Pilatus

Pilatus: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Pilatus: zelfgeleide tocht naar Luzerns kenmerkende berg

1. Pilatus: zelfgeleide tocht naar Luzerns kenmerkende berg

Beleef de kenmerkende berg van Luzern vanuit verschillende perspectieven, vanuit de lucht en met een tandradbaan door de Zwitserse Alpen. Je kunt kiezen of je wilt vertrekken vanuit het dalstation in Kriens of AAlpnachstad en bereid je voor op de reis van je leven! Stap aan boord van een gondel met 4 zitplaatsen in Kriens en reis naar Krienseregg, waar een avontuurlijke speeltuin en het nabijgelegen restaurant Krienseregg een perfecte locatie voor families met kleine kinderen bieden. Ga verder naar Fräkmüntegg voor nog een gondelrit van 15 minuten naar een ander restaurant en de eindeloze mogelijkheden van een touwenpark. Vervolgens ervaar je de kabelbaan "Drakenrit" naar de top van de Pilatus, voor een spectaculair uitzicht op 2.132 meter boven de zeespiegel. Betreed de panoramagalerie voor adembenemende uitzichten op de bergen of bezoek de terrassen om naar een van de pieken te klimmen. Maak gebruik van het self-service restaurant Bellevue en de Ibex Bar voor lichte versnaperingen en snacks. Je kunt ook kiezen voor een heerlijke lunch in de historische ambiance van het restaurant Pilatus-Kulm.  Je gaat weer terug met de Drakenrit en de kabelbaan naar Kriens en bereikt na 30 minuten het dalstation in Alpnachstad, waar je ontdekkingstocht van een dag op de Pilatus eindigt.

Vanuit Luzern: zelfgeleide gouden rondreis naar de Pilatus

2. Vanuit Luzern: zelfgeleide gouden rondreis naar de Pilatus

Bekijk de omgeving van de Vierwaldstättersee vanaf het heldere, blauwe water van het meer, en vanaf de beroemde bergen erboven. Vaar over het meer, en rijd in je eigen tempo over 's werelds oudste tandradbaan, een kabelbaan en een gondel.  Begin je rondreis met buslijn 1 in Luzern richting Kriens/Obernau. Stap uit bij de bushalte 'Kriens, Zentrum Pilatus'. Na een korte wandeling kom je aan bij het gondelstation in Kriens. Geniet van een ritje van 15 minuten naar station Krienseregg. Stap dan weer op de gondel en stap uit bij Fräkmüntegg. Stap aan boord van de kabelbaan, de Dragon Ride, en bereik de top van Pilatus Kulm na een opwindende rit van 5 minuten. Met zijn ruime interieur, cockpitachtige ontwerp en grote ramen voelt de Dragon Ride aan alsof je in een helikopter zit. Vanaf de top kun je genieten van een panoramisch uitzicht op de Vierwaldstättersee en de Zwitserse Alpen. Neem de tijd en beslis of je in de panoramische galerij wilt blijven, wilt ontspannen op het terras, een van de toppen wilt beklimmen, of wilt genieten van een lokale specialiteit in een van de nabijgelegen restaurants. De steilste tandradbaan ter wereld, gebouwd in 1889, brengt je van de Pilatus Kulm langs grillige rotswanden, sprankelende bergbeekjes en weelderige alpenbloemenvelden naar Alpnachstad. Van daaruit maak je een adembenemende boottocht van een uur over de Vierwaldstättersee en kom je aan waar je begonnen bent.

Luzern: kabelbaan naar Pilatus, tandradbaan & boottocht

3. Luzern: kabelbaan naar Pilatus, tandradbaan & boottocht

Maak een dagtocht vanuit Luzern en beklim de berg Pilatus met de kabelbaan. Maak een wandeling en ontspan op het panoramaterras, daal de berg af met de tandradbaan, en maak de ervaring compleet met een terugreis per boot. Vertrek vanuit Luzern en ontspan in een comfortabele bus tijdens de rit naar Kriens. Stap vervolgens in een panoramische gondel en geef je ogen goed de kost op weg naar Fräkmüntegg, waar je in de Dragon Ride-kabelbaan stapt en de berg opgaat. Geniet van het adembenemende uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen. Eenmaal boven op de top van de Pilatus, 2.132 meter boven zeeniveau, voel je je vogelvrij terwijl je de mooie omgeving in je opneemt. Wandel het laatste stukje naar de top of sla het Dragon-wandelpad in, waar in de middeleeuwen draken met genezende krachten geleefd zouden hebben. Ontspan op het panoramische terras en geniet van de prachtige vergezichten op de bergen en meren. Neem plaats in een van de restaurants en geniet van een lunch op de top van de wereld. Maak de rit van je leven terwijl je de berg afdaalt via 's werelds steilste spoorbaan. Je komt aan in Alpnachstad, van waar je een 1 uur durende boottocht maakt terug naar Luzern over het mooie Vierwoudstrekenmeer (alleen in de zomer).

Zilveren retourvlucht vanuit Luzern: zelfgeleide tour naar de Pilatus

4. Zilveren retourvlucht vanuit Luzern: zelfgeleide tour naar de Pilatus

Stap in het treinstation van Luzern in de bus voor een rit van 15 minuten naar Kriens, waar u uw tickets voor de rest van de dag ophaalt. Ga naar de panoramische gondel voor een geweldige rit de berg op naar Krienseregg. Ga verder naar Fräkmüntegg om de spannende Dragon Ride-kabelbaan naar de top van de berg Pilatus te nemen. Bewonder het uitzicht vanaf 2000 meter boven de zeespiegel en kijk uit over het gletsjermeer en de met sneeuw bedekte bergen. Gebruik je vrije tijd om een hapje te eten of een wandeling te maken door de prachtige omgeving. Stap dan aan boord van 's werelds steilste tandradbaan en rijd naar Alpnachstad. Passeer weelderige weiden met alpenbloemen, sprankelende bergbeekjes en fascinerende rotsformaties. Aankomst bij het dalstation om de trein terug naar Luzern te nemen. U kunt ook genieten van deze reis door de volgorde van de gebeurtenissen om te keren.

Vanuit Zürich: dagexcursie naar Luzern en de Pilatusberg

5. Vanuit Zürich: dagexcursie naar Luzern en de Pilatusberg

Ontdek de schoonheid van Luzern en de berg Pilatus tijdens een dagtrip vanuit Zürich. Bereik de top via bus, kabelbaan, boot en tandradtrein. Spring voor de terugreis op een boottocht over het Vierwoudstrekenmeer. Vertrek 's ochtends vanaf het centraal station van Zürich en geniet van de busrit door het platteland langs het meer van de vier kantons naar Luzern. Maak een stop bij het Leeuwenmonument van het Vierwoudstrekenmeer (als het verkeer het toelaat). Ga verder naar Kriens en neem een panoramische gondel en kabelbaan naar de top van de berg Pilatus (2128 m boven zeeniveau). Geniet van het adembenemende uitzicht op het Zwitserse Alpenlandschap en de omliggende meren. Rijd vervolgens met een van de steilste kabelbanen naar Alpnachstad. Ontspan daarna op een rustige boottocht over het Vierwoudstrekenmeer terug naar Luzern. Vanaf daar stap je op een bus naar Zürich.

Privétrip van Zürich naar Mt. Pilatus door Luzern

6. Privétrip van Zürich naar Mt. Pilatus door Luzern

Uw chauffeur ontmoet u op elke geschikte bestemming voor u in Zürich. Wanneer je al in de prachtige stad Luzern bent, zal je chauffeur gids je naar het historische leiden en moet je plaatsen zien zoals de kapelbrug, watertoren, leeuwenmonument, jezuïetenkerk en oude stadspleinen. Na de vermoeiende wandeling kun je een pauze nemen in een van de beste cafés in de oude stad, in de buurt van het meer of aan de moderne kant, afhankelijk van je voorkeuren. Na je koffie of snacks of gewoon een geweldige tijd in Luzern te hebben doorgebracht, zal je chauffeur-gids je naar de meest ongelooflijke kabelbaanroute leiden genaamd "Dragon Ride": dit is echt als vliegen op de rug van een draak, wanneer je adrenaline is geleidelijk naar de top gaan. Geniet met heldere herinneringen van een privé-transfer terug naar Zürich.

Mount Pilatus Golden Round Trip Kleine groepsreis vanuit Luzern

7. Mount Pilatus Golden Round Trip Kleine groepsreis vanuit Luzern

Reis van Luzern naar de berg Pilatus op een circuit vol uitzicht met een rondvaart over het meer, een tandradtrein en een kabelbaan. Laat je gids je het veranderende landschap laten zien en beantwoord je vragen over het land en zijn mensen. Ga naar de massieve berg Pilatus met meerdere toppen die boven Luzern uitsteekt. Neem een boot over het meer van Luzern naar Alpnachstad. Spring vervolgens aan boord van de Pilatus Railway, 's werelds steilste tandradbaan die van mei tot november in bedrijf is. Ga terug naar beneden op de kabelbanen van Kriens die het hele jaar door actief zijn. Maak foto's van het panoramische uitzicht vanaf de kabelbanen. Met de bus terug naar Luzern.

Mount Pilatus: privétour met rondvaart over het meer vanuit Luzern

8. Mount Pilatus: privétour met rondvaart over het meer vanuit Luzern

73 Alpentoppen en talloze meren zorgen voor een uniek en onvergetelijk uitzicht rondom op de Pilatus die buiten Luzern ligt. De typische Golden Round Trip (jun-okt) biedt een prachtige excursie: eerst per meerboot op het Vierwoudstrekenmeer naar Alpnachstad. Van daaruit met de steilste tandradtrein ter wereld naar de berg Pilatus. Op de terugreis met de panoramische kabelbaan via Kriens en met de lokale bus terug naar Luzern. Gezinnen en avonturiers zijn ook van harte welkom op de Pilatus. Het grootste touwpark van Centraal-Zwitserland bevindt zich op de Fräkmüntegg. Talrijke attracties wachten op u op de berg Pilatus. Of geniet van de tijd op het grote uitkijkterras. De tandradbaan en het geplande meerbord zijn gesloten van nov-mei. Gedurende deze tijd bereikt u de berg Pilatus met de kabelbaan en in plaats daarvan maakt u een schilderachtige meercruise van een uur in Luzern.

Mount Pilatus: privétour met rondvaart over het meer vanuit Zürich

9. Mount Pilatus: privétour met rondvaart over het meer vanuit Zürich

Mount Pilatus is een bergmassief met verschillende toppen, met uitzicht op Luzern. De top kan worden bereikt met de Pilatus-spoorlijn, 's werelds steilste tandradbaan, vanuit Alpnachstad, die van mei tot november rijdt (afhankelijk van de sneeuwcondities) en het hele jaar door met de luchtpanoramagondels en kabelbanen van Kriens. De klassieke "Golden Round Trip" omvat het nemen van de boot over het meer van Luzern naar Alpnachstad, omhoog door de tandradbaan en terug naar beneden met de kabelbanen en panoramagondels naar Kriens, vanwaar de bus je terugbrengt naar Luzern. Je gids leidt je op deze rondreis door gevarieerde landschappen en prachtige uitzichten en toont je een paar plaatsen weg van de toeristenstroom

Vanuit Zürich: berg Pilatus Golden Round Trip kleine groepsreis

10. Vanuit Zürich: berg Pilatus Golden Round Trip kleine groepsreis

Ervaar unieke en onvergetelijke uitzichten rondom op de Pilatusberg met 73 Alpentoppen en talloze meren. Gelegen buiten Luzern, biedt de typische Golden Round Trip (jun-okt) een prachtige excursie: eerst per meerboot op het meer van Luzern naar Alpnachstad. Van daaruit reist u met 's werelds steilste tandradtrein naar de berg Pilatus. Op de terugweg reist u met de panoramische kabelbaan via Kriens en met de lokale bus terug naar Luzern. Gezinnen en avonturiers zijn ook van harte welkom op de Pilatus. Het grootste touwpark van Centraal-Zwitserland bevindt zich op de Fräkmüntegg. Talrijke attracties wachten op u op de berg Pilatus. Of geniet van de tijd op het grote uitkijkterras. De tandradbaan en de geplande boot op het meer zijn gesloten van nov-mei. Gedurende deze tijd bereikt u de berg Pilatus met de kabelbaan en in plaats daarvan maakt u een schilderachtige meercruise van een uur in Luzern.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Andere belevingen
16 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Pilatus

Wil je alle activiteiten in Pilatus ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pilatus

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.390 beoordelingen

Gewoon mooi Dankzij onze gids Christina die ons gebrek aan kennis van vreemde talen compenseerde, is Zwitserland een erg duur land voor andere Europeanen, maar als je een activiteit moet doen, kies deze dan zul je er geen spijt van krijgen

Het bezoek aan de berg Pilatus is zeer de moeite waard. Met name de bijzondere vergezichten zijn spectaculair. De voorzieningen boven op de berg maken het verblijf nog aangenamer.

Ontzettend leuke manier om op 1 dag op meerdere manieren de berg Pilatus te bekijken. Yolande was onze zeer vriendelijke gids die meerdere talen vloeiend sprak.

The tour was beautiful and well organised. The tourguide was friendly and spoke English very well. We enjoyed our tour to Lucerne and the Pilatus mountain.

Was gewoon fantastisch en heb genoten van van het mooie uitzicht