Belevingen in
Pisa

Van bruisende bars tot renaissancepiazza's: deze Italiaanse stad heeft meer te bieden dan alleen de toren.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Pisa: De beste dingen die je niet wil missen

Gereserveerde toegang tot de toren van Pisa & kathedraal

1. Gereserveerde toegang tot de toren van Pisa & kathedraal

Beklim de wereldberoemde Toren van Pisa met dit praktisch getimede toegangsticket. Sla de lange rijen over bij de ticketbalie en ga gelijk naar de toren tijdens je gereserveerde tijdsblok voor een stressvrij bezoek aan de De Toren van Pisa, gesitueerd in Piazza del Duomo naast de 11e-eeuwse kathedraal en de doopkapel. Loop langs de berucht lange rijen en bewonder zowel de toren als de kathedraal op je eigen tempo. De toren is het op twee na oudste gebouw in Piazza del Duomo na de kathedraal en de doopkapel. De bouw van de toren begon in 1172 en werd vervolgens in 199 jaren in 3 fases gebouwd. In 1987 werd de toren als onderdeel van Piazza del Duomo opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst, samen met de kathedraal, doopkapel, en begraafplaats.

Vanuit Florence: dagtour Toscane met optionele lunch en wijn

2. Vanuit Florence: dagtour Toscane met optionele lunch en wijn

Begin je reis door Toscane op het centraal station van Florence, waar je wordt begroet door je gids die zich gedurende de dag over je ontfermt.  Ga gelijk naar Siena, Italië's meest pittoreske middeleeuwse stad, waar de gids je bij aankomst meeneemt op een wandeltour. Kijk omhoog naar de mooie terracottadaken die de gebouwen sieren en vergaap je aan de prachtige gotische en romaanse architectuur van de belangrijkste kathedraal.   Vervolgens ga je naar het op een heuvel gelegen stadje San Gimignano, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie beroemd om de torenhuizen die gebouwd werden in de middeleeuwen. Geniet hier van wat vrije tijd om de prachtige pleinen, paleizen, kerken en torens te bekijken. De laatste halte van je Toscaanse excursie is een bezoek aan Pisa en de beroemde scheve toren. Maak een wandeling over het Piazza dei Miracoli en bekijk andere prachtige monumenten, voordat je weer terugrijdt naar Florence. Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen voor een beleving in een kleine groep of met een privégids, om je bezoek extra speciaal te maken. Kies voor de lunchoptie om te genieten van een zelfgemaakte lunch met een informele wijnproeverij bij een traditioneel wijnhuis in de wijnstreek Chianti. Proef 4 regionale wijnen bij de lunch en kom meer te weten over hun unieke productietechnieken. Geniet van een feestmaal op een biologische boerderij terwijl je uitzicht hebt op de glooiende wijngaarden onder de Toscaanse zon.

Pisa: all-inclusive rondleiding met optionele scheve toren

3. Pisa: all-inclusive rondleiding met optionele scheve toren

Ontdek alle monumenten van Piazza dei Miracoli. Laat je betoveren door dit prachtige plein dat wordt gedomineerd door de kathedraal. Je gids neemt je mee de kathedraal in die het plein domineert, waar je de decoraties kunt bewonderen en genieten van dit voorbeeld van romaanse architectuur in Pisa. Je gids neemt je ook mee het baptisterium in, het grootste in de katholieke wereld en beroemd om zijn echo. Vervolgens ga je naar de scheve toren van Pisa, een van de wereldwonderen, die je kunt beklimmen (mits optie met ticket geselecteerd).

Rondleiding Pisakathedraal en optioneel scheve torenticket

4. Rondleiding Pisakathedraal en optioneel scheve torenticket

Je ontdekt de monumenten van de Piazza dei Miracoli. Laat je betoveren door dit prachtige plein dat wordt gedomineerd door de kathedraal. Betreed de kathedraal en bekijk de romaanse architectuur van Pisa. Bewonder de beroemde Toren van Pisa, het ronde Baptisterium omringd door zijn suggestieve zuilengalerijen en zijn Camposanto, oorspronkelijk een begraafplaats, een buitengewoon vierhoekig klooster. Je gids zal vertellen over de Toren van Pisa, één van de wereldwonderen.  Na je 1-uur durende rondleiding over het plein, heb je de mogelijkheid om de scheve toren te beklimmen. 

Pisa: rondleiding van 3 uur door de beroemde gebouwen van Pisa

5. Pisa: rondleiding van 3 uur door de beroemde gebouwen van Pisa

Bewonder de beroemdste monumenten van Pisa tijdens een begeleide wandeling. Sla de wachtrijen over en leer de geschiedenis achter de vier grote religieuze gebouwen: de kathedraal van Pisa, de doopkapel van Pisa, de beroemde scheve toren en het Camposanto-monument. Begin je tour op het Plein van de Wonderen en bewonder een van de mooiste architecturale centra ter wereld. Stap de kathedraal binnen en bewonder de prachtige marmeren mozaïeken en spitsbogen die boven je uittorenen, terwijl je gids de Toscaanse kunst en sterke Byzantijnse invloed benadrukt. Verken de grootste doopkapel ooit gebouwd in Italië met zijn raadselachtige stijl. Luister elke 30 minuten naar de akoestiek onder leiding van de dienstdoende officier, waardoor de doopkapel een monumentaal muziekinstrument wordt. Bezoek dan de ongelooflijke scheve toren van Pisa en hoor het fascinerende verhaal achter de beroemde naam. Beklim 251 treden en verken deze middeleeuwse klokkentoren.

Vanuit Rome: dagtour Florence en Pisa

6. Vanuit Rome: dagtour Florence en Pisa

Vertrek vanuit Rome en trek het glooiende Toscaanse platteland in tijdens je sightseeing-avontuur van een hele dag. Leer tijdens de reis over deze prachtige regio en zijn indrukwekkende geschiedenis, die van groot belang was voor het ontstaan van de Italiaanse taal. Kom aan in Florence, een prachtige stad die barst van de Renaissance-architectuur, geschiedenis, kunst, filosofie en wetenschap in elke hoek. Geniet van een rondleiding door de stad en bezoek alle belangrijke bezienswaardigheden, waaronder de Piazza del Duomo, Mercato Nuovo, de Vecchio-brug en meer. Geniet na de tour van vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Vergeet niet te stoppen bij een plaatselijk café om heerlijke Toscaanse delicatessen en desserts te proeven. Upgrade uw ervaring en ontvang tickets voor de Galleria dell'Accademia, de thuisbasis van Michelangelo's David. Spring terug aan boord van de bus en vervolg de tour naar Pisa. Bezoek bij aankomst het door UNESCO beschermde Piazza dei Miracoli, waar de Pisaanse kathedraal in Romaanse stijl zich bevindt. Zoek op hetzelfde plein de iconische scheve toren van Pisa en stop om wat foto's te maken voor je vakantiealbum. Breng wat meer vrije tijd door met het verkennen van de stad voordat je terug in de bus stapt, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op het platteland bij de terugkeer naar Rome.

Van La Spezia: cruise kustexcursie Florence en Pisa

7. Van La Spezia: cruise kustexcursie Florence en Pisa

Ontdek de "bakermat van de Renaissance" en het prachtige wonderplein in je eigen tempo met een retourtransferservice vanuit de haven van La Spezia. Uw reis vindt plaats in een comfortabele GT-bus met airconditioning en gratis wifi, voor uw gemak bestuurd door een meertalige assistent. Je ontvangt een gratis plattegrond van Florence en Pisa, evenals een alarmnummer zodat alles soepel verloopt. Je eerste bestemming is Florence - je wordt afgezet op Piazzale Montelungo naast het treinstation Santa Maria Novella. Geniet vervolgens van ongeveer 3,5 uur om de sites die u het meest interesseren in uw eigen tempo te verkennen! Om 14.30 uur verlaat je Florence en reis je naar Pisa, waar je minimaal 70 minuten hebt om het beroemde Piazza dei Miracoli te bezoeken, een van de beroemdste monumenten van Italië. Daarna verlaat de bus Pisa om terug te keren naar La Spezia. Met deze transferservice kunt u zich concentreren op het genieten van deze twee prachtige steden in plaats van u zorgen te maken over vervoer!

Van Livorno: excursies aan wal naar Florence en Pisa

8. Van Livorno: excursies aan wal naar Florence en Pisa

Ontdek de "Wieg van de Renaissance" en het prachtige wonderplein in je eigen tempo met een transfer van en naar Livorno. Je reis zal plaatsvinden in een comfortabele GT-touringcar met airconditioning en gratis Wi-Fi, aangedreven door een meertalige assistent voor jouw gemak. Je ontvangt een gratis kaart van Florence en Pisa en ontvangt een noodnummer zodat alles soepel verloopt. Je eerste bestemming is Florence - je wordt afgezet op de Piazzale Montelungo naast het treinstation Santa Maria Novella en geniet van je vrije tijd om de sites te verkennen die je het meest interesseren in je eigen tempo. Om 14.30 uur verlaat u Florence en reist u af naar Pisa voor 15.30 uur, waar u ten minste 70 minuten zult hebben om het beroemde Piazza dei Miracoli te bezoeken, een van de beroemdste monumenten van Italië. Om 16.45 uur vertrekt de bus vanuit Pisa naar Livorno om 17:15 uur. Met deze transferservice richt u zich op het genieten van deze twee prachtige steden in plaats van u zorgen te maken over vervoer.

Van La Spezia: retour naar Pisa Cruise Shore Excursion

9. Van La Spezia: retour naar Pisa Cruise Shore Excursion

Bezoek Pisa met deze kustexcursie vanuit La Spezia. Bij het ontschepen neemt u een van de gratis pendelbussen van de pier naar de terminal om naar de bus van de lokale partner te reizen. Nadat u aan boord bent gegaan, is het tijd om uw rondreis door Pisa te beginnen. Je loopt door Piazza Dei Miracoli om de monumenten te bewonderen, waaronder de scheve toren, de kathedraal, de doopkapel en nog veel meer. Na een korte wandeling heeft u vrije tijd om te genieten van een ijsproeverij voordat u ontspant bij het centrale plein. Je bent ook welkom om de scheve toren te bezoeken met de aankoop van een kaartje. Aan het einde van uw ervaring keert u terug naar La Spezia om opnieuw aan boord van uw schip te gaan.

Livorno: Florence & Pisa Shore Excursion with Food Tasting

10. Livorno: Florence & Pisa Shore Excursion with Food Tasting

Na een ontmoeting met uw reisleider begint u aan uw reis naar Florence in een volledig uitgeruste en comfortabele bus. Onderweg kunt u zich voorbereiden om te genieten van een dag omringd door kunst en prachtige renaissancistische landschappen. Laat je verliefd worden op een van de mooiste en meest artistieke steden ter wereld, Florence. U kunt een wandeling maken door de steegjes vol geschiedenis en genieten van de charmante monumenten. Wanneer u in de stad aankomt, bezoekt u de San Lorenzo-markt, waar u de beste typische producten van de regio vindt en heerlijke en typische koekjes kunt proeven, Cantucci genaamd. Ontdek vervolgens de mooiste pleinen zoals Piazza Repubblica. Je kunt een tour maken door de straten waar de vader van de Italiaanse taal, Dante Alighieri, wandelde, het Piazza della Signoria ontdekte en foto's nam van de karakteristieke Ponte Vecchio, zonder twijfel een van de meest waardevolle symbolen van de stad. Als u een kunstliefhebber bent, kunt u optioneel de Galleria dell'Accademia bezoeken, een van de beroemdste musea ter wereld. Daar kun je David bewonderen, een van de majestueuze kunstwerken van Michelangelo. Als u wilt, kunt u een bezoek brengen aan het complex van de Duomo van Florence, een indrukwekkend bouwwerk uit de Renaissance dat u zeker de adem beneemt. Na je magische reis naar Florence, ga je naar Pisa. Daar kun je het Piazza dei Miracoli verkennen (toegang via de Santa Maria-poort), een van de ingangen van de oude muur die de stad omringde. Laat u verrassen door de indrukwekkende marmeren monumenten en het groene gras waar u kunt liggen om de beroemde scheve toren te bewonderen, die u kunt beklimmen als u dat wilt! Als de tijd het toelaat, kunt u naar de prachtige kathedraal van Pisa gaan, gelegen naast de Scheve Toren, waar u prachtige kunstwerken kunt bewonderen.

Veelgestelde vragen over Pisa

Welke topattracties zijn een must-see in Pisa?

Plan je bezoek

 • Scheve torens

  Behoefte aan meer scheve torens? Maak je volgende trip naar het piepkleine dorp Suurhusen in Duitsland, waar een toren staat die nog 1.22 graad schever is dan die van Pisa.

 • Luminara di San Ranier (Lichtfestival)

  In juni wordt het Luminarafestival gehouden in Pisa, en als het even kan, raden we je aan je stedentrip erop af te stemmen. Het spectaculaire beeld van 10.000 kaarsen aan de rivier Arno mag je eigenlijk niet missen!

 • Goedkoop eten

  De horecaprijzen rond de Toren zijn, zoals het een toeristisch gebied betaamt, enorm hoog. Loop dus een stukje verder de kronkelende straatjes in voor een authentieke ervaring én een minder verdrietige portemonnee bij het kopen van een ijsje!

 • Kijk uit voor dieven

  Criminelen willen zich nog wel eens op toeristen richten. Houd je bezittingen dichtbij je en wees alert wanneer vreemdelingen je benaderen.

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  Eind september en oktober zijn het beste om de zomerhitte en -drukte te vermijden. Als je drukte niet erg vindt, kun je ook in juni gaan, wanneer er een aantal leuke straatfestivals plaatsvindt. Denk eraan dat mensen in Italië in augustus zelf op vakantie gaan en hun winkel, resturants of hotel sluiten.

Sitemap Pisa

Wil je alle activiteiten in Pisa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pisa

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 9.493 beoordelingen

Very fun trip to do: You get to see Siena ,san gimignano and Pisa. You spend like 1hour 30 minutes in all of those cities. Also with a lunch in the Chanti hills with a beautiful view! Could have easily stayed longer in Chanti, Siena and San Gimignano. In Pisa 30 minutes is enough if you are not climbing the tower ( you can normally book a ticket for this upfront ) Our guide Olivia was very nice and was checking up regularly with us if we were enjoying it:) She also gave some tips about Florence in the ride back if you ask her:) ( places to visit & eat ) If you spend more then 2days in Florence I would really book this trip, and take the nice lunch and wine as well! You won't regret it!

De dag wordt goed verzorgd. Ik raad aan de volledige tour te boeken. Inclusief toegang tot de kathedraal en de lunch. Alles is heel mooi en er wordt duidelijk uitgelegd waar je naar kijkt. De lunch is heel goed verzorgd. De gids (Manolo) is heel vriendelijk en neemt de tijd voor je. Hou er wel rekening mee dat je later terug bent dan op de site staat. Verzameltijd was 08.00 uur en je bent 's avonds iets voor 21.00 uur weer terug. Iets om rekening mee te houden met reserveringen bij restaurants naderhand (want dat is een advies voor alle restaurants in Florence, reserveer de beste restaurants 2 dagen van tevoren).

Steffano was a really good tourguide. He had a lot of humor and was always there if you had any questions. I recommend this tour to everyone! It is really well organized. And if you have doubts about the lunch, I definitely recommend it! They also have vegetarian options and the view is amazing! You also get to walk in their vineyard and see cows. So the price of the lunch is definitely worth it.

Zeer interessante route, uitgebreide uitleg, zeer goed voorbereide gids…. Mijn suggestie zou zijn om ook een bezoek aan de begraafplaats en de doopkapel op te nemen, wat uiteraard de tijd en de kosten verhoogt! Nog steeds zeer tevreden

Vriendelijke gids, veel informatie, ook met humor gebracht. Aanrader!