De populairste activiteiten van Pitlochry

Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

1. Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

Of je nu op zoek bent naar het monster van Loch Ness of gewoon een mooie dagtrip vanuit Edinburgh wilt maken: ga naar de Hooglanden. Nadat je bent opgehaald, kun je heerlijk ontspannen in de bus en luisteren naar de vermakelijke toelichting van de gids. Bezoek Kilmahog voor een kennismaking (afhankelijk van het seizoen) met de beroemde Schotse Hooglanders (koeien) en een kopje koffie. Ga vervolgens de weg op naar Glencoe en geniet van een fotostop van 10 minuten voor het onvergetelijke uitzicht op de Hooglanden. Lunch in de omgeving van Fort William, waar je gids je kan adviseren over waar je kunt eten. Altijd al willen weten wat er onder de kilt verstopt zit? Neem dan deel aan een korte kilt-introductie.  Daarna word je naar Loch Ness gebracht. Pas je ervaring bij Loch Ness aan. Kies voor een bezoek aan het majestueuze Urquhart Castle en spring op een boot op zoek naar 'Nessie', zoals de plaatselijke bevolking het monster noemt. Of hang gewoon rond op de pier en drink een kopje koffie met een fantastisch uitzicht. Op weg naar huis heb je een korte snackpauze in Pitlochry, een prachtig dorp in het hart van het land, voordat je weer terugkeert naar Edinburgh.

Vanuit Edinburgh: Glenfinnan, Fort William en Glencoe-dagtour

2. Vanuit Edinburgh: Glenfinnan, Fort William en Glencoe-dagtour

Begin aan een dagtocht naar de schilderachtige Schotse Hooglanden tijdens een dagtocht vanuit Edinburgh. Bezoek Glenfinnan, Glencoe en Fort William en bewonder het landschap van Hollywood-films, waaronder de Harry Potter-serie. Verlaat de drukke straten van Edinburgh terwijl je met de bus langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden, zoals Edinburgh Castle, reist op weg naar de stad. Bewonder het landschap tijdens de reis noordwaarts naar de ruige Schotse Hooglanden, met een stop voor een drankje bij de toegangspoort tot de Hooglanden in Callander. Rijd door het ruige landschap naar Glencoe, waar Skyfall van James Bonds werd opgenomen. Bekijk de achtergrond van enkele scènes uit Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. Pauzeer hier voor foto's en om meer te weten te komen over de geschiedenis van Glencoe, inclusief het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692. Vanuit het sfeervolle Glencoe reist u verder langs de oevers van Loch Linnhe naar het hooglandstadje Fort William, dat aan de voet van de hoogste berg van Groot-Brittannië ligt: Ben Nevis. Stop hier om je benen te strekken en een vroege lunchpauze te houden. Ga vervolgens verder naar het prachtige Glenfinnan Viaduct, dat diende als de schilderachtige route van de Hogwarts Express in de Harry Potter-serie. Ontdek de setting voor het Toverschool Toernooi uit de film en het meer vanaf het terrein van Zweinstein. Bezoek het Glenfinnan Monument, dat een van de belangrijkste gebeurtenissen in de Schotse geschiedenis symboliseert; de Jacobitische opstand van 1745. Wanneer u vervolgens Glenfinnan verlaat, kunt u achterover leunen en ontspannen op uw reis naar Edinburgh, terwijl u onderweg stopt voor een drankje in het kleine dorpje Pitlochry.

Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, Hooglanden & Ben Nevis

3. Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, Hooglanden & Ben Nevis

Je dag begint in Edinburgh. In een luxe touringcar met airconditioning (maximaal 57 zitplaatsen) ga je op weg naar de Hooglanden. Je rijdt langs Stirling Castle en je gids vertelt verhalen over William Wallace, Robert the Bruce en de bloedige veldslagen die in deze regio werden uitgevochten. Je eerste bestemming is Callander, een dorpje aan de voet van de Trossachs. Daarna rijd je verder door nationaal park Loch Lomond & The Trossachs. Je Schotse gids vertelt je over Rob Roy MacGregor, de beruchte Highlander. Treed in de voetsporen van James Bond ('Skyfall') en Harry Potter ('Harry Potter en de Gevangene van Azkaban') terwijl je door de prachtige Hooglandvallei van Glencoe reist. Luister naar het huiveringwekkende verhaal van het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692.Je rijdt door Fort William met op de achtergrond de Ben Nevis. Deze hoogste berg van de Britse Eilanden is wel 1.345 meter hoog. Aangekomen op de zuidoever van Loch Ness kun je in het charmante dorpje Fort Augustus genieten van een ontspannen lunch in een van de vele cafés, winkels of restaurants. Wandel langs de oevers van het Caledonisch Kanaal en ervaar Loch Ness tijdens een optionele boottocht van 1 uur. Probeer een glimp op te vangen van Nessie, het legendarische Monster van Loch Ness. Bewonder het indrukwekkende Commando Memorial bij Spean Bridge met adembenemend uitzicht op de Nevis Range.Je rijdt vervolgens nationaal park Cairngorms binnen, het decor van de serie 'Monarch of the Glen'. De tocht voert langs Loch Laggan en dan omhoog de Grampian Mountains in. Reis over de Pass of Drumochter, die de noordelijke en zuidelijke centrale hooglanden met elkaar verbindt. Beleef de grandeur van een bergpas die uitgesleten is door gletsjeractiviteit tijdens de verschillende ijstijden. Voordat je terugkeert naar het centrum van Edinburgh, pauzeer je nog kort in het prachtige Victoriaanse plaatsje Pitlochry. Je bent rond 20:30 uur terug in Edinburgh.

Vanuit Edinburgh: dagtour Loch Ness & Highlands

4. Vanuit Edinburgh: dagtour Loch Ness & Highlands

Nadat je in het centrum van Edinburgh bent opgehaald, ga je richting Stirling, waar je glimpen opvangt van Stirling Castle en het Wallace Monument. Je bezoekt Callander en stop foor een koffie in deze bruisende stad die bekend staat als de poort naar de Highlands. Ga vervolgens noordwaarts via Rannoch Moor en bereik de duistere Pass of Glencoe. Stop voor de lunch vlakbij Fort William en volg het the Caledonian Canal de Great Glen op richting Loch Ness. Hier heb je wat vrije tijd voor een optionele cruise op het Loch, of om te ontspannen in een van de bars of restaurants in het rustige dorp, of op de pier.  Na Loch Ness ga je in zuidoostelijke richting en geniet je van geweldige uitzichten op Loch Laggan. Onderweg naar huis maak je nog een stop in Pitlochry, een prachtig Victoriaans kuuroord. Vervolgens ga je zuidwaarts door Fife en steek je de Forth naast de geweldige Forth Bridge over, waarna je weer naar Edinburgh terugkeert.

Glasgow: Loch Ness, Glencoe en Highlands Tour

5. Glasgow: Loch Ness, Glencoe en Highlands Tour

Je verlaat Glasgow en reist richting de Hooglanden langs de “bonnie, bonnie” oevers van Loch Lomond. Dit is het grootste meer van Schotland en ontleent zijn naam aan de berg Ben Lomond, aan de oostelijke oever. Je steekt de oude natuurlijke breuklijn over die door Schotland loopt en waagt je in de majestueuze Hooglanden waar het landschap dramatisch verandert. De vlakke vlaktes van de Laaglanden veranderen in glinsterende meren, ruige bergen en met bossen gevulde valleien. De verleidelijke schoonheid maakt het gemakkelijk om te vergeten dat dit ooit een slagveld was van de fel territoriale Highland-clans. Als u noordwaarts reist door Breadalbane (wat het 'Hoge Land van Schotland' betekent), klimt u richting Rannoch Moor. Deze 300 meter hoge vlakte is bedekt met heide, veenmoerassen en tientallen meren. Je zult genieten van het contrast met het spectaculaire berglandschap van Buachaille Etive Mor (wat 'de grote herder van Etive' betekent). Vervolgens daalt u af naar de beroemdste vallei van Schotland, Glencoe, waar u betoverd zult worden door de prachtige rotswanden en steile hellingen. Na Glencoe kom je in een diepe gletsjervallei, bekend als de Great Glen. Als u door de stad Fort William rijdt, reist u onder de hoogste berg van Groot-Brittannië, Ben Nevis, voordat u aankomt bij Fort Augustus aan de oever van Loch Ness. Fort Augustus beschikt over het Caledonisch Kanaal, een geweldige plek om te ontspannen en de boten voorbij te zien varen. Je stopt hier een uur, zodat je tijd hebt voor de lunch. Na uw lunch krijgt u de mogelijkheid om een vijfsterren Cruise Loch Ness-boottocht te maken vanuit Fort Augustus*. Als je het water op gaat, heb je de beste kans om het monster te spotten en de schoonheid van dit mysterieuze meer te bewonderen. Je verlaat het schilderachtige dorp en begint je reis terug richting Glagsow, maar maak je geen zorgen, er zijn onderweg veel mooie stops voor foto's en uitzichten, waaronder het rustige stadje Pitlochry. Je vervolgt je reis zuidwaarts door de bossen van Perthshire voordat je uiteindelijk in de avond Glasgow bereikt. *De boottocht op Loch Ness is weersafhankelijk en kan zonder voorafgaande kennisgeving worden geannuleerd. *Deze tour is enigszins veranderd ten opzichte van voorgaande jaren, we reizen niet langer over Loch Ness of bezoeken Inverness.

Vanuit Edinburgh: dagtocht Loch Ness, Glen Coe & Hooglanden

6. Vanuit Edinburgh: dagtocht Loch Ness, Glen Coe & Hooglanden

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van Schotland tijdens deze dagtour die je meeneemt naar alle belangrijke bezienswaardigheden in Schotland. Bezoek de Hooglanden, Cairngorms National Park, Loch Ness en meer. Je dag begint op de Royal Mile in Edinburgh, waar een bus je ophaalt voor je dag vol avontuur. Terwijl je richting de Hooglanden gaat, zie je de fantastische Forth Bridges. U kunt heerlijk zelfgemaakt gebak proberen als u stopt in het prachtige stadje Pitlochry in de Hooglanden. Vanaf daar gaat u verder door het Cairngorms National Park, waar u kunt genieten van een prachtig landschap te midden van de unieke wildernis van het Nationaal Park. Neem een pauze bij Loch Ness, dat over de hele wereld beroemd is vanwege zijn schoonheid en mysterie. Vanaf hier krijgt u de kans om een 'monster spotting'-cruise te maken, Urquhart Castle te bezoeken en zelf op zoek te gaan naar het beroemde monster. Bezoek vervolgens Glen Coe, een broeierig mooie plek vol geschiedenis. Terwijl je aan de monding van de vallei staat, voel je het verleden tot leven komen terwijl je gids je vertelt over het verschrikkelijke bloedbad van de Clan. Op weg naar huis passeer je de prachtige stad Stirling, waar je het prachtige kasteel van een afstand kunt bekijken en meer te weten kunt komen over de heldendaden van William Wallace die werden gedramatiseerd in de film Braveheart.

Vanuit Edinburgh: 3-daagse Isle of Skye, Hooglanden & Loch Ness

7. Vanuit Edinburgh: 3-daagse Isle of Skye, Hooglanden & Loch Ness

Ga mee met een 3-daagse tour naar de Schotse Highlands vanuit Edinburgh. Zie Glencoe Valley en Eilean Donan Castle. Bewonder de glooiende velden van het Isle of Skye en bezoek Loch Ness. Dag 1 Vanuit Edinburgh vertrek je in westelijke richting, en maak je een eerste stop bij het pittoreske historische dorp Luss, aan de 'Bonny, Bonny' oevers van Loch Lomond. Dan ga je noordwaarts via Tyndrum, passeer je het sfeervolle Rannoch Moor, voordat je door de dramatische Glencoe Valley kunt wandelen, de plek van de moord op de MacDonald Clan in 1692. Na de lunch in de omgeving van Fort William gaat de tour verder naar het hoogste punt van Brittannië, Ben Nevis, alvorens je Glen Garry en de indrukwekkende bergketen de 'Five Sisters of Kintail' kunt bewonderen. De eerste tourdag eindigt in het charmante dorp Portree op het Isle of Skye. Dag 2 Na het ontbijt vertrek je vanuit Portree voor een hele dag touren - de opties zijn Dunvegan Castle, een trip naar Ulig, en een bezoek aan het graf van Flora MacDonald en de unieke Black Houses, oude woonplaatsen van de Schotse Highlanders. Andere opties omvatten een bezoek aan Duntulum Castle, genieten van het adembenemende uitzicht op Kilt Rock of misschien een spannende wandeling bij de Lealt Falls. De dag eindigt met de mogelijkheid de Old Man of Storr te bewonderen, waarna je weer terugkeert naar Portree. Dag 3 Je begint de laatste dag van de tour met het veelbewonderde Eilean Donan Castle, de setting van de film 'Highlander' (je kunt niet naar binnen tijdens de wintermaanden), waarna je naar het mooie dorp aan het loch van Fort Augustus gaat voor een lunch en uitzicht op Loch Ness. De tour gaat verder richting het zuiden, via Laggan en de Grampian-bergen, met een laatste stop voor versnaperingen in het Victoriaanse stadje Pitlochry, waarna je weer terugkeert naar Edinburgh waar de tour eindigt.

Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe en de Highlands

8. Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe en de Highlands

Vertrek vanuit Glasgow voor een dagtocht met gids door de Schotse Hooglanden. Bewonder de wilde schoonheid van het Schotse platteland en bezoek hoogtepunten, waaronder Loch Lomond en Loch Ness. Rijd in noordelijke richting naar de Hooglanden en bewonder de weelderige weiden van het Schotse platteland vanuit een bus met airconditioning. Stop onderweg voor een kop thee of koffie in een café aan de oevers van Loch Lomond voordat je de Hooglanden inrijdt. Rijd door het verlaten landschap van Rannoch Moor en de Black Mount naar Glencoe, de locatie van het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692. De gids vertelt je meer over de gebeurtenissen en de geschiedenis van het gebied. Na de lunch in Fort William rijd je onder de hoogste berg van Groot-Brittannië, de Ben Nevis, door naar de Great Glen. Kies bij Loch Ness voor een sightseeing-bootocht op het loch of bewonder het uitzicht vanaf de oever. Op de terugweg naar Glasgow steek je de Grampian Mountains over en bewonder je het boslandschap van Perthshire, met ook het Forest of Atholl.

Vanuit Edinburgh: Magische Highlands Tour met Zweinsteinexpress

9. Vanuit Edinburgh: Magische Highlands Tour met Zweinsteinexpress

Ervaar enkele sets uit de Harry Potter filmserie uit de eerste hand. Reis in een bus door Schotland naar deze locaties en sluit je tour af met een bezoek aan Glenfinnan Visitor Center. Passeer enkele van de belangrijkste filmlocaties uit alle 8 Harry Potter films terwijl je jezelf verliest in de wildernis van Rannoch Moor. Ontdek de vulkanische vallei uit "The Prisoner of Azkaban" op weg naar Fort William, waar je aan boord gaat van de Jacobite stoomtrein (te zien in de Harry Potter films als de Zweinsteinexpress). Steek het Victoriaanse Glenfinnan Viaduct over en krijg uitzicht op Loch Shiel vanuit de "Geheime Kamer". Bekijk de plaats van het Toverschool Toernooi uit "The Goblet of Fire" en ga verder naar het vissersdorp Mallaig om even tijd te nemen voor de lunch. Je stapt in de bus vanuit Mallaig waar we een stop maken bij het Glenfinnan Visitor Center voor een uitstekende kans om de stoomtrein te fotograferen die terugkeert over het viaduct voordat je terugkeert naar Edinburgh. *Let op: deze tour heeft niet uitsluitend met "Harry Potter" te maken.

Vanuit Edinburgh: Ervaar de Highlands met een whiskyproeverij

10. Vanuit Edinburgh: Ervaar de Highlands met een whiskyproeverij

Ontdek de uitgestrekte landschappen en serene lochs van de Schotse Hooglanden tijdens een dagexcursie vanuit Edinburgh. Verken schilderachtige stadjes, volg een bospad en proef de smaak van authentieke Schotse whisky. Vertrek uit Edinburgh voor een schilderachtige minibusrit over de Queensferry Crossing naar het koninkrijk Fife. Zie hoe het landschap verandert als je naar het noorden rijdt, van de glooiende laaglanden naar beboste heuvels en bergen als je de Highland Fault-lijn nadert. Maak aan de oever van de rivier de Tay een stop bij het charmante kathedraalstadje Dunkeld. Stap uit om de historische kathedraal te verkennen of dwaal door de schilderachtige straatjes van dit pittoreske dorpje. Ga verder naar de hermitage en adem de frisse boslucht in tijdens een boswandeling naar de Black Linn Falls. Volg vervolgens de brede vallei van de rivier de Tay naar het Victoriaanse vakantieoord Pitlochry. Breng hier ongeveer een uur door om de vele winkels te verkennen of een hapje te eten. Na de lunch rijd je door de bergen van Highland Perthshire en maak je een korte stop bij de Queen's View met uitzicht op Loch Tummel. Op een heldere dag kun je genieten van het dramatische uitzicht op de piek van Schiehallion en de bergen van Glencoe. Ga vervolgens naar het stadje Aberfeldy en stap binnen bij Dewar's Aberfeldy Distillery. Ontdek het geheim van hoe de nationale drank van Schotland wordt gemaakt en proef van een welverdiende dram. Stap ten slotte aan boord van de minibus voor een schilderachtige terugrit naar Edinburgh.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Pitlochry

Alle activiteiten

41 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Pitlochry

Meer zien

Veelgestelde vragen over Pitlochry

Wat zijn de topattracties van Pitlochry?

Andere activiteiten in Pitlochry

Wil je alle activiteiten in Pitlochry bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pitlochry

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 11.091 beoordelingen

Onze tourgids en buschauffeur John was erg vermakelijk en wist heel veel te vertellen onderweg. Hij krijgt daarom zeker 5 sterren. De busreis is lang en de stoelen zouden van mij wel wat meer ruimte mogen hebben. Het landschap, het kasteel en Loch Ness zijn gewoonweg adembenemend. De geschiedenis van het kasteel is ook heel interessant. onderweg kom je dor een paar pitoreske dorpjes heen. Persoonlijk zou ik daar graag even een kleine stop hebben gemaakt, maar ik snap dat dat lastig is met de tijd. Al met al zeker de moeite waard.

Zeer leuke activiteit, we brengen zeker veel tijd door in de bus, maar Alan was fascinerend, een echte levende encyclopedie. De enige klacht is het gebrek aan tijd, maar het is zoals met alles, als je heel Schotland in 1 dag wilt zien, moet je ergens tijd vinden. Niemand is gebonden aan het onmogelijke, maar hier is het een geweldige prestatie. Dus tenzij je zou willen dat je meer tijd en meer geld had, is dit een must. Nogmaals bedankt Alan.

Erg mooie tour waarin alles goed wordt geregeld. Onze tourguide David had erg veel mooie verhalen en was super vriendelijk, de buschauffeur Adam was ook super vriendelijk! Als je in Edinburgh bent is deze tour zeker weten de moeite waard!

Thanks to Brian for a lovely tour with lots off stories. Brian made it a personal and lovely trip. Loved the views!

Schitterende ervaring met de onnavolgbare Paul Henderson