Kies data

Piombi

Piombi: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

1. Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

Bezoek het Dogepaleis, een belangrijke historische bezienswaardigheid en eeuwenlang de zetel van de Venetiaanse politieke macht. Loop langs de rij en reis terug in de tijd naar de middeleeuwen. Bewonder de rijke details van de indrukwekkende gouden trap en bekijk talloze prachtige kunstwerken. Herbeleef de angst van de gevangenen toen zij de bekende Brug der Zuchten betraden. Je toegangsticket is inclusief toegang tot het Museo Correr op het San Marcoplein. Dit gebouw werd oorspronkelijk ontworpen als thuishaven voor Napoleon en werd later een woning voor de koningen van Italië.

Venetië: wandeltour met Dogepaleis & San Marcobasiliek

2. Venetië: wandeltour met Dogepaleis & San Marcobasiliek

Duik in de geschiedenis van Venetië tijdens deze tour van 3 uur door de basiliek van San Marco en het Dogepaleis. Je kunt een privérondleiding nemen of kiezen voor een groepsactiviteit. Bekijk twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontdek de geschiedenis van wat ooit het handelscentrum van het Middellandse Zeegebied was.  Begin je verkenningstocht samen met je gids op het San Marcoplein, waarna je de basiliek binnengaat. Vanaf het terras op de eerste verdieping kun je het uitzicht over de lagune bewonderen en de beroemde bronzen paarden van dichtbij zien. Ontdek hoe deze in de tijd van Napoleon helemaal naar Parijs en weer terug werden gebracht. De Basiliek van San Marco kan soms zonder waarschuwing voor bezoekers gesloten worden. Bezoek in dat geval in plaats daarvan de kerk van San Zaccaria of het Correr Museum, afhankelijk van de beschikbaarheid. Maak een rondleiding door de prachtig versierde 15e-eeuwse kerk en de ondergelopen crypte of kom meer te weten over de kunst en geschiedenis van Venetië. Vervolgens krijg je voorrangstoegang om het Dogepaleis binnen te gaan, de voormalige residentie van de leider van de Republiek Venetië. Bezoek onder andere de zaal van de Grote Raad en de rechtszalen. De muurschilderingen van Tintoretto en de reuzentrap zijn een aantal van de hoogtepunten.  Steek daarna de beroemde Brug der Zuchten over, die de nieuwe gevangenissen met het Dogepaleis verbindt. Terwijl je van het prachtige zicht op de kanalen geniet, kom je te weten hoe de brug aan zijn naam komt en waarom deze in de 17e eeuw werd gebouwd. Na afloop van de rondleiding kun je langer blijven om het Dogepaleis met tips van je gids verder te verkennen.

Venetië: Dogepaleis en de Basiliek van San Marco

3. Venetië: Dogepaleis en de Basiliek van San Marco

Bekijk het Dogepaleis en de Basiliek van San Marco, twee van de meest iconische bezienswaardigheden van Venetië, tijdens een rondleiding. Eeuwenlang werd het lot van de Meest Serene Republiek beslist in de majestueuze zalen van het Dogepaleis. Wandel door de prachtige zalen en bewonder de goed bewaarde onbetaalbare schatten, kunstwerken en fresco's. Bezoek de gevangenissen en loop over de beroemde Brug der Zuchten. Die brug wordt zo genoemd omdat gevangenen vaak zuchtten wanneer ze voor de laatste keer naar hun geliefde lagune en de vrijheid keken voordat ze bij hun cel aankwamen. Giacomo Casanova, de beroemde verleider en avonturier, was een van de beroemdste gevangenen van het Dogepaleis. Hij wist in 1756 te ontsnappen. Ga vervolgens naar de Basiliek van San Marco, een van de mooiste kerken ter wereld. Zoals de naam al aangeeft, is deze kerk sterk verbonden met de beschermheilige van Venetië, San Marco, en zijn overblijfselen liggen in de kerk. Bewonder de adembenemende gouden mozaïeken die de hoge muren bedekken, en bekijk de Pala d'Oro, een altaarstuk gemaakt van honderden stukjes email op een gouden blad.

Venetië: rondleiding door het Dogenpaleis

4. Venetië: rondleiding door het Dogenpaleis

Bezoek het Dogenpaleis met een deskundige gids en bezoek de buitengewone kamers. Samen met uw deskundige gids wordt u het paleis binnengeleid waar u artistieke meesterwerken kunt bewonderen die zijn gemaakt door de beroemdste schilders en beeldhouwers van die tijd. Tiepolo en Tiziano zijn slechts enkele van de vele kunstenaars die dit paleis hebben versierd. Sta versteld van de gouden trappen, de ingang van de kamers van de Doges en de hallen van de macht van waaruit u het "Laatste Oordeel" van Tintoretto kunt zien, een van de grootste en grootste schilderijen in de wereld. Bezoek het oude koninklijk paleis op het San Marcoplein. Hier ontdek je de levensstijl van Venetië in het verleden; de kamers van Sissi (keizerin van Oostenrijk) en het archeologisch museum.

Venetië: Dogenpaleis Skip-the-Line Ticket met gids

5. Venetië: Dogenpaleis Skip-the-Line Ticket met gids

Bespaar kostbare tijd en sla de lange rijen over naar de voormalige zetel van de macht in Venetië. Geniet van snelle toegang tot het prachtige Dogenpaleis en dwaal in je eigen tempo door de verbazingwekkende zalen en gangen. Steek de Brug der Zuchten van binnenuit over om de gevangenissen te bereiken waar criminelen werden vastgehouden, waaronder Casanova! Gebruik de handige gids, geleverd in de door u gekozen taal, om de geschiedenis van het paleis en zijn meesterwerken te leren kennen. Ga verder naar het nabijgelegen Museo Correr om de manier van leven van de lokale bevolking van Venetië door de eeuwen heen te verkennen op de bovenste verdiepingen van de Procuratorie Nuove. Creëer je eigen avontuur en gebruik de 8 voorgestelde routes in de gids om de verschillende paleizen van het San Marcoplein te ontdekken. Bekijk sculpturen, schilderijen en bibliotheken die de ware macht van de maritieme geschiedenis van de stad onthullen.

Venetië: Basiliek van San Marco met terras & Dogepaleis

6. Venetië: Basiliek van San Marco met terras & Dogepaleis

Combineer de twee belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië tijdens een buitengewone tour onder leiding van een lokale gids. Met vooraf gereserveerde tickets en voorrangstoegang ga je rechtstreeks naar de Basiliek van San Marco en het Dogepaleis voor een rondleiding met gids. Kies voor een rondleiding om 08:00 uur 's ochtends en geniet van exclusieve vroege toegang tot het Dogepaleis en een exclusief bezoek voor jouw groep, een uur voordat het grote publiek arriveert. Stap eerst binnen in de belangrijkste kerk van Venetië – De Basiliek van San Marco – en bewonder de architectuur uit zowel het oosten als het westen en de adembenemende gouden mozaïeken. In gezelschap van een plaatselijke gids kun je een aantal van de grootste schatten van de basiliek van dichtbij bekijken, zoals de duizenden jaren oude Quadriga van vier gouden paarden. Geniet van de unieke mogelijkheid om het prachtige uitzicht vanaf het balkon over het San Marcoplein te bewonderen. Luister tijdens de rondleiding naar de vele fascinerende verhalen over hoe de meeste kostbare bezittingen van de basiliek hier op niet helemaal eerlijke wijze terecht zijn gekomen. De tweede stop op de route is niet minder mooi. Het Palazzo Ducale, oftewel het Dogepaleis, was de thuisbasis van de doge of hertog van Venetië en zijn regeringszetel. Sla de lange wachtrij voor tickets over en loop meteen naar binnen om de enorme raadszalen, ongelofelijke publiekszalen en de prachtige balzaal met levensgrote werken van beroemde Venetiaanse meesters als Veronese en Tintoretto te bekijken. Luister naar de verhalen over de intrigerende geschiedenis van dit gebouw dat de oudste republiek ter wereld huisvestte – en ook plaats bood aan de fascinerende regering, en zelfs een opgesloten Casanova. Om deze ochtend vol ontdekkingen af te sluiten, treed je in de voetsporen van menig minder bedeelde Venetiaan uit voorbije eeuwen. Steek van binnenuit de Brug der Zuchten over naar de grimmige Nieuwe Gevangenissen – een schril maar fascinerend contrast met de weelderige zalen en galerijen in het paleis aan de overkant van het smalle kanaal.

Venetië: rondleiding Dogenpaleis met voorrangstickets

7. Venetië: rondleiding Dogenpaleis met voorrangstickets

Ga op tour langs de topattracties van Venetië met een lokale gids. Profiteer van voorrangstoegang tot vooraf gereserveerde tickets die u mogelijk uren wachten in de rij kunnen besparen. Kies tussen een kleine groep of privétour en dompel jezelf onder in de verhalen en geschiedenis achter de belangrijkste hoogtepunten van de stad. Ontmoet je gids op het iconische San Marcoplein, waar je het historische, sociale en politieke belang van deze beroemde openbare ruimte zult ontdekken. Bewonder de klokkentoren en de marmeren leeuwen die deel uitmaken van de rijke geschiedenis van St. Mark. Loop in een rustig tempo naar het weelderige Dogenpaleis, met vooraf gereserveerde tickets die direct toegang geven tot het politieke hart van het voormalige rijk, zonder lange wachtrijen. Bewonder de gotische architectuur van het paleis en leer over het hoogste gezag en de rijkdom van de heersende Venetiaanse doges, inclusief de bekwame 14e-eeuwse beeldhouwers die aan het paleis werkten. Bezoek de Oude Gevangenis, onderdeel van het Dogenpaleis, en leer over de betekenis van de Brug der Zuchten, een aangrijpende mijlpaal in de geschiedenis van Venetië. Luister naar het buitengewone verhaal van de beroemde Casanova en zijn leven in Venetië en doe genoeg kennis op om de rest van de stad op eigen houtje te verkennen. Kies ervoor om zo lang als je wilt in het paleis te blijven nadat je tour is afgelopen. Bovendien bevat de tour kaartjes voor het Correr Museum op het San Marcoplein, een prachtige residentie ontworpen voor Napoleon. Nadat de tour is afgelopen, kunt u het museum op uw gemak verkennen. Uw tickets zijn de hele dag geldig.

Speciale vroege toegang tot het Dogenpaleis en de Basiliek van San Marco

8. Speciale vroege toegang tot het Dogenpaleis en de Basiliek van San Marco

Ervaar twee van de meest iconische gebouwen van Venetië tijdens een rondleiding. Bezoek het Dogenpaleis voordat het gebouw opengaat voor het publiek, sla de rij over bij de prachtige Basiliek van San Marco en geniet van een panoramisch uitzicht over Venetië vanaf het terras van de basiliek. Begin uw rondleiding met een vroeg bezoek aan het Dogenpaleis. Geniet van het verkennen van dit enorme gebouw zonder de gebruikelijke drukte. Bekijk de trap van de reuzen en bewonder de schilderijen van Paolo Veronese. Naarmate het licht verandert, verandert ook de kleur van het luxueuze met marmer en goud bedekte paleis. Nadat je het interieur van het paleis hebt bewonderd, loop je over de beroemde Brug der Zuchten om de nieuwe gevangenissen te bereiken. Leer tijdens het lopen over de angst van de historische gevangenen die over deze brug liepen, waardoor het zijn poëtische naam kreeg. Ga verder naar de Basiliek van San Marco, waar je de rij kunt overslaan. Bewonder in de beroemde basiliek de verbluffende architectuur en gouden mozaïeken. Voordat je naar boven gaat naar het terras, kijk je naar beneden naar de ingewikkelde 11e-eeuwse vloer bedekt met geometrische en dierenmotieven. Leer meer over de rijke geschiedenis van de basiliek als middelpunt van het Venetiaanse leven vanuit je gids. Ga verder naar het terras en geniet van een spectaculair uitzicht over Venetië. Zie Piazza San Marco, het eiland San Giorgio, de Campanile en de klokkentoren voor je uitgespreid.

Venetië: Museumpas & entree Dogepaleis

9. Venetië: Museumpas & entree Dogepaleis

Bewonder de San Marco Civic Museums, zoals het Dogenpaleis, Correr Museum, Nationaal Archeologisch Museum, Biblioteca Marciana en meer met je Venetië museumpas. Glimp in het verleden terwijl je de schatten en culturele tradities in verschillende musea en historische kerken verkent. Musea van het San Marcoplein (verkrijgbaar met de Venetië Museumpas en Venetië Museumpas Plus): • Dogenpaleis • Corrermuseum • Nationaal Archeologisch Museum • Biblioteca Marciana Als u de optie Venice Museum Pass Plus selecteert, krijgt u ook toegang tot de volgende openbare musea: • Ca' Rezzonico • Het huis van Carlo Goldoni • Mocenigo-paleis • Ca' Pesaro (galerie voor moderne kunst en galerie voor oosterse kunst) • Glasmuseum (Murano) • Kantmuseum (Burano) • Natuurlijk geschiedenismuseum Beide opties bevatten de volgende historische kerken in de Chorus Pass: • Kerk van Santa Maria del Giglio • Kerk van Santo Stefano • Kerk Santa Maria Formosa • Santa Maria dei Miracoli • San Giovanni Elemosinario • Ca' San Polo • San Giacomo dell'Orio • San Stae • Sant'Alvise • San Pietro di Castello • San Redentore • Santa Maria di Rosario • San Sebastiano • San Giobbe • Santa Maria Del Carmelo - Ik Carmini • San Giovanni Battista in Bragora

Dogenpaleis, Basiliek van San Marco en Gondelrit Combo

10. Dogenpaleis, Basiliek van San Marco en Gondelrit Combo

Ervaar Venetië vanuit meerdere perspectieven met een rondleiding door het Dogenpaleis en de Basiliek van San Marco. Vaar met een gondel over het Canal Grande en verken de stad in je eigen tempo met een mobiele app. Ontdek meesterwerken van kunst en architectuur op historische locaties zoals de Accademia en de prachtige wijken San Marco en Rialto. Gebruik de kaart op de app om je door de stad te leiden en te beslissen wat je wilt zien. Luister naar de automatische audiovertelling terwijl je 31 attracties bewondert, waaronder theater La Fenice, de Rialtobrug, de lokale markten en meer. U kunt de tour overdag of 's nachts maken, afhankelijk van uw voorkeur. Bewonder het adembenemende uitzicht op het San Marcoplein, het hart van Venetië, vanaf het terras van de basiliek. Profiteer van een extra glasblaassessie in de buurt van het San Marcoplein en assisteer een meester-glasblazer bij een glasblaasdemonstratie met behulp van traditionele technieken om uw unieke glazen voorwerp te maken. Ontvang een klein cadeautje als souvenir voordat je de tour beëindigt.

34 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 3

Andere activiteiten in Piombi

Wil je alle activiteiten in Piombi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Piombi

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 13.062 beoordelingen

Ik had een fantastische gids genaamd Nico. Onze gids kon ontzettend veel vertellen over de basiliek en het dogenpaleis. Al deze informatie had ik nooit uit een reisgids kunnen halen. Ieder kunstwerk en de historie daarvan kon Nico uitgebreid en zeer levendig over vertellen. Een rondleiding die al mijn verwachtingen heeft overtroffen!

Special thanks to our guide Andrea. A true Venetian who is proud and loves his city. he literraly knows everything about Venice. First time I booked a guided tour and I loved it! Thank you Andrea!!!

the line for reserved tickets is different from the other lines, so keep your eyes peeled! great experience, palazzo Ducale is beautiful.

was echt super! zou het zo weer boeken. goede rondleiding en zo de lange rijen voorbij lopen! aanrader

heel indrukwekkend, mooi paleis, zeer de moeite waard!