Dingen om te doen Pisa

Van bruisende bars tot renaissancepiazza's: deze Italiaanse stad heeft meer te bieden dan alleen de toren.

Pisa: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Florence: dagtour Toscane met optionele lunch en wijn

1. Vanuit Florence: dagtour Toscane met optionele lunch en wijn

Begin je reis door Toscane op het centraal station van Florence, waar je wordt begroet door je gids die zich gedurende de dag over je ontfermt.  Ga gelijk naar Siena, Italië's meest pittoreske middeleeuwse stad, waar de gids je bij aankomst meeneemt op een wandeltour. Kijk omhoog naar de mooie terracottadaken die de gebouwen sieren en vergaap je aan de prachtige gotische en romaanse architectuur van de belangrijkste kathedraal.   Vervolgens ga je naar het op een heuvel gelegen stadje San Gimignano, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie beroemd om de torenhuizen die gebouwd werden in de middeleeuwen. Geniet hier van wat vrije tijd om de prachtige pleinen, paleizen, kerken en torens te bekijken. De laatste halte van je Toscaanse excursie is een bezoek aan Pisa en de beroemde scheve toren. Maak een wandeling over het Piazza dei Miracoli en bekijk andere prachtige monumenten, voordat je weer terugrijdt naar Florence. Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen voor een beleving in een kleine groep of met een privégids, om je bezoek extra speciaal te maken. Kies voor de lunchoptie om te genieten van een zelfgemaakte lunch met een informele wijnproeverij bij een traditioneel wijnhuis in de wijnstreek Chianti. Proef 4 regionale wijnen bij de lunch en kom meer te weten over hun unieke productietechnieken. Geniet van een feestmaal op een biologische boerderij terwijl je uitzicht hebt op de glooiende wijngaarden onder de Toscaanse zon.

Gereserveerde toegang tot de toren van Pisa & kathedraal

2. Gereserveerde toegang tot de toren van Pisa & kathedraal

Beklim de wereldberoemde Toren van Pisa met dit praktisch getimede toegangsticket. Sla de lange rijen over bij de ticketbalie en ga gelijk naar de toren tijdens je gereserveerde tijdsblok voor een stressvrij bezoek aan de De Toren van Pisa, gesitueerd in Piazza del Duomo naast de 11e-eeuwse kathedraal en de doopkapel. Loop langs de berucht lange rijen en bewonder zowel de toren als de kathedraal op je eigen tempo. De toren is het op twee na oudste gebouw in Piazza del Duomo na de kathedraal en de doopkapel. De bouw van de toren begon in 1172 en werd vervolgens in 199 jaren in 3 fases gebouwd. In 1987 werd de toren als onderdeel van Piazza del Duomo opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst, samen met de kathedraal, doopkapel, en begraafplaats.

Vanuit Florence: dagtrip Pisa, Siena & San Gimignano met lunch

3. Vanuit Florence: dagtrip Pisa, Siena & San Gimignano met lunch

Ontdek UNESCO-werelderfgoedlocaties en proef Chianti-wijnen tijdens een dagtour vanuit Florence. Bezoek Pisa, San Gimignano en Siena en geniet van een traditionele Toscaanse lunch.  Ga eerst naar Pisa om de Piazza dei Miracoli, het Baptisterium van Pisa, de kathedraal van Pisa en natuurlijk de beroemde scheve toren van Pisa te bewonderen. Ga verder naar een wijnvilla op het platteland van Chianti. Geniet van een rondleiding over het landgoed en leer over de geschiedenis ervan in de middeleeuwse kapel voordat je voor het eerst Chianti Classico proeft op het panoramische terras. Geniet vervolgens van een typische lunch vergezeld van twee van de producten van het landgoed, a "Riserva" en een IGP-wijn. Na de lunch kun je een tijdje ontspannen in de weelderige tuinen van de villa, voordat je naar het middeleeuwse stadje San Gimignano gaat.  Volg daarna de schilderachtige wegen naar Siena voor een rondleiding langs de monumenten en pleinen van de stad. Bezoek Piazza del Campo - de locatie van de paardenrace Palio di Siena - en bewonder de buitenkant van de kathedraal op Piazza del Duomo. Na wat vrije tijd keer je terug naar Florence.

Vanuit Florence: dagtrip Pisa, Siena, San Gimignano & lunch

4. Vanuit Florence: dagtrip Pisa, Siena, San Gimignano & lunch

Beleef de wonderen van Toscane op één gedenkwaardige dag. Laat Florence even achter je voor een 12-uur durende excursie en bekijk de prachtige landschappen, architectuur en kunstwerken van de regio. Trakteer jezelf op een aantal lokale gerechten en kies voor een rondleiding in de taal van jouw voorkeur om nog meer te weten te komen over deze historische regio. Begin in Siena met het bezoek aan de Piazza del Campo, waar de paardenrace Palio di Siena wordt gehouden, en de Piazza del Duomo, waar je de buitenkant van de prachtige kathedraal ziet. Na wat vrije tijd in Siena ga je lunchen in een typisch Toscaans wijnhuis. Ga vervolgens naar de wijngaard, waar je kunt genieten van wat lokale wijn, en bezoek San Gimignano, een middeleeuwse stad die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Dan ga je verder naar Pisa en bezoek je het prachtige Piazza dei Miracoli. Bewonder het baptisterium, de kathedraal en natuurlijk de beroemde scheve toren.

Vanaf Florence: Pisa Day Tour met Scheve Toren van Pisa

5. Vanaf Florence: Pisa Day Tour met Scheve Toren van Pisa

Je hebt het gezien in prentenboeken. Je hebt het gezien op de muren van uw favoriete Italiaanse restaurant. Maar niets kan je voorbereiden op de wonderbaarlijke en prachtige toren van Pisa! Kom en bezoek deze prachtige stad en te leren over meer dan de architectonische blunder dat het beroemd gemaakt! Onze excursie begint met een wandeling langs de middeleeuwse muren van de stad tot aan de oude toegangspoort. Vanaf hier wordt u getrakteerd op een adembenemend uitzicht op de Piazza sterven Miracoli met zijn heldere witte marmeren architectuur. Uw gids zal de historische verhalen te delen en dan begeleiden u in het interieur van de kathedraal. Dit wonder van romaanse kunst zullen uw zintuigen inspireren. Als je klaar bent, bezoek de Monumental Graveyard en bewonder de doopkapel. Na de kathedraal bezoeken, is het eindelijk tijd. Wij durven uit in de felle Italiaanse zon te vergapen aan de scheve toren zelf. Snap enkele foto's en spelen met zijn grappig hoek door te doen alsof te houden van de toren - wees creatief! Terwijl je hier bent uw gids zal u ook vertellen geheimen en de geschiedenis van deze plek. We zullen dan direkt de lijn en ga de 294 stappen om de binnenkant van de scheve toren te bereiken en genieten van een zeer uniek perspectief op het plein beneden.

Vanuit Florence: dagtrip Pisa, Siena en San Gimignano met lunch en rondleiding door Siena

6. Vanuit Florence: dagtrip Pisa, Siena en San Gimignano met lunch en rondleiding door Siena

Ervaar het beste van Toscane tijdens een dagtrip vanuit Florence. Bezoek de scheve toren van Pisa, het heuveldorp San Gimignano. Reis naar het hart van de Chianti-streek voor wijnproeverijen en lunch. Begin je tour in Pisa en bewonder de beroemde scheve toren. Verken het terrein en bekijk de prachtige kathedraal, het Baptisterium en de monumentale begraafplaats. Ga verder naar een wijnmakerij in de uitlopers van San Gimignano en geniet van een typisch Toscaanse lunch met wijnproeverij. Verken na de lunch een van de beroemdste middeleeuwse dorpjes op een heuveltop in Italië, San Gimignano. Ontdek het doolhof van geplaveide straatjes, pittoreske pleinen en lokale ambachtelijke winkels. Bewonder vervolgens een panoramisch uitzicht op het platteland van Chianti. Ga verder naar Siena, waar een gespecialiseerde gids je zal leiden tijdens een wandeling door het historische centrum van de stad. Bewonder de buitenkant van de prachtige kathedraal en passeer het schelpvormige Piazza del Campo, waar twee keer per jaar de Palio-paardenrace wordt gehouden.

Pisa: all-inclusive rondleiding met optionele scheve toren

7. Pisa: all-inclusive rondleiding met optionele scheve toren

Ontdek alle monumenten van Piazza dei Miracoli. Laat je betoveren door dit prachtige plein dat wordt gedomineerd door de kathedraal. Je gids neemt je mee de kathedraal in die het plein domineert, waar je de decoraties kunt bewonderen en genieten van dit voorbeeld van romaanse architectuur in Pisa. Je gids neemt je ook mee het baptisterium in, het grootste in de katholieke wereld en beroemd om zijn echo. Vervolgens ga je naar de scheve toren van Pisa, een van de wereldwonderen, die je kunt beklimmen (mits optie met ticket geselecteerd).

Florence: Pisa, Siena, San Gimignano en Chianti-ervaring

8. Florence: Pisa, Siena, San Gimignano en Chianti-ervaring

Begin 's ochtends met een rondleiding door Pisa. Neem de tijd om de kathedraal, de doopkapel, de monumentale begraafplaats en de beroemde scheve toren te bewonderen. Ga dan verder naar een typische wijnmakerij in de Chianti-heuvels op de hellingen van San Gimignano. Geniet van een Toscaanse lunch vergezeld van een lokale wijnproeverij. Ontdek na de lunch een van de mooiste middeleeuwse dorpen van San Gimignano, of het 'middeleeuwse Manhattan, waar u het doolhof van geplaveide straatjes, kleine pleinen en vele lokale ambachtelijke winkels kunt verkennen. Ga verder met een panoramisch uitzicht over het Chianti-landschap voordat je aankomt in Siena, waar je professionele gids je, indien gewenst, meeneemt naar de belangrijkste pleinen, van Piazza del Campo tot de kathedraal, door de mooiste confrontatie die dit kenmerkt stad. Kies aan het einde van de rondleiding voor wat vrije tijd om te genieten van een kopje koffie of een panforte (een typische lokale cake) en om te gaan winkelen. Uw terugkeer naar Florence zal een prachtige zonsondergang op de achtergrond hebben, wat zorgt voor een perfecte afsluiting van een onvergetelijke dag in Toscane.

Pisa: Scheve Toren en Kathedraal Skip-the-Line Tickets

9. Pisa: Scheve Toren en Kathedraal Skip-the-Line Tickets

Verken twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van Pisa, de beroemde scheve toren en de historische kathedraal van Pisa, zonder te wachten en op een tijdstip dat u uitkomt. Sla de wachtrijen over met een toegangsticket met tijdschema voor de toren, gevolgd door snelle toegang tot de kathedraal. Haal je kaartjes op in het Sinopie Museum voordat je de 55 meter hoge scheve toren van Pisa beklimt, een icoon van Europese architectuur dat dateert uit de 12e eeuw. Vanaf de top kunt u genieten van het uitzicht over de stad, de naburige duomo en de glooiende Toscaanse heuvels. Bezoek vervolgens de kathedraal van Santa Maria Assunta. Met een leeftijd van bijna 1000 jaar wordt het beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van Pisaanse romaanse architectuur. Net als de toren ernaast, zinkt de kathedraal heel langzaam in de grond en misschien kun je hier tekenen van zien terwijl je ronddwaalt.

Vanuit Florence: dagtrip Pisa, Siena & San Gimignano met lunch & tour Siena met kathedraal

10. Vanuit Florence: dagtrip Pisa, Siena & San Gimignano met lunch & tour Siena met kathedraal

Je dag begint vroeg in de ochtend met een rondleiding door Pisa, waar je de prachtige kathedraal, het baptisterium en de monumentale begraafplaats bewondert. Neem foto's naast de gevierde scheve toren. Vervolg je reis naar een wijngaard aan de voet van San Gimignano, waar je van een typisch Toscaanse lunch met wijnproeverij kunt genieten. Na de lunch verken je een van de bekendste middeleeuwse heuveldorpjes van Italië, namelijk San Gimignano. Ontdek het doolhof van geplaveide straten, mooie piazza's en lokale ambachtelijke winkels. Daarna kun je je vergapen aan het weidse uitzicht op het platteland van Chianti, gevolgd door een halte in Siena. Daar wandel je met een deskundige gids door het historische centrum van de stad. Sla de rij voor de kassa over en zie de fantastische kathedraal van binnen, en ga door het schelpvormige Piazza del Campo, waar de Palio-paardenrennen 2 keer per jaar plaatsvinden. Daarna keer je terug naar Florence.

Veelgestelde vragen over Pisa

Welke topattracties zijn een must-see in Pisa?

Pisa: wat zijn de beste dingen om te doen met kinderen?

Sitemap Pisa

Wil je alle activiteiten in Pisa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pisa

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 13.265 beoordelingen

Ik hield absoluut van deze tour. Onze gids Angela (ze vertelde ons haar te onthouden door Angelina Jolie) was geweldig! Ze was aardig, super charismatisch en erg slim. We hebben zoveel van haar geleerd, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze ons tijdens onze reis veilig en bewust heeft gehouden. De lokale gids in Siena was ook aardig, ze wist zoveel. Onze chauffeur, Emiliano, bracht ons overal op tijd en veilig ondanks wat regen tijdens het begin van de reis. Onze lunch en wijnproeverij was heerlijk en voortreffelijk. Sterk aanbevelen!

Sara en Fabio waren ongelooflijk! We hadden zo'n mooie dag met hen en bezochten een aantal prachtige plekken die we zonder de tour niet zouden hebben gezien. De lunch en wijnproeverij was ook briljant. Fabio was een uitstekende chauffeur door de prachtige kronkelende wegen en Sara was super behulpzaam en klaar om alle vragen over haar glorieuze stad te beantwoorden. Zou het ten zeerste aanbevelen.

zeer goede dagtocht als je zoveel mogelijk in 1 dag probeert te zien. favoriete onderdelen waren de kathedraal van sienna, de scheve toren van pisa, een royale lunch en wijn. manieren om te verbeteren, breng wat langer door in de wijngaard om enkele van die iconische foto's naast de druivenranken te maken.

Fantastische dag gehad met onze gids sarah, van alles gezien, genoeg tijd in ieder stadjes, en de gids was gezellig en wist veel te vertellen, de lunch was ook heerlijk, alles goed geregeld leuke dag.

Fabulous, impressive historical Pisa Tower & cathedral. Organization is very clear and helpfully.