Dingen om te doen Pitztal

Pitztal: De beste dingen die je niet wil missen

Salzburg: dagtrip met kleine groepen vanuit Wenen

1. Salzburg: dagtrip met kleine groepen vanuit Wenen

Bekijk de bezienswaardigheden van Salzburg tijdens een dagtour vanuit Wenen, met optionele drop-off voor degenen die willen overnachten. Reizend in kleine groepen van niet meer dan 8 personen, neemt de intieme tour je mee door het adembenemende landschap van het Weense Woud, met de toppen van de Alpen in de verte, en verder naar het prachtige Oostenrijkse merengebied. Stop bij de ansichtkaart van de Attersee en bezoek het charmante bergdorp St. Gilgen aan de Wolfgangsee, een beroemde locatie in de hitfilm "The Sound of Music". Bij aankomst in Salzburg ontdekt u samen met uw gids de oude binnenstad van Salzburg, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, tijdens een ontspannende wandeling. Luister naar intrigerende verhalen over de beroemde inwoners van de stad als je langs de geboorteplaats van Mozart, de kleurrijke tuinen van Schloss Mirabell, de begraafplaats van de abdij van St. Peter, de kathedraal van Salzburg en het aartsbisschoppelijk paleis komt. Breng de middag door in Salzburg met voldoende vrije tijd om een lunch te kopen en op eigen gelegenheid door de stad Mozart te dwalen voordat u met uw chauffeur terugreist naar Wenen.

Dagexcursie naar Salzburg en Alpenmeren vanuit Wenen

2. Dagexcursie naar Salzburg en Alpenmeren vanuit Wenen

Deze tour van Wenen naar Salzburg en het omliggende merengebied is een geweldige kans om in de wereld van klassieke muziek te duiken en enkele van de juwelen van het natuurlijke erfgoed van de wereld te zien. Salzburg is een prachtige stad aan de oevers van de rivier de Salzach, en is ook de wereldhoofdstad van de klassieke muziek, de geboortestad van zowel Mozart als Karajan. Loop door de Mirabell-tuinen en bekijk het huis waar Mozart werd geboren, evenals de kathedraal en de Sint-Pietersabdij, een van de oudste abdijen van Europa. Tijdens je vrije tijd kun je ervoor kiezen om de kabelbaan naar het fort van Hohensalzburg te nemen om een prachtig panoramisch uitzicht over de stad te zien. Iedereen die ooit de "Sound of Music" heeft gezien, zal enthousiast zijn bij het zien van enkele filmlocaties. Nadat je de culturele kant van Salzburg hebt omarmd, ga je de natuurlijke schoonheid van het Salzkammergut-merengebied verkennen. Wat is er mooier dan de weerspiegeling van de machtige Alpenbergen in het kristalheldere water van de pittoreske meren? Bereid u voor op onvergetelijke alpenlandschappen, zuivere heldere lucht en het sprankelende blauwe water van de Mondsee. Dit zijn niet de enige schatten die in het Salzkammergut op u wachten. Het laatste hoogtepunt van de tour zijn kleine dorpjes aan de oevers van de Attersee. De stille wateren van de mysterieuze meren verbergen vele legendes en verhalen, die allemaal bijdragen aan het zeer bijzondere karakter van deze tour.

Wenen: Abdij van Melk, Wachau, privétrip Donauvallei

3. Wenen: Abdij van Melk, Wachau, privétrip Donauvallei

Reis comfortabel naar de pittoreske Wachau- en Donau-valleien langs de rivier de Donau naar het platteland vol dichte bossen en glooiende wijngaarden. Bewonder prachtige landschappen en de status van UNESCO-werelderfgoed en geniet van een dagexcursie vanuit Wenen. Verken onderweg fantastische plekken en verborgen juweeltjes. Bekijk elk ander dorp op eigen gelegenheid en ontdek prachtige bezienswaardigheden. Stop in Krems waar het lijkt alsof de tijd is bevroren. Loop door de oude binnenstad van Krems en zie Steinertor, Rathaus en Gozzoburg Krems. Bekijk oude ruïnes van kasteel Dürnstein. Volgens de legende werd Richard Leeuwenhart gevangengenomen en uiteindelijk bevrijd door zijn trouwe minstreel Blondel. Ga naar de Spitz en ervaar een fantastische boottocht om Melk te bereiken. Zie wilde Oostenrijkse landschappen terwijl u ontspant. Loop naar de ruïnes van kasteel Hinterhaus uit de XI eeuw, met vanaf de top een prachtig uitzicht op Neder-Oostenrijk. Loop rond en verken het prachtige Abdijpark met de barokke tuin Paviljoen. Bewonder de uitzonderlijke architectuur van buitenaf en stap binnen in het Abdijmuseum, de Marmeren Zaal, het balkon, de bibliotheek en de kerk met verbazingwekkende kapellen en decoraties. Wandel door het dorp en zie de verborgen lokale parel van de parochiekerk van Maria Hemelvaart, een rustige plek met mooie versieringen. Geen zorgen over terugkomst, leun achterover en ontspan, de chauffeur zet je af bij je hotel in Wenen.

Privérondleiding door Hallstatt vanuit Salzburg

4. Privérondleiding door Hallstatt vanuit Salzburg

Dit is een geweldige excursie voor iedereen die van ongelooflijke landschappen en geschiedenis houdt. Na je gids in je hotel (of een andere locatie in de stad) te hebben ontmoet, ontsnap je uit Salzburg voor een privé-excursie naar Hallstatt. Reis langs de smaragdgroene Fuschlsee naar de eerste stop bij kasteel Fuschl. Reis door naar St. Gilgen en maak een prachtige foto van het prachtige landschap vanuit een geweldig uitzichtpunt. We verlaten St. Gilgen en rijden langs de Wolfgangsee. Onze reis brengt je naar Bad Ischl, beroemd om zijn spa en het zomerpaleis van de keizer. Als je door Bad Goisern rijdt, bereik je een van de hoogtepunten van onze tour, Hallstatt: de parel van het Lake District. In Hallstatt kunt u kiezen tussen het nemen van de panoramakabelbaan de berg op en ervaar het prachtige werelderfgoed op 360 meter boven de stad, op de Hallstatt-hemelwandeling en verder naar de oudste zoutmijn ter wereld. Als alternatief kunt u het 5 Fingers-uitkijkplatform bezoeken - dit is waarschijnlijk het meest spectaculaire uitkijkplatform in de Alpen en reikt als een hand over de 400 meter lange daling. Maar het is niet alleen het uitkijkplatform, het is ook de route daar die veel speciale functies biedt. Na je avontuur in de bergen of de zoutmijn heb je genoeg tijd om alle verborgen juweeltjes en de must-sees van Hallstatt te ontdekken, en om te lunchen in een van de prachtige restaurants aan het meer (op eigen kosten) . Op weg naar huis vanuit Hallstatt wacht de Gosausee met de achtergrond van de glinsterende Dachstein-gletsjer op een korte stop. Reis vervolgens langs het Dachstein-gebergte door het skigebied van Russbach naar Golling en uiteindelijk zal je gids je afzetten bij je hotel of een andere bestemming in de stad Salzburg.

Sitemap Pitztal

Wil je alle activiteiten in Pitztal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.