Pisa
Tickets

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Pisa Tickets: Onze meest aanbevolen

Vanuit Rome: Florence en Pisa - daguitstap in kleine groep

1. Vanuit Rome: Florence en Pisa - daguitstap in kleine groep

Deze dagvullende uitstap brengt je van Rome naar de noordelijke provincie Toscane, de 'bakermat van de renaissance'. Door het groene rivierdal van de Tiber reis je naar de hellingen van de Apennijnen. Op weg naar Pisa kijk je uit op de wijngaarden van Chianti. Bekijk Piazza dei Miracoli met de beroemde scheve toren en bezoek de doopkapel en de Duomo, die uit schitterend wit marmer zijn opgetrokken. Om 12:00 uur ga je op weg naar Florence, de legendarische stad van kunstenaars en architecten van de 14e tot de 17e eeuw. Pauzeer om te lunchen. Om 14:30 uur ontmoet je je professionele gids voor een stadswandeling door Florence. Zodra je in het stadscentrum bent kun je genieten van de sfeer van middeleeuwse straatjes en ambachtelijke werkplaatsen. Je ziet hier meesterwerken van Michelangelo, Leonardo Da Vinci en Botticelli, waaronder het Davidbeeld van Michelangelo bij de 'Accademia'. Bewonder de Kathedraal van Santa Maria del Fiore, met de schitterende koepel die door Brunelleschi werd ontworpen, en bewonder de doopkapel en de Campanile di Giotto. De tour eindigt met een adembenemend uitzicht vanaf 'Piazzale Michelangelo'. Hier krijg je geweldig panoramisch zicht over de Toscaanse hoofdstad, waaronder de 'Ponte Vecchio', de rivier de Arno en de 'Duomo'. Vervolgens ga je terug naar Rome.

...
Pisa van Florence Half-Day Private Van Tour

2. Pisa van Florence Half-Day Private Van Tour

Rijden langs de rivier de Arno van Florence naar Pisa en versteld staan van de glorieuze erfenis van deze trotse republiek dat de westelijke Middellandse Zee gedomineerde eeuwenlang. Majestic paleizen stijgen van de oevers van de Arno zal u laten weten dat uw privé-busje is het bereiken van zijn bestemming. De beroemde scheve toren is slechts een van de vier wit marmer architectonische wonderen op het "Plein van Wonderen", een UNESCO World Heritage Site. De anderen zijn de magnifieke 11e-eeuwse kathedraal van Onze Lieve Vrouw van de Assumptie, die naar verluidt geïnspireerd Galileo. Een maritieme macht die wedijverde en voor een tijdje overtroffen Genua en zelfs Venetië, Pisa was al een oude nederzetting door de Romeinen beschouwd. Uiteindelijk zijn kracht afnam, maar de erfenis blijft. Een van de meer moderne bezienswaardigheden je ziet is het Palazzo della Carovana, waarin de Scuola Normale huisvest en dient als het hoofdkwartier van een van de meest prestigieuze universiteiten in Europa.

...
Van La Spezia: Private Shore Excursion naar Pisa en Florence

3. Van La Spezia: Private Shore Excursion naar Pisa en Florence

Ontmoet uw privé-chauffeur / gids om 08:00 zo dicht mogelijk bij uw schip voor de twee uur durende rit naar Florence die de stad nadert door wijngaarden aan de rand van de Chianti-streek en aankomt op Piazzale Michelangelo die een prachtig uitzicht over de Ponte Vecchio biedt , De klokkentoren van Duomo en Giotto. Als u eenmaal in het stadscentrum bent, kunt u de prominente bezienswaardigheden van de stad ontdekken zonder al te veel te hoeven lopen, omdat uw chauffeur u historische en culturele achtergrondinformatie geeft. Bezoek de prachtige gotische kerk van Santa Croce met de graven van beroemde kunstenaars en schrijvers zoals Michelangelo, Galileo en Dante, evenals de beroemde leerschool. Geniet van een wandeling rond de levendige en kleurrijke markt van San Lorenzo, waar u ook de Medici-kapellen en de Loggia dei Mercanti vindt. Ontdek de prachtige pleinen van Piazza del Duomo met de kathedraal van Santa Maria del Fiore en de klokkentoren van Giotto, Piazza della Repubblica - een levendig winkelgebied en het prachtige Piazza della Signoria met het Palazzo Vecchio. Als u de Galleria dell'Accademia wilt bezoeken om de echte David van Michelangelo te zien, kunt u uw tickets (tegen EUR 16,50 per persoon) vooraf reserveren, zodat u geen tijd hoeft te verspillen aan lange rijen. Wandel langs de enorme Galleria degli Uffizi en over de Ponte Vecchio met zijn prachtige juweliers naar Palazzo Pitti en de Boboli-tuinen. Pauze voor de lunch (op eigen kosten). Uw chauffeur zal suggesties doen en u in de juiste richting wijzen. U kunt zelfs in de verleiding komen om uw weg te smachten door de authentieke centrale voedselmarkt vol met kazen, salami, ham, brood, pasta, olijfolie, wijn en gelato. Rond 14.30 uur is het tijd om je mee te nemen op de ontspannende en comfortabele reis naar Pisa tot de machtige maritieme republiek uit de 11e eeuw. Geniet van een autorit door de stad, die je naar het hart van een van de belangrijkste monumenten in Italië, het adembenemende Piazza dei Miracoli met zijn doopkapel, de kathedraal, de Campo Santo-begraafplaats en natuurlijk de scheve toren voert. Rond 16.00 uur staat uw minibus klaar om u op een ontspannende en comfortabele reis terug naar uw schip in de haven van La Spezia te brengen met aankomst rond 18:00 uur.

...
Van La Spezia: cruise kustexcursie Florence en Pisa

4. Van La Spezia: cruise kustexcursie Florence en Pisa

Ontdek de "bakermat van de Renaissance" en het prachtige wonderplein in je eigen tempo met een retourtransferservice vanuit de haven van La Spezia. Uw reis vindt plaats in een comfortabele GT-bus met airconditioning en gratis wifi, voor uw gemak bestuurd door een meertalige assistent. Je ontvangt een gratis plattegrond van Florence en Pisa, evenals een alarmnummer zodat alles soepel verloopt. Je eerste bestemming is Florence - je wordt om 11:00 uur afgezet op Piazzale Montelungo naast het treinstation Santa Maria Novella. Geniet vervolgens van ongeveer 3,5 uur om de sites die u het meest interesseren in uw eigen tempo te verkennen! Om 14.30 uur verlaat je Florence en reis je om 15.30 uur naar Pisa, waar je minimaal 70 minuten hebt om het beroemde Piazza dei Miracoli te bezoeken, een van de beroemdste monumenten van Italië. Om 16.45 uur verlaat de bus Pisa om terug te keren naar La Spezia, waar hij om 17.30 uur arriveert. Met deze transferservice kunt u zich concentreren op het genieten van deze twee prachtige steden in plaats van u zorgen te maken over vervoer!

...
Haven van Livorno, Pisa, Florence: dagexcursie naar de kust

5. Haven van Livorno, Pisa, Florence: dagexcursie naar de kust

Begin je excursie met een rit van 30 minuten naar Pisa en stop eerst bij het Miracles Field, waar je de beroemde scheve toren van Pisa ziet, samen met de Duomo en het Baptisterium. Je hebt hier tijd om foto's te maken en souvenirs te kopen. Florence ligt op 1 uur rijden en bij aankomst stop je op het Michelangelo-plein voor een adembenemend uitzicht op de belangrijkste bezienswaardigheden van Florence. Je chauffeur stopt ook bij de Santa Croce-kerk, vooral bekend om de graven van Italiaanse notabelen zoals Michelangelo en Galileo. In het hart van Florence, op het Repubblica-plein, vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals de Duomo, de Porcellino-markt en de oude brug. Na de lunch en het winkelen vertrekt u rond 16:00 uur voor de rit terug naar Livorno en uw schip. Als je de beste gelato van Italië wilt proberen, zal je chauffeur onderweg een stop maken.

...
Privé excursie naar Florence en Pisa vanuit de haven van La Spezia

6. Privé excursie naar Florence en Pisa vanuit de haven van La Spezia

Opgepikt in de ochtend van uw schip naar Pisa (ongeveer 1 uur transfer) bereiken om de pracht van de Piazza dei Miracoli met zijn scheve toren, de doopkapel en de Dome bewonderen. Geniet van wat vrije tijd voor de bezoeken. Na ongeveer 1 uur rijden steekt de mooie oude stad van Pisa en ga dan naar Florence, de hoofdstad van de Renaissance kunst (ongeveer 1 uur transfer). De eerste stop is bij de Piazzale Michelangelo, waar u kunt genieten van de prachtige panorama van de stad. De tour gaat verder naar het historische centrum met haltes bij de prachtige Santa Croce-plein, het Piazza della Signoria en de Ponte Vecchio. Breng wat tijd door op uw eigen en te ontspannen en een winkel. In de namiddag terug naar de haven.

...
Pisa: Sightseeing-wandeltocht

7. Pisa: Sightseeing-wandeltocht

Begin de tour op Piazza dei Miracoli, een charmant plein waar je je gids zult ontmoeten. Geniet van het opmerkelijke uitzicht op de kathedraal, de doopkapel, de monumentale begraafplaats en de beroemde scheve toren. Vervolg vervolgens de tour door de indrukwekkende architectuur van de stad te ontdekken die afkomstig is uit de Florentijnse romaanse periode. Passeer de doopkapel van St. John die romaanse en gotische bouwstijlen combineert. Ga vervolgens naar de ontspannende botanische tuinen waar geneeskrachtige kruiden, exotische en waterplanten worden bewaard - sommige soorten bestaan nergens anders meer ter wereld. Ga daarna naar Piazza dei Cavalieri en Palazzo della Carovana. Neem de tijd om het Palazzo dell 'Orologio aan de andere kant en Piazza Delle Vettovaglie te observeren, waar de Borgo Stretto aanwezig is en bestaat uit zeer drukke winkelstraten. Maak hier gebruik van de vele mogelijkheden om tijdens een korte pauze een hapje te eten en iets te drinken. Ga tenslotte verder naar de Arno en ga verder op weg naar het Blauwe Paleis, het gebouw dat toebehoorde aan de eerste Doge van Pisa. Sluit de tour hier af, gevuld met prachtige herinneringen en een sterk gevoel van wat Pisa zo mooi en uniek maakt.

...
Vanuit Florence: dagtrip Pisa, Siena & San Gimignano & lunch

8. Vanuit Florence: dagtrip Pisa, Siena & San Gimignano & lunch

Ervaar de wonderen van Toscane in een dag om niet te vergeten. Beleef de wonderen van Toscane op één memorabele dag. Je excursie van 12 uur begint met een bezoek aan Pisa en het schitterende Piazza dei Miracoli. Bewonder de doopkapel, de kathedraal en natuurlijk de beroemde scheve toren. Daarna ga je op weg naar het platteland van Chianti, naar de unieke locatie van je lunch en de twee wijnproeverijen. Geniet van de simpele maar elegante uitstraling van een landelijke plek uit vroeger tijden. Nadat je uit de bus gestapt bent word je over het schitterende landgoed gevoerd totdat je de middeleeuwse kapel bereikt; hier word je voorgesteld aan de fascinerende geschiedenis en achtergrond van het landgoed. Vervolgens ga je op weg naar het panoramische terras van de villa, waar je gezeten op enorme wijnvaten onder begeleiding van een paar hapjes van je eerste heerlijke proeverij van Chianti Classico-wijn zult genieten. Daarna ga je verder naar het restaurant. Je typisch Toscaanse lunch wordt begeleid door twee producten van het landgoed zelf; een 'Riserva' en een IGP-wijn. Neem na de lunch de tijd om een wandeling te maken en te ontspannen in de weelderige tuinen van de villa. Na de lunch gaat de tour verder met een bezoek aan San Gimignano, een middeleeuws stadje dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Volg daarna de schilderachtige wegen van de regio Chianti naar Siena, de stad van de Palio. Ontmoet je lokale gids voor een rondleiding door de stad en zie de belangrijke monumenten, paleizen en pleinen. Bezoek Piazza del Campo, waar de paardenrace Palio di Siena gehouden wordt, en Piazza del Duomo,  waar je de buitenkant van de imposante kathedraal kunt bekijken. Na wat vrije tijd in Siena ga je weer terug naar Florence.

...
Van Florence: halve dag Pisa-tour met optie scheve toren

9. Van Florence: halve dag Pisa-tour met optie scheve toren

Pisa is een van de meest bezochte steden in Toscane en staat bekend om zijn scheve toren. Het prachtige Piazza dei Miracoli behoort tot de mooiste monumentale complexen ter wereld. De meest welvarende periode van de stad was ongetwijfeld de 12e eeuw en dit blijkt uit de stedelijke vorm van het oude stadscentrum met veel gebouwen, pleinen en steegjes die langs de rivier de Arno lopen, die eeuwenlang de belangrijkste communicatieroute was. Het is altijd een stad aan de monding geweest en was al een belangrijke marinebasis in de Romeinse tijd, waardoor de handel in de Middellandse Zee werd geïntensiveerd. Pisa staat ook bekend om een van de meest prestigieuze instellingen voor hoger onderwijs van Europa: de Scuola Normale Superiore. Een geautoriseerde stadsgids begeleidt u bij het bezoek aan het interieur van de kathedraal en de buitenkant van de scheve toren en de monumentale begraafplaats. Als de optie is geselecteerd, heb je de kans om de enige echte scheve toren van Pisa te beklimmen. Aan het einde van de tour heb je ook vrije tijd om over het plein te dwalen en veel foto's te maken.

...
Florence, Accademia Gallery en Chianti Wine Full-Day Tour

10. Florence, Accademia Gallery en Chianti Wine Full-Day Tour

Ontdek de schoonheid en prachtige architectuur van Florence, de bakermat van de Italiaanse Renaissance. Je bezoekt de indrukwekkende monumenten van de stad en bewondert de prachtige omgeving tijdens deze dagtour. Leer meer over de rijke culturele geschiedenis van Florence tijdens uw begeleide sightseeingtour. Zie Piazza della Signoria met zijn indrukwekkende sculpturen en imposante palazzo, en de veelkleurige marmeren Duomo en Baptisterium, beroemd om de bronzen deuren die Michelangelo de Paradijspoort noemde. Bewonder de schoonheid van Santa Maria del Fiore, Giotto's Bell, de Basilica of Santa Croce en de Accademia Gallery (als deze optie is gekozen). Loop door smalle straatjes, langs de rivier de Arno en over de Ponte Vecchio, een van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad en de oudste brug, vol met juweliers. Je hebt vrije tijd om te lunchen en te winkelen voordat je stopt om het spectaculaire panoramische uitzicht over de stad vanaf Piazzale Michelangelo te bewonderen. Na de rondleiding door Florence reis je door het Toscaanse platteland naar de wijnmakerij in het midden van het Chianti-gebied voor de wijnproeverij.

...

Sitemap Pisa

Wil je alle activiteiten in Pisa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pisa

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 3.894 beoordelingen

Zeer goed ! Onze chauffeur, Francesco, was zeer attent en legde alle details uit, niet alleen van de bestemming, maar ook van verschillende geïsoleerde punten onderweg. Omdat hij een inwoner van de regio is, heeft hij een unieke kennis van het gebied. De tour zelf is erg goed, met voldoende tijd voor elke stop. En in tegenstelling tot andere tours was er voldoende vrije tijd om de steden te verkennen. In Pisa is de toren een must om te bezoeken, in San Gimignano is het de moeite waard om de stadspas in de toren te kopen, die is goedkoop en je kunt door alle andere punten heen. Lunch en wijnproeven is interessant maar niet essentieel. Het is meer waard voor het uiterlijk van de Chianti dan voor de wijnen zelf. Ten slotte is Siena mooi - misschien wel de enige stad die alleen voor haar een dagtocht waard is. Onze gids hier, Lavinia, was zeer behulpzaam en legde veel van de details en eigenaardigheden van de stad uit die we nooit zouden weten door alleen te bezoeken. Er valt in ieder geva

Onze tour guide was Carmen en ze was erg aardig en vertelde veel over de stad Siena. We hadden een vertraging van ongeveer 2 uur, uiteindelijk zijn wij een uur later aangekomen in Florence (ze vroeg het wel eerst aan ons). We hadden maar weinig tijd in de stadjes zelf, maar een uur/anderhalf uur is voldoende. De wijn proeverij was erg lekker en het eten ook. Echt een aanrader dus! Ik heb een erg leuke dag gehad en raad het iedereen aan.

Was een prachtige, goed georganiseerde dag.

De gids Paola was zeer deskundig en erg behulpzaam. De tijd die we konden doorbrengen in Pisa was tekort. Een aanrader wanneer je iets meer wilt zien van Toscane tijdens een stedentrip naar Florence.

Heerlijk genoten. Heerlijke wijn geproefd en ervan geleerd. Hoe je moet ruiken/proeven. En waar je op moet letten (riserva). Heel veel gezien. En Siena was ook erg interessant.

Super leuke tour! Erg gezellig met een klein groepje rondreizen door het prachtige noord Italië!