Datums kiezen

Ontdek het beste van
Pisa

Van bruisende bars tot renaissancepiazza's: deze Italiaanse stad heeft meer te bieden dan alleen de toren.

Onze aanbevelingen voor Pisa

Gereserveerde toegang tot de Scheve Toren van Pisa & Kathedraal

1. Gereserveerde toegang tot de Scheve Toren van Pisa & Kathedraal

Beklim de wereldberoemde Toren van Pisa met dit praktisch getimede toegangsticket. Sla de lange rijen over bij de ticketbalie en ga gelijk naar de toren tijdens je gereserveerde tijdsblok voor een stressvrij bezoek aan de De Toren van Pisa, gesitueerd in Piazza del Duomo naast de 11e-eeuwse kathedraal en de doopkapel. Loop langs de berucht lange rijen en bewonder zowel de toren als de kathedraal op je eigen tempo. De toren is het op twee na oudste gebouw in Piazza del Duomo na de kathedraal en de doopkapel. De bouw van de toren begon in 1172 en werd vervolgens in 199 jaren in 3 fases gebouwd. In 1987 werd de toren als onderdeel van Piazza del Duomo opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst, samen met de kathedraal, doopkapel, en begraafplaats.

Vanuit Florence: Dagtocht Pisa, Siena & San Gimignano w/Lunch

2. Vanuit Florence: Dagtocht Pisa, Siena & San Gimignano w/Lunch

Ervaar de wonderen van Toscane op een onvergetelijke dag. Verlaat Florence voor een 12-uur durende excursie en bekijk de prachtige landschappen, architectuur en kunstwerken van de regio. Trakteer uzelf op de lokale keuken en kies voor een rondleiding in uw taal om nog meer over het historische gebied te leren. U kunt ons ontmoetingspunt gemakkelijk bereiken door tram T1.3 te nemen richting Villa Costanza. Begin met Pisa en bezoek het prachtige Piazza dei Miracoli. Bewonder het Baptisterium, de kathedraal van Santa Maria Assunta en natuurlijk de beroemde scheve toren van Pisa. Na je vrije tijd in Pisa ga je naar een typisch Toscaanse wijnmakerij in de Chianti-streek en geniet je van een heerlijke lunch met wat lokale wijn. Verken de stad Siena en bezoek Piazza del Campo, waar de paardenrace Palio di Siena wordt gehouden, en Piazza del Duomo, waar u de buitenkant van de prachtige kathedraal kunt zien. Geniet van je laatste stop in San Gimignano, een middeleeuws UNESCO-stadje, wereldberoemd om zijn Vernaccia di San Gimignano. Het torensysteem van San Gimignano vertelt de glorie van de machtige families. Tussen saffraanvelden en typische inheemse wijngaarden weet de stad ansichtkaartuitzichten te bieden.

Florence: Pisa, Siena, San Gimignano en Chianti ervaring

3. Florence: Pisa, Siena, San Gimignano en Chianti ervaring

Begin 's ochtends met een rondleiding door Pisa. Neem de tijd om de kathedraal, de doopkapel, de monumentale begraafplaats en de beroemde scheve toren te bewonderen. Voeg Scheve Toren-tickets toe aan uw ervaring. Ga vervolgens naar een typische wijnmakerij in de Chianti-heuvels op de hellingen van San Gimignano. Geniet van een Toscaanse lunch vergezeld van een lokale wijnproeverij. Ontdek na de lunch een van de mooiste middeleeuwse dorpen van San Gimignano, of het 'Middeleeuwse Manhattan, waar u het doolhof van geplaveide straatjes, kleine pleinen en vele lokale ambachtswinkels kunt verkennen. Ga verder met een panoramisch uitzicht op het platteland van de Chianti voordat u aankomt in Siena, waar uw professionele gids u, indien gewenst, meeneemt naar de belangrijkste pleinen, van Piazza del Campo tot de kathedraal, langs de mooiste contrade dat deze stad kenmerkt. Aan het einde van de rondleiding kunt u ervoor kiezen wat vrije tijd te hebben om te genieten van een kopje koffie of een panforte (een typisch lokaal gebakje) en om te gaan winkelen. Uw terugkeer naar Florence heeft een prachtige zonsondergang op de achtergrond, wat zorgt voor een perfecte afsluiting van een onvergetelijke dag in Toscane.

Pisa: Scheve Toren en Kathedraal Skip-the-Line Tickets

4. Pisa: Scheve Toren en Kathedraal Skip-the-Line Tickets

Verken twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van Pisa, de beroemde scheve toren en de historische kathedraal van Pisa, zonder te wachten en op een tijdstip dat u uitkomt. Sla de wachtrijen over met een toegangsticket met tijdschema voor de toren, gevolgd door snelle toegang tot de kathedraal. Haal je kaartjes op in het Sinopie Museum voordat je de 55 meter hoge scheve toren van Pisa beklimt, een icoon van Europese architectuur dat dateert uit de 12e eeuw. Vanaf de top kunt u genieten van het uitzicht over de stad, de naburige duomo en de glooiende Toscaanse heuvels. Bezoek vervolgens de kathedraal van Santa Maria Assunta. Met een leeftijd van bijna 1000 jaar wordt het beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van Pisaanse romaanse architectuur. Net als de toren ernaast, zinkt de kathedraal heel langzaam in de grond en misschien kun je hier tekenen van zien terwijl je ronddwaalt.

Vanuit Florence: dagtrip Toscane met lunch bij wijnmakerij

5. Vanuit Florence: dagtrip Toscane met lunch bij wijnmakerij

Begin je reis door Toscane op het centraal station van Florence, waar je wordt begroet door een gids die de hele dag voor je zal zorgen.  Ga meteen naar Siena, de meest pittoreske middeleeuwse stad van Italië, waar de gids je bij aankomst meeneemt op een wandeltocht. Kijk omhoog naar de mooie terracottadaken die de gebouwen sieren en vergaap je aan de prachtige gotische en romaanse architectuur van de belangrijkste kathedraal.   Vervolgens ga je naar het op een heuvel gelegen stadje San Gimignano, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie beroemd om de torenhuizen die in de middeleeuwen werden gebouwd. Geniet hier van wat vrije tijd om de prachtige pleinen, paleizen, kerken en torens te bekijken. De laatste halte van je Toscaanse excursie is een bezoek aan Pisa en de beroemde scheve toren. Maak een wandeling over het Piazza dei Miracoli en bekijk andere prachtige monumenten, voordat je weer terugrijdt naar Florence. Je kunt kiezen voor een tour met een kleine groep of met een privégids, om je bezoek extra speciaal te maken. Als je kiest voor de optie met lunch kun je genieten van een huisgemaakte lunch met een informele wijnproeverij bij een traditioneel wijnhuis in de wijnstreek Chianti. Proef 4 regionale wijnen bij de lunch en kom meer te weten over de unieke productietechnieken. Geniet van een feestmaal op een biologische boerderij terwijl je uitzicht hebt op de glooiende wijngaarden onder de Toscaanse zon.

Toscane: dagtrip naar Pisa, Siena, San Gimignano en Chianti

6. Toscane: dagtrip naar Pisa, Siena, San Gimignano en Chianti

Breng een dag door met het ontdekken van veel van de belangrijkste hoogtepunten van het Toscaanse platteland tijdens deze rondleiding met een traditionele Italiaanse lunch inbegrepen. Baan je een weg door de glooiende heuvels en ontdek de charme van Pisa, San Gimignano en Siena. Je eerste stop is Pisa en het Plein der Wonderen. Bekijk de kathedraal, het baptisterium en natuurlijk de beroemde Scheve Toren. De scheve toren is bijna 56 meter hoog en leunt ongeveer 4 graden, waardoor het een van de beroemdste en meest iconische gebouwen ter wereld is. Vanuit Pisa rijd je langs gehuchten op heuveltoppen verspreid over enkele van de mooiste en meest betoverende gebieden van het platteland. Arriveer in San Gimignano waar een traditionele Toscaanse lunch met wijnproeverij wordt geserveerd, als de optie is geselecteerd. Vervolg je weg naar het bewaard gebleven middeleeuwse dorp San Gimignano, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en vaak het "Manhattan van de Middeleeuwen" wordt genoemd vanwege de beroemde hoge, smalle torens. Verken het centrum en de charmante ambachtswinkeltjes langs de geplaveide stenen straatjes en pleintjes. Eindig de tour in Siena, een stad op een heuvel rijk aan kunst en tradities. Wandel door het autovrije historische centrum en bezoek de prachtige plaatselijke kathedraal. Maak een begeleide wandeling langs de kleine middeleeuwse straatjes en pleinen, langs de oudste bank ter wereld en het Piazza del Campo.

Pisa: ticket Plein der Wonderen Monumenten met scheve toren

7. Pisa: ticket Plein der Wonderen Monumenten met scheve toren

Ontdek het prachtige Piazza dei Miracoli met dit combiticket. Door deze ervaring te boeken, kun je alle open monumenten en musea op het plein bezoeken, inclusief de beroemde scheve toren van Pisa! Zorg ervoor dat je de gemakkelijkste en snelste manier hebt om het Baptisterium, de Camposanto, de kathedraal, het Museo dell'Opera del Duomo en het Sinopie-museum te bezoeken en de scheve toren te beklimmen zonder in de rij te hoeven staan bij het loket. Het bezoek aan alle monumenten is onderworpen aan een vergoeding, behalve voor het bezoek aan de kathedraal, waarvoor in ieder geval de reservering van het toegangstijdslot vereist is. Als je deze ervaring koopt, ontvang je het ticket met geplande toegang om de beroemde scheve toren van Pisa te beklimmen en om het Baptisterium, het Camposanto, het Museo dell'Opera del Duomo, het Museo delle Sinopie en zelfs de kathedraal met snelle en ongetimede toegang. . Behalve de toren, kunt u de andere attracties bezoeken op het tijdstip dat u verkiest, tijdens de openingsuren (Baptistery, Camposanto, Museo dell'Opera del Duomo en Museo delle Sinopie van 9 tot 20; Kathedraal van 10 tot 20). Instructies: 1) Kies de datum van uw interesse en selecteer het aantal tickets dat u wilt boeken; 2) ga op de dag van het bezoek naar de Audio Guide Desk en haal je toegangskaarten op 3) na het verzamelen van de tickets kun je naar de Scheve Toren gaan op de gereserveerde toegangstijd (zorg ervoor dat je 15 minuten voor het tijdslot arriveert u hebt geboekt) en na de Toren bezoekt u de andere monumenten en musea tijdens openingstijden *, op vertoon van uw ticket aan het personeel bij de ingang van elke attractie.

Pisa: Middagtour van een halve dag vanuit Florence

8. Pisa: Middagtour van een halve dag vanuit Florence

Je ervaring begint door de betoverende landschappen van Toscane en leidt je naar de tijdloze stad Pisa, bekend om zijn architectonische hoogstandjes. Terwijl je het historische hart van Pisa binnenstapt, onthult onze deskundige gids de geheimen van het Piazza dei Miracoli, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, waar je wordt betoverd door de "Wonderen" waaraan deze plek ooit zijn naam te danken heeft. De blikvangers van dit prachtige plein zijn de ontzagwekkende kathedraal, een meesterwerk van de Pisaanse Romaanse architectuur en de iconische Scheve Toren, een wereldwonder dat getuigt van zowel geschiedenis als architectonische bekwaamheid. Geniet na de verkenning van wat vrije tijd voor onvergetelijke foto's of wandel door de historische wijk. Ontdek verborgen juweeltjes zoals de oude kerk van San Sisto en het Piazza dei Cavalieri, waar de prestigieuze Scuola Normale is gevestigd, een van 's werelds bekendste universiteiten. (*) Als je bij lange wachtrijen het interieur van de kathedraal niet kunt bezoeken, krijg je een rondleiding op Piazza dei Cavalieri.

Vanuit Rome: Dagtrip Florence en Pisa

9. Vanuit Rome: Dagtrip Florence en Pisa

Verken Pisa en Florence, twee van de belangrijkste steden van Toscane, tijdens deze dagtrip vanuit Rome. Maak een comfortabele busrit en luister naar de rondleiding die jouw gids je in de bus zal geven. Je reist door het Toscaanse platteland terwijl je leert over deze prachtige regio en zijn indrukwekkende geschiedenis, die van groot belang was voor de creatie van de Italiaanse taal. De eerste bestemming is Pisa, waar je op de Piazza Dei Miracoli de romaanse kathedraal van de stad bewondert. Zoek op hetzelfde plein de iconische scheve toren van Pisa; je moet stoppen om de beroemde foto te maken waarop jij de toren vasthoudt! Daarna kun je genieten van wat vrije tijd om de stad op eigen houtje te verkennen. Stap vervolgens weer in de bus en ga verder naar Florence, een perfecte Renaissancestad waar je kunt genieten van een panoramische rondleiding door de stad, verzorgd door je gids, waarbij je belangrijke bezienswaardigheden bezoekt, zoals de Piazza del Duomo, het Mercato Nuovo, de Vecchio-brug en meer. Daarna heb je wat tijd om op eigen gelegenheid door de stad te gaan, je kunt een audiogids toevoegen om het meeste uit jouw ervaring te halen. Je moet de heerlijke Toscaanse lekkernijen en desserts proberen, voordat je weer in de bus stapt.

Pisa: All-inclusive rondleiding met optionele Scheve Toren

10. Pisa: All-inclusive rondleiding met optionele Scheve Toren

Begin aan een begeleide wandeling door Piazza dei Miracoli en betreed de iconische kathedraal van Pisa. Ga de doopkapel van de kathedraal binnen en geniet van de mogelijkheid om de scheve toren te beklimmen voor een ongeëvenaard uitzicht over de stad. Leer meer over de geschiedenis van de toren van uw lokale gids. Begin uw tour met het ontdekken van alle monumenten van het Piazza dei Miracoli. Laat u verblinden door dit prachtige plein, dat wordt gedomineerd door de kathedraal. Volg je gids in de kathedraal en bewonder de decoraties en staar naar dit voorbeeld van romaanse architectuur in Pisa. Bezoek ook de doopkapel, de grootste in de katholieke wereld en beroemd om zijn echo (vervangen door de begraafplaats als deze die dag niet toegankelijk was). Concentreer u op de scheve toren, een van de wereldwonderen, die u kunt beklimmen (als de optie is geselecteerd). Bij deze tour heb je ook de kaartjes voor de monumentale begraafplaats, het Sinopie Museum en het OPA Museum op het Plein van de Wonderen inbegrepen en die je kunt gebruiken om deze monumenten op eigen gelegenheid te bezoeken

Alle activiteiten

204 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Pisa

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Pisa?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Cinque Terre

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Pisa?

Andere activiteiten in Pisa

Wil je alle activiteiten in Pisa bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pisa

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 15.004 beoordelingen

De tour was boven onze verwachtingen! Julia en Luciano zijn aardige mensen, ze spreken supergoed Engels en Spaans (gelukkig versta ik beide talen perfect) en geven tijdens de busrit waardevolle weetjes over Toscane. Die overigens wordt geleid door Michel, eveneens een persoon die het verdient om genomineerd en geprezen te worden vanwege de uitmuntendheid in zijn werk, samen met de twee heren die de beveiliging van de groep vormen. Uitstekende lunch verzorgd bij Poggio ai Laghi, overtreffende trap wijnen! Persoonlijk heeft Siena mij volledig overtuigd, het was een dag om niet te vergeten.

Luca was geweldig en de tour was zeker het geld waard. Ze hebben de voedselbeschrijving onderschat omdat het een stuk beter is. Je proeft verschillende tijden van wijnen en balsamico-azijn. Het was een geweldig avontuur met voldoende tijd op elke locatie.

Een uitstekende GIDS, mevrouw Ada, (gids, Engels-Spaans) zeer goede uitleg in de bus...!!!... nauwkeurige begeleiding over de plaatsen om zelfstandig te bezoeken in Pisa en Firenze 👏👏👏👏👏⭐ ⭐⭐⭐ ⭐

Het was een heel goede ervaring, de gids was uitstekend. De lunch bij de wijnmakerij die we bezochten was erg goed, alleen konden de tijden in elke stad iets langer zijn.

Marco en Jay hebben ons uitstekend geholpen! Had een uitstekende dag, het enige minpunt is dat toen we in Gimignano aankwamen, de meeste al gesloten waren