Ontdek het beste van
Pitlochry

Onze aanbevelingen voor Pitlochry

Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden Tour

1. Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden Tour

Vertrek uit Edinburgh in een luxe touringcar met airconditioning (max 57 zitplaatsen). Rijd langs Stirling Castle en hoor je gids verhalen vertellen over William Wallace en Robert the Bruce en de bloedige gevechten die op deze grond werden uitgevochten. Eerst kom je aan in de stad Callander, genesteld aan de voet van de Trossachs. Vervolgens rijd je door Loch Lomond en het Trossachs National Park. Je Schotse gids vertelt je over Rob Roy MacGregor, de beruchte Highlander. Treed in de voetsporen van James Bond ("Skyfall") en Harry Potter ("Harry Potter and the Prisoner of Azkaban") als je naar de prachtige Highland vallei van Glencoe reist. Luister naar het griezelige verhaal van het bloedbad van de Clan MacDonald in 1692. Reis door Fort William, de thuisbasis van Ben Nevis, die met 4.409 voet de hoogste berg van de Britse eilanden is. Kom aan op de zuidelijke oever van Loch Ness in het charmante dorpje Fort Augustus, waar vele cafés, winkels en restaurants je een ontspannen lunch bieden. Wandel langs de oevers van het Caledonisch Kanaal en ervaar Loch Ness tijdens een optionele 1 uur durende boottocht. Probeer een glimp op te vangen van "Nessie", het legendarische Monster van Loch Ness. Bewonder het indrukwekkende Commando Memorial bij Spean Bridge met uitzicht op de Nevis Range. Ga het Cairngorms National Park in en ontdek het land van de "Monarch of the Glen". Rijd langs Loch Laggan voordat de wegen boven de Grampian Mountains klimmen. Reis over de Pass of Drumochter, die de noordelijke en zuidelijke Central Highlands met elkaar verbindt. Ervaar de majesteit van een bergpas die is ontstaan door gletsjeractiviteit tijdens opeenvolgende ijstijden. Stop ten slotte kort in het prachtige Victoriaanse stadje Pitlochry voordat je terugkeert naar het centrum van Edinburgh, waar je rond 20.30 uur aankomt. Opmerking: om aan de vraag te voldoen en om overbevolking in kleinere Schotse steden te voorkomen, wordt deze tour in het hoogseizoen in omgekeerde volgorde aangeboden.

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe & de Schotse Hooglanden Tour

2. Edinburgh: Loch Ness, Glencoe & de Schotse Hooglanden Tour

Ga naar de Highlands, op zoek naar het Monster van Loch Ness of gewoon voor een schilderachtige dagtrip vanuit Edinburgh. Na de ophaalservice kun je ontspannen in onze luxe touringcar met airconditioning en luisteren naar het onderhoudende commentaar en de muziek van de gids terwijl je door de highlands rijdt.Weg naar de Highlands Bezoek het Callander-gebied voor onze eerste stop van de dag, waar je een kopje koffie kunt krijgen en misschien ook de kans krijgt om een paar van onze beroemde Highland Cows te ontmoeten (afhankelijk van de tijd van het jaar). Vervolgens vervolgen we ons avontuur verder de hooglanden in richting Glencoe. Terwijl we passeren, hoor je verhalen over de slachtingen van de Clans en sfeervolle traditionele muziek. Er is gelegenheid om even te pauzeren voor een fotostop, waar je je eigen adembenemende foto's en selfies kunt maken van die onvergetelijke uitzichten over de hooglanden. Aangekomen in Fort William stoppen we voor de lunch, waar je gids je kan adviseren over waar je het beste kunt eten. Als je geïnteresseerd bent in de geheimen van de kilt, kun je hier zelfs een 'wee' kilt introductie krijgen. Na de lunch worden we naar het magische Loch Ness zelf gebracht, waar je zelf kunt bepalen wat je gaat doen. Je gids zal je adviseren over de verschillende optionele activiteiten. Je kunt een bezoek brengen aan het 16e-eeuwse Urquart Castle aan de waterkant en aan boord gaan van een 30 minuten durende boottocht op zoek naar "Nessie"! Je kunt er ook voor kiezen om het kasteel niet te bezoeken en een 1 uur durende boottocht over het Loch te maken. De boottocht biedt een prachtig uitzicht op Loch Ness en het kasteel. Je kunt je tijd ook besteden aan het verkennen van de omgeving, zoals de Old Coffin Trail wandeling en het uitkijkpunt dat begint op de parkeerplaats van het hotel waar we stoppen, of gewoon genieten van het uitzicht op Loch Ness vanaf de pier waar een souvenirwinkel en een café zijn. Afscheid nemend, rijden we langs het laatste deel van de 23 mijl lange oever van Loch, passeren we Inverness voordat we naar het zuiden afslaan richting huis. Onderweg naar huis maken we een korte stop in Pitlochry, een prachtig Victoriaans dorp in het hart van het land, voordat we de laatste etappe van de stadsrondleiding afleggen en rond 20.30 uur terugkeren in het centrum van Edinburgh. Tip: neem een koud lunchpakket mee om tijd te besparen bij de stops en ervoor te zorgen dat je elke minuut daar optimaal kunt benutten!

Edinburgh: Verken Glenfinnan, Fort William en Glencoe

3. Edinburgh: Verken Glenfinnan, Fort William en Glencoe

Begin aan een dagtocht naar de schilderachtige Schotse Hooglanden tijdens een dagtocht vanuit Edinburgh. Bezoek Glenfinnan, Glencoe en Fort William en bewonder het landschap van Hollywood-films, waaronder de Harry Potter-serie. Verlaat de drukke straten van Edinburgh terwijl je met de bus langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden, zoals Edinburgh Castle, reist op weg naar de stad. Bewonder het landschap tijdens de reis noordwaarts naar de ruige Schotse Hooglanden, met een stop voor een drankje bij de toegangspoort tot de Hooglanden in Callander. Rijd door het ruige landschap naar Glencoe, waar Skyfall van James Bonds werd opgenomen. Bekijk de achtergrond van enkele scènes uit Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. Pauzeer hier voor foto's en om meer te weten te komen over de geschiedenis van Glencoe, inclusief het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692. Vanuit het sfeervolle Glencoe reist u verder langs de oevers van Loch Linnhe naar het hooglandstadje Fort William, dat aan de voet van de hoogste berg van Groot-Brittannië ligt: Ben Nevis. Stop hier om je benen te strekken en een vroege lunchpauze te houden. Ga vervolgens verder naar het prachtige Glenfinnan Viaduct, dat diende als de schilderachtige route van de Hogwarts Express in de Harry Potter-serie. Ontdek de setting voor het Toverschool Toernooi uit de film en het meer vanaf het terrein van Zweinstein. Bezoek het Glenfinnan Monument, dat een van de belangrijkste gebeurtenissen in de Schotse geschiedenis symboliseert; de Jacobitische opstand van 1745. Wanneer u vervolgens Glenfinnan verlaat, kunt u achterover leunen en ontspannen op uw reis naar Edinburgh, terwijl u onderweg stopt voor een drankje in het kleine dorpje Pitlochry.

Edinburgh: Loch Ness & Schotse Hooglanden Tour met Lunch

4. Edinburgh: Loch Ness & Schotse Hooglanden Tour met Lunch

Begin op een begeleide dagexcursie naar Loch Ness vanuit Edinburgh en verken de Schotse Hooglanden. Bekijk de hoogste berg van Groot-Brittannië, Ben Nevis, houd Nessie in de gaten tijdens een boottocht en geniet van een picknicklunch. Rijd vanuit Edinburgh naar het noorden en passeer de imposante wallen van Stirling Castle. Omzeil het Trossachs Rob Roy-land en steek de wildernis van Rannoch Moor over voordat je stopt bij de dramatische Glen Coe; het toneel van het beruchte bloedbad van 1692. Je reis voert je door Fort William. Passeer Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, voordat je de Great Glen binnengaat. Aankomst in het mooie Highland-dorp Fort Augustus aan de oevers van Loch Ness en geniet van een heerlijke picknick met vers gemaakte sandwiches, zandkoekjes en chips. Als u zin heeft in iets substantiëlers, zal uw gids u graag een aantal geweldige lokale cafés aanbevelen. Maak een optionele boottocht op het meer, maak een mooie wandeling of ontspan gewoon aan het Caledonisch Kanaal. Als u ervoor kiest om langs de wateren van Loch Ness te varen, is het echt een onvergetelijke ervaring. Uw boot is uitgerust met het nieuwste hi-tech kleuren-, sonar- en onderwaterbeeldvormingssysteem, waardoor u een fascinerend beeld krijgt van het onderwaterterrein en het leven. Misschien zie je Nessie zelfs! U kunt ook ontspannen met een kopje koffie of een biertje in de bar aan boord. Nadat je het beste van de Schotse Hooglanden hebt gezien, is het tijd om terug te gaan naar Edinburgh via het glinsterende Loch Laggan en de wilde en eenzame Drumochter Pass. Rijd zuidwaarts en kom Perthshire binnen, een land van bossen, rivieren en bergen. Bekijk de spectaculaire Forth Bridge voordat je rond 20:00 uur terugkeert in Edinburgh.

Vanuit Edinburgh: Dagtocht naar Loch Ness, Glencoe en de Highlands

5. Vanuit Edinburgh: Dagtocht naar Loch Ness, Glencoe en de Highlands

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van Schotland op deze dagtour die je meeneemt naar alle belangrijke plekken in Schotland. Bezoek de Highlands, het Cairngorms National Park, Loch Ness en nog veel meer. Je dag begint op de Royal Mile in Edinburgh, waar je wordt opgehaald om je dag vol avontuur te beginnen. Terwijl je op weg bent naar de Highlands, zie je de fantastische Forth Bridges. Je kunt heerlijke zelfgebakken gerechten proeven als je stopt in het mooie Highland stadje Pitlochry. Van daaruit rijd je verder door het Cairngorms National Park, waar je kunt genieten van prachtige landschappen te midden van de unieke wildernis van het National Park. Las een pauze in bij Loch Ness, dat over de hele wereld beroemd is om zijn schoonheid en mysterie. Vanaf hier heb je de kans om een 'monster spotting' cruise te maken, Urquhart Castle te bezoeken en zelf op zoek te gaan naar het beroemde monster. Bezoek vervolgens Glen Coe, een wondermooie plek vol geschiedenis. Als je bij de monding van de glen staat, voel je het verleden tot leven komen terwijl je gids je vertelt over het verschrikkelijke bloedbad van de Clan. Op weg naar huis kom je langs de prachtige stad Stirling, waar je het prachtige kasteel van een afstandje kunt bekijken en meer te weten kunt komen over de heldendaden van William Wallace, die zijn vastgelegd in de film Braveheart.

Glasgow: Loch Ness, Glencoe en Highlands Tour met rondvaart

6. Glasgow: Loch Ness, Glencoe en Highlands Tour met rondvaart

Je vertrekt uit Glasgow en reist richting de Highlands langs de "bonnie, bonnie" oevers van Loch Lomond. Dit is het grootste loch van Schotland en het dankt zijn naam aan de berg Ben Lomond aan de oostelijke oever. Je steekt de oude natuurlijke breuklijn over die dwars door Schotland loopt en waagt je in de majestueuze Highlands waar het landschap dramatisch verandert. De vlakke vlaktes van de Lowlands veranderen in glinsterende lochs, ruige bergen en bosrijke valleien. De verleidelijke schoonheid maakt het gemakkelijk om te vergeten dat dit ooit een strijdtoneel was van de fel territoriale Highland clans. Als je naar het noorden reist door Breadalbane (wat het 'Hoge Land van Schotland' betekent), klim je naar Rannoch Moor. Deze 1000 voet hoge vlakte is bedekt met heide, veenmoerassen en tientallen lochs. Je zult genieten van het contrast met het spectaculaire berglandschap van Buachaille Etive Mor (wat 'de grote herder van Etive' betekent). Vervolgens daal je af naar de beroemdste vallei van Schotland, Glencoe, waar je gefascineerd zult zijn door de prachtige rotswanden en steile hellingen. Na Glencoe kom je in een diepe gletsjervallei, bekend als de Great Glen. Via de stad Fort William reis je onder de hoogste berg van Groot-Brittannië door, de Ben Nevis, voordat je aankomt in Fort Augustus aan de oever van Loch Ness. Fort Augustus ligt aan het Caledonian Canal, een geweldige plek om te ontspannen en de boten voorbij te zien varen. Je stopt hier een uur zodat je tijd hebt om te lunchen. Na je lunch kun je een vijfsterren Cruise Loch Ness boottocht maken vanuit Fort Augustus*. Het water opgaan is de beste kans die je hebt om het monster te zien en de schoonheid van dit mysterieuze loch te bewonderen. Je verlaat het schilderachtige dorp en begint je reis terug richting Glagsow, maar maak je geen zorgen, er zijn onderweg vele mooie stops voor foto's en uitzichten, waaronder het schitterende stadje Pitlochry. Je gaat verder zuidwaarts door de bossen van Perthshire voordat je uiteindelijk 's avonds Glasgow bereikt. *De Loch Ness boottocht is afhankelijk van het weer en kan zonder voorafgaande waarschuwing worden geannuleerd.

Vanuit Edinburgh: Dagtocht Loch Ness, Glenoce & The Highlands

7. Vanuit Edinburgh: Dagtocht Loch Ness, Glenoce & The Highlands

Nadat je in het centrum van Edinburgh bent opgehaald, ga je richting Stirling, waar je glimpen opvangt van Stirling Castle en het Wallace Monument. Je bezoekt Callander en stop foor een koffie in deze bruisende stad die bekend staat als de poort naar de Highlands. Ga vervolgens noordwaarts via Rannoch Moor en bereik de duistere Pass of Glencoe. Stop voor de lunch vlakbij Fort William en volg het the Caledonian Canal de Great Glen op richting Loch Ness. Hier heb je wat vrije tijd voor een optionele cruise op het Loch, of om te ontspannen in een van de bars of restaurants in het rustige dorp, of op de pier.  Na Loch Ness ga je in zuidoostelijke richting en geniet je van geweldige uitzichten op Loch Laggan. Onderweg naar huis maak je nog een stop in Pitlochry, een prachtig Victoriaans kuuroord. Vervolgens ga je zuidwaarts door Fife en steek je de Forth naast de geweldige Forth Bridge over, waarna je weer naar Edinburgh terugkeert.

Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe en de Highlands Tour

8. Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe en de Highlands Tour

Vertrek vanuit Glasgow voor een dagtocht met gids door de Schotse Hooglanden. Bewonder de wilde schoonheid van het Schotse platteland en bezoek hoogtepunten, waaronder Loch Lomond en Loch Ness. Rijd in noordelijke richting naar de Hooglanden en bewonder de weelderige weiden van het Schotse platteland vanuit een bus met airconditioning. Stop onderweg voor een kop thee of koffie in een café aan de oevers van Loch Lomond voordat je de Hooglanden inrijdt. Rijd door het verlaten landschap van Rannoch Moor en de Black Mount naar Glencoe, de locatie van het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692. De gids vertelt je meer over de gebeurtenissen en de geschiedenis van het gebied. Na de lunch in Fort William rijd je onder de hoogste berg van Groot-Brittannië, de Ben Nevis, door naar de Great Glen. Kies bij Loch Ness voor een sightseeing-bootocht op het loch of bewonder het uitzicht vanaf de oever. Op de terugweg naar Glasgow steek je de Grampian Mountains over en bewonder je het boslandschap van Perthshire, met ook het Forest of Atholl.

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe en Highlands Tour met lunch

9. Edinburgh: Loch Ness, Glencoe en Highlands Tour met lunch

Welkom avonturiers! Ga op reis door het hart van Schotland, waar elke bocht een verhaal van geschiedenis en mysterie onthult terwijl je geniet van het dramatische landschap. Vertrekkend vanuit de bruisende stad Edinburgh neemt onze tour je mee op een geweldig avontuur door enkele van de meest iconische landschappen van Schotland! Vang een glimp op van het machtige Stirling Castle terwijl we naar het noorden trekken, en cruise door de ongetemde schoonheid van Rannoch Moor voordat je aankomt bij het spookachtige en dramatische Glen Coe om meer te leren over de legende van The Three Sisters en het bloedbad van de clan dat de inspiratie vormde voor "The Red Wedding" uit Game of Thrones. De ontdekkingstocht gaat verder! Op weg naar het legendarische Loch Ness passeren we de torenhoge Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, en reizen we door de ruige Great Glen, voordat we stoppen in het charmante Highland dorpje Fort Augustus. Hier heb je twee keuzes: 1) Maak een boottocht over het beruchte loch en ga op jacht naar het ongrijpbare monster! Sonars en onderwaterbeeldvormingssystemen onthullen de geheimen van het loch, terwijl de bemanning mystieke verhalen en legendes over het gebied en Nessie vertelt. Pak een koffie of een biertje van de bar aan boord om scherp te blijven! 2) Proef het leven in de Highlands terwijl je door de plaatselijke winkeltjes dwaalt, je eeuwen geleden waant en de historische bezienswaardigheden in je opneemt. Misschien vang je wel een glimp op van Nessie vanaf de schilderachtige kusten? Op de terugweg naar Edinburgh volgen we Loch Laggan, zien we meer van het ruige Schotse landschap en stoppen we bij kleine Highland dorpjes terwijl je epische gids verhalen over het land vertelt. Als de dag ten einde loopt, genieten we van een laatste glimp van de iconische Fort Bridges voordat we 's avonds terugkeren, gevuld met herinneringen voor het leven!

Vanuit Edinburgh: 3-daagse Isle of Skye, Hooglanden & Loch Ness

10. Vanuit Edinburgh: 3-daagse Isle of Skye, Hooglanden & Loch Ness

Ga op een 3-daagse begeleide reis naar de Schotse Hooglanden vanuit Edinburgh. Bekijk de Glencoe Valley en het Eilean Donan Castle. Bewonder de glooiende weiden van het Isle of Skye en bezoek het meer Loch Ness. Dag 1 Vanuit Edinburgh rijd je naar het westen waar je eerste stop het pittoreske beschermd dorp Luss is, aan de 'Bonny, Bonny' oevers van Loch Lomond. Als je via Tyndrum naar het noorden reist, passeer je het sfeervolle Rannoch Moor voordat je tijd hebt om te wandelen en de dramatische Glencoe vallei te bewonderen, waar in 1692 de MacDonald Clan werd afgeslacht. Na de lunch in de buurt van Fort William wordt er een fotostop gehouden bij de hoogste berg van Groot-Brittannië, de Ben Nevis. Daarna wordt er gestopt om Glen Garry en de adembenemende bergketen Five Sisters of Kintail te bewonderen. Uw eerste dag eindigt in het charmante dorpje Portree op het Isle of Skye. Dag 2 Na het ontbijt vertrek je vanuit Portree voor een dagvullende tour - opties zijn onder andere Dunvegan Castle, een uitstapje naar Uig en een bezoek aan het graf van Flora MacDonald en de unieke Black Houses, oude woningen van de Schotse Hooglanders. Andere opties zijn het bekijken van Duntulum Castle, genieten van het adembenemende uitzicht op Kilt Rock of misschien een verkwikkende wandeling bij de Lealt Falls. De dag eindigt met de mogelijkheid om de Old Man of Storr te bewonderen, voordat je terugkeert naar Portree. Dag 3 Je begint je laatste dag van de rondreis via het veelgeprezen Eilean Donan Castle, het decor van de film 'Highlander'; (interieur gesloten in de winter) en gaat dan naar het mooie lochdorp Fort Augustus voor de lunch en uitzicht op Loch Ness. De tocht gaat verder zuidwaarts over Laggan en de Grampian bergen met de laatste stop, voor verfrissingen, in het Victoriaanse vakantieoord Pitlochry, voordat je terugkeert naar Edinburgh, waar de tocht eindigt.

Alle activiteiten

Onze aanbevelingen voor Pitlochry

Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden Tour

Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden Tour

Vertrek uit Edinburgh in een luxe touringcar met airconditioning (max 57 zitplaatsen). Rijd langs Stirling Castle en hoor je gids verhalen vertellen over William Wallace en Robert the Bruce en de bloedige gevechten die op deze grond werden uitgevochten. Eerst kom je aan in de stad Callander, genesteld aan de voet van de Trossachs. Vervolgens rijd je door Loch Lomond en het Trossachs National Park. Je Schotse gids vertelt je over Rob Roy MacGregor, de beruchte Highlander. Treed in de voetsporen van James Bond ("Skyfall") en Harry Potter ("Harry Potter and the Prisoner of Azkaban") als je naar de prachtige Highland vallei van Glencoe reist. Luister naar het griezelige verhaal van het bloedbad van de Clan MacDonald in 1692. Reis door Fort William, de thuisbasis van Ben Nevis, die met 4.409 voet de hoogste berg van de Britse eilanden is. Kom aan op de zuidelijke oever van Loch Ness in het charmante dorpje Fort Augustus, waar vele cafés, winkels en restaurants je een ontspannen lunch bieden. Wandel langs de oevers van het Caledonisch Kanaal en ervaar Loch Ness tijdens een optionele 1 uur durende boottocht. Probeer een glimp op te vangen van "Nessie", het legendarische Monster van Loch Ness. Bewonder het indrukwekkende Commando Memorial bij Spean Bridge met uitzicht op de Nevis Range. Ga het Cairngorms National Park in en ontdek het land van de "Monarch of the Glen". Rijd langs Loch Laggan voordat de wegen boven de Grampian Mountains klimmen. Reis over de Pass of Drumochter, die de noordelijke en zuidelijke Central Highlands met elkaar verbindt. Ervaar de majesteit van een bergpas die is ontstaan door gletsjeractiviteit tijdens opeenvolgende ijstijden. Stop ten slotte kort in het prachtige Victoriaanse stadje Pitlochry voordat je terugkeert naar het centrum van Edinburgh, waar je rond 20.30 uur aankomt. Opmerking: om aan de vraag te voldoen en om overbevolking in kleinere Schotse steden te voorkomen, wordt deze tour in het hoogseizoen in omgekeerde volgorde aangeboden.

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe & de Schotse Hooglanden Tour

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe & de Schotse Hooglanden Tour

Ga naar de Highlands, op zoek naar het Monster van Loch Ness of gewoon voor een schilderachtige dagtrip vanuit Edinburgh. Na de ophaalservice kun je ontspannen in onze luxe touringcar met airconditioning en luisteren naar het onderhoudende commentaar en de muziek van de gids terwijl je door de highlands rijdt.Weg naar de Highlands Bezoek het Callander-gebied voor onze eerste stop van de dag, waar je een kopje koffie kunt krijgen en misschien ook de kans krijgt om een paar van onze beroemde Highland Cows te ontmoeten (afhankelijk van de tijd van het jaar). Vervolgens vervolgen we ons avontuur verder de hooglanden in richting Glencoe. Terwijl we passeren, hoor je verhalen over de slachtingen van de Clans en sfeervolle traditionele muziek. Er is gelegenheid om even te pauzeren voor een fotostop, waar je je eigen adembenemende foto's en selfies kunt maken van die onvergetelijke uitzichten over de hooglanden. Aangekomen in Fort William stoppen we voor de lunch, waar je gids je kan adviseren over waar je het beste kunt eten. Als je geïnteresseerd bent in de geheimen van de kilt, kun je hier zelfs een 'wee' kilt introductie krijgen. Na de lunch worden we naar het magische Loch Ness zelf gebracht, waar je zelf kunt bepalen wat je gaat doen. Je gids zal je adviseren over de verschillende optionele activiteiten. Je kunt een bezoek brengen aan het 16e-eeuwse Urquart Castle aan de waterkant en aan boord gaan van een 30 minuten durende boottocht op zoek naar "Nessie"! Je kunt er ook voor kiezen om het kasteel niet te bezoeken en een 1 uur durende boottocht over het Loch te maken. De boottocht biedt een prachtig uitzicht op Loch Ness en het kasteel. Je kunt je tijd ook besteden aan het verkennen van de omgeving, zoals de Old Coffin Trail wandeling en het uitkijkpunt dat begint op de parkeerplaats van het hotel waar we stoppen, of gewoon genieten van het uitzicht op Loch Ness vanaf de pier waar een souvenirwinkel en een café zijn. Afscheid nemend, rijden we langs het laatste deel van de 23 mijl lange oever van Loch, passeren we Inverness voordat we naar het zuiden afslaan richting huis. Onderweg naar huis maken we een korte stop in Pitlochry, een prachtig Victoriaans dorp in het hart van het land, voordat we de laatste etappe van de stadsrondleiding afleggen en rond 20.30 uur terugkeren in het centrum van Edinburgh. Tip: neem een koud lunchpakket mee om tijd te besparen bij de stops en ervoor te zorgen dat je elke minuut daar optimaal kunt benutten!

Edinburgh: Verken Glenfinnan, Fort William en Glencoe

Edinburgh: Verken Glenfinnan, Fort William en Glencoe

Begin aan een dagtocht naar de schilderachtige Schotse Hooglanden tijdens een dagtocht vanuit Edinburgh. Bezoek Glenfinnan, Glencoe en Fort William en bewonder het landschap van Hollywood-films, waaronder de Harry Potter-serie. Verlaat de drukke straten van Edinburgh terwijl je met de bus langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden, zoals Edinburgh Castle, reist op weg naar de stad. Bewonder het landschap tijdens de reis noordwaarts naar de ruige Schotse Hooglanden, met een stop voor een drankje bij de toegangspoort tot de Hooglanden in Callander. Rijd door het ruige landschap naar Glencoe, waar Skyfall van James Bonds werd opgenomen. Bekijk de achtergrond van enkele scènes uit Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. Pauzeer hier voor foto's en om meer te weten te komen over de geschiedenis van Glencoe, inclusief het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692. Vanuit het sfeervolle Glencoe reist u verder langs de oevers van Loch Linnhe naar het hooglandstadje Fort William, dat aan de voet van de hoogste berg van Groot-Brittannië ligt: Ben Nevis. Stop hier om je benen te strekken en een vroege lunchpauze te houden. Ga vervolgens verder naar het prachtige Glenfinnan Viaduct, dat diende als de schilderachtige route van de Hogwarts Express in de Harry Potter-serie. Ontdek de setting voor het Toverschool Toernooi uit de film en het meer vanaf het terrein van Zweinstein. Bezoek het Glenfinnan Monument, dat een van de belangrijkste gebeurtenissen in de Schotse geschiedenis symboliseert; de Jacobitische opstand van 1745. Wanneer u vervolgens Glenfinnan verlaat, kunt u achterover leunen en ontspannen op uw reis naar Edinburgh, terwijl u onderweg stopt voor een drankje in het kleine dorpje Pitlochry.

Edinburgh: Loch Ness & Schotse Hooglanden Tour met Lunch

Edinburgh: Loch Ness & Schotse Hooglanden Tour met Lunch

Begin op een begeleide dagexcursie naar Loch Ness vanuit Edinburgh en verken de Schotse Hooglanden. Bekijk de hoogste berg van Groot-Brittannië, Ben Nevis, houd Nessie in de gaten tijdens een boottocht en geniet van een picknicklunch. Rijd vanuit Edinburgh naar het noorden en passeer de imposante wallen van Stirling Castle. Omzeil het Trossachs Rob Roy-land en steek de wildernis van Rannoch Moor over voordat je stopt bij de dramatische Glen Coe; het toneel van het beruchte bloedbad van 1692. Je reis voert je door Fort William. Passeer Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, voordat je de Great Glen binnengaat. Aankomst in het mooie Highland-dorp Fort Augustus aan de oevers van Loch Ness en geniet van een heerlijke picknick met vers gemaakte sandwiches, zandkoekjes en chips. Als u zin heeft in iets substantiëlers, zal uw gids u graag een aantal geweldige lokale cafés aanbevelen. Maak een optionele boottocht op het meer, maak een mooie wandeling of ontspan gewoon aan het Caledonisch Kanaal. Als u ervoor kiest om langs de wateren van Loch Ness te varen, is het echt een onvergetelijke ervaring. Uw boot is uitgerust met het nieuwste hi-tech kleuren-, sonar- en onderwaterbeeldvormingssysteem, waardoor u een fascinerend beeld krijgt van het onderwaterterrein en het leven. Misschien zie je Nessie zelfs! U kunt ook ontspannen met een kopje koffie of een biertje in de bar aan boord. Nadat je het beste van de Schotse Hooglanden hebt gezien, is het tijd om terug te gaan naar Edinburgh via het glinsterende Loch Laggan en de wilde en eenzame Drumochter Pass. Rijd zuidwaarts en kom Perthshire binnen, een land van bossen, rivieren en bergen. Bekijk de spectaculaire Forth Bridge voordat je rond 20:00 uur terugkeert in Edinburgh.

Vanuit Edinburgh: Dagtocht naar Loch Ness, Glencoe en de Highlands

Vanuit Edinburgh: Dagtocht naar Loch Ness, Glencoe en de Highlands

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van Schotland op deze dagtour die je meeneemt naar alle belangrijke plekken in Schotland. Bezoek de Highlands, het Cairngorms National Park, Loch Ness en nog veel meer. Je dag begint op de Royal Mile in Edinburgh, waar je wordt opgehaald om je dag vol avontuur te beginnen. Terwijl je op weg bent naar de Highlands, zie je de fantastische Forth Bridges. Je kunt heerlijke zelfgebakken gerechten proeven als je stopt in het mooie Highland stadje Pitlochry. Van daaruit rijd je verder door het Cairngorms National Park, waar je kunt genieten van prachtige landschappen te midden van de unieke wildernis van het National Park. Las een pauze in bij Loch Ness, dat over de hele wereld beroemd is om zijn schoonheid en mysterie. Vanaf hier heb je de kans om een 'monster spotting' cruise te maken, Urquhart Castle te bezoeken en zelf op zoek te gaan naar het beroemde monster. Bezoek vervolgens Glen Coe, een wondermooie plek vol geschiedenis. Als je bij de monding van de glen staat, voel je het verleden tot leven komen terwijl je gids je vertelt over het verschrikkelijke bloedbad van de Clan. Op weg naar huis kom je langs de prachtige stad Stirling, waar je het prachtige kasteel van een afstandje kunt bekijken en meer te weten kunt komen over de heldendaden van William Wallace, die zijn vastgelegd in de film Braveheart.

Glasgow: Loch Ness, Glencoe en Highlands Tour met rondvaart

Glasgow: Loch Ness, Glencoe en Highlands Tour met rondvaart

Je vertrekt uit Glasgow en reist richting de Highlands langs de "bonnie, bonnie" oevers van Loch Lomond. Dit is het grootste loch van Schotland en het dankt zijn naam aan de berg Ben Lomond aan de oostelijke oever. Je steekt de oude natuurlijke breuklijn over die dwars door Schotland loopt en waagt je in de majestueuze Highlands waar het landschap dramatisch verandert. De vlakke vlaktes van de Lowlands veranderen in glinsterende lochs, ruige bergen en bosrijke valleien. De verleidelijke schoonheid maakt het gemakkelijk om te vergeten dat dit ooit een strijdtoneel was van de fel territoriale Highland clans. Als je naar het noorden reist door Breadalbane (wat het 'Hoge Land van Schotland' betekent), klim je naar Rannoch Moor. Deze 1000 voet hoge vlakte is bedekt met heide, veenmoerassen en tientallen lochs. Je zult genieten van het contrast met het spectaculaire berglandschap van Buachaille Etive Mor (wat 'de grote herder van Etive' betekent). Vervolgens daal je af naar de beroemdste vallei van Schotland, Glencoe, waar je gefascineerd zult zijn door de prachtige rotswanden en steile hellingen. Na Glencoe kom je in een diepe gletsjervallei, bekend als de Great Glen. Via de stad Fort William reis je onder de hoogste berg van Groot-Brittannië door, de Ben Nevis, voordat je aankomt in Fort Augustus aan de oever van Loch Ness. Fort Augustus ligt aan het Caledonian Canal, een geweldige plek om te ontspannen en de boten voorbij te zien varen. Je stopt hier een uur zodat je tijd hebt om te lunchen. Na je lunch kun je een vijfsterren Cruise Loch Ness boottocht maken vanuit Fort Augustus*. Het water opgaan is de beste kans die je hebt om het monster te zien en de schoonheid van dit mysterieuze loch te bewonderen. Je verlaat het schilderachtige dorp en begint je reis terug richting Glagsow, maar maak je geen zorgen, er zijn onderweg vele mooie stops voor foto's en uitzichten, waaronder het schitterende stadje Pitlochry. Je gaat verder zuidwaarts door de bossen van Perthshire voordat je uiteindelijk 's avonds Glasgow bereikt. *De Loch Ness boottocht is afhankelijk van het weer en kan zonder voorafgaande waarschuwing worden geannuleerd.

Vanuit Edinburgh: Dagtocht Loch Ness, Glenoce & The Highlands

Vanuit Edinburgh: Dagtocht Loch Ness, Glenoce & The Highlands

Nadat je in het centrum van Edinburgh bent opgehaald, ga je richting Stirling, waar je glimpen opvangt van Stirling Castle en het Wallace Monument. Je bezoekt Callander en stop foor een koffie in deze bruisende stad die bekend staat als de poort naar de Highlands. Ga vervolgens noordwaarts via Rannoch Moor en bereik de duistere Pass of Glencoe. Stop voor de lunch vlakbij Fort William en volg het the Caledonian Canal de Great Glen op richting Loch Ness. Hier heb je wat vrije tijd voor een optionele cruise op het Loch, of om te ontspannen in een van de bars of restaurants in het rustige dorp, of op de pier.  Na Loch Ness ga je in zuidoostelijke richting en geniet je van geweldige uitzichten op Loch Laggan. Onderweg naar huis maak je nog een stop in Pitlochry, een prachtig Victoriaans kuuroord. Vervolgens ga je zuidwaarts door Fife en steek je de Forth naast de geweldige Forth Bridge over, waarna je weer naar Edinburgh terugkeert.

Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe en de Highlands Tour

Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe en de Highlands Tour

Vertrek vanuit Glasgow voor een dagtocht met gids door de Schotse Hooglanden. Bewonder de wilde schoonheid van het Schotse platteland en bezoek hoogtepunten, waaronder Loch Lomond en Loch Ness. Rijd in noordelijke richting naar de Hooglanden en bewonder de weelderige weiden van het Schotse platteland vanuit een bus met airconditioning. Stop onderweg voor een kop thee of koffie in een café aan de oevers van Loch Lomond voordat je de Hooglanden inrijdt. Rijd door het verlaten landschap van Rannoch Moor en de Black Mount naar Glencoe, de locatie van het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692. De gids vertelt je meer over de gebeurtenissen en de geschiedenis van het gebied. Na de lunch in Fort William rijd je onder de hoogste berg van Groot-Brittannië, de Ben Nevis, door naar de Great Glen. Kies bij Loch Ness voor een sightseeing-bootocht op het loch of bewonder het uitzicht vanaf de oever. Op de terugweg naar Glasgow steek je de Grampian Mountains over en bewonder je het boslandschap van Perthshire, met ook het Forest of Atholl.

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe en Highlands Tour met lunch

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe en Highlands Tour met lunch

Welkom avonturiers! Ga op reis door het hart van Schotland, waar elke bocht een verhaal van geschiedenis en mysterie onthult terwijl je geniet van het dramatische landschap. Vertrekkend vanuit de bruisende stad Edinburgh neemt onze tour je mee op een geweldig avontuur door enkele van de meest iconische landschappen van Schotland! Vang een glimp op van het machtige Stirling Castle terwijl we naar het noorden trekken, en cruise door de ongetemde schoonheid van Rannoch Moor voordat je aankomt bij het spookachtige en dramatische Glen Coe om meer te leren over de legende van The Three Sisters en het bloedbad van de clan dat de inspiratie vormde voor "The Red Wedding" uit Game of Thrones. De ontdekkingstocht gaat verder! Op weg naar het legendarische Loch Ness passeren we de torenhoge Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, en reizen we door de ruige Great Glen, voordat we stoppen in het charmante Highland dorpje Fort Augustus. Hier heb je twee keuzes: 1) Maak een boottocht over het beruchte loch en ga op jacht naar het ongrijpbare monster! Sonars en onderwaterbeeldvormingssystemen onthullen de geheimen van het loch, terwijl de bemanning mystieke verhalen en legendes over het gebied en Nessie vertelt. Pak een koffie of een biertje van de bar aan boord om scherp te blijven! 2) Proef het leven in de Highlands terwijl je door de plaatselijke winkeltjes dwaalt, je eeuwen geleden waant en de historische bezienswaardigheden in je opneemt. Misschien vang je wel een glimp op van Nessie vanaf de schilderachtige kusten? Op de terugweg naar Edinburgh volgen we Loch Laggan, zien we meer van het ruige Schotse landschap en stoppen we bij kleine Highland dorpjes terwijl je epische gids verhalen over het land vertelt. Als de dag ten einde loopt, genieten we van een laatste glimp van de iconische Fort Bridges voordat we 's avonds terugkeren, gevuld met herinneringen voor het leven!

Vanuit Edinburgh: 3-daagse Isle of Skye, Hooglanden & Loch Ness

Vanuit Edinburgh: 3-daagse Isle of Skye, Hooglanden & Loch Ness

Ga op een 3-daagse begeleide reis naar de Schotse Hooglanden vanuit Edinburgh. Bekijk de Glencoe Valley en het Eilean Donan Castle. Bewonder de glooiende weiden van het Isle of Skye en bezoek het meer Loch Ness. Dag 1 Vanuit Edinburgh rijd je naar het westen waar je eerste stop het pittoreske beschermd dorp Luss is, aan de 'Bonny, Bonny' oevers van Loch Lomond. Als je via Tyndrum naar het noorden reist, passeer je het sfeervolle Rannoch Moor voordat je tijd hebt om te wandelen en de dramatische Glencoe vallei te bewonderen, waar in 1692 de MacDonald Clan werd afgeslacht. Na de lunch in de buurt van Fort William wordt er een fotostop gehouden bij de hoogste berg van Groot-Brittannië, de Ben Nevis. Daarna wordt er gestopt om Glen Garry en de adembenemende bergketen Five Sisters of Kintail te bewonderen. Uw eerste dag eindigt in het charmante dorpje Portree op het Isle of Skye. Dag 2 Na het ontbijt vertrek je vanuit Portree voor een dagvullende tour - opties zijn onder andere Dunvegan Castle, een uitstapje naar Uig en een bezoek aan het graf van Flora MacDonald en de unieke Black Houses, oude woningen van de Schotse Hooglanders. Andere opties zijn het bekijken van Duntulum Castle, genieten van het adembenemende uitzicht op Kilt Rock of misschien een verkwikkende wandeling bij de Lealt Falls. De dag eindigt met de mogelijkheid om de Old Man of Storr te bewonderen, voordat je terugkeert naar Portree. Dag 3 Je begint je laatste dag van de rondreis via het veelgeprezen Eilean Donan Castle, het decor van de film 'Highlander'; (interieur gesloten in de winter) en gaat dan naar het mooie lochdorp Fort Augustus voor de lunch en uitzicht op Loch Ness. De tocht gaat verder zuidwaarts over Laggan en de Grampian bergen met de laatste stop, voor verfrissingen, in het Victoriaanse vakantieoord Pitlochry, voordat je terugkeert naar Edinburgh, waar de tocht eindigt.

Veelgestelde vragen over Pitlochry

Wat zijn de topattracties van Pitlochry?

De topattracties van Pitlochry zijn:

Bekijk alle topattracties van Pitlochry

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Pitlochry?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Pitlochry op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Pitlochry

Activiteiten in Pitlochry

Steden in Schotland

Andere activiteiten in Pitlochry

Wil je alle activiteiten in Pitlochry bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pitlochry

Gemiddelde beoordeling

4.6
(11.091 beoordelingen)

Zeer mooie reis begeleid door Martin. Met de tour kun je in 1 dag prachtige landschappen zien, je hebt tijd om foto's te maken en van de plaatsen te genieten. De uren in de bus gaan snel voorbij dankzij de uitleg van de chauffeur en zijn humor. We raden aan dat het erg praktisch is om de Hooglanden te bezoeken als je daar weinig tijd hebt en niet wilt rijden.

Onderweg prachtige uitzichten. Onze chauffeur John was vriendelijk en zeer informatief. Hij hield ons bezig met zijn verhalen over de geschiedenis van Schotland helemaal heen en terug. Ik zou deze reis ten zeerste aanbevelen aan iedereen die de prachtige Hooglanden van Schotland wil zien

Stephen was echt een goede gids - zeer aanwezig en goed in het vertellen van verhalen en het interessant houden ervan. Daarnaast was het een spannende route met verschillende haltes; je krijgt veel voor je geld. Kan zeker worden aanbevolen!

Super gids.veel kennis en humor. Correct wat betreft de tijden Zeer vriendelijk.Ik geloof dat zijn naam Lucky is

Geweldige dagtrip! Veel gezien en gehoord. Vervoer was top, mede door chauffeur Peter.