Datums kiezen

Pico de las Nieves
Sporten in de buitenlucht

Sporten in de buitenlucht
2 activiteiten gevonden

Topactiviteiten in Vega de San Mateo

Pico de las Nieves Sporten in de buitenlucht: onze aanbevelingen

Vanuit Palmas: Dagtocht Pico de las Nieves & Roque Nublo

1. Vanuit Palmas: Dagtocht Pico de las Nieves & Roque Nublo

Verken Gran Canaria tijdens een begeleide dagtrip vanuit Las Palmas in een voertuig met airconditioning. Reis naar de top van Gran Canaria, bekijk de vulkanische landschappen van de Roque Nublo-monoliet en bezoek het kruis van Tejeda om enkele lokale lekkernijen te proeven. Vertrek vanuit het stadscentrum van Las Palmas en rijd landinwaarts richting San Mateo. Heb wat vrije tijd om de lokale boerenmarkt te bezoeken die veel lokale producten op voorraad heeft (alleen open op zaterdag). Blijf rijden om Pico de las Nieves te bereiken, de top van Gran Canaria, die op 1.959 meter hoogte ligt, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de hoge aangrenzende toppen, en als het helder weer is, kunt u helemaal zien naar het eiland Tenerife. Baan je een weg naar de Roque Nublo, een enorme vulkanisch gevormde basaltrots van meer dan 65 meter hoog. Stop bij het Kruis van Tejeda, waar u tal van lokale Canarische producten kunt proeven, zoals kaas, honing en fruit. Bezoek het dorp Teror, waar u een wandeling kunt maken door het charmante dorp en de Basiliek van de Vrouwe van de Pijnboom kunt zien. Keer terug naar Las Palmas aan het einde van uw dagtocht.

Las Palmas: 8-uur durende Gran Canaria eiland hoogtepunten tour

2. Las Palmas: 8-uur durende Gran Canaria eiland hoogtepunten tour

Ga naar de Bandama vulkaan, de eerste stop op deze 8 uur durende tour. Bekijk de grootste krater van een uitgedoofde vulkaan op het eiland en geniet van het uitzicht op de oostkust, de bergen en Las Palmas. Ga verder naar Santa Brígida, bewonder het historische centrum en leer meer over de geschiedenis. Ga verder naar Pico de las Nieves, het hoogste punt van het eiland. Geniet van het uitzicht dat vaak ook het naburige eiland Tenerife omvat. Bezoek San Bartolomé, een bergdorp met een etnografisch museum dat je gratis kunt bezoeken. Stop voor de lunch in een traditionele taverna in het dorp Fataga (tegen betaling). Ga daarna naar de zandduinen van Maspalomas en geniet van 45 minuten vrije tijd voordat je terugkeert naar Las Palmas.

Gran Canaria: Vulkaan Zonsondergang Tour en Proeverij van Lokaal Eten

3. Gran Canaria: Vulkaan Zonsondergang Tour en Proeverij van Lokaal Eten

Reis naar het hart van Gran Canaria met de Volcano Heart Tour, waar de grootsheid van de natuur samenkomt met ongeëvenaarde culturele rijkdom. Van de adembenemende Caldera de Bandama tot het hoogtepunt bij Pico de Las Nieves, wees klaar om jezelf onder te dompelen in een mix van ontzagwekkende vulkaanlandschappen en tijdloze Canarische tradities. Aanschouw de pilarenrotsen zoals Roque Nublo en Roque Bentayga, getuigen van de intrigerende geologie van het eiland. Stel je voor dat je op de hoogste top van het eiland staat, de ondergaande zon de hemel schildert en zich beneden een majestueuze zee van wolken ontvouwt. Hier, op het kruispunt van natuurlijke schoonheid en erfgoed, kun je genieten van bijzondere wijnproeverijen en lokale delicatessen, te midden van de serene pijnbomen van Llanos de la Pez of de gezellige sfeer van restaurant Tajinaste. Verdiep je in de essentie van het eiland met een korte wandeling (ongeveer 3 km) en onthul de geheimen van het land, terwijl je eraan herinnerd wordt dat de ziel van Gran Canaria verder gaat dan de zonnige kusten. Ter afsluiting van deze tocht vormen de vurige kleuren van de zonsondergang vanaf de Pico de Las Nieves een perfecte achtergrond voor de naburige bergtop Teide. Terwijl het tapijt van ervaringen van deze dag in je hoofd blijft hangen, keer je terug met verhalen die je nog niet hebt verteld en realiseer je je dat Gran Canaria niet alleen een bestemming is - het is een emotie.

Gran Canaria: Wandeltocht "Pieken van Gran Canaria

4. Gran Canaria: Wandeltocht "Pieken van Gran Canaria

We passeren een baan in het centrale deel van het eiland, vlakbij de hoogste top van Gran Canaria - Pico de las Nieves (1957 m boven zeeniveau). Een van de attracties is het uitzicht op de naburige Roque Nublo, de oost- en zuidkust van het eiland en, als het zicht goed is, het uitzicht op de Pico de Teide (3718 m boven zeeniveau). Naast aantrekkelijke uitzichten op de omliggende dorpen zullen we ook verbazingwekkende rotsformaties en bossen bedekt met Canarische pijnbomen zien. Na het wandelen bezoeken we een lokaal restaurant waar we regionale gerechten zullen proberen. Let op! In de periode 15 mei - 30 september wordt de route "Pieken van Gran Canaria" uitgevoerd volgens de volgende kenmerken: Afstand: ca. 7km, Stijging/afdaling: 250-300m, Tijd: ca. 3,5u Specificatie route Afstand: 10km ↑ 400m stijging ↓400m afdaling Maximale hoogte: 1917m Minimale hoogte: 1650m Moeilijkheidsgraad Fysieke inspanning: 2 Technische moeilijkheid: 1,5 Moeilijkheidsniveaus: 1 - gemakkelijk 1,5 - gemakkelijk / gemiddeld 2 - gemiddeld 2,5 - gemiddeld / moeilijk 3 - moeilijk De totale tijd van de tocht is ongeveer 9 uur, de duur van de trekking is ongeveer 4,5 uur.

Gran Canaria: hoogtepunten van het eiland (optionele lunch)

5. Gran Canaria: hoogtepunten van het eiland (optionele lunch)

Ontdek het beste van Gran Canaria tijdens deze tour met een professionele lokale gids. De gids vertelt je alles over de geschiedenis, cultuur en natuur van het eiland. De tour begint vanuit het zuiden van Gran Canaria met een ophaalservice vanaf je hotel. Vervolgens rijd je rond Gran Canaria om de fascinerende landschappen, steden en architectuur van het eiland te ontdekken. In Pico de las Nieves kun je genieten van het adembenemende panoramische uitzicht op het eiland. Kom meer te weten over het vulkanische landschap en observeer de beroemde Roque Nublo. Je kunt ook kiezen voor een heerlijke traditionele lunch in een restaurant. Aan het eind van de excursie word je teruggebracht naar je hotel.

Roque Nublo & Gran Canaria hoogtepunten door 2 inheemse gidsen

6. Roque Nublo & Gran Canaria hoogtepunten door 2 inheemse gidsen

Wij zijn Ines en Juanjo, en we zijn hier om de beste ervaring te bieden om de hoogtepunten van Gran Canaria te ontdekken. Bij ons ga je niet met een grote groep op busreis van de ene commerciële halte naar de andere. Je ontdekt het echte Gran Canaria onder begeleiding van 2 lokale Canarische gidsen in een totale privétour op maat voor maximaal 6 passagiers. Tijdens deze ervaring vermijden we allerlei commerciële stops en harde verkopen. We zullen onze tijd besteden aan het bezoeken van het verbluffende centrum van het eiland, inclusief typische dorpjes en de ongelooflijke natuur en uitzichten vanaf de meest emblematische punten van Gran Canaria (Roque Nublo en Pico de las Nieves). Je leert over onze geschiedenis, cultuur en legendes in een ervaring die je nooit zult vergeten. Ook geniet je op een picknickplaats van een echte tapasmaaltijd met zelfgemaakte Canarische en Spaanse gerechten. Als u geïnteresseerd bent in een privétour, inclusief hotelovername, neem dan rechtstreeks contact op met de activiteitenaanbieder: Sky Rebels.

Gran Canaria: aanpasbare privéfotografietour van een hele dag

7. Gran Canaria: aanpasbare privéfotografietour van een hele dag

Pas een privétour rond en door het eiland Gran Canaria aan tijdens dit dagvullende avontuur. Laat je gids en persoonlijke fotograaf tijdens je reis helpen bij het samenstellen van een geweldig vakantiefotoalbum. Bezoek lokale markten, geniet van onovertroffen uitzichten en bezoek must-see plekken. Volg een rondleiding die jou volgt, niet andersom. Begin uw ervaring met ophalen en begin vervolgens aan een tourroute die is afgestemd op uw behoeften en ingesteld op uw persoonlijke tempo. Kies uit verschillende mogelijkheden zoals de Rainbow Rocks in het zuidwesten of de grotwoningen in de gemeente Artenara. Bezoek Tilos de Moya, het kleine tropische bos in het noorden, of Pico de las Nieves op de top van het eiland. Stop bij lokale markten, proef authentieke lokale gerechten zoals met een gouden medaille bekroonde kaas, wijn en rum. Kies voor een exclusieve lunch in een grotrestaurant met waanzinnig uitzicht over de bergen (tegen meerprijs). Terwijl je verkent, ga je op in en observeer je het lokale leven zoals het is. Geniet van een persoonlijke reis waarbij je plaatsen ontdekt die alleen voor weinigen zijn gereserveerd.

Andere aanbevelingen

Vega de San Mateo

Vega de San Mateo

Veelgestelde vragen over Pico de las Nieves-Sporten in de buitenlucht

Welke andere activiteiten dan Pico de las Nieves-Sporten in de buitenlucht zijn de moeite waard in Vega de San Mateo?

Andere onmisbare dingen om te doen in Vega de San Mateo:

Wat zijn de beste Pico de las Nieves Sporten in de buitenlucht?

Andere activiteiten in Pico de las Nieves

Wil je alle activiteiten in Pico de las Nieves bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.