Kies data

Piazza della Signoria

Piazza della Signoria: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Florence: Uffizi & Accademia rondwandeling door kleine groep

1. Florence: Uffizi & Accademia rondwandeling door kleine groep

Laat je deskundige lokale gids je wegwijs maken naar de meest indrukwekkende musea en bezienswaardigheden van de stad met skip-the-line toegang. De tour begint met een fascinerend bezoek aan de Accademia, waar je de geheimen achter de kolossale David van Michelangelo leert kennen. Ga vervolgens naar het Duomo-plein om de prachtige kathedraalgevel en de recordbrekende koepel van Brunelleschi te bewonderen. Wandel door het indrukwekkende Piazza della Signoria. De tour eindigt vervolgens met een geleid bezoek aan de Uffizi om meesterwerken van Leonardo, Botticelli en Michelangelo en anderen te bewonderen. Geniet van een adembenemend uitzicht op de Ponte Vecchio en de stad vanaf de bovenverdieping van het museum en vanaf het terras. Door de kleine groep van 10-12 personen kunnen de gidsen je een meer persoonlijke rondleiding geven waardoor je Florence beter kunt begrijpen. In een kleine groep leer je meer en haal je het meeste uit je ervaring.

Florence: mileuvriendelijke rit per elektrische golfkar

2. Florence: mileuvriendelijke rit per elektrische golfkar

Verken het historische centrum van Florence met een elektrische golfkar en krijg meer bezienswaardigheden te zien dan mogelijk is met een rondwandeling. Stap op Piazza San Firenze in de milieuvriendelijke wagen en rijd door de straten van de Renaissancestad, langs Piazza Signoria en de Porcellino-markt. Vervolg je rit naar de Duomo en de marmeren gevels van de basiliek van Santa Maria Novella. Rijd langs de oevers van de rivier de Arno naar Piazza Ognissanti. Er is een MP3-speler beschikbaar met commentaar over de geschiedenis en bezienswaardigheden van de stad, zodat je ontspannen kunt genieten, terwijl je over de Santa Trinita-brug rijdt. Bewonder het Palazzo Pitti en de Ponte Vecchio. Rijd door naar de Ponte alle Grazie, die werd herbouwd na in de Tweede Wereldoorlog te zijn verwoest. Ga naar de Biblioteca Nazionale Centrale op Piazza Santa Croce, om de grootste bibliotheek van Italië te zien.

Florence: begeleide fietstocht van 2 uur

3. Florence: begeleide fietstocht van 2 uur

Ontdek de rustieke charme van Florence op de fiets. Volg paden die te ver zijn om te voet te bereiken en te smal om met de bus te bereiken. Bekijk iconische monumenten en vind verborgen juweeltjes met een professionele geschiedenisgids. Begin uw rondleiding bij het bureau. Je ervaren gids leidt je door de prachtige straten van de oude stad en de Oltrarno. Bekijk de beroemde bezienswaardigheden van Florence, zoals de Artisan-wijk, Palazzo Pitti, San Frediano, Ponte Vecchio, het Uffizi-plein, Santa Croce, Piazza della Signoria, de middeleeuwse wijk, de Duomo en Piazza della Repubblica. Pauzeer tijdens de tour om wat geschiedenis en leuke feiten over de stad te leren. Je leert waar je de beste gelato, bistecca alla Fiorentina en truffels kunt vinden. Je gids zal je ook minder bekende plekken laten zien, vaak ongezien door toeristen.

Florence: e-biketour in kleine groep met Piazza Michelangelo

4. Florence: e-biketour in kleine groep met Piazza Michelangelo

Fiets door de stad Florence om de verborgen schatten te ontdekken van de geboorteplaats van de Renaissance. Luister naar boeiende verhalen terwijl je rondwandelt langs de vele belangrijke pleinen die Florence zo rijk maken aan geschiedenis en kunst. Ontdek het Palazzo Medici, dat het huis was van Cosimo de Oudere en de werkplaats van Donatello, Michelangelo en Botticelli. Bezoek vervolgens het Plein van de Republiek, een van de belangrijkste pleinen van Florence dat sinds de Romeinse tijd het centrum van de stad vormt. Breng ook een bezoek aan het Michelangeloplein, voor het beste panoramische uitzicht over de stad. Ontdek de boeiende geschiedenis van de stad die het leven schonk aan ongelooflijke kunstenaars en verbazingwekkende wetenschappers.

Florence: gondeltocht bij zonsondergang

5. Florence: gondeltocht bij zonsondergang

De rivier de Arno is de geschiedenis van Florence. Het was de eerste bevoorradingsbron en verdeelde aanvankelijk de stad voordat het werd verenigd door zijn prachtige bruggen uit de middeleeuwen en de renaissance. De rivieroevers herbergen enkele van de mooiste oude adellijke paleizen en tegenwoordig weerspiegelt het perfect de romantische, elegante en langzaam stromende ziel van Florence. Deze tour laat je deze ziel ontdekken op het meest fotogenieke moment van de dag: aperitivo-tijd. Dit belangrijke moment van de dag is vlak voor het diner, vlak voor zonsondergang, wanneer Florence wordt overspoeld door het meest magische licht en zelfs de koude stenen zacht en warm lijken. Volg je gids vanaf de oever tot aan de embarcadero (pier). Hier klim je aan boord van een barchetto , een Florentijnse gondel, een van de weinige traditionele houten boten die nog in Florence zijn. Uw gondel wordt geleid door een authentieke barcaiolo , een Florentijnse schipper die uw boot zal begeleiden met zijn lange reikende paal. Er zullen geen luidruchtige motoren zijn, alleen de charme van traditie en de stem van uw deskundige gids om de geheimen van de rivier de Arno te onthullen. Terwijl je door het kalme water vaart, passeer je onder de prachtige Florentijnse bruggen en ontdek je de geschiedenis en de prachtige palazzo's die de oude rivierbedding omlijsten. Na uw gondelrit kunt u genieten van een verfrissende "aperitivo" met een glas koele wijn om uw romantische verblijf in Florence te vieren.

Florence: audiogidstour door Palazzo Vecchio

6. Florence: audiogidstour door Palazzo Vecchio

Het Palazzo Vecchio, dat majestueus boven de skyline van Florence uitsteekt, is een van de meest erkende symbolen van de stad. Gebouwd tijdens de Middeleeuwen, heeft het nog steeds de sobere architectuur van de 14e eeuw behouden en biedt het het hoogste uitzichtpunt in de stad vanaf de koepel van Brunelleschi. Betreed de elegante binnenplaats van Michelozzo en bewonder de prachtige "Hal van de 500". Bekijk een intieme studie van Francesco I de' Medici, evenals de privé-appartementen van Eleonora van Toledo en Cosimo I de' Medici. Verken de extravagante bestuurskamers met hun prachtige fresco's, schilderijen en beelden van de grootste kunstenaars uit de Renaissance, zoals Michelangelo, Donatello, Verrocchio, Vasari, Ghirlandaio en Bronzino.

Florence: begeleide wandeltocht Renaissance en Medici Tales

7. Florence: begeleide wandeltocht Renaissance en Medici Tales

Ontdek de geheimen van Florence tijdens deze begeleide wandeling. Bekijk de topsites van de stad en ontcijfer de verborgen symbolen met behulp van je gids. Duik in het verhaal achter attracties zoals de iconische koepel van de Catedral de Santa María del Fiore. Ontmoet je gids op het elegante Piazza di San Lorenzo, waar je de opvallende mix van renaissance en romaanse architectuur van de basiliek van San Lorenzo kunt zien. Luister terwijl je gids weinig bekende, leuke feiten over de stad deelt en hoe deze de Renaissance heeft voortgebracht. Ga terug in de tijd terwijl je hoort over de intriges van een van de machtigste dynastieën aller tijden, de Medici-familie. Ontdek de sporen van hun verbazingwekkende impact op de stad. Leer eten, winkelen en drinken als een local met tips en trucs van je gids. Ontdek hoe u oplichting met leer kunt vermijden en waar u heerlijke gelato kunt kopen. Beëindig je tour buiten de beroemde Galleria degli Uffizi.

Florence: begeleide wandeltocht door donkere mysteries en legendes

8. Florence: begeleide wandeltocht door donkere mysteries en legendes

Dompel jezelf onder in de macabere kant van Florence tijdens deze begeleide wandeling. Hoor over lokaal bijgeloof, samenzweringen, heiligen en wonderen. Kom meer te weten over de bloedige seriemoordenaar die bekend staat als het Monster van Florence en neem deel aan verontrustende onderwerpen zoals mysteries en marteling. Ontmoet je gids bij het standbeeld van generaal Fanti op het centraal gelegen Piazza San Marco. Baan je een weg naar de Piazza della Santissima Annunziata, waar je het ontwerp kunt bewonderen dat is gemaakt door Brunelleschi, de vader van de Renaissance-architectuur. Ga door de kleurrijke Via dei Servi-straat op weg om je te vergapen aan de iconische koepel van de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Maak contact met het duistere verleden van de stad terwijl je door oude straten loopt, zoals de Via del Campanile, Via dello Studio, Via del Corso, Via Santa Margherita en Via Proconsolo. Bewonder de Italiaanse gotische architectuur van het Palazzo del Bargello en betreed het politieke hart van de stad op Piazza della Signoria. Sluit je tour af bij de beroemde brug Ponte Vecchio.

Duomo & Uffizi Skip-the-Line rondleiding met kleine groep

9. Duomo & Uffizi Skip-the-Line rondleiding met kleine groep

Ontmoet je gids en ga zonder vertraging de Galleria degli Uffizi binnen met je vooraf gereserveerde tickets. Kom meer te weten over dit historische paleis van architect Vasari met kunstwerken uit de plaatselijke kerken en uit de collectie van de Medici-familie. Geniet van een adembenemend uitzicht op de Ponte Vecchio en de stad vanaf de bovenverdieping en het terras van het museum. Luister naar je gids over de meesterwerken van Giotto, Botticelli, Leonardo, Michelangelo, Raphael en andere belangrijke kunstenaars. Volg je deskundige gids tijdens een korte wandeling door het oude centrum van Florence via Piazza Della Signoria. Ga naar de beroemde kathedraal van Florence. Loop door de schoonheid van onschatbare schatten van gotische en renaissancekunst terwijl je de imposante Duomo de skyline ziet domineren. Geniet van het artistieke wonder vanwege zijn grootte en zijn verbazingwekkende marmeren decoraties. Zie de beroemde doopkapel met zijn deuren recht voor de kathedraal van Santa Maria Del Fiore. Dit zijn de Poorten van het Paradijs, maar wat je hier ziet zijn alleen de kopieën (de originelen bevinden zich in het museum). Voeg aan het einde van de tour een vooraf gereserveerd bezoek aan de koepel van Brunelleschi toe en beklim de koepel op je eigen gemak om het schilderachtige uitzicht op Florence en het omliggende Toscane te bewonderen. Gebruik de Brunelleschi-pas die 72 uur geldig is om het museum en de doopkapel van de kathedraal te zien.

Livorno: Florence & Pisa Shore Excursion with Food Tasting

10. Livorno: Florence & Pisa Shore Excursion with Food Tasting

Bekijk de iconische scheve toren en de Duomo tijdens deze dagtrip naar Pisa en Florence vanuit Livorno. Reis via een bus met airconditioning en geniet van een proeverij van lokale producten. Volg je gids naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en krijg vrije tijd om beide steden in je eigen tempo te verkennen. Nadat je je gids hebt ontmoet, begin je je reis naar Florence in een volledig uitgeruste en comfortabele bus. Stap binnen in Florence, de thuisbasis van verschillende meesterwerken van renaissancekunst en architectuur. Loop door de kronkelende steegjes en verken de iconische monumenten en kunstgalerijen van de stad. Begin je tour op Piazza Repubblica en treed in de voetsporen van Dante Alighieri. Luister naar verhelderend commentaar terwijl je het Piazza della Signoria bezoekt en de boogbrug van de Ponte Vecchio over de rivier de Arno oversteekt. Geniet van vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen, er is genoeg te zien, waaronder het Galleria dell'Accademia waar u de David van Michelangelo kunt bewonderen, of bekijk de kathedraal van Florence op Piazza del Duomo. Ga vervolgens naar Pisa. Ga door de Santa Maria-poort naar Piazza dei Miracoli. Bewonder de indrukwekkende marmeren monumenten en het groene gras waar u kunt ontspannen of foto's kunt maken van de beroemde scheve toren. Beklim de scheve toren of ga naar de middeleeuwse rooms-katholieke kathedraal van Pisa. Bewonder naast de scheve toren prachtige kunstwerken.

Sitemap Piazza della Signoria

Wil je alle activiteiten in Piazza della Signoria ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza della Signoria

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.559 beoordelingen

goed georganiseerde, stimulerende en aangename excursie met de meegeleverde e-bikes (ideaal om de kleine heuvel boven de Arno te bereiken) uitstekend advies voor de Vivoli-ijswinkel, voldeed volledig aan de verwachtingen (de deskundige gids en zelfs het ijs)

Geweldige fietstocht met Giovanni! Zeer vriendelijke en interessante gids, die uitstekend Frans spreekt. Veilige en aangename wandeling waarmee u de belangrijkste monumenten van Florence kunt zien en de heuvel kunt beklimmen. Ik raad aan !

We waren uiteindelijk de enige twee op de tour en omdat we om 9 uur gingen, was het niet te druk om door de stad te rijden. Onze gids was zeer goed geïnformeerd over de geschiedenis van Florence en het was erg interessant. Heel goed jouw!

Dit is een geweldige manier om delen van Florence te zien die je misschien niet te voet zou doen. De gids was erg vriendelijk en had veel kennis van Florence. We hebben echt genoten van de tour en zouden dit bedrijf aanbevelen?

Geweldige tour met Victoria. Absoluut een aanrader, vooral omdat er op een e-bike meer te zien is dan op een tocht te voet.