Picasso Museum Parijs

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Picasso Museum Parijs: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Parijs: dagticket met snelle toegang tot het Picasso Museum

1. Parijs: dagticket met snelle toegang tot het Picasso Museum

Het Musée National Picasso Paris is het enige museum in de wereld dat Picasso's volledige geschilderde, gebeeldhouwde, gegraveerde en geïllustreerde œuvre tentoonstelt. Opgenomen in de collectie zijn schetsen, studies, concepten, notitieblokjes, etsen in verschillende fasen, foto's, geïllustreerde boeken, films en documenten van het creatieve proces van de kunstenaar. Verken de museumcollectie en -tentoonstellingen met je ticket en loop de wachtrij voorbij. Actuele tentoonstellingen: "Picasso en Rodin" Tentoonstelling - tot en met 9 januari 2022 Voor de eerste keer slaan het Musée national Picasso-Paris en het Musée Rodin de handen ineen om een “Picasso-Rodin” tentoonstelling op twee locaties te organiseren. Dit partnerschap tussen twee monografische musea van Parijs geeft een dubbel perspectief op de kunstenaars die de weg naar moderniteit baanden: de tentoonstelling in het Musée Rodin verkent de antwoorden van Rodin (1840-1917) en Picasso (1881-1973) op de crisis van de representatie aan het begin van de 20e eeuw; het Musée Picasso brengt een vergelijkende lezing van hun kunstwerken. "Picasso: Lectures, Relectures" Tentoonstelling - tot en met 5 september 2021 Beleef een thematische rondleiding door de collectie van het museum, gewijd aan de invloed van de literatuur op het werk van Pablo Picasso. Picasso was een onopvallend maar onverzadigbaar lezer die zijn hele leven inspiratie putte uit boeken. In het licht van zijn persoonlijke bibliotheek, waarvan een deel hier voor de eerste keer wordt gepresenteerd, laat een aantal van de meesterwerken van het museum zien hoe belangrijk verhalen waren in het creatieve proces van de kunstenaar. Deze zeer originele tentoonstelling dompelt de bezoekers onder in zijn fantasierijke wereld en zorgt voor een frisse kijk op zijn werk.

...
De Marais Walking Food Tour: kaas, wijn en delicatessen

2. De Marais Walking Food Tour: kaas, wijn en delicatessen

Le Marais is de perfecte plek voor een authentieke en heerlijke culinaire reis. Terwijl uw smaakpapillen van de smaken genieten, kunnen uw ogen zich tegoed doen aan de leuke cafés van deze prachtige buurt, interessante kunstgalerijen, luxe winkels en schilderachtige architectuur. Je lokale voedselexpert en gids neemt je ver weg van de gebaande paden van deze bekende wijk om de warme sfeer te ontdekken van een authentieke markt vol verse producten en andere culinaire juweeltjes verborgen in de smalle en levendige straten. Je proeft verse Franse kazen geserveerd op een knapperig stokbrood en gecombineerd met wijn, gezouten hammen en vleeswaren, gul gebak, heerlijke chocolaatjes en vele andere zoete en hartige lekkernijen. Zelfs de meest veeleisende smaakpapillen zullen tevreden zijn! Nadat je in en uit de favoriete winkels van Parijzenaars bent gesprongen, voel je je een local en weet je meer over de Parijse manier van leven. Je gepassioneerde gids deelt graag interessante verhalen en informatie over Franse culinaire kunst en de prachtige Marais-wijk.

...
Le Marais: wandeltour

3. Le Marais: wandeltour

Benader deze unieke wijk van Parijs vanuit een nieuwe invalshoek, met de hulp van een deskundige gids. Van de schilderachtige pre-19e-eeuwse architectuur tot de fascinerende geschiedenis en het levendige en opwindende heden, kom alles te weten over de diversiteit van deze wijk. Eens de plek van de eerste Joodse nederzetting, tegenwoordig is de trendy wijk de thuisbasis van luxe boetieks en een bruisend nachtleven. Tijdens deze tour volg je verschillende verhalen uit de geschiedenis van Le Marais' en hoe ze samenkwamen, om zo een beeld te krijgen van een werkelijk uitzonderlijke buurt. Beleef een plaats met een rijke historie met het verkennen van de schitterende Place des Vosges, een openbaar plein met een ongeëvenaarde schoonheid, zelfs in Parijs. Ontdek daarna talloze herenhuizen, voormalige woningen van adel die ooit thuis waren in Le Marais. Als je niet veel tijd te besteden hebt, moet je er zeker voor zorgen dat je deze buurt niet mist.

...
Paris Picasso Museum 2 uur durende privétour met kleine groepen

4. Paris Picasso Museum 2 uur durende privétour met kleine groepen

Leer meer over het leven en werk van Pablo Picasso tijdens een privérondleiding van 2 uur door het prachtige Picasso Museum in Parijs. De collecties van het museum bevinden zich in het sierlijke 17e-eeuwse Hôtel Salé en beslaan de hele carrière van een van 's werelds meest productieve en veelzijdige kunstenaars. Je deskundige gids neemt je mee door de verschillende fasen van Picasso's carrière, terwijl je voorbeelden ziet van zijn ongelooflijke technische vaardigheid en meesterschap in verschillende artistieke disciplines. Ontdek Picasso's formele experimenten en ideologische betrokkenheid, evenals de complexe relatie die hij had met andere opmerkelijke kunstenaars van zijn tijd, zoals Matisse, Dali en Rousseau. Bewonder Picasso's Bull's Head, een standbeeld dat een bewijs is van zijn Less is More-benadering van kunst. Bewonder een van zijn vroegste schilderijen, The Barefoot Girl, evenals Still Life with Oranges, een belangrijk werk van Matisse, Picasso's grootste invloed en rivaal.

...
Marais Walking Tour: Lifestyle in Parijs

5. Marais Walking Tour: Lifestyle in Parijs

Parijs is de stad van de verliefden en Le Marais is een prachtige mix van historische herenhuizen, cutting edge boetieks en levendige restaurants. Het maakt een absoluut essentiële plaats om te bezoeken op uw Parijs avontuur. Lang bekend als de aristocratische arrondissement van Parijs, maar tegelijk een prachtig scala aan architectonische gebouwen. Het verspreidt zich over de 3e en 4e arrondissementen op de Rive Droite (rechteroever). Onze tour vandaag zal een blik op de ongewone kant van de wijk meestal niet ervaren door toeristen. We zullen in een aantal van de meest prestigieuze gastronomische adressen in te voeren, en zie de belangrijkste monumenten langs de weg. Deze omvatten: Place des Vosges - de oudste geplande plein in Parijs; Hôtel de Sully, Carnavalet en Hôtel Salé, elk met hun gerenommeerde ontwerpen. We zullen ook een kans hebben om een opmerkelijke groep van winkels langs de weg te vinden! Zorg ervoor dat uw gids over restaurant aanbevelingen vragen in deze culinaire stad. We zullen ook een kans hebben om te stoppen voor twee gourmet proeverijen langs de weg, om uw ervaring in de Marais te voltooien.

...

Sitemap Picasso Museum Parijs

Wil je alle activiteiten in Picasso Museum Parijs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Picasso Museum Parijs

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 653 beoordelingen

Het ontmoetingspunt was gemakkelijk te bereiken. Het personeel op kantoor was vriendelijk en behulpzaam. De gids was erg goed en informatief. Had voldoende tijd om van het huis en de tuinen te genieten. Met genoeg tijd om te lunchen in het restaurant op het terrein. Een gezellige en plezierige tijd.

De vaste collectie wordt niet tentoongesteld, maar de tentoonstelling Picasso in het Beeld is een prachtige onderdompeling in het leven en de persoonlijkheid van Picasso.

Mooi museum en we hadden bij bij het bezoek een tentoonstelling over Picasso-Rodin. Heel mooi.

Het is nog zo rustig in Parijs, zodat je meteen bij de kassa een kaartje kunt kopen!

Prachtig gebouw met magnifiek interieur echt doen!!!!