Pinkas-synagoge

Pinkas-synagoge
31 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Pinkas-synagoge: topattracties in de buurt

Pinkas-synagoge: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Praag: tour van 3 uur door de Oude Stad en de Praagse Burcht, in het Duits

Praag: tour van 3 uur door de Oude Stad en de Praagse Burcht, in het Duits

Ga op een spannende reis en verken de hoofdstad van Tsjechië. Als je Praag voor het eerst bezoekt en een overzicht van de stad wilt krijgen, is deze tour de perfecte keuze. Begin je rondleiding op het Oude Stadsplein, het belangrijkste marktplein in de oude binnenstad van Praag en de locatie van de Týnkerk. Wandel door de pittoreske straten en kom langs het Statentheater en de Karelsuniversiteit. Bekijk vervolgens het oude stadhuis met zijn astronomische klok, een meesterwerk van de gotische wetenschap. Loop naar de geboorteplaats van Franz Kafka en verken de Joodse wijk. Bekijk de buitenkant van de Maisel-synagoge en de Pinkas-synagoge en wandel vervolgens langs de oude Joodse begraafplaats. Daarna loop je langs het nieuwe stadhuis en het Clementinum en ga je naar de Karelsbrug. Steek de Karelsbrug over en bereik zo het tramstation Malostranské Náměsti. Vanaf daar beklim je de Praagse Burcht. Wandel langs de koninklijke tuin (van april tot oktober bezoek je ook de tuinen) en loop langs het presidentiële kantoor en het Hradčany-plein waar je kunt genieten van het uitzicht op de Duitse ambassade. Bezoek de binnenplaatsen van de Praagse Burcht en het Gouden Straatje en loop langs de buitenkant van de Sint-Vituskathedraal. Aan het eind van het Gouden Straatje zie je de Daliborkatoren, die ooit onderdeel van de vestingmuur was. De tour eindigt bij de St. Wenceslas-wijngaard.

Praag: Officiële stadspas met openbaar vervoer

Praag: Officiële stadspas met openbaar vervoer

Geniet van onbeperkt reizen met het openbaar vervoer door heel Praag, inclusief de reis naar het vliegveld en terug. Profiteer van toegangsprijzen en kortingen op meer dan 70 inbegrepen ervaringen. Bezoek unieke historische monumenten, musea en galerieën. Neem deel aan rondleidingen met gids door de stad en maak een riviercruise op de Moldau. Laat je geactiveerde pas zien bij elke belevenis en ontvang een ticket voor de locatie (vergeet je ticket niet te bewaren). Bekijk de volledige lijst met attracties, rondleidingen en andere ervaringen waarvoor je pas toegang geeft: - Oude stadhuis met astronomische klok (voorrangsbaan, lift inbegrepen) - Petřín Uitkijktoren en Spiegeldoolhof - Astronomische toren en bibliotheek Clementinum - Petřín metrolijn - De Praagse Burcht (inclusief het Oude Koninklijke Paleis, de Sint-Jorisbasiliek, de Sint-Vituskathedraal en het Gouden Straatje) - Joodse wijk (Maisel Synagoge, Pinkas Synagoge, Oude Joodse Begraafplaats, Klausen Synagoge, Ceremoniële Zaal, Spaanse Synagoge, Robert Guttmann Galerij en Jeruzalemsynagoge) - Venetië in Praag - Riviercruise en Karelsbrugmuseum - Poedertoren - Airport Express (retourtje luchthaven) - Toren van de oude stadsbrug - Vintage tram 42, 24-uurs ticket - Dierentuin van Praag - Torens van de Kleine Stadsbrug - Paleis Lobkowicz - Loreto - Tv-toren van Praag - Žižkov Tv-toren - St. Nicolaas Klokkentoren - De Nieuwe Molen Watertoren* - Manifesto Markt Andel - welkomstdrankje in de SOOT bar - Basiliek van de Heiligen Petrus en Paulus in Vyšehrad - Gemeentehuis - FOK Praags Symfonieorkest - staanplaatsen* - Sterrenwacht Štefánik - Museum Kampa en Werich Villa - Karel Zeman Museum - Huis aan de Gouden Ring - Tuin Vrtba* - Huis bij de Zwarte Madonna - Nationaal Technisch Museum - Vyšehrad gotische kelder en kazematten en Gorlice Hall - Museum van decoratieve kunsten - Huis bij de Stenen Klok - Spoorweg Koninkrijk - Planetarium* - Kunsthal - Huis van de Fotografie - DOX - Centrum voor Hedendaagse Kunst - Nationaal Landbouwmuseum - Openbaar Vervoer Museum - Gemeentelijke Bibliotheek - Galerij - Douanekantoor Podskalská in Výtoň - Villa Pellé - HC Sparta Praha* - Kasteelcomplex Ctěnice - Marold Panorama* - Kasteel Troja* - Nieuw stadhuis - uitkijktoren* - Galerie Tančící dům - Villa Winternitz Tours:- Oude Stad en Joodse Stad (EN, DE)- Karelsbrug en Kleine Stad (EN, DE, ES)- Middeleeuwse Ondergrondse (EN)- Oude Stad en Joodse Wijk (EN, FR, IT, DE)- Kasteelwijk Praag (EN)- Het communistische verleden van Praag (EN) Kortingen zijn beschikbaar bij:- Grote zuidelijke toren van de Sint-Vituskathedraal - 50% korting - Gidsen en rondleidingen - privétours - korting - 200 CZK korting - Praag Botas cruises - 20% korting - FOK Praags Symfonieorkest - 20 % korting* - Illusion Art Museum Praag 25 % korting - Dinosauria Museum Praag - 10 % korting - Café Municipal House - gratis koffie Je kunt de volledige lijst vinden in de app of op de website praguevisitorpass.eu

Praag: rondleiding door de oude binnenstad en de Joodse wijk

Praag: rondleiding door de oude binnenstad en de Joodse wijk

Ontdek het Joodse erfgoed van de stad Praag tijdens een rondleiding met gids. Wandel langs de Joodse begraafplaats, de Oude Stad en verschillende locaties die te maken hebben met de Joodse geschiedenis in de stad. Ontmoet je gids in de buurt van de Maisel Synagoge. Ga vanaf hier naar de Joodse wijk waar je gids je vertelt over de geschiedenis van de Joden in Praag. Na dit overzicht van het Joodse erfgoed van de stad krijg je een rondleiding langs de belangrijkste synagogen en de Joodse begraafplaats, en zie je waar Frankrijk Kafka veel van zijn schrijfwerk deed. Ga naar de Oude Stad van Praag en bekijk de historische monumenten, waaronder de wereldberoemde astronomische klok. Geniet van de fascinerende verhalen achter elk van de belangrijke gebouwen die je ziet.

Praag: oude stad en Joods kwartier, tour in het Duits

Praag: oude stad en Joods kwartier, tour in het Duits

Ga mee met een wandeling met gids door de historische straten van Praag. Kom dankzij de gids meer te weten over de geschiedenis van de stad en bezoek hoogtepunten, waaronder de Joodse wijk en de indrukwekkende astronomische klok. Je begint op het oude stadsplein, de locatie van de kerk van Onze-Lieve-Vrouw voor Týn. Dit was vroeger het belangrijkste marktplein van Praag. Maak een wandeling door de pittoreske straatjes langs het Estates-theater en de Charles University. Je ziet het oude stadhuis met zijn astronomische klok en bewondert een meesterwerk van de gotische wetenschap. Wandel naar de geboorteplaats van Franz Kafka en verken de Joodse wijk. Bezoek de Maiselsynagoge en het exterieur van de Pinkassynagoge en ga dan verder in de richting van de oude Joodse begraafplaats. Bekijk de buitenkant van het nieuwe stadhuis en het Clementinum, voordat je naar de Karelsbrug gaat, waar de tour eindigt.

Praag: Wandeltour door de Joodse wijk met toegangstickets

Praag: Wandeltour door de Joodse wijk met toegangstickets

Verken de Joodse wijk van Praag voor een overzicht van de geschiedenis en het moderne leven tijdens een rondleiding met gids. Begin de rondleiding door je gids te ontmoeten in de buurt van de Maisel Synagoge, het adres is Maiselova 5. Wandel naar de Joodse wijk, bekend als Josefov. Hoor verhalen over de Joodse gemeenschap en haar beroemdste mensen. Kijk binnen in de synagogen die zijn inbegrepen in het ticket (Maisel, Pinkas, Spaanse, Oude Nieuwe en Klausen synagogen), en ga naar de Oude Joodse Begraafplaats, een van de oudste in Centraal-Europa. Je gids is een expert in de Joodse geschiedenis van Praag en haar inwoners en zal verhalen vertellen die de geschiedenis van de Joodse wijk en haar synagogen tot leven brengen. Houd er rekening mee dat het verboden is om ongepast gekleed de Joodse Synagogen te betreden (bijv. zonder bovenkleding, met blote armen, schouders en buik, in badpak, zonder schoenen).

Praag: Ticket voor de Joodse wijk en optionele audiogids

Praag: Ticket voor de Joodse wijk en optionele audiogids

Leer meer over de geschiedenis van de Joodse wijk in Praag. Deze ervaring is inclusief een bezoek aan de Joodse begraafplaats, een van de oudste in Centraal-Europa, en inclusief toegang tot de synagogen in de Joodse wijk. Begin met een introductie van 20 minuten (in het Engels) en oriëntatie door je gids terwijl je hoort over de geschiedenis van de Joodse wijk in Praag. Maak kennis met je gids bij het kantoor van de lokale partner in de Maiselova-straat, op een steenworp afstand van de Maisel-synagoge. De gids helpt je met de oriëntatie in de Joodse Stad. Daarna ga je op eigen gelegenheid de Joodse Stad verkennen. Je toegangsbewijs is inclusief toegang tot de synagogen en de Joodse begraafplaats van Praag. Het ticket is inclusief toegang tot de Oude Joodse Begraafplaats, een van de oudste in heel Centraal-Europa. Je krijgt de kans om de Spaanse Synagoge te bezoeken, gebouwd in de prachtige Moorse Revivalstijl. Het ticket is ook inclusief toegang tot andere synagogen: Maisel, Pinkas en Klausen Synagoge. Deze laatste is de grootste in de Praagse Joodse Stad. Bovendien krijg je de kans om de Ceremoniële Hal en de Oude Nieuwe Synagoge te bezoeken, een van de oudste actieve synagogen in heel Europa. Gebouwd in de gotische stijl in 1270, is het een van de vroegste gotische gebouwen in Praag en is het nog steeds een van de belangrijkste religieuze plaatsen voor Joden in Tsjechië. Je kunt ook een optie kopen met een mobiele gids die je door de Joodse wijk leidt. Als je een ticket met een mobiele gids koopt, kun je ook genieten van een cadeau in de vorm van kortingsvouchers voor onze geselecteerde Praagse restaurants, winkels en diensten die volgens ons de beste in Praag zijn. Er is voor elk wat wils - van de traditionele Tsjechische keuken tot de internationale keuken. In de winkels kun je interessante souvenirs of traditionele Tsjechische, maar ook internationale producten kopen met een leuke korting. Je kunt ook korting krijgen op interessante diensten in Praag. We werken ons aanbod kortingsvouchers regelmatig bij. Houd er rekening mee dat het verboden is om ongepast gekleed het terrein van de Joodse Synagogen te betreden (bijv. zonder bovenkleding, met blote armen, schouders en buik, in badpak, zonder schoenen).

Praag: Praagse Burcht, Joodse wijk, toegang klokkentoren

Praag: Praagse Burcht, Joodse wijk, toegang klokkentoren

Reserveer uw tickets voor enkele van de topattracties van Praag, die u kunt ophalen op een handige centrale locatie nabij het stadsplein. Bezoek de historische Praagse Burcht, de synagogen van de Joodse wijk en de beroemde astronomische klokkentoren in het hart van de oude stad. Praagse Burcht Bezoek de Praagse Burcht en ontdek de voormalige residentie van koningen van Bohemen, Heilige Roomse keizers en presidenten van Tsjecho-Slowakije en de Tsjechische Republiek. Verken de prachtige interieurs en gebouwen van het kasteel, zoals de Sint-Vituskathedraal, de Sint-Jorisbasiliek en de Daliborka-toren. Astronomische klokkentoren Voordat je de toren zelf binnengaat, moet je even pauzeren om de astronomische klok op de gevel van de toren te bewonderen. Met uw toegangskaarten neemt u de trap of een lift naar de top, waar u kunt genieten van een fantastisch uitzicht over het Oude Stadsplein en de rest van Praag. Met dit ticket kun je ook het Oude Stadhuis bezoeken. Ontdek de prachtige zalen en een schilderachtige kapel. Joodse wijk Met het toegangsbewijs voor de Joodse wijk krijgt u toegang tot de beroemdste synagogen zonder in de rij te hoeven staan. Begin met verkennen en leer over de lange geschiedenis van de Joodse gemeenschap in de stad. Bezoek de Maisel-synagoge, de Pinkas-synagoge, de oude Joodse begraafplaats, de Klausen-synagoge, de ceremoniële hal, de Spaanse synagoge en het Joods Museum van Praag, waar u een verscheidenheid aan tentoonstellingen zult vinden. In de Maisel-synagoge kunt u met touchscreens door oude Hebreeuwse manuscripten bladeren en historische kaarten van Joodse nederzettingen bekijken. Je krijgt ook de kans om het indrukwekkende interieur van de Spaanse synagoge te zien. Bezoek het Joods Museum van Praag om de permanente tentoonstelling te bekijken: Joden in de Boheemse landen, 19e-20e eeuw. Leer meer over de geschiedenis van de joden in de Boheemse regio vanaf de hervormingen van Jozef II in de jaren 1780 tot de periode na de Tweede Wereldoorlog.

Praag: Rondleiding op de Joodse begraafplaats & synagogen

Praag: Rondleiding op de Joodse begraafplaats & synagogen

Tijdens de tour verdiep je je in de rijke cultuur en kernovertuigingen van de Joodse gemeenschap. Je krijgt een diepgaand inzicht in hun vieringen en waarom ze historisch zijn vervolgd, vooral tijdens de donkere periode van het Derde Rijk. Ontdek hun begrafenistradities en sta versteld van het indrukwekkende aantal grafstenen op hun begraafplaats, een treffend bewijs van hun geschiedenis. Je gids ontmoet je op de geselecteerde tijd voor de Cartier-winkel op het Oude Stadsplein en neemt je mee op een wandeltocht naar de Joodse wijk. Daar bezoeken we de prachtige Spaanse synagoge, die wordt beschouwd als een van de mooiste van Europa. We zullen ook de Pinkas-synagoge, de Klausen-synagoge, de historische begraafplaats en de Ceremoniële Zaal verkennen. Ten slotte sluiten we onze tour af nabij het Oude Stadsplein. Mis de kans niet om jezelf onder te dompelen in de fascinerende geschiedenis van de Joodse wijk. Boek nu en laat u betoveren door de magie van Praag!

Praag: Premium Tour Joodse wijk

Praag: Premium Tour Joodse wijk

Leer de geschiedenis van de Joodse gemeenschappen in Praag kennen en bezoek verschillende beroemde synagogen tijdens een 3 uur durende wandeling. Ontmoet je gids in het stadscentrum en loop naar de 13e-eeuwse Oud-Nieuwe Synagoge. Bewonder de buitenkant van de nog steeds actieve synagoge, naar verluidt de oudste van Europa ten noorden van de Alpen. Ga vervolgens naar de Pinkas-synagoge om een heilig museum te ontdekken dat is gewijd aan de Tsjechische slachtoffers van de Holocaust. Bekijk een hartverscheurende tentoonstelling met tekeningen van de kinderen van het getto van Terezin. Ga vervolgens naar de Klausen-synagoge om de permanente collectie over de Maharal van Praag te bekijken, samen met exposities over het dagelijkse joodse leven en rituelen. Ontdek een uitgebreide collectie judaica in de Maisel-synagoge en eindig bij de onlangs gerestaureerde Moors geïnspireerde Spaanse synagoge. Tijdens de rondleiding bezoekt u ook de ceremoniële hal van de Prague Burial Society in het Chevrah Kaddisha-gebouw en ziet u de oude Joodse begraafplaats om dicht opeengepakte lagen graven te vinden, soms tot 12 niveaus diep.

Praag: privéwandeling synagogen en Joodse wijk

Praag: privéwandeling synagogen en Joodse wijk

Het Joods Museum van Praag, het meest bezochte museum in Tsjechië, bestaat uit vier synagogen en de Oude Joodse Begraafplaats en de Oude Ceremoniële Zaal. De Oud-Nieuwe Synagoge, hoewel geen onderdeel van het museum, is een andere bezienswaardigheid die u niet mag missen. Je zult zeker een unieke culturele ervaring hebben terwijl je leert over het leven en de tradities van Joden die meer dan 600 jaar in het voormalige Joodse getto van Praag waren opgesloten. Wist je dat Praag de enige Europese stad is die haar Joodse erfgoed intact heeft gehouden tijdens de Tweede Wereldoorlog? Volg deze rondleiding en ontdek waarom.

De topbezienswaardigheden in Praag

Activiteiten in Pinkas-synagoge

Steden in Tsjechië

Andere activiteiten in Pinkas-synagoge

Wil je alle activiteiten in Pinkas-synagoge bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pinkas-synagoge

Gemiddelde beoordeling

4.7
(4.931 beoordelingen)

Rondleiding door de joodse wijk gekregen van Peter. Had heel veel te vertellen, hierdoor duurde de tour wat langer. Was helemaal niet erg.

Uitgebreide tour met een gids die goed Engels sprak. De tour gaat ook een stukje over de oude stad (astronomische klok etc.).

Aangename gids, wist veel te vertellen, kon ook alle vragen beantwoorden. Wij waren wel met kleine groep, 5 man. Aanrader

Uitstekende manier om de geschiedenis van de joden en de buurt te begrijpen

Interessante rondleiding, leuke sfeer en heel duidelijke uitleg.