Datums kiezen

Piccolomini Library

Piccolomini Library: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Siena: toegangsticket voor de kathedraal van Siena en de Piccolomini-bibliotheek

1. Siena: toegangsticket voor de kathedraal van Siena en de Piccolomini-bibliotheek

Profiteer van snelle toegang tot de kathedraal van Siena en bewonder de prachtige interieurkunstwerken en architectuur. Loop langs de sierlijke marmeren mozaïekvloer van de kathedraal en bezoek de Piccolomini-bibliotheek, bekend om zijn verzameling levendige fresco's. Sla de wachtrij over en betreed de kathedraal om een van de belangrijkste meesterwerken van renaissancekunst en -architectuur in Italië te verkennen. Bewonder de uitgebreide altaarstukken, een beeldhouwwerk van Michelangelo en allerlei sierlijke decoraties verspreid over het enorme interieur. Betreed de Piccolomini-bibliotheek, die een uitgebreide reeks van 10 fresco's van Pinturicchio bevat die het leven van paus Pius II beschrijven. Kijk omhoog naar het koepelvormige plafond, meesterlijk versierd met complexe patronen en verdere scènes uit het leven van de paus. Luister tijdens je bezoek naar een officiële audiogids om meer te weten te komen over de kathedraal van Siena en zijn geschiedenis en kunst. U krijgt toegang tot de audiogids door op de dag van uw bezoek een QR-code op uw mobiele telefoon te scannen.

Siena: Pass voor het kathedraalcomplex met audiogids (OPA SI PASS)

2. Siena: Pass voor het kathedraalcomplex met audiogids (OPA SI PASS)

Haal het meeste uit je tijd in de Duomo van Siena met een inclusief ticket waarmee je toegang hebt tot alle ruimtes behalve het dak. Ontdek de geschiedenis van het complex terwijl je luistert naar informatief commentaar op de meegeleverde audiogids. Betreed de Duomo en bewonder de grootsheid ervan terwijl je over de mozaïekmarmeren vloer wandelt. Bewonder sculpturen zoals The Feast of Herodes van Donatello en St. Paul van Michaelangelo en andere kunstwerken die verspreid over de kathedraal staan. Bezoek de doopkapel van San Giovanni in de Duomo en bewonder de prachtige doopvont. Vanaf hier gaat u naar de crypte, de ondergrondse vertrekken die meer dan zeven eeuwen verborgen bleven. Slenter vervolgens door de Piccolomini-bibliotheek en kijk omhoog naar de levendige en kleurrijke fresco's die de muren sieren. Bewonder het verbluffende werk van Pinturicchio, dat tien episodes uit het leven van paus Pius II verbeeldt. Toegang tot het Museo dell'Opera met een selectie van archeologische fragmenten en kunstwerken die ooit deel uitmaakten van de kathedraal. Bekijk een verscheidenheid aan gotische sculpturen van Giovanni Pisano en schilderijen van Ambrogio en Pietro Lorenzetti. Ga naar het Oratorium van San Bernardino om de collectie van het Diocesane Museum voor Religieuze Kunst te bewonderen, waarvan de kern zich in de kapel van het bovenste oratorium bevindt. Ontdek een verscheidenheid aan Siennese schilderijen van de 13e tot de 18e eeuw. Beëindig uw bezoek aan het complex met een klim naar het uitkijkpunt Facciatone. Laat u betoveren door het onvergetelijke uitzicht over de stad Siena en de prachtige glooiende heuvels van het Toscaanse platteland.

Siena: Duomo di Siena Privé Rondleiding

3. Siena: Duomo di Siena Privé Rondleiding

Ontdek tijdens een privétour van 2 uur een van de meest iconische historische gebouwen van Siena en de Duomo-kathedraal, die op de werelderfgoedlijst staat. Een deskundige lokale gids belicht de belangrijkste historische en artistieke gebeurtenissen die hebben geleid tot de creatie en decoratie van dit architecturale juweeltje. Je kunt de wachtrij bij het loket overslaan, zodat je meteen het interieur van de Duomo kunt ontdekken. Na een inleiding over de buitengewone gevel versierd met beelden van filosofen, profeten en sibillen die met elkaar lijken te praten, ga je naar binnen om het interieur te ontdekken: Cappella del Voto, ontworpen en gedecoreerd door Bernini in de 17e eeuw, het hoofdaltaar , de prachtige ingelegde marmeren mozaïekvloer, waarvan vele delen te zien zijn, de preekstoel gemaakt door Nicola Pisano, de kapel van St. Johannes de Doper (Cappella di San Giovanni) met een prachtig beeld van de heilige zelf, gemaakt door Donatello in de 15e eeuw, de prachtige bibliotheek van Piccolomini en enkele beelden van Michelangelo.

Privétour door Siena: ontdek de legendarische geest van de Palio

4. Privétour door Siena: ontdek de legendarische geest van de Palio

Tijdens de rondleiding door Siena word je ondergedompeld in de typische middeleeuwse stad die door de Medici-familie is gebouwd. Een van de bekendste gebouwen is het historische Palazzo Salimbeni waar het hoofdkantoor van de Banca dei Paschi di Siena, een van de oudste van Europa, is gevestigd. Als je door de karakteristieke steegjes loopt die het historische centrum tot werelderfgoed hebben gemaakt, heb je een spectaculair uitzicht op het plein Piazza del Campo. Uniek in zijn soort vanwege de originele schelpvorm met 9 segmenten, wordt het beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse pleinen van Europa en wordt er om de twee keer per jaar de beroemde Palio-wedstrijd gehouden, de eeuwenoude wedstrijd tussen de Contrade (wijken van de stad). ). Het hele plein is omringd door restaurants, cafés en souvenirwinkels, maar ook belangrijke gebouwen zoals het Palazzo Comunale met de Torre del Mangia toren die boven het hele plein uittorent en een uniek panorama biedt, het Palazzo Chigi-Condari, de Loggia della Mercanzia en in het hoogste gedeelte van het plein de Fonte Gaia, de mooiste van de Sienese waterbronnen. De culinaire tour gaat verder door de steegjes waar je gemakkelijk voedsel- en wijnwinkels kunt zien die lokale delicatessen verkopen zoals salami van wild zwijn, pecorino kaas, honing en wijnen zoals Chianti, Montalcino en Montepulciano. De rondleiding met gids gaat verder met een bezoek aan het Baptisterium, een imposant bouwwerk naast de Kathedraal dat een echt juweel is en eindigt met een bezoek aan de Kathedraal, waarvan de majesteit van zwart en wit marmer op de gevel ons kennis laat maken met het belangrijkste religieuze gebouw van Siena.

6 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Piccolomini Library: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Piccolomini Library

Wil je alle activiteiten in Piccolomini Library bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piccolomini Library

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.508 beoordelingen

Dit complex moet je zeker gezien hebben. Houd er rekening mee dat als je je ticket omzet naar een kaartje dat je dan niet in de lange rij gaat staan, maar er even aan voorbij loopt er is een aparte rij voor mensen die al betaald hebben. Ook is het kaartje geldig voor 4 aparte ingangen, de dome, 2 cryptes en museum.

De kathedraal is gigantisch. Maar nadat ik de dag ervoor in de kathedraal van Siena was geweest, moet ik zeggen dat het interieur Siena niet kan bijhouden. Ik vond het ook te duur. Gelukkig heb ik niet lang in de rij gestaan. 1-0 voor Sienna. Duidelijke aanbeveling.

Uitstekend. Je hebt gegevens nodig om de audiogids te downloaden en te beluisteren, in de kathedraal viel het signaal af en toe weg, verder geweldig, zonder wachtrijen

Het zou nuttig zijn om te informeren dat er overal verschillende ingangen zijn voor de verschillende punten van het bezoek

Was zeer de moeite waard om te zien. Zonder problemen de ticketbalie gevonden en ook zonder in de rij te hoeven staan...