Pilatus: tours en activiteiten

Pilatus: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Luzern: Catamaran rondvaart op het Vierwoudstedenmeer

1. Luzern: Catamaran rondvaart op het Vierwoudstedenmeer

Trakteer uzelf op een schilderachtige catamarancruise op het meer van Luzern. Verken het Alpenlandschap en bewonder weidse uitzichten op de ongerepte natuur. Zorg dat uw camera gereed is terwijl u iconische bezienswaardigheden en met groen bedekte bergen zoals Rigi en Bürgenstock passeert. Stap aan boord van een moderne hybride aangedreven catamaran en vertrek vanuit het stadscentrum naar een natuurlijke oase van ruige bergen en levendig groen. Bekijk de beroemde bezienswaardigheden van Luzern Bay en de ontzagwekkende berg Pilatus, berg Rigi en berg Bürgenstock. Strek je uit, leg unieke landschapsfoto's vast en pak een drankje of snack uit de automaat aan boord. Terwijl je terugreist naar de stad, geniet je van de rust van het water en de grootsheid van de bergen.

Luzern: Pilatus kabelbaan, tandradbaan & boottocht op het meer

2. Luzern: Pilatus kabelbaan, tandradbaan & boottocht op het meer

*** Voor reisdata van 9-16 mei 2024: Let op de informatie onder "Weet voordat je gaat" met betrekking tot de gewijzigde route. De reden voor de programma-aanpassing is het uitstellen van de geplande seizoensstart van de tandradbaan. *** Maak een dagtrip vanuit Luzern en beklim de Pilatus met de kabelbaan. Maak een wandeling en trap af op het panoramaterras, daal de berg af met de tandradbaan en maak je ervaring compleet met een terugreis per boot. Vertrek uit Luzern en ontspan aan boord van een comfortabele bus tijdens de rit naar Kriens. Klim dan aan boord van de panoramische gondels en reis naar Fräkmüntegg om aan boord te gaan van de kabelbaan Dragon Ride de berg op. Geniet van het prachtige uitzicht op de besneeuwde toppen vanuit de panoramische ramen. Kom aan op de top van de Pilatus, 2.132 meter boven zeeniveau, en voel je als een vogel terwijl je de omgeving overziet. Wandel naar de top of waag je op het Drakenpad waar in de Middeleeuwen draken met geneeskracht zouden leven. Ontspan op het panoramische terras en geniet van het prachtige uitzicht op de bergen en meren. Eet in een van de restaurants en geniet van een lunch op de top van de wereld. Maak je klaar voor de rit van je leven als je de berg afdaalt met de steilste tandradbaan ter wereld. Kom aan in Alpnachstad voor een cruise van een uur terug naar Luzern op het prachtige "Meer van de 4 kantons" (alleen in de zomer).

Vanuit Luzern: Pilatus gondel, kabelbaan en boottocht

3. Vanuit Luzern: Pilatus gondel, kabelbaan en boottocht

Combineer de beroemde berg van Luzern met een boottocht op het Vierwoudstedenmeer. Beide ervaringen zijn een absolute must tijdens je bezoek aan de regio van het Vierwoudstedenmeer. De Gouden Ronde begint in Luzern. Neem bus nummer 1 (richting Kriens/Obernau) recht voor het treinstation van Luzern. Na een busrit van elf minuten naar het station "Kriens, Zentrum Pilatus" en een korte wandeling bereik je het dalstation van de panoramagondel in Kriens. Geniet van 15 minuten reizen naar het middenstation Krienseregg. Daar kun je zitten en ontspannen op het terras van Restaurant Krienseregg (eigen kosten) en genieten terwijl de kinderen spelen in de speeltuin Pilu Land. Na nog eens 15 minuten reizen met de panoramagondel bereik je het middenstation Fräkmüntegg. In Fräkmüntegg kun je je behendigheid testen door te klimmen in het touwpark (eigen kosten) of een van de lokale specialiteiten proberen in het zelfbedieningsrestaurant (eigen kosten). Bij Fräkmüntegg stap je ook over in de kabelbaan "Dragon Ride" en na een opwindende rit van 5 minuten bereik je de top van de Pilatus Kulm. Dankzij het ruime interieur, het cockpitachtige ontwerp en de grote ramen geeft de Dragon Ride je het gevoel alsof je in een helikopter zit. Vanaf de top kun je genieten van het panoramische uitzicht over het Vierwoudstedenmeer en de Zwitserse Alpen en beslissen of je binnen wilt blijven in de panoramagalerij, wilt ontspannen op het terras, een van de toppen wilt beklimmen (5-10 minuten) of wilt genieten van een lokale specialiteit in het restaurant van Hotel Bellevue of Hotel Pilatus Kulm (eigen kosten). Veel wandelmogelijkheden nodigen je uit om de Drakenberg boven Luzern te ontdekken. De steilste tandradbaan ter wereld (gebouwd in 1889) brengt je van Pilatus Kulm via fascinerende rotswanden, sprankelende bergbeekjes en weelderige weiden vol alpenbloemen naar Alpnachstad. In Alpnachstad ga je onder de straat door en sta je bij de aanlegsteiger van de cruise in Alpnachstad. Na een adembenemende boottocht van een uur over het Vierwoudstedenmeer kom je aan in Luzern, vlakbij het station, en eindigt je onvergetelijke halve dagtrip. De Golden Round Trip kan ook in omgekeerde richting worden gedaan, met de boot vanuit Luzern. Controleer in elk geval de dienstregeling voor je bezoek, vooral voor de boottocht.

Kriens: Pilatus met de panoramische gondel en kabelbaan

4. Kriens: Pilatus met de panoramische gondel en kabelbaan

Begin je reis bij het dalstation van Kriens en geniet van de 30 minuten durende rit met de panoramagondel van Kriens naar Fräkmüntegg, waar in de winter rodelroutes en sneeuwschoenpaden van Fräkmüntegg naar Krienseregg lopen; het verhuurstation is bij het dalstation in Kriens. Bij Fräkmüntegg stap je over op de kabelbaan "Dragon Ride" en bereik je in 5 minuten de top Pilatus Kulm op 2132 meter boven zeeniveau. Op de top van de kenmerkende berg van Luzern kun je genieten van het geweldige panoramische uitzicht of de Drakenwereld ontdekken met interactieve spellen over de drakenlegenden van Pilatus. Bij Krienseregg, Fräkmüntegg en Pilatus Kulm kun je wat lokale specialiteiten proberen in een van de restaurants voordat je met de kabelbaan terugkeert naar Kriens.

Vanuit Zürich: Dagtocht Luzern & Pilatus

5. Vanuit Zürich: Dagtocht Luzern & Pilatus

*** Voor reisdata van 9-16 mei 2024: Let op de informatie onder "Weet voordat je gaat" met betrekking tot de gewijzigde route. De reden voor de programma-aanpassing is het uitstellen van de geplande seizoensstart van de tandradbaan. *** Ontdek de schoonheid van Luzern en de Pilatus tijdens een dagtrip vanuit Zürich. Bereik de top met de bus, kabelbaan, boot en tandradbaan. Op de terugweg maak je een boottocht over het Vierwoudstedenmeer. Vertrek 's ochtends vanaf het hoofdstation van Zürich en geniet van de busrit door het platteland langs het Vierkantonsmeer naar Luzern. Ga verder naar Kriens en neem een panoramische gondel en kabelbaan naar de top van de berg Pilatus (2128 m boven zeeniveau). Geniet van het adembenemende uitzicht op het Zwitserse Alpenlandschap en de omliggende meren. Rijd vervolgens met een van de steilste kabelbanen naar beneden naar Alpnachstad. Ontspan daarna tijdens een rustige boottocht over het Vierwoudstedenmeer terug naar Luzern. Daarvandaan neem je de bus naar Zürich.

Vanuit Luzern: Trein met gids naar de berg Pilatus

6. Vanuit Luzern: Trein met gids naar de berg Pilatus

De Zilveren Rondreis begint in Luzern. Neem busnummer 1 (richting Kriens/Obernau) recht voor het treinstation van Luzern. Na een busrit van elf minuten naar het station "Kriens, Zentrum Pilatus" en een korte wandeling bereik je het dalstation van de panoramagondel in Kriens. Geniet van 15 minuten reizen naar het middenstation Krienseregg. Daar kun je zitten en ontspannen op het terras van Restaurant Krienseregg (eigen kosten) en genieten terwijl de kinderen spelen in de speeltuin Pilu Land. Na nog eens 15 minuten reizen met de panoramakabelbaan bereik je het middenstation Fräkmüntegg. In Fräkmüntegg kun je je behendigheid testen door te klimmen in het touwpark (eigen kosten) of een van de lokale specialiteiten proberen in het zelfbedieningsrestaurant (eigen kosten). Bij Fräkmüntegg stap je ook over in de kabelbaan "Dragon Ride" en na een opwindende rit van 5 minuten bereik je de top van de Pilatus Kulm. Dankzij het ruime interieur, het cockpitachtige ontwerp en de grote ramen geeft de Dragon Ride je het gevoel alsof je in een helikopter zit. Vanaf de top kun je genieten van het panoramische uitzicht over het Vierwoudstedenmeer en de Zwitserse Alpen en beslissen of je binnen wilt blijven in de panoramagalerij, wilt ontspannen op het terras, een van de toppen wilt beklimmen (5-10 minuten) of wilt genieten van een lokale specialiteit in het restaurant van Hotel Bellevue of Hotel Pilatus Kulm (eigen kosten). Veel wandelmogelijkheden nodigen je uit om de Drakenberg boven Luzern te ontdekken. De steilste tandradbaan ter wereld (gebouwd in 1889) brengt je van Pilatus Kulm via fascinerende rotswanden, sprankelende bergbeekjes en weelderige weiden vol alpenbloemen naar Alpnachstad. In Alpnachstad neem je de trein terug naar Luzern. De Silver Round Trip kan ook in omgekeerde richting worden gedaan, met de trein vanuit Luzern. Controleer in elk geval de dienstregeling voor je bezoek.

Vanuit Alpnachstad of Kriens: Mount Pilatus Roundtrip Ticket

7. Vanuit Alpnachstad of Kriens: Mount Pilatus Roundtrip Ticket

Begin je reis bij het dalstation Alpnachstad of Kriens en geniet van de 30 minuten durende rit met de steilste tandradbaan ter wereld (vanuit Alpnachstad) of met de panoramagondel en kabelbaan "Dragon Ride" (vanuit Kriens). Op de top van de kenmerkende berg van Luzern kun je genieten van het geweldige panoramische uitzicht over de Zwitserse bergen, het Vierwoudstedenmeer en de stad Luzern - vanaf het ruime panoramaterras buiten of de gezellige panoramagalerij binnen. Na een paar minuten kun je ook een van de drie toppen op Pilatus Kulm bereiken (Esel, Oberhaupt of Tomlishorn) en genieten van je wandeling in de Zwitserse bergen of op het Drakenpad. Pilatus wordt ook wel Drakenberg genoemd vanwege de legendes over een draak die daar woont - leer meer over deze mythen in de Drakenwereld op Pilatus Kulm. In Alpnachstad en bij Pilatus Kulm kun je in een van de restaurants specialiteiten proberen. Zelfs koningin Victoria verbleef op de Pilatus berg en een van de restaurants in Pilatus Kulm is naar haar vernoemd. Als je besluit de kabelbaan van/naar Kriens te nemen, kun je (tegen extra kosten) genieten van verschillende vrijetijdsactiviteiten, zoals het grootste touwpark van Centraal-Zwitserland (geschikt voor bezoekers vanaf 4 jaar), de Dragon Glider of de langste zomerrodelbaan van Zwitserland bij het station Fräkmüntegg. Bij Fräkmüntegg stap je over op de kabelbaan "Dragon Ride" en bereik je in 5 minuten de top Pilatus Kulm op 2132 meter boven zeeniveau. In Krienseregg en Fräkmüntegg kun je wat lokale specialiteiten proberen in een van de restaurants voordat je met de kabelbaan teruggaat naar Kriens.

Vanuit Luzern: Pilatus en Vierwoudstedenmeer Tour in kleine groep

8. Vanuit Luzern: Pilatus en Vierwoudstedenmeer Tour in kleine groep

Reis naar het hart van de berg Pilatus in de Zwitserse wildernis, met mogelijkheden om het Vierwoudstedenmeer, de top van Pilatus en de beroemde drakenkabelbaan te verkennen, tijdens een rondleiding vanuit Luzern. Ontdek het Vierkantonsmeer en bewonder de Bürgenstock, de Rigi-berg en de Pilatus-berg van ver terwijl je over het kristalheldere meer vaart. Neem van mei tot oktober de boot van Luzern naar Alpnachstad. Bij aankomst in Alpnachstad kun je de tandradbaan nemen om de uitlopers van de Pilatus te beklimmen, helemaal tot het einde van de steilste tandradbaan ter wereld. Bewonder het uitzicht over de Alpen vanaf 2.073 meter hoogte, terwijl je gids je de historische, culturele en culinaire hoogtepunten van elk gebied vertelt. Daarna kun je ervoor kiezen om te blijven genieten van het prachtige uitzicht over de vallei vanuit een restaurant of een wandeling te maken naar de top van de Mt. Pilatus voor een vogelperspectief over Luzern. Adem de frisse berglucht in vanaf het uitkijkplatform terwijl je uitkijkt over kristalheldere meren, weelderige groene weiden en glooiende bergtoppen. Leer hoe het komt dat Pilatus wordt achtervolgd door legendes over draken en waarom velen geloven dat het lichaam van Pontius Pilatus in de uitlopers te rusten werd gelegd. Daal af van de berg aan boord van de iconische kabelbaan "Drakenrit", hangend in een reusachtige glazen cabine die 360 uitzichten over de regio biedt. Geniet van een steeds veranderend perspectief van het alpenlandschap, terwijl Luzern weer in beeld komt als je het einde van de lijn nadert.

Vanuit Zürich: Dagtrip naar de Pilatusberg met gondel en cruise

9. Vanuit Zürich: Dagtrip naar de Pilatusberg met gondel en cruise

Neem deel aan deze rondleiding om jezelf onder te dompelen in Luzern's eigen bergervaring. Ontdek de mysteries rond het legendarische Pilatusmassief, waar verhalen over een gevallen drakensteen en de begraafplaats van de Romeinse gouverneur Pontius Pilatus op je wachten. Terwijl je met een panoramische gondel naar de majestueuze top van de Pilatus stijgt, bewonder je de adembenemende vergezichten van 73 Alpentoppen die zich voor je uitstrekken. Doe mee aan de opwindende "Dragon Ride", een nieuw ontworpen attractie met grote ramen die het gevoel van vliegen simuleren. Geniet van culinaire hoogstandjes te midden van de wolken in de restaurants en terrassen op de bergtop, die een panoramisch uitzicht bieden op 2132 meter boven zeeniveau. Sluit je bergavontuur af met een spannende afdaling aan boord van de steilste tandradbaan ter wereld, gevolgd door een ontspannen cruise terug naar Luzern. Geniet van de charmante ambiance van Luzern aan het meer tijdens je vrije tijd, voordat je weer samenkomt met je chauffeur voor een ontspannen reis terug naar Zürich.

Luzern-Interlaken Express: Wat een plezierige rit

10. Luzern-Interlaken Express: Wat een plezierige rit

Als je aan boord gaat van de Luzern-Interlaken Express maak je een onvergetelijke reis door het hart van Zwitserland. Deze twee uur durende rit brengt je langs de oevers van kristalheldere meren (maar liefst vijf!), langs romantische watervallen en over de prachtige Brünig bergpas. En nadat je door de grote panoramaramen enkele van de meest spectaculaire uitzichten van de Zwitserse Alpen hebt ervaren, kom je uitgerust en opgewonden aan op je bestemming: onze ultramoderne treinen met airconditioning staan garant voor het hoogste comfort! Luzern - het hart van Zwitserland. De stad staat bekend om zijn prachtige ligging aan de rand van het Vierwoudstedenmeer te midden van besneeuwde bergen. Van hieruit heb je de perfecte start om naar vele beroemde bergen te reizen, zoals Pilatus, Rigi of Stanserhorn. Zeker een bezoek waard! Interlaken - toegangspoort tot de Jungfraujoch ervaring. Interlaken, gelegen tussen de twee prachtige meren Thun en Brienz en omgeven door bergen, is een van de populairste toeristensteden van Zwitserland. En last but not least: je reis naar de Top van Europa Jungfraujoch begint in Interlaken.

40 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Pilatus: topattracties in de buurt

Pilatus: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Luzern: Catamaran rondvaart op het Vierwoudstedenmeer

Luzern: Catamaran rondvaart op het Vierwoudstedenmeer

Trakteer uzelf op een schilderachtige catamarancruise op het meer van Luzern. Verken het Alpenlandschap en bewonder weidse uitzichten op de ongerepte natuur. Zorg dat uw camera gereed is terwijl u iconische bezienswaardigheden en met groen bedekte bergen zoals Rigi en Bürgenstock passeert. Stap aan boord van een moderne hybride aangedreven catamaran en vertrek vanuit het stadscentrum naar een natuurlijke oase van ruige bergen en levendig groen. Bekijk de beroemde bezienswaardigheden van Luzern Bay en de ontzagwekkende berg Pilatus, berg Rigi en berg Bürgenstock. Strek je uit, leg unieke landschapsfoto's vast en pak een drankje of snack uit de automaat aan boord. Terwijl je terugreist naar de stad, geniet je van de rust van het water en de grootsheid van de bergen.

Luzern: Pilatus kabelbaan, tandradbaan & boottocht op het meer

Luzern: Pilatus kabelbaan, tandradbaan & boottocht op het meer

*** Voor reisdata van 9-16 mei 2024: Let op de informatie onder "Weet voordat je gaat" met betrekking tot de gewijzigde route. De reden voor de programma-aanpassing is het uitstellen van de geplande seizoensstart van de tandradbaan. *** Maak een dagtrip vanuit Luzern en beklim de Pilatus met de kabelbaan. Maak een wandeling en trap af op het panoramaterras, daal de berg af met de tandradbaan en maak je ervaring compleet met een terugreis per boot. Vertrek uit Luzern en ontspan aan boord van een comfortabele bus tijdens de rit naar Kriens. Klim dan aan boord van de panoramische gondels en reis naar Fräkmüntegg om aan boord te gaan van de kabelbaan Dragon Ride de berg op. Geniet van het prachtige uitzicht op de besneeuwde toppen vanuit de panoramische ramen. Kom aan op de top van de Pilatus, 2.132 meter boven zeeniveau, en voel je als een vogel terwijl je de omgeving overziet. Wandel naar de top of waag je op het Drakenpad waar in de Middeleeuwen draken met geneeskracht zouden leven. Ontspan op het panoramische terras en geniet van het prachtige uitzicht op de bergen en meren. Eet in een van de restaurants en geniet van een lunch op de top van de wereld. Maak je klaar voor de rit van je leven als je de berg afdaalt met de steilste tandradbaan ter wereld. Kom aan in Alpnachstad voor een cruise van een uur terug naar Luzern op het prachtige "Meer van de 4 kantons" (alleen in de zomer).

Vanuit Luzern: Pilatus gondel, kabelbaan en boottocht

Vanuit Luzern: Pilatus gondel, kabelbaan en boottocht

Combineer de beroemde berg van Luzern met een boottocht op het Vierwoudstedenmeer. Beide ervaringen zijn een absolute must tijdens je bezoek aan de regio van het Vierwoudstedenmeer. De Gouden Ronde begint in Luzern. Neem bus nummer 1 (richting Kriens/Obernau) recht voor het treinstation van Luzern. Na een busrit van elf minuten naar het station "Kriens, Zentrum Pilatus" en een korte wandeling bereik je het dalstation van de panoramagondel in Kriens. Geniet van 15 minuten reizen naar het middenstation Krienseregg. Daar kun je zitten en ontspannen op het terras van Restaurant Krienseregg (eigen kosten) en genieten terwijl de kinderen spelen in de speeltuin Pilu Land. Na nog eens 15 minuten reizen met de panoramagondel bereik je het middenstation Fräkmüntegg. In Fräkmüntegg kun je je behendigheid testen door te klimmen in het touwpark (eigen kosten) of een van de lokale specialiteiten proberen in het zelfbedieningsrestaurant (eigen kosten). Bij Fräkmüntegg stap je ook over in de kabelbaan "Dragon Ride" en na een opwindende rit van 5 minuten bereik je de top van de Pilatus Kulm. Dankzij het ruime interieur, het cockpitachtige ontwerp en de grote ramen geeft de Dragon Ride je het gevoel alsof je in een helikopter zit. Vanaf de top kun je genieten van het panoramische uitzicht over het Vierwoudstedenmeer en de Zwitserse Alpen en beslissen of je binnen wilt blijven in de panoramagalerij, wilt ontspannen op het terras, een van de toppen wilt beklimmen (5-10 minuten) of wilt genieten van een lokale specialiteit in het restaurant van Hotel Bellevue of Hotel Pilatus Kulm (eigen kosten). Veel wandelmogelijkheden nodigen je uit om de Drakenberg boven Luzern te ontdekken. De steilste tandradbaan ter wereld (gebouwd in 1889) brengt je van Pilatus Kulm via fascinerende rotswanden, sprankelende bergbeekjes en weelderige weiden vol alpenbloemen naar Alpnachstad. In Alpnachstad ga je onder de straat door en sta je bij de aanlegsteiger van de cruise in Alpnachstad. Na een adembenemende boottocht van een uur over het Vierwoudstedenmeer kom je aan in Luzern, vlakbij het station, en eindigt je onvergetelijke halve dagtrip. De Golden Round Trip kan ook in omgekeerde richting worden gedaan, met de boot vanuit Luzern. Controleer in elk geval de dienstregeling voor je bezoek, vooral voor de boottocht.

Kriens: Pilatus met de panoramische gondel en kabelbaan

Kriens: Pilatus met de panoramische gondel en kabelbaan

Begin je reis bij het dalstation van Kriens en geniet van de 30 minuten durende rit met de panoramagondel van Kriens naar Fräkmüntegg, waar in de winter rodelroutes en sneeuwschoenpaden van Fräkmüntegg naar Krienseregg lopen; het verhuurstation is bij het dalstation in Kriens. Bij Fräkmüntegg stap je over op de kabelbaan "Dragon Ride" en bereik je in 5 minuten de top Pilatus Kulm op 2132 meter boven zeeniveau. Op de top van de kenmerkende berg van Luzern kun je genieten van het geweldige panoramische uitzicht of de Drakenwereld ontdekken met interactieve spellen over de drakenlegenden van Pilatus. Bij Krienseregg, Fräkmüntegg en Pilatus Kulm kun je wat lokale specialiteiten proberen in een van de restaurants voordat je met de kabelbaan terugkeert naar Kriens.

Vanuit Zürich: Dagtocht Luzern & Pilatus

Vanuit Zürich: Dagtocht Luzern & Pilatus

*** Voor reisdata van 9-16 mei 2024: Let op de informatie onder "Weet voordat je gaat" met betrekking tot de gewijzigde route. De reden voor de programma-aanpassing is het uitstellen van de geplande seizoensstart van de tandradbaan. *** Ontdek de schoonheid van Luzern en de Pilatus tijdens een dagtrip vanuit Zürich. Bereik de top met de bus, kabelbaan, boot en tandradbaan. Op de terugweg maak je een boottocht over het Vierwoudstedenmeer. Vertrek 's ochtends vanaf het hoofdstation van Zürich en geniet van de busrit door het platteland langs het Vierkantonsmeer naar Luzern. Ga verder naar Kriens en neem een panoramische gondel en kabelbaan naar de top van de berg Pilatus (2128 m boven zeeniveau). Geniet van het adembenemende uitzicht op het Zwitserse Alpenlandschap en de omliggende meren. Rijd vervolgens met een van de steilste kabelbanen naar beneden naar Alpnachstad. Ontspan daarna tijdens een rustige boottocht over het Vierwoudstedenmeer terug naar Luzern. Daarvandaan neem je de bus naar Zürich.

Vanuit Luzern: Trein met gids naar de berg Pilatus

Vanuit Luzern: Trein met gids naar de berg Pilatus

De Zilveren Rondreis begint in Luzern. Neem busnummer 1 (richting Kriens/Obernau) recht voor het treinstation van Luzern. Na een busrit van elf minuten naar het station "Kriens, Zentrum Pilatus" en een korte wandeling bereik je het dalstation van de panoramagondel in Kriens. Geniet van 15 minuten reizen naar het middenstation Krienseregg. Daar kun je zitten en ontspannen op het terras van Restaurant Krienseregg (eigen kosten) en genieten terwijl de kinderen spelen in de speeltuin Pilu Land. Na nog eens 15 minuten reizen met de panoramakabelbaan bereik je het middenstation Fräkmüntegg. In Fräkmüntegg kun je je behendigheid testen door te klimmen in het touwpark (eigen kosten) of een van de lokale specialiteiten proberen in het zelfbedieningsrestaurant (eigen kosten). Bij Fräkmüntegg stap je ook over in de kabelbaan "Dragon Ride" en na een opwindende rit van 5 minuten bereik je de top van de Pilatus Kulm. Dankzij het ruime interieur, het cockpitachtige ontwerp en de grote ramen geeft de Dragon Ride je het gevoel alsof je in een helikopter zit. Vanaf de top kun je genieten van het panoramische uitzicht over het Vierwoudstedenmeer en de Zwitserse Alpen en beslissen of je binnen wilt blijven in de panoramagalerij, wilt ontspannen op het terras, een van de toppen wilt beklimmen (5-10 minuten) of wilt genieten van een lokale specialiteit in het restaurant van Hotel Bellevue of Hotel Pilatus Kulm (eigen kosten). Veel wandelmogelijkheden nodigen je uit om de Drakenberg boven Luzern te ontdekken. De steilste tandradbaan ter wereld (gebouwd in 1889) brengt je van Pilatus Kulm via fascinerende rotswanden, sprankelende bergbeekjes en weelderige weiden vol alpenbloemen naar Alpnachstad. In Alpnachstad neem je de trein terug naar Luzern. De Silver Round Trip kan ook in omgekeerde richting worden gedaan, met de trein vanuit Luzern. Controleer in elk geval de dienstregeling voor je bezoek.

Vanuit Alpnachstad of Kriens: Mount Pilatus Roundtrip Ticket

Vanuit Alpnachstad of Kriens: Mount Pilatus Roundtrip Ticket

Begin je reis bij het dalstation Alpnachstad of Kriens en geniet van de 30 minuten durende rit met de steilste tandradbaan ter wereld (vanuit Alpnachstad) of met de panoramagondel en kabelbaan "Dragon Ride" (vanuit Kriens). Op de top van de kenmerkende berg van Luzern kun je genieten van het geweldige panoramische uitzicht over de Zwitserse bergen, het Vierwoudstedenmeer en de stad Luzern - vanaf het ruime panoramaterras buiten of de gezellige panoramagalerij binnen. Na een paar minuten kun je ook een van de drie toppen op Pilatus Kulm bereiken (Esel, Oberhaupt of Tomlishorn) en genieten van je wandeling in de Zwitserse bergen of op het Drakenpad. Pilatus wordt ook wel Drakenberg genoemd vanwege de legendes over een draak die daar woont - leer meer over deze mythen in de Drakenwereld op Pilatus Kulm. In Alpnachstad en bij Pilatus Kulm kun je in een van de restaurants specialiteiten proberen. Zelfs koningin Victoria verbleef op de Pilatus berg en een van de restaurants in Pilatus Kulm is naar haar vernoemd. Als je besluit de kabelbaan van/naar Kriens te nemen, kun je (tegen extra kosten) genieten van verschillende vrijetijdsactiviteiten, zoals het grootste touwpark van Centraal-Zwitserland (geschikt voor bezoekers vanaf 4 jaar), de Dragon Glider of de langste zomerrodelbaan van Zwitserland bij het station Fräkmüntegg. Bij Fräkmüntegg stap je over op de kabelbaan "Dragon Ride" en bereik je in 5 minuten de top Pilatus Kulm op 2132 meter boven zeeniveau. In Krienseregg en Fräkmüntegg kun je wat lokale specialiteiten proberen in een van de restaurants voordat je met de kabelbaan teruggaat naar Kriens.

Vanuit Luzern: Pilatus en Vierwoudstedenmeer Tour in kleine groep

Vanuit Luzern: Pilatus en Vierwoudstedenmeer Tour in kleine groep

Reis naar het hart van de berg Pilatus in de Zwitserse wildernis, met mogelijkheden om het Vierwoudstedenmeer, de top van Pilatus en de beroemde drakenkabelbaan te verkennen, tijdens een rondleiding vanuit Luzern. Ontdek het Vierkantonsmeer en bewonder de Bürgenstock, de Rigi-berg en de Pilatus-berg van ver terwijl je over het kristalheldere meer vaart. Neem van mei tot oktober de boot van Luzern naar Alpnachstad. Bij aankomst in Alpnachstad kun je de tandradbaan nemen om de uitlopers van de Pilatus te beklimmen, helemaal tot het einde van de steilste tandradbaan ter wereld. Bewonder het uitzicht over de Alpen vanaf 2.073 meter hoogte, terwijl je gids je de historische, culturele en culinaire hoogtepunten van elk gebied vertelt. Daarna kun je ervoor kiezen om te blijven genieten van het prachtige uitzicht over de vallei vanuit een restaurant of een wandeling te maken naar de top van de Mt. Pilatus voor een vogelperspectief over Luzern. Adem de frisse berglucht in vanaf het uitkijkplatform terwijl je uitkijkt over kristalheldere meren, weelderige groene weiden en glooiende bergtoppen. Leer hoe het komt dat Pilatus wordt achtervolgd door legendes over draken en waarom velen geloven dat het lichaam van Pontius Pilatus in de uitlopers te rusten werd gelegd. Daal af van de berg aan boord van de iconische kabelbaan "Drakenrit", hangend in een reusachtige glazen cabine die 360 uitzichten over de regio biedt. Geniet van een steeds veranderend perspectief van het alpenlandschap, terwijl Luzern weer in beeld komt als je het einde van de lijn nadert.

Vanuit Zürich: Dagtrip naar de Pilatusberg met gondel en cruise

Vanuit Zürich: Dagtrip naar de Pilatusberg met gondel en cruise

Neem deel aan deze rondleiding om jezelf onder te dompelen in Luzern's eigen bergervaring. Ontdek de mysteries rond het legendarische Pilatusmassief, waar verhalen over een gevallen drakensteen en de begraafplaats van de Romeinse gouverneur Pontius Pilatus op je wachten. Terwijl je met een panoramische gondel naar de majestueuze top van de Pilatus stijgt, bewonder je de adembenemende vergezichten van 73 Alpentoppen die zich voor je uitstrekken. Doe mee aan de opwindende "Dragon Ride", een nieuw ontworpen attractie met grote ramen die het gevoel van vliegen simuleren. Geniet van culinaire hoogstandjes te midden van de wolken in de restaurants en terrassen op de bergtop, die een panoramisch uitzicht bieden op 2132 meter boven zeeniveau. Sluit je bergavontuur af met een spannende afdaling aan boord van de steilste tandradbaan ter wereld, gevolgd door een ontspannen cruise terug naar Luzern. Geniet van de charmante ambiance van Luzern aan het meer tijdens je vrije tijd, voordat je weer samenkomt met je chauffeur voor een ontspannen reis terug naar Zürich.

Luzern-Interlaken Express: Wat een plezierige rit

Luzern-Interlaken Express: Wat een plezierige rit

Als je aan boord gaat van de Luzern-Interlaken Express maak je een onvergetelijke reis door het hart van Zwitserland. Deze twee uur durende rit brengt je langs de oevers van kristalheldere meren (maar liefst vijf!), langs romantische watervallen en over de prachtige Brünig bergpas. En nadat je door de grote panoramaramen enkele van de meest spectaculaire uitzichten van de Zwitserse Alpen hebt ervaren, kom je uitgerust en opgewonden aan op je bestemming: onze ultramoderne treinen met airconditioning staan garant voor het hoogste comfort! Luzern - het hart van Zwitserland. De stad staat bekend om zijn prachtige ligging aan de rand van het Vierwoudstedenmeer te midden van besneeuwde bergen. Van hieruit heb je de perfecte start om naar vele beroemde bergen te reizen, zoals Pilatus, Rigi of Stanserhorn. Zeker een bezoek waard! Interlaken - toegangspoort tot de Jungfraujoch ervaring. Interlaken, gelegen tussen de twee prachtige meren Thun en Brienz en omgeven door bergen, is een van de populairste toeristensteden van Zwitserland. En last but not least: je reis naar de Top van Europa Jungfraujoch begint in Interlaken.

De topbezienswaardigheden in Luzern

Activiteiten in Pilatus

Steden in Zwitserland

Andere activiteiten in Pilatus

Wil je alle activiteiten in Pilatus bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pilatus

Gemiddelde beoordeling

4.7
(1.620 beoordelingen)

Het uitzicht op de Zwitserse Alpen vanaf de top van de Pilatus is voor iedereen genoeg reden om dit toe te voegen als een "must do" tijdens een reis naar Zwitserland. Het is echter een erg dure gondel- en Dragon Air-rit en het is een afpersing omdat er echt geen andere manier is om de top te bereiken. Maar alles is waanzinnig duur in Zwitserland, dus ik denk dat het te verwachten is.

Uitstekend, het was een droomdinercruise. Onze ober was een echt pareltje, zijn naam PETER, volkomen opmerkelijk, altijd attent, glimlachend, vriendelijk en efficiënt. Een geweldige dienst! Het eten is heerlijk en het uitzicht is onvergetelijk.

Ik raad het ten sterkste aan. Zeer efficiënt kabelbaanvervoer met een prachtig uitzicht. Mount Pilatus is gewoon een ongelooflijke plek. Het was zelfs mogelijk om hem in de sneeuw te krijgen.

Ik raad deze reis naar de top van Pilatus aan, tijdens de reis zijn er zulke uitzichten dat je ze je leven lang zult herinneren. Gewoonweg schokkend.

Geweldige reis, ik beveel onvergetelijke uitzichten aan