Pietà van Michelangelo

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wat anderen zeggen over Pietà van Michelangelo

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 924 beoordelingen

Het was overweldigend, mooi en heel speciaal om daar te zijn!

We hebben een hele mooie excursie gehad in het Vaticaan, Sixtijnse Kapel en de St. Pieter. De tour was prima geregeld met een engels sprekende italiaanse gids, wat goed was. Ze deed erg haar best alles uit te leggen en we hadden overal voldoende tijd om rustig rond te kijken; er waren alleen bizar veel bezoekers, overal was het lopen in de file.... Maar ja, misschien kwam het omdat we er op een zaterdag waren. Vooral de St. Pieter was echt overweldigend (wat een prachtige kathedraal!), de gangen naar de Sixtijnse Kapel en de mooie fresco's van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel. Het was vooral overweldigend allemaal. Fijn dat we niet lang in de rij hoefden te staan, dat was een voordeel van een besproken tour.

Onvoorziene omstandigheden maar uiteindelijk toch veel geleerd!

Vanwege een storing van een metaaldetector toch moeten wachten (ca. 2 uur..) voor we naar binnen konden. Het wachten werd door de gids goed benut door alvast veel informatie te geven over het Vaticaan, de historie en de bezienswaardigheden die we zouden gaan zien. Met veel geduld, heel veel geduld, wist ze ook de meest luidruchtige groepsleden erbij te houden. Een goede voorbereiding om een eventueel tweede bezoek zelf te doen.

Wervelende tour door Vaticaan en St Pieter

Op hoge snelheid de tour gedaan en je moest flink bijbenen om haar niet kwijt te raken. Niet veel tijd om ergens even kort stil te staan en het even tot je te nemen. Gids had wel veel kennis en praatte ook heel snel. Door slechte audio apparatuur helaas vaak niet te verstaan wat toch wel jammer was.

Goed georganiseerd. Verstaanbaarheid van de gids was matig

Prima tour en goed georganiseerd. Tijden klopten en we hadden geen wachtrij. Verzamelplaats was dichtbij het Vatican's museum. De gids was inhoudelijk erg goed, maar sprak erg snel Engels waardoor het in combinatie met de grote drukte, soms lastig te verstaan was.

Snelle entree, verhoudingsgewijs toch wel duur.

De gids was aardig en professioneel, maar je had weinig tijd en gelegenheid om zelf rond te kijken. Aan het eind van de tour werd het wel aangeboden, maar toen waren we zo gaar dat we het wel goed vonden. Daarnaast gold het alleen de St. Pieter.