Piazza della Repubblica

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Piazza della Repubblica: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Florence: Palazzo Strozzi Priority Entreeticket

1. Florence: Palazzo Strozzi Priority Entreeticket

Bewonder de kunsttentoonstellingsruimten in een meesterwerk uit de Renaissance met dit voorrangstoegangsticket voor Palazzo Strozzi. Verken de tijdelijke tentoonstelling met werk van Jeff Koons op de belangrijkste en grootste locatie van Florence sinds de 20e eeuw. Ontdek de beroemde werken van de meest ironische, controversiële en besproken artiest van het hedendaagse kunstsysteem in de "Jeff Koons. Schijn” tentoonstelling. Bekijk metalen sculpturen die luxe objecten nabootsen, iconisch opblaasbaar speelgoed zoals het konijn en de ballonhond en nog veel meer. Palazzo Strozzi belichaamt perfect het aristocratische paleis van de Renaissance dat gebruikt werd om de familie te huisvesten. De binnenplaatsen met zuilengalerijen, een andere nieuwe ontwikkeling, lagen in het hart van deze gebouwen, en hun isolatie en grootte creëerden een majestueuze uitstraling.

...
Mysteries of Medici: wandeltocht

2. Mysteries of Medici: wandeltocht

Ervaar de geschiedenis van Florence door meer te weten te komen over de bijdragen van de beruchte Medici-familie terwijl je hun invloed op de stad uit de eerste hand ziet. Bezoek de Medici-kapel en bekijk het prachtige mozaïekwerk. Luister terwijl je deskundige gids je meeneemt op een rondleiding door het verleden en hoor hoe geld en macht een intense rivaliteit tussen de families Strozzi, Pazzi en Medici veroorzaakten. Ontdek de geheimen en mysteries van de Medici-familie terwijl je Engelssprekende gids je meeneemt door de oude straten en pleinen. Wandel door de sporen die zijn achtergelaten door de meest buitengewone leden van de Medici-dynastie. Ga de Medici-kapel binnen waar de meeste overgebleven overblijfselen van de familie hun laatste onderkomen vonden. Bekijk de sprankelende halfedelstenen in het Florentijnse mozaïek Commesso Fiorentino.

...
Florence: wandeltour

3. Florence: wandeltour

Ontdek hoe Florence de Italiaanse renaissance heeft voortgebracht tijdens een introductietocht door 2000 jaar stadsgeschiedenis. Leer de achtergrond en context van de renaissance beter begrijpen en waarderen dankzij je deskundige gids. Ontdek de Romeinse oorsprong van de stad en bezoek historische bezienswaardigheden, zoals de overdekte brug de Ponte Vecchio. Ga verder naar de binnenplaats van de Galleria degli Uffizi, waar meesterwerken te zien zijn van Leonardo, Botticelli, Michelangelo, en anderen. Dan loop je naar het Piazza del Duomo in het hart van het historische centrum van Florence. Bewonder de gotische gevel van de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Bewonder de iconische koepel van de renaissancekathedraal, in de 15e eeuw ontworpen door Filippo Brunelleschi. Bekijk de doopkapel van San Giovanni, ontworpen door de beeldhouwer Lorenzo Ghiberti, en de beroemde vergulde bronzen deuren die Michelangelo vergeleek met de "Poorten van het Paradijs".

...
Galleria degli Uffizi: tour inclusief stadwandeling

4. Galleria degli Uffizi: tour inclusief stadwandeling

Ga tijdens deze activiteit van een halve dag op ontdekkingsreis in één van 's werelds meest artistieke steden. Florence is een stad van onvergetelijke elegantie, die bekend staat als de bakermat van de renaissance. Tijdens de wandeltocht krijg je enkele parels van Florence te zien, zoals de Duomo en het Palazzo Vecchio. In het gezelschap van een deskundige gids maak je een wandeling over de elegante pleinen en zie je indrukwekkende monumenten op elke hoek. Ontdek de feiten en geheimen van 2000 jaar Florentijnse geschiedenis en steek de Ponte Vecchio over Vervolg je tour met een bezoek aan de Galleria degli Uffizi, waar je een van 's werelds belangrijkste kunstcollecties vindt. Sla de lange wachtrijen voor de kassa over en ontdek hoe de schilderkunst zich in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld. Je gids geeft je uitleg over werken van de grootste kunstenaars van de middeleeuwen tot de renaissance, zoals Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rafaël, Titiaan en meer. Aan het eind van de rondleiding kun je op eigen houtje het museum verkennen tot sluitingstijd.

...
Florence: begeleide fietstocht van 2,5 uur

5. Florence: begeleide fietstocht van 2,5 uur

Ontdek Florence op de fiets en zie meer van de stad in minder tijd. Deze fietstocht gaat over ongebaande paden die te ver zijn om te voet te bereiken en te smal voor bussen. Ontdek in 2,5 uur de belangrijkste historische en artistieke plekken van Florence. Ontmoet je gids bij het bureau, draag je helm en stap op je fiets om Florence te gaan verkennen. Je gids zal je leiden naar enkele van de meest verbazingwekkende en afgelegen monumenten in het historische centrum van Florence. Bezoek tijdens deze tour belangrijke bezienswaardigheden in het historische centrum, waaronder Palazzo Medici Riccardi, Cappelle Medicee, Mercato Centrale, Piazza della Repubblica, Santo Spirito, Palazzo Pitti, Ponte Vecchio, Santa Croce, Piazza della Signoria, Casa di Dante en Piazza del Duomo. Verken ook de verschillende stadsdelen van San Lorenzo en Oltarano. Tijdens de tour stop je op verschillende locaties om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad en enkele leuke weetjes. Je krijgt ook de beste plekken te zien om gelato, bistecca alla fiorentina en truffels te vinden. Het hoogtepunt van deze fietstocht is een stop bij Piazzale Michelangelo om een prachtig uitzicht over Florence te ervaren.

...
Florence: fietstour door het historische centrum

6. Florence: fietstour door het historische centrum

Stap op een comfortabele fiets en beleef Florence vanuit een ander perspectief. Zie bezienswaardigheden zoals de Duomo, het Uffizi en de Ponte Vecchio over rivier de Arno. Bezoek gebieden waar de tourbussen niet kunnen komen en fiets door straatjes in het oude centrum met weinig verkeer. Verken de wijk Oltrarno, waar veel van de beroemde bezienswaardigheden van de stad te vinden zijn. Fiets door de ambachtswijk naar het renaissancepaleis Palazzo Pitti. Vervolg de reis naar de beroemde overdekte brug Ponte Vecchio en fiets Piazzale degli Uffizi op om de façade van het Uffizi te zien. Bewonder de paleizen van Piazza della Signoria in het hart van Florence en café's op de stoep van Piazza della Repubblica. Bekijk de herkenbare koepel van Brunelleschi op de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Op verschillende plekken langs de route vertelt je gids je over de Florentijnse Republiek en de renaissance.

...
Florence: 2 uur durende Segwaytour met kleine groepen

7. Florence: 2 uur durende Segwaytour met kleine groepen

Spring op een Segway en bereid je voor om versteld te staan van de hoogtepunten van de Renaissance-stad. Begin je avontuur bij het kantoor van de lokale partner in het historische centrum van de stad. Na een korte veiligheidsbriefing en training spring je op je Segway en ga je op avontuur. Leer meer over de stad van een Engelssprekende gids en ga buiten de gebaande paden om de meest charmante straten en pleinen te ontdekken. De gebruiksvriendelijke Segways bieden een handige manier om de stad te verkennen en helpen u en uw gezin langdurige herinneringen aan Florence te creëren. Verken plaatsen zoals het Medici-paleis, het huis van Cosimo de Oude en de werkplaats van Donatello, Michelangelo en Botticelli. Bezoek het Plein van de Republiek, het belangrijkste plein in Florence dat sinds de Romeinse tijd het centrum van de stad markeert, evenals Piazza della Signoria, het centrum van de politiek van Florence sinds de 14e eeuw.

...
Galleria dell'Accademia: tour inclusief stadwandeling

8. Galleria dell'Accademia: tour inclusief stadwandeling

Maak een begeleide wandeling langs de pleinen van het historische centrum van Florence en leer meer over de fascinerende geschiedenis van de stad. Bewonder de buitenkant van de prachtige kathedraal Santa Maria del Fiore, die de grootste gemetselde koepel ter wereld heeft. Kom meer te weten over de doopkapel, het Baptisterium San Giovanni, het oudste gebouw van de stad met de bijzondere paradijsdeuren. Steek de brug de Ponte Vecchio over en stop om de kleine juweliers, die vroeger slagersstallen waren, te bewonderen.  Ga dan naar het district van Dante en rond de wandeltour af in het politieke centrum van Florence, op Piazza della Signoria, waar veel originele sculpturen van renaissancekunstenaars te vinden zijn. Vervolgens sla je de lange kassarijen over en loop je de Galleria dell'Accademia binnen. Begin je tour met een bezoek aan de verzameling muziekinstrumenten van de familie De Medici. Bekijk de duurste stradivarius ter wereld en vele andere unieke instrumenten. Vervolgens zie je de Slaven en San Matteo van Michelangelo, en daarna kun je het beroemdste beeld van de kunstenaar, de David, met eigen ogen zien. Kom meer te weten over de creatie van dit beeld en geschiedenis van het stuk marmer dat Michelangelo gebruikte om zijn meesterwerk uit te houwen.

...
Florence: golfkartour met panoramisch uitzicht

9. Florence: golfkartour met panoramisch uitzicht

Ontmoet je chauffeur en stap op een milieuvriendelijke golfkar om het historische centrum van de stad Florence te ontdekken. Luister naar de uitleg van de chauffeur over alle monumenten die je onderweg tegenkomt. De tour is inclusief koptelefoon, hierdoor mis je niet het kleinste detail. Bezoek eerst Piazza del Duomo, het religieuze centrum van de stad. Bewonder het Baptisterium van San Giovanni en de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Maak geweldige foto's van de achthoekige koepel van de kathedraal, ontworpen door Filippo Brunelleschi, en de klokkentoren van Giotto. Vervolg de tour naar het Piazza della Signoria, dat wordt beschouwd als het politieke centrum van de stad. Ontdek op dit plein het Palazzo Vecchio, het standbeeld van David en de fontein van Neptunus. Bezoek dan de Galleria degli Uffizi en de beroemde Ponte Vecchio. Geniet ten slotte aan het einde van de tour van het adembenemende uitzicht op de heuvels vanaf Piazzale Michelangelo.

...
Florence: begeleide wandeltocht met hoogtepunten

10. Florence: begeleide wandeltocht met hoogtepunten

Ontmoet je deskundige gids in het hart van de oude Romeinse stad, de Piazza della Repubblica, waar je meer te weten komt over de stichting van de stad. Loop naar Orsanmichele, een middeleeuwse kerk met iconische renaissancesculpturen op de sierlijke gevel, waaronder werk van de beroemde Donatello. Op Piazza della Signoria hoor je de verhalen achter de renaissancefontein, de beelden en het Palazzo Vecchio dat het plein domineert met zijn torenhoge toren. Net voorbij het paleis ligt de Uffizi, een mooi voorbeeld van renaissance-architectuur. Steek de binnenplaats van de Uffizi over om de oevers van de rivier de Arno te bereiken en bewonder de beroemde Ponte Vecchio, de oudste brug in de stad. Maak een stop bij Piazza Santa Croce. Ooit het toneel voor steekspeltoernooien, is het tegenwoordig de thuisbasis van de officiële sport van de stad, Calcio Storico: een spannende mix van voetbal, rugby en worstelen. De route gaat verder door de middeleeuwse straten naar de Bargello en vervolgens naar het Kathedraalplein. Stop hier om de recordbrekende koepel te bewonderen die is gebouwd door Filippo Brunelleschi en leer alles over de constructie ervan. Op een steenworp afstand van het Kathedraalplein ligt het Palazzo Medici. Leer meer over de geschiedenis van de Medici-familie en hoe ze een gouden eeuw in Florence hebben gecreëerd. Bekijk de prachtige binnenplaats van het paleis met zijn elegante renaissance-architectuur en versieringen. De laatste stop op de route is de kerk van San Lorenzo. Met een fundament dat dateert uit de 4e eeuw, was dit de oorspronkelijke kathedraal van Florence.

...

Sitemap Piazza della Repubblica

Wil je alle activiteiten in Piazza della Repubblica ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza della Repubblica

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.849 beoordelingen

Een top fietstocht om de stad in twee uurtjes te ontdekken. Onze gids Claudio vertelde met veel enthousiasme leuke weetjes over de bezienswaardigheden. Een aanrader!

We waren met een kleine groep, 3 personen. Goede vriendelijke gids die veel wist. Goede tour om toch veel te zien in een korte tijd, aanrader

Superleuke tour. Interessante stops met uitleg van onze enthousiaste guide Stephania!!

Alberto was onze gids, vertelde vol passie over de plaatsen waar we stopte.

Fantastische gids Federica. Zeer enthousiast, vriendelijk en deskundig