Kies data

Pico do Arieiro

Pico do Arieiro: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Transfer Pico do Arieiro-Pico Ruivo Zelfgeleide wandeling

1. Transfer Pico do Arieiro-Pico Ruivo Zelfgeleide wandeling

Geniet van een betaalbare en flexibele transfer naar Pico do Arieiro om te genieten van de beroemde wandeling helemaal naar Pico Ruivo. Trek in je eigen tempo naar de hoogste en op één na hoogste bergen op Madeira en geniet van ophalen en wegbrengen bij je accommodatie. Instructies worden gegeven door de gastheer, met betrekking tot schema's en waar je langskomt. De dag voor de wandeling ontvang je de exacte ophaaltijd en een weersvoorspelling, zodat je zo goed mogelijk voorbereid bent! Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Funchal en afgezet bij de ingang van Pico do Arieiro om je zelfgeleide wandeling te beginnen. Ervaar het meest verbazingwekkende natuurlijke landschap terwijl je van berg naar berg loopt op het # 1 wandelpad op het eiland Madeira. Als je klaar bent met verkennen, is het einde van de wandeling en de ophaallocatie bij Achada do Teixeira, op de parkeerplaats. Op de terugweg naar je accommodatie, passeer je de stad Santana voor close-up uitzicht op de traditionele driehoekige huizen en heb je een proeverij en het einde van de wandeling, geproduceerd door de lokale bevolking. Wandel informatie: Afstand: 10,5 km Beschikbaarheid: 10.00 uur - 18.00 uur Hoogtewinst: 1862 m / 1540 m

Funchal: zonsopgangwandeling van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo

2. Funchal: zonsopgangwandeling van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo

Ervaar het meest verbazingwekkende natuurlijke landschap terwijl je van berg naar berg loopt tijdens een wandeling van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo. Loop in je eigen tempo met totale vrijheid terwijl je geniet van het fantastische uitzicht. Begin met het ophalen van uw accommodatie. Ontvang vóór je wandeling instructies van je gastheer over schema's en waar je langskomt. De dag voor de wandeling ontvang je de exacte ophaaltijd en een weersvoorspelling, zodat je zo goed mogelijk voorbereid bent. Op de terugweg naar je accommodatie, passeer je de stad Santana voor close-up uitzicht op de traditionele driehoekige huizen en heb je een proeverij en het einde van de wandeling, geproduceerd door de lokale bevolking.

Madeira-wandeltocht: van Pico Arieiro naar Pico Ruivo

3. Madeira-wandeltocht: van Pico Arieiro naar Pico Ruivo

De zon komt op terwijl je je hotel verlaat en begint aan je wandelavontuur. Je verlaat het comfort van je kamer in Funchal op het eiland Madeira en wordt naar de op twee na hoogste piek van Madeira gebracht - de schitterende Pico Arieiro. Nip onderweg naar de basis van de piek van een kop koffie of een ander drankje en kijk uit het raam naar de adembenemende schoonheid van het landschap. Tijdens de rit van zeeniveau naar de basis op 1818 meter hoogte kom je langs schitterende flora en fauna. Daarna begin je aan de wandeling over de imposante Pico Arieiro naar het hoogste punt van het eiland, de Pico Ruivo op 1862 meter hoogte. Tot slot daal je af naar Teixeira, waar je op comfortabele wijze teruggebracht wordt naar je hotel. En een dag wandelen is natuurlijk niet compleet zonder een drankje bij een traditionele bar, dus daar pauzeren we zeker ook. De bar in kwestie heeft geweldig uitzicht waardoor je de dag er mooi af kunt sluiten.

Van Funchal: zonsopgang bij Pico do Arieiro met ontbijt

4. Van Funchal: zonsopgang bij Pico do Arieiro met ontbijt

Na het ophalen van het hotel (rond 6:00 uur) rijden we je naar Pico do Arieiro waar we rond 7 uur van de zonsopgang zullen genieten. Dit is het hoogste uitkijkpunt van het eiland op 1818 meter hoogte. Zie de zonsopgang onder het genot van een warme kop koffie of thee, een luxe die alleen onze klanten zullen hebben omdat er op dat moment geen koffietentjes open zijn. Je kunt een paar soorten koffie kiezen, want we hebben suiker en melk erbij, en we hebben normaal gesproken 3 verschillende opties voor thee. U kunt van dit alles genieten, want het is bij onze prijs inbegrepen. We hebben ook sandwiches, wat cake, koekjes, water, jus d'orange, fruitjam, kaas, ham, in een ontbijtbuffet. Wij houden rekening met speciale dieetwensen als u dit van tevoren aangeeft. Na dit alles gaan we terug naar het gebied van Camacha en maken een mooie levada-wandeling in het Paradise Valley-gebied, het duurt ongeveer 40 minuten om te voltooien. De levada-wandeling voegt een mooi tintje toe aan deze tour omdat je enkele endemische bomen uit het Laurissilva-bos te zien krijgt. Hierna gaan we terug en als u in plaats daarvan in het stadscentrum wilt worden afgezet als uw hotel bijvoorbeeld geen probleem is voor ons.

Funchal: dagtrip Oost-Madeira met hotelovername

5. Funchal: dagtrip Oost-Madeira met hotelovername

Terreiro da Luta - Om te beginnen nemen we je mee naar een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht boven Funchal Bay. Pico Areeiro - We vervolgen de tocht naar de prachtige berg Pico do Areeiro op 1818 meter hoogte. Ribeiro Frio - Hier kunt u genieten van een kleine (30 - 40 minuten) Levada-wandeling tot aan een prachtig uitzichtpunt. Als u geen wandelaar bent, kunt u genieten van deze stop om de forellenkwekerij te bezoeken. Santana - Deze halte is de grotere. U kunt profiteren van deze stop van 1u30 tot 2u00 om te lunchen en het dorp Santana te bezoeken. Faial - Bij dit uitkijkpunt kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de noordoostkust. Porto da Cruz - In dit kleine dorp is de halte ongeveer 20 tot 30 minuten. Hier kunt u de North Mills Distillary bezoeken en de lokale rum proeven. Ponta São Lourenço - De ponta do Rosto is een uitkijkpunt dat je gezien moet hebben. Het is gelegen in het meest oostelijke deel van het eiland en biedt een verbluffend uitzicht over de Noord- en Zuid-Madeira Zee en soms ook over het eiland Porto Santo. Machico - Deze verbazingwekkende dag eindigt met een passage door de stad Machico.

Vanuit Funchal: rondreis Madeira – het beste van het oosten

6. Vanuit Funchal: rondreis Madeira – het beste van het oosten

Je vertrekt vanaf het ontmoetingspunt aan het Lido van Funchal , maar je kunt in bepaalde gebieden ook gebruikmaken van een gratis ophaalservice bij je hotel. De eerste halte is bij het prachtige uitkijkpunt van Terreiro da Luta, een paar kilometer buiten Funchal. Je rijdt vervolgens richting de berg van  Pico do Arieiro. Op een hoogte van 1818 meter biedt de op twee na hoogste piek van het eiland een adembenemend uitzicht. Als je eenmaal op de hoogste, berijdbare piek op Madeira bent geweest, ga je op weg naar de kust terug door het bos. Bewonder enkele van de karakteristieke huizen met rieten daken van Madeira, passeer mooie dorpjes en geniet van een prachtig uitzicht op het zeegezicht. Je komt aan in het uiterste oosten van het eiland voor een aantal prachtige panorama's van de noord- en zuidkust. Ontdek het populaire beginpunt voor de levada-wandelingen, Ribeiro Frio, op de noordelijke hellingen van het eiland. Zie interessante forellenzwembaden en originele vegetatie. Madeira was ooit volledig bedekt met laurissilva bos, een overblijfsel uit de prehistorie. Je pauzeert voor de lunch in Santana, gekenmerkt door zijn kleine, rieten driehoekige huizen. Verlaat Portela in de richting van Ponta de São Lourenço, gelegen in het oostelijke deel van het eiland. Dit is een plek waar een fantastische combinatie van rotsen, zee en natuur samenkomen. De laatste stad die bezocht moet worden, is Machico, een uitkijkpunt waar je over de baai en het gouden zandstrand kunt kijken.

Ochtendtransfer naar Pico Do Arieiro en wandeling naar Pico Ruivo

7. Ochtendtransfer naar Pico Do Arieiro en wandeling naar Pico Ruivo

Profiteer van een ochtendtransferservice vanuit Funchal of Caniço om aan uw zelfgeleide wandeling van Pico do Arieiro en Pico Ruivo te beginnen. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, rijd je in de late ochtend naar Pico Do Arieiro waar de wandeling begint. Uw chauffeur geeft een briefing met alle benodigde informatie over de route en de tijden. Je kunt alleen lopen of je aansluiten bij andere mensen in de groep. Loop van Pico Do Arieiro naar Pico Ruivo, de hoogste berg op het eiland Madeira met 1862 meter hoogte. Je hebt 4 en een half uur om de wandeling te voltooien, wat zelfs voor langzame wandelaars voldoende tijd is. Bewonder adembenemende uitzichten langs het pad en voel alsof je boven de wolken loopt. Op het uitdagende pad vind je een paar tunnelwandelingen en de beroemde trappen naar de hemel. Kom ten slotte aan bij Achada Do Teixeira, het eindpunt van de wandeling. Uw chauffeur wacht daar om u terug te brengen naar uw accommodatie.

Zonsopgangtransfer naar Pico Do Arieiro en wandeling naar Pico Ruivo

8. Zonsopgangtransfer naar Pico Do Arieiro en wandeling naar Pico Ruivo

Verken de hoogste berg van Madeira op paden die alleen te voet bereikbaar zijn met deze begeleide wandeling van Pico Do Arieiro naar Pico Ruivo. Geniet van een handige transfer in een minibus met airconditioning van Funchal of Canico naar Pico Do Arieiro. Word 's ochtends vroeg opgehaald bij uw accommodatie in Funchal of Canico. Leun achterover en ontspan in een ruime minibus terwijl je door het platteland rijdt naar Pico Do Arieiro, de 3e hoogste berg van het eiland. Wandel voor zonsopgang naar de top en geniet van de talloze kleuren die de lucht schilderen. Neem de tijd terwijl je loopt en bepaal je eigen tempo of sluit je aan bij anderen in de groep. Het duurt 4 en een half uur om de wandeling te voltooien, maar het kan langer duren, afhankelijk van het behendigheidsniveau van de groep. Reis van Pico Do Arieiro naar Pico Ruivo, de hoogste berg op het eiland Madeira met 1862 meter hoogte. Kijk uit voor levendig gekleurde vogels terwijl je boven de wolken loopt. Ga door tunnels en ga het beroemde Stairway to Heaven-pad op. Ga verder naar Achada Do Teixeira, waar u aan boord kunt gaan van de minibus voor de rit terug naar uw accommodatie.

Tour door oostelijk Madeira

9. Tour door oostelijk Madeira

Je wordt opgehaald bij het hotel en rijdt over de steile wegen van Funchal, richting de bergen en door het nationale park, het zwarte woud (Schwarzwald). Je passeert de eucalyptus- en mimosabossen met uitzicht op de kerstdennen, naar de adembenemende bergen van Pico do Arieiro op 1.800 meter hoogte.Het honderdjarige bos bedekt met oude bomen (Laurisilva) mag je niet missen en een korte wandeling langs de waterkanalen van de levada Madeiras kan als optie worden gekozen. Via de oude weg naar Faial, met uitzicht op de Adelaarsrots, is Santana de volgende halte. Bezoek de traditionele rieten huizen en wijngaarden van deze stad. Maak een stop voor de lunch (niet in de prijs inbegrepen). Na de lunchstop in Santana gaat het verder naar Porto Cruz, langs de suikerrietvelden. Bezoek de enige stoom-rumfabriek in Europa (inclusief rumproeverij) en verken het dorp. Bekijk het ruige zwarte zandstrand dat populair is bij surfers. In juli en augustus kun je zwemmen in het beroemde zoutwater. Daarna reis je langs de noordkust waar nog suikerrietterrassen te zien zijn. Bezoek de oude hoofdstad van Madeira, Machico, waar in de 15e eeuw de eerste Portugese kolonisten aankwamen, voordat je koers zet naar Ponta de São Lourenço, de oostelijke puntkaap van het eiland waar de rotsformaties je versteld zullen doen staan. De tour eindigt met een drop-off bij je hotel. 

Madeira: oostelijke eilandtour en wandeling Levada

10. Madeira: oostelijke eilandtour en wandeling Levada

Deze tour over het oostelijke deel van Madeira laat je kennismaken met de magie van het eiland. Ga mee en verbaas je over de spectaculaire schoonheid. Aan het begin van de dag word je opgehaald bij je hotel van 08:00 tot 09:00 uur. Dan breng je als eerste een bezoek aan het uitzichtpunt over Funchal. Daarna gaat de rit verder naar Camacha, beroemd om zijn mandenvlechtkunst. Hier heb je de mogelijkheid om rond te kijken voordat je naar Poiso gaat, waar het Laurisilva-bos begint. Kijk uit naar het fantastische uitzicht vanaf Pico do Arieiro. Met 1.818 meter is Pico do Arieiro de derde hoogste top van het eiland. De volgende halte is Ribeiro Frio, voor sommigen de mooiste plek van Madeira. Hier bezoek je een forelkwekerij en wandel je langs de Levada naar Balcões. Na de wandeling ga je naar Santana om zijn bekende A-vormige huisjes te zien. De tour gaat vervolgens verder langs de noordkust naar Faial. Hier heb je een pauze bij een bekend restaurant op het eiland Grutas do Faial (grotten van Faial). Geniet hier van een heerlijke lunch die geserveerd wordt met een lokaal geproduceerde wijn. Na de lunch gaat de tour verder naar het oostelijke deel van het eiland, naar het bekende uitzichtpunt Pico do Facho. Vanaf hier heb je een onvergetelijk uitzicht over Ponta de São Lourenco, Machico en het vliegveld. Op een heldere dag kun je de Desertas-eilanden zien en Porto Santo, de kleine eilanden vlak bij Madeira. De laatste halte is bij het bekende uitzichtpunt over Machico. Om 17:00 uur ben je weer terug in Funchal.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Privétours
  • Transfers
26 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 26

Sitemap Pico do Arieiro

Wil je alle activiteiten in Pico do Arieiro ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pico do Arieiro

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.071 beoordelingen

We hebben de oost- en westtour gedaan en als ik er een moest kiezen, zou ik voor deze gaan. Het is een zeer gevarieerde excursie die ons in staat stelde om een wandeling van 1 kilometer door een prachtig bos te maken (mis de balkonroute niet), de huizen van Santana te bezoeken of te genieten van het uitzicht vanaf San Lorenzo en Pico Arriero. Ook was onze groep erg klein (slechts 8 personen). Maar als ik maar één ding van de reis moet onthouden, blijf ik bij Lucy, de gids. Ze is geweldig, met gevoel voor humor en overvolle energie, en met veel ervaring en veel kennis over het eiland, zijn geschiedenis, zijn flora en zijn geografie... en spreekt alle talen van de wereld. Wij raden het zeker aan!

Met onze gids Nuno hebben we een top tour gehad door het oosten van Madeira! Het was veel uitgebreider dan verwacht en Nuno leerde ons allerlei weetjes over bijvoorbeeld verschillende soorten fruit en groente langs de kant van de weg! We maakten ook leuke onverwachte stops en er werd echt de tijd genomen voor een mooie dagtrip. Al met al dus een aanrader!

Super gids (Lucy van Madeira Secrets), geweldige kleine reisgroep met een grote verscheidenheid aan mensen! Veel kleine plaatsen met geweldige fotomomenten werden bezocht. Lucy had altijd kleine verhaaltjes klaar, maar ook historische verklaringen! Al met al een geweldige reis die we alleen maar kunnen aanbevelen!!!!! Waar voor je geld is precies goed!

Christina was echt een geweldige gids. Ze was erg aardig en gaf veel interessante informatie. Ik ben blij dat we het hebben gevonden. Het was echt een geweldige dag!

klas rondreis. Tony, onze gids, heeft ons heel goed door de dag geholpen. Het was erg grappig en je hebt veel geleerd over het eiland.