Piombi

Piombi: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Venetië: wandeltour met Dogepaleis & San Marcobasiliek

1. Venetië: wandeltour met Dogepaleis & San Marcobasiliek

Duik in de geschiedenis van Venetië tijdens deze tour van 3 uur door de basiliek van San Marco en het Dogepaleis. Je kunt een privérondleiding nemen of kiezen voor een groepsactiviteit. Bekijk twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontdek de geschiedenis van wat ooit het handelscentrum van het Middellandse Zeegebied was.  Begin je verkenningstocht samen met je gids op het San Marcoplein, waarna je de basiliek binnengaat. Vanaf het terras op de eerste verdieping kun je het uitzicht over de lagune bewonderen en de beroemde bronzen paarden van dichtbij zien. Ontdek hoe deze in de tijd van Napoleon helemaal naar Parijs en weer terug werden gebracht. De Basiliek van San Marco sluit soms zonder waarschuwing voor bezoekers. Bezoek in dat geval in plaats daarvan de kerk van San Zaccaria of het Correr Museum, afhankelijk van de beschikbaarheid. Maak een rondleiding door de prachtig versierde 15e-eeuwse kerk en de ondergelopen crypte of leer meer over de kunst en geschiedenis van Venetië. Vervolgens krijg je voorrangstoegang om het Dogepaleis binnen te gaan, de voormalige residentie van de leider van de Republiek Venetië. Bezoek onder andere de zaal van de Grote Raad en de rechtszalen. De muurschilderingen van Tintoretto en de reuzentrap zijn een aantal van de hoogtepunten.  Steek daarna de beroemde Brug der Zuchten over, die de nieuwe gevangenissen met het Dogepaleis verbindt. Terwijl je van het prachtige zicht op de kanalen geniet, kom je te weten hoe de brug aan zijn naam komt en waarom deze in de 17e eeuw werd gebouwd. Na afloop van de rondleiding kun je langer blijven om het Dogepaleis met tips van je gids verder te verkennen.

Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

2. Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

Bezoek het Dogepaleis, een belangrijke historische bezienswaardigheid en eeuwenlang de zetel van de Venetiaanse politieke macht. Loop langs de rij en reis terug in de tijd naar de middeleeuwen. Bewonder de rijke details van de indrukwekkende gouden trap en bekijk talloze prachtige kunstwerken. Herbeleef de angst van de gevangenen toen zij de bekende Brug der Zuchten betraden. Je toegangsticket is inclusief toegang tot het Museo Correr op het San Marcoplein. Dit gebouw werd oorspronkelijk ontworpen als thuishaven voor Napoleon en werd later een woning voor de koningen van Italië.

Venetië: Dogepaleis en de Basiliek van San Marco

3. Venetië: Dogepaleis en de Basiliek van San Marco

Eeuwenlang werd de koers van de Hoogst Serene Republiek bepaald in de majestueuze zalen van het Dogepaleis, waar de Doge en zijn raad bij elkaar kwamen om te heersen over de republiek. Wandel door de prachtige zalen en bewonder de goed geconserveerde kostbare schatten, kunstmeesterwerken en fresco's. Bezoek de gevangenissen, waarbij je over de beroemde Brug der Zuchten loopt. Die brug wordt zo genoemd omdat gevangenen vaak zuchtten wanneer ze voor de laatste keer naar hun geliefde lagune en de vrijheid keken voordat ze bij hun cellen aankwamen. Onder de beroemde gasten van de gevangenissen van het Dogepaleis was Giacomo Casanova, de beroemde verleider en avonturier die in 1756 uit de gevangenis ontsnapte. Daarna bezoek je de Basiliek van San Marco, een van 's werelds mooiste kerken. Zoals de naam al aangeeft, is deze kerk sterk verbonden met de beschermheilige van Venetië, San Marco, en zijn overblijfselen liggen in de kerk. Bewonder de prachtige gouden mozaïeken op de hoge muren, die samen met goud, zilver, glas en andere kostbare materialen een van de grootste schatten van de basiliek vormen. Bekijk de Pala d'Oro, een altaarstuk gemaakt van honderden stukjes emaille op een gouden blad.

Venetië: Dogenpaleis Skip-the-Line Ticket met gids

4. Venetië: Dogenpaleis Skip-the-Line Ticket met gids

Bespaar kostbare tijd en sla de lange rijen over naar de voormalige zetel van de macht in Venetië. Geniet van snelle toegang tot het prachtige Dogenpaleis en dwaal in je eigen tempo door de verbazingwekkende zalen en gangen. Steek de Brug der Zuchten van binnenuit over om de gevangenissen te bereiken waar criminelen werden vastgehouden, waaronder Casanova! Gebruik de handige gids, geleverd in de door u gekozen taal, om de geschiedenis van het paleis en zijn meesterwerken te leren kennen. Ga verder naar het nabijgelegen Museo Correr om de manier van leven van de lokale bevolking van Venetië door de eeuwen heen te verkennen op de bovenste verdiepingen van de Procuratorie Nuove. Creëer je eigen avontuur en gebruik de 8 voorgestelde routes in de gids om de verschillende paleizen van het San Marcoplein te ontdekken. Bekijk sculpturen, schilderijen en bibliotheken die de ware macht van de maritieme geschiedenis van de stad onthullen.

Dogenpaleis en Basiliek van San Marco: tour zonder wachtrij

5. Dogenpaleis en Basiliek van San Marco: tour zonder wachtrij

Ontdek twee van de meest iconische gebouwen van Venetië tijdens een rondleiding met voorrangstoegang tot het Dogenpaleis en de Basiliek van San Marco. Bekijk indrukwekkende kunstwerken, bewonder prachtige interieurs en ontdek de tijden waarin de doges deze beroemde drijvende stad regeerden. Ontmoet je deskundige gids en profiteer van voorrangstoegang tot het Dogenpaleis, eeuwenlang de zetel van de Venetiaanse politieke macht. Laat je meeslepen in de Europese middeleeuwen en zie de meesterwerken die de muren van het paleis versieren. Herleef de angst van de gevangenen die over de Brug der Zuchten wandelden en voel hoe Giacomo Casanova zich moet hebben gevoeld in zijn cel. Ga de Basiliek van San Marco binnen, een unieke kathedraal met een aantal van de mooiste voorbeelden van Byzantijnse kunst ter wereld. Ontdek de bijbelse symboliek achter de kunstwerken. Bewonder de prachtige gouden mozaïeken en het marmeren inlegwerk van de vloeren. Laat je gids je de geschiedenis en de speciale kenmerken van dit architectonische wonder vertellen.

Dagtour Venetië: Dogenpaleis, basiliek en gondelrit

6. Dagtour Venetië: Dogenpaleis, basiliek en gondelrit

Haal het meeste uit je tijd in Venetië met deze combinatietour met een rondleiding door het Dogenpaleis, de basiliek van San Marco en het terras, het San Marcomuseum met skip-the-line toegangskaarten en een rit van 30 minuten met de gondel langs de charmante waterwegen van de stad. Geniet van een rondleiding door het Dogenpaleis en ontdek de prachtige kamers en talloze meesterwerken. Verken de machtshallen waar de doge heerste over de oude Republiek Venetië. Ga vervolgens naar de Basiliek van San Marco, ook wel bekend als de Gouden Basiliek vanwege de prachtige mozaïeken versierd met puur goud. Leer de geschiedenis en de betekenis van de vele kunstwerken die de kerk versieren. Bewonder de schatkamer, een prachtige eeuwenoude verzameling relikwieën en kostbare voorwerpen. Bezoek het terras van de basiliek met een kopie van de beroemde paarden, de quadriga van St. Mark. Bewonder vanaf deze spectaculaire locatie het mooiste uitzicht op het hart van Venetië: het San Marcoplein. Ontdek het St. Mark's Museum en bewonder objecten van verschillende soorten en oorsprongen die bij de basiliek horen. Maak later op de middag een romantische gondeltocht langs de charmante waterwegen van Venetië. Peddel mee naar het indrukwekkende Canal Grande. Bekijk de huizen van Mozart en Desdemona, theater La Fenice, Rio de le Ostreghe, het Peggy Guggenheim Collection Palace, een adembenemend overzicht van het San Marco-bekken en meer. Je tour bevat ook een bonus-app, met een digitale kaart en audiogids. Gebruik de app om de stad in je eigen tempo te verkennen en luister naar fascinerende verhalen terwijl je 200 bezienswaardigheden van de stad bewondert, waaronder het theater La Fenice, de Rialtobrug en meer.

Venetië: avondtour naar de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis

7. Venetië: avondtour naar de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis

Ontsnap aan de drukte tijdens een rondleiding in de late namiddag door de Basiliek van San Marco en het Dogenpaleis en ontdek 2 van de iconen van Venetië, weg van de drukte. Ontmoet elkaar in het Correr Museum (Museo Correr) op het San Marcoplein, onder de portiek net buiten de ingang van het museum. Ga vervolgens het Dogenpaleis binnen om meer te weten te komen over het machtscentrum tijdens de Venetiaanse Republiek. Bekijk de weelderige appartementen van de Venetiaanse heersers, evenals de Hal van de Grote Raad met zijn prachtige fresco's van Veronese en Tintoretto. Luister naar geheime verhalen achter de kunst, zoals waarom een doge in de geschilderde serie wordt bedekt door een zwarte sluier. Leer hoe de hertogen werden gekozen en wat ze deden. Verken de enorme wapenkamer en spookachtige gevangenissen. Steek de Brug der Zuchten aan de binnenkant over en hoor waarom het niet zo romantisch is als je misschien had gedacht! Na een korte pauze gaat u verder naar de Byzantijnse basiliek van St. Mark's en ziet u de vergulde versieringen nadat de drukte voor de dag is vertrokken. Een bewaarder van de kathedraal zal de deuren openen zodat je kunt ervaren zoals alleen een doge dat kan. Bewonder de edelstenen van het Pala d'Oro-altaarstuk. Bezoek de crypte, waar de beenderen van St. Mark zouden worden bewaard. Bewonder mozaïeken in het zachte schijnsel van het avondlicht en leer meer over Venetiaanse kunst en geschiedenis van je gepassioneerde gids.

Venetië: basiliek van San Marco met terras & Dogepaleis

8. Venetië: basiliek van San Marco met terras & Dogepaleis

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van Venetië tijdens een rondleiding van 3 uur in een kleine groep door het ooit zo grootste maritieme rijk. Ontdek twee van de belangrijkste gebouwen van de stad: de Basiliek van San Marco en het Dogepaleis. Je ontmoet je gids op het San Marcoplein, waarbij je even rustig kunt rondkijken voordat je de Basiliek van San Marco binnengaat. Bekijk goed hoe Venetië een handelsrijk opbouwde dat zich uitstrekte tot over het hele Middellandse Zeegebied. Bewonder de mozaïeken en andere schatten terwijl je gids uitlegt hoe de stad heeft gesmeekt, geleend en gestolen om van klein eilandje uit te groeien naar een van de grootste machten die er waren in de middeleeuwen. Krijg speciale toegang tot het terras op de eerste verdieping, waar je de beroemde paarden kunt zien die tijdens de vierde kruistocht werden gestolen uit Constantinopel. Daarna sla je de rijen over bij het Dogepaleis en verken je wat honderden jaren lang het politieke hart van het Venetiaanse Rijk was. Bewonder de weelderige appartementen en de Kamer van de Grote Raad, waar staatzaken werden bepaald onder prachtige fresco's van Veronese en Tintoretto. Ga verder naar de wapenkamer en de gevangenissen en kom te weten hoe meedogenloos het leven was voor iedereen die de pech had gevangen te worden genomen. Ontdek het geheim achter de mysterieuze zwarte sluier die de officiële serie portretten van de doges onderbreekt. Sluit af met een wandeling over de Brug der Zuchten en ontdek waarom dit romantische icoon een nog zwartere geschiedenis heeft dan je ooit had kunnen denken.

Vanuit Rome: dagtrip naar Venetië met hogesnelheidstrein

9. Vanuit Rome: dagtrip naar Venetië met hogesnelheidstrein

Maak een dagtrip vanuit Rome om de meest romantische stad van Europa in slechts een paar uur per hogesnelheidstrein te bereiken. Jouw reisleider zal je begeleiden vanaf het treinstation Termini tot aan het perron en aan boord. Zij zullen je de hoogtepunten van Venetië uitleggen en je je kaartje geven voor het waterbusvervoer van Venetië. Nadat je Venetië in iets meer dan 3 uur hebt bereikt, kun je genieten van een enkele rit met het Venetiaanse typische openbaar vervoer, de waterbus of Vaporetto. Het is een fantastische gelegenheid om een eerste glimp op te vangen van deze magische stad en haar adembenemende uitzichten. Ga naar het San Marcoplein, het hart en de ziel van het historische centrum van Venetië. Vanaf de waterkant kun je je vergapen aan de pracht van de westelijke gevel van de Basiliek van San Marco. Maak van de gelegenheid gebruik om te winkelen of een goede Italiaanse koffie te drinken in een van de historische gelegenheden in het centrum, of verdwaal in het labyrint van de waanzinnig romantische steegjes. De Brug der Zuchten (Ponte dei Sospiri) mag je zeker niet missen. Het is een van de meest geliefde locaties van de stad en een bron van vele populaire Instagram-foto's. Op de terugweg naar het station kun je je bij je reisleider vervoegen voor een fantastisch aperitivo, of cicchetto zoals de plaatselijke bevolking het noemt: een mix van kleine hartige bijgerechten die typisch worden geserveerd in de zogenaamde bàcari en vergezeld gaan van de beroemde Venetiaanse Spritz. Keer vervolgens weer terug naar Rome.

Venetië: Museumpas & entree Dogepaleis

10. Venetië: Museumpas & entree Dogepaleis

Bewonder de San Marco Civic Musea, zoals het Dogenpaleis, het Correr Museum, het Nationaal Archeologisch Museum, de Biblioteca Marciana en meer met je museumpas van Venetië. Glimp in het verleden terwijl je de schatten en culturele tradities in verschillende musea en historische kerken verkent. Musea van het San Marcoplein (beschikbaar met de Venice Museum Pass en Venice Museum Pass Plus): • Dogenpaleis • Correr-museum • Nationaal Archeologisch Museum • Biblioteca Marciana Als u de selecteert Venetië Museumpas Plus optie krijgt u ook toegang tot de volgende openbare musea: • Ca' Rezzonico • Het huis van Carlo Goldoni • Mocenigo-paleis • Ca' Pesaro (galerie voor moderne kunst en galerie voor oosterse kunst) • Glasmuseum (Murano) • Kantmuseum (Burano) • Natuurlijk geschiedenismuseum Beide opties omvatten de volgende historische kerken in de Koorpas : • Chiesa di Santa Maria del Giglio • Chiesa di Santo Stefano • Chiesa Santa Maria Formosa • Santa Maria dei Miracoli • San Giovanni Elemosinario • Ca' San Polo • San Giacomo dell'Orio • San Stae • Sant'Alvise • San Pietro di Castello • San Redentore • Santa Maria di Rosario • San Sebastiano • San Giobbe • Santa Maria Del Carmelo - I Carmini • San Giovanni Battista in Bragora

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Combi-aanbiedingen
  • Dagtochten
  • Privétours
17 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Sitemap Piombi

Wil je alle activiteiten in Piombi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piombi

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 10.809 beoordelingen

Deze activiteit was gemakkelijk te boeken. Er is een bijkomende ingang indien je al tickets hebt waar je onmiddellijk toegang krijgt tot het dogenpaleis. Vlot en een prachtige ervaring.

Vlotte service, we hebben makkelijk de rij kunnen overslaan. Uitgebreid bezoek aan Dogepaleis met Brug Der Zuchten

Prachtig mooie om te zien. Heerlijk dat je zonder lang te wachten zo naar binnen kan gaan

Geen lange wachtrij om dit buitengewoon wonderlijke Palazzo te bezoeken.

heel indrukwekkend, mooi paleis, zeer de moeite waard!