Dingen om te doen Písac

Písac: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Cuzco: dagexcursie door de heilige vallei met lunch

1. Vanuit Cuzco: dagexcursie door de heilige vallei met lunch

De eerste halte van deze excursie van een dag vanuit Cuzco is de uitkijktoren van Taray, die een prachtig uitzicht biedt over de Andes en de heilige vallei. Ga dan naar het dorp Pisac met zijn populaire markt. Bezoek het archeologisch terrein en bekijk de agrarische terrassen, begraafplaatsen en koninklijke gebouwen van de Inca's. Vervolg je excursie naar Urubamba voor een heerlijke buffetlunch in een restaurant. Ga vervolgens naar Ollantaytambo, dat werd gebouwd om de ingang van Machu Picchu te bewaken en de Inca's tegen mogelijke invasies te beschermen. Bezoek op de weg terug naar Cuzco het pittoreske dorpje Chinchero en bekijk de ruïnes van het koninklijk domein van Tupac Inca Yupanqui. Zie ook hoe de lokale bevolking de wol van alpaca's blauw verft met natuurlijke planten uit de omgeving.

Van Cusco: rondleiding Heilige Vallei, Pisac, Moray en zoutmijnen

2. Van Cusco: rondleiding Heilige Vallei, Pisac, Moray en zoutmijnen

Tijdens deze Sacred Valley-dagtour ga je naar de must-visit-locaties van Cusco en maak je kans op traditioneel Incan-bier. Je wordt opgehaald bij je hotel in het centrum van Cuzco en gaat naar je eerste stop, Mirador Taray. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de Andes en de heilige vallei om je voor te bereiden op je ontdekkingsdag. Ga door naar de stad Pisac, de locatie van een populaire markt. Zie hoe de lokale bevolking alpaca wol verft met natuurlijke planten uit de regio. Bezoek de archeologische vindplaats en bekijk de terrassen, Inca-begraafplaatsen en koninklijke gebouwen. Ga daarna verder naar Moray om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Inca's en verwonder je over hun mysterieuze ronde terrassen. Ga naar het nabijgelegen dorp Maras en leer over de geschiedenis als centrum voor zoutproductie in de Maras-zoutmijnen. Bewonder het unieke quiltwerk van meer dan 3000 zoutvijvers die in de Heilige Vallei terechtkomen. Ga vanaf hier naar Urubamba en geniet van een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Je avontuur in de vallei gaat verder met een rit langs de Urubamba-rivier naar de stad Ollantaytambo om de ruïnes te bezoeken. Bewonder de opmerkelijke Inca-architectuur gebouwd tijdens de bloeitijd van het Inca-rijk. Zie naast de ruïnes een verbazingwekkende rotsformatie die de Inca-god van Wiracocha vertegenwoordigt. Na je tijd bij de ruïnes, kies je ervoor om terug te keren naar Cusco met je gids of om in Ollantaytambo te blijven, zodat je je persoonlijke reizen naar Machu Picchu kunt voortzetten.

Cusco: 2-daagse heilige vallei en rondleiding door Machu Picchu

3. Cusco: 2-daagse heilige vallei en rondleiding door Machu Picchu

Ontdek de oude wonderen van Peru met een tweedaagse excursie vanuit Cusco. Verken Ollantaytambo in de Heilige Vallei, volg een rondleiding van 2 uur door de oude ruïnes van Machu Picchu en upgrade je tour met een wandeling naar Huayna Picchu of de berg Machu Picchu. Dag 1 De reis begint met het ophalen van je hotel in Cusco. Als je de starttijd van 06:30 uur kiest, bezoek dan Chinchero, Maras-Moray en Ollantaytambo. Kies de start van 07:50 uur om Pisaq en Ollantaytambo in de Heilige Vallei te bezoeken. Stop om te lunchen in de stad Urubamba (inbegrepen) voordat je de trein naar Aguas Calientes neemt. Bij aankomst in Aguas Calientes gaat u naar uw accommodatie. Kies de accommodatie-add-on bij het boeken om te genieten van een inbegrepen comfortabele hotelkamer. Geniet van een vrije middag in Aguas Calientes. 'S Nachts neemt de gids contact met je op in je hotel om alle instructies te geven voor de tour naar Machu Picchu de volgende dag. Dag 2 Sta vroeg op voor een vertrek van 07:00 uur vanuit Aguas Calientes naar de Inca-citadel van Machu Picchu met de bus. Geniet bij aankomst van een rondleiding van 2 uur door Machu Picchu. Loop met je gids en leer meer over deze oude Inca-stad. Bezoek tuinen, heiligdommen, waterkanalen en gevangenissen. Geniet na de rondleiding van wat vrije tijd om de Inca-citadel op eigen gelegenheid te verkennen. Vergroot je avontuur door een optionele Huayna Picchu- of Machu Picchu-klim aan je reis toe te voegen. Volg de aanwijzingen van je gids en klim naar de top om te genieten van een panoramisch uitzicht over de omgeving. Ga terug naar de stad Aguas Calientes en geniet van wat vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen) voordat je de trein terug naar Ollantaytambo neemt. Keer ten slotte met de bus terug naar de stad Cusco.

Van Cusco: Chinchero, Moray, Ollantaytambo en Pisac Tour

4. Van Cusco: Chinchero, Moray, Ollantaytambo en Pisac Tour

Verken Cusco's Heilige Vallei en bekijk Inca-ruïnes, zoutmijnen, lokale markten en textielproductie. Stop in Moray, Chinchero, Ollantaytambo en Pisac tijdens deze dagtour per busje. Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel in Cusco voordat je naar een archeologische zone en een textielcentrum in Chinchero gaat. Zie hoe de lokale bevolking alpacawol verven met natuurlijke planten uit de regio. Bezoek de archeologische vindplaats in Chinchero en bekijk de terrassen voordat je verder gaat naar Moray om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Inca's en verwonder je over hun mysterieuze ronde terrassen. Ga naar het nabijgelegen dorp Maras en leer over zijn geschiedenis als centrum voor zoutproductie in de Maras-zoutmijnen. Bewonder het unieke quiltwerk van meer dan 3.000 zoutvijvers die uitmonden in de Heilige Vallei. Reis naar Urubamba en geniet van een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Stop bij de ruïnes van Ollantaytambo en bewonder de opmerkelijke Inca-architectuur die is gebouwd tijdens de hoogtijdagen van het Inca-rijk. Zie een verbazingwekkende rotsformatie die de Inca-god van Wiracocha vertegenwoordigt. Aankomst bij de laatste tourstop, het archeologische park van Pisaq, waarna je de nabijgelegen stad bezoekt om de ambachtelijke markt te verkennen. Keer terug naar Cusco en word afgezet in het stadscentrum nadat de tour voorbij is.

Van Cusco: tweedaagse trip naar de Heilige Vallei en Machu Picchu

5. Van Cusco: tweedaagse trip naar de Heilige Vallei en Machu Picchu

DAG 1: We beginnen dit geweldige avontuur met het ophalen van je hotel om 8:00 uur om naar de Heilige Vallei van de Inca's, Pisac, de koloniale Inca te gaan, ontdek een van de archeologische vindplaatsen van de Inca, op de top van de berg met indrukwekkende stenen muren, landbouwterrassen, irrigatiesystemen en de grootste begraafplaats van het Inca-rijk. Tijd om te winkelen op de ambachtelijke markt, waar ambachtslieden hun keramiek, textiel, sieraden, Andes-instrumenten, alpacaproducten en souvenirs verkopen. We vervolgen onze reis van ongeveer 1 uur door de Heilige Vallei naar Urubamba waar we tijd hebben om te lunchen in een van de lokale restaurants die verschillende traditionele gerechten aanbieden, gemaakt met verse producten. Bezoek 's middags het archeologische complex van Ollantaytambo, waar u de techniek kunt waarderen waarmee de Inca's de steen bewerkten, de laatste Inca-citadel die nog overeind staat. De stad is gebouwd op oude Inca-gebouwen. Verken de archeologische vindplaats van de stad met tempels, terrassen, pakhuizen en een grote Inca-monoliet. Vervolgens vertrekken we met de trein vanaf het station van Ollantaytambo, we komen aan bij het station Aguas Calientes, waar onze medewerkers u zullen helpen bij uw verblijf in een van de hotels in Aguas Calientes. (Kies tussen een tour met of zonder accommodatie). DAG 2: In de ochtend haalt de gids je op bij het hotel om aan boord te gaan van het transport dat een ingewikkeld pad beklimt dat ons een spectaculair uitzicht geeft op de Urubamba-rivier die de beroemde kloof vormt. De verloren stad van de Inca's, Machu Picchu, zal je verwelkomen met zijn ongelooflijke terrassen, trappen, ceremoniële terreinen en stedelijke gebieden waar energie van overal vandaan komt. Na een rondleiding heeft u de mogelijkheid om te lunchen in een van de restaurants in de omgeving. Op het afgesproken tijdstip keren we terug met de trein en worden we naar het hotel in Cusco gebracht, eindigend met een geweldige ervaring.

Heilige Vallei & Machu Picchu: 2-daagse, 1-nacht tour

6. Heilige Vallei & Machu Picchu: 2-daagse, 1-nacht tour

Maak opnieuw verbinding met de natuur tijdens een begeleide tweedaagse tour van 1 nacht naar de Heilige Vallei en Machu Picchu. Bezoek vanuit Cusco Awanacancha, Pisac Market, de Pisac Inca-site, Ollantaytambo, Aguas Calientes en Machu Picchu. Dag 1: Cusco – Heilige Vallei – Aguas Calientes Je wordt opgehaald bij je hotel in Cusco, ontmoet je gids en rijdt vervolgens 30 minuten naar Awanacancha, een textielcentrum en boerderij . Krijg de kans om de lama's, alpaca's, viñuna en guanaco's te zien. Kom meer te weten over de verscheidenheid aan Zuid-Amerikaanse dieren op de boerderij. Bezoek vervolgens het textielcentrum om het weefproces te leren en hoe de lokale bevolking de natuurlijke kleuren krijgt. U kunt hier ook winkelen. Maak daarna een rit van 30 minuten naar een uitkijkpunt van de Heilige Vallei. Geniet van een schilderachtig uitzicht op de Andes, de Urubamba-rivier en de landbouwgronden van de Inca's in de Heilige Vallei. Bezoek vervolgens de archeologische vindplaats Pisac, gelegen op de top van de bergen met indrukwekkende stenen muren, landbouwterrassen, irrigatiesystemen en de grootste begraafplaats van het Inca-rijk. Ga na het verkennen naar de lokale Pisac-markt, een handwerkmarkt waar ambachtslieden hun keramiek, textiel, sieraden, Andes-instrumenten, alpacaproducten en souvenirs verkopen. Maak later een rit van 1 uur naar Urubamba voor de lunch in een lokaal restaurant dat verschillende lokale Peruaanse gerechten biedt, bereid met verse lokale producten. Tegen het einde van je dag ga je naar de stad Ollantaytambo, de laatste nog bestaande Inca-citadel. De stad is gebouwd boven oude Inca-gebouwen. Verken de archeologische vindplaats van de stad met tempels, terrassen, pakhuizen en een groot Inca-monolithicum. Na het verkennen van Ollantaytambo, neem je de trein naar Aguas Calientes en breng je de nacht door in een hotel. Dag 2: Machu Picchu – Cusco Word vroeg wakker in je hotel, ontbijt en neem een van de eerste bussen naar Machu Picchu. Bij aankomst toon je gewoon een origineel paspoort bij het controlepunt om de citadel binnen te gaan. Maak eerst een korte wandeling naar de Sungate of Inca Bridge voordat je het fort gaat verkennen met je gids. Geniet van een rondleiding van ongeveer 3 uur, waarbij je de meest opmerkelijke terrassen, pakhuizen, tempels en paleizen bezoekt. Breng wat vrije tijd door met het zelf verkennen van de site of maak een optionele, extra wandeling naar Huayna Picchu of Machu Picchu Mountain. Nadat je Machu Picchu hebt verkend, neem je de bus naar Aguas Calientes, lunch je op eigen gelegenheid (optioneel) en maak je een ritje in de panoramische Vistadome-trein. Eenmaal terug in Ollantaytambo, neem je een busje terug naar je hotel in Cusco.

Cusco: Heilige Vallei van de Inca's Tour

7. Cusco: Heilige Vallei van de Inca's Tour

Begin de tour met een handige transfer rechtstreeks vanuit je hotel en ga door de bergen op weg naar Pisac. Onderweg maak je enkele stops, waar je foto's kunt maken en de heilige vallei van de Inca's kunt bewonderen vanuit een prachtig uitzichtpunt. Eenmaal in Pisac kunt u het archeologische centrum en de ambachtelijke markt bezoeken, vol met terrassen en tempels. Daarna ga je door de vallei naar de stad Urubamba, waar je kunt lunchen (niet inbegrepen). 'S Middags bezoekt de tour de archeologische vindplaats van Ollantaytambo, waar u meer te weten kunt komen over de geschiedenis, magie en cultuur. Het stadje Ollantaytambo heeft ongelooflijke energie en de lokale mensen zijn aardig. Stop dan bij Chinchero voordat je terugkeert naar je accommodatie in Cusco.

Van Cusco: Sacred Valley Tour met lunchbuffet

8. Van Cusco: Sacred Valley Tour met lunchbuffet

Ontspan na het ophalen tijdens een reis van 1 uur naar de stad Pisac in de Heilige Vallei en maak onderweg een aantal stops bij schilderachtige uitkijkpunten. Neem een pauze op een drukke, lokale markt, waar handgemaakte ambachten en kleding worden verkocht. Geniet van een vers bereide lunch en verken nabijgelegen archeologische vindplaatsen. Dwaal door de koloniale stad Pisac en koop unieke, handgemaakte souvenirs en geschenken. Na een bezoek aan de markt brengt de bus je naar de heuvels boven de stad Pisac om de beroemde archeologische vindplaatsen te bezoeken. Reis door de Heilige Vallei en stop voor een lunchbuffet in de stad Urubamba Ga verder langs de vallei naar Ollantaytambo, gesticht door de Inca Ollantay aan de oevers van de Urubamba-rivier. Bezoek de Zonnetempel, gebouwd van grote blokken die eeuwenlang intact zijn gebleven. Vanuit Ollantaytambo keert de bus terug via Urubamba en gaat dan omhoog en de vallei uit naar de hooglanden daarboven, waar je een laatste stop maakt in de stad Chinchero. Bekijk de oude geschilderde muurschilderingen en de traditionele markt die beroemd is om hun handgemaakte textiel en weefsels.

Cusco: toeristenkaart voor 1, 2 of 10 dagen met hotelbezorging

9. Cusco: toeristenkaart voor 1, 2 of 10 dagen met hotelbezorging

Profiteer van besparingen en geniet van het gemak van het Cusco Tourist Ticket, dat toegangen tot de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van Cusco en de Heilige Vallei omvat. Profiteer van de hotelbezorgservice naar uw hotel of Airbnb in het historische centrum van Cusco of Wanchaq. Kies uit een toeristisch ticket voor 1, 2 of 10 dagen: 10-daagse toeristenkaart - stad Cusco en heilige vallei: Toegang tot de 16 belangrijkste archeologische vindplaatsen en musea van Cusco. Geniet met dit ticket van toegang tot het archeologische park van Sacsayhuaman, Qenqo, Tambomachay, Puca Pucara, Pisac, Ollantaytambo, Chinchero, Moray, Tipon, Piquillacta, Pachacutec Inca Monument, Qosqo Native Art Center, Museum of Contemporary Art, Qorikancha Site Museum, Regionaal Historisch Museum en Volkskunstmuseum. Ticket geldig voor gebruik gedurende 10 opeenvolgende dagen waarin u alle genoemde attracties kunt bezoeken. 2-daagse toeristenkaart - Heilige vallei: Ticket is inclusief toegang tot de volgende archeologische vindplaatsen in de Heilige Vallei: Pisaq, Ollantaytambo, Chinchero en Moray. Ticket geldig voor gebruik gedurende 2 opeenvolgende dagen waarin u alle 4 genoemde attracties kunt bezoeken. Toeristenticket voor 1 dag - Cusco City: Ticket is inclusief toegang tot de volgende archeologische vindplaatsen in het Sacsayhuaman Archeological Park: Sacsayhuaman, Qenqo, Tambomachay en Puca Pucara. Ticket geldig voor gebruik gedurende 1 dag waarin u alle 4 attracties kunt bezoeken.

Cusco: dagtour door de Heilige Vallei met lunch

10. Cusco: dagtour door de Heilige Vallei met lunch

Ontdek de majestueuze Heilige Vallei van de Inca's tijdens deze onvergetelijke tour. Begin uw dag met het ophalen van een hotel of ontmoetingspunt en ga naar het pittoreske stadje Pisac. Verken de kleurrijke ambachtelijke markt, waar je kunt kopen en je kunt onderdompelen in de gebruiken van de inwoners. Bewonder het imposante archeologische park van Pisac en reis vervolgens langs de rechteroever van de rivier de Vilcanota door de Heilige Vallei. Maak een stop in de stad Urubamba, waar u kunt lunchen in een lokaal restaurant. Ga vervolgens naar de stad en het fort van Ollantaytambo, gebouwd om de ingang van de vallei te beschermen. Loop door de straten van de stad om een duidelijk beeld te krijgen van hoe dit militaire, religieuze en culturele centrum eruitzag tijdens het Inca-rijk. Keer terug naar Cusco via Chinchero, waar de overblijfselen van de koninklijke penningmeester van Túpac Inca Yupanqui zich bevinden. Bewonder de goed bewaard gebleven Inca-muur op het centrale plein en bezoek de prachtige koloniale tempel, gebouwd op de fundamenten van een Inca-gebouw. Je eindigt deze geweldige dag op de Plaza San Francisco, vlakbij het centrale plein van Cusco.

Sitemap Písac

Wil je alle activiteiten in Písac ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Písac

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 461 beoordelingen

Zeer mooie gids, gaf veel uitleg. Bezoektijden in plaatsen zijn getimed, dus het is soms frustrerend om te moeten vertrekken. Het ontbijtbuffet was erg goed.

Goede ervaring, zeer goede gids. De reizen tussen plaatsen duren ongeveer meer dan een uur, maar ze zijn absoluut de moeite waard. 100% aan te bevelen.

De bezoeken zijn zeer de moeite waard en onze gids Julio was geweldig. Alles werkte heel goed en zeer stipt. alle tien

De gids Julio was geweldig, de hele dag was erg goed georganiseerd. Ideaal als je niet veel tijd hebt in Cuzco

Zeer mooie en aangename rondleiding, uitstekende gids!