Piazza della Signoria

Piazza della Signoria: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Florence: begeleide wandeling

1. Florence: begeleide wandeling

Begin aan een begeleide wandeling door Florence, een charmante stad gesticht door de Romeinen in 59 voor Christus. Verken tijdens deze tour de stad met een Engelssprekende gids en ga op reis door de indrukwekkende geschiedenis terwijl je in de voetsporen treedt van iconische kunstenaars waaronder Botticelli en Michelangelo. Bekijk iconische bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal Santa Maria del Fiore, Piazza del Duomo, het Signoria-plein, de Ponte Vecchio en nog veel meer. Luister tijdens de tour naar het fascinerende commentaar van je gids en ontdek de levens van de voormalige bewoners van Florence, van Dante tot de Medici-familie. Aan het einde van de tour heb je een beter begrip van de geschiedenis, architectuur en bezienswaardigheden van de stad, evenals een waardering voor wat Florence tot een van 's werelds must-visit-bestemmingen maakt.

Florence: Uffizi & Accademia rondwandeling door kleine groep

2. Florence: Uffizi & Accademia rondwandeling door kleine groep

Laat je deskundige lokale gids je wegwijs maken naar de meest indrukwekkende musea en bezienswaardigheden van de stad met skip-the-line toegang. De tour begint met een fascinerend bezoek aan de Accademia, waar je de geheimen achter de kolossale David van Michelangelo leert kennen. Ga vervolgens naar het Duomo-plein om de prachtige kathedraalgevel en de recordbrekende koepel van Brunelleschi te bewonderen. Wandel door het indrukwekkende Piazza della Signoria. De tour eindigt vervolgens met een geleid bezoek aan de Uffizi om meesterwerken van Leonardo, Botticelli en Michelangelo en anderen te bewonderen. Geniet van een adembenemend uitzicht op de Ponte Vecchio en de stad vanaf de bovenverdieping van het museum en vanaf het terras. Door de kleine groep van 10-12 personen kunnen de gidsen je een meer persoonlijke rondleiding geven waardoor je Florence beter kunt begrijpen. In een kleine groep leer je meer en haal je het meeste uit je ervaring.

Florence: e-biketour in kleine groep met Piazza Michelangelo

3. Florence: e-biketour in kleine groep met Piazza Michelangelo

Fiets door de stad Florence om de verborgen schatten te ontdekken van de geboorteplaats van de Renaissance. Luister naar boeiende verhalen terwijl je rondwandelt langs de vele belangrijke pleinen die Florence zo rijk maken aan geschiedenis en kunst. Ontdek het Palazzo Medici, dat het huis was van Cosimo de Oudere en de werkplaats van Donatello, Michelangelo en Botticelli. Bezoek vervolgens het Plein van de Republiek, een van de belangrijkste pleinen van Florence dat sinds de Romeinse tijd het centrum van de stad vormt. Breng ook een bezoek aan het Michelangeloplein, voor het beste panoramische uitzicht over de stad. Ontdek de boeiende geschiedenis van de stad die het leven schonk aan ongelooflijke kunstenaars en verbazingwekkende wetenschappers.

Florence: mileuvriendelijke rit per elektrische golfkar

4. Florence: mileuvriendelijke rit per elektrische golfkar

Verken het historische centrum van Florence met een elektrische golfkar en krijg meer bezienswaardigheden te zien dan mogelijk is met een rondwandeling. Stap op Piazza San Firenze in de milieuvriendelijke wagen en rijd door de straten van de Renaissancestad, langs Piazza Signoria en de Porcellino-markt. Vervolg je rit naar de Duomo en de marmeren gevels van de basiliek van Santa Maria Novella. Rijd langs de oevers van de rivier de Arno naar Piazza Ognissanti. Er is een MP3-speler beschikbaar met commentaar over de geschiedenis en bezienswaardigheden van de stad, zodat je ontspannen kunt genieten, terwijl je over de Santa Trinita-brug rijdt. Bewonder het Palazzo Pitti en de Ponte Vecchio. Rijd door naar de Ponte alle Grazie, die werd herbouwd na in de Tweede Wereldoorlog te zijn verwoest. Ga naar de Biblioteca Nazionale Centrale op Piazza Santa Croce, om de grootste bibliotheek van Italië te zien.

Florence: begeleide fietstocht van 2 uur

5. Florence: begeleide fietstocht van 2 uur

Ontdek de rustieke charme van Florence op de fiets. Volg paden die te ver zijn om te voet te bereiken en te smal om met de bus te bereiken. Bekijk iconische monumenten en vind verborgen juweeltjes met een professionele geschiedenisgids. Begin uw rondleiding bij het bureau. Je ervaren gids leidt je door de prachtige straten van de oude stad en de Oltrarno. Bekijk de beroemde bezienswaardigheden van Florence, zoals de Artisan-wijk, Palazzo Pitti, San Frediano, Ponte Vecchio, het Uffizi-plein, Santa Croce, Piazza della Signoria, de middeleeuwse wijk, de Duomo en Piazza della Repubblica. Pauzeer tijdens de tour om wat geschiedenis en leuke feiten over de stad te leren. Je leert waar je de beste gelato, bistecca alla Fiorentina en truffels kunt vinden. Je gids zal je ook minder bekende plekken laten zien, vaak ongezien door toeristen.

Florence: wandeltour

6. Florence: wandeltour

Ontdek hoe Florence de Italiaanse renaissance heeft voortgebracht tijdens een introductietocht door 2000 jaar stadsgeschiedenis. Leer de achtergrond en context van de renaissance beter begrijpen en waarderen dankzij je deskundige gids. Ontdek de Romeinse oorsprong van de stad en bezoek historische bezienswaardigheden, zoals de overdekte brug de Ponte Vecchio. Ga verder naar de binnenplaats van de Galleria degli Uffizi, waar meesterwerken te zien zijn van Leonardo, Botticelli, Michelangelo, en anderen. Dan loop je naar het Piazza del Duomo in het hart van het historische centrum van Florence. Bewonder de gotische gevel van de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Bewonder de iconische koepel van de renaissancekathedraal, in de 15e eeuw ontworpen door Filippo Brunelleschi. Bekijk de doopkapel van San Giovanni, ontworpen door de beeldhouwer Lorenzo Ghiberti, en de beroemde vergulde bronzen deuren die Michelangelo vergeleek met de "Poorten van het Paradijs".

Livorno: Florence & Pisa Shore Excursion with Food Tasting

7. Livorno: Florence & Pisa Shore Excursion with Food Tasting

Bekijk de iconische scheve toren en de Duomo tijdens deze dagtrip naar Pisa en Florence vanuit Livorno. Reis via een bus met airconditioning en geniet van een proeverij van lokale producten. Volg je gids naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en krijg vrije tijd om beide steden in je eigen tempo te verkennen. Nadat je je gids hebt ontmoet, begin je je reis naar Florence in een volledig uitgeruste en comfortabele bus. Stap binnen in Florence, de thuisbasis van verschillende meesterwerken van renaissancekunst en architectuur. Loop door de kronkelende steegjes en verken de iconische monumenten en kunstgalerijen van de stad. Begin je tour op Piazza Repubblica en treed in de voetsporen van Dante Alighieri. Luister naar verhelderend commentaar terwijl je het Piazza della Signoria bezoekt en de boogbrug van de Ponte Vecchio over de rivier de Arno oversteekt. Geniet van vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen, er is genoeg te zien, waaronder het Galleria dell'Accademia waar u de David van Michelangelo kunt bewonderen, of bekijk de kathedraal van Florence op Piazza del Duomo. Ga vervolgens naar Pisa. Ga door de Santa Maria-poort naar Piazza dei Miracoli. Bewonder de indrukwekkende marmeren monumenten en het groene gras waar u kunt ontspannen of foto's kunt maken van de beroemde scheve toren. Beklim de scheve toren of ga naar de middeleeuwse rooms-katholieke kathedraal van Pisa. Bewonder naast de scheve toren prachtige kunstwerken.

Florence: wandeltocht

8. Florence: wandeltocht

Begin je tour met een bezoek aan de belangrijkste gebouwen in het hart van Florence. Bekijk de Duomo, het Baptisterium van Sint-Jan, het Museo dell'Opera del Duomo, een museum met veel van de originele kunstwerken gemaakt voor de kathedraal van Florence, en de klokkentoren van Giotto die naast de basiliek van Santa Maria staat del Fiore. Ga vervolgens richting Piazza della Signoria, waar u het beeldhouwwerk van David van Michelangelo kunt bewonderen, dat buiten het Palazzo Vecchio is geplaatst als een symbool van het verzet van de Republiek tegen de tirannieke Medici. Bezoek vervolgens de Ponte Vecchio-brug, de beroemdste brug in Florence en ongetwijfeld een van de meest illustere bezienswaardigheden van de stad. Tijdens de tour laat je professionele gids je verborgen plekken zien die de meeste mensen niet opmerken tijdens het wandelen in de stad. Met een perfecte mix van informatie, over geschiedenis, curiosa over de Medici en de Renaissance, zul je de essentie van deze prachtige stad begrijpen.

Duomo & Uffizi Skip-the-Line rondleiding met kleine groep

9. Duomo & Uffizi Skip-the-Line rondleiding met kleine groep

Ontmoet je gids en ga zonder vertraging de Galleria degli Uffizi binnen met je vooraf gereserveerde tickets. Kom meer te weten over dit historische paleis van architect Vasari met kunstwerken uit de plaatselijke kerken en uit de collectie van de Medici-familie. Geniet van een adembenemend uitzicht op de Ponte Vecchio en de stad vanaf de bovenverdieping en het terras van het museum. Luister naar je gids over de meesterwerken van Giotto, Botticelli, Leonardo, Michelangelo, Raphael en andere belangrijke kunstenaars. Volg je deskundige gids tijdens een korte wandeling door het oude centrum van Florence via Piazza Della Signoria. Ga naar de beroemde kathedraal van Florence. Loop door de schoonheid van onschatbare schatten van gotische en renaissancekunst terwijl je de imposante Duomo de skyline ziet domineren. Geniet van het artistieke wonder vanwege zijn grootte en zijn verbazingwekkende marmeren decoraties. Zie de beroemde doopkapel met zijn deuren recht voor de kathedraal van Santa Maria Del Fiore. Dit zijn de Poorten van het Paradijs, maar wat je hier ziet zijn alleen de kopieën (de originelen bevinden zich in het museum). Voeg aan het einde van de tour een vooraf gereserveerd bezoek aan de koepel van Brunelleschi toe en beklim de koepel op je eigen gemak om het schilderachtige uitzicht op Florence en het omliggende Toscane te bewonderen. Gebruik de Brunelleschi-pas die 72 uur geldig is om het museum en de doopkapel van de kathedraal te zien.

Florence: milieuvriendelijke panoramische tour in elektrische golfkar

10. Florence: milieuvriendelijke panoramische tour in elektrische golfkar

Geniet van een milieuvriendelijke rit door de oude straten en iconische pleinen van Florence op een elektrische golfkar. Ervaar de "geboorteplaats van de Renaissance" met al zijn beroemde bezienswaardigheden en leer de geschiedenis achter elke hoek kennen met je audiogids. Bevestig uw winkelwagen, selecteer uw taal en begin aan een onvergetelijke sightseeingtour langs de historische straten van Florence. Bezoek emblematische bezienswaardigheden zoals het Duomo-plein, de thuisbasis van de 4e grootste kathedraal ter wereld: de Santa Maria del Fiore. Rijd vervolgens rechtstreeks naar het hart van Florence en arriveer op het Plein van de Republiek, de plek waar de stad werd geboren in 89 voor Christus. Ga verder naar het Signoria-plein en bekijk de beroemde beelden zoals de machtige Perseus van B. Cellini en de kopie van David van B. Michelangelo. Ontdek het Grote Pantheon van Florence en glijd langs de Basilica di Santa Croce waar veel grote Italianen werden begraven, waaronder Michelangelo, Galileo en Macchiavelli. Rijd langs de rivier de Arno en beklim de omliggende heuvels om het Michelangelo-plein te bereiken. Word beloond met het meest adembenemende uitzicht over Florence.

Sitemap Piazza della Signoria

Wil je alle activiteiten in Piazza della Signoria ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza della Signoria

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 6.424 beoordelingen

Een uitstekende manier om Florence alleen of in een kleine groep te ontdekken door de straten van het stadscentrum en vanuit een panoramisch uitzicht over de hele stad en aan de voeten van de bronzen versie van de David van Michelangelo. Allemaal zonder veel moeite dankzij de elektrische ondersteuning. Onze gids was perfect en gaf alleen de belangrijkste informatie over de geschiedenis, architectuur en kruiswerken van de Medici-stad. Om absoluut te doen, zelfs voor de minder atletische onder jullie

Dit was een zeer fijne en verrassende ervaring! Marcello was een schitterende gids die ons met veel enthousiasme meenam in het verhaal van de Medici! Veel bijgeleerd en ontzettend veel gezien. Pas met gids zie je dingen die je anders helemaal ontgaan. Je bezoekt geen enkel gebouw aan de binnenkant, maar je krijgt bij heel wat gebouwen verhalen en leuke weetjes! Echt een aanrader!

Fantastisch! We deden dit op de eerste ochtend in Firenze om ons te oriënteren op de stad en snel rond te kijken om te zien wat we graag terug wilden zien. Bonus was dat de gids Marco zo goed geïnformeerd was en dat we veel hebben geleerd. Beveel dit ten zeerste aan.

It was such a interesting and fun experience. The guide was full of nice content stories of the city.

Een hele leuke manier om de stad te verkennen. Dan kan je daarna de leukste plekjes zelf opzoeken.