Kies data
Belevingen in

Písac

Písac: De beste dingen die je niet wil missen

Van Cusco: rondleiding Heilige Vallei, Pisac, Moray en zoutmijnen

1. Van Cusco: rondleiding Heilige Vallei, Pisac, Moray en zoutmijnen

Tijdens deze Sacred Valley-dagtour ga je naar de must-visit-locaties van Cusco en maak je kans op traditioneel Incan-bier. Je wordt opgehaald bij je hotel in het centrum van Cuzco en gaat naar je eerste stop, Mirador Taray. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de Andes en de heilige vallei om je voor te bereiden op je ontdekkingsdag. Ga door naar de stad Pisac, de locatie van een populaire markt. Zie hoe de lokale bevolking alpaca wol verft met natuurlijke planten uit de regio. Bezoek de archeologische vindplaats en bekijk de terrassen, Inca-begraafplaatsen en koninklijke gebouwen. Ga daarna verder naar Moray om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Inca's en verwonder je over hun mysterieuze ronde terrassen. Ga naar het nabijgelegen dorp Maras en leer over de geschiedenis als centrum voor zoutproductie in de Maras-zoutmijnen. Bewonder het unieke quiltwerk van meer dan 3000 zoutvijvers die in de Heilige Vallei terechtkomen. Ga vanaf hier naar Urubamba en geniet van een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Je avontuur in de vallei gaat verder met een rit langs de Urubamba-rivier naar de stad Ollantaytambo om de ruïnes te bezoeken. Bewonder de opmerkelijke Inca-architectuur gebouwd tijdens de bloeitijd van het Inca-rijk. Zie naast de ruïnes een verbazingwekkende rotsformatie die de Inca-god van Wiracocha vertegenwoordigt. Na je tijd bij de ruïnes, kies je ervoor om terug te keren naar Cusco met je gids of om in Ollantaytambo te blijven, zodat je je persoonlijke reizen naar Machu Picchu kunt voortzetten.

Vanuit Cuzco: dagexcursie door de heilige vallei met lunch

2. Vanuit Cuzco: dagexcursie door de heilige vallei met lunch

De eerste halte van deze excursie van een dag vanuit Cuzco is de uitkijktoren van Taray, die een prachtig uitzicht biedt over de Andes en de heilige vallei. Ga dan naar het dorp Pisac met zijn populaire markt. Bezoek het archeologisch terrein en bekijk de agrarische terrassen, begraafplaatsen en koninklijke gebouwen van de Inca's. Vervolg je excursie naar Urubamba voor een heerlijke buffetlunch in een restaurant. Ga vervolgens naar Ollantaytambo, dat werd gebouwd om de ingang van Machu Picchu te bewaken en de Inca's tegen mogelijke invasies te beschermen. Bezoek op de weg terug naar Cuzco het pittoreske dorpje Chinchero en bekijk de ruïnes van het koninklijk domein van Tupac Inca Yupanqui. Zie ook hoe de lokale bevolking de wol van alpaca's blauw verft met natuurlijke planten uit de omgeving.

Van Cusco: Chinchero, Moray, Ollantaytambo en Pisac Tour

3. Van Cusco: Chinchero, Moray, Ollantaytambo en Pisac Tour

Verken Cusco's Heilige Vallei en bekijk Inca-ruïnes, zoutmijnen, lokale markten en textielproductie. Stop in Moray, Chinchero, Ollantaytambo en Pisac tijdens deze dagtour per busje. Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel in Cusco voordat je naar een archeologische zone en een textielcentrum in Chinchero gaat. Zie hoe de lokale bevolking alpacawol verven met natuurlijke planten uit de regio. Bezoek de archeologische vindplaats in Chinchero en bekijk de terrassen voordat je verder gaat naar Moray om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Inca's en verwonder je over hun mysterieuze ronde terrassen. Ga naar het nabijgelegen dorp Maras en leer over zijn geschiedenis als centrum voor zoutproductie in de Maras-zoutmijnen. Bewonder het unieke quiltwerk van meer dan 3.000 zoutvijvers die uitmonden in de Heilige Vallei. Reis naar Urubamba en geniet van een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Stop bij de ruïnes van Ollantaytambo en bewonder de opmerkelijke Inca-architectuur die is gebouwd tijdens de hoogtijdagen van het Inca-rijk. Zie een verbazingwekkende rotsformatie die de Inca-god van Wiracocha vertegenwoordigt. Aankomst bij de laatste tourstop, het archeologische park van Pisaq, waarna je de nabijgelegen stad bezoekt om de ambachtelijke markt te verkennen. Keer terug naar Cusco en word afgezet in het stadscentrum nadat de tour voorbij is.

Cusco: 2-daagse heilige vallei en rondleiding door Machu Picchu

4. Cusco: 2-daagse heilige vallei en rondleiding door Machu Picchu

De reis begint met het ophalen van je hotel in Cusco om 07:40 uur. Verken de Heilige Vallei van de Inca's en bezoek de pittoreske stadjes Pisaq en Ollantaytambo. De lunch wordt verzorgd in de stad Urubamba (inbegrepen). Na de tour in de heilige vallei, neem je de trein naar Aguas Calientes. Bij aankomst in Aguas Calientes wordt u naar uw accommodatie gebracht. Geniet van een vrije middag in Aguas Calientes. 'S Nachts neemt de gids contact met je op in je hotel om alle instructies te geven voor de tour naar Machu Picchu de volgende dag. Word vroeg wakker voor een transfer van 07:00 uur van Aguas Calientes naar de Inca-citadel van Machu Picchu met de bus. Geniet bij aankomst van een rondleiding van 2 uur door Machu Picchu. Leer met je deskundige gids alles over de oude Inca-stad en bezoek de verschillende locaties, waaronder tuinen, heiligdommen, waterkanalen, gevangenissen en meer. Na de rondleiding heb je vrije tijd om de Inca-citadel op eigen gelegenheid te verkennen. Als je ervoor kiest om een Huayna Picchu- of Machu Picchu-klim aan je reis toe te voegen, doe je de beklimming alleen. Het tourpersoneel wijst de route naar de berg aan, daarna ben je vrij om de klim in je eigen tempo te doen. Je wordt dan teruggebracht naar de stad Aguas Calientes, waar je tijd hebt voor de lunch voordat je de trein terug naar Ollantaytambo neemt. Ten slotte zal de touroperator je met de bus naar de stad Cusco brengen.

Van Cusco: Heilige Vallei van de Inca's Full-Day Tour

5. Van Cusco: Heilige Vallei van de Inca's Full-Day Tour

Geniet van een dagexcursie van Cusco naar Urubamba in de heilige vallei van de Inca's. Je zult eerst het dorp en de ruïnes van Pisac verkennen, gesticht tijdens de koloniale tijd aan de voet van een heuvel bekroond door de overblijfselen van een Inca-stad. Op het hoofdplein zie je de markt op zondag, dinsdag en donderdag, waar de lokale bevolking hun producten ruilt en ambachtslieden uit het hele gebied hun geweven alpaca-wollen dekens en poncho's, gegraveerde kalebassen, antieke reproducties, sieraden en andere ambachten verkopen. Vervolgens vervolg je de bergopwaartse weg om de oude ruïnes van Pisaq te verkennen; bewonder de perfect gebouwde huizen en tempels en geniet van een prachtig uitzicht over de vallei vanaf de uitkijkposten. Na de lunch bezoekt u Ollantaytambo, de enige Incastad die niet werd omvergeworpen door de conquistadores. Hier kunt u de ruïnes verkennen die boven de stad uittorenen. In de late namiddag keert u terug naar Cusco en bezoekt u onderweg de traditionele markt van Chinchero.

Van Cusco: Sacred Valley Tour met lunchbuffet

6. Van Cusco: Sacred Valley Tour met lunchbuffet

Ontspan na het ophalen tijdens een reis van 1 uur naar de stad Pisac in de Heilige Vallei en maak onderweg een aantal stops bij schilderachtige uitkijkpunten. Neem een pauze op een drukke, lokale markt, waar handgemaakte ambachten en kleding worden verkocht. Geniet van een vers bereide lunch en verken nabijgelegen archeologische vindplaatsen. Dwaal door de koloniale stad Pisac en koop unieke, handgemaakte souvenirs en geschenken. Na een bezoek aan de markt brengt de bus je naar de heuvels boven de stad Pisac om de beroemde archeologische vindplaatsen te bezoeken. Reis door de Heilige Vallei en stop voor een lunchbuffet in de stad Urubamba Ga verder langs de vallei naar Ollantaytambo, gesticht door de Inca Ollantay aan de oevers van de Urubamba-rivier. Bezoek de Zonnetempel, gebouwd van grote blokken die eeuwenlang intact zijn gebleven. Vanuit Ollantaytambo keert de bus terug via Urubamba en gaat dan omhoog en de vallei uit naar de hooglanden daarboven, waar je een laatste stop maakt in de stad Chinchero. Bekijk de oude geschilderde muurschilderingen en de traditionele markt die beroemd is om hun handgemaakte textiel en weefsels.

Cusco: dagtour door de Heilige Vallei met lunch

7. Cusco: dagtour door de Heilige Vallei met lunch

Ontdek de majestueuze Heilige Vallei van de Inca's tijdens deze onvergetelijke tour. Begin uw dag met het ophalen van een hotel of ontmoetingspunt en ga naar het pittoreske stadje Pisac. Verken de kleurrijke ambachtelijke markt, waar je kunt kopen en je kunt onderdompelen in de gebruiken van de inwoners. Bewonder het imposante archeologische park van Pisac en reis vervolgens langs de rechteroever van de rivier de Vilcanota door de Heilige Vallei. Maak een stop in de stad Urubamba, waar u kunt lunchen in een lokaal restaurant. Ga vervolgens naar de stad en het fort van Ollantaytambo, gebouwd om de ingang van de vallei te beschermen. Loop door de straten van de stad om een duidelijk beeld te krijgen van hoe dit militaire, religieuze en culturele centrum eruitzag tijdens het Inca-rijk. Keer terug naar Cusco via Chinchero, waar de overblijfselen van de koninklijke penningmeester van Túpac Inca Yupanqui zich bevinden. Bewonder de goed bewaard gebleven Inca-muur op het centrale plein en bezoek de prachtige koloniale tempel, gebouwd op de fundamenten van een Inca-gebouw. Je eindigt deze geweldige dag op de Plaza San Francisco, vlakbij het centrale plein van Cusco.

Cusco: toeristenkaart voor 1, 2 of 10 dagen met hotelbezorging

8. Cusco: toeristenkaart voor 1, 2 of 10 dagen met hotelbezorging

Profiteer van besparingen en geniet van het gemak van het Cusco Tourist Ticket, dat toegangen tot de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van Cusco en de Heilige Vallei omvat. Profiteer van de hotelbezorgservice naar uw hotel of Airbnb in het historische centrum van Cusco of Wanchaq. Kies uit een toeristisch ticket voor 1, 2 of 10 dagen: 10-daagse toeristenkaart - stad Cusco en heilige vallei: Toegang tot de 16 belangrijkste archeologische vindplaatsen en musea van Cusco. Geniet met dit ticket van toegang tot het archeologische park van Sacsayhuaman, Qenqo, Tambomachay, Puca Pucara, Pisac, Ollantaytambo, Chinchero, Moray, Tipon, Piquillacta, Pachacutec Inca Monument, Qosqo Native Art Center, Museum of Contemporary Art, Qorikancha Site Museum, Regionaal Historisch Museum en Volkskunstmuseum. Ticket geldig voor gebruik gedurende 10 opeenvolgende dagen waarin u alle genoemde attracties kunt bezoeken. 2-daagse toeristenkaart - Heilige vallei: Ticket is inclusief toegang tot de volgende archeologische vindplaatsen in de Heilige Vallei: Pisaq, Ollantaytambo, Chinchero en Moray. Ticket geldig voor gebruik gedurende 2 opeenvolgende dagen waarin u alle 4 genoemde attracties kunt bezoeken. Toeristenticket voor 1 dag - Cusco City: Ticket is inclusief toegang tot de volgende archeologische vindplaatsen in het Sacsayhuaman Archeological Park: Sacsayhuaman, Qenqo, Tambomachay en Puca Pucara. Ticket geldig voor gebruik gedurende 1 dag waarin u alle 4 attracties kunt bezoeken.

Cusco: Pisac, Ollantaytambo en Chinchero Sacred Valley Tour

9. Cusco: Pisac, Ollantaytambo en Chinchero Sacred Valley Tour

Je wordt om 08.10 uur opgehaald bij je hotel in Cusco, waarna je naar de heilige vallei van de Inca's reist. Je begint met het bezoeken van de indrukwekkende Pisac, die bekend staat als het astronomische observatorium Inca. Daarna geniet je van een lunchbuffet in Urubamba, waar je kunt genieten van typisch Peruaanse gerechten. Je tweede punt zal het fort van Ollantaytambo zijn, waar je de Tempel van de Zon en zijn indrukwekkende monolieten zult observeren. Je gaat dan verder naar het archeologische park van Chinchero, een belangrijke agrigolaplaats . Terwijl je in Chinchero trappen, Inca-muren en de platforms waar de lokale bevolking hun lama's en alpaca's postte, kunt observeren. Je kunt ook Andes-vrouwen observeren die nog steeds Inca-kostuums dragen, voordat je om ongeveer 19.30 uur terugkeert naar Cusco. Je tour eindigt uiteindelijk in de buurt van het centrale plein van Cusco.

Van Cusco: overnachting Machu Picchu en Heilige Vallei Trip

10. Van Cusco: overnachting Machu Picchu en Heilige Vallei Trip

Ontsnap aan je dagelijkse routine tijdens een 's nachts, multi-stop Machu Picchu-avontuur met vervoer heen en terug vanuit Cusco. Bezoek de Heilige Vallei, Pisac, Ollantaytambo en meer. Toegangskaarten, rondleidingen, een lunchbuffet en overnachting in Aguas Calientes zijn bij uw reis inbegrepen. Dag 1: Cusco - Heilige Vallei - Aguas Calientes Begin helder en vroeg met het ophalen van je hotel en ga vervolgens naar de Heilige Vallei van de Inca's voor een rondleiding langs de rivier. Bezoek het archeologische park Pisac en de traditionele markt voordat u gaat zitten voor een lunchbuffet in Urubamba. Ga verder naar de stad Ollantaytambo, waar je uitstapt om door de geplaveide straten te lopen om te zien hoe de Inca-cultuur hier levend wordt gehouden. In de middag neemt u de trein naar de stad Aguas Calientes, inclusief kaartjes. De ongeveer 2 uur durende reis geeft je voldoende tijd om te ontspannen en een prachtig uitzicht op het Andesgebergte te zien. Bij aankomst op het treinstation van Aguas Calientes neemt u een transfer naar uw driesterrenhotel voor de nacht. Dag 2: Machu Picchu – Aguas Calientes – Cusco 'S Ochtends na het ontbijt in het hotel, neem je een busrit van 25 minuten met je gids van Aguas Calientes naar Machu Picchu (inbegrepen). Bij aankomst in Machu Picchu begint u aan een rondleiding van 2 uur door de citadel. Daarna is er vrije tijd om te verkennen en foto's te maken. Nadat je Machu Picchu ten volle hebt ervaren, spring je terug op de bus naar Aguas Calientes. Bij aankomst kunt u genieten van wat meer vrije tijd om de stad te verkennen en een van de lokale restaurants te bezoeken (kosten niet inbegrepen). In de middag keert u met de trein terug naar Cusco. Na een rit van ongeveer 4 uur kom je terug in Cusco aan en neem je een laatste transfer terug naar je hotel.

Sitemap Písac

Wil je alle activiteiten in Písac ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Písac

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 375 beoordelingen

Zeer mooie gids, gaf veel uitleg. Bezoektijden in plaatsen zijn getimed, dus het is soms frustrerend om te moeten vertrekken. Het ontbijtbuffet was erg goed.

Goede ervaring, zeer goede gids. De reizen tussen plaatsen duren ongeveer meer dan een uur, maar ze zijn absoluut de moeite waard. 100% aan te bevelen.

De bezoeken zijn zeer de moeite waard en onze gids Julio was geweldig. Alles werkte heel goed en zeer stipt. alle tien

De gids Julio was geweldig, de hele dag was erg goed georganiseerd. Ideaal als je niet veel tijd hebt in Cuzco

Zeer mooie en aangename rondleiding, uitstekende gids!