Belevingen in
Palazzo Pitti

Ontdek een scala aan Italiaanse renaissancekunst en geschiedenis terwijl je door grootse galerijen en prachtige tuinen dwaalt.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Palazzo Pitti: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Florence: entreeticket voor Palazzo Pitti

1. Florence: entreeticket voor Palazzo Pitti

Het originele palazzo is in  1457 gebouwd voor de familie Pitti en ontworpen door  Filippo Brunelleschi. Het Palazzo Pitti is de voormalige residentie van de machtige familie Medici, dit uitbundige renaissance paleis biedt nu een buitengewone kunstcollectie.  Bewonder enkele van de ongelooflijke werken die de Medici's tijdens hun heerschappij hebben verzameld. Zie werken van Raphael, Caravaggio, Titiaan, Pietro da Cortona en Rubens. Door de ramen heb je uitzicht op de basiliek van Brunelleschi's Santo Spirito en de Boboli-tuinen. Vandaag de dag huisvest het Palazzo Pitti een aantal van de belangrijkste musea in Florence: op de eerste verdieping: de  Galleria Palatina, met een uitgebreide collectie 16e-  en 17e -eeuwse schilderijen en de  koninklijke vertrekken met meubels uit de 19e  eeuw. In de  Galleria d'Arte Moderna, op de tweede verdieping van het Palazzo Pitti, bewonder je mooie, met name Italiaanse, schilderijen en beeldhouwwerken, daterend uit de late 18e  eeuw tot de Eerste Wereldoorlog. De elegante kamers, ooit bewoond door grootvorsten uit de Lorraine, zijn versierd met werken uit de neo-klassieke en romantische periode.

...
Florence: begeleide wandeltocht door de Medici-familie

2. Florence: begeleide wandeltocht door de Medici-familie

De Medici stonden bekend om het beïnvloeden en promoten van de kunsten en waren een van de machtigste families in Florence. Tijdens deze begeleide wandeling leer je over de historische kracht van de familie terwijl je de culturele en architecturale stempel bewondert die ze op Florence hebben achtergelaten. Je eerste stop is het Palazzo Medici Riccardi. In opdracht van Cosimo de Oudere in 1444 werd het indrukwekkende gebouw gebouwd als familiehuis. Ga verder naar de Basilica di San Lorenzo, het oudste gedocumenteerde religieuze gebouw in Florence. Je tour gaat verder naar andere bezienswaardigheden in opdracht van of beïnvloed door de Medici-familie, zoals de Cappelle Medicee, Piazza di Madonna Degli Aldobrandini en Piazza Della Santissima Annunziata. Bewonder het Piazza della Signoria en leer meer over de diverse geschiedenis van het gebouw. Rond je tour af in Palazzo Pitti. Het gebouw, dat in 1550 werd aangekocht om de nieuwe residentie van de groothertogelijke te worden, symboliseert de macht van de Medici over Toscane.

...
Mysteries of Medici: wandeltocht

3. Mysteries of Medici: wandeltocht

Ervaar de geschiedenis van Florence door meer te weten te komen over de bijdragen van de beruchte Medici-familie terwijl je hun invloed op de stad uit de eerste hand ziet. Bezoek de Medici-kapel en bekijk het prachtige mozaïekwerk. Luister terwijl je deskundige gids je meeneemt op een rondleiding door het verleden en hoor hoe geld en macht een intense rivaliteit tussen de families Strozzi, Pazzi en Medici veroorzaakten. Ontdek de geheimen en mysteries van de Medici-familie terwijl je Engelssprekende gids je meeneemt door de oude straten en pleinen. Wandel door de sporen die zijn achtergelaten door de meest buitengewone leden van de Medici-dynastie. Ga de Medici-kapel binnen waar de meeste overgebleven overblijfselen van de familie hun laatste onderkomen vonden. Bekijk de sprankelende halfedelstenen in het Florentijnse mozaïek Commesso Fiorentino.

...
Florence: e-biketour in kleine groep met Piazza Michelangelo

4. Florence: e-biketour in kleine groep met Piazza Michelangelo

Fiets door de stad Florence om de verborgen schatten te ontdekken van de geboorteplaats van de Renaissance. Luister naar boeiende verhalen terwijl je rondwandelt langs de vele belangrijke pleinen die Florence zo rijk maken aan geschiedenis en kunst. Ontdek het Palazzo Medici, dat het huis was van Cosimo de Oudere en de werkplaats van Donatello, Michelangelo en Botticelli. Bezoek vervolgens het Plein van de Republiek, een van de belangrijkste pleinen van Florence dat sinds de Romeinse tijd het centrum van de stad vormt. Breng ook een bezoek aan het Michelangeloplein, voor het beste panoramische uitzicht over de stad. Ontdek de boeiende geschiedenis van de stad die het leven schonk aan ongelooflijke kunstenaars en verbazingwekkende wetenschappers.

...
Florence: begeleide fietstocht van 2,5 uur

5. Florence: begeleide fietstocht van 2,5 uur

Ontdek Florence op de fiets en zie meer van de stad in minder tijd. Deze fietstocht gaat over ongebaande paden die te ver zijn om te voet te bereiken en te smal voor bussen. Ontdek in 2,5 uur de belangrijkste historische en artistieke plekken van Florence. Ontmoet je gids bij het bureau, draag je helm en stap op je fiets om Florence te gaan verkennen. Je gids zal je leiden naar enkele van de meest verbazingwekkende en afgelegen monumenten in het historische centrum van Florence. Bezoek tijdens deze tour belangrijke bezienswaardigheden in het historische centrum, waaronder Palazzo Medici Riccardi, Cappelle Medicee, Mercato Centrale, Piazza della Repubblica, Santo Spirito, Palazzo Pitti, Ponte Vecchio, Santa Croce, Piazza della Signoria, Casa di Dante en Piazza del Duomo. Verken ook de verschillende stadsdelen van San Lorenzo en Oltarano. Tijdens de tour stop je op verschillende locaties om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad en enkele leuke weetjes. Je krijgt ook de beste plekken te zien om gelato, bistecca alla fiorentina en truffels te vinden. Het hoogtepunt van deze fietstocht is een stop bij Piazzale Michelangelo om een prachtig uitzicht over Florence te ervaren.

...
Pitti Palace, Boboli-tuinen en Palatina Gallery Tour

6. Pitti Palace, Boboli-tuinen en Palatina Gallery Tour

Begin in de vroege ochtend en bezoek de grandioze binnenplaats van het Pitti Palace met je deskundige Engelssprekende gids. Vervolgens bereikt u de "nobele verdieping" (eerste verdieping) om de magie van de Palatina-galerij en zijn verbazingwekkende collectie schilderijen, renaissancistische en neoklassieke meubelen met prachtige bladen gemaakt van halfedelstenen te ontdekken, wat bekendheid bij de familie Medici in heel Europa. Stucwerk en fresco's op de plafonds, prachtige schilderijen van Andrea del Sarto, Raffaello, Tiziano, Rubens, Van Dyck, Caravaggio in onvoorstelbaar mooie vergulde lijsten blijven hangen in je geheugen. Nooit te druk en zo plezierig, zelfs in de hitte van de zomer, bezoek de Boboli-tuinen in de vroege ochtend! Een voor een zullen alle groothertogen van de Medici-familie het toneel betreden in een fantastisch scenario. Ga verder met het verkennen van het oudste deel van de Boboli-tuinen en het betoverde amfitheater, evenals de groene ruimtes die grote landschapsarchitecten van de wereld hebben geïnspireerd.

...
Florence: privétour Pitti Palace en Boboli-tuinen

7. Florence: privétour Pitti Palace en Boboli-tuinen

Ontmoet je gids in Pitti Palace en ga vervolgens naar binnen voor je privétour. Begin met een inleiding tot de beroemde Medici-familie en de Pitti-familie. Leer meer over hun historische invloed op Florence en hoe hun leven hier zou zijn geweest. Volg je gids rond het paleis, dat lijkt op een open museum. Treed in de voetsporen van groothertogen en bewonder het rijkelijk versierde interieur. Hoogtepunten van de tour zijn de Palatijngalerij, de koninklijke appartementen, de galerij voor moderne kunst en het museum voor mode en kostuum. Aan het einde van de tour ontvang je je voorrangstoegangsbewijs voor de Boboli-tuinen. Verken ten slotte de tuinen op uw gemak en bewonder de renaissancebeelden en gebeeldhouwde fonteinen.

...
Florence: 2 uur durende Segwaytour met kleine groepen

8. Florence: 2 uur durende Segwaytour met kleine groepen

Spring op een Segway en bereid je voor om versteld te staan van de hoogtepunten van de Renaissance-stad. Begin je avontuur bij het kantoor van de lokale partner in het historische centrum van de stad. Na een korte veiligheidsbriefing en training spring je op je Segway en ga je op avontuur. Leer meer over de stad van een Engelssprekende gids en ga buiten de gebaande paden om de meest charmante straten en pleinen te ontdekken. De gebruiksvriendelijke Segways bieden een handige manier om de stad te verkennen en helpen u en uw gezin langdurige herinneringen aan Florence te creëren. Verken plaatsen zoals het Medici-paleis, het huis van Cosimo de Oude en de werkplaats van Donatello, Michelangelo en Botticelli. Bezoek het Plein van de Republiek, het belangrijkste plein in Florence dat sinds de Romeinse tijd het centrum van de stad markeert, evenals Piazza della Signoria, het centrum van de politiek van Florence sinds de 14e eeuw.

...
Florence: Family Treasure Hunt-wandeltocht

9. Florence: Family Treasure Hunt-wandeltocht

Verken de geschiedenis van een van de meest elite families van het gebied, de Medici-familie. Leer hoe de ongelooflijke culturele beweging van de Renaissance niet alleen Florence maar uiteindelijk de rest van Europa transformeerde. Gebruik deze informatie en handige tips om raadsels op te lossen. Bezoek de Piazza Della Republica, het belangrijkste plein van Florence, dat het centrum van de stad markeert. Na een kort gesprek over de geschiedenis en de veranderingen van de Piazza Republica, loop je rechtstreeks naar de Piazza Della Duomo, een showstopper van Filippo Brunelleschi, Giotto, Arnolfo en Francesco Talenti. Loop door oude gebouwen en historische bezienswaardigheden van Florence naar Palazzo Vecchio, waar het beeldhouwwerk van David van Michelangelo buiten het Palazzo Vecchio is geplaatst als een symbool van het verzet van de Republiek tegen de tirannieke Medici. Het origineel bevindt zich in de Galleria dell'Accademia. Loop daarna langs het Palazzo Vecchio en je gids zal je door de Galleria degli Uffizi leiden. Dit is een van de grootste musea ter wereld. Bereik vervolgens de beroemdste oude brug in Florence, bekend als de Ponte Vecchio. Ga verder naar Palazzo Pitti, het enorme paleis met Filippo Brunelleschi, het grootste architecturale monument van Florence. Dit was het voormalige huishouden van de familie Pitti en later van de Medici's. Terwijl je door de smalle wegen van deze oude stad loopt, zal je gids je op verborgen schatten wijzen en je de merkwaardige geheimen van de stad vertellen. Ten slotte zal je gids je door de kunstenaars, architecten, denkers en politieke figuren leiden die tot de Renaissance hebben geleid. Maak je laatste stop bij La Strega Nocciola voor een heerlijke gelato.

...
Florence: golfkartour met panoramisch uitzicht

10. Florence: golfkartour met panoramisch uitzicht

Ontmoet je chauffeur en stap op een milieuvriendelijke golfkar om het historische centrum van de stad Florence te ontdekken. Luister naar de uitleg van de chauffeur over alle monumenten die je onderweg tegenkomt. De tour is inclusief koptelefoon, hierdoor mis je niet het kleinste detail. Bezoek eerst Piazza del Duomo, het religieuze centrum van de stad. Bewonder het Baptisterium van San Giovanni en de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Maak geweldige foto's van de achthoekige koepel van de kathedraal, ontworpen door Filippo Brunelleschi, en de klokkentoren van Giotto. Vervolg de tour naar het Piazza della Signoria, dat wordt beschouwd als het politieke centrum van de stad. Ontdek op dit plein het Palazzo Vecchio, het standbeeld van David en de fontein van Neptunus. Bezoek dan de Galleria degli Uffizi en de beroemde Ponte Vecchio. Geniet ten slotte aan het einde van de tour van het adembenemende uitzicht op de heuvels vanaf Piazzale Michelangelo.

...

Plan je bezoek

 • Hoeveel tijd heb je nodig?

  Je zou met gemak een hele dag in en rond het paleis kunnen doorbrengen. Reken minstens twee uur om rap langs de essentiële delen te gaan, en voeg een uur toe als je de tuinen wilt verkennen. Denk eraan dat de toegang tot elk gebouw vanaf een uur voor sluitingstijd niet meer mogelijk is.

 • Toegang: koop combitickets

  Elk museum kost tot €8,50. Als je meerdere collecties wilt zien, koop dan het Palazzo Pitti biglietti cumulative, een passe-partout van €11,50 waarmee je de tuinen, alle galeries en de koninklijke appartementen drie dagen lang kunt bezoeken.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De openingstijden kunnen per attractie verschillen, dus check ze online!
 • Toegangsprijzen
  Een volwassenenticket voor een museum kost vanaf € 7 en wordt duurder met toevoeging van extra's en tours.
 • Heb ik een gids nodig?
  Er is zo veel te zien en doen, op verschillende locaties, dat een gids een heel goed idee is.
 • Hoe kom ik er?
  Neem bus C3 of D bus naar de halte Pitti.
 • Extra tips

  • Denk eraan dat in dit gebied geen autoverkeer is toegestaan; bereid je voor op wandelen!

Sitemap Palazzo Pitti

Wil je alle activiteiten in Palazzo Pitti ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Palazzo Pitti

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.685 beoordelingen

Heel fijne manier om de highlights te zien. Wij hadden een top gids die ook heel veel achtergrond info mee gaf, zeer interessant, ook voor onze beide tieners, Een echte aanrader !

Ileuke fietstocht heuvel op en af. De E-bike was daarom wel handig. De gids vertelde uitgebreid bij de verschillende stops over de gebouwen en de geschiedenis van Florence

Zeer iinformatieve tour, prima fietsen en hele bruikbare tips gekregen voor de rest van ons verblijf. We deden deze tiur op de eerste dag van onze 5 daagse stefentrip

Leuke tour met een gevatte en leuke gids die leuk en met humor ons alle mooie plekjes van Florence liet zien. Met een ebike rijdt je makkelijk de hele stad door.

Super leuke trip, met leuke weetjes over de stad. Het is fijn dat je op e-bikes fietst. De guide was gezellig !