Piazza Municipio, Naples: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Napels: Hop-on Hop-off Bus Tour 24-uursticket

1. Napels: Hop-on Hop-off Bus Tour 24-uursticket

Verken de geboorteplaats van pizza met een 24-uursticket dat geldig is voor maximaal 2 routes op deze panoramische hop on, hop off-sightseeingbustour. Ontdek de onvergetelijke bezienswaardigheden en smaken van de Napolitaanse cultuur in je eigen tempo. Het ticket geeft je de vrijheid om een van 's werelds oudste steden op je gemak te verkennen, met bussen die elke 45-90 minuten rijden. U kunt zelfs genieten van het uitzicht op de Vesuvius vanaf de waterkant van de stad. De hop on, hop off-bus is ook ideaal voor shoppingexpedities en het ontdekken van de vele smakelijke restaurants die Napels te bieden heeft. Gebruik je 24-uurspas om de volgende bezienswaardigheden te verkennen: Lijn A Halte 1 - Largo Castello (Piazza Municipio) Halte 2 - Chiesa Del Gesu Nuovo Halte 3 - Piazza Dante - Ingresso Ai Decumani Halte 4 - Museo Archeologivo Nazionale Halte 5 - Porta San Gennaro Halte 6 - Palazzo Caracciolo Halte 7 - Stazione Garibaldi Halte 8 - Corso Umberto I Halte 9 - Piazza Bovio/Universita Lijn B Halte 1 - Largo Castello (Piazza Municipio) Halte 2 - Piazza Vittoria - Via Calabritto Halte 3 - Viale Dohrn Halte 4 - Mergellina - Piazza del Leone Halte 5 - Capo Posillipo - Veduta Panoramica Halte 6 - Posillipo Halte 7 - Parco Vigiliano Halte 8 - Via Petrarca Halte 9 - Piazza Vittoria Halte 10 - Chiatamonte Halte 11 - Via Acton/Porto Stazione Marittima, pier voor cruises en Le Isole Del Golfo

Napels: Sightseeingtour per E-bike

2. Napels: Sightseeingtour per E-bike

Krijg een betere waardering van de historische stad Napels en zijn indrukwekkende monumenten tijdens een begeleide e-bike-tour. Vaar langs de populairste bezienswaardigheden van de stad, zoals kasteel Nuovo en kasteel dell'Ovo. Bewonder het uitzicht op de baai van Napels en de torenhoge berg Vesuvius. Begin met een rit door Spaccanapoli in het historische hart van de stad om aan te komen bij Piazza del Municipio, waar het 13e-eeuwse Castel Nuovo (Maschio Angioino) zich bevindt. Rijd verder naar het grote Piazza del Plebiscito. Bewonder de zuilengalerijen van het Koninklijk Paleis en het oudste actieve operahuis ter wereld in het Real Teatro di San Carlo. Fiets vervolgens veilig over de fietspaden van de promenade naar Marinaro, de thuisbasis van het Castel dell'Ovo, het oudste kasteel van Napels. Kom meer te weten over enkele van de legendes die bij het kasteel horen, zoals de mythe van de sirene koningin Partenope. Bekijk de oude nederzetting Monte Echia van dichterbij, beschouwd als het eerste gebied van Neapolis dat door de Grieken werd gesticht. Reis langs de prachtige kustlijn van de Golf van Napels met een indrukwekkend uitzicht op de Vesuvius en de eilanden Capri, Ischia en Procida bij bijna elke bocht in de weg.

Napels: dagtour Napels, Pompeii en Vesuvius

3. Napels: dagtour Napels, Pompeii en Vesuvius

Ontdek de schoonheid van Napels tijdens een rondleiding door Pompeii en het Vesuvius National Park. Leer de legendarische geschiedenis van Napels kennen via een gedetailleerde rondleiding door de stad. Wek je nieuwsgierigheid en ontdek hoe de Romeinen echt leefden op de archeologische vindplaats van Pompeii voordat je rondloopt op de enige nog actieve vulkaan van Europa. Ontmoet je professionele gids buiten je hotel en klim aan boord van een minibus voor twee uur sightseeing in Napels. Stop bij de kathedraal van Napels om de Koninklijke Kapel van de Schat van St. Januarius en de basiliek van Santa Restituta te bezoeken. Ontdek het Piazza del Municipio, het stadhuisplein van Napels, en bekijk het middeleeuwse Castel Nuovo voordat je door de woonstraten van Posillipo rijdt. Stop bij de beroemde Chiesa di Sant'Antonio a Posillipo voor het beste uitzicht over de stad en de baai. Keer terug naar het stadscentrum op Piazza del Plebiscito om de voorkant van het Koninklijk Paleis van Napels en de prachtige kerk van San Francesco di Paola te zien. Passeer de historische winkelgalerij, Galleria Umberto I, en het iconische operagebouw, Teatro di San Carlo. Rijd naar Pompeii om meer te weten te komen over fascinerende plaatsen zoals het Forum, de thermale baden en het Huis van de Vettii. Ontdek de Lupanar, verbrand door vulkanische as en stenen tijdens de vulkaanuitbarsting in 79 na Christus. Neem een pauze om te ontspannen tijdens de lunch, inclusief pizza en een drankje. Ga verder naar Torre del Greco en passeer het Vesuvius National Park. Loop naar de top van de enige nog actieve vulkaan in continentaal Europa. Wandel rond de krater op een hoogte van bijna 1200 meter en geniet van een panoramisch uitzicht over de charmante baai van Napels. Keer terug naar Napels waar uw gids u afzet bij uw hotel.

Napoli: wandeltocht door Napels met lokale gids

4. Napoli: wandeltocht door Napels met lokale gids

Breng een paar uur door met het leren over de stad Napels vanuit je gids. Bezoek beroemde bezienswaardigheden zoals het Piazzo Plebiscito en het San Carlo Theater en leer meer over de tradities van de stad van een local. Begin uw tour vanaf het Piazzo Municipio, waar u uw gids ontmoet en de route voor de tour leert. Loop door de straten van Napels en bewonder de kleurrijke gebouwen en indrukwekkende architectuur. Maak stops op de beroemde pleinen van de stad, het San Carlo Theater, Toledo Street en meer. Wandel naar de Spaanse wijk en loop door de smalle hoofdstraat Spaccanapoli. In het historische centrum vertelt uw gids u alles over het eten en drinken van de omgeving. Leer meer over straatvoedsel zoals de pizzapocket of hun espressokoffie en de speciale manier waarop de lokale bevolking het drinkt. Tijdens de tour kun je je gids om tips en aanbevelingen vragen over plaatsen om te bezoeken of restaurants om te dineren, zodat je het meeste uit je tijd in Napels haalt.

Napels: panoramische e-bike-tour

5. Napels: panoramische e-bike-tour

Begin bij de oude straat Spaccanapoli in het hart van de historische stad Napels om Piazza del Municipio te bereiken waar het kasteel Maschio Angioino zich bevindt en ga vervolgens naar Piazza Plebiscito met zijn koninklijk paleis en het San Carlo-theater. Ga verder naar de promenade langs het fietspad waar je stopt bij het oude dorp Marinaro, waar Castel dell'Ovo is gevestigd, het oudste kasteel van Napels en de bron van oude legendes zoals die van de sirene Parthenope. Voor het kasteel ziet u Monte Echia, door de Grieken beschouwd als het eerste nederzettingsgebied van Neapolis. Je tour gaat dan verder over de prachtige kustlijn door de prachtige golfomgeving die wordt gekenmerkt door de Vesuvius, het schiereiland van Sorrento en de eilanden Capri, Ischia en Procida. Je volgende stop is bij Virgilian Natural Park van waaruit je gemakkelijk de heuvel van Posillipo kunt beklimmen. Vanaf hier vertrekt u om het voormalige industriegebied van Bagnoli over te steken en de Noordpier te bezoeken (een wandeling van 1000 meter over de zee en een werk van industriële architectuur dat het oude ponton van ILVA was). Keer ten slotte terug naar het centrum door het westen van de stad.

Napels: zelfgeleide audiowandeling door de stad

6. Napels: zelfgeleide audiowandeling door de stad

"Zie je Napels", zei de Duitse dichter Wolfgang Goethe, "dan sterf je." Maar dit mag niet onheilspellend klinken. Goethe parafraseerde een lokaal gezegde dat suggereert dat je alles kunt leren wat je nodig hebt om goed te leven door deze meest Italiaanse stad te bezoeken, met zijn trotse tradities, heerlijk eten en schoonheid aan zee onder het tijdloze toezicht van de Vesuvius. En hoe zit het met de geschiedenis? Er is hier veel geweest, van het oude Griekenland, het oude Rome en Byzantium tot Gothen, Saraceense piraten, Angevines, Aragonese, Bourbons en Napoleontische generaals. Ik heb tijd besteed aan het bestuderen van deze afleveringen voor mijn podcast, A History of Italy, en ik zal je er vandaag doorheen leiden terwijl we lopen. De tour begint op een van de grootste pleinen van Italië in de buurt van het indrukwekkende Castel Nuovo. Vanaf daar banen we ons een weg door het theaterdistrict en de belangrijkste winkelstraat waar u enkele Napolitaanse lekkernijen kunt proeven. Dat brengt ons naar het grote Piazza del Plebiscito, waar u het imposante Koninklijk Paleis van Napels en de kathedraal van Napels vindt. We eindigen de tour met een wandeling langs de kust, waar je uitzicht hebt op de stad die zich uitstrekt richting de Vesuvius. De tour eindigt bij het oude en vreemd genaamde 'eierkasteel', Castel dell'Ovo. Ga met me mee op deze wandeling naar enkele van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van het oude Napels. Onderweg zul je ontdekken waarom "That's Amore" terwijl je verliefd wordt op de stad zoals zoveel anderen voor je zijn geweest.

Napels: privétour door klassieke Fiat 500 of Fiat 600

7. Napels: privétour door klassieke Fiat 500 of Fiat 600

Ontdek de historische gebouwen van Napels vanuit de zetel van een vintage Fiat 500 of 600, begeleid door een deskundige gids. De 5-uur durende tour verkent het historische centrum van de stad en de Posillipo-heuvel, inspiratiebron voor de schilderijen van de 19e-eeuwse school van Posillipo. Rijd naar de levendige geplaveide Spaccanapoli, de belangrijkste promenade van de stad die leidt naar veel van de belangrijkste bezienswaardigheden. Ga naar het Gesù-plein, waar de 15e-eeuwse Gesù Nuovo-kerk staat, en ga de Santa Chiara-kerk binnen. Ga verder naar via San Gregorio Armeno, de "kerststeeg". Je volgende stop is Piazza Gaetano, genoemd naar een van de 54 heiligen van de stad. Bezoek de beroemde gesluierde Christus in de Sansevero-kapel (gesloten op dinsdag) en de macabere kerk van Santa Maria delle Anime del Purgatorio ad Arco (gesloten op zondag), bewaakt door 3 bronzen schedels (toegangskaarten voor deze sites zijn niet inbegrepen.) Bewonder de het dreigende kasteel van Piazza del Municipio en de ingang van de voormalige openbare schietgalerij van de Galleria Umberto I. Ga verder naar Piazza Municipio om het Castel Nuovo te bewonderen. Bekijk de gevel van de oudste continu actieve locatie voor openbare operavoorstellingen in Europa, in het Teatro di San Carlo op Piazza del Plebiscito. De oostkant van het plein is de thuisbasis van het Koninklijk Paleis, terwijl de westkant de kerk van San Francesco di Paola (ingang) herbergt, in de stijl van het Pantheon in Rome. Bezoek Galleria Umberto I. Ga naar de haven om de Borgo Marinari en het Normandische fort van Castel Dell'Ovo te zien, voordat je naar de wijk Posillipo aan het water rijdt. Eindig bij de ingang van het Parco Virgiliano, genoemd naar de Romeinse dichter Vergilius, waarvan wordt aangenomen dat hij in de buurt begraven ligt.

Napels: stads- en straatvoedselmarkt

8. Napels: stads- en straatvoedselmarkt

Deze wandeltocht begint elke dag vanuit Napels op Piazza Municipio bij de Neptunusfontein. Grijp de kans om de stad Napels te bezoeken met een lokale gids die niet alleen een gids is, maar ook een echte gelovige van Napolitaanse tradities! Met je gids ontdek je het echte hart van Napels, vol met artistieke invloeden die zijn achtergelaten door de verschillende overheersing die de stad na de Griekse en Romeinse tijd heeft geleden. Bezoek de Piazza Plebiscito met het magnifieke Koninklijk Paleis, loop langs de kust om te genieten van het uitzicht op de baai en de Vesuvius, wandel over de voedselmarkt Pignasecca en proef verschillende typische gerechten, en loop door de smalle straatjes van het historische centrum en in de beroemde "Spaccanapoli". Grijp in het historische centrum de kans om een ambachtswinkel binnen te gaan om meer te weten te komen over de traditie van de handgemaakte beelden van de Geboorte van Christus ("Presepe" genoemd), een traditie die diep gevoeld werd in Napels tijdens de kersttijd die teruggaat tot 1000 jaar geleden. Loop langs het middenschip van de kathedraal van Napels, ook wel bekend als "Duomo", en raak gefascineerd door de geschiedenis van Saint Gennaro en het vloeibaar maken van zijn bloed.

Pompeii en Napels Dagtrip vanuit Rome

9. Pompeii en Napels Dagtrip vanuit Rome

Reis terug in de tijd naar het Romeinse rijk tijdens deze dagtrip naar Rome. Laat je ophalen bij je hotel in Rome en rijd langs de kustlijn van de Middellandse Zee voor een prachtig uitzicht op de kust van Amalfi op weg naar Pompeii. Volg bij aankomst een rondleiding door de archeologische vindplaats en bekijk de overblijfselen van de voedselmarkt, thermale baden en woningen van de rijke burgers. Leer meer over het dagelijks leven tijdens het Romeinse rijk en verwonder je terwijl de geschiedenis voor je ogen tot leven wordt gebracht. Ga verder naar Napels om hoogtepunten te verkennen, zoals de monumenten van de Via San Gregorio Armeno, Piazza San Domenico en Piazza del Gesù met zijn indrukwekkende kerk van Gesù Nuovo en Basilica di Santa Chiara. Bewonder het koninklijk paleis en de kerk van San Francesco di Paola op Piazza Plebiscito. Kijk naar de Galleria Umberto I aan de Via Toledo en ga verder naar Piazza Municipio om het middeleeuwse Castel Nuovo te waarderen. Proef een authentiek sfogliatella (gebak) in een plaatselijke bakkerij voor de terugreis naar Rome.

Napels: begeleide wandeling met Bourbon-tunnel

10. Napels: begeleide wandeling met Bourbon-tunnel

Onder begeleiding van een deskundige en professionele gids ontdekt u de majesteit van het monumentale gebied van Napels: Vanaf het centrale Piazza Municipio kunt u de Neptunus-fontein bewonderen met uitzicht op het majestueuze Castel Nuovo, beter bekend bij de Napolitanen als Maschio Angioino. Je gaat verder richting Piazza Trieste e Trento en het aangrenzende Piazza del Plebiscito om te genieten van de belangrijkste monumenten van de stad, van het San Carlo Theater tot de Umberto I-galerij, van de basiliek van San Francesco di Paola tot het Koninklijk Paleis, in een excursie van middeleeuwse, barokke kunst. en neoklassiek. We gaan verder langs de Via Chiaia om de geschiedenis te ontdekken van de Antica Pizzeria Brandi, waar de beroemde pizza Margherita werd geboren, en van de Gran Caffè Gambrinus. Aan het einde van de wandeltocht begin je je tocht in de ondergrond van Napels, je zult de geheimen ontdekken die verborgen zijn in de oude Bourbon-galerij die Ferdinand II van Bourbon wilde hebben om een militair pad te creëren dat de troepen in staat zou stellen om in korte tijd het Koninklijk Paleis bereiken. De Bourbon Gallery is een lange ondergrondse tunnel gebouwd in het midden van de 19e eeuw door Ferdinand II van Bourbon en wordt beschouwd als de trots van ondergrondse Bourbon civiele techniek. De galerij, herontdekt in 2005, biedt het publiek een verrassende route in de ondergrond en in de geschiedenis van de Napolitaanse stad. Via de standaardroute is het mogelijk om het oorlogstoevluchtsoord, oude reservoirs van het Bolla-aquaduct, fragmenten van standbeelden, vintage auto's en motorfietsen te waarderen die tijdens de veiligheidsmaatregelen zijn gevonden.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Piazza Municipio, Naples

Alle activiteiten

19 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Piazza Municipio, Naples

Meer zien

Andere activiteiten in Piazza Municipio, Naples

Wil je alle activiteiten in Piazza Municipio, Naples bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piazza Municipio, Naples

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.222 beoordelingen

Onze vlucht was in de avond, dus we hadden beperkte tijd. De hop on hop off bus was perfect voor ons met de twee lijnen. We hebben 's ochtends de stadsroute gedaan, daarna wat geluncht en daarna de panoramische route genomen. De panoramische route was zo geweldig! Zorg ervoor dat je bovenaan aan de linkerkant zit om het beste uitzicht op de baai van Napels te krijgen. De audiogids was goed, hoewel de kwaliteit van de koptelefoon (of de audio in het algemeen) slecht was - maar je kunt niet alles hebben, denk ik. We hadden een geweldige tijd samen en zouden iedereen die op het hoogtepunt van de zomer met zo'n hitte gaat, aanraden om gewoon te gaan zitten en iemand je te laten rijden en je de hoogtepunten van de stad te laten zien!

Geld goed besteed, heel goed inderdaad !!! We hebben online tickets gekocht die 24 uur geldig zijn, zodat we zowel deel A van het historische centrum van de stad als deel B, dat Mergellina en Posillipo omvat, kunnen doen. Eenmaal aan boord worden oortelefoons afgeleverd waarmee u tijdens de reis naar de geschiedenis van de getoonde route kunt luisteren. Het bezoek duurt ongeveer anderhalf uur dat van het historische centrum en iets langer dat van Mergellina en Posillipo. Geweldige ervaring, mijn kinderen hebben er zo van genoten.

Mijn zus raadde me aan de app te downloaden voordat ik naar Italië en Griekenland reisde en erg blij dat ik dat deed, zoals we een paar keer appten om kaartjes te kopen en was aangenaam blij met hoe gemakkelijk en goedkoper in alle gevallen voor ons was. Zorg er wel voor dat je de prijzen vergelijkt, want er waren een paar excursies waar we naar keken, die iets goedkoper waren. Zou deze app gebruiken en aanbevelen tijdens het reizen.

De hop on/off bus was een geweldige introductie tot de stad Napels. We reden op beide lijnen - natuurlijk is lijn B, die langs de kust loopt, veel mooier en mooier dan die in de stad. We reden beide tours met onze 4-jarige en het is een geweldige manier om de stad zittend te verkennen, vooral met kinderen (vooral bij aankomst).

De ideale manier om de stad te ontdekken: een panoramische bustour, met commentaar in 7 talen, en mogelijke haltes bij elke bezienswaardigheid. Het ticket is 24 uur geldig, op beide lijnen (lijn A voor het historische centrum, lijn B voor de kust).