Datums kiezen

Pilatus

Pilatus: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Luzern: kabelbaan naar Pilatus, tandradbaan & boottocht

1. Luzern: kabelbaan naar Pilatus, tandradbaan & boottocht

Maak een dagtocht vanuit Luzern en beklim de berg Pilatus met de kabelbaan. Maak een wandeling en ontspan op het panoramaterras, daal de berg af met de tandradbaan, en maak de ervaring compleet met een terugreis per boot. Vertrek vanuit Luzern en ontspan in een comfortabele bus tijdens de rit naar Kriens. Stap vervolgens in een panoramische gondel en geef je ogen goed de kost op weg naar Fräkmüntegg, waar je in de Dragon Ride-kabelbaan stapt en de berg opgaat. Geniet van het adembenemende uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen. Eenmaal boven op de top van de Pilatus, 2.132 meter boven zeeniveau, voel je je vogelvrij terwijl je de mooie omgeving in je opneemt. Wandel het laatste stukje naar de top of sla het Dragon-wandelpad in, waar in de middeleeuwen draken met genezende krachten geleefd zouden hebben. Ontspan op het panoramische terras en geniet van de prachtige vergezichten op de bergen en meren. Neem plaats in een van de restaurants en geniet van een lunch op de top van de wereld. Maak de rit van je leven terwijl je de berg afdaalt via 's werelds steilste spoorbaan. Je komt aan in Alpnachstad, van waar je een 1 uur durende boottocht maakt terug naar Luzern over het mooie Vierwoudstrekenmeer (alleen in de zomer).

Vanuit Luzern: gondelbaan Pilatus, kabelbaan en boottocht

2. Vanuit Luzern: gondelbaan Pilatus, kabelbaan en boottocht

Zie het Vierwoudstedenmeer vanaf het heldere, blauwe water van het meer en vanaf de beroemde bergen erboven. Vaar over het meer, en rijd in je eigen tempo over 's werelds oudste tandradbaan, een kabelbaan en een gondel. Begin je rondreis met buslijn 1 in Luzern richting Kriens/Obernau. Stap uit bij de bushalte 'Kriens, Zentrum Pilatus'. Na een korte wandeling kom je aan bij het gondelstation in Kriens. Geniet van een ritje van 15 minuten naar station Krienseregg. Stap dan weer op de gondel en stap uit bij Fräkmüntegg. Stap aan boord van de kabelbaan, de Dragon Ride, en bereik de top van Pilatus Kulm na een opwindende rit van 5 minuten. Met zijn ruime interieur, cockpitachtige ontwerp en grote ramen voelt de Dragon Ride aan alsof je in een helikopter zit. Vanaf de top kun je genieten van een panoramisch uitzicht op de Vierwaldstättersee en de Zwitserse Alpen. Neem de tijd en beslis of je in de panoramische galerij wilt blijven, wilt ontspannen op het terras, een van de toppen wilt beklimmen, of wilt genieten van een lokale specialiteit in een van de nabijgelegen restaurants. De steilste tandradbaan ter wereld, gebouwd in 1889, brengt je van de Pilatus Kulm langs grillige rotswanden, sprankelende bergbeekjes en weelderige alpenbloemenvelden naar Alpnachstad. Van daaruit maak je een adembenemende boottocht van een uur over de Vierwaldstättersee en kom je aan waar je begonnen bent.

Luzern: rondvaart per catamaran op het meer van Luzern

3. Luzern: rondvaart per catamaran op het meer van Luzern

Trakteer uzelf op een schilderachtige catamarancruise op het meer van Luzern. Verken het Alpenlandschap en bewonder weidse uitzichten op de ongerepte natuur. Zorg dat uw camera gereed is terwijl u iconische bezienswaardigheden en met groen bedekte bergen zoals Rigi en Bürgenstock passeert. Stap aan boord van een moderne hybride aangedreven catamaran en vertrek vanuit het stadscentrum naar een natuurlijke oase van ruige bergen en levendig groen. Bekijk de beroemde bezienswaardigheden van Luzern Bay en de ontzagwekkende berg Pilatus, berg Rigi en berg Bürgenstock. Strek je uit, leg unieke landschapsfoto's vast en pak een drankje of snack uit de automaat aan boord. Terwijl je terugreist naar de stad, geniet je van de rust van het water en de grootsheid van de bergen.

Vanuit Zürich: dagexcursie naar Luzern en de Pilatus

4. Vanuit Zürich: dagexcursie naar Luzern en de Pilatus

Ontdek de schoonheid van Luzern en de berg Pilatus tijdens een dagtocht vanuit Zürich. Bereik de top met de bus, kabelbaan, boot en tandradbaan.Maak voor de terugreis een boottocht over het Vierwoudstedenmeer. Vertrek 's ochtends vanaf het centraal station van Zürich en geniet van de busrit door het platteland langs het Vierkantonsmeer naar Luzern. Maak een stop bij het Leeuwenmonument van het Vierwoudstedenmeer (als het verkeer het toelaat).  Ga verder naar Kriens en ga met een panoramische gondel en kabelbaan naar de top van de Pilatus (2128 meter boven zeeniveau). Geniet van het adembenemende uitzicht op het Zwitserse Alpenlandschap en de omliggende meren. Rijd vervolgens met een van de steilste kabelbanen naar beneden naar Alpnachstad. Ontspan daarna tijdens een rustige boottocht over het Vierwoudstedenmeer terug naar Luzern. Vanaf daar neem je de bus naar Zürich.

Kriens: retourticket kabelbaan naar de top van berg Pilatus

5. Kriens: retourticket kabelbaan naar de top van berg Pilatus

Bezoek de bekende berg van Luzern, de Pilatus, met een retourticket voor de kabelbaan. Geniet van het adembenemende uitzicht op Fräkmüntegg terwijl je tot 2.132 meter boven de zeespiegel reist. Kijk uit over het Vierwoudstedenmeer en de Zwitserse bergen voordat je een restaurant vindt bij Pilatus Kulm. Begin je tocht bij het dalstation van Kriens en geniet van de rit van 30 minuten van Kriens naar Fräkmüntegg, waar je de adrenaline nog een boost kunt geven met een bezoek aan het grootste touwpark van Centraal-Zwitserland. In de winter kun je rodelroutes en sneeuwschoenpaden proberen die van het station Fräkmüntegg naar Krienseregg lopen. Bij Fräkmüntegg stap je over in de kabelbaan 'Dragon Ride' en kom je aan bij Pilatus Kulm, 2.132 meter boven zeeniveau. Geniet van een panoramisch uitzicht op de Zwitserse bergen en het Vierwoudstedenmeer. Wandel in de Zwitserse bergen of over het Drakenpad, genoemd naar legendes van het mythische wezen in het gebied. Je kunt Zwitserse specialiteiten proberen in een van de restaurants in Krienseregg, Fräkmüntegg of Pilatus Kulm. Zelfs koningin Victoria verbleef op de berg Pilatus en een van de restaurants op Pilatus Kulm is naar haar vernoemd.

Van Luzern: zelfgeleide retourtrein naar de berg Pilatus

6. Van Luzern: zelfgeleide retourtrein naar de berg Pilatus

Stap op het treinstation van Luzern in de bus voor de rit van 15 minuten naar Kriens, waar u uw tickets voor de rest van de dag ophaalt. Baan je een weg naar de panoramische gondel voor een geweldige rit de berg op naar Krienseregg. Ga verder naar Fräkmüntegg om de spannende Dragon Ride-kabelbaan naar de top van de berg Pilatus te nemen. Bewonder het uitzicht vanaf 2000 meter boven de zeespiegel en kijk uit over het gletsjermeer en de met sneeuw bedekte bergen. Gebruik je vrije tijd om een hapje te eten of een wandeling te maken door de prachtige omgeving. Stap dan aan boord van 's werelds steilste tandradbaan en rijd naar Alpnachstad. Passeer weelderige weiden met alpenbloemen, sprankelende bergbeekjes en fascinerende rotsformaties. Aankomst bij het dalstation om de trein terug naar Luzern te nemen. U kunt deze reis ook genieten door de volgorde van de gebeurtenissen om te keren.

Alpnachstad: Pilatus retour treinkaartje

7. Alpnachstad: Pilatus retour treinkaartje

Pas uw bezoek aan de berg Pilatus aan door de trein vanuit Alpnachstad te nemen en te genieten van vrije tijd op de top. Profiteer van uw retourtickets om zo vroeg aan te komen als u wilt, verken de omgeving en de uitzichten in uw eigen tempo en neem de trein wanneer u er klaar voor bent. Begin uw reis op station Alpnachstad en leun achterover tijdens uw rit van 30 minuten aan boord van 's werelds steilste tandradbaan. Reis naar de top van de prachtige berg Pilatus en geniet van een prachtig panoramisch uitzicht over de Zwitserse bergen en het Vierwoudstrekenmeer. Kies ervoor om een korte trektocht te maken naar een van de drie omliggende toppen: Esel, Oberhaupt en Tomlishorn, of dwaal gewoon rond en bewonder het uitzicht. Maak geweldige foto's vanaf de top en stap in de terugtrein als je klaar bent met verkennen. Als je honger hebt, neem dan de tijd om een heerlijke maaltijd te proeven in een van de restaurants in de buurt.

Mt. Pilatus: privétour met meercruise vanuit Luzern

8. Mt. Pilatus: privétour met meercruise vanuit Luzern

73 Alpentoppen en ontelbare meren zorgen voor een uniek en onvergetelijk uitzicht rondom op de berg Pilatus, die buiten Luzern ligt. De typische Golden Round Trip (juni-okt) biedt een prachtige excursie: eerst per meerboot op het Vierwoudstedenmeer naar Alpnachstad. Van daaruit met 's werelds steilste tandradtrein naar Mt. Pilatus. Op de terugweg reist u met de panoramische kabelbaan via Kriens en met de lokale bus terug naar Luzern. Gezinnen en avonturiers zijn ook van harte welkom op de Pilatus. Op de Fräkmüntegg bevindt zich het grootste klimpark van Centraal-Zwitserland. Talrijke attracties wachten op u op de berg Pilatus. Of geniet van de tijd op het grote uitkijkterras. Tandradbaan en het geplande meerbord zijn gesloten van november tot mei. Gedurende deze tijd bereikt u de berg Pilatus met de kabelbaan en maakt u in plaats daarvan een schilderachtige rondvaart van een uur over het meer in Luzern.

Luzern: klassieke stadswandeling

9. Luzern: klassieke stadswandeling

Uw lokale gids verwelkomt u bij de receptie van uw hotel in Luzern voordat hij u op een stadsplattegrond de route uitlegt en alle informatie geeft die u nodig heeft over uw tour. Je vertrekt dan naar het Bourbaki Museum, waar je gids je er historische informatie over zal geven. Hierna ga je verder naar het Leeuwenmonument, dat een stervende leeuw voorstelt en de gevallen Zwitserse huurlingen herdenkt die stierven in de storm van het Koninklijk Paleis tijdens de onrust van de Franse Revolutie. Een wandeling van ongeveer 10 minuten brengt u naar de heuvel van de Musegg-muur, het nog bewaard gebleven deel van de buitenste stadsvesting van het middeleeuwse Luzern. U bezoekt de "Schirmerturm" en de "Zeitturm" met zijn uurwerk uit de late Middeleeuwen. Je leert interessante feiten over de Zwitserse geschiedenis, de bevrijdingsoorlogen, het beleid van territoriale expansie en de gewapende neutraliteit die nog steeds van toepassing is. Nadat je het stadscentrum hebt ontdekt, krijg je de kans om de wijnmarkt te bezoeken, waar de oudste fontein van de stad te vinden is. Je drinkt puur Pilatus-bronwater en leert van je stadsgids waarom de oude stadsbron het beste water van de stad Luzern stroomt. Ga daarna verder door de legendarische Furrengasse naar Peterskapelle, de eerste kerk in de stad Luzern, die dateert uit de stichting van de stad in de 12e eeuw. U wandelt over de wereldberoemde Kapelbrug naar de andere rivierzijde van het historische centrum. Bezoek daarna de jezuïetenkerk en bezoek deze eerste barokke kerk in Zwitserland van binnenuit (behalve tijdens kerkdiensten). Slechts een paar stappen verder bereikt u het kantonnale regeringsgebouw, het voormalige Ritter's Palace en de meest imposante renaissancepalazzo's van de stad. Tijdens uw bezoek ziet u de binnenplaats met de loggia's en bewondert u de prachtige steengravures van de onfortuinlijke steenhouwer "Hans von Trient". Daarna kunt u genieten van de presentatie van de zeven schilderijen die de Dodendans (Danse Macabre) laten zien. Dit beroemde renaissancekunstwerk is rond 1610 gemaakt door Jakob von Wyl.

Mount Pilatus Golden Round Trip Small Group Tour vanuit Luzern

10. Mount Pilatus Golden Round Trip Small Group Tour vanuit Luzern

Reis van Luzern naar de berg Pilatus op een circuit boordevol uitzicht, inclusief een rondvaart over het meer, een tandradbaan en een kabelbaan. Laat je gids je het veranderende landschap laten zien en je vragen over het land en zijn mensen beantwoorden. Ga naar de enorme berg Pilatus met meerdere toppen die boven Luzern uittorent. Neem een meerboot van Luzern naar Alpnachstad. Spring vervolgens aan boord van de Pilatus-spoorweg, 's werelds steilste tandradbaan die van mei tot november in bedrijf is. Ga terug naar beneden met de kabelbanen van Kriens die het hele jaar open zijn. Maak foto's van het panoramische uitzicht vanaf de kabelbanen. Terugkeer naar Luzern met de bus.

Beschikbare activiteiten

18 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Pilatus

Wil je alle activiteiten in Pilatus bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pilatus

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.620 beoordelingen

Een must-do-ervaring! We hebben de volgorde omgekeerd (boot, tandrad, kabelbaan, bus) en hebben er echt van genoten in die volgorde. Uitzicht vanaf de top is fenomenaal! Zorg ervoor dat u een kopie van uw vouchers afdrukt. Om de uitgeprinte vouchers in te wisselen voor echte tickets, moet je naar het loket onderaan het tandwiel. Ga niet rechtstreeks naar de ticketnemer, anders verspil je tijd in die rij en krijg je te horen dat je naar het loket moet gaan. Alpine glijbaan is de moeite waard, zowel voor de geweldige rit naar beneden als voor de sleep terug de heuvel op met een prachtig uitzicht en koeien binnen drie meter van je. Was een absoluut fantastische dag rondom!

Het is makkelijker dan hier uitgelegd. Ga vanaf het Kriens-station met de kabelbaan omhoog naar het uitkijkpunt van de berg Pilatus (je kunt het niet missen) Daarboven, ga dan te voet naar alle toppen en geniet van het uitzicht. Neem vervolgens de trein naar Alpsnchadt. Uiteindelijk neem je de S5 trein naar Luzern en dat is alles.

Gewoon mooi Dankzij onze gids Christina die ons gebrek aan kennis van vreemde talen compenseerde, is Zwitserland een erg duur land voor andere Europeanen, maar als je een activiteit moet doen, kies deze dan zul je er geen spijt van krijgen

Het bezoek aan de berg Pilatus is zeer de moeite waard. Met name de bijzondere vergezichten zijn spectaculair. De voorzieningen boven op de berg maken het verblijf nog aangenamer.

Ontzettend leuke manier om op 1 dag op meerdere manieren de berg Pilatus te bekijken. Yolande was onze zeer vriendelijke gids die meerdere talen vloeiend sprak.