Pile Gate, Dubrovnik

61 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Pile Gate, Dubrovnik: topattracties in de buurt

Pile Gate, Dubrovnik: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Dubrovnik: De ultieme Game of Thrones Tour

Dubrovnik: De ultieme Game of Thrones Tour

Ontdek King's Landing tijdens deze rondleiding langs de beroemde bezienswaardigheden van Dubrovnik, zoals je ze in Game of Thrones hebt gezien. Verken de hoofdstad van Westeros samen met lokale gidsen die je graag de bekendste filmlocaties laten zien en goedbewaarde geheimen over de productie van de serie vertellen. Herken de plekken waar delen van het verhaal gefilmd zijn direct, terwijl de gids interessante verhalen met je deelt en iconische beelden uit de serie laat zien. Bezoek het indrukwekkende Lovrijenac Fort (Red Keep) en bewonder de schijnbaar eindeloze versterkte muren waar Tyrion Lannister en Varys een wandeling maakten. Bekijk de Pile Gate waar koning Joffrey werd geconfronteerd met een burgeroproer en werd bekogeld met mest. Of plaats jezelf in de schoenen van Cercei terwijl ze haar schandewandeling door de stad maakte. Luister naar de verhalen achter de schermen aangezien je gids misschien wel een Game of Thrones-figurant of stand-in is geweest, en grijp de kans om een foto te maken op de beroemde ijzeren troon.

Dubrovnik: kajaktour op zee met een gids, inclusief snack

Dubrovnik: kajaktour op zee met een gids, inclusief snack

Deze kajaktour op zee bij Dubrovnik begint met een veiligheidsbriefing op een prachtige plek in de oude stad. Vervolgens ga je met de gids naar de overkant van het kanaal, naar het vervloekte eiland Lokrum. Onderweg maak je verschillende stops op zee bij bezienswaardigheden. Je komt meer te weten over de vloek van het eiland en de geschiedenis van Dubrovnik, vroeger bekend als Ragusa. Bezoek één van de weinige hotels die na de oorlog niet is herbouwd. Het hotel was tijdens de oorlog de locatie van een man-tegen-man gevecht tussen de legers van Servië en Montenegro en de verdedigers van Dubrovnik. Breng ongeveer 30 minuten vrije tijd door aan het enige strand van Dubrovnik dat niet te voet bereikbaar is, en rust uit bij de populaire grot. Je kunt er zwemmen, snorkelen, verkennen, ontspannen, eten of genieten van de zon. Daarna ga je terug langs de kustlijn van Dubrovnik en zie je Beverly Hills en de eerste quarantainezone van Dubrovnik. Tijdens deze tour kun je Dubrovnik vanaf de kust verkennen, een aantal prachtige foto's van de buitenmuren maken en je kennis verbreden over de geschiedenis van deze legendarische stad.

Dubrovnik: Wandeltour door de oude stad

Dubrovnik: Wandeltour door de oude stad

Wandel samen met je lokale gids door de prachtige oude binnenstad van Dubrovnik en ontdek hoe de stad een van de meest welvarende en geavanceerde van alle historische maritieme republieken werd. Als je door de poorten van de oude stad van Dubrovnik stapt, doe je een stap terug in de tijd en verlies je jezelf in de grootsheid en schoonheid van deze cultureel invloedrijke stad. Je begint bij de Pile Poort, bij de historische westelijke ingang van de oude stad, en je lokale gids leidt je naar de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Dubrovnik (je gaat niet naar kerken of musea). Bekijk de Grote Onofrio's Fontein, Orlando's Zuil, het Paleis van de Rector en nog veel meer. Geniet van de prachtige bezienswaardigheden en luister terwijl je gids je betoverende verhalen en opmerkelijke feiten vertelt over de meer dan 1400 jaar dramatische geschiedenis van Dubrovnik, waaronder de klassieke periode van de Republiek Ragusa. Deze tour geeft je een grondige achtergrond over de essentiële rol die Dubrovnik heeft gespeeld in de geschiedenis van de beschaafde wereld. Je leert over de indrukwekkende economische, sociale en culturele prestaties van de stad door de eeuwen heen en je kunt je onderdompelen in de levendige sfeer van de stad. Deze tour is geschikt voor iedereen! Belangrijke opmerkingen: - Trefpunt: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (oranje paraplu) - Eindlocatie van de tour: Vlakbij de haven van de Oude Stad, Dubrovnik

Dubrovnik: Lokrum Eiland Game of Thrones Tour

Dubrovnik: Lokrum Eiland Game of Thrones Tour

Bezoek iconische Game of Thrones-locaties in Dubrovnik, zoals King's Landing, Blackwater Bay en de Red Keep, en krijg zelfs een foto op de ijzeren troon. De tour begint met een korte wandeling naar de eerste filmlocatie, die in "King's Landing" bekend staat als Blackwater Bay. Het is een van de belangrijkste locaties waar verschillende scènes zijn opgenomen. Uw gids laat screencaps zien en leert u over het filmproces van GoT. Beklim vervolgens de trap naar de "Red Keep" om te genieten van een prachtig uitzicht over de Adriatische Zee en de oude binnenstad van Dubrovnik. Daarna is het tijd om de poorten binnen te gaan en door de straten van King's Landing te slenteren. Van de vele locaties is de trap van de Grote Sept van Bailor een bijzonder hoogtepunt. Fans zullen zich herinneren dat Cersei's walk of shame hier werd gefilmd, een van de meest cruciale momenten in de show. Voor de grote finale spring je op de veerboot naar het eiland Lokrum. Deze prachtige oase net buiten Old Town was het decor voor de stad "Qarth". In seizoen twee was het de stad waar Daenerys onderdak vond na de dood van Khal Drogo en nadat hij verdwaald was in de woestijn. De afsluiter en hoogtepunt van de tour is een bezoek aan de troonzaal in het benedictijnenklooster voor een foto op de IJzeren Troon. Daarna kunt u op het eiland blijven genieten van wat natuur. Het biedt mogelijkheden om te zwemmen, wandelen, klifduiken, evenals restaurants en bars. De veerboot vertrekt elk half uur/uur (afhankelijk van de tijd van het seizoen) en de overtocht duurt slechts 15 minuten.

Dubrovnik: Epische wandeltour door Game of Thrones

Dubrovnik: Epische wandeltour door Game of Thrones

Doe mee aan een begeleide wandeling door Dubrovnik, misschien wel de meest herkenbare filmlocatie van de zeer succesvolle tv-serie Game of Thrones. Treed in de voetsporen van Tyrion, Sansa, Joffrey en vele anderen terwijl je de locatie van King's Landing bezoekt. Bekijk hoe de filmploeg de historische bezienswaardigheden van Dubrovnik transformeerde tot plekken in de hoofdstad van Westeros. Laat je ogen dwalen over de baai, waar Stannis Baratheon King's Landing probeerde over te nemen om op de ijzeren troon te zitten in de epische Slag om Blackwater. Betreed de Red Keep en zie plaatsen waar Joffrey altijd kattenkwaad uithaalt, en bekijk de locatie waar Margaery Tyrell en Joffrey vierden hun Purple Wedding. Of plaats jezelf in de positie van Cersei die wacht tot haar verzoeningswandeling begint. Luister naar verhalen achter de schermen van Game of Thrones en ontdek wat enkele van de hoofdrolspelers hebben meegemaakt tijdens hun verblijf hier in Dubrovnik. De oude stad staat vol met straten en plekken die getuige waren van enkele van de meest epische scènes uit de serie - je voelt je net een bezoeker in King's Landing. Beëindig je tour met de mogelijkheid om een foto te maken met een replica van de IJzeren Troon.

Dubrovnik: Stadsrondleiding over de stadsmuren in de vroege ochtend of bij zonsondergang

Dubrovnik: Stadsrondleiding over de stadsmuren in de vroege ochtend of bij zonsondergang

Doe mee aan een begeleide wandeling en doorkruis de beroemde stadsmuren van Dubrovnik, een prachtige herinnering aan verre middeleeuwen. Bewonder adembenemende uitzichten terwijl je over de 2 kilometer lange muur rond de stad loopt en ontdek zelf waarom de oude stad van Dubrovnik op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dubrovnik heeft zijn stadsmuren behouden ondanks veranderende trends die ooit suggereerden dat alle soorten vestingwerken achterhaald en overbodig zijn. Bewonder de terracotta daken en smalle straatjes van bovenaf. Geniet bovendien van het heldere uitzicht over de Adriatische zee, waardoor vrijwel elke boot aan de horizon zichtbaar wordt. Dit uitzicht verklaart waarom de stad eeuwenlang met succes werd verdedigd. De stad heeft vele oorlogen overleefd, waaronder de recente Homeland War van 1991-1995, maar Dubrovnik werd vernieuwd op een manier dat de schade niet zichtbaar is. Ontdek waarom de stad Dubrovnik kunstenaars, schrijvers en fotografen heeft geïnspireerd terwijl je de oude mediterrane stad verkent en langs de elegante muren wandelt.

Dubrovnik: Combinatie rondleidingen oude stad en stadsmuren

Dubrovnik: Combinatie rondleidingen oude stad en stadsmuren

Ervaar het beste van Dubrovnik met dit tourpakket dat 2 leuke wandeltochten combineert. De eerste wandeling van 1,5 uur verkent de prachtige geschiedenis van de oude stad, inclusief bezienswaardigheden zoals het Franciscaner klooster en het paleis van de rector. Leer meer over de betekenis van Dubrovnik in haar 1400-jarige geschiedenis. De tweede wandeling gaat dieper in op de defensieve geschiedenis van de stad tijdens een 2 uur durende tour. Bezoek belangrijke bezienswaardigheden zoals het Revelin Fort en de Minceta Toren terwijl je meer leert over de rol van Dubrovnik als onafhankelijke republiek. Houd er rekening mee dat deze tour vanwege de trappen niet voor iedereen geschikt is en dat het ticket voor de stadsrondleiding niet bij de prijs is inbegrepen. Belangrijke opmerkingen: - De tour gaat trappen op en is mogelijk niet geschikt voor iedereen. - Het toegangskaartje voor de stadsmuren is niet bij de prijs van de tour inbegrepen. - Trefpunt: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (oranje paraplu) - Eindlocatie van de tour: Vlakbij de haven van de Oude Stad, Dubrovnik

Dubrovnik: zelfgeleide audiotour door de stadsmuur

Dubrovnik: zelfgeleide audiotour door de stadsmuur

Reis door de eeuwenoude geschiedenis van Dubrovnik met een zelfgeleide audiotour door de stadsmuren. Luister naar verhalen over oorlog, conflicten en politieke strijd, waaronder de laatste belegering tijdens de Homeland War. Sla uw gegevens op met offline toegang tot audio, kaarten en geodata via een smartphone-app. Begin je tour door een kaartje voor de stadsmuren te kopen en naar de Pile Gate te gaan. Neem een historische en culturele blik achter de vestingwerken van Dubrovnik met deze tour die is gemaakt door een lokale gids. Ontgrendel anekdotische verhalen terwijl de kaart je meeneemt op een inspirerende wandeling langs de muren. Heb de vrijheid om in je eigen tempo te bewegen en stop waar je maar wilt, voor een drankje of om wat foto's te maken. Bewonder hoogtepunten zoals een panoramisch uitzicht op de oude stad en de helderblauwe Adriatische zee. Leer meer over de legende achter het Fort van St. Lawrence. Laat je raken door het verhaal van de catastrofale aardbeving van 1667 en dompel jezelf onder in de maritieme inspanningen van Dubrovnik bij St John Fort. Kom dan dicht bij de Minčeta-toren, het symbool van de onafhankelijkheid van de stad. Herbeleef het beleg van Dubrovnik dat duurde van 1991 tot 1992. Krijg een breder beeld van het historische belang van Dubrovnik en neem een kijkje in de prachtige architectuur. Geniet van de mogelijkheid om de stadsmuren vanuit huis te zien met een virtuele tour en krijg onbeperkt gebruik van de tour na je boekingsbevestiging.

Dubrovnik dagexcursie vanuit Split of Trogir

Dubrovnik dagexcursie vanuit Split of Trogir

Geniet van een dagvullende tour van Split naar Dubrovnik, waar je een tocht maakt binnen de historische stadsmuren en langs de kalkstenen straten van de oude stad. Geniet eerst van een schilderachtige rit langs de Dalmatische kust, waarbij je een of twee keer stopt voor een panoramisch uitzicht over de Adriatische Zee. Dit is het Middellandse Zeegebied zoals het vroeger was, voor het massatoerisme zijn intrede deed. Bij aankomst in de parel van de Isthmus van Dubrovnik krijg je een officiële rondleiding langs de historische monumenten van de stad. Elke hoek van Dubrovnik is een unieke ervaring en de rondleiding van 90 minuten is genoeg om attracties te bezoeken zoals de monumentale Pile Gate, bovenaan Stradun, Dubrovniks beroemde straat van kalksteen, gepolijst door jarenlang voetverkeer. Ga naar het Franciscaner klooster, waar in de bibliotheek 30.000 boekdelen, 216 incunabelen en 1.500 waardevolle handgeschreven documenten worden bewaard. Het klooster is een van de mooiste monumenten van de stad en huisvest de oudste apotheek van Europa, die dateert uit 1317. Iets verderop vind je de Renaissance pracht en praal van het Sponza Paleis, dat bekend staat om zijn portiek en zuilen en het uitgebreide steenhouwwerk. Vandaag de dag is hier het Staatsarchief van Kroatië gevestigd. Je stadsrondleiding met gids eindigt bij de St. Blaise kathedraal, gewijd aan de beschermheilige van de stad. Gebouwd op de ruïnes van een 12e-eeuwse kerk, werd het verwoest door een aardbeving in 1667 en vervolgens herbouwd in barokke stijl. Je bent nu vrij om de stad zelf te verkennen. Beklim gerust de stadsmuren en loop het volledige circuit van 2 kilometer dat een adembenemend uitzicht biedt over een zee van terracotta tegels en de boten en cruiseschepen in de drukke haven. Probeer authentieke Kroatische gerechten in plaatselijke tavernes of geniet van een kopje koffie in een al fresco café en kijk hoe de wereld aan je voorbij gaat. Op de terugweg naar Split maken we een korte stop voor een oesterproeverij in Ston, dat beroemd is om zijn zeer goed bewaard gebleven stadsmuren, zijn zoutwerken en zijn oesters.

Dubrovnik: Game of Thrones wandeltour

Dubrovnik: Game of Thrones wandeltour

Ga op een wandeltour met gids door Dubrovnik en bekijk iconische filmlocaties uit Game of Thrones. Treed in de voetsporen van je favoriete "Game Of Thrones" personages terwijl je het echte "King's Landing" ontdekt en meer te weten komt over het productieproces van de serie. Word begeleid door je deskundige gids die een enorme Game of Thrones fan is. Dwaal door de oude binnenstad van Dubrovnik en ontdek verschillende plekken die in de serie zijn gebruikt. Bezoek naast de bezienswaardigheden in de ommuurde oude stad ook het Fort van St. Lawrence om te genieten van het schilderachtige uitzicht op de Adriatische Zee. Bekijk tijdens je reis naar elke locatie een fotoboek uit de serie met meer informatie over de scènes en locaties waar werd gefilmd. Let op: vanwege de trappen is deze tour mogelijk niet geschikt voor iedereen en het toegangsticket voor het fort is niet bij de tourprijs inbegrepen. Belangrijke opmerkingen: - De tour gaat trappen op en is mogelijk niet voor iedereen geschikt. - Het entreeticket voor het fort is niet bij de prijs van de tour inbegrepen. - Trefpunt: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (oranje paraplu) - Eindlocatie van de tour: Vlakbij de haven van de Oude Stad, op de troon!

De topbezienswaardigheden in Dubrovnik

Activiteiten in Pile Gate, Dubrovnik

Steden in Kroatië

Andere activiteiten in Pile Gate, Dubrovnik

Wil je alle activiteiten in Pile Gate, Dubrovnik bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pile Gate, Dubrovnik

Gemiddelde beoordeling

4.8
(5.291 beoordelingen)

Het was een meeslepende reis naar het fantastische rijk van GOT. Van de iconische Red Keep van King's Landing tot de straten: elke hoek onthulde een stukje magie van de show. Jelena was een deskundige gids en combineerde fictie naadloos met haar eigen persoonlijke anekdotes, waardoor ze intrigerende inzichten bood in de filmlocaties van de serie en het rijke erfgoed van Dubrovnik. Een must voor elke Game of Thrones-liefhebber, en ze heeft ons geholpen de real-life instellingen van onze favoriete scènes vast te leggen.

veel anekdotes. Josip was een zeer aangename en zeer deskundige gids. Hij beantwoordde alle vragen die hem werden gesteld zo goed als hij kon. hij sprak heel goed Engels en was gemakkelijk te begrijpen. Uiteraard is het geen vervanging voor een historisch bezoek aan de stad, maar het is wel een goede aanvulling (als je de serie gezien hebt natuurlijk!)

Onze gids Branko was geweldig!! Met veel humor loodste hij ons door de geschiedenis van Dubrovnik. Heel leerzaam en bovenal ook heel leuk! Dankzij Branko.

Super leuke gids is Davor. Erg interessant wat hij te vertellen heeft over de geschiedenis van Dubrovnic. Aardige man en fijn om naar te luisteren!

Anna - Kalesi was een zeer goede gids. Veel informatie over filmlocaties - verrassend hoe weinig film er was in de oude stad.