Kies data
Belevingen in

Pinhão

Pinhão: De beste dingen die je niet wil missen

Porto: tour Dourovallei met wijnproeverij, rondvaart & lunch

1. Porto: tour Dourovallei met wijnproeverij, rondvaart & lunch

Je dagprogramma begint in het centrum van Porto, waar je gids je kennis laat maken met de rijke geschiedenis van de stad en intrigerende anekdotes met je deelt. Reis in stijl in een comfortabel voertuig naar Peso da Régua, in het noorden van Portugal, voor een korte koffiepauze.  Ga vervolgens naar de eerste wijnmaker op het programma. Ontdek en proef de beroemde wijnen van de regio terwijl je geniet van het weidse uitzicht op de wijngaarden die om je heen liggen. Rond het middaguur reis je verder naar een restaurant voor een heerlijke lokale Portugese lunch. Kies tussen vis, vlees en vegetarische opties. Vervolg je reis naar de tweede wijngaard, waar een wijngaardspecialist je meer vertelt over de verschillende stadia van het wijnmaken en je bovendien enkele van de beste portwijnen van Douro kunt uitproberen. Je stopt ook bij het treinstation van Pinhão, waarvan de muren prachtig zijn versierd met blauw geglazuurde mozaïektegels, die het landschap van de Dourovallei en zijn geschiedenis van de productie van portwijn weergeven. Voordat je terugkeert naar Porto maak je nog een prachtige boottocht van 1 uur over de Douro, waar je kunt kletsen met de andere gasten die je tijdens de tour hebt ontmoet. Op de weg terug naar Porto pauzeert je minibus bij een schitterend uitkijkpunt waar je mooie foto's kunt maken van deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie.

Vanuit Porto: Dourovallei met boottocht, wijnproeven & lunch

2. Vanuit Porto: Dourovallei met boottocht, wijnproeven & lunch

Verlaat Porto en ga naar het prachtige wijnland van Portugal. Geniet van het uitzicht door het raam van je luxe auto of bus, bezoek wijngaarden en proef hun wijnen, maak een boottocht en nog veel meer op deze all-inclusive reis. Profiteer van ophaalservice in de ochtend met een luxe auto. Begin je tour met een stop bij een uitkijkpunt om van het uitzicht over Porto te genieten. Leun dan achterover en ontspan terwijl je voertuig naar de Dourovallei rijdt. Geniet van een excursie met een bezoek aan verschillende 2 wijnhuizen en proef de verschillende wijnen die er worden gemaakt. Je krijgt ook een typische (en heerlijke) Portugese maaltijd. Maak een ontspannen tochtje over de Douro in een Rabeloboot. De chauffeur brengt je ook naar een plek die de BBC een van de mooiste uitkijkpunten ter wereld noemde.

Pinhão: rondvaart van 2 uur in een Rabelo met audiogids

3. Pinhão: rondvaart van 2 uur in een Rabelo met audiogids

Vaar over de unieke Dourorivier, die door het hart van het oudst afgebakende wijngebied ter wereld stroomt en op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je start dit avontuur vanuit Pinhao en gaat onder de ijzeren brug van de Eiffel door om de weg stroomopwaarts te vervolgen tot aan zijrivier de Tua, vanwaar je omdraait en stroomafwaarts de terugtocht maakt. Onderweg zie je de heuvels waarop terrassen met wijngaarden liggen. Grote wegen of verkeer vallen hier niet te bekennen. Hoewel je hetzelfde stuk heen en terug vaart zul je het haast niet herkennen, omdat het vanuit dit gezichtspunt een totaal andere omgeving lijkt. Daarnaast is er simpelweg zoveel te zien is in deze prachtige regio, dat je je ogen uit blijft kijken. De traditionele Rabeloboten zijn deels overdekt, zodat je het hele jaar door comfortabel kan varen, ongeacht de weersomstandigheden.

Douro-vallei: wijntour met lunch, proeverijen & rondvaart

4. Douro-vallei: wijntour met lunch, proeverijen & rondvaart

Ontdek de verbluffende schoonheid van de Douro-vallei tijdens een tour naar 2 wijndomeinen. Bezoek het stadje Amarante en proef de regionale wijnen op twee wijndomeinen. Geniet van een heerlijke lunch voordat je tijdens een riviercruise door de weelderige landschappen van de Douro-vallei vaart. Begin je tour in Porto en leer meer over de geschiedenis van de streek en de wijn terwijl je naar de Douro-vallei rijdt. Stop voor een koffiepauze in het historische stadje Amarante en bewonder de kerk en het klooster van São Gonçalo, of koop gebak in een van de iconische banketbakkerijen. Ga vervolgens verder naar een wijndomein in Sabrosa. Geniet van een rondleiding op een wijndomein in familiebezit. Leer 3 van de wijnen van het domein kennen en proef deze tijdens een begeleide proeverij. Geniet van een lunch met rode en witte Douro-wijnen terwijl je uitkijkt over de wijngaarden. Na de lunch rijd je naar Pinhão, met een fotostop bij het uitzichtpunt São Cristovão. Geniet van het panoramische uitzicht over de Douro-vallei. Bekijk waar de rivier de Pinhão samenvloeit met de wateren van de Douro voordat je aan boord gaat van een boot in Pinhão.  In de namiddag krijg je een rondleiding op een beroemd wijngoed (Quinta da Roeda - groep Croft/Taylor of Quinta São Luiz - groep Kopke/Burmester). Ontdek de geschiedenis van de wijngaard en de geheimen van de wijnproductie. Proef 3 van hun heerlijke wijnen voordat je terugkeert naar Porto via een van 's werelds mooiste wegen, de N222.

Pinhão: 1 uur durende boottocht in een Rabeloboot

5. Pinhão: 1 uur durende boottocht in een Rabeloboot

Vaar over de unieke Dourorivier, die door het hart van het oudst afgebakende wijngebied ter wereld stroomt en op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je begint in Pinhão, vaart stroomopwaarts onder de ijzeren Eiffelbrug door, totdat je in het gebied rond Roncão aankomt, vanwaar je weer omkeert en terugvaart naar Pinhão. Onderweg zie je de heuvels waarop terrassen met wijngaarden liggen, zonder enige officiële wegen of verkeer in zicht. Hoewel je hetzelfde traject op en neer vaart, kan de terugreis sterk verschillen van de heenreis. Je hebt twee heel verschillende blikken op het landschap en bezienswaardigheden. Daarnaast is er simpelweg zoveel te zien in deze prachtige regio, dat je je ogen uit blijft kijken. De traditionele Rabeloboten zijn deels overdekt, zodat je het hele jaar door comfortabel kan varen, ongeacht de weersomstandigheden.

Pinhão: 4 uur kajakverhuur in de Douro-vallei

6. Pinhão: 4 uur kajakverhuur in de Douro-vallei

Haal je kajak en uitrusting op bij de Magnifico Douro-pier in Pinhão en luister naar de aanbevelingen en aanwijzingen van het lokale personeel. Ga op avontuur terwijl je peddelt over het glinsterende water van Pinhão en de Duoro-vallei. Vaar over de rivier de Duoro en bewonder het schilderachtige uitzicht op historische wijngaarden en uitgestrekte heuvels. Geniet tijdens uw reis van de vredige sfeer en voel de stress van het dagelijkse leven wegsmelten. Luister naar het geluid van vogels die tweeten en het stromende water, en geniet van de vrijheid om op uw gemak te stoppen en de bezienswaardigheden te bewonderen. Aan het einde van je vier uur durende avontuur breng je je kajak en uitrusting gewoon terug naar het team op de pier.

Douro: dagexcursie met wijnproeven, lunch en boottocht

7. Douro: dagexcursie met wijnproeven, lunch en boottocht

Bewonder de schoonheid van de Dourovallei op deze dagexcursie vanuit Porto. In een voertuig met airconditioning geniet je van het uitzicht op de schilderachtige landschappen langs de route en leer je van je lokale gids over de rijke cultuur van de regio. Eenmaal daar bezoek je 2 prachtige wijndomeinen in de Dourovallei. Leer meer over de productie van port, maak een wandeling door de wijngaarden en proef later de lokale wijnen. Ga verder naar het dorp Pinhão, waar je gaat lunchen bij een lokaal restaurant en geniet van traditioneel Portugees eten en DOC Dourowijn. Op het 18-eeuwse treinstation in Pinhão bewonder je de Portugese tegels, die de schoonheid van de Dourovallei afbeelden. Maak een 1 uur durende boottocht in een typische rabeloboot, die vroeger gebruikt werden om wijn te transporteren.

Vanuit Porto: wijntocht van 1 dag in Dourovallei met lunch

8. Vanuit Porto: wijntocht van 1 dag in Dourovallei met lunch

Profiteer van het gemak van de ophaalservice met een minibus voor 8 personen bij je accommodatie in Porto. Je begint de tour met een bezoek aan de Croft wijngaarden, producenten van een gerespecteerd portmerk Leer over het gehele wijnproductieproces van jouw deskundige gids. Beëindig je bezoek met een portproeverij met een zorgvuldige selectie van Portugese kazen. Je volgende bestemming is het dorp Pinhão. Hier stap je op een privéboot van de operator voor een 1 uur durende boottocht met lekkernijen aan boord. Ontspan terwijl je stroomafwaarts over de Douro drijft en bewonder het landschap van de Dourovallei. Vervolgens geniet je van de lunch in een typisch Portugees restaurant. Je kunt kiezen tussen vlees, vis en vegetarische menu's. (Jouw maaltijd is inbegrepen in de prijs van de tour.) Na het middageten bezoek je de wijnmakerij van een kleine producent van tafelwijn. Leer over de verschillen tussen premiumwijnen en de technieken die worden gebruikt om deze te produceren tijdens een privérondleiding. Je eindigt je bezoek met een proeverij van de olijfolie door dezelfde producent wordt gemaakt. De terugreis naar Porto gaat via een mooie route met prachtig weids uitzicht.

Pinhão: Douro-vallei Rabelo-boottocht en kajakervaring

9. Pinhão: Douro-vallei Rabelo-boottocht en kajakervaring

Vaar over een unieke rivier in het hart van de oudste door wijn afgebakende regio ter wereld, ook een UNESCO-werelderfgoed. Begin uw reis vanuit Pinhão, waar u aan boord gaat van een boot naar de monding van de rivier de Tua. Geniet van een rit van 1 uur over de rivier de Douro. Stap in Tua van de boot en begin je kajaktocht op eigen gelegenheid terug naar Pinhão. Geniet van het prachtige uitzicht op terrasvormige wijngaarden op de heuvels tijdens je 12 kilometer lange reis terug naar Pinhão.

Pinhão: privé Rabelo-boottocht langs de rivier de Douro

10. Pinhão: privé Rabelo-boottocht langs de rivier de Douro

Ga vanaf Pinhão onder de ijzeren brug door, ontworpen door Gustave Eiffel. Vervolg uw weg langs de rivier de Douro en bewonder heuvels met terrasvormige wijngaarden zonder auto's. Geniet van het schilderachtige uitzicht op het oudste wijngebied ter wereld, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Zodra je het Roncão-gebied bereikt, draai je je om en begin je aan de terugreis naar Pinhão. Hoewel je op de terugweg hetzelfde stuk van de rivier doet, heb je onderweg een ander perspectief op de bezienswaardigheden. De traditionele Rabelo-boten hebben open en gesloten gebieden, zodat u het hele jaar door comfortabel kunt navigeren in alle weersomstandigheden.

Sitemap Pinhão

Wil je alle activiteiten in Pinhão ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pinhão

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 7.606 beoordelingen

Geweldige ervaring! De Douro-vallei heeft echt zoveel te bieden. Bezoek het binnenste deel van de vallei is zo'n aangename combinatie van natuur, ongelooflijke wijn, lekker eten en een prachtige rivier. De ervaring zou niet hetzelfde zijn zonder het gezelschap van onze gids Ivo. Ivo kan vertrouwen op zijn lokale ervaring van de omgeving en zijn sympathie om ervoor te zorgen dat de reis soepel en hilarisch verloopt. Echt een aanrader

De gehele dag was een topervaring. Heerlijk gegeten en gedronken. Onze gids Pedro bracht ons van plek naar plek. Bij de twee portgaarden werd er informatie verteld over de Port. Hierna mochten we proeven, heerlijk! De boottocht geeft je een mooi uitzicht over het landschap. Het eten tijdens de lunch was goed! Een echte aanrader. Wij hebben genoten!

Over het algemeen was de tour geweldig. Ivo was een geweldige gids. Ik zou deze reis aan iedereen aanraden. De uitzichten waren ongelooflijk.

Alles goed georganiseerd, de rit, boottocht, wijnproeverijen en de lunch.. echt de moeite waard om de prachtige vallei en de regio te zien..

Super om de regio te verkennen, iets te leren over eten/drinken en een leuke daginvulling