Piazza Farnese

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Piazza Farnese: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Rome: wandeltour langs fonteinen en piazza's

1. Rome: wandeltour langs fonteinen en piazza's

Ga mee met een deskundige gids op een betoverende reis door de historische straatjes van de Eeuwige Stad. Luister naar verhalen over geschiedenis en intriges door de eeuwen heen. Als eerste verken je de Trevifontein en de prachtige Spaanse Trappen. Kom meer te weten over de geschiedenis van deze prachtige monumenten en geniet van de levendige sfeer die er heerst. Vervolgens gaan jullie naar het Pantheon, het best bewaard gebleven gebouw van het oude Rome. Vergaap je aan de schaal van het gebouw en zijn gigantische zuilen en kijk door de beroemde oculus van de koepel. Ontdek de ongelooflijke geschiedenis van dit monument, dat zich uitstrekt over bijna 2000 jaar. Eindig je tour op Piazza Navona, een van de mooiste pleinen van Rome en de thuishaven van Bernini's beroemde Vierstromenfontein.

...
Rome: wandeltocht door het donkere hart

2. Rome: wandeltocht door het donkere hart

Ontdek een andere kant van Rome op deze geleide avondtocht. Dit donkere, mysterieuze Rome is een plek waar feiten en legendes in elkaar overlopen om zowel de verbeelding als het blote oog te prikkelen. Je gids brengt de spannendste historische en bovennatuurlijke mysteries van de Eeuwige Stad tot leven tijdens een vermakelijke en informatieve tour. Je wandelt door kronkelige steegjes in het historische stadscentrum en luistert naar spookverhalen die onderdeel zijn van een minder bekende geschiedenis van Rome. Loop in de schaduw van bezienswaardigheden als de Campo de Fiori, Corso Vittorio Emanuele II, Via del Governo Vecchio, Via Giulia, Piazza Farnese en Castel Sant'Angelo.

...
Rome: De Joodse Ghetto en Campo de Fiori by Night Food Tour

3. Rome: De Joodse Ghetto en Campo de Fiori by Night Food Tour

Geniet 's avonds van een intieme eet- en cultuurreis door Rome en bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de' Eternal City 'terwijl je smult van zelfgemaakte pasta, gebak en meer. Ontmoet je gids op Piazza Mattei in de Joodse getto en wandel erop los om oude pleinen te ontdekken die zoemen met restaurants en het leven op de markt. Bekijk barokke fonteinen en beelden die poses inslaan voordat je architectuur oplegt. Stop onderweg op 7 verschillende proeflocaties, inclusief restaurants, delicatessenzaken en andere opmerkelijke sites. Ga naar Piazza Navona, gebouwd op de site van het Stadion van Domitian en site van een stadsmarkt in de late 15e eeuw. Bekijk enkele van de mooiste barokke architectuur van Rome en Bernini's Fontana dei Quattro Fiumi (Fontein van de Vier Rivieren). Bezoek de site van een middeleeuwse markt op Campo de 'Fiori en bewonder de lokale sfeer. Leer meer over de dood van Julius Caesar in het Pompey Theater en passeren enkele van de belangrijkste overblijfselen van het oude Rome, waaronder Theatre of Marcellus, Temple of Apollo en Portico of Octavia. Fijne wijn en lokale gerechten staan centraal, met proeverijen op locaties waar de lokale bevolking dol op is. Ontdek sites die in de gidsen niet worden genoemd en luister naar verhalen over de lokale kennis. Ontmoet mensen die trots zijn op de kwaliteit van hun producten, of het nu pizza's, pasta of verse groenten zijn die al generaties lang worden bereid.

...
Donker Hart van Rome: wandeling met feiten en legendes

4. Donker Hart van Rome: wandeling met feiten en legendes

Als in Rome de zon ondergaat komt er een andere kant van de stad tot leven. Dit donkere, mysterieuzere Rome is een plek waar feiten en legendes in elkaar overlopen om zowel de verbeelding als het blote oog te prikkelen. Tijdens deze tour in de avond van 90 minuten ontdek je het Rome bij zonsondergang dat slechts bij een select gezelschap bekend is! Je gids brengt de spannendste historische en bovennatuurlijke mysteries van de Eeuwige Stad tot leven tijdens een vermakelijke en informatieve tour. Je wandelt over smalle laantjes in het historische centrum van de stad en hoort spookverhalen die onderdeel zijn van een minder bekende geschiedenis van Rome. Vertrek vanaf de Sant'Andrea Della Valle-kerk en wandel in de schaduwen van bezienswaardigheden als de Campo de Fiori, Corso Vittorio Emanuele II, Via del Governo Vecchio, Via Giulia, Piazza Farnese en Castel Sant'Angelo. Maak je klaar om een beetje te griezelen, maar verwacht vooral ook een leuke en vermakelijke tour!

...
Dark Heart of Rome: Feiten, Legends, en Mystery Tour

5. Dark Heart of Rome: Feiten, Legends, en Mystery Tour

Als de zon ondergaat in Rome, een andere kant van de stad tot leven komt. Het is een oudere en meer geheimzinnig Rome, waar de feiten en legenden zijn vervlochten tot de verbeelding zo veel als het oog te stimuleren. Deze 90 minuten durende avond tour is de tour te nemen als je wilt om te ontdekken dat Rome, alleen bekend bij een select aantal! Uw gids zal de Eeuwige Stad meest boeiende historische en bovennatuurlijke mysteries tot leven te brengen in een zeer onderhoudende en informatieve rondleiding. U zult een wandeling langs kronkelende straatjes in het historische centrum van de stad, en horen spookachtige verhalen die deel uitmaken van minder bekende geschiedenis van Rome vormen. Af te wijken van Sant 'Andrea Della Valle Kerk, wandelen in de schaduw van de bezienswaardigheden zoals de Campo de Fiori, waar de openbare executies gebruikt te laten plaatsvinden. Loop de Corso Vittorio Emanuele II, en door de Piazza Farnese, gedomineerd door fonteinen gevormd uit granieten stenen wasbakken. Zie het Castel Sant 'Angelo, de locatie van het Mausoleum van Hadrianus, en loop de Via Giulia, een van de eerste planning van projecten in de Renaissance Rome.

...
Rome: instellingen van de Opera Tosca-wandeltocht

6. Rome: instellingen van de Opera Tosca-wandeltocht

Tosca is de beroemdste opera van Puccini en speelt zich volledig af in Rome. Het is een verhaal over de liefde en jaloezie tussen Tosca, een jong meisje van de Romeinse aristocratie, en Cavaradossi, een beroemde schilder uit die tijd. Bezoek de feitelijke sites waar het drama zich afspeelt. Bewonder de schoonheid van het centrum van Rome terwijl u "reist" door de belangrijkste acts van de opera. Begin de tour bij de Romeinse ruïnes van Largo Argentina en bezoek de kerk van Sant'Andrea Della Valle, een van de grootste uitingen van 16e-eeuwse kunst. Hier kunt u de fresco's van Domenichino en Lanfranchi bewonderen, evenals de eerste barokke koepel van de stad. Ontdek de locatie van de jaloerse uitbarsting van Tosca. Loop door het zeer populaire Campo de'Fiori terwijl je bij de tweede halte van de tour komt, Piazza Farnese. Dit is een van de meest fascinerende pleinen van het centrum van Rome en hier speelt de tweede akte van de opera zich af. Hier leert u meer over de geschiedenis en mysteries van het prachtige Palazzo Farnese, een van de juwelen van het Renaissance-Rome, en van de twee dubbele fonteinen op het plein. Wandel met je gids over Piazza Navona en bewonder het mooiste monument van Rome, het Pantheon. Beëindig uw tour bij het zeer beroemde Castel Sant'Angelo, bij de rivier de Tiber en dicht bij het Vaticaan. Ontdek de lange geschiedenis van dit fort, van zijn oorspronkelijke functie als mausoleum van keizer Adrianus tot zijn rol als schuilplaats voor archieven en schatten van het Vaticaan. Het is hier dat Puccini de tragische, laatste akte van zijn opera plaatst.

...
Pleinen en fonteinen van Rome: wandeltocht van 3 uur

7. Pleinen en fonteinen van Rome: wandeltocht van 3 uur

Je begeleide wandeling van 3 uur begint op Campo de' Fiori, het levendige plein met een beroemde markt en historisch herinnerd voor de openbare executies die daar werden gehouden. Op een steenworp afstand van Campo de' Fiori kom je bij het charmante Piazza Farnese en Palazzo Spada, bekend om de geforceerde perspectieftechniek geïntroduceerd door Borromini. Bewonder Piazza Navona, het meest elegante en vrolijke plein van Rome. In het midden van het plein zie je de Fontein van de 4 Rivieren, een meesterwerk van Gian Lorenzo Bernini, en aan de westkant van het plein vind je Borromini's beroemde kerk Sant'Agnese in Agone. De tour gaat verder naar Piazza della Rotonda, dat over het hoofd wordt gezien door het prachtige Pantheon. Nadat u de Via del Corso bent overgestoken, bereikt u de bekende Trevifontein, een triomf van barokstijl. De laatste stop van de tour is Piazza di Spagna, waar u het prachtige meesterwerk Fontana della Barcaccia van Pietro Bernini en de wereldberoemde Spaanse Trappen zult zien.

...

Sitemap Piazza Farnese

Wil je alle activiteiten in Piazza Farnese ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza Farnese

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 778 beoordelingen

Het was geweldig. De tour gids was geweldig in uitleggen en de verhalen over brengen naar ons. Ik heb meer ontdenkt dan ik dacht dat ik zou ontdekken. Zeker een aanrader om de nacht van de stad te leren kennen

Hele leuke en originele activiteit tijdens ons lage weekend Rome. Dit hadden we niet willen missen! Aardige gids, Matteo, die smakelijk enkele 'dark'-stories vertelde.

Leuke tour met angstaanjagende verhalen over het oude Rome. Tourgids Luca was ronduit fantastisch, had veel kennis van zaken en sprak goed Engels.

Anders dan anders, gewoonweg zeer interessant voor iemand die van geschiedenis houdt

Sympathiek, veel weetjes en legendes en aanspreekbaar.