Piazza della Scala: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Milaan: historische wandeling & ticket Het Laatste Avondmaal

1. Milaan: historische wandeling & ticket Het Laatste Avondmaal

Ontdek de hoogtepunten van Milaan tijdens een historische wandeling inclusief een voorrangsticket voor Da Vinci's meesterwerk 'Het Laatste Avondmaal'. Ontmoet de Engelssprekende gids bij de kerk de Santa Maria delle Grazie en profiteer van snelle toegang tot de beroemdste muurschildering uit de Renaissance ter wereld. Je hebt maximaal 15 minuten de tijd om alle details van de Da Vinci te bestuderen. Daarna wandel je naar het Castello Sforzesco met zijn omringende tuinen. Het fort, in de 14e eeuw gebouwd door de belangrijkste families van Milaan, is nu de thuisbasis van vele belangrijke tentoonstellingen en musea. Wandel over de Via Dante naar Piazza dei Mercanti, de locatie van de middeleeuwse markt van de stad. Ga verder naar het weelderige La Scala-theater, in 1776 op Piazza della Scala gebouwd. Stap de van een glazen dak voorziene Galleria Vittorio Emanuele II binnen, een wonder van 19e-eeuwse techniek. De tour eindigt voor de Duomo, waar je je kunt vergapen aan de voorgevel van Milaans meest symbolische gebouw.

Milaan: rondleiding door theater La Scala en museum

2. Milaan: rondleiding door theater La Scala en museum

Verken het La Scala Theater in het hart van Milaan tijdens een rondleiding en leer over de lange geschiedenis ervan en de beroemde muzikanten en operazangers die het podium sierden. Bezoek het La Scala Museum en ontdek een verzameling kostuums, decorontwerpen en muziekinstrumenten van opmerkelijke uitvoeringen. Ga naar het La Scala Theater, gelegen in het hart van de stad, op slechts een steenworp afstand van de kathedraal en de Vittorio Emanuele Galerie. Ontmoet je gids die je zal begeleiden op je reis door de muziek- en theatergeschiedenis op een van de cultureel meest belangrijke locaties van Italië. Bewonder het prachtige interieur van dit elegante operahuis dat al generaties lang bestaat. Leer meer over de muzikale legendes die op het historische podium hebben opgetreden, waaronder Giuseppe Verdi, Gioachino Rossini, Luciano Pavarotti en Maria Callas. Bezoek vervolgens het La Scala Theatermuseum en ontdek decorontwerpen, muziekinstrumenten en kostuums die worden gebruikt in de beste uitvoeringen van het theater. Bekijk een verzameling privévoorwerpen die getuigen van de rijke geschiedenis en culturele impact van het theater.

Milaan: theater- en museumtour La Scala met toegangskaarten

3. Milaan: theater- en museumtour La Scala met toegangskaarten

Als je niet kunt wachten om de Milanese muziektempel te bezoeken, zoek dan niet verder: deze rondleiding is voor jou! Het leidt je door de 240 jaar oude geschiedenis van Teatro alla Scala. De tour staat volledig in het teken van het bezoek aan het wereldberoemde Teatro alla Scala. Onze gids leidt je door de museumgalerijen en vertelt je geheimen en details over de meest vooraanstaande optredens en extravagante hoofdrolspelers. Het museum toont een rijke collectie kostuums en muziekinstrumenten, evenals een galerij met portretten en bustes die de grote musici uit de geschiedenis vertegenwoordigen. De gids vertelt je ook curiositeiten over het leven van de artiesten die op dit belangrijke podium hebben opgetreden, zoals Verdi, Toscanini, Maria Callas, Luciano Pavarotti of Carla Fracci. Eindelijk kun je ook een kijkje nemen in het theater! Terwijl je door het theater en het museum reist, ontdek je inzichten achter de schermen van operaproducties die al meer dan 200 jaar enkele van de beste zangers ter wereld hebben gespeeld.

Milaan: Het Laatste Avondmaal en stadswandeling

4. Milaan: Het Laatste Avondmaal en stadswandeling

Een rondleiding door Milaan om de belangrijkste monumenten te ontdekken. Beginnend bij het meesterwerk van Leonardo, het Laatste Avondmaal, in het klooster van Santa Maria delle Grazie, zal je gids je door de oude straten van Milaan slenteren en je de schoonheid laten zien van het Castello Sforzesco en zijn binnenplaatsen, de grootsheid van de Duomo, de op twee na grootste katholieke kerk in de wereld, de elegantie van Galleria Vittorio Emanuele II en Piazza della Scala, waar het beroemde Teatro Alla Scala is gevestigd, het beroemdste operagebouw ter wereld.

Milaan: rondleiding en ticket voor Het Laatste Avondmaal

5. Milaan: rondleiding en ticket voor Het Laatste Avondmaal

Bewonder Da Vinci's "Het Laatste Avondmaal" tijdens een rondleiding door de Santa Maria delle Grazie. Begin vervolgens aan een begeleide stadswandeling en bewonder hoogtepunten, waaronder de Duomo, La Scala en het Sforza-kasteel. Je tour door Milaan begint bij de kerk van Santa Maria delle Grazie*, waar je het Laatste Avondmaal van Leonardo zult zien. De toegang om dit belangrijke kunstwerk te zien is strikt beperkt tot degenen die vooraf tickets hebben geboekt. Daarna neemt je gids je mee naar het middeleeuwse Sforza-kasteel. Dit imposante fort was eeuwenlang de residentie van de hertogen van Milaan. Tegenwoordig zijn er musea en belangrijke kunstcollecties. Ga naar het charmante Piazza dei Mercanti, een onverwacht plein verborgen voor de drukke straten. Ervaar de renaissance-illusie van ruimte gecreëerd door Bramante in het hart van de middeleeuwse stad. Ga verder naar Piazza della Scala, waar u La Scala vindt, een van 's werelds beroemdste operahuizen. Enkele van de grootste muzikanten en zangers die de wereld heeft gekend, hebben hier opgetreden. Je komt binnen in de majestueuze Galleria Vittorio Emanuele II, een verbazingwekkende 19e-eeuwse glazen gewelfde winkelgalerij. De galerij staat bekend als de Salotto di Milano (de salon van Milaan) vanwege het belang door de jaren heen als ontmoetingsplaats voor de inwoners van Milaan. Bezoek ten slotte de beroemde Duomo, gelegen in het hart van Milaan. Deze indrukwekkende kathedraal wordt vaak beschouwd als een van de mooiste kerken ter wereld.

Milaan: Hop-On Hop-Off Hoogtepunten Bus Tour

6. Milaan: Hop-On Hop-Off Hoogtepunten Bus Tour

Ontdek de meest iconische en fascinerende plekken in Milaan, de stad die in 2026 het dorp van de volgende Olympische winterspelen zal zijn, met de rondleidingen in onze dubbeldekkerbussen. Laat je betoveren door de moderniteit en de efficiëntie van de stad, comfortabel zittend in onze panoramische bussen, luisterend naar de verhalen en anekdotes van onze audiogidsen. Begin de tour bij al onze bushaltes en vergeet niet dat je kunt in- en uitstappen wanneer je maar wilt. Stap uit en neem de tijd om Cenacolo, de Basiliek van Sant'Ambrogio, het Wetenschaps- en Technologiemuseum, Navigli en nog veel meer te bezoeken. Stap dan weer in wanneer je maar wilt. De haltes van de tour zijn: 1. Duomo, 2. Scala, 3. San Marco, 4. Brera, 5. Lanza, 6. Castello, 7. Cairoli, 8. Cadorna, 9. Cenacolo, 10. Litta, 1. Duomo Bij je busticket zit een gratis app voor een wandeltour door Milaan. Zodra je je kaartje hebt gekocht, kun je de app gratis downloaden, waarmee je nog veel meer ervaringen en attracties van de stad kunt bewonderen.

Milaan: wandeltocht en skip-the-line Laatste Avondmaal

7. Milaan: wandeltocht en skip-the-line Laatste Avondmaal

Ontdek de belangrijkste monumenten van Milaan tijdens een 3 uur durende wandeling, en kom meer te weten over de geschiedenis van de belangrijkste stad van Noord-Italië dankzij de verhalen van een erkende lokale gids. Bezoek de historische kerk van Santa Maria delle Grazie en sla de lange wachtrijen over om Da Vinci's wonderbaarlijke muurschildering Het Laatste Avondmaal te zien. Vervolgens ga je naar het 15e-eeuwse Castello Sforzesco in het historische centrum van de stad. Geniet van een geweldig uitzicht vanaf het Piazza della Scala, voor het beroemde theater La Scala waar Toscanini, Puccini, Verdi en Maria Callas allemaal hebben opgetreden. Kijk naar het monument voor Da Vinci en het prachtige Palazzo Marino. Wandel daarna verder door de 19e-eeuwse winkelgalerij 'Galleria Vittorio Emmanuele II' naar het Piazza Duomo. Verken de op twee na grootste Christelijke kerk ter wereld van de buitenkant, en bewonder de marmeren elementen, duizenden beelden en torenhoge torenspitsen van de Duomo van Milaan.

Milaan bij nacht 2 uur durende wandeling

8. Milaan bij nacht 2 uur durende wandeling

Adem 's avonds de magische sfeer van Milaan in en ontdek de stad vanuit een ander perspectief. Geniet van een 2 uur durende wandeling met een gids in de taal van uw keuze. Luister naar verhalen over de geschiedenis van Milaan en adellijke families, en de fantomen die in het donker door de stad lopen. Volg vanaf de binnenplaatsen van het kasteel van Sforza uw gids naar het operagebouw La Scala. Passeer de indrukwekkende Vittorio Emanuele-galerij en arriveer op het Duomo-plein, voor de buitengewone kathedraal van Milaan. Leer de geheimen van de stad kennen en maak een spannende reis om Milaan bij nacht te ontdekken.

Milaan: Privétour door de Duomo, Laatste Avondmaal & Gelato Proeverij

9. Milaan: Privétour door de Duomo, Laatste Avondmaal & Gelato Proeverij

Doe mee aan een privérondleiding van 3 uur die je laat kennismaken met de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Milaan. Je leert over de culturele en historische waarden die Milaan tot een van de beroemdste en invloedrijkste steden ter wereld maken. En om de echte waarde van de Italiaanse cultuur te delen, zul je ook een degustatie van een van de beste gelato plaatsen in Milaan meemaken! De rondleiding is inclusief een bezoek aan Piazza Duomo, waar je de prachtige en unieke gotische architectuur van de kerk kunt bewonderen, die pas na zes eeuwen werd voltooid. Met vooraf geboekte en gegarandeerde skip-the-line tickets ga je meteen met de lift naar het dakterras van de Duomo om te genieten van een uniek panoramisch 360-graden uitzicht over Milaan. Daarna ga je de Duomo kathedraal binnen en je privégids zal je helpen het ondergrondse archeologische gebied van de Duomo en het museum van de Duomo te ontdekken. De Duomo van Milaan is de grootste kerk van Italië en de op drie na grootste ter wereld, met een capaciteit van wel 40.000 mensen. In de jaren 1930 werd er in Milaan een speciale wet ingevoerd (zoals je tijdens de rondleiding zult ontdekken, werd deze later niet nageleefd...) waardoor er geen gebouwen hoger mochten zijn dan het hoogste punt van de Duomo. Op de daken staan ongeveer 3400 standbeelden (en dat zijn niet allemaal heiligen of engelen). Je kunt bijvoorbeeld het standbeeld van de bokser Primo Carnera bewonderen (wereldkampioen zwaargewicht boksen in de jaren 1930 - hij was de eerste Italiaan ooit die deze titel behaalde), het standbeeld van een duif, een tennisracket en nog veel meer. Je deskundige privégids begeleidt je ook door de Galleria Vittorio Emanuele II, genoemd naar de eerste koning van Italië. De Galleria werd gebouwd in de 19e eeuw met als doel het nieuwe Milaan te vertegenwoordigen en Piazza Duomo & La Scala, de belangrijkste pleinen van die tijd, met elkaar te verbinden. Nu is het een grootse tentoonstelling van vele prachtige modeboetieks en beroemde restaurants, allemaal binnen een enorm versierd glazen dak. Tijdens de tour brengt je deskundige gids je ook naar Piazza della Scala, waar je een van de belangrijkste opera- en ballettheaters ter wereld van buitenaf kunt bekijken. De tour omvat een wandeling naar het majestueuze Piazza Cordusio om verder te gaan met het bezoek aan het beroemde meesterwerk van Leonardo Da Vinci, Het Laatste Avondmaal en een van de beroemdste schilderijen ter wereld te bewonderen. Leer meer over de fascinerende geschiedenis van het schilderij van je professionele gids. Het schilderij werd in 1495 in opdracht gemaakt en in 1497 voltooid op de eetkamermuur van dit voormalige dominicanenklooster. De voorstelling door Leonardo da Vinci beeldde het moment uit direct nadat Christus zei: "Een van jullie zal mij verraden". Het is een enorm schilderij, 4,6mt hoog en 8,8mt lang, gerealiseerd met een speciale techniek. Het Laatste Avondmaal is onbetwist een van 's werelds meesterwerken van de schilderkunst. Zijn unieke waarde, die door de eeuwen heen een enorme invloed heeft gehad op het gebied van figuratieve kunst, is onlosmakelijk verbonden met het architecturale complex waarin het werd gemaakt.

Milaan Outdoor Escape Game: Da Vinci Devil's Enigma

10. Milaan Outdoor Escape Game: Da Vinci Devil's Enigma

Ontdek de fascinerende geschiedenis en bezienswaardigheden van Milaan terwijl je aanwijzingen in de stad oplost. Je helpt Leonardo da Vinci zijn beroemde muurschildering, Het Laatste Avondmaal, af te maken door raadsels rond het centrum van Milaan op te lossen en naar plaatsen te gaan waar hij woonde of werkte. Je hebt geen gids nodig, download gewoon de app, ga naar het startpunt en wees klaar om aan het avontuur te beginnen. Elke aanwijzing leidt je van de ene plaats naar de andere en geeft je exacte aanwijzingen, dus je hebt geen kaart, gps of gids nodig. Als je het oplost en het antwoord raadt, wordt het geheime verhaal van die plaats ontgrendeld. Nadat je de zoektocht hebt geboekt, ontvang je je toegangscode per e-mail, die je in de app kunt gebruiken. De tour duurt ongeveer 1,5 uur, maar er is geen tijdslimiet, dus ga in je eigen tempo. Je kunt als een groep spelen en samen de aanwijzingen oplossen terwijl je loopt. Of je kunt je opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de andere groepen. Iedereen kan ook alleen spelen, apart van de groep en aan het einde de groep ontmoeten.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Piazza della Scala

Alle activiteiten

37 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Piazza della Scala

Meer zien

Andere activiteiten in Piazza della Scala

Wil je alle activiteiten in Piazza della Scala bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza della Scala

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.011 beoordelingen

Gids was gepassioneerd en entertaining. Bezoek laatste avondmaal was goed geregeld. Dan mooie wandeling met leuke weetjes. Wel druk on de stad

Een super gave tour. Een hele goede gids heeft heel veel verteld en laten zien. Echt een aanrader.

Ervaren gids, duidelijke taal, uitleg goed te volgen ook dankzij de oortjes.