Belevingen in
Piran

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Piran: De beste dingen die je niet wil missen

Van Ljubljana: Sunset Group Tour of Piran

1. Van Ljubljana: Sunset Group Tour of Piran

Doe mee met een groepsrondleiding om de bezienswaardigheden van de Venetiaanse stad Piran te bekijken. Bewonder de zonsondergang terwijl je door deze kuststad slentert. Ontmoet je gids in de lobby van je hotel en klim aan boord van je rit terwijl de middaghitte daalt. Ga door gevarieerde landschappen totdat u de sprankelende Adriatische Zee en de kustplaats Piran bereikt. Geniet van een rondleiding door de voormalige Venetiaanse douanehaven. Leer meer over de geschiedenis en hoe het zeezout de Republiek Venetië rijk maakte. Bewonder de prachtige architectuur, waaronder Venetiaanse paleizen gebouwd in gotische of renaissancestijl. Maak een wandeling langs de promenade, waar u een van de restaurants aan zee kunt proberen. Proef de heerlijke koffie of het ijs op het Tartiniplein. Verken de romantische smalle straatjes en bekijk de zonsondergang in de armen van je partner. Zie de zon glinsteren voor de Adriatische Zee voordat hij achter de horizon verdwijnt, wat betekent dat het tijd is om terug te rijden naar je hotel in Ljubljana.

...
Piran en Slovenië Coast Tour vanuit Triëst

2. Piran en Slovenië Coast Tour vanuit Triëst

Vertrek vanuit Triëst en reis naar een van de oudste en mooiste steden in Slovenië. Aankomst in Piran en bekijk het bronzen beeld van de beroemde componist en violist Giuseppe Tartini op het Tartini-plein. Bezoek het huis waar hij woonde en bewonder een van zijn violen. Bewonder de majestueuze gebouwen rondom het plein, zoals het Gemeentelijk Paleis en het Maritiem Museum. Krijg een panoramisch uitzicht vanaf de kerk van Sint-Joris en wandel door de smalle straatjes om mooie visnetten en compacte huizen tegen te komen. Ga verder langs de kust om de badplaatsen Portorož, Izola en Koper te bezoeken. Hoor over hun belangrijkste attracties en leer meer over de lokale tradities. Geniet van het mooie uitzicht op de natuurlijke zoutpannen van Sečovlje in de buurt van Portorož en proef de lokale gerechten en wijn in een typisch dorp. Leer meer over de visserijgeschiedenis van Izola en meer.

...
Koper: Piran of Izola Transfer heen en terug met commentaar

3. Koper: Piran of Izola Transfer heen en terug met commentaar

Maak een panoramische bustransfer met commentaar van uw chauffeur. Bekijk de belangrijkste hoogtepunten van de Sloveense kust en hoor over de belangrijkste historische feiten en tradities. Ontdek met een vermakelijke chauffeur het verhaal en de geschiedenis van de regio Istrië. De eerste stop is een schilderachtige plek dicht bij de stad Izola. Maak dezelfde foto's en geniet van het panoramische uitzicht op de Golf van Triëst. Als u hier wilt blijven, is dit uw stop. De weg gaat verder langs de vallei van Strunjan naar het spectaculaire dorp Piran. Het is een van de oudste Sloveense steden en een van de best bewaarde van het land. Met zijn rijke culturele erfgoed, smalle straatjes en charmante Venetiaanse architectuur wordt Piran beschouwd als een museumstad, wat het een bezoek waard maakt. Welke stad je ook kiest, geniet van 2 uur vrije tijd om het zelf te verkennen. Op de terugweg naar Koper neemt de bus je mee op een mooie rit door Portorož, een van de grootste toeristische resorts in Slovenië met een prachtig strand en veel hotels.

...
Bled of Ljubljana: Karst & kust-dagtrip

4. Bled of Ljubljana: Karst & kust-dagtrip

Ontdek de Sloveense kust en de Karstregio tijdens deze dagexcursie. Je eerste stop is de Skocjan-grotten, een van de grootste en meest fascinerende Karst-locaties in Europa, waar de Reka-rivier 200 meter onder het oppervlak stroomt. Stop vervolgens bij een lokale taverne en proef de beroemde Karst aan de lucht gedroogde prosciutto. Het is gemakkelijk in te zien waarom de lokale bevolking gelooft dat het de beste prosciutto ter wereld is, vooral wanneer het wordt vergezeld van een lokale Teran-wijn. Ga naar Lipica, het thuisland van de witte Lippizaner - het paardenras dat beroemd is geworden door de Spaanse Rijschool van Wenen. Ga verder door de kustplaatsen Koper, Izola en Portoroz om ieders favoriete plek aan de Sloveense kust te bereiken - Piran. Verdwaal in de smalle, middeleeuwse straatjes en geniet van wat vrije tijd tijdens een voortreffelijke vismaaltijd in een van de vele lokale restaurants of cafés. Een laatste stop bij Predjama Castle op weg naar Ljubljana. Ontdek de geheimen van het grootste grotkasteel (Guinness World Records!), gelegen op een 123 meter hoge klif en leer over de lokale Robin Hood, de legendarische ridder Erazem.

...
Skocjan-grotten, Piran & Predjama-kasteel: zelfrijdende reis

5. Skocjan-grotten, Piran & Predjama-kasteel: zelfrijdende reis

Geniet van de vrijheid van een self drive tour. Bezoek de UNESCO Skocjan-grotten, de belangrijkste natuurlijke erfgoedsite in Slovenië. Maak een korte rit naar de stoeterij Lipica, een wereldberoemde bakermat van de dansende witte paarden. Krijg de gelegenheid om de beschermde luchtgezouten ham "pršut" en teran-wijn te proeven, samen met andere lokale delicatessen. Reis langs de Adriatische kust naar het charmante stadje Piran. Maak een stop bij het Predjama-kasteel, een wereldberoemd monument voor menselijk vernuft en verzet. Bewonder het majestueuze ondergrondse canyonsysteem tijdens een begeleide wandeling van 2 uur, die je diep in de boezem van Karst brengt om de kracht van stromend water te bewonderen. Krijg extra opties in de reisroute, met een breed scala aan locaties en activiteiten in de omgeving. Bezoek de oudste Europese stoeterij, voordat je naar het idyllische dorpje Predjama gaat om een kasteel te ontdekken dat al meer dan 800 jaar midden op een hoge klif ligt, beroemd om zijn dramatische uiterlijk en gelegen in de gapende opening van een grot halverwege een heuvel. Ga door een doolhof van trappen, gangen, kamers en andere constructieve wonderen van middeleeuws vakmanschap. Ontdek een oude stad gebouwd op zout, zittend op een schilderachtig schiereiland. Dwaal door het middeleeuwse web van smalle straatjes en kleine romantische pleintjes.

...
Piran: Postojna-grot en kasteel Predjama

6. Piran: Postojna-grot en kasteel Predjama

Je tour begint met Postojna Cave, een van de bekendste grotten ter wereld. Het is ook de grootste toeristische attractie in Slovenië en een van 's werelds grootste karstmonumenten. Dit is de enige plaats in de wereld waar het ondergrondse landschap kan worden doorkruist op een elektrische trein en waar je de beroemdste bewoner van dit ondergrondse koninkrijk, de proteus (olm), van dichtbij kunt ontmoeten. Een fantastisch web van tunnels, doorgangen, galerijen en zalen, verbluffende diversiteit aan karstfuncties en gemakkelijke toegang zijn zeker de belangrijkste redenen voor de populariteit van de grot en een groot aantal bezoekers. Vanaf hier strekt de tour zich uit naar het Predjama-kasteel dat over de omgeving regeert, niet ver van de Postojna-grot in het idyllische dorpje Predjama. Dit pittoreske, magnifieke, uitdagende, mysterieuze en onneembare kasteel ligt al meer dan 800 jaar in het midden van een verticale 123 meter hoge klif. De romantische aantrekkingskracht wordt verder benadrukt door de idyllische Lokva-rivier, die verdwijnt in de ondergrondse wereld diep onder het kasteel. Als het enige bewaard gebleven grotkasteel in Europa, biedt het kasteel Predjama een uniek inzicht in de bouwtechnieken en vindingrijkheid van mensen in de middeleeuwen, die een veilige haven voor zichzelf zochten en vonden vlak voor de ingang van de grot. Tijdens een beleg in de 15e eeuw bood het kasteel onderdak aan de bekendste en meest beruchte eigenaar, Erazem of Predjama. De legende van de moedige roofridder Erazem, die onverslagen bleef tot een van zijn dienaren hem verraadde, is nog altijd in de hoofden van mensen, inspirerend en aanlokkelijk als altijd. Het was deze veilige verblijfplaats van hem, die de dappere ridder hielp de belegeraars zonder veel moeite langer dan een jaar te weerstaan.

...
Slovenië: privérondleiding door Lipica en Piran

7. Slovenië: privérondleiding door Lipica en Piran

Lipica Stoeterij is de bakermat van de Lipizzaners, de nobele witte paarden. Het fokken begon 400 jaar geleden om te voldoen aan de exclusieve behoeften en eisen van de Habsburgers. Tegenwoordig zie je ze galopperen tijdens trainingen of een spektakel. Via een gevarieerd landschap bereikt u de sprankelende Adriatische Zee en de charmante kustplaats Piran, een ooit Venetiaanse douanehaven. De romantische smalle straatjes en het aangename klimaat maken het een perfecte plek voor romantiek. Geen wonder dat de Venetianen het in de 13e eeuw als liefdesnest gebruikten.

...
Škocjan UNESCO-grotten en Piran

8. Škocjan UNESCO-grotten en Piran

Begin uw kleine groepsreis met een pick-up van uw centrale hotel in Ljubljana en vertrek om de Škocjan UNESCO-grotten en het charmante kustplaatsje Piran te verkennen in een minibus met airconditioning. Bewonder tijdens je ongeveer 1 uur durende reis het landelijke Slovenië en geniet van interessante verhalen over de UNESCO-grotten van Škocjan die je gids beschrijft. Volg een rondleiding van 2 uur door de grotten en verken veelkleurige stalactieten en stalagmieten. Het uitzonderlijke volume van de ondergrondse kloof is wat de Škocjan-grotten onderscheidt van andere grotten en plaatsen en kan gemakkelijk worden geplaatst tussen de beroemdste ondergrondse kenmerken ter wereld. Het bezoek gaat verder naar Socerb Castle dat een adembenemend uitzicht biedt op de Sloveense kust en de Golf van Triëst. De kasteelruïne bevindt zich hoog boven de kustlijn aan de uiterste rand van het Karst-plateau en domineert die klif sinds de Illyrische tijd. Ga verder met het verkennen van de kust van Slovenië en de meest charmante kustplaats Piran. Je zult snel merken dat Piran een stad is waar je bijna niet verliefd op moet worden bij je eerste bezoek. Wandel door de smalle middeleeuwse straatjes, ingeklemd tussen prachtige huizen, kerken en pleinen, en geniet van de bries die uit de zee waait. Je gids vertelt je over het historische deel van de stad en laat je de prachtige Venetiaanse architectuur zien. Neem de tijd om te genieten van een kopje koffie, gelato of lekker vers voedsel. Na een goed doorgebrachte dag, beëindig je de tour in Ljubljana, met een drop-off in je hotel.

...
Piran: privéwandeling met een local

9. Piran: privéwandeling met een local

Leer meer over de rijke geschiedenis van de stad door middel van vele interessante verhalen die zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld. De gids legt ook de essentie van Piran van vandaag uit en vertelt je over de actualiteit. Zie het Tartini-plein, dat is gewijd aan de beroemdste burger van Piran - Giuseppe Tartini. De gids vertelt je over Tartini en zijn geboortehuis en laat je het gemeentelijk paleis, Venetiaans en de kerk van St. Peter zien. Ga verder naar het Franciscaner klooster met zijn barokke klooster. In de zomer vinden hier klassieke muziekconcerten plaats en zorgen voor een onvergetelijke ervaring door de geweldige akoestiek van het klooster. Loop langs de kerk van St. George uit de 17e eeuw met zijn barokke interieur, waar je het interessante standbeeld van St. George in gevecht met een draak kunt vinden. Een van de grootste schatten van Piran is te vinden achter het altaar. De gids zal je meer vertellen over het Piran-crucifix dat dateert uit de 14e eeuw (meestal kun je het interieur van de kerk alleen door een hek zien. Om de kerk binnen te gaan, moet je entree betalen in het Parochiemuseum van St. George) . Op een heldere dag kunt u vanaf het kerkterras genieten van het geweldige uitzicht en helemaal tot aan de Golf van Triëst, de Julische Alpen en zelfs de Dolomieten zien. De gids leidt je naar de Kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Gezondheid, waar je een bewaard gebleven deel van de stadsmuren en een vuurtoren in neogotische stijl kunt zien.

...
Van Koper: Hop-on Hop-off Style Coast Tour van een halve dag

10. Van Koper: Hop-on Hop-off Style Coast Tour van een halve dag

Doe mee aan een begeleide kusttour waarmee je uitstapt bij een van de 4 haltes en de kustplaatsen op eigen gelegenheid kunt ontdekken. Ontvang een informatiepakket met een kaart en kortingsbonnen voor proeverijen van lokale lekkernijen. Dit is de perfecte manier om de Sloveense kust en de prachtige steden Koper, Izola, Piran en Portorož te ontdekken. Ontmoet uw gids in de haven van Koper en ontvang uw informatiepakket met een kaart van het gebied en de kortingsbonnen voor gratis proeverijen op geselecteerde locaties in elk van de steden. De hele lus duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten en stopt in alle 4 de steden. U kunt zelf beslissen of u een uur wilt blijven en weer in de bus wilt stappen of langer een van de steden wilt verkennen. De hele tour duurt ongeveer 4 uur. Stop eerst in de stad Izola, op 15 minuten afstand van Koper. Het is een zeer karakteristieke stad en staat bekend om zijn vissers traditie. De tweede stop is de stad Piran, een van de oudste steden van het land. Piran staat bekend om zijn prachtige Venetiaanse architectuur en biedt een meer ontspannen bezoek met veel mogelijkheden voor bezienswaardigheden of dingen om te doen. De derde stop op de route is de badplaats Portorož. Deze bestemming biedt het grootste Sloveense strand en een winkelpromenade. Keer als laatste terug naar de stad Koper, waar je door de stad kunt lopen, de laatste van je proefbonnen kunt gebruiken en de rest van je dag kunt genieten.

...

Sitemap Piran

Wil je alle activiteiten in Piran ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.