De populairste activiteiten van Pilsen

Pilsen: Pilsner Urquell-brouwerijtour met bierproeverij

1. Pilsen: Pilsner Urquell-brouwerijtour met bierproeverij

In 1842 brouwden we het eerste pilsbier ter wereld met zijn karakteristieke volle smaak en heldere gouden kleur. Het is tot nu toe een modelbier geweest voor meer dan 80% van de bestaande biermerken! Deze Pilsner Urquell Brouwerijtour zal indruk maken op elke bierfan en geschiedenisliefhebber. Maak kennis met de originele locaties waar dit beroemde Pilsner Urquell-bier werd bedacht en waarvan het verhaal tot op de dag van vandaag voortduurt. Vanaf het bezoekerscentrum reist u per brouwerijbus naar een van de modernste bottelarijen, die 120.000 flessen per uur verwerkt. Leer meer over de ingrediënten waaruit dit pilsener wordt gebrouwen. Ontdek het hart van de brouwerij: 3 brouwhuizen uit verschillende eeuwen. De rondleiding wordt afgesloten met een proeverij van ongefilterd Pilsner Urquell-bier in de historische kelders. Na de rondleiding kun je souvenirs kopen in de cadeauwinkel en genieten van heerlijk Tsjechisch eten en bier rechtstreeks van de bron in de Na Spilce Pub.

Pilsen: historische ondergrondse tour met een glas bier

2. Pilsen: historische ondergrondse tour met een glas bier

We nemen je mee door een labyrint van gangen, kelders en waterputten die al in de 13e eeuw onder Pilsen zijn gebouwd. Tijdens de tour krijg je het leven onder de stad te zien en ontdek je de geheimen van authentieke vondsten en hoekjes en gaatjes die ondergronds verborgen zijn. Je ontdekt hoe de metro is ontstaan en ziet zelf op hoeveel verschillende manieren deze werd gebruikt. Dankzij de tentoongestelde voorwerpen en tentoongestelde vondsten wordt u ondergedompeld in de geschiedenis van de stad en het dagelijks leven van haar burgers in de Middeleeuwen. De rondleiding begint in de zogenaamde ijskelder, die dienst deed als ijsopslag. De ijskelder maakte deel uit van het ingenieuze systeem van kelders van de huizen die brouwrechten genoten - hij bevond zich op de bovenste verdieping van de kelders, vanwaar het water van het smeltende ijs naar beneden stroomde naar de lagere niveaus van de gist- en lagerkelders en koelde ze af. De ondergrondse ruimtes ontstonden samen met de bouw van de eerste herenhuizen met brouwrechten direct na de stichting van de stad, dat wil zeggen vanaf het einde van de 13e eeuw. De kelders zijn oorspronkelijk gebouwd om voedsel in op te slaan. Niet minder belangrijk was het gebruik ervan voor het brouwen van bier. In de kelders van de huizen met brouwrechten werd bier vergist, gerijpt en opgeslagen. In de loop der tijd zijn de kelders uitgebreid en verdiept en zijn op sommige plaatsen wel 2 verdiepingen aan onderling verbonden kelders ontstaan. Het ondergrondse systeem werd zo onderdeel van het verdedigingssysteem van de stad in tijden van oorlog, strijd en onrust. De ondergrondse gangen dienden niet alleen als veilige opslagplaatsen voor voedsel en als toevluchtsoord voor de inwoners van Pilsen, maar werden ook gebruikt als communicatielijnen. De historische watertoren van Pilsen uit de eerste helft van de 16e eeuw is een belangrijk technisch monument en het best bewaarde gebouw in zijn soort in Bohemen. Hier zie je de restanten van een pompmachine uit het jaar 1847. Je ziet ook kamers voor waterkolommen, toevoertunnels voor het aandrijven van de machine en de replica van een waterrad. De watertoren maakte ook deel uit van het vestingwerk, omdat het verbonden was met het wallenstelsel. De rondleiding eindigt in het gebouw van het Brouwerijmuseum. Als je 18 jaar of ouder bent, ontvang je aan het einde van de tour een biervoucher die inwisselbaar is voor 0,30 liter Pilsner Urquell-bier in de restaurants Na Spilce, U Salzmannů of Na Parkánu.

Pilsen: ingang van het brouwerijmuseum met een glas bier

3. Pilsen: ingang van het brouwerijmuseum met een glas bier

Ga terug in de tijd in het Brouwerijmuseum in Pilsen, een professioneel museum in een 15e-eeuws huis dat in zijn oorspronkelijke vorm bewaard is gebleven. Ontdek een legende over het maken van bier en onthul de geheimen van het maken, serveren en drinken van bier uit het verre verleden. Reis tijdens je tour door de geschiedenis naar de middeleeuwen toen bier door een riet werd gedronken. Bekijk middeleeuwse kelders verborgen onder een 15e-eeuws brouwhuis en authentieke bierkroegen uit het begin van de 20e eeuw. Verken de laatgotische mouterij, die een belangrijk onderdeel vormt van de zogenaamde dorsplaats waar het weken en ontkiemen van graan plaatsvond. Als je 18 jaar of ouder bent, ontvang je aan het einde van de tour een biervoucher die inwisselbaar is voor 0,30 liter Pilsner Urquell-bier in de restaurants Na Spilce, U Salzmannů of Na Parkánu.

Pilsen: bierfiets van 1,5 uur met onbeperkt bier

4. Pilsen: bierfiets van 1,5 uur met onbeperkt bier

Maak je op voor een onvergetelijke ervaring met je vrienden tijdens deze bierfietstocht. Pilsen biedt je onderweg tal van bezienswaardigheden en attracties terwijl je met slechts een paar auto's over wegen fietst, zodat je van de rit kunt genieten. De privéchauffeur / ober / gids zal tijdens de tour voor jou en je vrienden zorgen. Aan het begin van de tour krijg je een instructiebriefing van 10 minuten over hoe je moet fietsen. Zet daarna je eigen muziek op en maak een ritje door het stadscentrum van Pilsen. Als het donker wordt, gloeit de fiets met nachtlampjes. Onbeperkt Pilsner premium tapbier, of een niet-alcoholische optie, wacht ook op je tijdens je 1,5 uur durende bierfiets Pilsen-tour + Alaco-After party.

Pilsen: gastronomietour door de oude stad

5. Pilsen: gastronomietour door de oude stad

Tsjechië is niet alleen Praag. Wist u dat Pilsen altijd al het regionale centrum van industrie, religie, onderwijs, sport, gastronomie en cultuur van het land is geweest? Dit alles bereikte zijn hoogtepunt in 2015, toen Pilsen de prestigieuze Culturele Hoofdstad van Europa Award ontving. Je tour begint met een rondleiding om rond te lopen en de oude stad te verkennen, zodat je alle verborgen plekjes en edelstenen kunt zien. Tijdens je rondleiding vertelt je gids je over de stad zelf, inclusief haar geschiedenis, cultuur en mensen. De tour gaat dan verder door de St. Bartholomeus-kathedraal binnen te gaan, die de hoogste torenspits van Tsjechië heeft. Hierna krijg je de op twee na grootste synagoge ter wereld te zien, zodat je door een plek kunt lopen waar de Tsjechische geschiedenis is geschreven. Na het historische deel van je tour neemt je gids je mee naar een lokale Tsjechische pub waar je traditionele Tsjechische snacks en bier kunt proeven. Je gids zal je ook vertellen over de Tsjechische eetgewoonten en cultuur, terwijl je leert over de rijke gastronomische geschiedenis van het land.

Combinatietour Pilsner-brouwerij en Nizbor-glasfabriek

6. Combinatietour Pilsner-brouwerij en Nizbor-glasfabriek

Ontdek twee van de beroemde Tsjechische producten: pilsener en kristal. Laat Praag achter u voor een reis naar Pilsen, een metropool in West-Bohemen. Bezoek de Pilsner Urquell-brouwerij om te leren hoe dit "vloeibare brood" wordt gemaakt. Opgericht in 1842, creëert de brouwerij de beste Pilsener ter wereld. Wandel door het museum en ontdek de 150 jaar lange geschiedenis van de brouwerij. Geniet na je rondleiding door de brouwerij van een lunch voordat je een van de bekendste glasfabrieken van Tsjechië bezoekt: Ruckle Crystal. Geniet van een rondleiding door de fabriek en van kortingen op uw aankopen voordat u terugkeert naar Praag.

Pilsen: kroegen- en clubcrawl

7. Pilsen: kroegen- en clubcrawl

Ervaar het beste van het nachtleven van Pilsen en bezoek een verscheidenheid aan verschillende clubs en pubs, waaronder een pub waar u uw eigen bier kunt schenken. Bezoek onder begeleiding van een lokale gids 6 van de beste drinkgelegenheden in de stad en treed in de voetsporen van sterren als John Malkovich, Gerard Depardieu, Jaromir Jagr en Pierre Richard, van wie bekend is dat ze het mekka van Tsjechië vaak bezoeken nachtleven dat Pilsen is. Verheug u op een welkomstdrankje van het huis op elke locatie. Sluit de avond af in de beroemde "Pamela"-bar en neem deel aan de Pilsen naked run als je je moedig voelt.

Private Pilsen & Pilsner Urquell-brouwerijtour Praag

8. Private Pilsen & Pilsner Urquell-brouwerijtour Praag

Bijna sinds de oprichting van de stad wordt er bier gebrouwen in Pilsen, en de eerste vermelding met betrekking tot brouwen dateert al uit 1307. Josef Groll brouwde het lichte pils van lage gisting, dat in 1842 het prototype werd van alle lagers. brouwerij heeft deze gedenkwaardige dag herdacht met een jaarlijks festival genaamd Pilsner Fest. Het succes van het bier uit Pilsen en de bloei van de brouwerij waren niet te stuiten en het handelsmerk Pilsner Urquell werd al snel het synoniem voor kwaliteit over de hele wereld. Ga met ons mee op dit uitgebreide bezoek aan Pilsen & Pilsner Urquell Brewery Tour. Verken de brouwerij en kom meer te weten over het verhaal achter de eerste lichte biergist van lage gisting, gebrouwen in 1842. Bezoek de brouwerij en de stad achter de brouwerij: Pilsen. Terwijl gasten in Pilsen zijn, kunnen ze ook bezienswaardigheden zien, zoals de St. Bartholomew-kathedraal en het Patton Memorial, en hebben ze de mogelijkheid om het Biermuseum te bezoeken.

Pilsner-brouwerijtour incl. bierproeverij en Tsjechische stad Pilsen

9. Pilsner-brouwerijtour incl. bierproeverij en Tsjechische stad Pilsen

Pilsener. Het meest bekende type bier waar iedereen in de wereld ooit van heeft gehoord. Yey, het heeft zijn oorsprong in de Tsjechische Republiek, in de mooie stad genaamd Pilsen (in het Tsjechisch Plzeň). Ga op tour en verken de wereldberoemde brouwerij Pilsner Urquell, ervaar hoe het originele Pilsner-bier is ontstaan, maak een rondleiding door de fabriek en proef het bier uit de eikenhouten vaten. De stad zelf heeft zoveel te bieden. Bezoek de middeleeuwse kathedraal, de mooie en grote synagoge en het historische centrum, het museum gewijd aan de Amerikaanse en Belgische soldaten die het westelijke deel van het land hebben bevrijd en nog veel meer. Tour met de lokale bevolking (een deel van mijn familie woont daar) in de kleine groep (max. 4 personen) en verken een deel van Tsjechië waar toeristen niet zo vaak komen - en ze maken een grote fout! @bezoekpilsen

Privétour naar Pilsner Urquell vanuit Praag

10. Privétour naar Pilsner Urquell vanuit Praag

Tsjechië is de natie van bier en het zou een grote eer zijn om u te laten zien hoe het wordt vervaardigd! Tijdens de privétour naar Pilsner Urquell krijgt u de gelegenheid om het bier te proeven tijdens verschillende fasen van de productie. Daarna begeleidt onze privégids u door het prachtige stadscentrum van Pilsen met de Sint-Bartholomeuskerk en de Hoge Synagoge, de derde grootste Joodse tempel ter wereld.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Pilsen

Pilsen
12 activiteiten gevonden
Sorteren op:

In de buurt van Pilsen

Meer zien

Veelgestelde vragen over Pilsen

Wat zijn de topattracties van Pilsen?

De topattracties van Pilsen zijn:

Andere activiteiten in Pilsen

Wil je alle activiteiten in Pilsen bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.