Pisa
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Pisa

Bekijk alle tours en activiteiten in Pisa

Pisa: 7 bezienswaardigheden

Er is in de historische wijken van Pisa meer te zien dan alleen die scheve toren; hier zijn onze tips!

Scheve Toren

Maar toch moet hij erbij: de Toren van Pisa is iconisch, ga de toren bezichtigen en zie dat hij er in het echt nog gekker uit ziet dan op de plaatjes.

Duomo, de dom van Pisa

Veel mensen zijn zo bezig met de Toren dat ze de kathedraal ernaast over het hoofd zien! Binnen zie je Galileï's lamp, indrukwekkende fresco's en prachtig marmer.

Thermale baden van Casciano

Deze baden zijn meer dan duizend jaar oud en brengen ultieme ontspanning. Het natuurlijke bronwater Acqua Mathelda is rijk aan mineralen en verwijdt de bloedvaten.

Wijnproeven in de Toscaanse heuvels

De idyllische heuvels van Toscane vormen de prachtige achtergrond van een rijke wijncultuur.

Keith Haring muurschildering

Niet alleen Renaissancekunst krijgt een plekje in Pisa! Legendarisch kunstenaar Keith Haring was in de jaren '80 zo onder de indruk van de stad dat hij geïnspireerd was om een muurschildering te maken, verstopt in de buurt van Piazza Vittorrio Emanuele II.

Foto: ebiggs vancouver@flickr (CC BY 2.0)

Academische botanische tuin

In 1544 werd de eerste universitaire botanische tuin van Europa geopend, ook vandaag kun je er genieten van het groen en de openluchtgebouwen.

Museo di San Matteo

In dit kleine museum hangen de meeste originele werken uit de historische gebouwen van Pisa.

Pisa: Plan uw bezoek

Scheve torens

Behoefte aan meer scheve torens? Maak je volgende trip naar het piepkleine dorp Suurhusen in Duitsland, waar een toren staat die nog 1.22 graad schever is dan die van Pisa.

Luminara di San Ranier (Lichtfestival)

In juni wordt het Luminarafestival gehouden in Pisa, en als het even kan, raden we je aan je stedentrip erop af te stemmen. Het spectaculaire beeld van 10.000 kaarsen aan de rivier Arno mag je eigenlijk niet missen!

Goedkoop eten

De horecaprijzen rond de Toren zijn, zoals het een toeristisch gebied betaamt, enorm hoog. Loop dus een stukje verder de kronkelende straatjes in voor een authentieke ervaring én een minder verdrietige portemonnee bij het kopen van een ijsje!

Kijk uit voor dieven

Criminelen willen zich nog wel eens op toeristen richten. Houd je bezittingen dichtbij je en wees alert wanneer vreemdelingen je benaderen.

Tips & informatie

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  Eind september en oktober zijn het beste om de zomerhitte en -drukte te vermijden. Als je drukte niet erg vindt, kun je ook in juni gaan, wanneer er een aantal leuke straatfestivals plaatsvindt. Denk eraan dat mensen in Italië in augustus zelf op vakantie gaan en hun winkel, resturants of hotel sluiten.

Activiteiten in Pisa

De must-see bezienswaardigheden in Pisa

Sitemap Pisa

Wil je alle activiteiten in Pisa ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pisa

toegang tot de toren prima. kwartier in de rij.

wij zijn eerst naar het Colosseum geweest en werden daar op een trefpunt opgewacht. Super. Nu verwachtte wij dit ook in Pisa. er stond namelijk een trefpunt op de kaart. Bleek dus dat er niemand was. Advies: zet bij Pisa neer dat je gewoon een kwartier voor de tijd in de rij moet gaan staan en dat je gewoon word toegelaten. vr. gr. Ariede Hoog

Skip-the-Line: Toren van Pisa & Kathedraal Ticket Beoordeeld door A.J.H,, 19-08-2016

Minder lang in de rij voor skip the line

Zou het handiger vinden om meer info te plaatsen op de ticket. Bijvoorbeeld dat je je tas in een kluis daar moet deponeren alvorens de toren te beklimmen. Ook fototassen en dat de blote delen op zomerse dagen niet alloud zijn!

Skip-the-Line: Toren van Pisa & Kathedraal Ticket Beoordeeld door Joke, 27-06-2016

Iconisch gebouw blijkt toch nog te verrassen

Het is wellicht hét symbool van Italië. Een iconisch beeld in optima forma. En toch is het een belevenis om de Toren daadwerkelijk naar binnen te gaan, de vele treden te beklimmen en van het uitzicht te genieten. Al bij binnenkomst merk je dat het gebouw echt uit het lood staat. Koop je tickets vooraf wel online en dump je bagage (tassen, jassen) vooraf in de garderobe. Kun je gelijk in de rij aansluiten (op het tijdstip dat op je ticket staat). Succes gegarandeerd.

Skip-the-Line: Toren van Pisa & Kathedraal Ticket Beoordeeld door Olaf, 13-05-2016

Leuke, mooie en soepel verlopende activiteit!

Wij waren (4 personen) precies een kwartier van tevoren aanwezig bij de Toren van Pisa. Na het nagevraagd te hebben aan de medewerker bij de ingang van de toren, wisten we waar we onze tassen in de kluisjes konden zetten (zit bij de ticket inbegrepen). Vervolgens bleek dat we niet de rij voor xe toren kochten overslaan, terwijl we dat wel dachten aangezien we "skip-the-line" tickets hadden. Het bleek dat dit geen betrekking had op de wachtrij voor de toren maar op de wachtrij voor de tickets in Pisa. Dat was wel even een tegenvaller. Verder konden we snel binnen in de toren, waar we eerst wat geschiedenis kregen te horen en vervolgens naar boven mochten. PRACHTIG! De entree bij de Kathedraal was hetzelfde, maar gelukkig was deze rij heel kort op dat moment. Al met al twee hele mooie en bijzondere gebouwen en zeker de moeite waard!

Skip-the-Line: Toren van Pisa & Kathedraal Ticket Beoordeeld door Céline, 09-08-2016

Pisa
4.4
Gebaseerd op 477 beoordelingen van GetYourGuide-klanten