt over de hoogtepunten van de stad, maar ook over de geschiedenis ervan.

De rondleiding was fantastisch, de gids Ester vertelde met veel enthousiasme de historische informatie wat mij erg fascineerde en ook een goede bron van informatie was voor andere plaatsen om te bezoeken en plekken om te eten bedankt

Alles perfect maar een super applaus gaat naar Enza, onze goed voorbereide en aardige gids Viva Catania.....

Uitstekende ervaring, we zagen alle passie van onze gids voor Catania! Geadviseerd!