Kies data

Dingen om te doen Pisco, Peru

Pisco, Peru: De beste dingen die je niet wil missen

Van Paracas: Ballestas-eilanden en nationaal reservaat Paracas

1. Van Paracas: Ballestas-eilanden en nationaal reservaat Paracas

Na een handige ophaalservice van het hotel vanuit Paracas of Pisco, ga je naar de Marina Turistica om je avontuur te beginnen. Stap aan boord van een speedboot met je tweetalige, Spaans- en Engelssprekende gids en vlieg de zee op richting de adembenemende Ballestas. Onderweg stop je op het schiereiland Paracas om de Candelabro te zien, een raadselachtige glyph die in de zijkant van het eiland is uitgehouwen - waarvan het doel en de maker tot op de dag van vandaag een mysterie blijven. Ga daarna verder richting het zeereservaat van Ballestas. Kijk naar de rotsachtige kusten, tot de rand gevuld met zonnende zeehonden, en pinguïns die in het troebele water duiken om onder het oppervlak te jagen - allemaal naast andere prachtige exemplaren, zoals majestueuze pelikanen en kleurrijke blauwvoetgenten. Je keert dan terug naar de Marina Turistica voor een rit naar het Paracas National Reserve. Het Paracas National Reserve, een bijna buitenaards landschap, bestaat uit uitgestrekte, uitgestrekte woestijnen en hoge zandstenen kliffen direct naast de heldere, blauwe oceaan. Als je door het reservaat rijdt, zie je de kathedraal, een gebied waar ooit een enorme rotsformatie stond voordat deze werd verwoest door een catastrofale aardbeving. Je tour sluit af met een bezoek aan Playa Roja en Lagunillas Beach, twee prachtige kastanjebruine zandstranden die werkelijk uniek zijn. Nadat je enkele van 's werelds meest unieke natuurlijke kenmerken, flora en fauna hebt gezien, spring je terug in de auto voor een handige transfer terug naar je hotel.

Van Paracas: schilderachtige boottocht naar het eiland Ballestas

2. Van Paracas: schilderachtige boottocht naar het eiland Ballestas

Na een handige ophaalservice van het hotel vanuit Paracas of Pisco, ga je naar de Marina Turistica om je eilandavontuur te beginnen. Stap aan boord van een speedboot met je tweetalige, Spaans- en Engelssprekende gids en vlieg de zee op richting de adembenemende Ballestas. Onderweg stop je op het schiereiland Paracas om de Candelabro te zien, een raadselachtige glyph die in de zijkant van het eiland is uitgehouwen - waarvan het doel en de maker tot op de dag van vandaag een mysterie blijven. Ga daarna verder richting het zeereservaat van Ballestas. Kijk naar de rotsachtige kusten, tot de rand gevuld met zonnebadende zeehonden en pinguïns die in het troebele water duiken om onder het wateroppervlak te jagen - allemaal naast andere prachtige exemplaren, zoals majestueuze pelikanen en kleurrijke blauwvoetgenten. Ballestas, een beschermd leefgebied voor de grote hoeveelheid vogels en het zeeleven die deze eilanden naar huis roepen, is echt een van de natuurlijke schatten van Peru - en een speedboottocht rond hun kusten is de beste manier om de eilanden te zien, en alles wat ze te bieden hebben , dichtbij.

Paracas of Pisco: Private Huacachina Oasis Tour & Buggy Ride

3. Paracas of Pisco: Private Huacachina Oasis Tour & Buggy Ride

Begin met ophalen bij je hotel en reis per privévoertuig naar de stad Ica. Op weg naar Ica bezoekt u een traditionele wijngaard waar u meer te weten kunt komen over traditionele wijnen en de beroemde Pisco-geest, de nationale drank van Peru. Hier krijgt u ook de gelegenheid om enkele van de producten te proeven. Rijd vervolgens in zuidwestelijke richting naar Huacachina Oasis, een prachtige lagune omgeven door palmbomen en enorme zandduinen met een spectaculair uitzicht op de Ica-vallei en de woestijn. Beklim de zandduinen en geniet van een van de beroemde duinbuggytours. Deze tour duurt 2 uur door de Ica-woestijn en je krijgt ook een les sandboarden of zandsurfen in de zandduinen. Stop ten slotte bij de hoogste zandduin om van de zonsondergang te genieten. Keer terug naar Huacachina, waar je een douche kunt nemen om het zand van je af te spoelen, voordat je terugkeert naar je hotel in Paracas.

Van Pisco of Paracas: vlucht Nazca Lines

4. Van Pisco of Paracas: vlucht Nazca Lines

Je wordt opgehaald bij je hotel in de stad Pisco of Paracas om richting Pisco Airport te rijden. Ontmoet uw vertegenwoordiger en ga naar de incheckzone om op uw vlucht te wachten. Laat u informeren over de aard van uw tour en over veiligheidsinstructies. De vlucht duurt precies 1 uur en 40 minuten inclusief de reistijd naar de Nazca-woestijn en je ziet 12 van de meest representatieve figuren getekend op het steenachtige oppervlak van de Nazca-woestijn. Let op voorstellingen van dieren en planten, verdeeld over een labyrint van lijnen, trapezes en driehoeken die al bijna 2000 jaar bewaard zijn gebleven. De Nazca-lijnen zijn enkele van de meest ongelooflijke overblijfselen van een oude cultuur. Deze ontwerpen, waarvan sommige wel 500 meter lang zijn, kunnen echt worden gewaardeerd vanuit de lucht op een hoogte van 450 meter. Na je ervaring vlieg je terug naar het vliegveld en ga je terug naar je hotel of naar een busstation.

Van Paracas: privétour door het nationale reservaat van Paracas

5. Van Paracas: privétour door het nationale reservaat van Paracas

Geniet van het gemak dat je wordt opgehaald bij je hotel in Paracas of Pisco en wordt overgebracht naar het Paracas National Reserve. Het reservaat werd in 1975 opgericht om de vogels en de zee van het leven van het schiereiland Paracas te beschermen. Bewonder het adembenemende landschap van het schiereiland, gevormd door een zoute woestijn, eilanden en de zee. Bekijk een van de grootste zeeleeuwenkolonies ter wereld. Bewonder de vele vogels langs de kustlijn. Kom meer te weten over het reservaat door een bezoek te brengen aan het bezoekerscentrum, dat tentoonstellingen heeft over de lokale flora en fauna. Rijd naar een gebied waar ooit een grote natuurlijke rotsformatie stond, bekend als de kathedraal. Helaas werd de kathedraal verwoest tijdens een aardbeving in 2007. Geniet van een fantastisch uitzicht op de woestijn, de blauwe oceaan en duizenden zeevogels. Bezoek Playa Roja en Lagunillas-strand. Nadat je tour is afgelopen, keer je terug naar je hotel.

Van Paracas: Ballestas Islands en Tambo Colorado Tour

6. Van Paracas: Ballestas Islands en Tambo Colorado Tour

Begin met het ophalen van je hotel in Paracas of Pisco voordat je naar Marina Turistica gaat om je avontuur te beginnen. Stap aan boord van een speedboot met je tweetalige, Spaans en Engels sprekende gids en vlieg de zee op richting de prachtige Ballestas. Onderweg stop je op het schiereiland Paracas om de Candelabro te zien, een raadselachtige glyph uitgehouwen in land waarvan het doel en de maker tot op de dag van vandaag een mysterie blijven. Ga daarna verder naar het mariene heiligdom van Ballestas. Kijk naar de rotsachtige kusten, tot de rand gevuld met zonnebadende zeehonden en pinguïns die in het troebele water duiken om onder het oppervlak te jagen - allemaal naast andere prachtige exemplaren, zoals majestueuze pelikanen en kleurrijke blauwvoetige boobies. Keer terug naar de Marina Turistica voor een rit naar de Inca-nederzetting van Tambo Colorado. Hoogstwaarschijnlijk gebouwd aan het einde van de 15e eeuw, werd de site geregeerd door de Inca-keizer Pachacutec. Wandel met uw gids over de site en bewonder de gedecoreerde oppervlakken en structuur die door de eeuwen heen opmerkelijk goed heeft overleefd, dankzij het droge klimaat in de regio. De site is gebouwd in het typische Incan-ontwerp, met verzonken trapeziumvormige nissen en een rechthoekige plattegrond. Leer meer over de stijlen van architectuur uit deze historische periode en de culturele invloeden van de mensen van Ayacucho en Cuzco. Verken de plechtige pleinen, platforms en huizen van de site, evenals het hoofdgebouw dat bekend staat als La Fortaleza. Luister naar je gids en leg het erfgoed van de site uit, waarvan wordt aangenomen dat het is gebruikt als een administratief, ceremonieel en militair centrum dat de hoofdweg van de kust naar de hooglanden bestuurde. De site werd ook gebruikt als een rustplaats voor veel van de Inca-legersoldaten over het lokale grondgebied.

Van Paracas of Pisco: privéboottocht naar de Ballestas-eilanden

7. Van Paracas of Pisco: privéboottocht naar de Ballestas-eilanden

Ballestas, een beschermd leefgebied voor de rijke verscheidenheid aan vogels en dieren die deze eilanden naar huis noemen, is een van Peru's natuurlijke schatten. Bekijk de eilanden van dichtbij tijdens een speedboottocht langs de kusten. Maak een stop op het Paracas-schiereiland om de glyph van de kandelaar te observeren. Na een handige ophaalservice van het hotel van Paracas of Pisco, ga je naar de Marina Turistica om je eilandavontuur te beginnen. Stap aan boord van een privéspeedboot met je gids en vaar de zee op richting de prachtige Ballestas. Onderweg stop je bij de kustheuvel van het schiereiland Paracas om de Candelabra te zien, een raadselachtige prehistorische glyph die in de zijkant van het eiland is geëtst - waarvan het doel en de maker tot op de dag van vandaag een mysterie blijven. Ga daarna verder richting het zeereservaat van Ballestas. Kijk naar de rotsachtige kusten, tot de rand gevuld met zonnebadende zeehonden. Kijk hoe pinguïns in het troebele water duiken om onder het oppervlak te jagen - allemaal samen met andere prachtige wezens, zoals pelikanen en blauwvoetige boobies. Na een exclusieve rondreis over de eilanden die speciaal voor u en uw groep is gemaakt, wordt u teruggebracht naar uw hotel of wordt u afgezet rond Paracas.

Vanuit de haven van San Martin: Inca Tambo Colorado Tour van 4 uur

8. Vanuit de haven van San Martin: Inca Tambo Colorado Tour van 4 uur

Ontmoet je gids om 9.15 uur in de haven van San Martin. Vanaf daar wordt u overgebracht naar de stad Paracas, waar u aan boord van ons voertuig stapt om richting Pisco-stad te rijden voor een sightseeingtour. Daarna reis je naar het oosten om bij het goed bewaard gebleven Inca-fort van Tambo Colorado te komen. Ontdek een Inca-nederzetting die hoogstwaarschijnlijk aan het einde van de 15e eeuw is gebouwd en werd geregeerd door de Inca-keizer Pachacutec. Het stond bekend als Puka Tampu, Pucallacta of Pucahuasi en de gebouwen vertonen typische Wary (Ayacucho) en Inca (Cusco) cultuurinvloeden. Loop tussen gebouwen, waaronder ceremoniële pleinen, huizen, ceremoniële platforms en het hoofdgebouw dat bekend staat als La Fortaleza. Leer hoe Tambo Colorado werd gebruikt als een administratieve/ceremoniële en militaire plek om de hoofdweg van de kust naar de hooglanden te controleren. Deze plaats diende als rustplaats voor de Inca en zijn leger over het Inca-gebied. De site bestaat uit verschillende structuren rond een groot centraal plein. Het centrale plein heeft de vorm van een trapezium en de grootste zijde is 150 meter lang. De hoofdstructuur is gegroepeerd in een noordelijke en zuidelijke paleizen, plus enkele ceremoniële platforms. Vanwege de lokale omgevingsomstandigheden zijn veel van de originele kleuren van de gebouwen bewaard gebleven, waardoor experts de locatie konden reconstrueren. Na genoten te hebben van een informatieve rondleiding keert u terug naar de haven van San Martin om weer aan boord te gaan van uw schip.

Ballestas-eilanden en Tambo Colorado vanuit de haven van San Martin

9. Ballestas-eilanden en Tambo Colorado vanuit de haven van San Martin

Ontmoet je gids om 9.15 uur in de haven van San Martin en geniet van een transfer naar de stad Paracas. Hier ontmoet je de rest van de groep en ga je aan boord van een speedboot om het avontuur naar het prachtige eiland Ballestas te beginnen. Onderweg stop je op het schiereiland Paracas om de raadselachtige figuur van de Candelabro te zien, een prachtig ontwerp getekend op de zijkant van een heuvel op het schiereiland. Niemand weet zeker wie het heeft gedaan of waarom. Daarna ga je naar Ballestas Island, waar je een prachtige wereld vol vogels en zeeleeuwen zult zien. Bezoek hier de drie eilanden op afstand en verken enkele grotten, afhankelijk van de toestand van de zee. Bij uw terugkeer in de haven rijdt u richting Pisco-stad voor een sightseeingtour. Reis vervolgens naar het oosten om uiteindelijk aan te komen bij het goed bewaard gebleven Inca-fort van Tambo Colorado. Tambo Colorado was een Inca-nederzetting en werd hoogstwaarschijnlijk gebouwd aan het einde van de 15e eeuw en werd geregeerd door de Inca-keizer Pachacutec. De site bestaat uit verschillende structuren rond een groot centraal plein. Het centrale plein heeft de vorm van een trapezium met een lengte van 150 meter aan de grootste zijde. Vanwege het milde lokale klimaat zijn veel van de originele kleuren van de gebouwen bewaard gebleven, waardoor experts de site konden reconstrueren. Uiteindelijk keert u terug naar de haven van San Martin om weer aan boord te gaan van uw schip.

Van Paracas: Tambo Colorado Inca Complex Tour

10. Van Paracas: Tambo Colorado Inca Complex Tour

De reis begint met het ophalen van je hotel in Paracas of Pisco en reist naar de Inca-nederzetting van Tambo Colorado. Hoogstwaarschijnlijk gebouwd aan het einde van de 15e eeuw, werd de site geregeerd door de Inca-keizer Pachacutec. Dwaal met je gids rond op de site en bewonder de versierde oppervlakken en structuur die door de eeuwen heen opmerkelijk goed bewaard zijn gebleven, dankzij het droge klimaat van de regio. De site is gebouwd in het typische Inca-ontwerp, met verzonken trapeziumvormige nissen en een rechthoekige plattegrond. Leer meer over de architectuurstijlen uit deze historische periode en de culturele invloeden van de mensen van Ayacucho en Cusco. Verken de ceremoniële pleinen, platforms en huizen van de site, evenals het hoofdgebouw dat bekend staat als La Fortaleza. Luister naar je gids die uitleg geeft over het erfgoed van de site, waarvan wordt aangenomen dat het werd gebruikt als een administratief, ceremonieel en militair centrum dat de hoofdweg van de kust naar de hooglanden controleerde. De site werd ook gebruikt als rustplaats voor veel van de soldaten van het Inca-leger in het hele lokale gebied.

10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Pisco, Peru

Wil je alle activiteiten in Pisco, Peru ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.