Kies data

Dingen om te doen Pico (Azoren)

Pico (Azoren): De beste dingen die je niet wil missen

Pico Island: Azoren walvissen en dolfijnen spotten op Zodiac Boat

1. Pico Island: Azoren walvissen en dolfijnen spotten op Zodiac Boat

Ontdek de schoonheid van de zeedieren van Pico Island tijdens deze dolfijnen- en walvissafari. Blijf veilig met het gebruik van een reddingsvest en blijf droog met het gebruik van een waterdichte top. Benader de walvissen langzaam en voorzichtig om het welzijn van de dieren te waarborgen. Geniet van een korte briefing voordat u aan boord gaat van de Zodiac-boot in de stad Lajes do Pico. Maak tijdens uw cruise wat foto's van de kustlijn. Zoek naar vogels, schildpadden, walvissen en speelse dolfijnen terwijl je je een weg baant naar locaties waar ze het meest actief zijn. Krijg een inleiding tot walvisachtigen (walvissen en dolfijnen) van je gids. Hoor over andere mariene soorten, hun natuurlijke habitats, communicatiestijlen, migratiepatronen en gedragskenmerken. Keer terug naar je startpunt op het eiland Pico.

Pico Island: Whale Watching Boat Tour met biologengidsen

2. Pico Island: Whale Watching Boat Tour met biologengidsen

Gelegen in het midden van de mystieke Atlantische Oceaan, zijn de Azoren-eilanden een permanent huis of doorgangspunt voor meer dan een derde van de walvis- en dolfijnsoorten ter wereld. Duik in een levenslang avontuur met deze voorouderlijke wezens tijdens deze begeleide walvissafari op Pico Island. Weg van de massa en dicht bij de wenselijke rust, bent u de gasten van natuurgidsen en mariene biologen, gecertificeerd en, belangrijker nog, delend de aanstekelijke passie voor de eilanden en haar fauna en flora. Je avontuur begint in de haven van Lajes do Pico, waar je wordt verwelkomd door het personeel en inchecken. Ga daarna naar de boot waar de mariene biologen een briefing zullen geven. Hoor over de soorten die je zou kunnen zien, de geschiedenis van walvissen op de Azoren en hoe je de dieren kunt respecteren. Dan ben je klaar om te navigeren en op zoek te gaan naar walvisachtigen in het wild. Bekijk onderweg de kust van het eiland, vol magische landschappen. Walvissen leven in de diepe oceaan en sommige komen tijdens hun trek gewoon langs de wateren. Het is in dit donkere geprofileerde paradijs van basaltachtige landschappen en zijdeachtige vegetatie dat een ruwe zee wacht om de bezoeker kennis te laten maken met enkele van de meest spectaculaire aquatische exemplaren, vrij zwemmend in hun element. Bereid je voor op ontzagwekkende momenten waar de tijd plotseling bevriest en natuurlijke magie recht voor je ogen gebeurt. Ga na de boottocht terug naar de haven met een hart vol goede herinneringen.

Horta: expeditie om walvissen en dolfijnen te spotten

3. Horta: expeditie om walvissen en dolfijnen te spotten

Houd er rekening mee dat onze expedities van november tot april plaatsvinden als het weer het toelaat. Neem voor het boeken contact met ons op. Hier in Faial en Pico werken we samen met Whale Spotters om de walvissen en dolfijnen vanaf het land te vinden. Er zal een briefing worden gehouden over de mariene biodiversiteit en walvisachtigen die in de regio voorkomen. Een marien onderzoeker/bioloog van de Universiteit van Lissabon en de Azoren zal aan boord zijn om gegevens te verzamelen en u een unieke ervaring te bieden met actuele informatie over het leven in zee. Soorten/soorten: Met meer dan 25 soorten walvisachtigen in de regio, worden er normaal gesproken 2 tot 3 verschillende soorten waargenomen tijdens elke tour. Potvissen het hele jaar door, blauwe vinvissen en vinvissen in de lente, terwijl Bryde en Noordse vinvissen ook in de zomer kunnen voorkomen + verschillende soorten dolfijnen die er zijn. Vervoer: RIB-boot 16pax Onze expedities duren gemiddeld 3 uur. We hebben rondleidingen in de ochtend om 09.00 uur en in de middag om 14.00 uur. Omdat onze boot een semi-rigide boot is, raden we deze activiteit niet aan in geval van ernstige rugklachten of in geval van zwangerschap. Houd er rekening mee dat reizen afhankelijk zijn van de weersomstandigheden en opnieuw kunnen worden gepland, met volledige restitutie in geval van annulering. Voorafgaand aan elke reis wordt informatie gegeven over de aanwezigheid van soorten.

Van Madalena: begeleide dagtour door Pico-vulkanen en meren

4. Van Madalena: begeleide dagtour door Pico-vulkanen en meren

Ontdek het vulkanische landschap van het eiland Pico, verkozen tot een van de 7 wonderen van Portugal. Verken meren, lagunes, uitkijkpunten en betreed een mysterieuze lavagrot tijdens deze begeleide dagtocht. Begin je tour met een bezoek aan prachtige meren en verschillende uitkijkpunten. Passeer Casa da Montanha, het hoogste punt dat met een auto wordt bereikt. Vanaf hier begint het avonturenpad naar de hoogste top van Portugal en kunt u het panorama bewonderen. Passeer het vulkanische complex van het oostelijke deel van het eiland. Stop voor een lichte lunch tussen vulkanen en lagunes en geniet van sandwiches terwijl je geniet van een schilderachtig uitzicht. Luister naar verhalen en feiten van je lokale eilandgids. Ga 's middags verder met je avontuur terwijl je deelneemt aan een rondleiding door de langste lavabuis van Portugal, Gruta das Torres. Loop langs de 3,2 mijl lange buis die 1500 jaar geleden is ontstaan door een uitbarsting in Cabeço Bravo. Bekijk verschillende geologische formaties zoals stalactieten en stalagmieten, zijbanken en lavaballen. Ga ten slotte terug naar het busje en wordt teruggebracht in Madalena.

Azoren: wijncultuurtour van een hele dag

5. Azoren: wijncultuurtour van een hele dag

Geniet van een ontspannende wijnproeverij en ontdek de rijke diversiteit van het wijnlandschap van Pico. Begin de tour met een pick-up van Hotel Caravelas in Madalena voordat je door de wijngaarden van Criação Velha loopt. Bezoek vervolgens een regionaal wijnlaboratorium en ontmoet een professionele wijnbouwingenieur. Na de lunch in een lokaal restaurant reist de groep naar São Roque aan de noordkust. Onderweg passeert de groep voormalige wijnproductielocaties, waaronder Cachorro en Lajido. Beëindig de tour in een lokale adega (of wijnkelder) van een lokale producent en proef de beste wijnen die Pico Island te bieden heeft.

Van Ponta Delgada: São Roque-Praia do Pópulo Minibustour

6. Van Ponta Delgada: São Roque-Praia do Pópulo Minibustour

Begin de tour door aan te komen op het ontmoetingspunt in Ponta Delgada, waar u aan boord gaat van een comfortabele cabriolet. Ga vanaf hier op een mooie rit langs de kust naar de kleine parochie São Roque. Bewonder eerst het spectaculaire donkere zandstrand en luister terwijl je gids de vulkanische activiteit van het eiland uitlegt. Maak een stop bij Forte São Caetano en leer wat meer over de geschiedenis van het gebied. Keer dan terug naar de stad en ga het nieuw ontwikkelde gebied in, bewonder de architectuur en het adembenemende uitzicht op de kust. Geniet van een rondleiding door de belangrijkste monumenten, kerken en stranden en ontdek iets meer over de cultuur van de regio. Rond de tour af met een rit langs de hoofdstraat van de stad, Avenida João Bosco Mota Amaral. Keer ten slotte terug naar Ponta Delgada, waar je tour eindigt op het ontmoetingspunt.

Overzicht activiteiten in Pico (Azoren)

Wil je alle activiteiten in Pico (Azoren) ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.