Piazza San Carlo, Turijn: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Turijn: 2 uur durende stadshoogtepunten wandeling

1. Turijn: 2 uur durende stadshoogtepunten wandeling

Ontmoet je gids in het stadscentrum om je ontdekking van de geschiedenis en cultuur van Turijn te beginnen. Begin met het verkennen van de Piazza San Carlo, waar u het ruitermonument van Emmanuel Philibert tegenkomt en leert hoe dit wordt beschouwd als de 'salon' van de stad. Vervolgens passeert u onder een galerij om uit te komen bij Piazza Carignano, waar u enkele van de mooiste historische gebouwen kunt bewonderen, die sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Vanaf daar gaat u naar Piazza Castello, het echte hart van Turijn, om te praten over de belangrijkste monumenten van de stad. Ontdek bezienswaardigheden zoals Palazzo Reale, Palazzo Madama en de San Lorenzo-kerk. Sluit je tour af buiten de Mole Antonelliana, het beroemdste gebouw van de stad.

Turijn: begeleide fietstocht met hoogtepunten van de stad

2. Turijn: begeleide fietstocht met hoogtepunten van de stad

Geniet tijdens deze tour van een begeleide fietstocht door de stad Turijn. Stop bij belangrijke monumenten en gebieden zoals Valentino Park en Piazza San Carlo. Ontmoet je gids en krijg een introductie over de tour. Zet je helm op en ga aan de slag met je fietstocht door de stad. Je zult gefascineerd zijn door een stad in voortdurende transformatie, vol kleur en stijl. Bezoek enkele van de vele parken van de stad en kijk uit op de vier rivieren die de stad omringen. Leer meer over de geschiedenis van de Romeinse tijd tot de 21e eeuw vanuit je gids. Ontdek de lokale nieuwsgierigheid gerelateerd aan sociale heiligen, straatkunst en zwart-wit magie. Reis langs de fietspaden en de brede lanen die doen denken aan Parijs. Ga naar het beroemde Valentinopark met het middeleeuwse dorp, het kasteel en de prachtige Giardino Roccioso. Tijdens de rondleiding geeft uw gids aanbevelingen over plaatsen die u tijdens uw verblijf kunt bezoeken en waar u het beste eten, de beste wijn en chocolade in Turijn kunt proeven.

Turijn: Hoogtepunten van de stad per E-bike

3. Turijn: Hoogtepunten van de stad per E-bike

Ontmoet jouw lokale gids in het centrum van de stad, kies je e-bike en begin aan deze leuke fietstocht van 3 uur om de vele zielen en prachtige monumenten van Turijn te ontdekken. Het is een veelzijdige stad, waar luxe en bescheidenheid in perfecte balans samenleven en fascinerende en interessante contrasten creëren. Je eerste stop is het hart van het historische centrum voor een eerste kennismaking met de geschiedenis van deze prachtige Italiaanse stad, gekenmerkt door de Italiaanse koninklijke familie, de Savoia. Fiets langs elegante boulevards en bereik het Piazza San Carlo om het ruitermonument van Emanuele Filiberto van Savoia te bewonderen. Vervolg je bezoek aan Piazza Carignano en bekijk een aantal van de mooiste historische gebouwen, die sinds 1997 zijn uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed. Volg gemakkelijke fietspaden en geniet van de schaduw van elegante gebouwen tot aan Piazza Castello en bewonder het Koninklijk Paleis, Palazzo Madama en de San Lorenzo-kerk. Jouw gids neemt je mee op een reis van het verleden naar het heden. Je leert waarom de stad tegenwoordig zo belangrijk is en haar industriële ontwikkeling dankzij FIAT, de Italiaanse auto-industrie die nu deel uitmaakt van de ziel van de stad. Met je lokale gids ontdek je vervolgens de Koninklijke tuinen en Porta Palatina, een oude Romeinse site. Trap ontspannen door weelderige tuinen en bereik Mole Antonelliana, het ware symbool van de stad. In de schaduw van zijn pracht ligt een interessante wijk, verrijkt met moderne muurschilderingen gewijd aan duurzaamheid, gepromoot door het beroemde koffiemerk: Lavazza, geboren in Turijn. Steek ten slotte de monumentale brug over de Po-rivier over en beklim de Cappuccini-heuvel om te genieten van een adembenemend uitzicht over Turijn. Als laatste bereik je het prachtige Valentino Park, beroemd als een van de ontmoetingsplaatsen voor de lokale bevolking en vanwege het elegante kasteel. Ga ten slotte de jonge en levendige wijk San Salvario in en keer terug naar het beginpunt.

Turijn: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

4. Turijn: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

Leer Turijn in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht-wandeltocht die op je telefoon wordt gespeeld. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige teambuildingactiviteit. Nadat u de speurtochttour op uw mobiele apparaat heeft gedownload, gebruikt u de mobiele app en geïntegreerde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Turijn te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het stadsbezichtigingsspel te onthullen. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Start de activiteit wanneer je maar wilt en geniet van de flexibiliteit om je spel op elk gewenst moment te pauzeren om een pauze te nemen, de perfecte foto's te maken, te stoppen voor de lunch of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag. In de met geschiedenis gevulde stad Turijn bezoekt u eerst de prachtige kathedraal van Sint Johannes de Doper. Dan het unieke Koninklijk Paleis van Turijn en dan het onvervangbare Palazzo Madama. Deze prachtige route vervolgt naar de Galleria Subalpina. Als vijfde halte vind je de Piazza Carlo Alberto. Terwijl u uw wandeling door de stad voortzet, vindt u het interessante Museo Nazionale del Risorgimento Italiano. Uiteraard mocht het Palazzo Carignano niet ontbreken op deze rondleiding. Daarnaast bewonder je ook het Egyptisch Museum. De voorlaatste bestemming is het benijdenswaardige Piazza San Carlo. Terwijl de kers op de taart van deze unieke tour niet anders kon zijn dan de Piazza Solferino. Download de ‘’World City Trail’’ app uit de winkel. Start dan uw tour en geniet ervan!

Turijn: rondleiding door Egyptisch museum en rondleiding door de stad

5. Turijn: rondleiding door Egyptisch museum en rondleiding door de stad

Ontdek het Egyptisch Museum van Turijn en bezoek de stad tijdens een rondleiding. Verken het oudste museum ter wereld, volledig gewijd aan de Egyptische beschaving en na dat van Caïro beschouwd als het belangrijkste ter wereld. Unieke collecties, papyri, mummies, verhalen en intriges van de oude beschaving van de farao's zullen aan je worden onthuld. Bewonder spectaculaire vondsten zoals oude mummies en de prachtige sieraden van de farao's. Leer de anekdotes van eeuwen van Egyptische beschaving van je deskundige gids. Geniet ten slotte van een stadstour van een uur door Tourin, verken het San Lorenzo-plein, het San Carlo-plein en de Subalpine Gallery.

Turijn zelfgeleide Sherlock Holmes moordmysteriespel

6. Turijn zelfgeleide Sherlock Holmes moordmysteriespel

De Sherlock Holmes City Game is een zelfgeleide tour die je een leuke en interactieve manier geeft om door de stad te lopen. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon met internetverbinding. Zodra je het spel boekt, sturen we je via e-mail alle benodigde informatie. Door door de stad te bewegen, ontgrendel je opdrachten. Hier vind je personages die bereid zijn te helpen. Maar de informatie heeft een prijs! Los hun puzzels op, ga hilarische foto-uitdagingen aan, achtervolg de daders en speel mee om dichter bij het oplossen van de moord op Balthasar te komen. BELANGRIJKE GEGEVENS: - Moeilijkheidsgraad: eenvoudig – ook geschikt voor gezinnen met kinderen - Duur: 2 uur - Tickets: Je hoeft slechts 1 ticket per groep (1-4 personen) te kopen - Elke groep speelt met 1 apparaat. Voor groepen vanaf 4 personen kunt u 2 of meer tickets kopen. - Om dit spel te boeken moet je een datum/tijd opgeven, MAAR je kunt beginnen wanneer je maar wilt. - *LET OP: deze City Game gebruikt de stad als interactief speelveld, maar geeft GEEN informatie over de stad! HOE TE SPELEN: Boek de City Game, bekijk de e-mail die we je sturen met de instructies, download de Loquiz App en begin aan je game-ervaring! Verken de stad in je eigen tempo terwijl je de Sherlock Holmes City Game speelt, een zelfgeleide tour die veel vrijheid en flexibiliteit biedt. Je kunt spelen wanneer, waar en met wie je wilt. Of je nu alleen wilt spelen voor persoonlijke opwinding of met een groep mensen, dit is het spel voor jou! Spelen met meer groepen wordt een competitieve ervaring, perfect als teambuildingactiviteit. Dit spel is een leuke activiteit die je kunt doen tijdens een bezoek aan een stad met je familie en vrienden of als koppel. Onze City Game biedt de maximale onafhankelijkheid, je kunt pauzeren en doorgaan wanneer je maar wilt!

Turijn: e-bike-sightseeingtour. Centrum en uitzicht van bovenaf

7. Turijn: e-bike-sightseeingtour. Centrum en uitzicht van bovenaf

De mooiste, grappigste en meest duurzame manier om Turijn, het historische centrum en de parken te bezoeken per e-bike. Je ziet en voelt de stad in jouw tempo en ontdekt zowel klassieke plekjes als verborgen juweeltjes. De enige fietstocht die het uitkijkpunt Cappuccini op de top van de heuvel bereikt. Onze gidsen voor fietstochten zullen u onderdompelen in de verscheidenheid aan routes van het koninklijk paleis tot Mole Antonelliana, van de mooiste pleinen tot het Valentino-park, door de Savoy-residenties, tuinen, kunst, geschiedenis, keuken. Geweldige manier om de stad te verkennen tijdens uw eerste bezoek of om Turijn te bekijken voor vertrek.

Tour door Turijn met een geleid bezoek aan het Egyptisch Museum

8. Tour door Turijn met een geleid bezoek aan het Egyptisch Museum

Een geweldige tour om de minder bekende juweeltjes van Noord-Italië te ontdekken. Deze kleine groepsreis neemt je mee langs de majestueuze pleinen en barokke architectuur van Turijn, evenals het wereldberoemde Egyptisch Museum. Lokale deskundige gids Sara zegt: 'Turijn staat bekend als de bakermat van Fiat, Lavazza-koffie en romige Gianduia-chocolaatjes. Maar deze tour duikt diep in de Savoyaardse wortels en Franse invloeden van de stad. Bovendien leer je alles over het oude Egypte en zijn overtuigingen en bijgeloof.' Vanaf Piazza Castello zullen de grootsheid en weelde van Turijn onmiddellijk volledig te zien zijn. Bekijk de voormalige koninklijke residentie van Savoye en Madama Palace, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek belangrijke sites die verband houden met het Italiaanse Risorgimento en bewonder de dubbele barokke kerken op Piazza San Carlo. Geniet van de stijlvolle Italiaanse flair van de stad terwijl je door de hoofdstraten loopt - terwijl je omhoog kijkt voor een glimp van het beroemde bioscoopmuseum, Mole Antonelliana - totdat je het Egyptisch Museum bereikt. Leer meer over fascinerende Egyptische hiërogliefen, met 700 papyri tentoongesteld, waaronder de showstopper, het 18 meter lange 'Book of the Dead'. Het museum handhaaft een kamertemperatuur van 21°C tot 24°C om alles wat je binnen ziet te bewaren, inclusief dagelijkse gebruiksvoorwerpen zoals kleding, instrumenten, speelgoed en voedsel. Kijk omhoog naar kolossale beelden van farao's, goden en de iconische sphynx. Bovendien krijg je ook graven, sarcofagen, tempels en mummies te zien.

Turijn: Hoogtepunten en cultuur Zelfgeleide wandeling

9. Turijn: Hoogtepunten en cultuur Zelfgeleide wandeling

Deze tour laat je de hoogtepunten zien van Turijn, de hoofdstad van de regio Piemonte in Noordwest-Italië, met zijn fascinerende geschiedenis en rijke culturele traditie. Kunst en cultuur liggen op je route. Je krijgt aanbevelingen voor de lekkerste Italiaanse lekkernijen. Leuke vragen houden je bezig tijdens deze ontspannen wandeling. Turijn heeft veel te bieden, van culturele bezienswaardigheden tot eersteklas winkels. En de oude stad is een echte schat vol historische gebouwen, indrukwekkende architectuur en pittoreske steegjes. De tour begint bij het centraal station aan de historische Via Roma en gaat verder over de centrale pleinen van de stad, Piazza San Carlo, omgeven door elegante gebouwen, en Piazza Castello. De perfecte plekken om te genieten van het bruisende leven van Turijn. Het koninklijk kasteel van Turijn, het Palazzo Madama en het Palazzo Reale bevinden zich hier ook. Bezoek de Mercato della Frutta di Porta Palazzo, de grootste markt voor verse groenten en fruit in de stad, en de kathedraal van Turijn, die het beroemdste heiligdom van het christendom herbergt: de lijkwade van Turijn, Vanaf de 167 meter hoge top van de Mole Antonelliana-toren, het herkenningspunt van Turijn, heb je een adembenemend uitzicht over de stad en het Alpenpanorama. Hier vind je ook het Museo Nazionale del Cinema, het grootste filmmuseum van Italië. De tour is een geweldige manier om naar buiten te gaan en nieuwe dingen te ontdekken met familie, vrienden of alleen. Het is alsof je Turijn wordt getoond door een goede vriend. Vele anekdotes zullen uw wandeling door de stad verrijken. Je kunt de tour op elk moment en zo vaak als je wilt starten in de browser van een smartphone. Ter plaatse of zelfs vanuit het comfort van uw bank. Geniet van je tijd in Turijn!

Turijn: begeleide sightseeingwandeling

10. Turijn: begeleide sightseeingwandeling

Ontmoet je vriendelijke gids op Piazza San Carlo, een magnifiek elegante locatie met de toepasselijke bijnaam de 'lounge' van Turijn. Kom meer te weten over de geschiedenis van de Piazza, die teruggaat tot 1619, terwijl je de ingewikkelde architectuur van de omliggende gebouwen bewondert. Ga vervolgens langs de Port Palazzo-markt op weg naar de indrukwekkende Porta Palatina, een van de best bewaarde Romeinse poorten uit de 1e eeuw voor Christus ter wereld. Vervolg de tour naar de imposante San Giovanni Battista-kathedraal, de belangrijkste plaats van katholieke eredienst in Turijn. De kathedraal, gelegen aan het gelijknamige plein, werd gebouwd aan het einde van de 15e eeuw en is het enige religieuze gebouw in renaissancestijl van de stad. Kom vervolgens aan op Piazza Castello, een grote esplanade die het echte centrum van Turijn is. Bewonder het oogverblindende Palazzo Madama en het majestueuze Palazzo Reale. Volg je gids naar Piazza Carignano, een van de belangrijkste en meest historische pleinen van de Piemontese hoofdstad. Het plein dateert uit het Savoy-tijdperk van de stad en heeft een fascinerend monument ter ere van Vincenzo Gioberti, over wie u meer te weten komt van uw gids. De tour eindigt bij een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad, de Mole Antonelliana. Gebouwd in 1863 en met een hoogte van 167 meter was de toren aanvankelijk een plaats van aanbidding voor de Joodse gemeenschap van Turijn voordat hij in 1877 aan de gemeente werd verkocht. Tegenwoordig herbergt de toren de fantastische collecties van het Nationaal Filmmuseum .

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Piazza San Carlo, Turijn

Alle activiteiten

18 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Piazza San Carlo, Turijn

Meer zien

Andere activiteiten in Piazza San Carlo, Turijn

Wil je alle activiteiten in Piazza San Carlo, Turijn bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.