Piraeus
Dagtrips

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Piraeus Dagtrips: Onze meest aanbevolen

Van Athene: Mycenae, Epidaurus en Nafplion Privérondleiding

1. Van Athene: Mycenae, Epidaurus en Nafplion Privérondleiding

Ontmoet je gids in Athene en reis voor 1 uur naar het gebied van de Peloponnesos. Op weg naar Mycenae, zie het beroemde kanaal van Korinthe en maak een snelle stop om dit technische wonder te bewonderen dat de Egeïsche en Ionische zeeën met elkaar verbindt. Vervolg naar Mycenae, een van de belangrijkste steden van het oude Griekenland. Bezoek de Myceense Acropolis, het graf van Agamemnon en de ruïnes van de Cyclopische muren die deze machtige stad beschermden. U kunt ook een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum van Mycenae. Ga verder naar het oude theater van Epidaurus, een 4e-eeuws theater dat een van de best bewaard gebleven klassieke Griekse structuren is. Het staat bekend om zijn geweldige akoestiek; een munt die in het midden van het theater is gevallen, is te horen vanaf de hoogste stoel. Het theater biedt plaats aan 14.000 mensen en de ingang wordt geflankeerd door gerestaureerde Corinthische pilasters. Het wordt nu gebruikt voor uitvoeringen van oud-Grieks drama tijdens het jaarlijkse Helleense festival. Tot slot, stop in de pittoreske stad Nafplion, de eerste hoofdstad van Griekenland na de onafhankelijkheid en sinds de bronstijd een belangrijke haven. Zijn positie was zo strategisch dat de stad 3 forten heeft: de massieve vesting van Palamidi, de kleinere Akronafplia en het waterkasteel Bourtzi op een eilandje ten westen van de oude stad. Slenter door de aantrekkelijke smalle straatjes en bewonder de elegante Venetiaanse huizen, neoklassieke herenhuizen en kroegjes aan de kade. Maak van de gelegenheid gebruik om te winkelen, te eten in een traditioneel restaurant, te chillen in de cafés in de pittoreske haven of een duik te nemen in het kristalheldere water van het strand van Arvanitia. Keer terug naar een centraal punt in Athene of Piraeus waar je wordt afgezet.

...
Meteora: een privétrip van een hele dag vanuit Athene of Piraeus

2. Meteora: een privétrip van een hele dag vanuit Athene of Piraeus

Ga op een spannende ontdekkingsreis met deze fantastische dagexcursie naar de prachtige Meteora-grotten. Nadat je bent opgehaald door je chauffeur / gids uit Athene of Piraeus, leun je achterover en ontspan je terwijl je door het Griekse vasteland rijdt. Geniet van het prachtige landschap terwijl je reist en maak wat foto's. Onderweg kunt u genieten van een lunch in een nabijgelegen dorp. Bereik de Meteora-grotten, waar u een onvergetelijke ervaring wacht. Bestaande uit zandsteen en conglomeraat, wordt aangenomen dat de grotten van Meteora al 50.000 jaar geleden werden bewoond. In de 9e eeuw begonnen monniken ze weer te bewonen en in de 14e eeuw werden de eerste kloosters gebouwd. Tegenwoordig is Meteora de thuisbasis van een van de belangrijkste complexen van oosters-orthodoxe kloosters. Bekijk tijdens je verkenning alle zes deze kloosters, gebouwd op grote natuurlijk gevormde pilaren. Dicht bij de stad Kalambaka wacht Meteora u te fascineren met adembenemende uitzichten en unieke natuurlijke schoonheid. Na je dag vol ontdekkingen kun je nog een keer ontspannen terwijl je wordt teruggebracht naar Athene of Piraeus.   

...
Van Athene: Ancient Olympia Full-Day Private Tour

3. Van Athene: Ancient Olympia Full-Day Private Tour

Verken Olympia, het heiligdom van het oude Griekenland dat de Olympische Spelen heeft gevierd. Onderzoek de tempel van Hera, waar de moderne vlam nog steeds brandt tijdens de Olympische Spelen. Zie de Tempel van Zeus, eens de thuishaven van het gouden en ivoren beeld van Zeus, een van de zeven wonderen van de antieke wereld. Bezoek de originele monumenten van Stadion en Boulerterion. Aankomst in Athene en zie het kanaal van Korinthe. Verken de moderne stad Olympia, waar u kunt genieten van een traditionele Griekse lunch. Koop souvenirs in boetieks. Aan het einde van de dag wordt u teruggebracht naar uw accommodatie in Piraeus en Athene.

...
Kusttour met elektrische fiets

4. Kusttour met elektrische fiets

Een rit van ongeveer 3,5 uur die je langs de kustlijn brengt. Na een korte stop bij Kerameikos, gaat de tour verder via het nieuwe fietspad in Athene om helemaal naar de kustlijn te gaan. Het duurt ongeveer 30 minuten om de kustlijn te bereiken. Aangekomen bij Trocadero kun je de indrukwekkende reconstructie van Olympia zien en bijna aanraken. Een bezoek aan het drijvende marinemuseum is een must en een welkome verrassing waar je echt kunt zien wat het leven aan boord was. De indrukwekkende jachten in de jachthavens voor foto's en verder richting het pittoreske Mikrolimano in Piraeus, waar een korte rustpauze gepland is terwijl u naar het uitzicht kijkt. Vergeet niet je zwemkleding mee te nemen zodat je een duik kunt nemen.

...

Sitemap Piraeus

Wil je alle activiteiten in Piraeus ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.