Dingen om te doen Pinhão

Pinhão: De beste dingen die je niet wil missen

Porto: tour Dourovallei met wijnproeverij, rondvaart & lunch

1. Porto: tour Dourovallei met wijnproeverij, rondvaart & lunch

Je dagprogramma begint in het centrum van Porto, waar je gids je kennis laat maken met de rijke geschiedenis van de stad en intrigerende anekdotes met je deelt. Reis in stijl in een comfortabel voertuig naar Peso da Régua, in het noorden van Portugal, voor een korte koffiepauze.  Ga vervolgens naar de eerste wijnmaker op het programma. Ontdek en proef de beroemde wijnen van de regio terwijl je geniet van het weidse uitzicht op de wijngaarden die om je heen liggen. Rond het middaguur reis je verder naar een restaurant voor een heerlijke lokale Portugese lunch. Kies tussen vis, vlees en vegetarische opties. Vervolg je reis naar de tweede wijngaard, waar een wijngaardspecialist je meer vertelt over de verschillende stadia van het wijnmaken en je bovendien enkele van de beste portwijnen van Douro kunt uitproberen. Je stopt ook bij het treinstation van Pinhão, waarvan de muren prachtig zijn versierd met blauw geglazuurde mozaïektegels, die het landschap van de Dourovallei en zijn geschiedenis van de productie van portwijn weergeven. Voordat je terugkeert naar Porto maak je nog een prachtige boottocht van 1 uur over de Douro, waar je kunt kletsen met de andere gasten die je tijdens de tour hebt ontmoet. Op de weg terug naar Porto pauzeert je minibus bij een schitterend uitkijkpunt waar je mooie foto's kunt maken van deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie.

Douro-vallei: wijntour met lunch, proeverijen & rondvaart

2. Douro-vallei: wijntour met lunch, proeverijen & rondvaart

Ontdek de verbluffende schoonheid van de Douro-vallei tijdens een tour naar 2 wijndomeinen. Maak een snelle stop bij het stadje Amarante en proef bij beide wijnhuizen van lokale wijnen. Neem plaats voor een heerlijke lunch voordat je een rondvaart gaat maken door de weelderige landschappen van de Douro-vallei. Begin je tour in Porto en kom meer te weten over de geschiedenis van de streek en de wijn terwijl je naar de Douro-vallei rijdt. Stop voor een koffiepauze in het historische stadje Amarante en bewonder de kerk en het klooster van São Gonçalo, of koop een gebakje bij een van de iconische banketbakkerijen. Ga vervolgens verder naar een wijndomein in Sabrosa. Geniet van een rondleiding op een wijndomein in familiebezit. Leer 3 van de wijnen van het domein kennen en proef deze tijdens een begeleide proeverij. Geniet van een lunch met rode en witte Douro-wijnen terwijl je uitkijkt over de wijngaarden. Na de lunch rijd je naar Pinhão, met een fotostop bij het uitzichtpunt São Cristovão. Geniet van het panoramische uitzicht over de Douro-vallei. Bekijk waar de rivier de Pinhão samenvloeit met de wateren van de Douro voordat je aan boord gaat van een boot in Pinhão.  's Middags krijg je een rondleiding over een beroemd wijngoed (Quinta da Roeda - groep Croft/Taylor of Quinta São Luiz - groep Kopke/Burmester). Ontdek de geschiedenis van de wijngaard en de geheimen van de wijnproductie. Proef 3 van de heerlijke wijnen voordat je weer terugkeert naar Porto via een van 's werelds mooiste wegen, de N222.

Vanuit Porto: Dourovallei met boottocht, wijnproeven & lunch

3. Vanuit Porto: Dourovallei met boottocht, wijnproeven & lunch

Verlaat Porto en ga naar het prachtige wijnland van Portugal. Bewonder het uitzicht door het raam van je auto of bus, bezoek wijngaarden en proef hun wijnen, maak een boottocht en nog veel meer tijdens deze all-inclusive reis. Profiteer van een ophaalservice in de ochtend door die optie te kiezen tijdens het boeken. Begin je ervaring met een halte bij een uitkijkpunt om het uitzicht te bewonderen. Leun dan achterover en ontspan terwijl jouw voertuig naar de Dourovallei rijdt. Geniet van een tour met een bezoek aan 2 verschillende plaatsen, met de mogelijkheid om enkele van de verschillende soorten wijn die er worden geproduceerd te proeven. Je krijgt ook een typische (en heerlijke) Portugese maaltijd. Neem ook deel aan een ontspannende rit langs de rivier de Douro. De chauffeur brengt je ook naar een plek die de BBC een van de mooiste uitkijkpunten ter wereld heeft genoemd.

Pinhão: 1 uur durende boottocht in een Rabeloboot

4. Pinhão: 1 uur durende boottocht in een Rabeloboot

Vaar over de unieke Dourorivier, die door het hart van het oudst afgebakende wijngebied ter wereld stroomt en op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je begint in Pinhão, vaart stroomopwaarts onder de ijzeren Eiffelbrug door, totdat je in het gebied rond Roncão aankomt, vanwaar je weer omkeert en terugvaart naar Pinhão. Onderweg zie je de heuvels waarop terrassen met wijngaarden liggen, zonder enige officiële wegen of verkeer in zicht. Hoewel je hetzelfde traject op en neer vaart, kan de terugreis sterk verschillen van de heenreis. Je hebt twee heel verschillende blikken op het landschap en bezienswaardigheden. Daarnaast is er simpelweg zoveel te zien in deze prachtige regio, dat je je ogen uit blijft kijken. De traditionele Rabeloboten zijn deels overdekt, zodat je het hele jaar door comfortabel kan varen, ongeacht de weersomstandigheden.

Pinhão: rondvaart van 2 uur in een Rabelo met audiogids

5. Pinhão: rondvaart van 2 uur in een Rabelo met audiogids

Vaar over de unieke Dourorivier, die door het hart van het oudst afgebakende wijngebied ter wereld stroomt en op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je start dit avontuur vanuit Pinhao en gaat onder de ijzeren brug van de Eiffel door om de weg stroomopwaarts te vervolgen tot aan zijrivier de Tua, vanwaar je omdraait en stroomafwaarts de terugtocht maakt. Onderweg zie je de heuvels waarop terrassen met wijngaarden liggen. Grote wegen of verkeer vallen hier niet te bekennen. Hoewel je hetzelfde stuk heen en terug vaart zul je het haast niet herkennen, omdat het vanuit dit gezichtspunt een totaal andere omgeving lijkt. Daarnaast is er simpelweg zoveel te zien is in deze prachtige regio, dat je je ogen uit blijft kijken. De traditionele Rabeloboten zijn deels overdekt, zodat je het hele jaar door comfortabel kan varen, ongeacht de weersomstandigheden.

Pinhão: Douro River Boat Cruise met glas wijn

6. Pinhão: Douro River Boat Cruise met glas wijn

Vaar langs de rivier de Douro met een glas wijn in de hand op deze retourboottocht vanuit Pinhão. Geniet van de prachtige landschappen en stel vragen aan je gids om je kennis van de vallei, de rivier en de wijn te verrijken. Stap aan boord van uw boot en ga zitten om uw rondvaart door de Douro-riviervallei te beginnen. Geniet tijdens uw rit van een glas wijn en geniet van de diepe smaken. Geniet vanaf de rivier van uw opvallende omgeving en maak kennis met het oudste afgebakende en gereguleerde wijngebied ter wereld. Bekijk de terrassen die door de natuur zijn aangelegd en uitgehouwen in wijngaarden die de beroemde port produceren. Tijdens uw boottocht is er een gids aanwezig om al uw vragen over de regio en de wijn te stellen.

Vanuit Porto: dagtrip naar Dourovallei

7. Vanuit Porto: dagtrip naar Dourovallei

Tijdens deze 9-uur durende excursie ontvang je een overzicht van de geschiedenis en de landschappen van de Dourovallei. De regio van de Dourovallei staat bekend om zijn unieke landschap waar de rivier prachtig wordt geflankeerd door groene bergen aan beide kanten, en een interessante V-vorm vormt. Niet alleen deze bergen flankeren de rivier, maar ze dienen ook een zeer belangrijk doel: het is de grond waar de wijnstokken worden geteeld in terrassen, waardoor dit zicht nog fantastischer wordt. Toch zijn er nog veel andere dingen te ontdekken in de vallei, waaronder de rijke cultuur, geschiedenis, gastronomie en tradities. De Dourovallei is 's werelds oudste afgebakende regio voor wijnen in de wereld! Het staat ook op de Werelderfgoedlijst. Na de lunch ervaar je een panoramische rondvaart van  1 uur in Pinhão. Sluit de dag af met een bezoek aan Quinta da Roêda, waar je meer te weten komt over het productieproces van de beroemde Portwijn en geniet van een proeverij van enkele van de wijnen, die in de wijnmakerij worden geproduceerd.

Douro: dagexcursie met wijnproeven, lunch en boottocht

8. Douro: dagexcursie met wijnproeven, lunch en boottocht

Bewonder de schoonheid van de Dourovallei op deze dagexcursie vanuit Porto. In een voertuig met airconditioning geniet je van het uitzicht op de schilderachtige landschappen langs de route en leer je van je lokale gids over de rijke cultuur van de regio. Eenmaal daar bezoek je 2 prachtige wijndomeinen in de Dourovallei. Leer meer over de productie van port, maak een wandeling door de wijngaarden en proef later de lokale wijnen. Ga verder naar het dorp Pinhão, waar je gaat lunchen bij een lokaal restaurant en geniet van traditioneel Portugees eten en DOC Dourowijn. Op het 18-eeuwse treinstation in Pinhão bewonder je de Portugese tegels, die de schoonheid van de Dourovallei afbeelden. Maak een 1 uur durende boottocht in een typische rabeloboot, die vroeger gebruikt werden om wijn te transporteren.

Vanuit Porto: wijntocht van 1 dag in Dourovallei met lunch

9. Vanuit Porto: wijntocht van 1 dag in Dourovallei met lunch

Profiteer van het gemak van de ophaalservice met een minibus voor 8 personen bij je accommodatie in Porto. Je begint de tour met een bezoek aan de Croft wijngaarden, producenten van een gerespecteerd portmerk Leer over het gehele wijnproductieproces van jouw deskundige gids. Beëindig je bezoek met een portproeverij met een zorgvuldige selectie van Portugese kazen. Je volgende bestemming is het dorp Pinhão. Hier stap je op een privéboot van de operator voor een 1 uur durende boottocht met lekkernijen aan boord. Ontspan terwijl je stroomafwaarts over de Douro drijft en bewonder het landschap van de Dourovallei. Vervolgens geniet je van de lunch in een typisch Portugees restaurant. Je kunt kiezen tussen vlees, vis en vegetarische menu's. (Jouw maaltijd is inbegrepen in de prijs van de tour.) Na het middageten bezoek je de wijnmakerij van een kleine producent van tafelwijn. Leer over de verschillen tussen premiumwijnen en de technieken die worden gebruikt om deze te produceren tijdens een privérondleiding. Je eindigt je bezoek met een proeverij van de olijfolie door dezelfde producent wordt gemaakt. De terugreis naar Porto gaat via een mooie route met prachtig weids uitzicht.

Douro-vallei met 2 wijnmakerijen, 1 uur durende boottocht en lunch

10. Douro-vallei met 2 wijnmakerijen, 1 uur durende boottocht en lunch

Bezoek de ongeëvenaarde Douro-vallei, het eerste wijngebied ter wereld dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Begin bij het ontmoetingspunt in Porto en begin aan een mooie rit door de vallei. Maak een korte stop bij een schilderachtig uitzicht en bezoek vervolgens de eerste wijnmakerij van de dag. Probeer wat rode en witte wijnen, olijfolie en andere producten die zijn geproduceerd met olijven en alles in combinatie met lokaal brood, gelei, kazen en hammen. Maak een korte wandeling door de wijngaard en leer over het werk dat tijdens het seizoen wordt gedaan, zoals snoeien, enten en oogsten. Stop dan in Pinhão voor een typisch Portugese lunch in een lokale taverne met 2 gerechten, vlees en vis, en ook geweldige opties voor veganisten en vegetariërs. Na de lunch maak je een minicruise in een typische boot langs de verbazingwekkende Douro-vallei, met alle schilderachtige uitzichten op de wijngaarden en wijnmakerijen van Porto Wine op de achtergrond. De reis gaat verder over de National 222, een weg met nog meer adembenemende uitzichten. Stop bij de 2e wijnmakerij om meer te weten te komen over de beroemde portwijn van de regio, met proeverijen. Tot slot keert u in de late namiddag terug naar Porto.

Sitemap Pinhão

Wil je alle activiteiten in Pinhão ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pinhão

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 8.766 beoordelingen

We hebben een hele leuke dag met Ivo gehad. Veel gezien en veel geleerd. Boottocht is mooi en het weer hielp erg mee. de lunch is niet heel bijzonder, maar dat geeft niet. Diverse proeverijen onderweg. en geweldige uitzichten. Ivo zorgt goed voor zijn gezelschap. Een hele fijne dag, zeker een aanrader.

We had an awesome tour with an excellent tour guide George. Very knowledgeable, speaking perfect English and did its utmost to make it convenient for everybody during the tour. Busdriver Jose was smooth and guided us through! I can recommend Livingtours with George and Jose! Well done

Hele leuke tour. Divers programma, mooie locaties, goede uitleg, veel port proeverijen, een lekkere lunch en een boottochtje met prachtige omgeving toe.

Schitterende reis. We hadden een geweldige dag gehad. Absoluut te doen als je meerdere dagen in Porto blijft

Jessica, our guide, was unbelievable. Great experience!