De populairste activiteiten van Picton

Queen Charlotte Track: cruise en zelfgeleide wandeling vanuit Picton

1. Queen Charlotte Track: cruise en zelfgeleide wandeling vanuit Picton

Vaar door de Queen Charlotte Sound om een deel van de Queen Charlotte Track te lopen, een van de tien beste wandelroutes langs de kust in Nieuw-Zeeland. Je zelfgeleide avontuur begint met een cruise naar het noorden van Picton naar de historische Ship Cove. Hier kunt u van uw schipper meer te weten komen over de omgeving, terwijl u uitkijkt naar zeedieren. U kunt kiezen uit de volgende twee wandelingen: Furneaux Lodge naar Punga Cove Je eerste wandelmogelijkheid is van Furneaux Lodge naar Punga Cove, een wandeling van 12,7 kilometer. Je kunt 30 minuten aan wal genieten bij de historische Ship Cove voordat je weer aan boord gaat en rondvaart naar Furneaux Lodge, waar je een kopje koffie kunt drinken of zelfs kunt brunchen. Begin je zelfgeleide wandeling langs de Queen Charlotte Track, waar je zult leren dat dit gebied rijk is aan geschiedenis en de kustlijn rond de Endeavour Inlet volgt door de regenererende inheemse bush naar het Punga Cove Resort. Ship Cove naar Furneaux Lodge Deze wandeling geeft je de mogelijkheid om van Ship Cove naar Furneaux Lodge te wandelen, een wandelroute van 15 kilometer. Je komt aan bij Ship Cove, waar je begint aan je zelfgeleide wandeling over de Queen Charlotte Track. Je kunt weg klimmen van het strand terwijl je door inheems bos loopt dat zich herstelt onder een hoog bladerdak. Je zult dan een prachtig uitzicht op het geluid kunnen bewonderen wanneer je Tawa Saddle bereikt. Het pad daalt vervolgens af in Resolution Bay en volgt een oud ruiterpad naar Endeavour Inlet naar Furneaux Lodge. Na je wandeling heb je tijd om te ontspannen voordat je rond 16:00 uur aan boord gaat van je cruiseschip voor je terugreis naar Picton met een geschatte aankomsttijd van 17:30-18:00 uur.

Marlborough Sounds en Ship Cove Cruise vanuit Picton

2. Marlborough Sounds en Ship Cove Cruise vanuit Picton

Navigeer door de prachtige waterwegen van Marlborough Sounds tijdens een ochtendboottocht, vertrekkend vanaf de waterkant van Picton. Vaar omhoog door de Queen Charlotte Sound naar de historische Ship Cove. Geniet van live commentaar op regionale historische en natuurlijke bezienswaardigheden. Kijk uit naar het onderwaterleven, zoals kleine blauwe pinguïns en Hector-dolfijnen - beschouwd als de zeldzaamste zeedolfijn ter wereld. Na ongeveer een uur varen gaat uw boot voor anker bij Ship Cove. Stap 30 minuten aan wal en ontdek de inham genoemd door Captain James Cook op 15 januari 1770. De Endeavour lag hier voor anker om voorraden aan te vullen en de plek werd een favoriete ankerplaats van Captain Cook. Duik in de kreek waar Captain Cook thuisbrouwsel maakte voor zijn bemanning en deel het strand met de dieren in het wild. Laat je foto maken naast het Captain Cook Monument ter herdenking van zijn bezoeken aan dit gebied. Of ontspan gewoon en geniet van de rustige omgeving.

Boottocht Queen Charlotte Sound Mail vanuit Picton

3. Boottocht Queen Charlotte Sound Mail vanuit Picton

Klim aan boord van de enige officieel erkende Post Rural Delivery Service van Nieuw-Zeeland over het water in de Queen Charlotte Sound voor een werkelijk unieke en interessante tour! Doe mee met de opwinding van Mail Day terwijl de schipper de New Zealand Rural postzakken, boodschappen en vracht aflevert bij de bewoners die de Queen Charlotte Sound-waterwegen naar huis noemen. The Mail wordt al meer dan 150 jaar per boot afgeleverd in de Queen Charlotte Sounds. Bewonder het prachtige landschap van Marlborough Sounds en neem een kijkje in het dagelijks leven in de afgelegen buitenposten van deze regio. Werkend van maandag tot en met zaterdag is geen dag hetzelfde. De route verandert dagelijks, bestrijkt een ander gebied en bezorgt de post. Tijdens uw cruise zal uw schipper interessant en informatief commentaar geven op de geschiedenis van de Marlborough Sounds en de mensen die daar toen en nu woonden. Voel je vrij om vragen te stellen en houd je camera bij de hand voor eventuele ontmoetingen met dieren in het wild.

Wellington en Picton: Interislander Veerboot

4. Wellington en Picton: Interislander Veerboot

Al meer dan 6o jaar deelt Interislander het prachtige landschap van Wellington Harbour en de adembenemende Marlborough Sounds met meer dan 800.000 passagiers per jaar. De reis tussen de Noord- en Zuid-eilanden van Aotearoa Nieuw-Zeeland duurt iets meer dan drie uur en wordt beschreven als een van de mooiste veerbootreizen ter wereld en is een 'must do' voor iedereen die ons prachtige land verkent. Eenmaal aan boord kun je genieten van een maaltijd, een drankje in onze bar, een wandeling over het dek, een film kijken of ontspannen in onze Premium Lounge. Onze drie ruime en comfortabele Interislander veerboten - Kaitaki, Aratere en Kaiarahi - steken de Straat Cook over op regelmatige tijden, 7 dagen per week, het hele jaar door.

Marlborough: bezoek aan wijnhuizen en proeverij

5. Marlborough: bezoek aan wijnhuizen en proeverij

Deze tour van een halve dag begint met ophalen vanaf de ontmoetingspunten in Blenheim en vertrekt vervolgens naar het glooiende landschap van Marlborough. Sip is ideaal om op een leuke en ontspannen manier kennis te maken met de ongelooflijke wijnregio van Marlborough. Bezoek enkele van de beste kelderdeuren van de regio en proef een selectie van de allerbeste wijnen. Terwijl je proeft, leer je over elk van de wijnen en hoe ze worden gemaakt, evenals over de mensen die ze maken en de geschiedenis van de wijnhuizen. Aan het einde van een mooie middag kunt u rond 17.00 - 17.30 uur worden afgezet.

Marlborough-wijntour van een hele dag

6. Marlborough-wijntour van een hele dag

Je wordt om 10.00 uur opgehaald bij je hotel in Blenheim. Ontspan in de luxe minibus terwijl je gids de raadselachtige geschiedenis van Marlborough en zijn wereldberoemde wijnen beschrijft. Elke kelderdeur in de Wairau Valley is uniek en weerspiegelt de zeldzame omstandigheden die hun wijnen speciaal maken. De heldere Sauvignon Blancs, verrukkelijke Pinot Noir en tropische Aromatics hebben meerdere internationale wijnprijzen gewonnen. Zelfs de Fransen kunnen niet tippen aan de kwaliteit van de Sauvignon Blanc. Tijdens je rondleiding door de wijngaarden bezoek je een aantal beroemde, internationaal bekende kelderdeuren van de boetiek-wijnmakerij die door een familie wordt gerund, om de diversiteit van de beschikbare wijnen te illustreren. Wandel samen met je gids door een wijngaard om meer te leren over de unieke omstandigheden die zulke prachtige wijnen voortbrengen en de uitdagingen die onze wijnmakers moeten overwinnen om consistent bekroonde aroma's en texturen te produceren. Ruik de wijn in de vatenkamers terwijl hij rijpt in de eiken vaten. Er is een stop voor de lunch (op eigen kosten) in een prachtig wijngaardrestaurant waar je kunt genieten van Marlborough delicatessen, van eenvoudige kaasplateaus tot Koninklijke zalm en Mosselen of andere regionale specialiteiten. Terwijl je eten wordt bereid, kun je naar het proeflokaal gaan om de wijnkeldergastheren te ontmoeten terwijl ze hun assortiment wijnen bespreken. Geniet na de lunch verder van de wijnen bij andere kelderdeuren. Onze laatste stop is bij de plaatselijke Chocoladefabriek om exquise handgemaakte bonbons te proeven en te kijken hoe het personeel de vaardigheden van de chocolatier demonstreert. Je tour eindigt met een veilige levering terug naar je hotel in Blenheim of schip in Picton.

Marlborough: wijn- en zeevruchtentour van een hele dag met cruise

7. Marlborough: wijn- en zeevruchtentour van een hele dag met cruise

Ervaar het beste van het prachtige Marlborough tijdens deze dagtour. Laat je 's ochtends ophalen bij Blenheim en ga rechtstreeks naar je eerste van twee wijnmakerijen. Proef bekroonde Marlborough-wijn van reservekwaliteit, praat met gerespecteerde wijnmakers en verken de prachtige Marlborough-wijngaarden op beide locaties. Rijd daarna naar Picton om te genieten van een heerlijke BBQ-lunch voorafgaand aan vertrek aan boord van de catamaran, en leun achterover voor een ontspannende cruise met zeevruchten voor de middag, vergezeld van verse lokale zeevruchten en Marlborough sauvignon blanc terwijl je vaart over de prachtige Marlborough Sounds. Ontspan en geniet van de natuurlijke schoonheid van de Queen Charlotte Sound terwijl u aan boord van een luxe boot vaart en leer over de lokale geschiedenis. Bezoek een zalm- en een mosselkwekerij om de Marlborough-zeelandbouwindustrie uit de eerste hand te ervaren. Maak gebruik van de bar met drankvergunning aan boord, waar een scala aan Marlborough-wijnen wordt geserveerd, samen met bier, sap en mineraalwater. Er is een scala aan lichte snacks, waaronder chips en pinda's, te koop. Geniet van de binnen- en buitenruimtes van de boot voor uitzicht op de beboste heuvels en het helderblauwe water vanuit verschillende perspectieven.

Picton: Queen Charlotte Sounds rondvaart

8. Picton: Queen Charlotte Sounds rondvaart

Welkom in de Queen Charlotte Sounds / Tōtaranui, de belangrijkste klanken van de Marlborough Sounds, een netwerk van door de zee bedolven valleien. De Queen Charlotte Sounds werden door kapitein Cook vernoemd naar de vrouw van koning George III, Charlotte. Als je vanuit Picton het belangrijkste deel van de Queen Charlotte Sounds doorkruist, kom je aan bij Double Cove, een beschut toevluchtsoord met vakantiehuizen, aalscholvers (vogels) en vissen. Geniet van de cruise rond de baai en bekijk de prachtige huizen aan het water en de wilde dieren die zich in de baai hebben genesteld. Double Cove is een verboden visgebied, de thuisbasis van tamme vissen die regelmatig gevoerd worden, waaronder blauwe kabeljauw, haring, harder en de geestige wilde eenden die nooit ver weg zijn. Bij het vertrek uit Double Cove neemt je schip je mee op een ontdekkingstocht. Het vaargebied is omringd door jaren van herstellend beukenbos, deze cruise stelt je in staat om het beste van de Marlborough Sounds te zien in een beperkt tijdsbestek. Je schipper beantwoordt graag al je vragen onderweg, zodat je zeker weet dat je het beste meekrijgt van wat Marlborough te bieden heeft.

Hoogtepunten aan land van de wijnstreek van Marlborough vanuit Picton

9. Hoogtepunten aan land van de wijnstreek van Marlborough vanuit Picton

De haven van Picton in de Queen Charlotte Sound verwelkomt het hele seizoen cruiseschepen en het is een heerlijke plek aan zee om te verkennen. Slechts 25 minuten ten zuiden van Picton neemt je tour je mee op een schilderachtige reis om te genieten van de beroemde wijn- en gastronomische regio Marlborough. De meest populaire hoogtepunten van de dag zijn wijnproeverijen, het proeven van lokale gastronomische lekkernijen en de spectaculaire schilderachtige routes van de wijngaarden, Wairau Plains, bergketens en landerijen tijdens het reizen van en naar de mooiste wijnmakerijtuinen en -kelder deuren. Ervaar gastronomische traktaties van kaasproeverij, manukahoning, oliën, likeuren, een verfrissende gelato of decadente toffees. Seizoensproducten zijn ook verkrijgbaar bij stalletjes langs de weg van december tot en met februari. U kunt deze meenemen aan boord, maar u moet ze opeten voordat u van boord gaat. Sappige aardbeien, kersen, abrikozen en nectarines. Hoewel uw cruiseschip goed voor u is, is een lichte tapas- of kaas-/vlees-/zeevruchtenschotel met bijpassende wijnen een geweldige manier om de lokale keuken te ervaren. Uw lokale chauffeur/gids regelt voor uw plezier een pittoreske wijngaardtuin of een kasteel hoog op een heuvel met een prachtig uitzicht. Als de tijd het toelaat, kun je ook een stop aanvragen bij het Omaka Aviation Air Centre, waar je Peter Jackson's verbazingwekkende displays van zijn klassieke vliegtuigen uit WW1 en WW2 kunt bekijken. De tour kan doorgaan en uw chauffeur/gids komt binnen 1-2 uur terug om u bij de rest van de groep te voegen. Er is ook een fantastische memorabilia-winkel voor u, samen met heerlijke cafétraktaties. Over het algemeen duren rondleidingen ongeveer 4-5 uur, maar er wordt flexibiliteit geboden voor het schema van elk schip en de tour is geschikt voor het comfort en de vereisten van de passagiers. Reis in comfortabele kleine persoonlijke voertuigen met 6, 9 of 11 zitplaatsen en keer ten minste 2 uur voor het geplande vertrek van uw schip terug. Voordat u Blenheim verlaat, moet u de Makana Boutique Chocolate Confections bezoeken - een traktatie die u niet mag missen. Voor een hoogtepunt om een prachtige dag af te sluiten wanneer u terugkomt in Picton, kunt u profiteren van een korte rit van 15 minuten van de township naar het Victoria Domain voor een prachtig uitzicht op Picton Port, Queen Charlotte Sound en uw schip. Uw lokale chauffeur/gids is een lokale eigenaar met een grote passie voor de Marlborough-regio en kijkt ernaar uit om dit allemaal met u te delen.

Picton: Kaipupu Sanctuary met vervoer per watertaxi

10. Picton: Kaipupu Sanctuary met vervoer per watertaxi

Maak een ontspannen wandeling door Kaipupu Sanctuary en geniet van het gezang van de vogels, het inheemse bos en het adembenemende uitzicht over de binnenste Queen Charlotte Sounds. Trek ongeveer 2 uur uit om in je eigen tempo te verkennen met het gemak van vervoer per watertaxi van en naar de wandelroute. Op slechts 10 minuten met de watertaxi van Picton Habour ligt Kaipupu Sanctuary, een geweldige plek om de unieke biodiversiteit van Nieuw-Zeeland te verkennen. Gelegen in het hart van Picton Harbor, is het een door de gemeenschap aangestuurd natuurbeschermingsproject dat bezoekers de kans biedt om het wonder van de natuur te ervaren. De lusroute van 2,7 km neemt je mee door herstellende inheemse struiken, oerbos en een herstelzone. De met struiken begroeide heuvels zijn de thuisbasis van veel van de unieke inheemse vogels en insecten van Nieuw-Zeeland en in de herfst en winter kunt u de Nieuw-Zeelandse pelsrobben vaak luierend op de steiger vinden. Met een roofdiervrij hek rondom het gebied, is het reservaat een toevluchtsoord voor lokale dieren in het wild. Ongediertevallen worden onderhouden door vrijwilligers om ervoor te zorgen dat ratten, hermelijnen en buidelratten die rond het hek zwemmen snel worden verwijderd. Onkruidbesmettingen die ooit de regenererende bossen verstikten, zijn aanzienlijk verminderd, en dankzij een uitgebreid onderwijsprogramma hebben honderden lokale kinderen het heiligdom bezocht.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Picton

Alle activiteiten

23 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Picton

Meer zien

Andere activiteiten in Picton

Wil je alle activiteiten in Picton bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.