Kies data

Piccolomini Library

Piccolomini Library: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Siena: OPA SI Pass voor het Kathedraalcomplex van Siena

1. Siena: OPA SI Pass voor het Kathedraalcomplex van Siena

Het fantastische complex van de Kathedraal van Siena bevat enkele van de meest belangrijke bouwwerken uit de Europese kunst. Met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar is de kathedraal het brandpunt van het hele complex, dat onder andere belangrijke elementen bevat zoals de crypte, de doopkapel, het museum ''Museo dell'Opera Metropolitana del Duomo'', die allemaal tot het reusachtige bouwwerk van de Duomo Vecchio (oude kathedraal) en de Duomo Nuovo (nieuwe kathedraal) horen.  Betreed de doopkapel van San Giovanni en bewonder de fantastische doopvont. Begeef je daarna naar de crypte, die 700 jaar lang was verborgen. Krijg gratis toegang tot het kathedraalmuseum ''Museo dell'Opera Metropolitana del Duomo'' voordat je van het onvergetelijke uitzicht over de stad en het Toscaanse landschap vanaf de Facciatone geniet.                                                                                                                                                                            

Siena: ticket kathedraal van Siena & Piccolomini-bibliotheek

2. Siena: ticket kathedraal van Siena & Piccolomini-bibliotheek

Loop de Duomo van Siena binnen en bewonder een van de belangrijkste meesterwerken van renaissancekunst- en architectuur. De kathedraal is ingewijd in 1179 en staat bekend om zijn uitbundig versierde koepel en prachtige polychrome marmeren gevel. Laat je betoveren door grootse altaarstukken, een beeld van Michelangelo en allerlei sierlijke decoraties. Na dit moois bekijk je de Piccolomini-bibliotheek, waar je een geweldige reek van 10 fresco's van Pinturicchio kunt bewonderen, een kroniek van het leven van paus Pius II. Staar omhoog naar het koepelvormige plafond, meesterlijk versierd met complexe patronen en scènes uit het leven van de paus. Je hoeft geen een keer in lange rijen te wachten door het ticket op voorhand te kopen, zodat je de wachtrij overslaat.

Vanuit Livorno: begeleide dagtrip naar Siena en San Gimignano

3. Vanuit Livorno: begeleide dagtrip naar Siena en San Gimignano

Deze privétour door Toscane is zorgvuldig ontworpen om uw tijd in Siena en San Gimignano te optimaliseren, inclusief privétransfers van en naar de haven. Je zult versteld staan hoeveel je kunt beleven in één dag, terwijl je de rijke geschiedenis van deze spectaculaire steden ontdekt in een tempo dat bij je past. San Gimignano is een van de mooiste steden in Toscane - een charmant ommuurd middeleeuws stadje op de top van een heuvel en biedt een prachtig uitzicht op het omliggende platteland. Je hebt genoeg tijd om San Gimignano te verkennen tijdens je cruise-excursie, dwaal door de smalle steegjes en proef het lokale leven op de pleinen. Tijdens je bezoek aan de kerk van de Collegiata zie je enkele opvallende fresco's uit de 12e eeuw, waaronder het Laatste Oordeel van Taddeo di Bartolo - een angstaanjagend visioen van de hel. Je deskundige gids zal je ook andere werken van Toscaanse kunstenaars laten zien, zoals The Creation of the World van Bartolo di Fredi en het leven van Santa Fina van de renaissanceschilder Ghirlandaio, waardoor je waardering voor de kunst wordt verrijkt door hun historische context uit te leggen en te wijzen intrigerende details die u anders misschien zou missen. Een wandeling door het historische stadscentrum brengt ons naar het oude fort van San Gimignano, bekend als de Rocca. Je privétour door San Gimignano eindigt met een klim op de toren en bewonder het spectaculaire uitzicht op de stad en de omgeving. Onze volgende stop is de middeleeuwse stad Siena. waar je de sfeervolle achterstraatjes en grote pleinen van Siena verkent, je alles leert over de rijke geschiedenis van de stad en begrijpt waarom het zijn bezoekers al eeuwenlang betovert. Het beroemdste plein van Siena is het magnifieke Piazza del Campo. Je wandelt door het plein, bewondert de architectuur terwijl je met je persoonlijke gids leert over de politiek en handel van de middeleeuwse stad. Vanaf Piazza del Campo is het een korte wandeling naar een ander beroemd plein in Siena, de Piazza del Duomo. Het plein wordt gedomineerd door de imposante kathedraal uit de 13e eeuw, die een opvallende gevel van zwart en wit marmer heeft. Tijdens je bezoek aan Siena leer je alles over de geschiedenis, mythen en legendes van deze opmerkelijke plek en ontdek je waarom zwart en wit de traditionele kleuren van de stad zijn. De Duomo van Siena heeft een verbazingwekkende reeks meesterwerken, van een standbeeld van de jonge Michelangelo tot een bronzen beeld van Johannes de Doper van Donatello. Je ziet ook werken van Bernini en verschillende meesterwerken van middeleeuwse en renaissancekunst. De levendige fresco's van de Piccolomini-bibliotheek zijn een hoogtepunt, met een plafond dat wedijvert met de Sixtijnse Kapel. Je reis naar Siena eindigt met een korte wandeling naar de basiliek van San Domenico, die bovenop de heuvel ligt. waar u kunt genieten van het adembenemende panoramische uitzicht op het platteland - het perfecte einde van een gedenkwaardige dag in Toscane.

  • Toegangstickets
  • Privétours
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Piccolomini Library

Wil je alle activiteiten in Piccolomini Library ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piccolomini Library

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.508 beoordelingen

Goed georganiseerde ruimtes, het bezoek is vloeiend en het erfgoed is uitzonderlijk. Mijn enige spijt is de tijd die het kost om naar het operamuseum van de Duomo te gaan, ondanks het prachtige uitzicht! Er zijn ook werken in het Baptisterium, wat het totaalbeeld schaadt. Het inwisselen van vouchers voor tickets die nodig is, maakt de toegang nog verwarrender, hoewel het niet lang duurde.

Zeer stipt, je komt zonder rijen de arena binnen, ook naar het forum. Onze gids was spectaculair! Het enige is dat het in de zomer wat zwaar kan zijn met die hitte op beide plaatsen, als men met mooi weer naar Rome gaat kan men het beste de ene dag de ene dag de andere doen, mogelijk dit meer vanwege de zomer en de behoefte aan een pauze. Maar over het algemeen is het het zeker waard

De kathedraal in Siena is absoluut de moeite waard. Als je niet eerst een kaartje bemachtigde, zou je in een lange rij komen te staan. Met een plattegrond ga je naar de ingang van de crypte (voorbij de ingang van de kathedraal en dan langs de kathedraal naar de poort in de muur achter de kathedraal en vijf treden verder is de ingang aan de linkerkant) en je bent snel klaar.

De plaatsen zijn subliem! Om absoluut te bezoeken (zelfs de afgematte tiener werd weggeblazen!). Aan de andere kant, aangezien je toch in de rij moet staan bij het loket om je reservering om te wisselen voor toegangskaarten, kun je ze net zo goed daar direct kopen, je bespaart een paar cent!).

De wandeling met onze gids was zeer aangenaam om de stad en haar geschiedenis te begrijpen. Onze gids was erg interessant. Ze woont in Siena, wat al zijn charme heeft omdat ze een paar anekdotes en verschillende inwoners kent die we tijdens het bezoek hebben ontmoet.